Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Gazdasági matematika, statisztika

Fő kategória >Gazdaság, üzleti élet, pénzügy >Gazdasági matematika, statisztika

Sorrend:

-10%
  STATISZTIKA II. FELADATGYŰJTEMÉNY + STATISZTIKA KÉPLETGYŰJTEMÉNY ÉS TÁBLÁZATOK

Szerzők: Dr. Kovács Tamás, Bakos Viktor

Complex Kiadó, 2016

 

A feladatgyűjtemény - a feladatok tartalmát és jellegét tekintve - elsősorban a felsőoktatási alapképzések gazdaságtudományi, üzleti képzésében résztvevő főiskolásoknak és egyetemistáknak készült. A feladatgyűjtemény tematikáját tekintve követi valamennyi gazdaságtudományi és üzleti alapképzés második féléves statisztika tárgyának tartalmát, így az egységesen szolgálhatja a hallgatók felkészülését minden felsőoktatási intézményben.

Minden témakörnél található egy minden részletre kiterjedően, esettanulmány jelleggel kidolgozott példa, amely gyakorlatban, részletes levezetéssel, szöveges értelmezésekkel mutatja be az eljárásokat, módszereket, mutatókat. A feladatok témakörönként nehézségi sorrendben követik egymást, összesen közel 150 feladatot tartalmaz a kötet. A megoldások külön fejezetben találhatók, ezzel is ösztönözve az önálló feladat megoldást, de lehetővé téve az önellenőrzést.

 
3 980 Ft
Akció: 3 580 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
STATISZTIKA KÉPLETGYŰJTEMÉNY ÉS TÁBLÁZATOK

Szerzők: Dr. Kovács Tamás, Bakos Viktor

Complex Kiadó, 2016

 

A Statisztika II. feladatgyűjteményhez tartozó képletgyűjtemény a Statisztika II. feladatgyűjtemény képletein kívül a Statisztika I. feladatgyűjtemény képleteit is tartalmazza. A feltüntetett ár a kézbesítési díj összegét nem tartalmazza.

 
725 Ft
Akció: 655 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MÁTRIXALGEBRA, OPTIMUMSZÁMÍTÁS

Egyszerűen, érthetően

Szerző: Ábrahám István

Typotex Kiadó, 2015

 

A vektor és a mátrix a számfogalom általánosítása, velük a számokhoz hasonlóan műveleteket lehet végezni és igen hasznos célokat érhetünk el alkalmazásukkal. A vektorokat speciális számtáblázatoknak (mátrixoknak) tekinthetjük, olyanoknak, amelyeknek egy soruk, vagy egy oszlopuk van. Így a mátrixokkal kezdünk el foglalkozni és az eredményeinket megfogalmazzuk vektorokra is. Több esetben viszont a vektorokra kimondott állításokat általánosítjuk mátrixokra.

 
2 800 Ft
Akció: 2 380 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
VÁLOGATOTT FEJEZETEK STATISZTIKÁBÓL

Többváltozós statisztikai módszerek

Szerző: Kovács Péter; Petres Tibor; Tóth László

JATE Press, 2006

 
2 205 Ft
Akció: 1 875 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
STATISZTIKAI ISMERETTÁR

Fogalmak, képletek, módszerek EXCEL és SPSS alkalmazásokkal

Szerző: Katona Tamás; Lengyel Imre

JATE Press, 2004

 
1 260 Ft
Akció: 1 070 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
GAZDASÁGSTATISZTIKA

Szerző: Pukli Péter; Hindlerné Eperjesi Erzsébet

JATE Press, 2004

 
1 890 Ft
Akció: 1 605 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
BEVEZETÉS A STATISZTIKA ELEMI VIZSGÁLATI MÓDSZEREIBE

Szerző: Dr. Izsák János

OSKAR Kiadó, 2004

 

A jegyzet a kellő valószínűségszámítási alapok megteremtését követően a matematikai statisztika bizonyos standard anyagát tárgyalja. Mindezt olyan terjedelemben, hogy az anyag két féléves, heti két órás kurzus során elsajátítható legyen. Általános alapozó jellegére tekintettel a jegyzet számos képzési területen alkalmazható. Használata nem feltételez a középiskolai tananyagot meghaladó matematikai ismeretet. A tanulást nagyszámú illusztráció, példa és feladat segíti.

 
1 200 Ft
Akció: 960 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
DÖNTÉSELMÉLETI MÓDSZEREK

Optimalizálás matematikai modellezéssel

Szerző: Ábrahám István

Typotex Kiadó, 2013

 

A számítógépek pár évtizede történt robbanásszerű elterjedése óta a matematikai modellezést különösen sok helyen és sokféle célra használják. Egyik legfontosabb alkalmazási területe a gazdasági élet, fontos  szerepet tölt be a természettudományos és műszaki kutatásokban, de újabban a nyelvészetben vagy a régészetben is alkalmaznak matematikai modelleket.

 

A könyv első része a modellezés technikáival, módszereivel ismerteti meg az olvasót, a második a gyakorlati alkalmazásukkal - úgynevezett esettanulmányok formájában.

 
2 800 Ft
Akció: 2 380 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
STATISZTIKA

Szerzők: Petres Tibor, Tóth László

Központi Statisztikai Hivatal, 2004

 

Könyvünk elsődlegesen közgazdászoknak készült, és általános statisztikával foglalkozik.

 
1 200 Ft
STATISZTIKA KÖZGAZDÁSZOKNAK

Szerző: Hunyadi László

Központi Statisztikai Hivatal, 2002

 
5 800 Ft
  KVANTITATÍV MÓDSZEREK II. – FEJEZETEK AZ OPERÁCIÓKUTATÁSBÓL

Szerzők: Bakos Viktor, Bánhalmi Árpád, Fejes Ferenc, Dr. Fenyves Ferenc, Horváth Gézáné dr., Pákolicz Orsolya

Perfekt Kiadó, 2011

 

A Kvantitatív módszerek II. című könyv kibővített és átdolgozott kiadása a 2005-ben megjelent tankönyvnek. Az új kiadás a bolognai képzés operációkutatás-tananyagát az eredetihez képest kibővítve tárgyalja. A szerzők, a BGF elismert oktatói a gazdasági felsőoktatás hallgatóit bevezetik a lineáris algebrai alapok után a lineáris programozásba, a hozzárendelési probléma modellezésébe, a szállítási probléma disztribúciós megoldásába, a hálótervezésbe és a Bayes-döntésanalízisbe. Minden fejezet végén feladatok és azokhoz kidolgozott részletes megoldások találhatók. Így az elméleti és gyakorlati felkészülést is biztosítja a tankönyv a BA képzések hallgatóinak a sikeres vizsgaeredményhez.

 
3 190 Ft
EGYSZERŰEN STATISZTIKA 2 – FELADATGYŰJTEMÉNY

Szerzők: Barna Katalin, Nagy Mónika Zita, dr. Molnár Tamás

Perfekt Kiadó, 2007

 

Az Egyszerűen statisztika feladatgyűjtemény második kötete az átlagbecslés témakörétől a hipotézisvizsgálatok bemutatásán át a korreláció- és regresszióanalízis módszeréig veszi sorra az egyes elemzési módszereket – könnyen tanulható, jól felépített szerkezetben, korszerű, gyakorlati szemlélettel. A szerzők – a Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Karának oktatói – valamennyi részletesen kidolgozott mintafeladatban, akárcsak a számos gyakorló feladat mindegyikében a fontosabb nemzetgazdasági ágazatok területéről származó legfrissebb statisztikai adatokra támaszkodnak, segítve ezzel a hallgatókat és az érdeklődő szakembereket a kutatásmódszertan mélyebb megértésében, az alapok magabiztos elsajátításában.

 
2 800 Ft
EGYSZERŰEN STATISZTIKA 1-2. KÉPLETGYŰJTEMÉNY

Szerző: Nagy Mónika Zita

Perfekt Kiadó, 2007

 

Kétkötetes statisztikai feladatgyűjteményünk gyakorlófeladatainak megoldását, az összefüggések alaposabb elsajátítását segíti a könyvek felépítéséhez igazodó képletgyűjtemény.

 

 
650 Ft
STATISZTIKA FELADATGYŰJTEMÉNY II.

Szerzők: Ilyésné Molnár Emese, Lovasné Avató Judit

Perfekt Kiadó, 2006

 

A kötet célja a felsőfokú közgazdasági képzés keretében oktatott statisztika második féléves tananyagának elsajátíttatása és begyakoroltatása. Az első kötethez hasonlóan az elméleti ismereteket is összefoglaló példatár a mintából való következtetés; a becslés és a hipotézisvizsgálat, a két- és többváltozós korreláció- és regressziószámítás, valamint az idősorelemzés témaköreit dolgozza fel. A változatos gyakorló feladatokhoz ezúttal is a valós élet statisztikai jelenségei és számai szolgáltatnak alapot, közel hozva ezzel a tárgyat az olvasóhoz, felhasználóhoz.

 
3 200 Ft
-15%
EVOLÚCIÓS ALGORITMUSOK

Szerző: Borgulya István

Dialóg Campus Kiadó, 2004

 

A kötet előszavából

 

Az utóbbi tíz évben egyre szélesebb körben, számos gyakorlati és kutatási problémánál alkalmazzák az evolúciós algoritmusok módszerét. Az alkalmazások igen változatosak, pl. az ipari robotok tanítása mellett, az adatbányászat, az optimalizálás, a kép- és zenealkotás egyaránt sikeres

Az evolúciós algoritmus (vagy az amerikai szóhasználatban genetikus algoritmus) a mesterséges intelligencia egyik metaheurisztikája. Egy általános problémamegoldó séma, melynek kialakítását a biológiai evolúció motiválta. E módszerről, alkalmazási lehetőségeiről több könyvet írtak, és napjainkban számos nemzetközi konferencia témái közt szerepel. Könyvem az egyre kiforrottabb technikáiba és alkalmazásaiba kíván betekintést nyújtani.

Könyvem megírását a hasonló című egyetemi tárgyam motiválta, melyet közgazdász hallgatóknak, a gazdasági informatika választható tárgyai közt kínálok ...

 
3 980 Ft
Akció: 3 385 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
STATISZTIKA FELADATGYŰJTEMÉNY I. - Elfogyott

Szerző: Ilyésné Molnár Emese – Lovasné Avató Judit

Perfekt Kiadó, 2006

 

A BGF Külkereskedelmi Főiskolai Kara Matematika–Statisztika tanszékének oktatói által összeállított feladatgyűjtemény a felsőfokú közgazdasági képzés során oktatott statisztika első féléves anyagának elsajátításához, a vizsgára való sikeres felkészüléshez kíván segítséget nyújtani. A kötet egyes fejezetei elsőként röviden összefoglalják a tárgyalt témakör elméleti hátterét (fogalmakat és definíciókat, képleteket és összefüggéseket), s ezzel a munka túl is mutat egy egyszerű példatár határain. Ezt követően mintafeladatok szemléltetik a taglalt statisztikai elemzési módszereket, majd az olvasó hagyományos és tesztjellegű ellenőrző kérdéseken mérheti le tudását.

 
3 200 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.