A ZSIDÓ ANYÁK SOHA NEM HALNAK MEG

-20%
A ZSIDÓ ANYÁK SOHA NEM HALNAK MEG

Szerző: Natalie David-Weill

Noran Libro Kiadó, 2012

2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2020.05.29   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Egy este egy fiatal nő, Rebecca, a paradicsomban találja magát, ahol több világhíresség édesanyjával találkozik. Freud, Proust, Einstein, Romain Gary, Albert Cohen, Woody Allen és a Marx fivérek „jiddise máméjának” egyetlen beszédtémája van: a zseniális fiaik. Mindegyik szerető, jó fiú, határozott és követelőző volt világéletében; szoronganak és szorongást okoznak, paranoiásak és elviselhetetlenek, ugyanakkor példátlanul nagylelkűek is.

Vajon e jeles férfiak kivételes tehetségének mi van a hátterében? Egy dolog bizonyosnak tűnik: az anyai szeretet egyikük gyerekkorából sem hiányzott.

És ha a „zsidó anya” mítosza csak kitaláció? A francia szerző ironikus regénye válaszol erre a kérdésre is.

 

„– Ó, majd meglátja, sokan vagyunk. Itt van Marcel Proust anyja is, meg Sigmund Freudé, Romain Garyé... Rebecca megkönnyebbülten felnevetett. Anya is volt, zsidó is volt. De vajon zsidó anya volt-e? Ő is része lenne a mítosznak? Az, hogy ezek között a híres asszonyok között találta magát, vajon garancia-e arra, hogy az ő fia is híres lesz egyszer? – Itt csak zsidó anyák vannak? – Nem kell zsidónak lenni ahhoz, hogy valaki zsidó anya legyen – jegyezte meg Minnie. – Még csak anyának sem. Még a férjem is igazi zsidó anya volt, mint ön, mint mi mindannyian. Ez egy jelző, tudja. A szerető, önfeláldozó, hősies, uralkodó, nagy követelményeket támasztó, az orrát mindenbe beleütő, a táplálkozást és a biztonságérzetet mindenek fölébe helyező, üldözési mániás, gyötrődő, nyomasztó, állandóan a gyermekei fölött aggodalmaskodó szülő szinonimája. – De önök mindannyian zsidók? – Igen, de nem mi tehetünk róla – válaszolta Louise.”

 

A kötet adatai:

Formátum: 125 x 200 mm

Megjelenés éve: 2012

Terjedelem: 240 oldal

Ajánlatunk Önnek!
EGY IGAZ FÉRFI
2 975 Ft
APAZÁRADÉK
3 200 Ft
HA ELOLVAD A HÓ
2 390 Ft
GOGOLDISZKÓ
2 720 Ft
MANARAGA
2 380 Ft
MORFIUM
3 315 Ft
TELLÚRIA
2 975 Ft
SIPINO
2 085 Ft
Adatok
ISBN
978-963-99-9692-2
VTSZ
4 901
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu