Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Környezetvédelem, ökológia

Fő kategória >Környezetvédelem, ökológia

Sorrend:

12

-20%
  A KÖZLEGELŐK KOMÉDIÁJA - A KÖZÖSSÉGEK ÚJRAFELFEDEZÉSE MINT KIÚT AZ ÖKOLÓGIAI VÁLSÁGBÓL

Szerkesztette: Takács Sánta András

L'Harmattan Kiadó, 2017

 

Az ökológiai válság mindnyájunk életminőségét fenyegeti. Ha el akarjuk kerülni, hogy az éghajlatváltozás, az élővilág elszegényedése vagy a talajpusztulás katasztrófákhoz vezessen, alaposan változtatnunk kellene életmódunkon. A könyv fő állítása szerint mindehhez az egyik legfontosabb, ám mindeddig igencsak elhanyagolt lépés a közösségek újrafelfedezése lenne. A kötet vezérfonala a számos tudományterületen használt, a környezeti problémákra is remekül alkalmazható "közlegelők tragédiája" tanmese - ám friss szemmel tekint erre a modellre. Hogyan segíthetnek helyi közösségek komédiába fordítani a tragédiát, vagyis az ökológiai válságot? Mit tanulhatunk mindehhez két távoli sziget lakóitól? Mi jellemzi azokat a hazai ökofalvakat és más helyi ökoközösségeket, amelyek már elindultak ezen az úton?

 
1 800 Ft
Akció: 1 440 Ft
Kezdete: 2017.09.26
A készlet erejéig!
-10%
FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS

Szerző: Horváth Zsuzsanna

Dialóg Campus Kiadó, 2016

 

E könyv a fenntartható fejlődés koncepciójának kialakulását, nemzetközi és európai uniós fejlődését tekinti át. Ezzel megalapozza a fenntartható termelés és fogyasztás stratégiájának tanulmányozását, amelynek végső célja a fenntartható fejlődéshez való hozzájárulás. A könyv bemutatja a fenntartható fejlődés 2030-ig szóló nemzetközi programját, az új globális fenntartható fejlődési célokat, az Európai Unió fenntartható fejlődési és növekedési stratégiáit, valamint a környezeti követelmények integrálására vonatkozó programját. Továbbá ismerteti a zöld gazdaság viszonylag új koncepcióját, amely nagyobb hangsúlyt fektet a fenntartható fejlődés környezetvédelmi pillérére. Elemzi továbbá az Unió integrált termékpolitikáját, amely a termékek teljes életciklusán keresztül csökkenti a káros környezeti hatásokat, különös tekintettel a fogyasztás fázisára.

 
3 980 Ft
Akció: 3 580 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  AZ ÚJ GYŰRŰFŰ – AZ ÖKOFALU KONCEPCIÓJA ÉS HELYE A FENNTARTHATÓ TELEPÜLÉS- ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSBEN

Szerző: Borsos Béla

L’Harmattan Kiadó, 2016

 

A korombéli ember sok mindent átélt már ebben az országban. Éppen elkerülte a szörnyű ötvenes éveket, az amnesztia után eszmélt és mire felnőtt lett, recsegni ropogni kezdett a szocializmus remek épülete. Aztán beköszöntött a vad kapitalizmus, eredetinek egyáltalán nem nevezhető tőkefelhalmozás, a köztulajdon kiárusításának kora. A következő fordulóban az intézményesített tolvajlás, mostanában pedig az új állami monopolkapitalizmus, nepotizmus és autoriter rezsim kiépítése a cél. A természettel való kapcsolat rendezése ezen időszak alatt soha, sehol nem szerepelt a sürgős teendők listáján. Mégis voltak és vannak, akik megpróbálják. Eme úttörők egy maroknyi csoportjáról szól ez a könyv.

 
2 700 Ft
Akció: 2 160 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ÖKOLÓGIAI LÁBNYOM ÉS FENNTARTHATATLANSÁG

Szerkesztette: Horváth Balázs

L’Harmattan Kiadó, 2016

 

Civilizációnk fokozódó mértékben fenntarthatatlan. Noha napjainkban rengeteg olyan jelenség is megfigyelhető, amely környezetvédelmi szempontból reménykeltő (olcsóbb napelemek, új villanyautó-típusok megjelenése, tengervízből való uránkivonás, a szabályozott magfúzió reményének felcsillanása stb.), mindeközben fenntarthatatlanságunk is tovább nő. A tudományos-technológiai fejlődés jelei azonban annyira szembetűnőek, hogy a környezeti problémák súlyosbodását a legtöbbünk észre sem veszi, esetleg kétségbe is vonja. Ezért alkották meg tudósok az ökolábnyom-számítás módszerét, amelynek eredménye egyértelműen jelzi egy-egy ország, város, tevékenység vagy személy életmódjának fenntarthatatlanságát. S e számítások eredményei szerint nem állunk jól.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AZ ÖKOLÓGIAI LÁBNYOM HATÁRAI

Szerző: Szigeti Cecília

Typotex Kiadó, 2016

 

Az ökolábnyom az elmúlt évtizedek során egy érdekes tudományos kezdeményezésből az egyik legígéretesebb alternatív makrogazdasági mérőszámmá vált. Elismertségét világhírű, Nobel-díjas tudósok (Stiglitz, Sen, Fitoussi) munkái és kontinenseken átívelő politikai kampányok (TEN-in-TEN) is jelzik. Számos ország, többek közt az Egyesült Arab Emírségek és Svájc élen jár a mutató bevezetésében. A páratlan sikertörténet azonban problémák forrása is. Az ismeretek gyakran felületesek, a médiában továbbított információ pontatlan, gyakran alapjában téves.

 
2 900 Ft
Akció: 2 465 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
KÖRNYEZETPOLITIKA ÉS/VAGY TERÜLETFEJLESZTÉS

Szerző: Varjú Viktor

Dialóg Campus Kiadó, 2015

 

„Ha majd kivágtuk az utolsó fát, megszennyeztük az utolsó folyót és kifogtuk az utolsó halat is, akkor majd rájövünk, hogy a pénz nem ehető…” Ez az indián mondás, amely a Greenpeace egyik jelmondatává vált, nem csak az ember földrajzi környezethez való viszonyát tükrözi, hanem azt is, hogy a területfejlesztéssel foglalkozó szakembereknek milyen dilemmával kell(ene) szembenézniük. A könyv napjaink legfontosabb környezetvédelmi kihívásait veszi számba és világít rá arra, hogy bár a környezetvédelem fejlődése és a technológiai innovációk ma már számos megoldási lehetőséget kínálnak, azok integrálása a területfejlesztésbe még nem mindig és nem mindenütt tökéletes. A könyvben elemzett, a környezetpolitikai integráció fejlődését és gyakorlati megvalósulását bemutató nemzetközi és hazai példák tanulsággal szolgálhatnak a területfejlesztéssel foglalkozóknak, és azoknak, akik erre a pályára készülnek.

 
2 980 Ft
Akció: 2 680 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KÖRNYEZETVÉDELMI JOG ÉS IGAZGATÁS

Második kiadás

Szerző: Fodor László

DUPress, 2013

 

Jegyzetünk sajátos igényeket igyekszik kielégíteni. A jogászképzésben használt tananyaghoz képest nagyobb mértékben koncentrál a környezetvédelmi igazgatásra, terjedelme pedig egy szemeszterre méretezett. A könyv egyes fejezetei válogatás, a fontosabb kérdések kijelölése alapján álltak össze. Ennek a részlegességnek az oka az, hogy a környezetvédelmi szabályozás határai nehezen húzhatók meg, illetve hogy rendkívül terjedelmes és dinamikusan változó joganyagról van szó.

 
1 980 Ft
Akció: 1 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KLÍMAPARADOXONOK

Szerző: Antal Z. László

L’Harmattan Kiadó, 2015

 

Az elmúlt néhány évtizedben a természetben tapasztalható változások közül – pontosan nem lehet tudni, hogy miért – az éghajlatváltozás váltotta ki a legnagyobb társadalmi és politikai érdeklődést. A nagyfokú érdeklődés, valamint az éghajlat már megtapasztalt és további várható változásai miatt a fejlett ipari országok az elmúlt két évtizedben komoly erőfeszítéseket tettek az éghajlatváltozás kockázatainak csökkentése érdekében. Mindezek ellenére a kockázatok nem csökkentek, hanem tovább növekedtek. Az elmúlt tíz évben végzett szociológiai kutatásaimban arra a kérdésre kerestem a választ, hogy a modern társadalmakban milyen társadalmi és gazdasági feltételek akadályozzák meg, hogy csökkentsék azokat a kockázatokat, amelyeket a működőképességük megőrzése szempontjából ennyire fontosnak tartanak.

 
2 100 Ft
Akció: 1 680 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ÖKOPOLITIKA, IDEOLÓGIA, BALOLDAL

Szerző: Antal Attila

L’Harmattan Kiadó, 2015

 

Korunk ökológiai válsága alaposan átalakítja mindennapjainkat s azon keresztül mindennapi gondolkodásunkat is. Ami fontos volt a múltban, mára elenyészett, s olyan új dolgok tágítják horizontunkat, amire tegnap még csak gondolni sem mertünk. Ez a paradigmatikus fordulathatással volt a politikai ideológiák világára is. Mindezt leginkább az ökológiai politika fejezi ki, amely önálló politikai filozófiává és ideológiává vált, átalakította azt a módot, ahogyan a demokráciáról gondolkodunk, mind-ezek nyomán pedig jelentős hatást gyakorolt a klasszikus ideológiákra (liberalizmus, szociáldemokrácia és konzervativizmus), és komoly kihívást is intézett feléjük.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
JOG ÉS ERKÖLCS AZ ÁLLATOK VÉDELMÉBEN

Szöveggyűjtemény felsőoktatási intézmények számára a vadászati törvény megalkotásának 10. évfordulóján

Szerző: Czerny Róbert

Rejtjel Kiadó, 2006

 

Czerny Róbert arra vállalkozik, hogy szóvá tegye az állatok jogi védelme kapcsán felmerülő főbb problémákat a vadászati, a természetvédelmi és az állatvédelmi jog bonyolult összefüggésrendszerében. Rendszerezte a 2004 és 2006 között publikált írásait, amelyek főként vadászati folyóiratokban láttak napvilágot: ez teszi ki első állatvédelmi könyvének anyagát. A szerző állattartó és solymász is, ezért nemcsak a jogászok vagy a puskás vadászok, hanem az élet természeti alapjait féltőn gondolkodók, a téma iránt érdeklődők, az e téren erkölcsi útmutatásokat keresők is haszonnal forgathatják a kötetet.

 
1 500 Ft
-20%
PÉNZT AKARUNK VAGY ÉLETET?

Szerző: Pierre Rabhi

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

Pierre Rabhi a kortárs ökológiai gondolkodás egyik legnagyszerűbb alakja, aki alapítványai révén három kontinensen van jelen, és tízezrek életébe hozott változást Afrikától Indiáig. Mint Yehudi Menuhin írja róla: „Ez az egyszerű életszentségű, tisztán és világosan gondolkodó ember, akinek költői szépségű nyelvezete izzó szenvedélyről tanúskodik, saját verítékével termékenyítette meg a meddő földeket.” Ez a kötet filozófiai és bölcseleti írásait gyűjti egybe.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
HOGY MEGMARADJON AZ ÉLET

Szerző: Pierre Rabhi

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

1974 táján különös csapás híre rázta meg a nyugati világot. Egész erdők pusztultak el állva. A végtelenségig repedezett földön agonizáló állatok és tetemek hevertek szerteszét, legyőzve. Az emberek pedig csöndben, fájdalomban, kétségbeesetten, mintha kővé dermedtek volna valami végzetes félreértés miatt, egyenként billentek át a semmibe, nyomot sem hagyva maguk után.

 

Pierre Rabhi Burkina Fasóban, a Száhel-övezet déli részén vágott bele a sivatag visszahódításába. Évtizedes munkájáról szól ez az egyszerre kalandos és lírai életregény.

 
2 300 Ft
Akció: 1 840 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-10%
  THE ENVIRONMENTAL JURISPRUDENCE OF THE EUROPEAN COURT OF JUSTICE

The Development of the Instruments of Enviromental Law and the Judical Practice

Szerzők: Gyula, Bándi - Orsolya, Szabó - Luca Kovács-Végh - Bence, Stágel - Szilvia, Szilágyi

Szent István Társulat - PPKE JÁK, 2008

 

In our world environmental protection has an always growing importance, first of all through the social and market regulatory function of the state. A good sign of it is that environmental legislation comes to nearly one-seventh of the acquis communautaire of the European Community, thus it is extensive even on its own. Besides, the number of environmental cases of the European Court of Justice - more than one-fith of all cases - proves itself that the practical implementation of the states and other legal subjects is far from being satisfactory.

 
6 200 Ft
Akció: 5 580 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
KÖRNYEZETJOG

Szerző: Bándi Gyula

Szent István Társulat, 2014

 

A környezet megóvása az ártalmaktól az ember alapvető kötelezettsége a Teremtésből származó társörökösi mivoltából adódóan. E kiemelt felelősség teljesülése azonban ma még igényli a jog feltétel-meghatározó, kötelezettségeket rögzítő, esetenként szankcionáló kereteit. Ezért nélkülözhetetlen a vonatkozó jogi kérdések rendszerbe foglalása, komplex szemléletű megközelítése, kiváltképpen a felsőoktatásban, így a jogászképzésben is, emellett természetesen a gyakorlat sürgető igényeinek is megfelelve sem nélkülözhető, sőt időről időre újragondolást igényel. A rendszerszemlélet a tényleges elvektől, illetve az elvi kérdésektől (jogi elvek, környezethez való jog vagy szabályozási módszertan) kiindulva ad áttekintést ezen egyre inkább bonyolulttá váló jogterületen, kiemelt figyelmet fordítva az etikai szempontokra is.

 
4 900 Ft
Akció: 4 410 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KÖRNYEZETI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FÖLDTAN

Szerző: Molnár Béla

JATE Press, 2001

 
630 Ft
Akció: 535 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AZ ÖKOLÓGIA ALAPJAI

Jegyzet mezőgazdasági mérnök hallgatók számára

Szerző: Avasi Zoltán

JATE Press, 2007

 
1 260 Ft
Akció: 1 070 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A SZUPRAINDIVIDUÁLIS BIOLÓGIA ALAPJAI

Populációk és közösségek ökológiája

Szerző: Gallé László

JATE Press, 2013

 
5 670 Ft
Akció: 4 820 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A KÖRNYEZETGAZDASÁGTAN ALAPJAI

Szerző: Buzás Norbert

JATE Press, 2002

 
945 Ft
Akció: 805 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A KÖRNYEZETANALITIKA GYAKORLATI ALAPJAI

Szerzők: Galbács Gábor; Galbács Zoltán

JATE Press, 2009

 
2 205 Ft
Akció: 1 875 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KÖRNYEZETGAZDASÁGTAN I.

A környezetvédelem jogi alapjai

Szerző: Dr. Dely Ferenc

OSKAR Kiadó, 2007

 
1 600 Ft
Akció: 1 280 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
VILÁGVÁLTÁS - A VÁLTOZÁS HARMONIKUS ÚTJA

Szerző: László Ervin

Nyitott Könyvműhely, 2008

 

A változás harmonikus útja Csak a kritikus tömeg képes megváltoztatni a világot! Te közéjük tartozol? Egy új kor hajnalát vagy az összeomlás végnapjait éljük? Válaszúthoz közeledünk: az egész világot érintő fordulóponthoz. A túlélésünk vált kétségessé. Rajtunk múlik, hogy összeomlás következik vagy áttörés egy új típusú világ felé. Erről szól László Ervin új könyve. Tudományos kutatások eredményeire támaszkodva elemzi az emberiséget válaszút elé állító környezeti és társadalmi veszélyeket. De ennél sokkal többet is tesz: az átalakulásnak ebben a drámai korszakában "útikalauzt" nyújtó új szemlélettel áll elő.

 
2 980 Ft
Akció: 2 385 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ÚJ VILÁGKÉP

A tudatos változás kézikönyve

Szerző: László Ervin

Nyitott Könyvműhely, 2009

 

Az elmélyülő gazdasági válság, a társadalmi és gazdasági feszültségek és a klímaváltozás fenyegető érzése sokunkat kétségbe ejt. Ám a baljóslatú veszéllyel együtt egy nagy lehetőség is elérkezett. Itt az idő, hogy a társadalmunkat alapjaiban formáljuk újra, és tetőtől-talpig változtassuk meg az eddig bevett életvitelünket. Az Új Világképben László Ervin világhírű lelki vezetők, tudósok és tudatos üzletemberek gondolatait ötvözi saját meglátásaival a változás jól hasznosítható könyvévé. Rámutat, hogyan válhatunk képessé arra, hogy a társadalmunkat romlásba döntő korlátolt tudatosság helyébe az Akasha-mezőben gyökerező holisztikus tudatosságot állítsuk.

 
2 780 Ft
Akció: 2 225 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
NUKLEÁRIS JOG A 21. SZÁZAD ELSŐ ÉVTIZEDEIBEN

Szerzők: Kecskés Gábor, Lamm Vanda, Silye Judit, Sulyok Gábor

Complex Kiadó, 2013

 

A nukleáris jog különféle vonatkozásait átfogó jelleggel tárgyaló munka Magyarországon mind ez idáig még nem jelent meg.

 

A csernobili és a fukushimai baleset különösen ráirányította a figyelmet a nukleáris biztonság fontosságára és a nukleáris kárfelelősségi kérdések meglévő szabályozottságának gyenge pontjaira; a nukleáris hulladékanyagok biztonságos kezelésének szabályozása szintén a prioritások közé sorolható. A nukleáris leszerelés megvalósítása az első atomrobbantások óta az emberiség számára az egyik nagy megoldandó feladat; a nukleáris létesítmények fegyveres támadásoktól való védelmének aktualitását a terrorista akciók elszaporodása indokolja.

 
4 410 Ft
Akció: 3 970 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
ZÖLD GMO-K

Szerzők: Dudits Dénes, Györgyey János

Akadémiai Kiadó, 2013

 

Miként segíti a géntechnológia a növények nemesítését? Hogyan készülnek a génnemesített növények, a zöld GMO-k? Mit mond a tudomány az egyes GM növények egészségügyi és környezeti kockázatairól? Milyen GM növényekre számíthatunk a közeljövőben? Kinek milyen haszna származik a növényi géntechnológiából? Adjunk-e szabad választást a magyar gazdáknak a fajták, technológiák megválasztásában? Kinek az érdeke a „GMO-cirkusz"? Miért jutottunk zsákutcába a társadalmi viták során?

 

A Pont könyvek sorozat új darabja, a Zöld GMO-k érthető és logikus válaszokkal szolgál, határozott pontokat téve a kérdőjelek helyére.

 
1 590 Ft
Akció: 1 350 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
ÖKOANYU - EGYSZERŰEN ZÖLD

Szerző: Nagy Réka

Sanoma, 2013

 

Anyukaként lótunk-futunk, bevásárolunk, főzünk, takarítunk, gyereket nevelünk, dolgozunk. Miközben a lehető legjobbat akarjuk családtagjaink és a környezetünk számára – fontos kérdésekkel kerülünk szembe nap, mint nap az élet bármely területén.

Mivel fürödjön a család? Hogyan legyen otthon tisztaság? Miként kerüljön az asztalra finom és egészséges étel? Olyan könnyű lenne, ha egyértelmű válaszok lennének. De nem ússzuk meg az utánajárást és a dilemmákat. Segítséget viszont kaphatunk. Rengeteget. Azoktól, akik már végig küszködték magukat ezeken a kérdéseken, és találtak rá válaszokat, megoldásokat, amelyeket meg is osztanak velünk.

Ökoanyu és az ő könyve ilyen. Minden egyes termék, amit a kosarunkba teszünk – egy döntés. Mi hozzuk meg. Hiszünk abban, hogy minden egyes pici lépés, amit a környezetünkben teszünk, számít.

 
3 300 Ft
Akció: 2 805 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
BEVEZETÉS AZ ÖKOLÓGIÁBA

Szerző: Majer József

Dialóg Campus Kiadó, 2013

 

Ez az általános ökológiát tartalmazó munka, a populációbiológiai folyamatokat nem a szakirodalomban szokásos differenciál-, hanem a kevesebb matematikai ismerettel is megérthető differenciaegyenletekkel mutatja be, hogy a nem matematikával foglalkozó olvasók számára is érthető legyen. Nagy súlyt helyez a jelenségek grafikus szemléltetésére. Az ökológia mellett az ilyen tankönyveknél elvárt módon produkciós biológiai fejezetet is tartalmaz, vigyázva arra, hogy a két nagyon rokon, de azonosnak még sem vehető területet ne mossa össze. A könyv a magyar nyelvű szakirodalomból eddig teljesen hiányzó Loop analízissel zárul. Ez a rendszerelemzés a sztochasztikus bonyolult interaktív struktúrák stabilitási viszonyait modellezi és teszi egyben szemléletessé.

 
4 480 Ft
Akció: 3 810 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
FENNTARTHATÓ GAZDÁLKODÁS

Szerző: Szlávik János

Complex Kiadó, 2013

 

A könyv a fenntartható fejlődés elméleti kérdéseit és gyakorlati megvalósíthatósági rendszerét vizsgálja egy közgazdász nézőpontjából. Arra a kérdésre keres választ, hogy több mint egy negyedszázaddal a fenntartható fejlődés elvének megjelenése után ez a szép és humánus elv vajon egy egyre inkább feledhető teória vagy a gazdasági gyakorlatban is megvalósítható és tartósan megvalósuló rendszer lesz-e.

A könyv mind a hét fejezete erre a kérdésre keresi a választ. Elemzi a fenntartható fejlődést, mint a természet, társadalom, gazdaság komplex rendszerét. Az átmenet a fenntarthatósághoz fejezeten belül a könyv egyik legérdekesebb és legértékesebb részét a fenntartható gazdálkodás hat lépésben történő elemzése adja. A megalapozott döntésekben ismernünk kell a környezet gazdasági értékelési módjait és a fenntarthatósági indikátorokat, továbbá a társadalmi költségeket.

 
4 190 Ft
Akció: 3 770 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
FENNTARTHATÓ ENERGIA

Mellébeszélés nélkül

Az ökológiai gondolat sorozat

Szerző: David J. C. MacKay

Fordította: Both Előd

Typotex Kiadó, 2011

 

Ez a könyv nem riogat világvége-szcenáriókkal és nem lobbizik egyik energiaágazatnak sem. Ami egy könyv megírásával megtehető a fenntartható energiáért, azt a szerző megteszi. Jó fizikus módjára egy új mértékegységet vezet be, amely alkalmas arra, hogy összemérhetővé váljon mindenfajta energiatermelés és -fogyasztás. Ez a mérték az egy főre és egy napra eső energiafelhasználás, illetve -termelés. Bármely ország statisztikai adatai alapján az értékek eszerint már kiszámolhatók és összehasonlíthatók. Így lépésenként méri össze a fogyasztói társadalom emberének napi energiaszükségleteit és a különböző energiatermelési formák napi termelésének lehetőségeit, korlátait.

 
6 900 Ft
Akció: 5 865 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
GÉNMÓDOSÍTOTT NÖVÉNYEK

Mire jók?

Szokatlan szempontok sorozat

Szerző: Venetianer Pál

Typotex Kiadó, 2010

 

Ma a világon példátlan gyorsasággal növekszik a genetikailag módosított növények vetésterülete. Hogy ez jó vagy sem, arról intenzív és indulatos szakmai, politikai, gazdasági, és médiaviták folynak. De miről is vitatkozunk?

 

Tudta ön, hogy:

    ...a DNS önmagában nem élő anyag?

    ...a klónozás - bárhonnan is származik a kijelölt gén - többnyire az Escherichia coli nevű emberi bélbaktériumban történik meg?

    ...Dolly, az első klónozott bárány a 227-ik kísérletre sikerült?

    ...a papaját a géntechnológia mentette meg a kipusztulástól?

 
2 200 Ft
Akció: 1 870 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
COOL IT - HIDEGVÉR!

a szkeptikus környezetvédő útikalauza a globális felmelegedéshez

Szokatlan szempontok sorozat

Szerző: Bjørn Lomborg

Fordította: Gyárfás Vera

Typotex Kiadó, 2008

 

A Cool it úttörő kezdeményezés: a benne felkínált új perspektívák, amelyek az ember és a környezet igényein egyaránt alapulnak, meg fogják változtatni a globális felmelegedésről folytatott vitákat.

 
2 500 Ft
Akció: 2 125 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A FELE ELFOGYOTT

Olaj, gáz, forró levegő és a globális energiaválság

No.1. Nemzetközi bestseller sorozat

Szerző: Jeremy Leggett

Fordította: Bakács Tibor

Typotex Kiadó, 2008

 

Baj van ugyan, de van megoldás - így foglalhatjuk össze röviden e könyv tartalmát. Baj van, sőt a baj itt van, mert kimerülőben vannak az olaj- (és a gáz-)készletek, miközben növekszik az energiaszükséglet, és ez az ellentmondás a globálisan összefonódó világpiac elkerülhetetlen összeomlását vonja maga után.

Mikor 2008 márciusában nyomdába adjuk e könyvet, az olaj hordónkénti ára már meghaladja az eddigi maximumot (ami 1980 áprilisában 103,76 USD volt): mára 105,47 USD - és ki tudja, mennyi lesz, mikor a kedves Olvasó kezébe veszi könyvünket.

 

 
3 200 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KÖRNYEZETMENEDZSMENT

Baccalaureus Scientiae sorozat

Szerzők: Herczeg Márton, Kósi Kálmán, Valkó László

Typotex Kiadó, 2006

 

Az egyetemi oktatás támogatása mellett a könyv nem titkolt célja, hogy segítse a környezetvédelemmel foglalkozó mérnökök, műszaki menedzserek, közgazdászok munkáját. Függetlenül attól, hogy hol és milyen munkakörben dolgoznak, a könyvet olvasva megtalálják azokat a környezetmenedzsment-eszközöket és technikákat, amelyek felhasználóbarát módon segíthetik feladataik sikeres megoldását. Könyvünkben úgy kívántuk világos szerkezetben megjeleníteni a környezetmenedzsment ismeretanyagát, hogy az egyetemi hallgató és minden olvasó számára egyértelmű legyen: a környezetmenedzsment gyakorlatias tudomány. Az elméleti alapozó ismeretek megjelenítése mellett olyan empirikus ismeretek közvetítése volt a célunk, amelyek segítik az olvasót a valós gazdasági folyamatok környezetvédelemmel összefüggő kérdéseinek megértésében, elemzésében, következtetések levonásában.

 
3 200 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
  A FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS INDIKÁTORAI MAGYARORSZÁGON, 2012

Központi Statisztikai Hivatal, 2013

 

A magyarországi fenntartható fejlődési mutatórendszer szerkezetét tekintve az elmúlt évek során szorosan követte az Eurostat rendszerét. Kiadványunk azonban az unió által preferált problémaközpontú megközelítés helyett tematikus felbontású. Az indikátorok azokban a fejezetekben, illetve alfejezetekben jelennek meg, amely témakör részét képezik. A kiadvány 3 részből áll, a környezet, társadalom és gazdaság fejezetek további 17 alfejezetet tartalmaznak. Változás a 2011-ben megjelent, 149 indikátort bemutató A fenntartható fejlődés indikátorai Magyarországon c. kiadványhoz képest, hogy jelentős számú mutatót vontunk össze, aminek eredményeként a mostani kiadványban 106 mutató szerepel. Az uniós mutatórendszerrel, valamint a KSH korábbi kiadványával való összehasonlíthatóságot a kiadvány végén található összefoglaló táblázat biztosítja.

 
3 300 Ft
-15%
GREENBIRD

Magyar–angol környezetvédelmi szótár általános iskolás társszerzőknek

Akadémiai Kiadó, 2013

 

KEDVES TÁRSSZERZŐNK!

 

Greenbird című kiadványunk forgatásával élvezetes és szemléletes formában ismerkedhetsz meg a környezet- és természetvédelem magyar, illetve angol szókincsével. A szótár első, képes részében 13 témakör környezetvédelemmel kapcsolatos szavait találod. A magyar-angol és angol-magyar betűrendes szótár anyaga bővebb: itt kedvedre böngészhetsz, és összetettebb fogalmakkal is találkozhatsz.

 

 

 
2 950 Ft
Akció: 2 510 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
  A TŰZ ÖRÖK ENERGIAFORRÁS. A SZÉN ÉS A FOSSZILIS TÜZELŐ-ANYAGOK A TERMÉSZETBEN

Szerző: Reményi Károly

Akadémiai Kiadó, 2013

 

A fosszilis tüzelőanyagok az energetikában vezető szerepet töltöttek be a múltban és fognak a jövőben is. Az emberiség rendelkezésére álló szénkészletek igen nagyok. A jelenlegi vagy azt valamelyest meghaladó felhasználási szintet figyelembe véve még több száz évig elegendőek. A fosszilis tüzelőanyagokból történő energiafejlesztés szénvegyületek elégetését jelenti. Ennek eredményeként az egyéb égéstermékek mellett jelentős szén-dioxid-kibocsátásra is sor kerül.  A huszadik évszázad közepén az üvegházgázok hatásának mértéke lett komoly vita tárgya, de nagymértékben eltérnek a vélemények egymástól, számos esetben nem is mondhatók megalapozottnak. Elsősorban a szén-dioxid szerepének az eltúlzására gondolok. A témában a média közreműködésével egy, ennek igazolásán munkálkodó, erős nemzetközi tábor alakult ki. Az utóbbi években azonban a kijelentett evidenciák és konszenzusok megalapozottsága kérdésessé vált. Ennek az új felfogásnak képviselője és elméleti megalapozója e könyv szerzője is. A szén nem szennyezőanyag, az élet alapját szolgáló szénciklus része. A CO2-t elsődleges paraméterként felelőssé tenni a klíma alakulásáért, tudományosan nem indokolt. A szén-dioxid-kibocsátás csökkentését célzó legfontosabb nagy nemzetközi értekezletek - Kiotó, Koppenhága, Cancun és Rió - kudarcai fel kell, hogy ébresszék a tudományos lelkiismeretet az eddigi megállapítások felülvizsgálatára.

 
4 935 Ft
Akció: 4 195 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
  A NAGY FELMELEGEDÉS - KLÍMAVÁLTOZÁS ÉS A CIVILIZÁCIÓK FELEMELKEDÉSE ÉS HANYATLÁSA

Szerző: Brian Fagan

Európa Könyvkiadó, 2012

 

"Amikor hozzáfogtam ennek a könyvnek a megírásához, arra számítottam, hogy az ezer évvel ezelőtti időszak kutatása során majd magasabb hőmérsékleteket, elképesztő új mezőgazdasági technológiákat, a hirtelen napfényben fürdőző vidékeket, prosperitást és intenzívebbé váló hajózást találok. Az első fejezetekben valóban egy terményekben dúskáló, pezsgő Európa képe bontakozott ki, majd elkísértem a norvégokat az északi Atlanti-óceánon át vezető expedícióikon, amikor egy ideig a messze északon élő inuitokkal kereskedtek. Ez idáig rendben is lenne. De amikor az eurázsiai sztyeppékre, a nyugat-afrikai Szahel-övezetbe vagy az amerikai kontinensre utaztam, ott a történelem menetét is megfordítani képes, hosszú, pusztító szárazságot találtam.

 
3 000 Ft
ORVVADÁSZOK NYOMÁBAN

Elemzések és történetek a tárgyalóteremből

A kézirat lezárva: 2009. május 30.

Szerző: Elek Balázs

Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó, 2009

 

Jelen munkájában a szerző az orvvadászokra és az orvvadászatra mint jelenségre koncentrál. Egy nagydoktori disszertáció alaposságával dolgozza fel a témát. Ismerteti az orvvadászat magyarországi történetét, az orvvadászat elkövetési magatartásait, valamint ezen jogellenes cselekedeteknek a szinte felmérhetetlenül káros hatásait.

A könyvet minden vadászattal, vadgazdálkodással és természetvédelemmel foglalkozó szakember, de a kívülállók is haszonnal forgathatják.

 
3 980 Ft
-20%
  XÁNTUS JÁNOS ÍRÁSAI. A HUMÁNETIKA ÉS A TERMÉSZETVÉDELEM MEGKÖZELÍTÉSÉBŐL

Szerző: Szász Éva

L’Harmattan Kiadó, 2012

 

Mind tartalmában és felfogásában, mind műfajában különleges, egyedi írásművet tart kezében az olvasó.

 

A polihisztor Xántus János a XIX. században élt és tevékenykedett. A szerző meggyőződése szerint: „olyan időszak volt ez a humán történelem során, amelyben nemcsak az emberi tevékenység sokfélesége, alkotóképességének kibontakozása teremtődött meg, hanem megalapozódott az erőfölényre épülő, az egész földi bioszférát érintő, pusztítást is magában hordozó gondolkodásmód.”

 
2 200 Ft
Akció: 1 760 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
FENNTARTHATÓ ÉS ZÖLD KÖZBESZERZÉS

Szerzők: Dr. Bakonyi József, Dr. Barna Orsolya, Dr. Havas-Kovács Gabriella

Perfekt Kiadó, 2012

 

Tapasztalatok szerint az uniós tagállamokban az állami, közigazgatási intézményekben már hosszabb idő óta terjed a közbeszerzések „zöldítésének” igénye és gyakorlata, azaz a környezetvédelem követelményeinek való megfelelés. A közszféra ugyanis egyre nagyobb energia- és termékfogyasztó, költségvetésének növekvő hányadát, mintegy 45-65 százalékát közbeszerzések útján költi el.

 

 
2 800 Ft
-15%
A KÖRNYEZET NEMZETKÖZI JOGI VÉDELME

Szerző: Majtényi Balázs

ELTE Eötvös Kiadó, 2012

 

A jegyzet a globális környezeti válság bekövetkeztétől való félelem által életre hívott jogterülettel, a nemzetközi környezetvédelmi joggal és sajátos intézményeivel foglalkozik. A tudósok által megjósolt világméretű környezeti katasztrófa kirobbanása ma mind közelebbinek tűnik. Sőt,a szakemberek gyakran már nem is arról vitatkoznak, hogy a katasztrófa bekövetkezhet-e, hanem inkább arról, hogy annak ,,csak" a küszöbén állunk, vagy pedig már megkezdődtek a válsághoz vezető vissza fordíthatatlannak tartott folyamatok. Igaz az is, hogy a jövőre való utalások esetén - legyenek azok akár egy bölcs jövendőmondó jóslatai, akár tudományosan megalapozott ,,futurológiai" következtetések - mindig számolhatunk némi bizonytalansági tényezővel. Emlékezhetünk például arra, hogy egykor tudósok pontos számítások alapján megállapították, hogy egy európai nagyváros utcáit és házait maga alá temeti majd a macskaköveken egyre magasabb halmokban tornyosuló lótrágya.

 
1 500 Ft
Akció: 1 275 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AZ EURÓPAI UNIÓ KÖRNYEZETI JOGA

Szerző: Krämer, Ludwig

Dialóg Campus Kiadó, 2012            

 

A kötet az EU környezeti politikája és joga kialakulásának és fejlődésének, nemzetközi szerepének, a tagállamok politikájára és jogára gyakorolt hatásának egyedülálló elemzését nyújtja. Elemzi a Lisszaboni Szerződéssel módosított EU szerződések környezeti rendelkezéseit, bemutatja – mások mellett – az EU intézményeinek szerepét a környezeti jogalkotásban, az Unió és a tagállamok környezeti hatáskörének viszonyát, a tagállamok végrehajtással kapcsolatos feladatait. Az ágazati kérdések között foglalkozik a természetvédelemmel, a biológiai sokféleség, a klíma védelemével, a víz- és levegővédelemmel, a hulladékgazdálkodással. Kifejti a fenntartható fejlődés koncepcióját, és áttekinti az energiapolitika, a termékpolitika, és más fontos ágazati politikák kérdéseit is.

 

 
6 980 Ft
Akció: 5 935 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
TERMÉSZETVÉDELMI JOGI ÉS IGAZGATÁSI ISMERETEK

Szerző: Temesi Géza

Dialóg Campus Kiadó, 2012            

 

A kötet a kézirat lezárásakor hatályos vonatkozó jogszabályok, meghatározóan törvények alapján dolgozza fel a természetvédelem, és azzal összefüggésben a legfontosabb természethasznosító ágazatok (erdészet, vadászat, halászat) alapvető szabályozásait és igazgatási rendszerét. Tartalmával így tágabb értelemben vett természetvédelmi jogi alapozó ismereteket nyújt felsőfokú tanulmányokhoz, valamint az ökológiával vagy természetvédelemmel foglalkozó, vagy azokhoz kapcsolódó munkakörök feladatainak végzéséhez. Anyagának elsajátítása emeli a szakirányban elhelyezkedni kívánók munkaerő-piaci esélyeit, segíti különösen a pályakezdők feladatellátását. Ajánlható a szakkönyv állami szerveknek, természetvédelmi civil szervezeteknek, polgári természetőröknek, természetbarát és természetjáró olvasóknak is.

 
2 480 Ft
Akció: 2 110 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
AZ ÉPÜLETEK ENERGIAHATÉKONYSÁGA

Építésügyi kiskönyvtár 9.

Szerzők: Soltész Ilona, Szakács György

Complex Kiadó, 2011

 

Könyvünket a környezet védelme és a fenntartható fejlődés iránt elkötelezett, az energiahatékonyság iránt érdeklődő építőipari szakembereknek ajánljuk, különösen:

 

tervezőknek, szakértőknek, akik az épületek energiatudatos tervezésével, felújításával foglalkoznak energetikai tanúsítóknak, ha szeretnék megismerni a tanúsítás hátterét, okait ingatlanfejlesztő vagy ingatlanközvetítő szakembereknek, ha tudni akarják milyen lesz a jövő háza hatósági vagy beruházói munkakörben dolgozóknak, ha szeretnének biztonságosan eligazodni a jogszabályok alkalmazásával kapcsolatos kérdésekben műszaki vagy jogi szabályozással foglalkozó szakembereknek, ha érteni akarják az energetikai szabályozás hátterét, logikáját, összefüggéseit azoknak is, akik gazdaságosan szeretnék üzemeltetni épületeiket és mindazoknak, akik a jogszabályok előírásain túl a műszaki megfontolásokat is meg akarják érteni.

 
3 990 Ft
Akció: 3 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
ELŐZETES VIZSGÁLAT - HATÁSVIZSGÁLAT - IPPC

Szerzők: Dr. Fülöp Sándor, Dr. Magyar Emőke, Dr. Teszár László, Dr. Tombácz Endre

Szerkesztette: Dr. Bándi Gyula

Complex Kiadó, 2007

 

A könyv a környezeti hatásvizsgálat és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárás mellett bemutatja az IPPC-irányelvet is (IPPC = Integrált Szennyezés-megelőzés és Csökkentés), amely a nagy ipari környezethasználók környezetterhelésének megelőzését szolgáló egyik legfontosabb uniós jogintézmény. Természetesen nem hiányozhat az előzetes vizsgálati eljárás és a környezeti hatásvizsgálatok hazai szabályozásának átfogó, minden részletre kiterjedő, a hatályos jogszabályok szerinti bemutatása sem.

 

A kiadvány lényege, hogy az olvasók megértsék az eljárások és módszerek sajátosságait, a vizsgálatok értelmét és célját, nem utolsósorban pedig átfogó képet kapjanak a hazai és uniós szabályozásról.

 
4 515 Ft
Akció: 4 065 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
KÖRNYEZETBIZTONSÁG

Kiskönyvtár a biztonságról

Szerzők: Dr. Földi László, Dr. Halász László

Complex Kiadó, 2009

 

A környezetbiztonság egyrészt a környezeti elemek biztonságos használatát, másrészt az azokkal való célszerű gazdálkodást jelenti. Jelen könyv e koncepcióból kiindulva tekinti át a környezetvédelem főbb területeit (levegőtisztaság-védelem, vízvédelem, talajvédelem, hulladékgazdálkodás, zaj- és rezgésvédelem), valamint a környezetbiztonságot veszélyeztető hiányokat (energiaellátási problémák, vízhiány stb.), és eligazítást ad a környezetbiztonság tervezésére és megvalósítására.

 

A könyv főként a vállalati környezeti problémákkal kívánt foglalkozni. Igyekszik a problémás területeket feltárni, útmutatást adni a teendőkről. Összefoglalást ad a műszaki és szervezési teendőkről.

 

 
5 040 Ft
Akció: 4 535 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KÖRNYEZETTUDOMÁNY

Akadémiai Lexikonok sorozat

Szerkesztette: Mészáros Ernő

Akadémiai Kiadó, 2010

 

·    Az 1500 címszót tartalmazó lexikon a környezettudomány legfontosabb fogalmait mutatja be, s megközelítési módja ritkaságnak számít.

 

·    Közérthető tudományos lexikon, mely az emberi hatásokkal, a földi környezet működésével, az ember és környezete kapcsolatával foglalkozik.

 

·    A szóanyag felöleli a földtudományok, a hidrológia, a limnológia, a meteorológia, az oceanológia, az ökológia, a talajtan, a kémia, a fizika és a környezetvédelem környezettudományi szempontból fontos fogalmait és eszközeit is.

 

·    A főbb fogalmakat és folyamatokat ábrák, képek és táblázatok illusztrálják.

 

·    A lexikont haszonnal forgathatják a környezettudomány oktatásában részt vevő tanárok, hallgatók és diákok, a kezdő, illetve a mások területe iránt érdeklődő tudományos kutatók és a széles nagyközönség: mindazok, akik a környezeti kérdések tudományos alapjaiban tájékozódni kívánnak.

 
5 990 Ft
Akció: 5 090 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KÖRNYEZETFEJLESZTÉS A KISTÉRSÉGEKBEN

A környezettudatos kistérségfejlesztés kézikönyve

Szerző: Gálosi-Kovács Bernadett

Publikon Kiadó, 2010

 

A kistérségek környezetvédelmi tevékenysége, a környezettudatos kistérségfejlesztés, a természetes és épített környezetének védelmét, a lakosság életminőségének, ellátási és környezeti viszonyainak javítását szolgálják.

 
2 490 Ft
Akció: 2 115 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
FENNTARTHATÓ AFRIKA

Szerkesztette: Tarrósy István

Publikon Kiadó, 2010

 

Ki gondolná, hogy a fenntarthatóság és Afrika akár pozitív összefüggésekben is megjelenhet a közvélemény előtt?

 

Pedig ez nem akkora csoda, csak sok örvénylő politikai és gazdasági folyamat mögé kell nézni. Azok keresztül-kasul járják, hálózzák, alakítják az afrikai kontinenst (és persze a világ többi részét is). Ahhoz, hogy jelenleg feltartóztathatatlanul és fenntarthatatlan módon előre rohanó világunk egyik legösszetettebb térségével kapcsolatban ilyen megállapításokat tehessünk, merésznek, de még inkább kritikusnak  kell lennünk. Éppen ez az, ami a kötet szerzőit vezérelte, amikor izgalmas, a fenntarthatóság kérdésköréhez kapcsolódó tanulmányaikat megírták.

 
2 390 Ft
Akció: 2 030 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  KONZERVATÍV ZÖLDSÉG. POLITIKÁRÓL, GAZDASÁGRÓL JÖVŐ IDŐBEN

Szerző: Olajos Péter

L’Harmattan Kiadó, 2011

 

A gyorsuló környezeti és klimatikus változások radikális gyorsasággal alakítják át életünket. Egy új paradigmának, a zöldgazdaság születésének vagyunk tanúi. De mi is az a zöldgazdaság? Milyen alkotóelemei vannak és hogyan fejlődött ki, hogy mára a fosszilis energiahordozókon nyugvó világunkban egy lehetséges váltómodellként emlegetik. A könyv nemzetközi és hazai példákon keresztül mutatja be az olvasónak a zöldgazdaság múltját, jelenét és lehetséges jövőjét. Mindemellett választ keres olyan kérdésekre is, hogy létezik-e konzervatív, polgári indíttatású zöldpolitika. Ha van, akkor mi lenne ennek az elvi alapja, és milyen politikai, gyakorlati célkitűzések és feladatok határozhatóak meg belőle. A szerző több éves európai uniós tapasztalatait összegzi e könyvében, és ad az érdeklődők számára iránytűt ahhoz, hogy eligazodjanak a zöld fogalmak, a zöldpolitika és a szemünk előtt kibontakozó zöldgazdaság útvesztőiben.

 
3 600 Ft
Akció: 2 880 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  MAGYARORSZÁG A NEMZETKÖZI KÖRNYEZETPOLITIKÁBAN – AZ ÉGHAJLAT ÉS A BIOLÓGIAI SOKFÉLESÉG VÉDELME

Szerzők: Bela Györgyi, Pató Zsuzsanna, Boda Zsolt

L’Harmattan Kiadó, 2008

 

Hogyan születnek a kormányzati döntések? Miért teszi a kormányzat éppen azt, amit? A kötet a közpolitika ezen alapkérdéseiből indul ki, konkretizálva azokat a nemzetközi környezetpolitika területére. Elemzésünk azt igyekszik feltárni, hogy milyen motívumok, tényezők hatására döntött úgy a magyar kormányzat, hogy részt vesz – és éppen olyan módon vesz részt, ahogy tette – a globális környezetvédelmi együttműködésben, egészen pontosan az éghajlat-változási és a biodiverzitási rezsim munkájában.

 

 
1 900 Ft
Akció: 1 520 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!

12

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.