Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Műszaki tudományok


Sorrend:

-20%
A FŐVÁROSI AUTÓBUSZ-KÖZLEKEDÉS 100 ÉVE

Szerzők: Bánhidai Viktor, Nemecz Gábor, Szedlmajer László, Takács-Boér Gyula, Unzeitig Ákos, Dr. Zsigmond Gábor

Műszaki Könyvkiadó, 2017

 

A könyv lapjain "harcsákat", "nejlonokat", "farosokat" és megannyi legendás autóbuszt ismerhetünk meg, miközben a főváros elmúlt bő száz évének fejlődése, a magyar járműipar lehetőségei vagy éppen a változó budapesti utcakép, netán a forgalmat napról napra kiszolgáló garázsok élete is megelevenedik szemeink előtt. A témát jól ismerő szerzők célja az volt, hogy a fővárosi autóbusz-közlekedés mintegy száz éves történetét végre tágabb kontextusban vizsgálják meg. A többéves kutatómunka eredményeként megszületett kötet mellékleteként egy olyan hatalmas adatbázis is az Olvasók kezébe kerül, amely a budapesti autóbuszok életútját és jellegrajzait, az egyes viszonylatok változásait először összesíti a teljesség igényével. Ez a könyv biztosan nem hiányozhat a Budapesttel és annak közlekedésével foglalkozó szakemberek, közlekedésbarátok és érdeklődök könyvespolcáról.

 
4 900 Ft
Akció: 3 920 Ft
Kezdete: 2018.02.06
A készlet erejéig!
-15%
BOKOR JÓZSEF. AZ ELMÉLET ÉS AZ ALKALMAZÁS EGYESÍTŐJE

Szerző: Szentgyörgyi Zsuzsa

Typotex Kiadó, 2016

 

Sima, göröngyöktől mentes, ám annál eredményesebb szakmai pályafutást mutat be a Bokor József eddigi mérnöki életművét feldolgozó kötet. Már korán megmutatkozik munkája során, hogy Bokor csapatteremtő és elismerten vezetőszemélyiség. Nem szakad el egykori egyetemétől, a mai napig ott is dolgozik oktatóként. Az MTA SZTAKI-ban is utat tör iskolateremtő képessége, miközben egy pályázat elnyerésével kiemelkedő külföldi műhelyekbe is eljut. Igen nagy jelentőségűek azok a biztonságtechnikai feladatok, illetve megoldásaik, amelyeket a csapatával együtt oldott meg a paksi atomerőműben. Bokor József és kiváló kutatókból álló munkatársai jó ütemben ismerték föl a váltás parancsolóerejét, amikor az erőművi feladatok lezárása után belevágtak egy látszólag egészen más témakörbe: a közlekedés és a járművek irányításának, biztonságának nagyon korszerű, aktuális problémáiba.

 
2 900 Ft
Akció: 2 465 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KÖZÚTI MÉRÉSEK

Eszközök és módszerek a közúti járműforgalom megfigyelésére

Szerzők: Csikós Alfréd – Tettamanti Tamás – Varga István

Typotex Kiadó, 2016

 

A közúti közlekedési mérések technológiája – mint ahogy a közlekedésmérnöki munka maga is – egy jellemzően interdiszciplináris téma: átfogó ismereteket igényel az alapvető matematikai statisztikától a klasszikus elektrotechnikai méréstechnológián át a korszerű irányítástechnikában alkalmazott becslési módszerekig. A könyv ismerteti a közúti járműforgalom megfigyelésére alkalmazható eszközöket és módszereket – konkrét gyakorlati példákkal szemléltetve. A kötet egyrészt egy hiánypótló, „közutas” mérési szakkönyv, amely sokéves kutatási és szakértői munkák eredményeképpen állt elő. Másrészt tananyag a hazai közlekedés- és járműmérnök-hallgatók számára. A szerzők a BME Közlekedés- és Járműirányítási Tanszékének oktatói és kutatói.

 
3 250 Ft
Akció: 2 765 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
FORMABONTÓ REPÜLŐGÉPEK

Szerző: Háy György

Typotex Kiadó, 2014

 

Csodálatos világba lép be, aki a repüléssel kezd foglalkozni. Egyszerre ismerkedhet meg a tudomány, a technika legújabb vívmányaival és a természet ősi törvényeivel. Még ezen a lebilincselő világon belül is van egy terület, ahol a legváltozatosabb ötletekkel és a legizgalmasabb problémákkal lehet találkozni. Ez a különleges repülőgépek népes csoportja.

 

Ebben a könyvben arra teszünk kísérletet,hogy a szokásos repülőgép-konstrukcióktól méretben, alakban, szerkezeti kialakításban vagy valami egyéb tulajdonságban markánsan elütő néhány repülő alkalmatosságról adjunk vázlatos képet. Ebben a témában a teljesség persze elérhetetlen. Az emberi fantázia és kalandvágy annyi meglepő újdonsággal szolgált a repülés alig százéves története során, ami nem egy könyvet, de egy egész könyvtárat is vidáman megtölthetne.

 
4 200 Ft
Akció: 3 570 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-12%
ÉPÍTÉS- ÉS TERVEZÉSTAN

Szerző: Neufert, Ernst

Dialóg Campus Kiadó, 2014

 

Kiadónk 1999-ben jelentette meg először magyar nyelven Ernst Neufert Építés- és tervezéstan című világhírű munkáját, a német 35. kiadás alapján, amely megjelenése óta a magyar építész szakma legfontosabb szakkönyvei közé tartozik. Az azóta eltelt 15 év alatt a német kiadó ötször átdolgozta a könyvet és megjelent a 40. kiadás. Ennek alapján kiadónk lefordította, újraszerkesztette és 2014. márciusban megjelenteti az átdolgozott, és új szakterületekkel bővített kötetet.

 
25 725 Ft
Akció: 22 750 Ft
Kezdete: 2017.08.23
A készlet erejéig!
-15%
AZ ÉN EGYETEMEM

Életutak sorozat

Szerző: Bárczy Pál

Typotex Kiadó, 2011

 

„Az egyik hosszú harcomat az anyagtudományért és az anyagmérnöki szakért vívtam – sikerrel. Ma már létezik Miskolcon anyagtudományi kar, sőt doktori iskola is! A másikat, a magyar űripar megvalósításáért, ez a harc még ma is tart – a siker gyümölcse az utódokra vár.”

 

Dr. Bárczy Pál, a Miskolci Egyetem tanára az intézményhez kötődő arcokról és harcokról ír. A súlytalanság súlya, a hatvanas évek egyetemi világa, a hazai anyagtudományért és űrkutatásért folytatott küzdelem sóhajai, valamint régi kollégák köszönnek vissza e könyv lapjairól.

 
3 000 Ft
Akció: 2 550 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A REPÜLÉS MEGSZÁLLOTTAI

Szerző: Háy György

Typotex Kiadó, 2009

 

A repüléshez milliók adják munkájukat kutatóintézetekben, gyárakban és pilótafülkékben, de csak keveseket ajándékoz meg a sors akkora tehetséggel, elszántsággal és szerencsével, hogy éppen jókor legyenek jó helyen, s így látványosan nagyot lendíthessenek e csodálatos tudomány fejlődésén. Ez a könyv tucatnyi zseni sorsát követi végig, akik nem csupán maradandót alkottak a repülés területén, de személyiségük, életútjuk is különlegesen érdekes és tanulságos. Van közöttük, akinek neve már életében fogalommá vált, mint Zeppelin, Messerschmitt vagy Tupoljev, másoké méltatlanul merült a feledés homályába, mint az európai repülésben többszörösen úttörő Alberto Santos-Dumont. A könyv megpróbál nem csupán nekik elégtételt adni, de eloszlatni néhány közkeletű tévhitet, előítéletet is. A hősök sorsa mellett maradt még hely néhány fontosabb felfedezésük, találmányuk rövid, közérthető ismertetésére.

 
3 500 Ft
Akció: 2 975 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AMIT A REPÜLÉSRŐL TUDNI KELL

Szerző: Háy György

Typotex Kiadó, 2005

 

Sok mindent tudunk már a repülésről Felkészülni az utazásra, a tárgyakat okosan és ügyesen elosztani 20 kg-nál könnyebb bőröndökbe és kézitáskákba, a reptéren várakozni, becsekkolni. De a repülőgépek belsejéről, az ott, illetve a reptereken zajló összehangolt munkáról, a gépek kifinomult technikájáról mit sem tudunk. Most itt az alkalom. Háy György, pilóta segít abban, hogy feltáruljon előttünk a repülés titokzatos világa.

Ha két pilótát hallunk munkájukról beszélgetni, joggal hihetnénk, hogy nem is magyarok, annyi idegen szót és kifejezést használnak. Sokan nem is bánják ezt: „Hadd ámuljon a sok pupák!” Ennek a könyvnek azonban éppen az ellenkező a célja, egyszerű, közérthető formában, a külön magyarázatot igénylő szakkifejezéseket lehetőleg kerülve körvonalazza a legfontosabb tudnivalókat. És még a repülés szlengjébe is beavat.

 

Háy György több mint 35 éve repül, az utóbbi 25 évben utasszállító gépeket vezet. Jelenleg a Malévnél dolgozik Boeing–737-es kapitányként.

 
4 900 Ft
Akció: 4 165 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A DIGITÁLIS TELEVÍZIÓZÁS

Bevezetési modellek, külföldi tapasztalatok

Szerkesztette: Hazay István

Typotex Kiadó, 2005

 

Korunk egyik legnagyobb technikai kihívása a digitalizálás. Amíg napjainkra ez a folyamat a távközlésben, a rádiós és televíziós műsorszolgáltatás és műsor-előállítás területén bekövetkezett és szinte lezárult, addig a műsorszórás digitalizálása jóval nehezebb feladat. Ez utóbbinak szélesebb a társadalmi vonatkozása, az emberek életére közvetlen hatása lehet, hiszen az új rendszerű műsorszórás vételéhez részben vagy egészében új eszközök beszerzése szükséges. Ugyanakkor a digitális műsorterjesztés rengeteg előnyt nyújt, új, értékes szolgáltatásokat tesz lehetővé és megsokszorozza a műsorkínálatot.

A kiadvány a terület jeles szakértőinek segítségével ismerteti a digitális televízió, a műsorterjesztés (műholdas televízió, kábeltelevízió, földfelszíni televízió-műsorszórás és egyes szélessávú távközlési hozzáférésen működő terjesztési formák) legfontosabb műszaki megoldásait, a digitális televízió új szolgáltatási lehetőségeit és az ezekkel kapcsolatos döntési helyzeteket. A kötet a digitális televíziózásban előttünk járó országok sikereinek, kudarcainak és tapasztalatainak közreadásával a magyarországi bevezetést készíti elő.

 
3 800 Ft
Akció: 3 230 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
SIMONYI SÁNDOR

A mérnöki hivatás örök vonzásában

Életutak sorozat

Szerző: Szentgyörgyi Zsuzsa

Typotex Kiadó, 2013

 

Simonyi Sándor az Életutak sorozat szereplői között különlegesnek számít: nem a nagyiparban lett sikeres, hanem kis-közepes céget birtokol. Méghozzá a hazánkban ritkább fajtából valót, innovatív vállalkozást, amelynek alapítója és egyúttal vezetője is. Olyan személyiség, olyan mérnök, aki képes saját új ötleteitől kiindulva szabadalommal védett kutatási-fejlesztési eredményeken át eladható termékek sorát létrehozni, és ezek nemcsak itthon, hanem távoli országokban is elismertek lettek. Simonyi Sándor Nógrád megyében, Salgótarjánban él és dolgozik.

 
2 900 Ft
Akció: 2 465 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MINŐSÉG ÉS MEGBÍZHATÓSÁG A MENEDZSMENTBEN

Baccalaureus Scientiae sorozat

Szerkesztette: Kövesi János

Typotex Kiadó, 2011

 

Az első megbízhatóságelméleti vizsgálatokat az1940-es években, repülőgépek elektronikai alkatrészein végezték, ám széleskörűen csak az 1970-es években kezdtek elterjedni. Az 1980-as évek elején a japán ipari termékek és fogyasztási cikkek megbízhatóságának páratlan fejlődése újabb lendületet adott a megbízhatóságelmélet és módszerei továbbfejlődésének.A BME Menedzsment és Vállalatgazdaságtan Tanszékén is ebben az időszakban kezdődtek meg a kutatások. A közel három évtizedes tapasztalat eredményeinek oktatásban alkalmazható összefoglalását tartja kezében az olvasó.

 
3 900 Ft
Akció: 3 315 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
IRÁNYÍTÁSTECHNIKA GYAKORLATOK

Szerző: Bokor József

Typotex Kiadó, 2012

 

Ez a könyv a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karán oktatott rendszer- és irányításelmélettel kapcsolatos tárgyak tananyagát öleli fel. Célja, hogy segítse a hallgatókat a számonkérésekre való eredményes felkészülésben mind az alap-, mind a mesterképzésben. Az első rész az irányításelmélet klasszikus módszereit ismerteti idő- és frekvenciatartománybeli rendszeranalízis, soros szabályozó tervezés és robusztus stabilitás vizsgálat példákon keresztül. A második rész az állapottér-elméletben alapvető rendszertulajdonságok vizsgálatára, és az állapot visszacsatoláson alapuló irányítástervezési módszerekre mutat példákat.

 
3 250 Ft
Akció: 2 770 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A TECHNOLÓGIA MENEDZSELÉSE

Gyorsuló tudomány sorozat

Szerző: Pataki Béla

Typotex Kiadó, 2005

 

A tudományos eredmények száma 1990-től napjainkig megduplázódott. Ugyanannyi tudományos eredmény gyűlt össze a kezdetektől 1990-ig, mint azóta máig. E hihetetlen burjánzás közepette a Gyorsuló tudomány sorozat szerény kísérlet, hogy a tudományok egy-egy szeletébe bepillanthasson a nyájas Olvasó.

 

 
1 350 Ft
Akció: 1 150 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
LÉGIBALESETEK PILÓTASZEMMEL II.

Szerző: Háy György

Typotex Kiadó, 2007

 

Ebben a kötetben – csakúgy, mint a Légibalesetek pilótaszemmel I. című munkában – a pilóta szerzőnek az AERO magazin hasábjain megjelenő cikkei alapján néhány nevezetes légi szerencsétlenség gyakran krimibe illő felderítését követhetjük nyomon az adatok összegyűjtésétől a tragédiához vezető eseményláncolat rekonstruálásán keresztül egészen a hasonló baleseteket megelőzni hivatott változások bevezetéséig. Az ábrákkal gazdagon illusztrált szöveg egyszerre szakszerű és mégis közérthető, hogy valamennyi érdeklődő megismerhesse a balesetek tapasztalatai alapján, „vérrel írt” szabályok megszületését.

 
3 800 Ft
Akció: 3 230 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KÖRMENDY ÁGOSTON

Egy alkotó mérnök az autóiparban

Életutak sorozat

Szerző: Szentgyörgyi Zsuzsa

Typotex Kiadó, 2010

 

A kötet főszereplője, Körmendy Ágoston az ipari gyakorlatban tevékenykedő elkötelezett mérnök megtestesítője. A könyvben maga ismertet meg minket életével, pályájával, munkájával. Mondhatni, történelmünk elmúlt évtizedeinek háborgásaihoz viszonyítva sima volt az útja a Wekerle-telepi kis iskolától, az igen jó tanárokkal tanító gimnáziumtól, a műegyetemi tanulmányokon át az életét meghatározó első munkahelyig, a Csepel Autógyárig. Persze kátyúk, buktatók ezen a látszólag kikövezett úton is akadtak szép számmal, de voltaképpen nagy viharok nem veszélyeztették ezt a pályát.

 
2 900 Ft
Akció: 2 465 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KORSZERŰ MÓDSZEREK A SZAKKÉPZÉSBEN

Baccalaureus Scientiae sorozat

Szerző: Kata János

Typotex Kiadó, 2007

 

A modellezés mérnöki módszerei alkalmasak lehetnek a legkülönbözőbb rendszerek leírására, vizsgálatára és optimalizálására.

 

Ez az eszköztár napjainkra elérte a tudománnyá válásnak azt a fokát, amelyen már maga is tovább differenciálódik, illetve egyre több alkalmazási területet hódít meg. Elérte a pedagógia területét is, ahol e speciális, a műszaki tevékenységektől távol álló folyamatot a többi pedagógusétól eltérő, újszerű perspektívákból elemzi. Ennek hatására olyan eszközök és módszerek használhatóak e területen is, amelyek növelik a tanári munka hatékonyságát és minőségét, egyes elemeit algoritmizálják, optimalizálják.

 
3 400 Ft
Akció: 2 890 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
IRÁNYÍTÁSTECHNIKA JÁRMŰDINAMIKAI ALKALMAZÁSOKKAL

Szerzők: Bokor József, Gáspár Péter

Typotex Kiadó, 2008

 

Jelen könyv az irányításelmélet és az irányítástervezés, valamint a megvalósítás kérdéseivel foglalkozik. Az elméleti és módszertani kérdéseken túl kiemelt alkalmazási területként a földi és légi járművek, valamint kisebb mértékben ezek forgalmi folyamatainak modellezését és irányítását tárgyalja.

A bemutatott anyag a BME közlekedésmérnöki oktatásában több szinten jelenik meg, így a hagyományos ötéves képzésen kívül a nemrég indított BSc-, MSc- és a PhD-képzésben is.

 

 
3 500 Ft
Akció: 2 975 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
FORGALOMIRÁNYÍTÁS

Közúti járműforgalom modellezése és irányítása

Szerzők: Luspay Tamás, Tettamanti Tamás, Varga István

Typotex Kiadó, 2012

 

A közlekedés a történelem minden korszakában jelentős szerepet töltött be. A társadalom alapvető igénye a munkahelyhez, az oktatási és szociális intézményekhez, vagy a pihenési lehetőségekhez történő eljutás, amely minőségének a javítása így közös érdekünk. A közlekedésfejlesztés egy összetett feladat, amely ma már a káros hatások következményeinek kiküszöbölését, csökkentését is magában foglalja. A közlekedés javításának egyik fontos eleme a forgalomirányítás hatékonyságának fejlesztése. Napjainkban, növekvő járműforgalom és szűkös hálózati kapacitások közepette kell a járműveket eljuttatni céljukhoz úgy, hogy az utat biztonságosan, a lehető leggyorsabban, a legkevesebb várakozással, és minimális környezeti terheléssel tegyék meg. Az előbbi feltételeknek megfelelő közlekedés biztosítása bonyolult feladatot jelent, amivel csak korszerű közúti forgalomirányító rendszerek képesek megbirkózni.

 

Könyvünkben célul tűztük ki ilyen rendszerek bemutatását, valamint a korszerű közúti forgalomirányítás tervezése során használt forgalommodellezési, mérési és irányítási módszerek ismertetését.

 
2 500 Ft
Akció: 2 125 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
FENNTARTHATÓ ENERGIA

Mellébeszélés nélkül

Az ökológiai gondolat sorozat

Szerző: David J. C. MacKay

Fordította: Both Előd

Typotex Kiadó, 2011

 

Ez a könyv nem riogat világvége-szcenáriókkal és nem lobbizik egyik energiaágazatnak sem. Ami egy könyv megírásával megtehető a fenntartható energiáért, azt a szerző megteszi. Jó fizikus módjára egy új mértékegységet vezet be, amely alkalmas arra, hogy összemérhetővé váljon mindenfajta energiatermelés és -fogyasztás. Ez a mérték az egy főre és egy napra eső energiafelhasználás, illetve -termelés. Bármely ország statisztikai adatai alapján az értékek eszerint már kiszámolhatók és összehasonlíthatók. Így lépésenként méri össze a fogyasztói társadalom emberének napi energiaszükségleteit és a különböző energiatermelési formák napi termelésének lehetőségeit, korlátait.

 
6 900 Ft
Akció: 5 865 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
ERGONÓMIA

Baccalaureus Scientiae sorozat

Szerkesztette: Hercegfi Károly, Izsó Lajos

Typotex Kiadó, 2010

 

Kedves Olvasó!

 

Ön most egy olyan ergonómia-tankönyvet tart a kezében, amit a BME Ergonómia és Pszichológia Tanszék oktatói készítettek elsősorban a Műegyetem és más egyetemek alapszakain tanuló hallgatók részére.

 

A szűk terjedelem csupán az ergonómia (az ember és gép, ill. az ember és technikai környezet kapcsolatával foglalkozó tudomány és gyakorlat) alaptémáinak „színesszőttesszerűen” változatos, vázlatos felvetését tette lehetővé. A könyv fejezetei többek közt különböző emberi jellemzőkről szólnak, amelyek ismerete nélkül (csak műszaki és gazdasági szempontok alapján) nem lehet valóban használható (biztonságos, hatékony és kényelmes) terméket vagy munkakörnyezetet tervezni. További fejezetekben különböző alkalmazási területeket mutatunk be, azok jellegzetes problémáival és néhány ott alkalmazható módszerrel.

 
2 700 Ft
Akció: 2 295 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
SYSTEM AND CONTROL THEORY

with Especial Emphasis on Nonlinear Sytems

Szerzők: Imre J. Rudas, József K. Tar, László Nádai

Typotex Kiadó

 

This book is recommended to Readers who – besides having general philosophical interests – also wish to attain deeper understanding in the subject area by carrying out numerical simulations for simple representative paradigms in creative manner. For this purpose small sample programs are available in program languages that require only minimal skills in programming and need hardware commonly available by students and free or widely used software packages. The fundamental mathematical tools are summarized, expounded, and geometrically interpreted in strict relationship with the needs of practical applications, too.

 
6 000 Ft
Akció: 5 100 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
ROBUST CONTROL THEORY

Szerzők: Bokor József, Gáspár Péter, Szabó Zoltán

Typotex Kiadó

 

The need to use modern linear control arises when working with models that are complex with multiple inputs and multiple outputs, or when optimization of performance is a concern. Any models of a real system is an approximation and present inaccuracies or uncertainties. This is the reason why robustness with respect to system variations is one of the most important aspects in the analysis and control of dynamical systems. A system which is to guarantee specific properties is said to be robust if it satisfies the requirements not only for its nominal values but also in the presence of uncertainties.

 
6 000 Ft
Akció: 5 100 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
ROBOTTECHNIKA

Szerző: Kulcsár Béla

Typotex Kiadó, 2012

 

Az 1970-es években tűnt fel és hamarosan önálló tudományterületté vált a robottechnika. A műszaki tudománynak e tudományterület egyre szélesebb gyakorlati jelentőséggel bíró ága, amely több ponton kapcsolódik más tudományágakhoz, pl. a matematikához és az informatikához. A robottechnika mint eszközrendszer a termelési folyamatok automatizálására fejlődött ki. Létrejöttét elősegítették a fejlett ipari államok ipari termelésvolumenének növekedését akadályozó munkaerőgondok, a termelékenység növelésének igénye, a minőségre való fokozott törekvés, az egészségre ártalmas és veszélyes munkahelyeken az emberi munka kiváltására irányuló szociális igények. A könyv a fent körvonalazott feladatoknak és követelményeknek megfelelő robottechnikai ismereteket foglalja össze.

 
3 900 Ft
Akció: 3 315 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
LEPSÉNYI ISTVÁN

Kihívások és megvalósulások

Életutak sorozat

Szerző: Szentgyörgyi Zsuzsa

Typotex Kiadó, 2012

 

Lepsényi István személye a legmagasabb szintű mérnöki-irányítói munka minőségére jelent garanciát szerte a világban. Neve összefonódik az egykor legjelentősebb magyar gyár, az Ikarus rendszerváltásig tartó sikertörténetével. Az Autókonszern élén a hazai gépkocsigyártás terepét készítette elő, hogy aztán a nem kevés gáncsoskodás ellenére a projekt megvalósuljon: vezetésével Esztergomban felavatták az első magyarországi Suzuki gyárat. A két, merőben eltérő munkamódszer olajozott együttműködése Lepsényi diplomáciai érdeme.

 
2 900 Ft
Akció: 2 465 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
SZANITERTECHNIKA I-II.

Szerző: Feurich, Hugo

Dialóg Campus Kiadó

 

A szakterület nagy tekintélyének számító Hugo Feurich kétkötetes könyve az elmúlt évtizedek alatt folyamatosan bővítve már nyolc kiadást ért meg Németországban. A magyar kiadás a legújabb, német változat alapján készül, melynek összeállításába tizenöt jelentős német szaktekintély, vezető mérnök kapcsolódott be.

A Szanitertechnika I-II. nélkülözhetetlen az épületgépész tervezők, kivitelezők, technikusok számára. Szintén haszonnal forgathatják a művet az építészek és az épületek üzemeltetői.

 
29 098 Ft
Akció: 24 735 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
SIMON KÁROLY SZERSZÁM- ÉS GÉPIPARI FORMATERVEZŐ

Szerző: Tasnádi Attila

Dialóg Campus Kiadó, 2004

 

Simon Károly (Gyula, 1941) minden bizonnyal a legeredményesebb magyar designer, mert eddigi pályája során önállóan vagy csoportmunkában tervezett berendezéseivel, illetve ezek bel- és külföldi értékesítésével mintegy 60 milliárd forintot szerzett a magyar gazdaság részére. Az általa formatervezett termékek zöme - részben továbbfejlesztett változatban - ma is gyártásban és forgalmazásban van.

Tervezői profilja az erősáramú forgógépgyártás, az orvoselektronika, valamint a vasúti villamosvontatás és irányítás körére terjed ki, de jelentős pedagógiai, szakíróik és művészetpolitikai tevékenysége is. Számos szakmai elismerés, köztük a Ferenczy Noémi-díj kitüntetettje. Valamennyi alkotása a rendszerszemléletű gondolkodás szülötte. Legfőbb célja a különböző műszaki bázisú és formamegoldású gépek egységesítése és szériában történő előállítása, ezért bátran hozzányúl a szerkezetek műszaki organizmusához, hogy azokat designerszemmel újragondolva alkalmassá tegye a sorozatgyártásra. Fő művei között tartja számon a szakirodalom az 5000 LE-s villamosmozdonyt, amely a mai napig használatban van a MÁV vonalain.

 

 
3 980 Ft
Akció: 3 385 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A GÉPJÁRMŰTECHNIKA KÉZIKÖNYVE

Szerző: Bosch, Robert

Dialóg Campus Kiadó, 2002

 

Ez a világszerte ismert és használt, legendás gépjárműtechnikai szakkönyv több mint 60 éve alapműve minden szakembernek, aki e területen dolgozik. A Robert Bosch AG által az 1930-as években először kiadott könyv mindössze 96 oldalas volt - ma több mint 960 oldal! Az elmúlt 23 kiadást a világ valamennyi vezető nyelvére lefordították, és több mint kétmillió példányt vásároltak meg belőle. Minden új kiadást a legújabb technikai ismeretekkel bővítenek, a legjobb német mérnökök bevonásával.

A könyv szakmai értéke két tartópilléren nyugszik: a Bosch mérnökeinek és a német gépjárműipar közel 160 vezető mérnökének - akik az egyes részeket írták - szakmai tudásán. Ezek a szakemberek azok, akik e könyv minden új kiadására felügyelnek és gondoskodnak arról, hogy a világszínvonalú munka kiadásról kiadásra lépést tartson a szakma fejlődésével.

 
19 018 Ft
Akció: 16 165 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
A GÁZTECHNIKA ALAPJAI - Elfogyott

Szerkesztette: Cerbe, Günther

Dialóg Campus Kiadó, 2006

 

A gáztechnikának ez az alapvető szakkönyve a gázipar átalakulását és fejlődését követve teljesen átdolgozott formában 1999-ben már 5. kiadásban jelent meg. A szakkönyv jól érthető és szemléletes módon tárgyalja a gáztechnika teljes területét, így a gázok kitermelésének és gyártásának, a gázok tüzeléstechnikai jellemzőinek és égésének, a gázok szállításának, elosztásának, valamint a gázkészülékeknek és a gázfelhasználásnak a kérdéseit. A szerzők külön fejezeteket szenteltek a gázipari marketingek, az égéstermékek emisszióinak és imisszióinak, továbbá a biztonságtechnikának.

A könyv az ábrák, diagramok, táblázatok és kidolgozott számpéldák gazdag gyűjteménye révén is nélkülözhetetlen szakkönyve, illetve tankönyve lehet a gázipar területén dolgozó valamennyi szakembernek, továbbá az ezen a téren tanulmányokat folytató főiskolai és egyetemi hallgatóknak. A szakkönyv egyes fejezeteit az adott szakterület legkiválóbb németországi elméleti és gyakorlati szakemberei írták, így a németországi műszaki egyetemek és főiskolák professzorai, valamint a gázszolgáltató vállaltok kiemelkedő szakemberei.

 
8 590 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.