Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Publicisztika

Fő kategória >Irodalom >Publicisztika

Sorrend:

-15%
HALÁL AMAZÓNIÁBAN

Szerző: Artur Domoslawski

Typotex Kiadó, 2017

 

A dél-amerikai kontinens az utóbbi évtizedekben a világ legnagyobb ökológiai és humánkatasztrófájának a helyszíne, ahol a színfalak mögött a természet és az ember iránt döbbenetes közönnyel viseltető nemzetközi nagyvállalatok és korrupt politikusok állnak. Aki kiáll a közösség jogaiért és a környezet védelméért, az közvetlen életveszélybe kerülhet. Ryszard Kapuściński tanítványa és életrajzírója, Artur Domosławski vérbeli oknyomozó újságíróként mutatja be a brazil őserdők, a perui aranybányák és az ecuadori olajlelőhelyek tragédiáját. Könyvében elszánt aktivisták, rettenthetetlen riporterek és a kiszolgáltatott indián őslakosok küzdenek a hatalom, az elnyomás és az anyagi érdekek kegyetlen világa ellen. Az emberéleteket és súlyos áldozatokat követelő harcban nem csupán Amazónia és az Andok élővilágának fennmaradása, hanem az emberiség jövője a tét.

 
3 500 Ft
Akció: 2 975 Ft
Kezdete: 2017.12.05
A készlet erejéig!
-20%
BOLDOGSÁG JUSZT IS A TIÉD

Szerző: Botházi Mária

Szerkesztő: Balázs Imre József

Koinónia Kiadó, 2016

 

Az erdélyi hétköznapokra, a honi lét valóságára közelítő írásait gyűjtötte egybe Botházi Mária. A női szemszöget felvillantó, gyakran sajátosan „női témákat” taglaló tárcák, glosszák a Transindexen és az Erdélyi Naplóban jelentek meg. A szerző hangja és ábrázolásmódja egyedi. Olyan világot teremt, amely összetéveszthetetlen másokéval, miközben a magyar karcolatirodalom hagyományát is felidézi. Ebben a szövegvilágban fontos szerepe van az őszinteségnek, barátságnak, játéknak, humornak, s nem utolsó sorban a közösségnek (hagyományos értékek nem hagyományos környezetben).

 
2 200 Ft
Akció: 1 760 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-10%
FÖLJEGYZÉSEK A HEGYEN

Egy publicista mappájából

Szerző: Tóth Sándor

Szent István Társulat, 2014

 

Idő-boltozat alatt egyre gyűlnek az emlékek, mint szoborpark darabjai-átfűtve a személyesség melegével. Visszapillantásokból azok a tekintetek egyszerre vannak jelen: látó tekintetek emberekre, tárgyakra, eseményekre, művészetre, eszmei kérdésekre és válaszokra, melyeknek rögzítése írott és hangkommunikációs műfajokba sorolhatók. Ezek évek hosszú során gazdagodhatnak, csak a lényegre szorítkozhatnak.

 
2 500 Ft
Akció: 2 250 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
A BEFEJEZETLEN EMBER

Szerző: Hankiss Elemér

Helikon Kiadó, 2014

 

Igen, befejezetlen lények vagyunk. Azt is mondhatnám: szerencsére. Mert így még előttünk van az élet ezernyi lehetősége, megfejtendő titka.

"Csak egy befejezetlen ember lehet szabad" - írja a híres német filozófus, Nicolai Hartmann. E kötet írásai erről a befejezetlen emberről, a befejezetlen életről szólnak. Arról, hogy keressük a teljességet, és keresés közben elvakít minket a sikereknek és kudarcoknak, örömnek és szomorúságnak, tréfáknak és tragédiáknak, a jóságnak és a gonoszságnak, a reménynek és reménytelenségnek, a fényeknek és az árnyaknak az a káprázata, amelyet életnek nevezünk.

 
3 490 Ft
Akció: 2 790 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
DILEMMÁK

Írások a 21. századból

Második, javított kiadás

Szerző: Stanisław Lem

Fordította: Keresztes Gáspár

Typotex Kiadó, 2006

 

Lem ezen esszéiben az aktuális „korszellemet” szedi ízekre, az itt és most eseményeinek keserű hangú kommentátora. Elemzi az Egyesült Államok és Oroszország kormányainak legújabb lépéseit, mérlegeli az Amerikát ért terroristatámadás konzekvenciáit, képet ad a mai Lengyelország geopolitikájáról, valamint kritikus ítéletet hirdet az irodalom és a képzőművészet legfrissebb alkotásai fölött, nem kímélve a divatos áramlatokat. Haraggal kommentálja a tömegkultúra rémes süllyedését, aminek legékesebb bizonyítékai a reality show-k, továbbá hangot ad a tudomány legújabb eredményeiről alkotott véleményének – főleg a genetika területéről.

 

Stanislaw Lem a tudományos–fantasztikus irodalom mestere, és ez esetben a tudományos előtagot tessék a legkomolyabban venni!

 
1 950 Ft
Akció: 1 660 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-14%
FÜSTÖLGÉS

Európai szövegek sorozat

Szerző: Martin Amerongen

Fordította: Daróczi Anikó

Typotex Kiadó, 2005

 

Első Jakab angol király, aki soha életében nem mosakodott, s legfeljebb ujjbegyeit mártogatta rózsavízbe, tipikus reneszánsz zsarnok volt. „Legszentebb, legtanultabb, legbölcsebb királyom”-nak kellett szólítani, s különféle ténykedései mellett megírta dohányzás elleni pamfletjét. Közben minden este berúgott, úgy kellett a hálólakosztályába vonszolni. A dohányzást a következőképp minősítette: „rémes szokás, a szemnek kellemetlen, a szaglást zavarja, az agyra kártékony hatással van, a tüdőre veszélyes, és fekete, bűzös felhőivel a pokolbéli tűz gomolygó füstjére emlékeztet”. Uralkodása alatt a dohányosokat összeterelték a piactereken, és nyilvánosan megkínozták őket.

Ezt tette az orosz totalitárius uralkodó, Mihály cár is: levágatta a visszaeső dohányosok orrát. A perzsa Nagy Abbász sah ennél is tovább ment. Ő a megrögzött dohányosokat nemcsak orrcsonkítással büntette, hanem lemetéltette az ajkukat is. Ez sem segített. Az elkötelezett dohányosokat a büntetés nem zabolázta meg. Ezért aztán V. Murad török szultán, aki szintén nem volt a pipa, szivar, tubákos szelence barátja, a legradikálisabb eszközhöz folyamodott.

Lefejeztette a dohányosokat.

 
1 250 Ft
Akció: 1 070 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
EMLÉKEZÉSEK ÉS PUBLICISZTIKAI ÍRÁSOK

Szerző: Szabó Lőrinc

Osiris Kiadó, 2003

 

A kötet Szabó Lőrinc összegyűjtött prózai műveit tartalmazza (az irodalmi tanulmányok és kritikák kivételével), a feltehető teljesség igényével: a tárcákat, úti jegyzeteket, színes írásokat, riportokat, életrajzi jegyzeteket, emlékezéseket, publicisztikai megnyilvánulásokat összegyűjtve első ízben veheti kézbe az olvasó. Prózai szövegeiben Szabó Lőrinc az élet különböző jelenségei láttán - mint verseiből jól ismerjük - elgondolkozik, összefüggéseket keres események, látványok, jelenetek között, és rákérdez a személyes létezés mikéntjének természetére. A legszebb szövegek a költő úti élményei: az emberi alkotás és a természeti tárgyak kiváltotta csodálkozás megfogalmazásai. Az írásokat összegyűjtötte, sajtó alá rendezte, a jegyzeteket készítette és az utószót írta Kemény Aranka; a kötet a Miskolci Egyetem Kabdebó Lóránt által irányított Szabó Lőrinc Kutatóhelyének újabb munkája.

 
3 980 Ft
Akció: 3 385 Ft
Kezdete: 2017.09.15
A készlet erejéig!
-15%
ÖT ÉS FELES

Szerző: Sajó László

Osiris Kiadó, 2008

 

A költő ezúttal prózával jelentkezik: a Magyar Narancsban 1997 óta megjelenő egotripjeiből válogat. Az írások műfaja: publicisztika, de valójában a költő személyes, érzelmes, "boldog, szomorú" helyzetjelentései önmagáról, az őt körülvevő szűkebb pátriáról (a nagypálya kicsiny szegletéről, az öt és felesről). Nem politizál, mint a publicisták, de soraiban (s nem csak a sorok között) ott van az elmúlt tíz év "levegője, tudod, a légkör, miért."

 
2 980 Ft
Akció: 2 535 Ft
Kezdete: 2017.09.15
A készlet erejéig!
-15%
AZ ÚJRAGONDOLT VÁROS

EKF iratok

Szerző: Takáts József

Publikon Kiadó, 2011

 

E kötet olyan szövegeket tartalmaz, amelyeket 2004 és 2011 tavasza között írtam az „Európa Kulturális Fővárosa”-programmal kapcsolatosan. 2004-ben én írtam Pécs város ún. előpályázati EKF-koncepcióját, 2005-ben A határtalan város című pályázati könyvét, 2006-ban, lemondásomig, a Pécs 2010-program stratégiai főtanácsadója voltam. Ez idő alatt egyrészt cikkek, előadások, interjúk sokaságában érveltem az EKF-programmal kapcsolatban ilyen vagy olyan álláspontok mellett, másrészt nyilvánosságot nem kapott feljegyzések, tervezetek, levelek sokaságát készítettem a program előrehaladása érdekében. 2006-os lemondásom után egy ideig cikkekkel (részben álnéven írt elemzésekkel) és feljegyzésekkel igyekeztem befolyásolni a pécsi EKF-program további sorsát, s egyben interjúkban, cikkekben, előadásokban próbáltam magyarázni a program értelmét és történetének egyes fejleményeit, s benne a saját szerepemet.

 
2 790 Ft
Akció: 2 370 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.