Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Útikönyv, utazás


Sorrend:

12

-20%
HARGITA

Barangolások Székelyföld szívében

Szerző: Fucskár Ágnes, Fucskár József Attila

Kossuth Kiadó, 2017

 

„A Székelyföldben egy még nem is sejtett világ csodás tündérkertje tárul föl előttünk” - írja dr. Hankó Vilmos Székelyföld című munkájában. Fucskár Ágnes és Fucskár József Attila az ő nyomdokain indult útnak erre a lenyűgöző természeti és kulturális adottságokkal bíró tájra. Hargita című albumukban csodálatos képeken tárják elénk a Székelyföld keleti felén fekvő megye látnivalóit, melyek bátran felveszik a versenyt Nyugat-Európa felkapott üdülőhelyeivel. Ha pedig kedvünk támad saját szemünkkel meggyőződni erről, ebben a könyvben megannyi gyakorlati ismeretet is találhatunk az utazáshoz. A fotóalbum tíz év után most új kiadásban jelenik meg.

 
6 800 Ft
Akció: 5 440 Ft
Kezdete: 2017.12.05
A készlet erejéig!
-20%
KASTÉLYTÚRÁK KALAUZA

Utazás a magyar nemesség otthonaiban

Szerző: Podhorányi Zsolt

Kossuth Kiadó, 2017

 

Ez a sajátos műfajú, különleges kötet valójában egy szórakoztató művelődéstörténeti útikönyv. Bevezeti az olvasót kulturális örökségünk történetébe, megismertet a kastélyok egykori lakóinak életével, törekvéseivel, illetve kalandos utazásra hívja azokat, akik csak a képzeletükben indulnának útnak.

A Kastélytúrák kalauza szórakoztatóan mesél a hely történetéről, ám emellett kiemelt szövegrészekben praktikus információkat is megoszt az olvasókkal: mi látható a helyi múzeumban, illetve milyen kirándulóhelyek vannak a környéken.

A kötet az anyaországi és felvidéki kastélyokat mutatja be, és a leghíresebb nemesi családokon keresztül tekinti át az épületek történetét.

 
4 990 Ft
Akció: 3 990 Ft
Kezdete: 2017.11.26
A készlet erejéig!
-20%
AZ ÉG ALATT, A GANGESZ FÖLÖTT

Szerző: Konrád Mónika

Noran Libro, 2017

 

A legnagyobb változás sosem akkor kezdődik, amikor repülőre szállunk, hogy magunk mögött hagyjunk mindent, amit ismerünk. Hosszú évek előzik meg, míg a sóvárgásból gondolat, elhatározás, majd terv lesz.

Gyerekként már sejtettem, hogy csak az igaz, teljes, önfeledt pillanatokért érdemes élni. Önfeledt, mert abban a pillanatban már nem vagyunk ott. Elfelejtkezünk magunkról.

Az elmúlt években gyakran töltöttem az estéimet az Operaház nézőterén. Szerettem az operát, a zenét, a grandiózus látványvilágot. Valójában azonban mindig csak azt a pillanatot vártam, azt az egyet, ami lehet, hogy egy előadás alatt csak egyszer fordul elő. Ültem és vártam, hogy megtörténik. Onnan tudtam, hogy itt van, ez az, hogy elakadt a lélegzetem. Előbb vettem észre, hogy visszafojtott lélegzettel figyelek, minthogy tudatosult volna, mi is történik valójában a színpadon.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.09.13
A készlet erejéig!
-20%
BUDAPEST KATALÓGUS

Szerző: Szőllősi Mátyás

Európa, 2017

 

A Budapest Katalógus 2013. november 17-én, Pest, Buda és Óbuda egyesülésének 140. évfordulóján indult útjára a Humans of New York blogtól inspiráltan. "Arcok, emberek, történetek. Életek, pillanatok, álmok, vágyak, olykor tragédiák. Budapest pont olyan színes, mint a lakói és a vendégei - az emberek, akik visszatérnek a helyekre, ahol már annyiszor jártak, és amiket az emlékezetükbe véstek. Tégy így te is: meséld el, mit szeretsz a városban, mi a te helyed és a történeted!" - olvasható a Katalógus közösségi oldalán. A projekt elsődleges célja, hogy portréfotókon, illetve a hozzájuk tartozó rövid interjúkon-történeteken keresztül megmutassa, milyen sokszínű, izgalmas hely is Budapest, és a legkülönfélébb arcokat megszólítva rajzoljon ki egy összetett, meghatározó képet, amelyben nemcsak a személyes vallomásoknak, hanem a helyszínekhez köthető apró sztoriknak, épületek történetének, vagy akár egy fontosnak tartott ügy céljának, sorsának is helye van. Az elmúlt bő három év több mint hatszáz portréjából válogatva állt össze ez a százkilencvenkilenc arcot bemutató kötet.

 
4 990 Ft
Akció: 3 990 Ft
Kezdete: 2017.09.04
A készlet erejéig!
-20%
INDONÉZIA ÉKKÖVEI. JÁVA, BALI

Szerző: Ágh Attila, Csák Erika, Varga Gyula

Kossuth Kiadó, 2017

 

A kötet az indonéz szigetvilág két, számtalan épített emléket őrző tagját, Jávát és Balit mutatja be. Gazdag képanyaggal, hasznos ismertetőkkel, leírásokkal segíti a régióba utazókat, emellett azoknak is érdekes lehet, akik már jártak ott, és felelevenítenék emlékeiket. Sőt, a világ természeti és épített csodái iránt érdeklődők a fotelban ülve tehetnek képrázatos utazásokat e könyv segítségével.

 

 
4 500 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.06.23
A készlet erejéig!
-20%
KÁRPÁT-MEDENCE ÚTIKÖNYV

Szerző: Farkas Zoltán

Kárpát-medence Intézet Kft., 2017

 

A Kárpát-medence természetes történelmi és turisztikai egysége először ebben a kötetben jelenik meg modern útikönyv formájában. A Felvidéktől Kárpátaljáig, a Dunántúltól Székelyföldig napjainkban egyre több utazó mozog otthonosan a történelmi Magyarország különböző vidékei között. A 21. század elhozta a Kárpát-medence derűs újrafogalmazásának és szelíd integrációjának az esélyét. Eljött hát az idő mindannyiunk számára, hogy nyitottan és jókedvűen újra felfedezzük magunknak tágabb hazánkat, az utolérhetetlenül sokszínű Kárpát-medencét. Semmi mást nem kell tenni, mint utazni. Utazni, barátkozni, szabadnak lenni, örülni és emlékezni.

 
4 950 Ft
Akció: 3 960 Ft
Kezdete: 2017.06.05
A készlet erejéig!
-15%
MAGYAR NÉPI KÉZMŰVESSÉG

Corvina, 2017

 

A Corvina tematikus útikönyvsorozatának hatodik kötete a népi kézművességről szól, amelynek szinonimájaként a népi iparművészet, az élő népművészet, a hagyományőrző kézművesség és a kortárs népművészet kifejezéseket is szokták használni. A népi kézműves - ellentétben a korlátlan művészi szabadsággal rendelkező iparművésszel - tiszteletben tartja a hagyományokat. Termékei formája és díszítése is alapvetően hagyományőrző, bár az újítás sem teljesen idegen tőle.

 
4 990 Ft
Akció: 4 240 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
IDELENT. AUSZTRÁLIA EGY BEVÁNDOROLT SZEMSZÖGÉBŐL

Szerző: Vajta Gábor

Noran Libro Kiadó, 2017

 

Új hazámat egyre gyakrabban hívják Óz földjének: de mi volt előbb, a tündérmese vagy a becenév? Az Aussie (ausztrál) szót mindig ozzinak ejtették idelent, és L. Frank Baum Óz könyveiben feltűnően sok az utalás Ausztráliára. Ha véletlen is az egybeesés, a helybéliek jobban szeretik, ha a vendég a csodák csodájával és nem a fegyencmúlttal hozza őket kapcsolatba. Húsz év tapasztalatai alapján nem tudok nem egyetérteni velük. A másik epitheton ornans, a Szerencsés ország kicsit sántít.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
HANGOK A VILÁGBÓL

Színtiszta Amerika

Szerző: Regős Róbert

Savaria University Press, 2017

 

Megélni az új tapasztalatoknak ezt a kiapadhatatlan sorát, nos, ez teszi élvezetté az utazást. Meg persze az, hogy a végére mindig belátjuk, bármennyire más ott minden, ahová utazunk, jóval több az, ami összeköt vele, mint ami elválaszt bennünket tőle. Regős Róbert könyve ezzel a felismeréssel, ezzel az élménnyel ajándékozza meg az olvasóját. Bármerre bolyong az USA irdatlanul nagy olvasztótégelyében, képes mindenütt észrevenni azt, ami élhetővé, otthonossá teszi számára, s vele együtt számunkra is ezt az világot. Vágó István

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-30%
IZRAEL

Útitérképpel

Marco Polo sorozat

Szerző: Gerhard Heck

Corvina, 2015

 

Kalandok és élmények 24 órába sűrítve. Ötletek és javaslatok, hogy kevés pénzből hogyan érezzük jól magunkat és hová menjünk vásárolni. Minden fejezet végén takarékos ajánlat. Új fejezetek: zene, klubok, művészet és építészet, kulturális élet és étkezési szokások, minden fontos esemény, dátum és cím! Hasznos internet oldalak, interaktív térképek, telefonszámok és e-mail címek.

 
2 490 Ft
Akció: 1 745 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KÍNAI BÖLCSESSÉGEK

Szerző: Kocsis András Sándor

Idézetek: Konfuciusz, Lao Ce

Kossuth Kiadó, 2016

 

Kocsis András Sándor kínai útja során káprázatos felvételeket készített, melyeken az ősi kínai kultúra lenyomatai elevenednek meg épületek, szobrok, templombelsők és egyéb tárgyi emlékek képében. Ebből a gyűjteményből válogattuk e reprezentatív album képeit, melyeket Konfuciusz, illetve Lao Ce bölcsességei kísérnek. Az idézetek három nyelven olvashatók: magyarul, kínaiul és angolul.

 

A kötet szemet és lelket gyönyörködtető olvasmány, emellett remek lehetőség arra, hogy megajándékozzuk szeretteinket, barátainkat.

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
GYÓGYFÜRDŐZÉS ÉS VÍZI ÉLMÉNYEK HAJDÚSZOBOSZLÓN

Szerzők: Gömör Béla – Oláh Mihály

SpringMed Kiadó, 2016

 

A Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő 21.századi fejlettségű lehetőségeit egyaránt ki tudják használni a kikapcsolódni, üdülni, feltöltődni vágyók és a betegségeik okozta panaszok miatt ide érkezők is.

Reményeink szerint, akár először érkezik valaki Magyarország legnagyobb fürdőkomplexumába, akár visszatérő vendég, találni fog ebben a kis kötetben érdekes történeti adatokat, eligazítást a Hungarospa szolgáltatásairól és hiteles tudnivalókat valamennyi elérhető kezelésről. A könyvben leírtak nyomós érvek a „szoboszlói négyparancsolat” mellett: Gyógyulj, pihenj, sportolj, szórakozz!

 
2 200 Ft
Akció: 1 980 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
VÁROSKALAUZ - FIRENZE ÉS SIENA

Nyitott Szemmel - Városkalauz sorozat

Kossuth Kiadó, 2016

 

Fedezzük fel, mi mindennel vár Firenze! Könyvünkben megismerkedhetünk a kihagyhatatlan látnivalókkal, a legendás város történelmével és lakóival is.

 

A legszebb nevezetességek A színes képek segítségével megelevenednek előttünk a legfontosabb látnivalók.

Hasznos tippek Itt olvashatunk a kevésbé ismert nevezetességekről, családi programokról, valamint az olcsó vagy ingyenes látnivalókról.

Hiteles szakértők véleménye Itt élő írók mesélnek a város történelméről, lakóiról és kultúrájáról.

 
5 800 Ft
Akció: 4 640 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AZ ADRIÁTÓL A KÁRPÁTOKIG

Útikönyv az első világháború magyar emlékeit keresőknek III.

Szerző: Bedécs Gyula

Zrínyi Kiadó - HM Zrínyi Kommunikációs Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft., 2016

 

Nálunk csak egy kis darabka földön és rövid ideig ropogtak a fegyverek az első világháború idején, ezért hazánkban a harcoknak is csak kevés tárgyiasult emléke van. Nehéz azonban úgy a nemzeti örökség részévé tenni katonáink helytállását, kegyelettel adózni elesett családtagjaink bátorsága előtt és megidézni a szörnyű éveket, hogy az emlékezetnek alig van konkrét kapaszkodója a közvetlen környezetünkben. Egyre többen vállalják tehát a több száz kilométeres utat, míg eljutnak a háború egykori színteréhez: a frontvonalakra és a tengeri ütközetek helyszíneire. Az ő támogatásukra született meg ez az útikönyvsorozat, ami megmutatja, hol vannak az első világháború öt frontjának magyar emlékei és kegyeleti helyei Galíciától a Doberdóig, illetve a Kárpátoktól az Adriáig.

 
5 000 Ft
Akció: 4 250 Ft
Kezdete: 2017.11.04
A készlet erejéig!
-20%
VÁROSKALAUZ - VELENCE

Nyitott Szemmel - Városkalauz sorozat

Kossuth Kiadó, 2016

 

Kötetünket úgy szerkesztettük meg, hogy átfogóan bemutassa a várost és kultúráját, valamint bevezesse az olvasókat látnivalói világába:

A kötet elején szereplő Velence sava-borsa rész segítséget nyújt a legfontosabb nevezetességek kiválasztásában. Itt találjuk  a legkiválóbb látnivalókat, a Szerkesztő ajánlatában pedig egyedi élményekről, a legjobb bevásárlóhelyekről és a más tippekről olvashatunk.

 
5 800 Ft
Akció: 4 640 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
BARCELONA - RENDHAGYÓ ÚTIKALAUZ GYEREKEKNEK

HVG Kiadó, 2016

 

Miért nevezik barcelonát a "nagyfejűek" városának?

Ki tervezte a csontok házát, és díszítette építményeit csempedarabokkal?

Hol találkozhatsz a paella-emberrel és az aranyszínű angyallal?

Hogyan legyünk élő szobrok?

Hol kalandozott Picasso?

Melyik világhírű festőművész törzshelye volt a Kávéház a Négy Macskához?

Boszorkányok, kísértetek és sárkányok

 
2 800 Ft
Akció: 2 240 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
LONDON - RENDHAGYÓ ÚTIKALAUZ GYEREKEKNEK

HVG Kiadó, 2016

 

Mi történik, ha a Big Ben tizenhármat üt?

Milyen íze van az angolnának?

Miért volt szerencsés az, akit lefejeztek?

Melyik az a híd, amit eladtak az amerikaiaknak?

Milyen állatok laknak a metróban?

Hol találod meg Harry Potter nyomát?

 
2 800 Ft
Akció: 2 240 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
PÁRIZS - RENDHAGYÓ ÚTIKALAUZ GYEREKEKNEK

HVG Kiadó, 2016

 

Melyik a legfurcsább francia étel?

Melyik az a híres épület, amelyiknek a belseje van kívül?

Hová dugtak el a párizsiak hatmillió csontvázat?

Hogyan táncoljunk kánkánt?

Hol van a világ legbüdösebb túraútvonala?

Melyik a leghíresebb francia képregény?

 
2 800 Ft
Akció: 2 240 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A DUNA - UTAZÁS A FEKETE-TENGERTŐL A FEKETE-ERDŐIG

Szerző: Nick Thorpe

Scolar, 2015

 

A keletről nyugatról tartó dunai utazásom célja a folyó mentén élő emberek életének és gondolkodásának a megismerése és bemutatása - írja Nick Thorpe.

A Duna utazás fölfelé a folyón a Fekete-tengertől a Fekete-erdőig című könyvében, majd így folytatja: 2011 márciusában indultam útnak a romániai Duna-deltából, és utamat többször megszakítva, 2012 márciusában értem el a folyam németországi forrásvidékét. Az utazások között vissza-visszatértem Budapestre, hogy tudósítóként keressem a kenyeremet, és némi időt töltsek a családommal. Többnyire autóval keltem útra, de gyalogoltam, bicikliztem, utaztam hajóval, vonattal, repülővel és egyszer, a szerbiai Kladovóban, Matthew fiam gördeszkáján is.

 
3 950 Ft
Akció: 3 160 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
EGY HÉT A VÁROSBAN

Szerzők: Magyarósi Csaba, Szűcs Ádám

Alexandra, 2015

 

Hogyan lehet egy online városkalauzt sikeresen átültetni háromdimenziós formába? - adódik a kérdés, amikor arról hallunk, hogy bloggerek könyvet adnak ki. Magyarósi Csaba és Szűcs Ádám, a népszerű Egy nap a városban blog mögött álló szerzőpáros évek óta járja a főváros utcáit, élményeiket pedig posztok formájában közlik 2010 óta. S most először könyvben is.

 
3 699 Ft
Akció: 3 145 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
HÁTIZSÁKKAL A VADONBAN

Szerző: Bill Bryson

Akadémiai Kiadó, 2015

 

A világ leghosszabb összefüggő gyalogösvénye, az Appalache-ösvény az Egyesült Államok keleti partvidékén fut Georgiától Maine-ig, érintve Amerika számos híres és lenyűgöző vidékét.

 

Bill Bryson negyvennégy évesen, barátja, Stephen Katz társaságában nekivág annak a hatalmas erdőségnek, amely háromszáz éve hozza a frászt a józan gondolkodású emberekre. Előttük áll majdnem 3400 kilométernyi kies hegyvidék, medvékkel, jávorszarvasokkal, hiúzokkal, csörgőkígyókkal, mérgező növényekkel, fertőző kullancsokkal, itt-ott egy kuncogó gyilkossal és - ami talán a legijesztőbb - olyan emberekkel, akiknek kedvenc időtöltése, hogy a külső keretes hátizsákok előnyeit taglalják.

 
3 800 Ft
Akció: 3 230 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-20%
KUBA

Dél-Amerika kapuja

Kossuth Kiadó, 2015

 

Kubai koktélt ajánlunk! Népek, kultúrák és vallások csábító keveréke!

Ami Kubában a látogató számára a legszembeötlőbb látvány az első pillanattól fogva, az az embertípusok sokfélesége, páratlan keveréke és egymásmellettisége.

A 11 milliós ország kissé nagyobb Magyarországnál, hajlított szivar alakú, a tengertől a legtávolabbi pontja is legfeljebb 50 kilométerre van. Híres a gyönyörű, homokos tengerpartja révén, de a sziget egésze is csábítóan szépséges.

Utazzon velünk e könyv segítségével!

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MAGYARORSZÁG TERMÉSZETI CSODÁI

Kossuth Kiadó, 2015

 

Gejzírként gőzölgő, hófehér sóteraszok, vándorló homokbucka, égbe nyúló, függőleges szirtek közt kristálytiszta víztükör, földalatti koncertterem cseppkőfüggönnyel, több tízezres vadlúdsereg a vízparti vár körül, sárban dagonyázó görbe bivalyszarvak erdeje, csónakkal járható barlang, végtelenségbe illatozó, lila levendulaföldek – és még folytathatnánk hosszasan… Mindezekben a lenyűgöző látványt nyújtó természeti jelenségekben egy a közös: hogy nem kell értük távoli tájakra utazni, ugyanis itt vannak mind, Magyarországon. Nem egy van köztük, amely a maga nemében a világon egyedülálló, vagy csak igen kevés helyen látni hasonlót. Némelyikük az ember és a természet „közös” alkotása, hiszen létrejötte emberi tevékenységhez köthető. Kötetünkben csokorba szedtük azokat a kimagasló természeti csodákat, amelyekre érdemes rácsodálkozni annak, aki hazánk területén kalandozik – akár hazafias büszkeséggel, akár az idelátogató turista kíváncsiságával.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
NEMZETI PARKOK MAGYARORSZÁGON

39 kiemelt tájvédelmi körzettel

Szerző: Bede Béla

Corvina, 2015

 

A Corvina tematikus útikönyvsorozatának negyedik kötete Magyarország tíz nemzeti parkját mutatja be részletesen: területét, nyitva tartását, elhelyezkedését, történetét, talaját, klímáját, növény- és állatvilágát, kulturális értékeit, a helyi nevezetességeket és az ott szervezett programokat. Hazánkban 39 tájvédelmi körzet van, ezeket is részletesen leírja a kötet: terület, települések, látogatás, elhelyezkedés, talaj, klíma, növény- és állatvilág, kulturális értékek, egyéb nevezetességek szerint. Az ország 167 természetvédelmi területének természetvédelmi kezelője a hozzá legközelebb eső nemzeti park igazgatósága. Az adott nemzeti park és a hozzá tartozó tájvédelmi körzetek leírása után ezek ismertetésére is sor kerül.

 
4 490 Ft
Akció: 3 815 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A DOBERDÓTÓL A DOLOMITOKIG

Útikönyv az első világháború magyar emlékeit keresőknek II.

Zrínyi Kiadó, 2015

 

Az első világháború emlékhelyeit bemutató sorozat második kötete az olasz frontra viszi el az emlékeket keresőket

 
5 500 Ft
Akció: 4 675 Ft
Kezdete: 2017.11.04
A készlet erejéig!
-20%
VÁROSKALAUZ - LONDON

Nyitott Szemmel - Városkalauz-sorozat

Kossuth Kiadó, 2015

 

A Kossuth Kiadó a közkedvelt Nyitott Szemmel sorozat országokat bebarangoló útikönyvei mellett útjára indítja a városok kalauzát. A kisméretű, praktikus kötetekben szakemberek mutatják be a város történelmét, kultúráját, politikai életét, művészetét, nevezetességeit, múzeumait, hangulatos mellékutcáit, üzleteit, de mindenekelőtt az ott élő embereket. A színes fotók a városok nevezetességeinek bemutatása mellett a mindennapi élet jellegzetes pillanatait is rögzítik. A várossal való ismerkedést részletes, számozott térképek segítik, amelyeken valamennyi látnivaló pontos helyét feltüntetjük. A kötet végén, az úti tippekben megtalálható az összes utazással kapcsolatos adat, szálloda, étterem és telefonszám, amire az utazóknak szüksége lehet.

 
4 500 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-30%
TÖRÖKORSZÁG

Szerző: Auretta Monesi

Gabo Kiadó, 2001

 

A világon kevés ország rendelkezik olyan archeológiai kincsestárral, mint Törökország; nyomot hagytak itt a történelem előtti népek, valamint például a hettiták és a hurrik, de a legfontosabb a hellenisztikus és a római korszak emlékanyaga főleg az ország partvidékén. A történelem kereke ehelyütt mással össze nem téveszthető természeti szépségek között forgott: az utazó Kappadókiától a török tengerpartig és másfelől az ázsiai határokig megcsodálhatja Törökország sajátos színeinek, illatainak és hagyományainak gazdag szőttesét.

 
4 990 Ft
Akció: 3 495 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
SZÉPSÉGES SZENTENDRE

Kossuth Kiadó, 2012

 

Szentendrét a Dunakanyar ékszerdobozának tartják. A templomokkal tűzdelt, mediterrán hangulatú, festői kisváros egyedülálló természeti és építészeti adottságai révén valóban rászolgál erre a kitüntető jelzőre. A szépséges Duna-parti települést, a múzeumok és művészetek városát pezsgő kulturális élete tette igazán vonzóvá. A fővároshoz való közelsége révén pedig a turisták kedvelt célpontjává. Szentendre látványát – barokk templomait, szorosan egymáshoz tapadó színes házait, girbegurba, kockakövekkel kirakott utcáit, kis tereit, szűk sikátorait – lehetetlen megunni. Jó itt sétálni is, bámészkodni, lángost enni, fagylaltozni vagy egy étterem teraszán ülve nézni a város forgatagát. Kötetünkben nagyszerű fotók segítségével teszünk mi is sétát ebben a nyüzsgő városban, rácsodálkozunk templomaira, múzeumaira, galériáira, éttermeire, kávézóira, üzleteire – részt veszünk mindennapjaiban és ünnepeiben.

 
3 980 Ft
Akció: 3 185 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
EGYIK LÁBAM ITT...

Európai utazások

Szerző: Bryson Bill

Akadémiai Kiadó, 2014

 

Bill Bryson, az útikönyvírás fenegyereke ebben az új kötetben sajátos humorával Európát veszi górcső alá. Vállára kapja hátizsákját, belekapaszkodik a tárcájába, és Hammerfestből, a kontinens legészakibb városából leutazik egész Isztambulig, Ázsia kapujáig.

 

Diákként már végigjárta ezt az útvonalat, ám ezúttal (a nyolcvanas évek végén), húsz év tapasztalatával és kilóival gazdagabban másképpen szemléli a világot, így aztán miközben szembenéz Párizs gyilkos sofőrjeivel, kizsebelik Firenzében, a Reeperbahn szexshopjainak kirakatát szemléli (természetesen csakis tudományos kíváncsiságból) vagy a hotelszámlán vitatkozik Koppenhágában, tehát mindeközben még arra is jut ideje, hogy megszemlélje a látványosságokat, elemezze a kultúrát, csípős, de vicces észrevételeivel világítsa meg az embereket és helyeket… és még Liechtensteint is útba ejti!

 
3 800 Ft
Akció: 3 230 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
BOLDOG ARÁBIA

Szerző: Lorand Gaspar

Koinónia Kiadó, 2005

 

Hat útijegyzet, amelyek tematikailag a sivatag összetett jelensége - a sivatag mint letisztult tér, elmélkedés helye, a sivatag mint univerzum, mint letűnt civilizációk őrzője - köré csoportosulnak. Az utazások földrajzilag a muzulmán világ hatalmas, Nyugat-Afrikától egészen Közép-Ázsiáig terjedő területét fogják át. Alapos dokumentáción alapuló élvezetes bemutatót kapunk ismeretlen afrikai és ázsiai kultúrákba, melyeket át meg átszőnek a tudománytörténeti és irodalmi utalások, a feltáruló területeket az európai szemlélő megvilágításába helyezve. A marosvásárhelyi születésű Goncourt-díjas költő a magyar kiadást egy új fejezettel egészítette ki, melynek címe: Hazatéréseim Erdélybe.

 
1 600 Ft
Akció: 1 280 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
FIRENZE

Városjárók zsebkalauza

National Geographic, 2006

 

Idén új sorozattal jelentkezünk, mellyel a világ nagyvárosaiba utazó olvasóinkat kívánjuk meglepni. Kisméretű, zsebkönyv formátumú köteteink valóságos kincsek: oldalaikon a lehető legkisebb helyen a lehető legtöbb praktikus információt helyeztük el. Egy-egy világváros minden fontos látnivalója, étterme, szórakozóhelye, múzeuma belefér e parányi könyvecskékbe: az adott város hat (vagy nyolc) legfontosabb kerületének legjelentősebb célpontjait soroljuk fel két-két oldalon − címük és nyitva tartásuk megjelölésével, az esetleges belépődíjak feltüntetésével − majd ugyanezt a két oldalt felhajtva megpillanthatjuk a tárgyalt kerület térképét, két oldalán az említett látványosságok színes képkockáival. Nélkülözhetetlen útitárs annak, aki egy-két nap alatt szeretne megismerkedni egy nagyváros legkiemelkedőbb nevezetességeivel.

 
1 750 Ft
Akció: 1 490 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AMIKOR FELKEL A NAP - WHEN THE SUN RISES

Így látom Tihanyt - My vision of Tihany

fotóalbum

Szerző: Korzenszky Richárd

Fordította: Panajotu Kosztasz

Zrínyi Kiadó, 2014

 

Fény és víz: az ember egyik nélkül sem tudna élni. A Balaton számomra kimondhatatlan és megfoghatatlan ajándék. Mindig más. És mindig ugyanaz. Tihany - csend, csendesség, béke. Erről beszél számomra a víz, a fény, a Nap, a Hold. Ezt az igényt szeretném megláttatni. Bár nem vagyok fotóművész, ezért merek mégis néhány képemmel az emberek elé állni.

 
5 000 Ft
Akció: 4 250 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
SZOMBATHELY, A PÜSPÖKI VÁROS

Szerző: Pup Norbert

Martinus Kiadó, 2011

 

A 96 oldalas, 15,5x15,5 cm méretű album, amely magyar, angol, német, olasz és francia nyelvű szöveget tartalmaz, Németh József és Tóth Imre fotóival mutatja be a Püspöki Palotát, a Székesegyházat, az Egyházmegyei Kincstár és Múzeumot, az Egyházmegyei Könyvtárat, a Kontuly-kápolnát, valamint a Herzan-könyvtárat.

 
2 200 Ft
Akció: 1 870 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KALANDVÁGYÓ BEFEKTETŐ

Jim Rogers világ körüli utazása

Fordító: Lénárt Szabolcs

Perfact-Pro, 2012

 

A sztárbefektető visszatért a felülmúlhatatlan világ körüli útról: hároméves túrájával megdöntötte a leghosszabb megszakítás nélküli autós utazás Guinness-rekordját.

 
5 490 Ft
Akció: 4 665 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ÚJ AUSZTRIAI ANZIKSZ

Szerző: Sümegh László

Tinta Kiadó, 2014

 

A szerző, előző két könyvétől eltérően, most nem morális kérdéseket, jelenlegi világunk gazdasági és társadalmi problémáit feszegeti, hanem mint Ausztria és Bécs régi szerelmese szeretné megosztani utazási élményeit olvasóival.

 
1 490 Ft
Akció: 1 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
  A KÁRPÁTOK HÁGÓIN ÁT GALÍCIÁBA - ÚTIKÖNYV AZ ELSŐ VILÁGHÁBORÚ MAGYAR EMLÉKEIT KERESŐKNEK I.

HM Zrínyi Nonprofit Kft., 2014

 

Az I. világháború kitörése után száz évvel újra feléledt az érdeklődés a galíciai katonatemetők iránt. Egyre többen akarnak adózni az elesett magyar hősök emlékének. Az útikönyv segíti az emlékeket keresőket útjuk során és koszorúik elhelyezésekor.

 
4 500 Ft
Akció: 3 825 Ft
Kezdete: 2017.11.04
A készlet erejéig!
-20%
VIETNAM

a felszálló sárkány országa

Szerzők: Ágh Attila, Csák Erika, Varga Gyula

Kossuth Kiadó, 2010

 

Délkelet-ázsiai sorozatunk folytatódik, sok-sok fotóval, hasznos tudnivalóval hívjuk olvasóinkat egy közös utazásra.

 
4 500 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
SZIBÉRIAI ANZIKSZ

Szerző: Sándor Anna

Arató András fotóival

Kossuth Kiadó, 2010

 

Izgalmas szibériai utazásra hív e könyv. Nemcsak olyan helyekre vezet el bennünket, amelyeket jól ismerünk, hanem olyanokra is, amelyeknek korábban talán még a nevét sem hallottuk. Bemutatja Hakásziát, a „kis Svájcot”, Krasznojarszkot, amely a legjobb úton halad afelé, hogy a jövő emirátusa legyen, Irkutszkot, Szibéria Párizsát és a Bajkál-tavat, Szibéria kék szemét. Beavat a Bajkál-bizniszbe is. Elkalauzol Dzsingisz kán hajdani katonáinak földjére, Burjátországba, ahol ma is a ló az ember legjobb barátja. Sok érdekességet megtudunk a mediterrán Vlagyivosztokról, felkeressük a csendes-óceáni szigeteket és a vulkánnagyhatalmat, Kamcsatkát: a medve-, hal- és szőrmeországot, amely gyógyhatású forrásaira alapozva most kezdi kiépíteni wellness-birodalmát.

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MAROKKÓ, AZ ISZLÁM CSODAORSZÁGA

Kossuth Kiadó, 2013

 

Az úti cél: Marokkó. Múlt és jelen egy kötetben. Marokkó csodáitól az utazáshoz fontos tudnivalókig. A képek egy varázslatos, felfedezésre érdemes világot mutatnak be. Könyvünk segít a felkészülésben, és egyben hasznos útitárs is.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
LAOSZ - AZ ÉGBŐL ALÁSZÁLLOTT BIRODALOM

Összeállította és szerkesztette Csák Erika

Kossuth Kiadó, 2009

 

Az úti cél: Laosz. Múlt és jelen, mindkettő egy kötetben. Laosz csodáitól az utazáshoz fontos tudnivalókig. A képek egy varázslatos, felfedezésre érdemes világot mutatnak be. Könyvünk segít a felkészülésben, és egyben hasznos útitárs is.

 
4 500 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
BURMA REJTŐZKÖDŐ VILÁGA

Kossuth Kiadó, 2008

 

A látványos fotóalbum Földünk egyik legkevésbé ismert területét mutatja be, Burma (1989 óta Mianmar) csodáitól a fontos tudnivalókig az utazáshoz. A képek egy varázslatos, felfedezésre érdemes világot tárnak elénk. A könyv segít a felkészülésben, és hasznos útitárs is.

 
4 500 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
BUDDHA GYERMEKEI

Szerző: Kocsis András Sándor

Kossuth Kiadó, 2007

 

Képek és buddhista tanítások segítségével bepillanthat a világ "legbuddhistábbnak" tartott vidéke lakóinak hétköznapjaiba. A Myanmarrá keresztelt Burma a Théravada-t, vagyis az Öregek Útját követi. Európai szemmel misztikus, különös világ ez, a bölcsességek többezer éven ívelnek át, míg a fotók a mai világot tükrözik.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
BHARATA MAIA

India után minden más

Szerző: Fehér Gyula

Kossuth Kiadó, 2008

 

A könyv szerzője, Fehér Gyula több hónapon keresztül beutazta Indiát. Megismerhetjük a térség vallási ünnepeit, a hétköznapokat, a rítusokat és a szokásokat. A szerző felvételei hitelesen örökítik meg a csodálatos utazás egyes állomásait.

 
2 800 Ft
Akció: 2 240 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-50%
ANGKOR ELSÜLLYEDT VILÁGA

Szerző: Csák Erika

Kossuth Kiadó, 2006

 

Az úti cél: Kambodzsa. Múlt és jelen, mindkettő egy kötetben. Angkor csodáitól a fontos tudnivalókig az utazáshoz. A képek egy varázslatos, felfedezésre érdemes világot mutatnak

be. A könyv segít a felkészülésben és egyben hasznos útitárs is.

 
4 500 Ft
Akció: 2 250 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-20%
ADRIAI HAJÓZÁSI KÉZIKÖNYV

Kossuth Kiadó, 2010

 

A neves horvát hajózási szakértő, Mladen Šutej szerkesztésében megjelenő Hajózási kézikönyv 528 oldalon, 420 térképpel és több mint 500 színes fotó segítségével mutatja be az Adriai-tenger teljes horvátországi partszakaszát hajózási szempontból. A kézikönyv jól használható és áttekinthető információkkal szolgál. A korábbi hasonló kiadványoktól eltérően minden kikötőhely ismertetéséhez több légi felvétel is tartozik.

 
14 900 Ft
Akció: 11 920 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
SZÉPSÉGES BUDAPEST

Fényképezte Antall Péter és Gedai Csaba

Kossuth Kiadó, 2010

 

E rendhagyó útikalauz segítségével Magyarország kulturális és történelmi emlékekben gazdag fővárosát öt séta során fedezhetjük fel. Barangoljuk be a budai Várnegyedet, a zöldellő dombokat, keressük fel Óbuda római kori romjait, látogassunk el a pesti oldal kiváló múzeumaiba, éttermeibe, templomaiba és színházaiba. A képzeletbeli városnézést több száz színes művészi fotó teszi feledhetetlenné.

Az album angol és német nyelven is megjelent.

 
3 800 Ft
Akció: 3 040 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
CASANOVA VELENCÉJE - IRODALMI ÚTIKALAUZ

Szerző: Casanova, Giacomo

Fordító: Kovács Ilona

Atlantisz Könyvkiadó, 2010

 

Az Atlantisz Könyvkiadó Világváros sorozatának legújabb kötete a velencei születésű Giacomo Casanova emlékiratain, kalandjain keresztül mutatja be a XVIII. századi Velencét, azt a várost, amely a világ színházi fővárosa, meghatározó kulturális centruma volt. E városban több színház volt, mint egész Franciaországban, s egymásba ért a zárdák, karneválok, kéjlakok és kaszinók világa. A főinkvizítor itt maga is színháztulajdonos volt, s nem habozott lecsapni egyes kritikusokra.

A Casanova-szövegeket más olasz, német és francia szerzők velencei feljegyzései egészítik ki, köztük Montesquieu, Goldoni, Lorenzo de Ponte vagy Goethe apjának visszaemlékezései. Megtudhatjuk, mit gondoltak a prostituáltak Rousseauról. A mai utazó számára is bejárható-bejárandó helyszíneket kínáló, zsebbe férő irodalmi útikalauz gazdag képanyaggal is érzékelteti a frivol és nagystílű Velence szellemét.

 

Az előszót Lothar Müller írta.

A könyvet Kovács Ilona állította össze, ő fordította Casanova írásait, és ő írta az összekötő szövegeket is.

 
3 500 Ft
Akció: 2 800 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KAFKA PRÁGÁJA

Szerző: Wagenbach, Klaus

Atlantisz Könyvkiadó, 2005

 

Aki tudni szeretné, mely házakban lakott Kafka (szinte mindegyik áll még), vagy hogy mire gondolt, amikor azt írja: "legszívesebben parkokban és sikátorokban

bóklászom", röviden: mit látott Kafka, annak Prágába kell utaznia, valóságosan vagy gondolatban. Ezt az úti és olvasókönyvet mindkét úthoz kalauznak szánjuk; egyúttal arra törekedtünk, hogy korabeli felvételeken mutassuk be a házakat és a helyszíneket.

 
2 695 Ft
Akció: 2 155 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ÉLET-RAJZ

Szerző: Finta József

Kossuth Kiadó, 2010

 

A neves építész ragyogó útirajzait, építészeti rajzait, karikatúráit és verseit tartalmazza az album.

 
3 800 Ft
Akció: 3 040 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
BUDAPESTTŐL PÁRIZSIG

Szerző: Fejtő Ferenc

Kossuth Kiadó, 2007

 

"Mérlegem, nem dicsekvésből mondom, globálisan pozitív. Sokat dolgoztam, s majdnem mindig örömmel, de azért mindig szakítottam időt kószálásokra, baráti találkozásokra, zenehallgatásra, utazásra. Miért ne vallhatná be az ember, hogy meg van elégedve az életével?"

 
3 600 Ft
Akció: 3 060 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!

12

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.