Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Egyéb


Sorrend:

-50%
KONYHAI TUDÁSTÁR

250 tipp, technika, recept

Szerző: Jenni Davis

Kossuth Kiadó, 2016

 

Nélkülözhetetlen gasztronómiai kézikönyvünk több tucat konyhatechnikai fortéllyal ismerteti meg az olvasót. Nemcsak azt mutatja be, HOGYAN kell főzni, hanem azt is elmagyarázza, MI TÖRTÉNIK a serpenyőben vagy a fazékban sütés-főzéskor.

 

Bemutatjuk a húsok, halak, hüvelyesek, tészták és gabonafélék klasszikus elkészítési módját, és beavatjuk az olvasót a süteménykészítés és kenyérsütés titkaiba. A könyvünkben szereplő sok-sok hasznos ismeret, tanács magabiztossá teszi a gasztronómia iránt érdeklődőket – akár valamelyik receptünket készítik el, akár a konyha-szekrényben lapuló hozzávalókból rögtönöznek finomságot.

 
3 990 Ft
Akció: 1 995 Ft
Kezdete: 2017.11.07
A készlet erejéig!
-45%
VÉGIGETTEM INDIÁT

Szerző: Chitrita Banerji

Tericum Kiadó, 2009

 

India kulturális, történelmi és művészeti kincsek tárháza, minden utazót elbűvöl. De ismerjük-e ennek az ezerarcú országnak a gasztronómiai gazdagságát? Aligha. Világszerte az indiai konyhát a curryvel vagy a tikka maszálával azonosítják, a csípős, sáfrányos, fűszeres ételekkel. Azonban az indiai konyha ennél sokkal gazdagabb. Ahány vidék vagy tartomány, ahány vallás vagy kulturális közösség, annyiféle étkezési szokás, ételkészítési technológia és különleges fogás. Végigenni a különböző tartományok ételeit szinte lehetetlen. A könyv szerzője mégis a lehetetlenre vállalkozott. Gasztronómiai felfedező útja során Chitrita Banerji bejárta szinte egész Indiát: Bengált, Bombayt, Goát, Benáreszt, Gudzsarátot, Rádzsaszthánt, számtalan kisvárost és falut.

Ennek a több évig tartó gasztrokulturális odisszeának eredményeképpen született ez a kötet, amely egyszerre kultúrtörténeti bedekker és gasztronómiai kalauz.

 
3 170 Ft
Akció: 1 745 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
FOG EZ MENNI... BEFŐZÉS

kezdőknek és haladóknak

Kossuth Kiadó, 2014

 

Szeretnéd házilag eltett finomságokkal kényeztetni a családot,

de fogalmad sincs, hogyan kezdj hozzá?

 

Ebből a háztartási kisokosból megtanulhatod a házi tartósítás minden

csínját-bínját. Látni fogod, hogy semmi sem lehetetlen! Magabiztosan mozogsz majd a savanyúságok, befőttek, szörpök, aszalt gyümölcsök, pácolt húsok világában, és nálunk szokatlan, különleges eljárásokkal is megismerkedhetsz.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
100 FŰSZERNÖVÉNY

Főszerkesztő: Kővári Sarolta

Alexandra Kiadó, 2012

 

A fűszernövények az ízek összehasonlíthatatlanul gazdag változatosságát kínálják az ínyenceknek. Ez a praktikus doboz 50 kártyán, látványos fotók segítségével mutatja be a száz legfontosabb fűszernövényt. Tömören és érthetően ismerteti mindazt, amit e növények származásáról, történetéről, külső megjelenéséről és konyhai felhasználásáról tudni érdemes. Fedezzük fel a fűszernövények sokszínű világát!

 
1 999 Ft
Akció: 1 700 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
100 FŰSZER

Főszerkesztő: Kővári Sarolta

Alexandra Kiadó, 2012

 

A fűszerek az ízek összehasonlíthatatlanul gazdag változatosságát kínálják az ínyenceknek. Ez a praktikus doboz 50 kártyán, látványos fotók segítségével mutatja be a száz legfontosabb fűszert. Tömören és érthetően ismerteti mindazt, amit a fűszerek származásáról, történetéről, külső megjelenéséről és konyhai felhasználásáról tudni érdemes. Fedezzük fel a fűszerek varázslatos világát!

 
1 999 Ft
Akció: 1 700 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  EHETŐ! A VILÁG ÉLELMISZERNÖVÉNYEINEK TÖRTÉNETE, FELHASZNÁLÁSA

Kossuth Kiadó, 2009        

 

Az élelmiszernövények sokkal többet jelentenek, mint „valami kis zöldség” a tányéron, hatásuk bámulatos az emberi civilizációra. Pompás zamatuk adott ösztönzést vallások alapítására, háborúk kirobbantására és a földrészek és tengerek merész felfedezésére. Manapság az étel, amit fogyasztunk, összeköt bennünket a nagyvilág távoli tájaival. Ez a könyv különleges történeteivel, friss, tanulságos információival megismertet bennünket a világ legnépszerűbb élelmiszernövényeinek eredetével, történetével, jelenlegi felhasználásával.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A TUDÓS SZAKÁCS

A konyhatudomány alapjai - eredeti receptekkel

Szerző: Wolke Robert

Akadémiai Kiadó, 2011

 

A Konyhatudomány sorozat első darabja nem szokványos szakácskönyv. Nem azt mondja el, miből készül az étel, hanem azt: hogyan készül, és miért éppen úgy? Robert L. Wolke, a University of Pittsburgh kémiaprofesszora és a Washington Post című napilap gasztronómiai publicistája hétköznapinak és egyszerűnek tűnő kérdésekre válaszol; olyasmikre, amelyek bárkiben felmerülhetnek, aki nem évtizedes rutinnal főz. Például hogy mi a karamellizálás, milyen hosszú valójában egy éjszakai pácolás, mi a tengeri só előnye, vagy mitől lesz barna a darált hús.

 

Wolke érthető válaszokat ad minderre, és még vagy száz egyéb kérdésre, melyeket a Washington Post olvasói tettek fel neki, hogy megismertesse velünk az ételek és elkészítésük mögötti tudományos jelenségeket. A „tudomány" szó azonban ne riasszon meg senkit: Wolke nem tankönyvet, hanem hasznos és szórakoztató művet írt, s kötetét felesége, Marlene Parrish gasztronómus fantáziadús receptjeivel egészítette ki, amelyek ugyanúgy tekinthetők ehető laboratóriumi kísérleteknek, mint újszerű kulináris élvezetek forrásának.

 
3 700 Ft
Akció: 3 145 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A TÖKÉLETES EBÉD

Bevezetés a molekuláris gasztronómiába

Szerzők: This Hervé, Monchicourt Marie-Odile

Akadémiai Kiadó, 2010

 

A „molekuláris gasztronómia” meglehetősen komolyan hangzik, pedig egyszerűen csak a főzésről szól; és arról, hogy módszeresen gondolkodunk a felhasznált anyagokról és főzés technológiájáról - vallja Hervé This, az új szemléletű konyhaművészet egyik megálmodója. A tökéletes ebéd egy ötfogásos, viszonylag egyszerű ételekből álló menü elkészítésén vezet minket keresztül, közben pedig számtalan apró trükköt ismerhetünk meg, amelyekkel nemcsak egy báránysült, hanem akár egy szimpla főtt tojás is sokkal finomabb lesz.

This sorra dönti meg a főzés dogmáit: érdeklődve elemzi a nemzedékeken át örökölt, sosem vitatott konyhai fogásokat, s rávilágít, hogy a megszokott, hétköznapi módszerek gyakran teljesen értelmetlenek. Összegyűjti, módszeresen elemzi, és gyakran megcáfolja e hiedelmeket - közben pedig főz, csak éppen másképp, s erről jókedvűen és jóízűen beszél.

A tökéletes ebéd az első kötet az Akadémiai Kiadó új Konyhatudomány című sorozatában, amely érthetően, élvezetesen ismerteti meg az olvasót a főzés folyamataival.

 
2 900 Ft
Akció: 2 465 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.