Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó

 Fő kategória >KIADÓ >M-O >Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó

Sorrend:

ORVVADÁSZOK NYOMÁBAN

Elemzések és történetek a tárgyalóteremből

A kézirat lezárva: 2009. május 30.

Szerző: Elek Balázs

Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó, 2009

 

Jelen munkájában a szerző az orvvadászokra és az orvvadászatra mint jelenségre koncentrál. Egy nagydoktori disszertáció alaposságával dolgozza fel a témát. Ismerteti az orvvadászat magyarországi történetét, az orvvadászat elkövetési magatartásait, valamint ezen jogellenes cselekedeteknek a szinte felmérhetetlenül káros hatásait.

A könyvet minden vadászattal, vadgazdálkodással és természetvédelemmel foglalkozó szakember, de a kívülállók is haszonnal forgathatják.

 
3 980 Ft
-10%
AZ ÉRTELMEZETT ALKOTMÁNY

Alkotmánybírósági gyakorlat 1990-2009

A kézirat lezárva: 2009. december 31.

Szerkesztette: dr. Holló András, dr. Balogh Zsolt

Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó, 2010

 
14 300 Ft
Akció: 12 870 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
KRIMINALISZTIKA JOGHALLGATÓKNAK - Elfogyott

Szerzők: Dr. Bócz Endre, Dr. Finszter Géza

Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó, 2008

 

A több évtizedes gyakorlat azt mutatja, hogy a hagyományos jogi pályákon dolgozó szakemberek a jogalkalmazási eljárásokban más feladatokat látnak el, mint az egykori vizsgálóbíró vagy a mai nyomozó. Ezért a jogi felsőoktatásban nem szükséges mindazt és úgy oktatni, amit a felsőfokú rendőrségi oktatásban indokoltan tanítanak. Bár a kétféle tananyag sokban fedi egymást, másként kell elhelyezkednie a hangsúlyoknak, és bizonyos szemléleti eltérések lehetőségére, sőt elkerülhetetlenségére is rá kell mutatni. Szükség van olyan ismeretek oktatására is, amelyek egy nyomozótiszt vagy egy rendőri vezető számára – bár hasznosak lehetnek – nem nélkülözhetetlenek.

 
4 935 Ft
DIPLOMÁCIAI CSALÉTKEK - Elfogyott

Szerző: Bokor Balázs

Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó, 2009

 

 

 
4 990 Ft
NEMZETKÖZI JOG A GYAKORLATBAN - Elfogyott

Szerző: Hargitai József

Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó, 2008

 

A modern nemzetközi jog alkalmazása két síkon történik. A klasszikus államközi síkon túlmenően létezik egy belső, az államok által a belső jog részeként használt alkalmazási módja is. Könyvünk döntően ez utóbbival foglalkozik.

 

 

 
11 865 Ft
BORJOGÁSZ - Elfogyott

Kézikönyv a gyakorlat számára

Szerző: Dr. Kiss Eliza

Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó, 2008

 

Napjainkban a szőlészek és a borászok közösségének jogait és kötelezettségeit bonyolult ágazati joganyag határozza meg, melynek ismerete nélkülözhetetlen a hazai, illetve az európai uniós agrárigazgatásban való eligazodáshoz, ezáltal a hivatás műveléséhez.

 

A szakmai közösségek ez irányú igénye hívta életre a BorJogász című jogi szakkönyvet, amely napjaink „borjogi csíziója” szeretne lenni. Miképpen a csízió könyve az évszázados hagyományban összefoglalta a gazdák számára az éve legfontosabb teendőit és eligazodást adott a kalendáriumban, úgy szeretne segítő jobbot nyújtani e könyv a több mint 200 jogszabályból álló jogi útvesztőben.

 

A Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó olyan jogi kézikönyvet tesz a szakértő olvasó asztalára, amely a Kiadótól megszokott pontossággal és a teljesség igényével ad eligazítást a jogterület és a szakhivatalok világában. A könyv szerzője dr. Kiss Eliza jogász és közigazgatási szakember, akinek a magyar borászat iránti elhivatottsága a borásztársadalom széles köre előtt közismert.

 

A BorJogász-ból a magyar szőlész és a borosgazda tudni fogja, hogy mi a „jogi csízió” szakmájának ügyes-bajos dolgaiban, így a kiadvány reményeink szerint minden magyar gazda polcán helyet kaphat, de remélhetőleg haszonnal forgatják majd az agrár-szakigazgatásban dolgozók, az agrár-felsőoktatásban tevékenykedők, a kutatóintézetek munkatársai és mindenki, aki szeretne megfelelő támpontot kapni a jogterületen történő eligazodáshoz.

 
4 977 Ft
KRIMINOLÓGIA I-II. - Elfogyott

Szerző: Korinek László

Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó, 2010

 

 

A bűnözés virtuálisan mindig jelen van a lakosság hétköznapi életében és - szerencsére ritkábban - még a napi gondjaiban is. A téma különleges, izgalmas volta miatt az emberek fantáziájában, szórakozásában, olvasmányaiban, szorongásaiban, érdeklődésében úgyszintén. Emiatt írók, újságírók, tömegtájékoztatásai szakemberek, érzékelve a nagyfokú érdeklődést, ugyancsak jelentős figyelmet szentelnek a bűnözésnek. Mivel ezek a szakemberek nem kriminológusok, a témafeldolgozásuk szükségképpen nem tudományos. Stílusuk, bemutatási módjuk érzelmi megközelítésű, féligazságokkal teli, ennél fogva jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy a befogadók, a lakosság félreinformált legyen.

(…)

Mindezek után van egy diszkreditált tudományág, a kriminológia, amely örökké többfrontos harcban áll a tömegtájékoztatás szenzációkeresésével, a meghaladott kriminálpolitikai elveket valló és gyakran előítéletes lakossággal és a demagóg politikusokkal, akiknek a bűnözés még kapóra is jön a választások megnyeréséhez.

 

(a Szerző előszavából)

 
4 599 Ft
  BIZONYÍTÁS A KÖZIGAZGATÁSI ELJÁRÁSJOGBAN I-II. - Elfogyott

I. kötet: A közigazgatási bizonyítás elmélete

II. kötet: A közigazgatási bizonyítás gyakorlata

A kézirat lezárva: 2010. január 1.

Szerző: Dr. Boros Anita

Lektor: Dr. György István

Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó, 2010

Ára: 5 400 Ft (I-II. kötet ára)

 

A könyv jelentős hiányt pótol, feldolgozza a témakör történelmét, összehasonlítást tesz a más területeken alkalmazott bizonyítási eljárásokkal, vázolja a megoldandó problémákat, egyszóval olyan jelentős lépést tesz a magyar közigazgatási procedúra javítására, amely elismerést érdemel.

 

(Lőrincz Lajos előszavából)

 
5 400 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.