Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Biológia, természet


Sorrend:

12

-15%
  MADÁRHATÁROZÓ - EURÓPA ÉS MAGYARORSZÁG LEGÁTFOGÓBB TEREPI HATÁROZÓJA

Szerző: Lars Svensson, Dan Zetterström, Killian Mullarney

Park Kiadó, 2017

 

A Madárhatározó a Magyarországon, Európában, Észak-Afrikában és a Közel-Keleten megfigyelhető madárfajok átfogó kézikönyve. Kezdő és tapasztalt madármegfigyelők számára egyaránt alapműnek számít. A magyar piacon már 15 éve folyamatosan jelen lévő könyv új, javított kiadásában - a legfrissebb kutatási és rendszerezési eredményekkel összhangban - újabb tudományos nevek módosultak. Emellett a magyarországi madárfajok gyakorisági kódjainak frissítésére is sor került.

A kötet több mint 900 különböző fajt és számos alfajt tárgyal áttekinthető rendszerezésben, ebből több mint 800-at részletesen bemutat. Ez azt jelenti, hogy a világ minden tizedik madárfajáról szó esik benne.

 
9 500 Ft
Akció: 8 075 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-15%
EVOLÚCIÓBIOLÓGIA

Szerző: Kun Ádám

Typotex Kiadó, 2017

 

E könyvet háromféleképpen lehet használni. Elsősorban tankönyvként, amely tartalmazza mindazt, amit minden biológusnak az evolúcióbiológiáról tudnia kell(ene). De nem áll meg ennél a szintnél: egyben kézikönyv is, amit a kutatók is haszonnal forgathatnak. Sőt, tudatosan könnyed hangvétele és „történetvezetése” remélhetőleg azt is lehetővé teszi, hogy ismeretterjesztő műként minden érdeklődő tájékozódhasson belőle az evolúcióbiológia jelen állásáról.

 
7 500 Ft
Akció: 6 375 Ft
Kezdete: 2017.09.11
A készlet erejéig!
-20%
AGYUNK TITKAI

Utazás a koponyán belül

Szerző: Tom Jackson

Kossuth Kiadó, 2017

 

6 milliárd idegsejt, közöttük sokbilliónyi rejtélyes kapcsolat! Bár az emberi agy tömegét alig másfél kilónyi fehérje és zsír alkotja, ez a legösszetettebb és legbonyolultabb rendszer, ami az általunk ismert univerzumban létezik.

 

A történelem során számos tudós kutatta megszállottan, hogy ez a csodálatos szerv miként irányítja a testet, észleli a világot, hogyan hozza létre az érzelmeket, gondolatokat, és alakítja ki személyiségünket.

 
3 400 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-15%
A TERMÉSZET FELTALÁLÓJA

Alexander von Humboldt kalandos élete

Szerző: Andrea Wulf

Park Könyvkiadó, 2017

 

A 18-19. században élt Alexander von Humboldt, miközben bejárta Dél-Amerikát és Oroszországot, elsőként ismerte fel, hogy a természetben minden mindennel összefügg, hogy az emberi tevékenység veszedelmes éghajlatváltozáshoz, növény- és állatfajok végleges kipusztulásához vezethet. Korának népszerű előadója volt, könyveinek példányszáma a mai sikerkönyvekével vetekedett. Az indiai születésű, Angliában élő Andrea Wulf (1972) történész-író ezt a méltatlanul elfeledett természettudóst és utazót állítja könyve középpontjába: A természet feltalálója 2015-ben a Costa Könyvdíj életrajz kategóriájának győztese lett.

 
4 490 Ft
Akció: 3 815 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
  A POLÁROS FÉNY KÖRNYEZETOPTIKAI ÉS BIOLÓGIAI VONATKOZÁSAI

Szerzők: Horváth Gábor, Kriska György, Farkas Alexandra

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2016

 

Az égbolt jellegzetes, felhőzöttségtől és napállástól függő polarizációs mintázata nemcsak meteorológiai, hanem biológiai szempontból is fontos. Kiváló viszonyítási irányt szolgáltat a polarizációérzékeny látórendszerű állatoknak, mikor azok más jel híján vannak. Könyvünkben részletesen tárgyaljuk ezen égi mintázat jellemzőit tiszta, derült, felhős, borult és ködös időben, füst jelenlétében, valamint teljes napfogyatkozáskor. Beszámolunk azon hőlégballonos méréseinkről is, melyek során kimutattuk a poláros ég 4. polarizálatlan (neutrális) pontjának létezését. Bemutatjuk továbbá, hogy a különböző vízirovarok (például kérészek, szitakötők, vízipoloskák, vízibogarak és bögölyök) a vízfelszínről tükröződő nap- és égboltfény vízszintes polarizációja alapján miként találják meg petéző helyüket, életterüket.

 
5 500 Ft
Akció: 4 675 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A FÁK TITKOS NYELVE

A növényi intelligencia meghökkentő bizonyítékai

Szerzők: Stefano Mancuso, Allessandra Viola

Kossuth Kiadó, 2016

 

Vajon a növények intelligensek? A népszerű, szakmailag elismert szerzőpáros izgalmas és szokatlan utazásra hívja az olvasót: a növények lebilincselően izgalmas és évszázadokig ismeretelen világába tekinthetünk be. A kötet megcáfolja a sztereotípiákat, bebizonyítja, hogy a növények csodálatra méltóan intelligens élőlények: az embernél jóval több érzékszervvel rendelkeznek, alszanak, egyéniségük van, kommunikálnak egymással és az állatokkal, stratégiákat alkalmaznak a túlélésük érdekében, társadalmi életet élnek. Képesek döntéseket hozni, tanulni, emlékezni, sőt még a gravitációval is számolnak!

 
2 800 Ft
Akció: 2 240 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-15%
AZ INTELLIGENCIA SPONTÁN MEGJELENÉSE

A digitális evolúciós kép

Szerző: Elek István

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2015

 

Hogyan alakult ki az intelligencia? Tényleg csak élő rendszerekben jelenhet meg spontán módon? Egyáltalán, mit neveznek a különböző szakértők intelligenciának? Az élettel együtt alakult ki, vagy anélkül is képes fejlődni? Ebben a könyvben megkíséreljük megválaszolni ezeket a kérdéseket. Meglepő, de valószínűsíthető, hogy bizonyos környezeti feltételek megléte esetén nem élő környezetben is megjelenhetnek intelligens viselkedésformák, amelyek képesek a saját maguk által szerzett ismeretek alapján saját túlélésüket segíteni mindenféle magas fokú (emberi) intelligencia beavatkozása nélkül.

 
3 125 Ft
Akció: 2 655 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
FITO(BIO)REMEDIÁCIÓ

A környezet megtisztítása növényekkel

Szerző: Erdei László

JATEPress, 2015

 
3 780 Ft
Akció: 3 215 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
SZERVES RÉSZÜNK

Szerzők: Knight, Rob - Buhler, Brendan

HVG Kiadó, 2015

 

„A bennünk és rajtunk élő mikroszkopikus élőlények átírják, mit is jelent embernek lenni.”

„Az emberi test körülbelül 10 billió emberi sejtből áll – miközben mintegy 100 billió mikrobiális sejt is él bennünk és rajtunk. Vagyis, többségében nem is önmagunk vagyunk.”

Asztma, elhízás, depresszió és autizmus: csak néhány probléma azok közül, amelyeket talán a bennünk és rajtunk élő parányi élőlények okoznak – és egy nap talán gyógyítanak is. A tudósoknak csupán az elmúlt pár évben sikerült bebizonyítaniuk, milyen döbbenetes hatással van az életünkre a testünkben – különösen a beleinkben – zajló, mikroszkopikus élet. Lehet, hogy ez a tudományos áttörést hozó felfedezés a kulcs számos betegség gyógyításához?

 
2 200 Ft
Akció: 1 760 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
  A NÖVÉNYEK EVOLÚCIÓJA ÉS OSZTÁLYOZÁSA - RENDHAGYÓ RENDSZERTAN

CD melléklettel

Szerző: Podani János

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2015

 

Az élő szervezetek leginkább természetes osztályozása a leszármazáson alapszik. A molekuláris filogenetika módszereinek köszönhetően mai tudásunk már elegendő ahhoz, hogy a korábbi rendszereket teljes egészében evolúciós alapokra helyezzük. Ennek megfelelően a szerző jelentős újításokat vezet be a könyv előző kiadásához képest. Növénynek tekint minden fotoszintetikus szervezetet, melynek plasztisza elsődleges endoszimbiózis eredménye, vagyis közvetlen cianobaktérium eredetű. Ennek a feltételnek a kékeszöld moszatok, a vörösmoszatok és a zöld növények felelnek meg.

 
7 300 Ft
Akció: 6 205 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
HUMÁN EMBRIONÁLIS ŐSSEJTKUTATÁS

Meditor: bioetikai sorozat

Szerző: Szatmári István; Kőmüves Sándor; Tóth Gábor Attila

Debrecen University Press, 2014

 

"Ez a kötet a humán embrionális őssejtkutatás multidiszciplináris sajátosságából kíván felmutatni néhány metszetet. E metszetek a tárgykör egy-egy kulcsterületét alkotják: az orvosbiológiai kutatások, a filozófián belül az individualitás és a morális státusz kérdése, jogtudományi kontextusban pedig az embrió alapjogi státusza a monográfia külön fejezeteiben kerülnek tárgyalásra.

 
3 840 Ft
Akció: 3 070 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A REMÉNY MAGVAI

Szerző: Jane Goodall

Libri Könyvkiadó, 2015

 

Jane Goodall gyermekkora óta különleges viszonyt ápol a növényekkel, élete során pedig a grönlandi tundráktól a Namib-sivatagon át a kongói esőerdőkig számtalan érintetlen vadonban járt. Biológusként tudja, hogy a növények jelentik a földi élet alapját. Ezért szól a baljós jelenségekről, így a természeti erőforrások gátlástalan kifosztásáról, a biokalózkodásról és a mértéktelen erdőirtásról is.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
3333 FOGALOM BIOLÓGIÁBÓL

Szerző: Gutai Zita

Maxim Könyvkiadó Kft., 2014

 

Kiadványunk a Maxim Könyvkiadó megújult fogalomtár sorozatának kötete. Minden olyan biológiai szakkifejezés magyarázatát tartalmazza, amely az új kerettantervű középiskolai biológia-tananyag, valamint a kétszintű érettségi követelményrendszer része. A tananyaghoz szorosan nem kötődő, ám a tantárgyi alapműveltséghez nélkülözhetetlen fogalmak magyarázatával kiegészítve a középiskolások mellett a felsőoktatásban továbbtanulók számára is hasznosítható. A magyarázatok a tudomány jelenlegi állása szerinti legkorszerűbb definíciókból állnak, és figyelembe veszik a középiskolai tanítási gyakorlat módszertani szempontjait. A könyv nemcsak a tanítási órákra és az érettségi vizsgákra való eredményesebb felkészülésben segít, hanem napjaink biológia tárgyú információözönének értelmezéséhez is útmutatásul szolgál.

 
1 980 Ft
Akció: 1 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
VÁLOGATOTT FEJEZETEK A MIKROBIOLÓGIÁBÓL

Gyakorlati munkafüzet

Szerkesztő: Kucsera Judit - Vágvölgyi Csaba

JATE Press, 2009

 
1 890 Ft
Akció: 1 605 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
SZERVES REAKCIÓMECHANIZMUSOK

Szerző: Frank Éva; Wölfling János

JATE Press, 2006

 
2 835 Ft
Akció: 2 410 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
SZERVES SZINTÉZISMÓDSZEREK

Szerző: Felföldi Károly; Wölfling János

JATE Press, 2011

 
2 835 Ft
Akció: 2 410 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
SZÍNES NEUROANATÓMIA

A mesterképzésben résztvevő biológus és biológia tanárszakos hallgatók számára

Szerző: Halasy Katalin; Gábriel Róbert; Bagyánszki Mária; Fekete Éva

JATE Press, 2009

 
2 835 Ft
Akció: 2 410 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
SPECIÁLIS VIZSGÁLATI MÓDSZEREK

(Növényélettan)

Szerkesztő: Erdei László

JATE Press, 2000

 
1 260 Ft
Akció: 1 070 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
SEJT- ÉS SZÖVETTANI MUNKAFÜZET

A biológia alapképzésben (B képzés) résztvevő hallgatók számára.

Szerző: Bagyánszki Mária; Fekete Éva

JATE Press, 2013

 
1 890 Ft
Akció: 1 605 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
SEJT- ÉS SZÖVETTANI MUNKAFÜZET

Szerző: Fekete Éva; Bagyánszki Mária

JATE Press, 2012

 
1 260 Ft
Akció: 1 070 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MIKROBIOLÓGIA II.

Szerző: Kevei Ferenc; Kucsera Judit; Manczinger László; Vágvölgyi Csaba

JATE Press, 2013

 
2 205 Ft
Akció: 1 875 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MIKROBIOLÓGIA I.

Szerző: Kevei Ferenc; Kucsera Judit

JATE Press, 2010

 
3 780 Ft
Akció: 3 215 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
NÖVÉNYI SEJTBIOLÓGIA I.

Szerző: Laskay Gábor; Mihalik Erzsébet

JATE Press, 2008

 
1 575 Ft
Akció: 1 340 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
NÖVÉNYÉLETTANI GYAKORLATOK

Munkafüzet

Szerző: Nagy Mária; Csiszár Jolán; Pécsváradi Attila; Szabó Margit; Tari Irma; Zsoldos Ferenc; Horváth Gábor

JATE Press, 2010

 
2 205 Ft
Akció: 1 875 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
NÖVÉNYÉLETTANI GYAKORLATOK

Biológia BSc szakos hallgatóknak

Szerző: Csiszár Jolán; Gallé Ágnes; Horváth Ferenc; Kolbert Zsuzsanna; Pécsváradi Attila; Szabó Margit; Szepesi Ágnes; Tari Irma; Wodala Barnabás

JATE Press, 2012

 
2 835 Ft
Akció: 2 410 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
NÖVÉNYÉLETTAN

Növekedés- és fejlődésélettan

Szerző: Csiszár Jolán; Erdei László; Pécsváradi Attila; Szabó Margit; Tari Irma

Szerkesztő: Erdei László

JATE Press, 2011

 
2 835 Ft
Akció: 2 410 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MIKROBIOLÓGIAI GYAKORLATOK II.

Szerkesztő: Kucsera Judit

JATE Press, 2003

 
630 Ft
Akció: 535 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MIKROBIOLÓGIAI GYAKORLATOK I.

Szerzők: Kevei Ferenc; Kucsera Judit; Manczinger László; Pfeiffer Ilona; Varga János; Vágvölgyi Csaba

Szerkesztő: Kevei Ferenc

JATE Press, 2013

 
1 890 Ft
Akció: 1 605 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
INFORMÁCIÓ(ELMÉLET) A BIOLÓGIÁBAN

Biofizikai informatika

Szerző: Maróti Péter

JATE Press, 2003

 
2 205 Ft
Akció: 1 875 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
HALADÓ GENETIKA

Szerző: Maróy Péter

JATE Press, 2010

 
2 520 Ft
Akció: 2 140 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
  GOMBÁK MÁSODLAGOS ANYAGCSERETERMÉKEI: MIKOTOXINOK, GOMBAMÉRGEK

Szerző: Varga János; Téren József; Tóth Beáta; Kocsubé Sándor; Rigó Krisztina

JATE Press, 2009

 
2 205 Ft
Akció: 1 875 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
GENETIKA BS

Szerző: Maróy Péter; Török Tibor

JATE Press, 2011

 
3 780 Ft
Akció: 3 215 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
FOTOSZINTÉZIS GYAKORLATOK

Munkafüzet

Szerkesztő: Horváth Ferenc - Wodala Barnabás

JATE Press, 2013

 
3 780 Ft
Akció: 3 215 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
FEJEZETEK A BIOLÓGIAI ANTROPOLÓGIÁBÓL II.

Szerző: Farkas L. Gyula

JATE Press, 2008

 
1 890 Ft
Akció: 1 605 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
FESZÜLTSÉG- ÉS NEURONTRANSZMITTERAKTIVÁLT IONCSATORNÁK

Szerző: Erdélyi Lajos

JATE Press, 1996

 
1 260 Ft
Akció: 1 070 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
BIOKÉMIAI GYAKORLATOK

Szerzők: Ábrahámné Gulyás Magdolna; Hermesz Edit; Kissné Deér Aranka; Kotormán Márta; Lehoczkiné Simon Mária

JATE Press, 2011

 
2 205 Ft
Akció: 1 875 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
BIOINFORMATIKA

Számítógépes szekvenciaanalízis

Szerző: Putnoky Péter

JATE Press, 2000

 
945 Ft
Akció: 805 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
BIOGEOGRÁFIA

Szerző: Keveiné Bárány Ilona

JATE Press, 2009

 
1 575 Ft
Akció: 1 340 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
BEVEZETÉS A BIOFIZIKÁBA

Szerző: Maróti Péter; Laczkó Gábor

JATE Press, 2013

 
4 095 Ft
Akció: 3 480 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
ÖSSZEHASONLÍTÓ ÁLLATSZERVEZETTANI MUNKAFÜZET 2.

Az idegrendszer szerveződése

Szerző: Bagyánszki Mária

JATE Press, 2009

 
1 575 Ft
Akció: 1 340 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
ÖSSZEHASONLÍTÓ ÁLLATSZERVEZETTANI MUNKAFÜZET 1.

A gerinctelen és a gerinces állatok testfelépítése

Szerző: Bagyánszki Mária

JATE Press, 2007

 
1 575 Ft
Akció: 1 340 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
ÖSSZEHASONLÍTÓ ÁLLATSZERVEZETTANI ELŐADÁSOK 2.

Szerző: Bagyánszki Mária; Fekete Éva

JATE Press, 2009

 
2 205 Ft
Akció: 1 875 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
ÖSSZEHASONLÍTÓ ÁLLATSZERVEZETTANI ELŐADÁSOK 1.

Szerző: Bagyánszki Mária; Fekete Éva

JATE Press, 2011

 
1 260 Ft
Akció: 1 070 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
ÉLETTANI GYAKORLATOK

Szerkesztő: Toldi József - Varga Csaba

JATE Press, 2013

 
2 835 Ft
Akció: 2 410 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
ÉLETTANI FOLYAMATOK MOLEKULÁRIS ALAPJAI

Szerző: Baranyi Attila; Erdélyi Lajos; Fehér Ottó; Nemcsók János; Wollemann Mária

Szerkesztő: Fehér Ottó

JATE Press, 1998

 
1 260 Ft
Akció: 1 070 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A MOLEKULÁRIS ÉLETTAN ALAPJAI

A membrán transzportfehérjék szerepe

Szerző: Erdélyi Lajos

JATE Press, 2006

 
1 890 Ft
Akció: 1 605 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A MIKROBIOLÓGIA ALAPJAI

Jegyzet a környezettudomány és környezettan szakos hallgatók alapkurzusának előadásaihoz

Szerkesztő: Manczinger László - Kredics László

JATE Press, 2010

 
2 835 Ft
Akció: 2 410 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A GERINCES IDEGRENDSZER ONTOGENEZISE ÉS PLASZTICITÁSA

Szerző: Szente Magdolna; Toldi József

JATE Press, 1995

 
1 260 Ft
Akció: 1 070 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A GERINCES ÁLLATOK EGYEDFEJLŐDÉSÉNEK ANATÓMIAI ALAPJAI

Szerző: Fekete Éva

JATE Press, 2013

 
2 205 Ft
Akció: 1 875 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A GENETIKA TÖRTÉNETE

Szerző: Gausz János

JATE Press, 2012

 

"Az embereket már nagyon régóta érdekli, hogy a szülők egyes jellemző tulajdonságai hogyan adódnak át utódaikra. A kezdetekben ezt a folyamatot még nem tudományos módszerekkel vizsgálták. A genetika tudományának fejlődését ezért nagyon érdekes történeti távlatokban is áttekinteni..."

 
2 205 Ft
Akció: 1 875 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!

12

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.