Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Nonprofit szervezetek

Fő kategória >Nonprofit szervezetek

Sorrend:

-22%
NONPROFIT KÉZIKÖNYV 2017

Működés, Számvitel, Adózás - Civil törvény a gyakorlatban

Szerző: Gottgeisl Rita, Láng Noémi

Vezinfó Kiadó és Tanácsadó Kft., 2017      

 

Egy civil szerveződés esetén az ötlettől a megvalósításig hosszú út vezet. Az áhított cél elérése érdekében már a civil szervezeti élet elején olyan döntéseket kell hozni, amelyekhez optimális esetben is több szakértő együtt gondolkodására van szükség. Könyvünkkel a szervezet felépítésén túl a napi működés során felmerülő gondok megoldásában is szeretnénk utt mutatni – elsősorban a számvitellel és adózással kapcsolatos területeken -, rávilágítva olyan sarokpontokra, amelyek fogódzót nyújthatnak akár nem szakembereknek is. Könyvünk új kiadásában a civil szervezeteken kívül minden más adózóra is vonatkozó 2017-es jogszabályi változások mellett bemutatjuk a Ptk. egyesületekre vonatkozó részeinek  módosításait is. Ezek elsősorban a joggyakorlat során felmerülő kérdésekre adnak választ, megszilárdítva azt a törekvést, hogy e szabályok modellként működjenek a gyakorlatban.

 
9 345 Ft
Akció: 7 245 Ft
Kezdete: 2017.10.05
A készlet erejéig!
-10%
  ADÓ-KÓDEX 2017/4 – Iránytű civil szervezeteknek és köztestületeknek

A kézirat lezárva: 2017. március 20.

Wolters Kluwer (Complex) Kiadó, 2017

 

A tartalomból: I. A civil szervezetek és a köztestületek státusszabályai, jogi keretek. II. A civil szervezetek és köztestületek gazdálkodásának szabályai. III. A civil szervezetek támogatásának formái. IV. A civil szervezetek és köztestületek számvitele. V. A civil szervezetek és köztestületek adózása

 
2 190 Ft
Akció: 1 970 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-10%
VÁLTOZÓ CIVIL VILÁG

Kézikönyv civil szervezetek számára

Második, átdolgozott kiadás

Szerzők: dr. Bódi György, dr. Gécziné dr. Bárdosi Eszter, Kahulits Andrea, dr. Kákai László, dr. Lakrovits Elvíra, dr. Lele Zsófia, Nagy József, dr. Nagy Krisztina, dr. Potháczki Dóra, dr. Tóth Bernadett

Complex Kiaadó, 2014

 

- Az első kötet megjelenése óta bekövetkezett jogszabályváltozások, különös tekintettel a 2014. március 15-én hatályba lépett új Polgári törvénykönyvre, szükségessé tették a könyv átdolgozását, aktualizálását.

- Az új kiadványban külön fejezet foglalkozik a NAV gyakorlatával.

 

A kötet átfogó képet nyújt a civil szervezetek létrehozásával, működésével és gazdálkodásával kapcsolatos feladatokról, kötelezettségekről, az igénybe vehető adókedvezményekről, mely ismeretek a mindennapi működésben segíthetik a szervezetek munkatársait.

 
3 990 Ft
Akció: 3 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
  AZ EURÓPAI UNIÓ ÁLTAL NYÚJTOTT TÁMOGATÁSOK ELLENŐRZÉSE

Szerző: Salamon Péter

Perfekt Kiadó, 2014

 

Magyarország 10 éve tagja az Európai Uniónak. Tagságunk jelentős változásokat hozott a hazai gazdálkodó szervezetek környezetében. A környezeti változások magukkal hozták a jogszabályi környezet, a gazdálkodáshoz tartozó más tényezők módosulását is. A hazai jogszabályi környezetre például jelentős hatást gyakorolnak az Európai Unió által megfogalmazott irányelvek és az előírások körét bővítik az uniós rendeletek.

Az uniós tagsággal járó lehetőségek és kötelezettségek – sok más tényező mellett – jelentősen befolyásolják, meghatározzák a hazai gazdálkodó szervezetek ellenőrzési környezetét is. Lényegesen bővült a gazdálkodó szempontjából értelmezett külső ellenőrzési környezet.

 
2 600 Ft
NONPROFIT SZERVEZETEK MAGYARORSZÁGON, 2011

CD-ROM

Központi Statisztikai Hivatal, 2013

 

Kiadványunk 387 táblában mutatja be a magyarországi nonprofit szektor jellemzőit. Áttekintést ad a szektor szerkezetéről, méretéről, gazdálkodásáról, valamint humánerőforrás helyzetéről. Képet kapunk a szektorban zajló főbb társadalmi, gazdasági folyamatokról, illetve a statisztikai mutatók alakulásának legfontosabb tendenciáiról.

Az előző évi kiadványokhoz képest gazdagabb táblaanyag áll a felhasználók rendelkezésére, ami az adatok továbbfeldolgozását segíti, a táblázatok Excel-ben letölthetők. Az adatok értelmezését módszertani útmutató segíti.

 
2 000 Ft
-10%
SZERVEZETEK STÁTUSJOGA AZ ÚJ PTK.-BAN

Társasági, egyesületi és alapítványi jog a Ptk. Harmadik Könyve alapján

Szerző: Sárközy Tamás

HVG-ORAC Kiadó, 2013

 

Az új Polgári Törvénykönyvnek nemzetközi viszonylatban is újdonsága a jogi személy könyv. Ez a könyv magában foglalja valamennyi jelentős gazdasági és társadalmi szervezet státusjogát, így a gazdasági társaságokat, az egyesületeket és az alapítványokat, sőt foglalkozik a vállalatcsoportosulások ún. konszernjogával is.

 

Az új Ptk. igen jelentős változásokat hozott mind a társasági jogban, mind a nonprofit szervezetek jogában. Így jogi személlyé vált a közkereseti és a betéti társaság, megjelent a magyar jogban a magánalapítvány. A rendkívüli gyorsasággal elkészített könyv így hasznos olvasmány lehet nemcsak a jogászok, hanem a gazdaság iránt érdeklődők számára is.

 
3 900 Ft
Akció: 3 510 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
NONPROFIT SZERVEZETEK MAGYARORSZÁGON, 2009

(CD-melléklettel)

Központi Statisztikai Hivatal, 2011

 

A kiadvány a nonprofit szektorra vonatkozó, 2009. évi teljeskörű adatgyűjtés eredményeit foglalja össze.

Áttekintést ad a szektor szerkezetéről, méretéről, gazdálkodásáról, humánerőforrásáról, valamint a szektorban zajló folyamatokról, a statisztikai mutatók alakulásának legfontosabb tendenciáiról.

 
2 800 Ft
NONPROFIT SZERVEZETEK MAGYARORSZÁGON, 2010

(CD-melléklettel)

Központi Statisztikai Hivatal, 2012

 

A kiadvány a nonprofit szektorra vonatkozó, 2010. évi teljes körű adatgyűjtés eredményeit foglalja össze.

Áttekintést ad a szektor szerkezetéről, méretéről, gazdálkodásáról, humánerőforrásáról, valamint a szektorban zajló folyamatokról, a statisztikai mutatók alakulásának legfontosabb tendenciáiról.

 
2 000 Ft
-15%
NONBUSINESS MARKETING

Szerzők: Hetesi Erzsébet, Veres Zoltán

Akadémiai Kiadó, 2013

 

A marketingkoncepció üzleti szférán kívüli alkalmazási lehetőségeiről és az alkalmazás területeiről szóló viták viszonylag új keletűek, a huszadik század derekáig nyúlnak vissza. Mégis, mára a köz- és civilszféra marketingje megszilárdult, a köz- és társadalmi intézmények stratégiai tervezésének és működésének oktatása a képzésekben speciális kurzusként jelenik meg. A nem profitorientált marketing kapcsolódik a vállalati felelősségvállaláshoz is, és hozzájárul a fogyasztók magatartásának és elégedettségének pontos meghatározásához, értékeléséhez.

 

 
5 950 Ft
Akció: 5 060 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KIK IS VAGYUNK MI? - CIVIL SZERVEZETEK MAGYARORSZÁGON

Szerző: Kákai László

Publikon Kiadó, 2009

 

Megannyi mű készült már a nonprofit szervezetek világáról – de java részük monografikus igényű metateoretikus vállalkozás, melyet épp a tárgyalt, épp a tematizált világ lakói nem tudnak igazán használni – mert ugyan Róluk szól, de nem Velük, Értük nyilvánul meg, és nem számukra való ismeretekhez segít. Ez a könyv a magyar nonprofit szervezetek rendszerváltás utáni fejlődését mutatja, pontosabban inkább összegzi azt, arra vállalkozik, ami eddig kimaradt, vagy amiről kevés szó esett, azonban máshogy, másképp és főleg más nézőpontból mutatja meg a civil szervezetek szereplőit és tevékenységüket.

 
2 390 Ft
Akció: 2 030 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.