Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Csillagászat


Sorrend:

-20%
HA FELFAL EGY FEKETE LYUK

És egyéb kozmikus komplikációk

Szerző: Neil deGrasse Tyson

Kossuth Kiadó, 2017

 

A Kozmosz: Történetek a világegyetemről című ismeretterjesztő sorozat nézői már ismerik Neil deGrasse Tyson tehetségét, mely segítségével érthetően és lelkesen képes megismertetni a világegyetem rejtélyeit a nagyközönséggel. Ebben a könyvben a szerző több mint negyvenet válogatott össze korábbi írásaiból, melyek számos érdekes témát dolgoznak fel. Megtudhatjuk például, hogy Hollywood hogyan próbálja minél élethűbb módon visszaadni az éjszakai égbolt látványát, de arról is szó esik, mit tapasztalnánk egy fekete lyuk belsejében. Tyson Amerika legnépszerűbb asztrofizikusaként tanári módon önti közérthető formába az asztrofizika bonyolult témáit, közben pedig óhatatlanul is átadja olvasóinak a világegyetem iránt érzett rajongását.

 
3 800 Ft
Akció: 3 040 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-20%
ÉLETÜNK A MARSON

Szerző: Petranek, Stephen

HVG Kiadó, 2016

 

„Húsz év múlva az ember már a Marson fog élni. Muszáj lesz neki.” Sci-finek tűnik, de Stephen Petranek, a díjnyertes újságíró szerint ma már tény: az emberiség húsz éven belül átköltözik a Marsra. Nem lesz más választása. Ebben a sodró lendületű, provokatív könyvben bemutatja az űrverseny szereplőit, köztük olyan forradalmár vállalkozókat, mint Elon Musk, Jeff Bezos és Sir Richard Branson. A szerző lenyűgöző részletességgel magyarázza el a Marsra szállás mikéntjét, megmutatja, hogyan jutunk el a rakétafejlesztés első lépéseitől a következő aranylázat elhozó aszteroida-bányászatig.

 
2 200 Ft
Akció: 1 760 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KOZMIKUS TÁRSKERESŐ

Exobolygók, asztrobiológia és SETI a XXI. században

Szerző: Almár Iván

Kossuth Kiadó, 2011

 

A „kísérteties csönd” ellenére találhatunk-e társakat az univerzumban? Miért vált sokféle alapvető tudományág összefogásával kiterebélyesedő kutatási programmá egy a földitől függetlenül létrejött élet keresésea XXI. században? – erről szól legújabb könyvében Almár Iván ismert csillagász-űrkutató, aki 2008-ban elnyerte a nemzetközi SETI Liga Giordano Bruno díját is.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
ÉLTETŐ CSILLAGUNK, A NAP

Szerző: Kálmán Béla

Kossuth Kiadó, 2012

 

Egész életünk a Naptól függ. A színes felvételekkel illusztrált könyv bemutatja a számunkra legfontosabb csillag, a Nap szerkezetét, természetét és hatásait, a Nap megfigyelésének történetét, a nap- és holdfogyatkozások bekövetkeztét, a naptevékenység, a napkitörések földi hatásait, valamint a napkutatás távlatait.

 
2 980 Ft
Akció: 2 535 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A VILÁGMINDENSÉG

Mai kozmológiai elméletek

Szerző: Timothy Ferris

Fordította: Márkus János

Typotex Kiadó, 2005

 

A szerző a kaliforniai Berkeley Egyetem emeritus professzora, fizikus, matematikus, csillagász, több tekintélyes amerikai tudományos díj birtokosa, a NASA tudományos tanácsadója.

Könyve a tudomány pillanatnyi helyzete alapján mutatja be a világegyetem(ek) állását, beavat bennünket a csillagászat forradalmian új korszakába. A mű érthető az átlagosan művelt nagyközönség számára is, de nem tesz tudományos engedményeket. Azonban ennél sokkal többet is nyújt. Mert az egész világmindenség nem csupán egy szaktudós csillagászati és fizikai korlátok közé szorított munkája, hanem egyszersmind művelődéstörténeti teljesítmény is.

 
4 200 Ft
Akció: 3 570 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
HA JÖVŐ, AKKOR VILÁGŰR

Szerzők: Almár Iván, Galántai Zoltán

Typotex Kiadó, 2007

 

Ötven évvel az űrkorszak kezdete után egyre világosabbá válik, hogy az emberiség jövője elválaszthatatlan a világűrtől – ezért fontos feladat már ma is egyrészt a kozmikus környezetünkből származó veszélyek, másrészt az űrhajózás távlati lehetőségeinek áttekintése. Jövőnk és a kozmosz viszonyának egész sor alapvető kérdése merülhet fel:

 
3 500 Ft
Akció: 2 975 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AZ IDŐ CIKLUSAI

Az univerzum radikálisan új szemlélete

Szerző: Roger Penrose

Akadémiai Kiadó, 2011

 

Az univerzum egyik legnagyobb rejtélye, hogy honnan is származik - ezzel  a mondattal kezdi korszakalkotó könyvét Roger Penrose, korunk egyik legismertebb matematikai fizikusa, aki művében a kozmológia teljesen új perspektíváját vázolja fel, meglepő választ adva arra a kérdésre, hogy mi volt a Nagy Bumm előtt.

 

Penrose azonban nem csupán a világegyetem keletkezését helyezi újszerű megvilágításba, hanem azt is felvázolja, miként válik majd gyorsulva táguló univerzumunk - egyszer bizonyára bekövetkező - végzete egy új univerzum „nagy bummjává". Elméletét a termodinamika második törvényének és a téridő fényidő-geometriájának alapos vizsgálatára alapozza, elénk tárva az univerzum folyamatos változásának részleteit. Magyarázatai meggyőzőek, ugyanakkor a laikusok számára is érthetők; az Oxfordi Egyetem professzora ügyelt arra, hogy a bonyolult matematikai levezetéseket a függelékbe száműzze, így a szakmabeliek ugyanolyan értékes információkat kaphatnak, mint azok az olvasók, akik egyszerűen csak szeretnék megérteni világunk keletkezésének titkait.

 
3 990 Ft
Akció: 3 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A GALAXIS ÚTIKALAUZ TUDOMÁNYA

Stopposoknak és bámészkodóknak

Szerző: Hanlon, Michael

Akadémiai Kiadó, 2011

 

A nemzetközi olvasóközönség régóta a világűr nagy ismerőjeként tartja számon Michael Hanlont, aki eddigi legsikeresebb kötetében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy Arthur Dent nyomába ered a galaxisban.

A huszadik századi science fiction kultúra egyik legismertebb könyvének felidézésével megtudhatjuk, hol tartanak ma a földi és égi természettudományok, és hol kell keresnünk mai világunkban a Bábel-halakat és a Bölcs Elméket, közben pedig az is kiderül, hogy a Galaxis útikalauz nyakatekertnek tűnő világának kozmológiája, fizikája és természetrajza bizonyos szemszögből nézve talán már nem is annyira nyakatekert, mint azt elsőre gondolnánk. Mindeközben a szerző hű marad A Galaxis útikalauz lehetetlen szellemességéhez, és könnyed hangvételű tudományos fejtegetéseit gyakran egészen a nagy kultuszkönyvhöz méltó humorral tálalja.

A kötet remek szórakozást nyújt mindazoknak, akiket mindig is érdekelt, merre is élhetnek a világegyetemben a vogonok, mikor fog lombikban nőni a steak, és hogyan vezet el Douglas Adams gazdag fantáziája egészen Stephen Hawking világűr-elméletéig – ahogy mindenki másnak is, akit érdekel az Élet, a Világmindenség meg Minden.

 

Szóval röviden csak ennyi: 42.

 
3 600 Ft
Akció: 3 060 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
TERRESTRIAL AND COSMIC SPHERULES

Proceedings of the 1998 Annual Meeting TECOS

Szerző: Detre Csaba H.

Akadémiai Kiadó, 2000

 

"Spherulogy" is a new science, which is dealing with one of the commonest matters of the universe: cosmic dust. Our planet, the Earth, is an excellent trap for cosmic dust which can be found in the earth crust, where it is named "extraterrestrial spherule", and is also present in the atmosphere, marked with the term "aerosol". It is certain that most of these objects - investigated by geologists, astronomers, space researchers and meteorologists - are the same. The origin of a great part of the "spherules" and "aerosols" is unknown, although a large number of geological formations is very rich in the spherule occurrences. The research of the "cosmic dust, spherule, aerosol" complex is one of the most interesting multidisciplinary field of research in the history of science. It is a real scientific challenge.

 
5 040 Ft
Akció: 4 285 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
SUPERNOVA A MARSON

Szerző: Sik András

Akadémiai Kiadó, 2005

 

Magyarországon a kisgyerekek meglepően nagy részét izgatja a csillagok világa és érdekli az űrhajózás. Ugyanakkor a csillagász vagy űrkutató, mint foglalkozás legtöbb esetben fel sem merül a gyerekekben, vagy a szülőkben. Az AKG Supernova szakköre által megvalósított sikertörténet azt bizonyítja, hogy néhány lelkes fiatal tanár fenn tudja tartani a gyermekkori érdeklődést, sőt megfelelően irányítva a legtehetségesebb diákokat létrehozza a kollektív munka örömét, és nemzetközi sikerekre is vezet. Erről a történetről szól ez az érdekesen megírt, változatos könyv, amely mind a tanárok mind a diákok oldaláról őszintén mutatja be a 14 év alatt megtett út eredményeit és buktatóit. Ajánlom a könyvet azoknak a diákoknak, akiket komolyan érdekel a csillagászat és az űrkutatás. Ajánlom azoknak a tanároknak, akik szeretnének csillagászati szakkört alapítani. Végül - hiszen ez a könyv a Mars-kutatás legújabb eredményeinek izgalmas összefoglalását is tartalmazza - ajánlom mindazoknak, akiket érdekel ez a Földünkhöz legjobban hasonlító, rejtélyes bolygó.

Dr. Almár Ivána MANT örökös tiszteletbeli elnöke

 
3 000 Ft
Akció: 2 550 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
ŰRTAN. AZ ŰRKUTATÁS ÉS GYAKORLATI ALKALMAZÁSAI

Szerző: Ferencz Csaba

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2009

 
4 500 Ft
Akció: 3 825 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
ÁLTALÁNOS GEOFIZIKAI ALAPISMERETEK

Második, bővített kiadás

Szerző: Kis Károly

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2007

 

Az általános geofizika a földtudományok azon diszciplínája, amely a Földnek mint a Naprendszer harmadik bolygójának a fizikai jelenségeit és folyamatait vizsgálja, s a tudományok jelenlegi szintjének megfelelően értelmezi. A megfigyelt jelenségek és folyamatok mind térben, mind időben széles tartományt fognak át, a Föld középpontjától a napszéllel kölcsönhatásba lépő földi mágneses tér határáig, illetve a Föld kezdeti állapotától napjainkig tartó időtartományra terjednek ki. Az általános geofizika egymással kölcsönhatásban álló szaktudományai: a szeizmológia (a földrengések vizsgálata), a Föld alakja és nehézségi erőtere, a földmágnesség és a földkörüli térség fizikája, a Föld hőfolyamatai és a geodinamika.

 
6 604 Ft
Akció: 5 615 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
CSILLAGOKRA LÁTNI - Elfogyott

Természettudomány és filozófia

Szerző: Weinberg, Stephen

HVG Kiadó, 2005

 

Nobel-díjas fizikus a természettudományok védelmében: 23 lebilincselő előadás az univerzum titkairól. Még ha mimagunk nem is vagyunk fontos szereplői, van a világban egy nagy léptékű rend… Régi gondolat, hogy azok a törvények, amelyek itt a Földön hatnak ránk, ugyanazok, mint amelyek az égen látható dolgokat irányítják. Itt az ideje, hogy a nagy rendszert, amelynek tagjai vagyunk, újra felfedezzük!

 
3 850 Ft
A NAPRENDSZER DINAMIKÁJA - Elfogyott

Szerző: Érdi Bálint

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2005

 
6 067 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.