Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Festészet, rajz, grafika


Sorrend:

12

-20%
COLIN FOSTER: WHITE

Kossuth Kiadó, 2017

 

Az angol származású Colin Foster Munkácsy-díjas szobrászművész, a Pécsi Tudomány Egyetem Doktori Iskolájának vezetője, professzor emeritus, különleges technikával készült, fény inspirációjú munkáit mutatjuk be, Borsos Mihály fotográfiáin keresztül.

 
2 980 Ft
Akció: 2 385 Ft
Kezdete: 2017.09.04
A készlet erejéig!
-15%
NEMES LAMPÉRTH JÓZSEF

Szerző: Gelencsér Rothman Éva

Gondolat Kiadó, 2017

 

Nemes Lampérth József 33 évet élt, tizenkét éves munkássága alatt a magyar aktivizmus egyik legjelentősebb képviselőjévé vált. A monográfia megőrzött leveleinek segítségével ismerteti élete alakulását, kapcsolatait a kor kiemelkedő személyiségeivel, kronologikus rendben követi nyomon alkotásait.

1916-ban részt vett a Fiatalok (később Hetek néven ismert) csoport kiállításán, ekkor fedezte fel munkáit Kassák Lajos, később így írt róla:

„Az epreskerti akadémia növendéke volt, fölényesen konok, ellentmondón lázadó természet. […] Nem a valóság ábrázolására törekedett, naturalista beállítottságát expresszív erői továbblendítették, s nem azt festette, amit látott, hanem azt, amire a tárgyi motívum inspirálta. A részletek nem érdekelték különösebben. Szinte elszánt erőszaktétel volt minden vonásának meghúzása, színei megbonthatatlan foltokban hangolódtak össze, kész képe elkülönül az idegen tárgyi környezettől, s mint zárt egész, önmagát jelenti. […]

 
8 000 Ft
Akció: 6 800 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
AKT- ÉS ALAKRAJZOLÁS

Szerző: Szunyoghy András

Kossuth Kiadó, 2017

 

A rajztanulás folyamatában az emberi alak megörökítése, az úgynevezett alakrajz jelenti az egyik legizgalmasabb, leginkább várt pillanatot. Ahhoz, hogy idáig eljussunk, sok fontos szabályt, mesterfogást kell megismerni, alkalmazásukat gyakorolni. A szerző a kötetben összegyűjtött minden ahhoz szükséges tudnivalót, mesterfogást – az anatómiától a tónusok helyes alkalmazásáig –, hogy minél szebb és pontosabb tanulmányrajzokat készíthessünk.

 
4 800 Ft
Akció: 3 840 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
FESTŐI SZERELMEK

Szerző: Nyáry Krisztián

Corvina, 2016

 

Így szerettek ők mára kevés magyar olvasó számára ismeretlen ez a cím. Nyáry Krisztián nagy íróink, költőink szerelmi életét megörökítő kötetei töretlen sikernek örvendenek. Az Igazi hősök és a Merész magyarok című könyvekben bemutatott példaértékű életek után a szerző ismét a szerelemről, annak nemcsak sors- és személyiségformáló, hanem életpályákat, alkotói korszakokat meghatározó erejéről ír. Ezúttal azonban a képzőművészeté a főszerep: hogyan éltek híres festőink, kiket látunk a vásznaikon, s kik voltak azok, akiket modellként sosem örökített meg az alkotó, mégis életre szóló hatással voltak a magyar művészetre? Mennyi féle szerelem létezik? Hogyan állít annak emléket egy festő? Megörökíti-e egyáltalán? Még pontosabban tehát: Hogy szerettek ők?

 
5 490 Ft
Akció: 4 665 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
A MAGYAR SZIMBOLIZMUS

Szerző: Gellér Katalin

Corvina Kiadó, 2016

 

A könyv a 19. század végén kialakuló új művészeti irányzat, a szimbolizmus magyarországi történetét vizsgálja. Részletesen bemutatja, melyek voltak az irányzat jellemző vonásai, és miképp jelent meg a szimbolizmus a magyar képzőművészetben is.

Pontos képet kapunk arról, hogyan vélekedtek a hazai művészek és kritikusok róla, majd az egyes kiemelkedő magyar mesterek munkáiban hogyan mutatkozott meg hatása; olyan nagyszerű alkotók életművében találkozhatunk ugyanis szimbolista vonásokkal, mint Mednyánszky László, Csontváry Kosztka Tivadar, Gulácsy Lajos, Nagy Sándor, Körösfői-Kriesch Aladár vagy Rippl-Rónai József.

 
4 990 Ft
Akció: 3 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
AKNAY JÁNOS CSEND-TÖRTÉNETEI

Szerző: Nagy Márta

Balassi Kiadó, 2015

 

Aknay János szimbolikus számú, tizenkét festményen örökített meg Jézus életéből történéseket. Ezek a földi világban zajlottak, abban a földi világban, amelyhez az Istenfiú emberi természete révén tartozott. Istensége által azonban az eseményekben a valóságon túli világ is megnyilatkozott. Jól olvasható evangéliumi ciklusában a festő a „fény tetteinek”, a színeknek a közvetítésével mindkét világot bemutatja. Az égi rend jellemzőjéül Pilinszky János a csendet sejti. Ennek a hangjait véljük hallani Aknay Csend-történeteiben.

 
2 500 Ft
Akció: 2 250 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
PORTRÉ- ÉS KÉZRAJZOLÁS

Szerző: Szunyoghy András

Kossuth Kiadó, 2015

 

Az emberi arc és kéz különleges kifejezőerővel bír, ezért kiemelten fontos részei a kompozíciónak. Mindkettő rajzolásához sok előtanulmány szükséges: tisztában kell lenni a mérés tudományával, a perspektíva szabályaival, az egyszerűbb formák, tárgyak és a drapéria rajzolásának mesterfogásaival. Ebben nyújt segítséget a szerző gazdagon illusztrált új könyve.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MERŐLEGES VISZONYOK

Tanulmányok El Kazovszkijról

Szerkesztő: Cserjés Katalin - Szauter Dóra

JATEPress, 2015

 
3 255 Ft
Akció: 2 765 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
BÉKLYÓHÁROMSZÖG

Szerzők: Hurelbaatar, Urjin; Pápai Éva

Balassi Kiadó, 2015

 

Pápai Éva nemzetközileg elismert szobrász, festőművész, akvarellista, Urjin Hurelbaatar mongol kritikus, költő, akadémikus ugyancsak a nemzetközileg ismert irodalmár. Hurelbaatar mongol nyelven írt haikui és Pápai Éva akvarelljei szimultán jelrendszert alkotnak. Külön érdekessége e könyvnek, hogy az illusztrációkat a régi mongol írással lejegyzett haikuk egészítik ki, míg a modern szöveg alatt annak angol, orosz és kínai fordítását is megtalálhatják az olvasók. Pápai Éva érzékeny művész, hagyja magát megérinteni a távoli kultúráktól, a haikuk tömörségétől, intellektuális kihívásától. Ezért beszélünk nála az ábrázolás harmonikus drámaiságáról és egyediségéről. Különös tehetsége van a legegyszerűbb és a legbonyolultabb pillanatok hangulatának megragadására. Jó kézbe venni ezt a könyvet, mindig találunk benne örömöt, élményt.

 
4 000 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
MICHELANGELO ÉS A SIXTUS-KÁPOLNA

A híres freskó születése

Szerző: Ross King

Park Könyvkiadó, 2015

 

1508-ban a nagy hatalmú II. Gyula pápa megbízta Michelangelót: készítsen freskót a nemrég helyreállított Sixtus-kápolna mennyezetére. A művész, akinek négy évvel korábban leleplezett szobra, a Dávid, méltán keltett csodálatot, kezdetben vonakodott az óriási feladattól, mert úgy vélte, festőként nincs elegendő tapasztalata hozzá.

Ross King könyve, a Michelangelo és a Sixtus-kápolna élvezetesen meséli el annak a négy, rendkívüli évnek a történetét, amikor Michelangelo a roppant kiterjedésű felület megfestésével viaskodott. Ádáz politikai küzdelmek, a hatalomvágyó pápa szüntelen háborúskodásai, anyagi nehézségek és a ragyogó festőtehetséggel, az ifjú Raffaellóval folytatott rivalizálás közepette születtek meg azok a szépséges jelenetek, melyek minden idők egyik legnagyszerűbb művészi remekét alkotják.

 
3 900 Ft
Akció: 3 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
VAN GOGH ÉLETE

Szerző: Henri Perruchot

Kossuth Kiadó, 2012

 

Művészek a szereplői az új regénysorozat köteteinek, amelyek egy-egy festő zeneszerző, író életét mutatják be. Mindannyian tehetségesek voltak, de nem mindig sikeresek. Némelyikük élete kész kaland, mások bánatok, csalódások, olykor tragédiák közepette éltek, de semmi sem vette el kedvüket a világ szépségének csodálatától, bemutatásától. Az izgalmas, olvasmányos életrajzi regények az ő alakjukat idézik meg, művészetük és sorsuk összefonódását mutatják be.

 
1 590 Ft
Akció: 1 270 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%

Szecessziós plakátok a Magyar Képzőművészeti Egyetem Művészeti Gyűjteményéből

Magyar Képzőművészeti Egyetem, 2013

 

A Magyar Képzőművészeti Egyetem nemzetközi szecessziós plakátgyűjteményéről azt hihetnénk, hogy ez a rendkívül színvonalas, Magyarországon egyedülálló kollekció már régóta ismert mind a nagyközönség, mind a szakemberek számára. Ez azonban távolról sincsen így. Történetének száz éve alatt a gyűjtemény feledésbe merült, mivel az igen értékes, többségükben a XIX-XX. század fordulóján készült litografált plakátok, lapok csak az utókor számára alkotnak különleges művészi értékű gyűjteményt. Annak idején, a kortársak, a gyarapítók szemében valószínűleg csupán érdekességek, a művészet új műfajainak mintadarabjai, esetleg tanítási segédeszközök lehettek.

 
3 800 Ft
Akció: 3 040 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A RAJZMŰVÉSZET MESTEREI 1896-1946

Modern magyar rajzok és akvarellek a Magyar Képzőművészeti Egyetem és a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményéből

Szerkesztő: Zsákovics Ferenc

Magyar Képzőművészeti Egyetem, 2013

 

A Magyar Képzőművészeti Egyetem Barcsay Termében 2012 végén, a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumban pedig 2013-ban megrendezett A rajzművészet mesterei 1896-1946 című kiállítás az Egyetem modern magyar rajzgyűjteményének legbecsesebb darabjait mutatta be.

 
4 500 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A MŰVÉSZI GRAFIKA SZÜLETÉSE 1906-1914

Olgyai Viktor és tanítványai a Magyar Képzőművészeti Főiskolán

Szerkesztő: Zsákovics Ferenc

Magyar Képzőművészeti Egyetem, 2014

 

A Magyar Képzőművészeti Egyetemen, majd a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumban 2014-ben került megrendezésre A művészi grafika születése 1906-1914 : Olgyai Viktor és tanítványai a Magyar Képzőművészeti Főiskolán című különleges, felfedezésre csábító kiállítás.

 

A kiállításon az Egyetem egykori kiváló grafikustanárának, Olgyai Viktornak (1870-1929) és tanítványainak 1906 és 1914 között készült, mintegy 150, ritkán látható, vagy nem is ismert művészi grafikájával ismerkedhettek meg a látogatók.

 
5 625 Ft
Akció: 4 500 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
APACS MŰVÉSZET

Adyzmus a festészetben és a kubista Bartók (1900 – 1919)

Szerző: Rockenbauer Zoltán

Noran Libro Kiadó, 2014

 

„Az volt a magyar művészeti életben a forradalmárok kora. A költészetben Ady, a zenében Bartók, a festészetben pedig mi, a Nyolcak.” Márffy Ödön

 

„A Nyolcak mögött Ady állt, mint ahogyan a modern csoportok, mozgalmak és irányok mögött mindig ott állt legalább egy költő, szerepével hangsúlyozva a szó és kép közötti bensőséges és a mi századunkban megújított kapcsolatot. Így állt a múlt században az újítók mögött Baudelaire, majd a szimbolisták mögött Paul Fort, a kubisták mögött Guillaume Apollinaire, a futuristák mögött Marinetti, az orosz modernek mögött Majakovszkij, a szürrealisták mögött André Breton és a magyarországi izmusok mögött jómagam.” Kassák Lajos

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
ZALÁN TIBOR ÉS NÉHÁNY AKVARELL

Gondolat Kiadó, 2014

 

Zalán Tibor (1954, Abony) kötete négynyelvű. A magyar nyelven született műveket angolul, németül és románul is megismerheti az olvasó. A költő vállalkozása szokatlan és merész, mivel társszerzői, a jeles műfordítók segítségével újabb vagy az olvasóknak mindeddig kevésbé érzékelhető jelentésekhez jutott verseit rendezte egybe.

 
2 000 Ft
Akció: 1 700 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
BORBÉLY LÁSZLÓ

Kossuth Kiadó, 2014

 

Borbély László kiváló festőművész és tudós, a veduta-képalkotás, a városképi festészet nagymestere. Tudósként többek között Bortnyik Sándor festőművész nemzetközileg nagyrabecsült életművének legelismertebb szakértője, fergeteges sikerű kiállítások rendezője itthon és külföldön egyaránt.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A KÉPEK POLITIKÁJA

W. J. T. Mitchell válogatott írásai. Tanulmányok

Ikonológia és műértelmezés; 13.

Szerző: Mitchell, W. J. T.

Szerkesztő: Szőnyi György Endre - Szauter Dóra

JATE Press, 2012

 
3 780 Ft
Akció: 3 215 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
MARTYN FERENC ÉS PÁRIZS

Szerző: Mészáros Flóra

Balassi Kiadó, 2014

 

Milyen szándék vezérli a kaposvári születésű, fiatal festőt, Martyn Ferencet, amikor pályakezdőként a külföldi létet választja? Ha valaki a neves Rippl-Rónai mester tölti mellett tanulóéveit, miért akar itthonról elszakadni? Miért dönt Párizs mellett az 1920-as évek közepén, amikor pécsi művésztársai inkább a német Bauhausba invitálják? Mennyire önálló útkeresése? Miként lesz a rövid tanulmányútból végül tizenkét éves tartózkodás? Mennyire tudatosan válik a kezdetben figuratív, realisztikus tájképfestő érett nonfiguratív művésszé? Milyen út vezet ahhoz, hogy rátaláljon az absztrakt-szürrealista irányvonalra? Mennyire mélyül el a kor párizsi hangulatában? Miként befolyásolja a kor művészete, Párizs művészvilága? Miért csatlakozik az első hivatalos absztrakt csoportosuláshoz, az Abstraction-Créationhoz és ez miként hat az alkotótevékenységére?

Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ a szerző. Könyve Martyn életművének meghatározó korszakát tárja az olvasó elé.

 
4 000 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
BANKSY

Az ember a fal mögött

Szerző: Will Ellsworth-Jones         

HVG Kiadó, 2014

 

Kerüli a rivaldafényt. Titokban tartja a nevét. Sohasem fedi fel az arcát. Csak emailen ad interjút. Mégis Banksy napjaink egyik legismertebb művésze.

Jelentéktelen bristoli graffitisként kezdte pályafutását, de napjainkban már rekordösszegekért kelnek el művei az aukciósházakban, és onnan egyenesen a hírességek otthonaiba kerülnek. Egy új Banksy megjelenése hírértékkel bír, a rajongók órákig állnak sorba, hogy megnézhessék a legújabb kiállítását, és a Kijárat az ajándékbolton át című dokumentumfilmjét Oscar-díjra jelölték. Ki ez a Banksy, aki különc kívülállóból márkanévvé vált, és hogyan jutott el idáig?

Will Ellsworth-Jones ebben az első és kimerítő – valamint tökéletesen félhivatalos és cseppet sem jóváhagyott – beszámolóban Banksy életéről és világáról szól. Képet alkot arról a titokzatos alakról, akit vandalizmussal vádolnak, törvényen kívüliként ünnepelnek, és akiből kulturális jelenség lett.

 
3 900 Ft
Akció: 3 120 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-50%
MONET – TAVIRÓZSÁK

Könyv és tányéralátét egyben

Gasztro-könyv sorozat

Ventus Libro Kiadó, 2014 

 

Új műfaj, különleges újdonság!

 

Nagyméretű könyvek kettős funkcióval: egyrészt hasznos olvasmányok, másrész dekoratív és különleges tányéralátétnek is használhatók.

 

48 oldal Monet világáról, 6 x 8 színes alátét

 
2 990 Ft
Akció: 1 495 Ft
Kezdete: 2017.11.07
A készlet erejéig!
-20%
NAÍV MŰVÉSZET

Évszázadok művészete sorozat

Szerző: Nathalia Brodskaia

Ventus Libro Kiadó, 2010    

 

A naiv művészet először a 19. század végén vált népszerűvé. A hivatalos képzésben nem részesült képzőművészek spontán és egyszerű alkotásai mindaddig alig keltették fel a hivatásos alkotók és kritikusok érdeklődését. A primitív művészet hatását mutató naiv festményeket határozatlan vonalvezetés, ugyanakkor életteliség és vidám színek, valamint éles körvonalú, egyszerű formák használata jellemzi. A naiv művészet jeles képviselői közé tartozik többek között Henri Rousseau, Séraphine de Senlis, André Bauchant és Camille Bombois. E művészi irányzatnak világszerte olyan elkötelezett hívei akadnak, mint Joan Miró, Guido Vedovato, Niko Pirosmani és Ivan Generalic.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
EXPRESSZIONIZMUS

Szerző: Ashley Bassie

Ventus Libro Kiadó, 2006    

 

A gazdagon illusztrált nagyformátumú album bemutatja, hogy az expresszionista művészet miként nyitotta meg az utat a huszadik század első évtizedeiben a lélektani, érzelmi és társadalmi témák intenzív és vallomásszerű megjelenítéséhez. A rendkívül kifejező erejű képek segítségével megismerhetjük, megérthetjük a korszak legjelentősebb művészeit.

 
7 990 Ft
Akció: 6 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
PAF 2

Pintér András Ferenc

Szerző: Dr. Borsos Mihály

Kossuth Kiadó, 2014

 

PAF /Pintér András Ferenc/ festőművész pályája minden szépséget és krízisét megélve fest és fest… Szándéka a képalkotás.

 

Művei szólnak a szemnek – erős színek, megépített felületek formájában. Művei szólnak a szívhez, esendő figurák, kezek, látszólag egyszerű narratíva által. Művei szolnak a lélekhez, végletes emóciók megjelenítése révén. Nem elégszik meg a vizualitásban rejlő élmények interpretálásával. Többet szeretne, mint dekoratív képeket létrehozni. Az intellektuális többlettartalom igényessége, a szándékosan rejtett, avagy harsány gondolatok tobzódása tárul elénk.

 
2 980 Ft
Akció: 2 385 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
SZIMBOLIZMUS

Évszázadok művészete sorozat

Szerző: Natalia Brodskaia

Ventus Libro Kiadó, 2008

 

A szimbolizmus az 1880-as évektől kezdve bontakozott ki Franciaországban és a 20. század elejéig Európa-szerte virágzott. A szimbolistákat lenyűgözték az ősi mítoszok, megpróbáltak kiszabadulni a tudomány által az emberiségre ráerőszakolt racionális gondolkodás alól. A látható és kézzelfogható világot igyekeztek a szellemi létbe helyezni, hogy eljussanak a tiszta ideák mennyei honába, túlszárnyalva a tudat korlátait. A mozgalom legjelentősebb képviselői a francia Gustave Moreau és Odilon Redon, a belga Fernand Khnopff és Félicien Rops, az angol Edward Burne-Jones és Dante Gabriel Rossetti, valamint a holland Jan Toorop.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
PAF - PINTÉR ANDRÁS FERENC

Kossuth Kiadó, 2012

 

 „Ajánlom mindazoknak, akik kíváncsiak és nyitottak egy 32 éves fiatal művész belső világára, vívódásaira, küzdelmeire az élet apró örömeivel és bánataival, találkozására a legmélyebb gyűlölettel és e legcsodálatosabb szerelemmel..."

(PAF)

 
2 980 Ft
Akció: 2 385 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
OROSZ AVANTGÁRD

Évszázadok művészete sorozat

Szerző: Jevgenyij Kovtun

Ventus Libro Kiadó, 2010     

 

A huszadik század elején az orosz művészet egy csapásra a világ művészeti életének élvonalában találta magát. A századfordulón Oroszországban ugrásszerűen felgyorsult a társadalmi és szellemi fejlődés a kultúra szinte minden területén. A kisebb-nagyobb művészcsoportok és önálló művészegyéniségek arra törekedtek, hogy ne csak megértsék a nyugati művészeti irányzatok által felvetett ábrázolási és stílusalkotási kérdéseket, hanem új szempontokkal is gazdagítsák azok megoldását. Avantgardizmusuk, amely lázadó volt mindazzal szemben, ami elavult, sohasem párosult a múlt értékeinek tagadásával. Ezek az alkotók benne éltek szenvedélyes és izzó koruk forrongó szellemi életében, együtt dolgoztak újat kereső koreográfusokkal, zeneszerzőkkel és irodalmárokkal. Felfedezték a modern művészet számára az orosz kultúra legmélyebb gyökereit, s mindezt szervesen beépítették művészetükbe. Kandinszkij, Malevics, Goncsarova, Larionov, Rodcsenko és Tatlin – csak néhány név azon művészek közül, akik döntő hatással voltak a huszadik századi művészetre.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
LEONARDO DA VINCI - ANATÓMIA

Szerző: Domenico Laurenza

Kossuth Kiadó, 2011

 

A kötet Leonardo anatómiai rajzait állítja szembe a korabeli egyetemek orvosi iskoláiban használt kezdetleges, sematikus illusztrációkkal. A zseniális rajzok ma is bámulatot keltenek, amint pontosan feltárják az emberi érrendszert, az izmok működését vagy a magzat elhelyezkedését és fejlődését az anyaméhben. A művészóriás és tudós rendkívül hosszú és gazdag életpályája során legalább ötven éven keresztül szinte naponta foglalkozott anatómiai tanulmányokkal, készített feljegyzéseket. Könyvünk eredeti kutatásokat mutat be, friss eredményeket és újdonságokat közöl, Leonardo teljes anatómiai munkásságát rendszerezetten tárja az olvasó elé.

 
5 990 Ft
Akció: 4 790 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
IMPRESSZIONIZMUS

Ventus Libro Kiadó, 2009

 

A kötet a legismertebb, leghíresebb festők képeinek bemutatásával ad áttekintést a stílusirányzatról.

 
2 800 Ft
Akció: 2 240 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
FEHÉR LÁSZLÓ

Válogatás Victor L. Menshikoff gyűjteményéből

Szerző: Alexander Borovsky

Kossuth Kiadó, 2013

 

A gazdagon illusztrált kötet magyar, angol és orosz nyelven közli az orosz Művészeti Akadémia elnökségi tagjának tanulmányát Fehér László művészetének különböző korszakairól. Bemutatja a választás és a kételkedés művészét, a határhelyzet művészét, aki fájdalmasan éli meg, hogy elkerülhetetlen a választás a múlt és a jövő között, a tudatállapotok és az annak megfelelő látásmód között. A hiperrealizmus és a derealizáció között.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A MADARAK MŰVÉSZETI ANATÓMIÁJA

Szerzők: Fehér György, Szunyoghy András       

Kossuth Kiadó, 2007

 

A kötet szerencsésen ötvözi a művészeti anatómiai és a madártani ismereteket, sorra veszi a madarak csontvázával, ízület- és izomrendszerével kapcsolatos tudnivalókat, és sok száz pompás rajz segítségével mutatja be a különféle madárrendek képviselőit.

 
6 500 Ft
Akció: 5 200 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  A KÉPZŐMŰVÉSZET MOSTOHAGYERMEKE – A MAGYAR MŰVÉSZGRAFIKA KEZDETEI 1890–1914

Szerző: Földi Eszter

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

A művészgrafika, vagyis a művész által készített, egyedi, műalkotásnak szánt rézkarc, fametszet és litográfia újjászületett a 19. század utolsó évtizedeiben Nyugat-Európában, elsősorban Angliában és Franciaországban. Magyarországon az 1890-es években kezdtek festők, grafikusok foglalkozni ezzel a viszonylag új lehetőséggel. Hosszú út vezetett azonban oda, hogy a képzőművészet mostohagyermeke, a grafika teljes jogú művészeti műfajjá váljon.

 

A kötet a művészi grafika magyarországi meghonosodásának folyamatát vizsgálja, amelynek során önállósult és integrálódott a képzőművészeti struktúrákba, valamint technikáinak oktatása a hazai akadémiák tananyagává vált. Arra keresi a választ, hogy milyen célok vezérelték az alkotókat, milyen lépések során keresztül vált a művészi grafika a korszak végére a képzőművészet megkérdőjelezhetetlen tényezőjévé, kiállításokon megjelenő, múzeumban gyűjtött „becses objektummá”. A kötet először veszi számba az 1890 és 1914 között dolgozó grafikusokat és kiváló, eddig szinte ismeretlen munkáikat. Alkotásaik magas művészi színvonala, oktatói, a műfajt népszerűsítő tevékenységük alapozta meg azt a fejlődést, amelynek köszönhetően a két világháború közötti grafikus nemzedék jelentős nemzetközi sikereket arathatott.

 
3 200 Ft
Akció: 2 560 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
SZENTANDRÁSSY ISTVÁN

Szerző: Kerékgyártó István

L'Harmattan Kiadó, 2013

 

Üstökösként emelkedő alkotói pálya Szentandrássy Istváné. Vagy mégis inkább olyan, mintha valaki egy őserdőn küzdené át magát. Vagy még inkább, mint aki a mélységből feljut egy széljárta magaslatra. Kezdetben verseket, drámákat ír és rajzol. 1979-ben Csapiban, egy cigány olvasótáborban megismerkedik az első magyarországi hivatásos roma festőművésszel, Péli Tamással, aki felfigyel rá és tanítványául fogadja. Szentandrássy, Péli nyomán a reneszánsz hagyományokra támaszkodva, sajátosan egyéni képi nyelvet hozott létre.

 
4 900 Ft
Akció: 3 920 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
RONDÍRÁS

Pytheas Kiadó, 2006

 

Gyakorló füzet, melynek segítségével kalligráfiai gyakorlatát magasabb szinten művelheti, vagy tanulmányozhatja elődeinek tudását.

 
700 Ft
A RAJZOLÁS ISKOLÁJA

Szerző: Haranghy Jenő

Pytheas Kiadó

 

Az 1942-ben megjelent könyv nem váratlan és előzmény nélküli Haranghy életművében, hiszen azt teszi hozzáférhetővé bárki számára, amit egész életében növendékeinek igyekezett átadni.

 
4 200 Ft
ÉLETMŰTÖREDÉKEK

Szerző: Töreky Ferenc

Pytheas Kiadó

 

Válogatásalbum Töreky Ferenc grafikusművész, egyetemi tanár alkotásaiból.

 
20 000 Ft
REMÉNYÜNK JÉZUS, CSILLAGUNK SZENT LÁSZLÓ

Középkori freskók a magyar templomokban

Szerző: Máté Ferenc

Pytheas Kiadó, 2009

 

“Történelmünk fontos része volt Szent László király kora, és abban a korban Szent László szerepe olyan meghatározó volt, hogy emléke mai napig fennmaradt. Népünk szívében jobban megőrizte alakját, mint kortársaiét, akikről krónikáinkon kívül semmi emlék nem maradt.

…Napjainkban megújulni látszik Szent László emlékezete, és sorra jelennek meg középkori történelmünket ismertető munkák. Egyidejűleg feltárult az emlékek egy olyan rétege is, amely a Szent László legendához kapcsolható, vele egy időben keletkezett, és az akkor a Kárpát-medencében élő magyarság hitéletéről küld a ma élőknek üzenetet.

 
1 900 Ft
-10%
SZÍNEKBEN OLDOTT ÉLETEK

Cigány festőnők a mai Magyarországon

Szerzők: Medgyesi Gabriella, Garancsi Györgyi

Protea Kulturális Egyesület, 2011

 

Amikor a cigány festőnők képeit és a velük készült életinterjúkat tartalmazó kötetünket útra bocsátjuk, hangsúlyozzuk, hogy ez a tizenegy alkotó az esélyek teljes hiánya ellenére képes volt megvalósítani önmagát. Ennyiben személyes történetük valóban sikertörténet; az interjúk elképzelhetetlen belső erőről, lemondásról és elhivatottságról vallanak. A festményekben azonban nincs nyoma e küzdelemnek: azok vitathatatlanul az egyetemes művészet részét képezik.

 
3 900 Ft
Akció: 3 510 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
RAFFAELLO LÁTOMÁSAI

Képfilozófiák sorozat

Szerző: Daniel Arasse

Typotex Kiadó, 2013

 

Amikor a reneszánsz fénykorának három legnagyobb alakját sorolják fel, Leonardo da Vinci és Michelangelo után hagyományosan Raffaello következik, a grácia és a harmónia eszményi mestere. Különösen azért magasztalják, mert a legkomplexebb narratívákat és filozófiai fogalmakat is képes figurálisan ábrázolni. Művészetének értékelésekor azonban kevesebb figyelmet szentelnek arra az átütő erejű készségére, amellyel a vallásos érzület bemutatására képes. A Raffaello látomásai két tanulmányát Arasse 20 év különbséggel írta, az első a képben a látnok és a látomás viszonyát vizsgálja, míg a Sixtusi Madonna esetén a mű egésze tekinthető látomásnak, ahol a látnok maga a néző, aki Raffaello szerint az oltár előtt álló hívő. Képet nézni Daniel Arasse segítségével mindig a „figuratív gondolat”avagy a „figuratív szövedék” megfejtésének kalandja. Jelen kötet immár a negyedik, amely a kiadó gondozásában eljut az olvasókhoz.

 
2 900 Ft
Akció: 2 465 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A KÖVETEK TITKA

Holbein és a reneszánsz világa

Szerző: North John

Fordította: Gyárfás Vera

Typotex Kiadó, 2005

 

John North remek monográfiája radikálisan átértelmezi a világ egyik leghíresebb festményét, A követeket. A képet, amelyen számos korabeli tudományos műszer és eszköz látható, rendhagyó módon nem csupán művészeti alkotásként vizsgálja, hanem a tudománytörténet számára informatív forrásként is, amely ily módon bővíti a reneszánsz világáról és benne a tudomány szerepéről alkotott ismereteinket. Miközben sorra tárgyalja a festmény egyes részleteinek értelmezéséhez szükséges tudománytörténeti összefüggéseket, az olvasó előtt fokozatosan kirajzolódik egy gazdag és izgalmas kor, melynek arculatát éppúgy formálták politikai, vallási, filozófiai és művészeti elképzelések, mint a tudományos nézetek és az ezekkel szoros összefüggésben álló technikai eszközök, berendezések, műszerek.

 

North könyve a művészettörténészek, kultúrtörténészek és általában a történelemtudomány művelőinek érdeklődésére éppúgy számot tarthat, mint a reneszánszt kedvelő széles nagyközönség kitüntető figyelmére.

 
3 600 Ft
Akció: 3 060 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
3D A FESTÉSZETBEN

Képfilozófiák sorozat

Szerző: Nicolaas Matsier

Fordította: Balogh Tamás

Typotex Kiadó, 2011

 

Egy trompe-l'oeil (ejtsd: [tromplöj], szó szerint: a szemet becsapó) nem egyszerűen valósághű ábrázolásra törekszik, hanem arra tart igényt, hogy úgy tekintsenek rá, mint az anyagi valóság egy darabjára. Emiatt a megtévesztésig háromdimenziósnak kell hatnia, az eredetivel (közel) megegyező méretűnek kell lennie, a festett színeknek meg kell hazudtolniuk a valóságos színeket, a festett fényhatásoknak és árnyékoknak a valóságos fényeket és árnyékokat. Az ilyen festmény kaméleonként beolvad a környezetébe. Az észrevétlenséghez létfontosságú, hogy eltűnjön a művészetben megszokott szétválasztás, a festményt körülvevő, az ábrázolást pontosan be- és elhatároló keret, vagyis esetében minden azon múlik, sikerül-e elkendőzni vagy eltüntetni a határt vagy a szegélyt.

 
4 200 Ft
Akció: 3 570 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
FESTMÉNYTÖRTÉNETEK

Képfilozófiák sorozat

Szerző: Daniel Arasse

Fordította: Vári Erzsébet, Vári István

Typotex Kiadó, 2007

 

A szerző kitűnő előadó, aki izgalmas képzőművészeti elemzéseit élvezetes rádióadásokban tette hozzáférhetővé a nagyközönség számára. Festménytörténetek című sorozata 2003. július 28. és augusztus 29. között hangzott el a France Culture adóján.

Briliáns elemzést ismerhet meg az olvasó például a Mona Lisáról. Ebben a szerző több meglepetéssel szolgál e számtalanszor leírt festmény hátterével kapcsolatban: felhasználva Leonardo da Vinci legközelebbi munkatársának visszaemlékezését és saját felfedezését a kép és a polihisztor festő térképészeti munkájának kapcsolatáról, megismertet bennünket azzal az összetett szimbólumrendszerrel, amellyel a zseniális művész megkomponálta a boldog fiatalasszony képének hátterét. Megtudjuk, hogy a megrendelő nem kapta meg a festményt, mert annyira megtetszett alkotójának, hogy nem tudott megválni tőle.

 
2 900 Ft
Akció: 2 465 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
FESTMÉNYTALÁNYOK

Képfilozófiák sorozat

Szerző: Daniel Arasse

Fordította: Seláf Levente

Typotex Kiadó, 2010

 

A könyv a nagy sikerű Festménytörténetek folytatása.

 

Daniel Arasse az EHESS (École des Hautes Etudes en Sciences Sociales: Társadalomtudományi Felsőfokú Iskola) művészettörténeti és elméleti kutatócsoportjának vezetője, nagy jelentőségű művek szerzője volt.

 
3 200 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AZ ÉLET CSALFA TÜKREI

Holland életképfestészet Rembrandt korában

Képfilozófiák sorozat

Szerző: Németh István

Typotex Kiadó, 2008

 

Izgalmas s egyben szórakoztató kultúrtörténeti kalandozásra invitáljuk az olvasót. Rembrandt, Frans Hals, Vermeer és az ő sok-sok kortársuknak, a 17. századi holland életképfestőknek egyes műveit fogjuk vallatóra. Az első pillantásra talán hétköznapinak tűnő jelenetek sokkal több titkot‚ illetve érdekességet rejtenek magukban, mint azt a felszínes szemlélő gondolná.

 

 
2 300 Ft
Akció: 1 955 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A SZÉPSÉG AKARATA

Kép és filozófia

Képfilozófiák sorozat

Szerzők: Bacsó Béla, Gábor György, Gyenge Zoltán, Heller Ágnes

Typotex Kiadó, 2011

 

">>A Biblia mindig kontextust, értelmezést kíván, azaz aktív közreműködést, és nem passzív elfogadást. Aki az utóbbit teszi, annak a Biblia nem mond többet, mint mondjuk egy telefonkönyv. Ezek a képek mind kontextusba vannak illesztve, nemcsak a külső eseményekre ügyelnek, hanem a belső történésekre is.<< (109.) Amit Gyenge Zoltán írásában Ábrahám és Izsák történetével kapcsolatban olvashatuk, valójában minden tanulmány tanulsága is lehet. Akkor tanulunk a legtöbbet a képekről - valójában persze jóval inkább a képektől - ha az általuk megjelenített történetek és események felidézése értő olvasássá válik. Elfogadás helyett befogadás."

 

Somhegyi Zoltán, Élet és Irodalom

 
3 900 Ft
Akció: 3 315 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A KÖVET ÉS A FÁRAÓ

Képfilozófiák sorozat

Szerző: Orosz István

Typotex Kiadó, 2011

 

Két képről, vagy inkább két kép ürügyén íródott a könyv. Az egyiket Holbein festette, de a másik alá is valaki valamikor az ő nevét hamisította. Egykor a képek egy teremben függtek, a megrendelő, a 16. századi francia nagykövet, Jean de Dinteville kastélyában, ma egy óceán választja el őket. Tudós elemzés, értelmezési kísérlet, irodalmi fikció, és egy kortárs képzőművész írott és rajzolt jegyzetei – mindez együtt a könyv. Orosz István, Holbeinhez hasonlóan maga is gyakran dolgozott megbízásra, és az egyik festmény különös ábrázolási technikáját, az anamorfózisnak nevezett optikai illúziót többször is kipróbálta. Az sem mellékes körülmény, hogy volt alkalma parancsuralmi diktatúrában élnie, olyanban, vagy legalábbis hasonlóban, mint amely a német festőt és a francia követet Londonban, VIII. Henrik udvarában körülvette. Több, olykor egymásnak ellentmondó szál között vezeti olvasóját, elénk teszi a politika, intrika, festészettechnika és a hajdani-mai művészhétköznap varázsgömbjét, melyen át feltárul az anamorf valóság. Az anamorfizmusok legfontosabb ismérve pedig éppen az, hogy mindig a nézőnek kell a megfelelő nézőpontot, az üdvözítő látószöget megtalálnia.

 
3 900 Ft
Akció: 3 315 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MŰVÉSZ A MŰBEN

Analitikus ikonográfiai esszék

Képfilozófiák sorozat

Szerző: Daniel Arasse

Fordította: Pataki Pál, Vári Erzsébet, Várkonyi Benedek

Typotex Kiadó, 2012

 

„Amit a kép megmutat, de nem fitogtat” – erről szól minden műelemzés, ezért keres rendező elvet az ikonográfia, és ennek megtalálása a műélvezet legfőbb forrása. A kalandhoz pedig Arasse-nál jobb vezetőt nemigen találhatunk. Ebben a kötetben hét tanulmányát egy új vezérlő elv szerint írta meg, melyet analitikus ikonográfiának nevezett el. A kép szüzséje(sujet) és az alkotó szubjektuma(sujet),- ahogy a francia szó egybeesése is azt mutatja, - egymásba épülését, és egymásra utalásait vizsgálja.

 
3 600 Ft
Akció: 3 060 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MONTÁZSOK

Szerző: Tóth Imre

Typotex Kiadó, 2012

 

„Kollázsaim olvasatára Maurizio Calvesi is rákérdezett. Grafikáimat collages métaphysiquesnek neveztem. Ihletük forrása a szöveg, a szövegek. A teremtés Szent Tamás evangéliuma szerint című kollázst például Szent Tamásnak ez a mondata ihlette: „Isten nem teremthet olyan háromszöget, melynek szögösszege két derékszögtől eltér.” A kép érzelmi reakcióm a Summa contra gentiles e mondatára. Pontos magyarázatot nem tudnék adni. A kép nem figuratív, se nem mimetikus vagy didaktikus. Vagy itt van a Seductio ad absurdum címűkollázs, amelyben a nem-euklideszi geometria hárpiája Arisztotelészt az Analytica posteriora egyik idézetével kínozza: A két ellentétes ítélet közül melyik adja a háromszög logoszát, lényegét? Mely szerint a háromszög szögösszege egyenlő, vagy mely szerint nem egyenlő két derékszöggel? Arisztotelész hallgat, nem ad választ. A kérdés döntetlen, a kín marad. A grafikák a szövegek szépségére adott érzelmi reakcióim.”

 
2 500 Ft
Akció: 2 125 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
VOM WÜRFEL ZUM AKT

Szerző: Szalai Zoltán

Dialóg Campus Kiadó, 2013

 

Einführung in die Kunst des Zeichnens

"Zoltán Szalais Buch ist einfach, klar und übersichtlich aufgebaut. Im ersten Teil befasst er sich auch mit theoretischen Fragen. Michelangelos kurze Äußerung über die Wichtigkeit des Zeichnens ist bis heute aktuell. Als Nächstes stellt der Autor die verschiedenen Zeichengeräte sowie die Möglichkeiten der unterschiedlichen Stoffe vor. Dieses Buch ist eine ausgezeichnete Einführung für alle, die sich für das Zeichen interessieren."

Jenö Barcsay, Autor des berühmten Standardwerkes Anatomie für Künstler

 
2 980 Ft
Akció: 2 535 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
  LENT, DÉLEN... KÉPEK, ARCOK PÉCS KÉPZŐMŰVÉSZETI ÉLETÉBŐL A 20-21. SZÁZAD FORDULÓJÁN

Szerző: Aknai Tamás

Dialóg Campus Kiadó, 2013

 

Pécs. Mi volt, ami engem ebben a városban magához vonzott, aztán többé nem engedett? Még kísértéseket is legyőzve, önérdekeimmel szemben is itt tartott? Az írások, amelyeket ebbe a kötetbe felvettünk, ezt a bonyolult, önkényes, véletlenekkel tarkított vonzerőt szeretné láthatóvá tenni. Főként azokról szól, akiket nem kényeztetett el túlságosan a kritikai és elméleti érdeklődés, de akiknek működése, szereplése, munkáinak minősége, ezáltal jelentősége nem maradhat említés nélkül. Akikre emlékeznünk kell. Akik velünk együtt élték meg a 21. század első évtizedét. Egyszerűbben? A könyv Pécs elmúlt húsz évének művészetéről szól, némely földrajzi körülménynek figyelembe vételével. Egy kicsit a város kulturális múltjáról is, de többnyire fiatal emberekről. A mai magyar képzőművészet derékhada Pécsett kapta, vagy kapja éltető energiáját. Erről, a 21. század első évtizedében "pályára" kerülő nemzedékről, az őket leginkább formáló "atyákról" és szakmai környezetükről szól ez a könyv.

 
5 980 Ft
Akció: 5 085 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!

12

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.