Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Orvoslás mindenkinek

Fő kategória >Orvostudomány >Orvoslás mindenkinek

Sorrend:

12

-10%
CIVILIZÁCIÓS BETEGSÉGEK

A leggyakoribb népbetegségek megelőzése

Szerkesztő: Dr. Hidvégi Tibor

SpringMed Kft., 2017

 

Ezen egészségügyi ismeretterjesztő könyv célja, hogy az ENSZ és a WHO által 2011-ben kezdeményezett nemzetközi prevenciós tevékenység nyomán ismereteket nyújtson a Földünk lakosságának korai halálozásáért felelős négy leggyakoribb betegség, az NCD (non communicable diseases, magyarul a járványszerűen terjedő, nem fertőző betegségek) megelőzéséről, más néven a civilizációs betegségek megelőzésének módjairól.

 
3 800 Ft
Akció: 3 420 Ft
Kezdete: 2017.06.07
A készlet erejéig!
-20%
  VÉDD MAGAD! AMIT EGÉSZSÉGRŐL ÉS BETEGSÉGRŐL MINDENKINEK TUDNI KELL

Szerző: Bene Éva

Kairosz, 2017

 

Hasznos és hézagpótló könyvet tart az olvasó a kezében. Mostanában sokat írnak és szólnak az egészséges életmód előnyeiről, de mégis hiányzik az olyan áttekinthető és szakszerű tájékoztatás, mely minden ártalmas betegségről szól, és a gyógyulás illetve a megelőzés útját is megmutatja. Nem érthetetlen tolvajnyelven írt orvosi szakkönyv, nem is humánbiológiai tanulmány, hanem egy nagy élettapasztalattal rendelkező orvos egészségtana tárul a könyv lapjain elénk, aki tudja, hogy az egész embert kell gyógyítani, ha az emberek életminőségén kívánunk javítani. Nehéz kérdésektől egyszerűen és közérthetően írni csak az tud, aki nagyon ért a témához. Ezért bizalommal és érdeklődéssel olvashatja bárki ezt a könyvet, hiszen melyikünk nem szorulna gyógyulásra? Dr. Bolberitz Pál

 
3 400 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.06.07
A készlet erejéig!
-10%
ÉLETVITELI TANÁCSOK A SIKERES TESTSÚLYCSÖKKENTÉSHEZ

Szemelvények egy képzett, képzelt cukorbeteg naplójából

Szerző: Gézsi Andrásné Márta

SpringMed Kiadó, 2016

 

Ön cukorbeteg, és testsúlyfeleslege van?

Nehezen mozog, és rosszak az anyagcsere-mutatói?

De él Önben egy erős elhatározás, hogy mindezeken változtatni szeretne?

E kiadvány az ismert dietetikus szerző tollából született. Betegeinek adott tanácsaival és személyes példamutatásával állított össze egy tervet, melyből kiderül:

Hogyan kell tervezni, és mit kell ismernie a saját szervezetéről, étkezési és mozgási szokásairól

Mit kell megváltoztatnia ahhoz, hogy sikeres és tartós legyen a fogyás

Milyen anyagcsere-mutatókat figyeljen, hogy az eredményességét követhesse

Miért nevezhető ez a folyamat egy valódi életmódváltásnak

 
850 Ft
Akció: 765 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
ÉLETMÓDVÁLTÁS A GYAKORLATBAN

180 napos testsúlycsökkentő program a cukorbetegség megelőzésére

CD melléklettel

Szerző: Gézsi Andrásné

SpringMed Kiadó, 2016

 

Gondolt-e már arra, hogy a tartós testsúlyfölösleg, az anyagcsere-mutatók romlása a 2-es típusú cukorbetegséghez vezethetnek, annak minden lehetséges szövődményével együtt?

Ha Önben él az egészségtudatosság, akkor a bajok megelőzhetők.

 
3 480 Ft
Akció: 3 130 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
FOLYÓ ÜGYEK

Tabuk nélkül

Szerző: Tim Boltz, Jule Gölsdorf

Kossuth Kiadó, 2016

 

Ebben a könyvben mindent megtalál, amit mindig is tudni szeretett volna a pisilésről, de eddig nem merte megkérdezni! A két német szerző felettébb érdekes, sőt olykor meghökkentő dolgokat derített ki erről a sokak által még mindig tabunak tartott témáról. A humoros stílusban megírt könyvben a vitathatatlan tények mellett a szerzők önmagukon végzett kísérletei is olvashatók, de a kötetbe egy lista is bekerült, amely azokat az (illem)helyeket tartalmazza, melyeket feltétlenül ajánlatos legalább egyszer az életben felkeresni…

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2018.01.28
A készlet erejéig!
AZ ELSŐSEGÉLYNYÚJTÁS KÉZIKÖNYVE

Laikus segélynyújtók, egészségügyi szakdolgozók és oktatók részére

Szerzők: Hunka Balázs - Kisiván Csaba

Medicina Kiadó, 2015

 

Az elsősegélynyújtás kézikönyve egyaránt használható laikus segélynyújtók, szakképzett elsősegélynyújtók, egészségügyben tanulók és dolgozók, valamint az elsősegélynyújtás oktatásával (egyetemen, sürgősségi ellátásban, általános és középiskolai órák keretében, elsősegélynyújtó tanfolyamokon, fakultációkon) foglalkozók számára.

 
4 780 Ft
HOSPICE SZAKÁPOLÁSTAN

Szerkesztette: Németh Anikó

Medicina Kiadó, 2015

 

Az otthoni hospice ellátás egyre jobban terjed hazánkban. Jelen kötet segítséget nyújt a haldokló betegek otthoni ellátásában, ápolásában a szakembereknek és a hozzátartozóknak egyaránt.

 
2 680 Ft
-10%
SZELLEMI REKREÁCIÓ - REKREÁCIÓ MINDENKINEK II.

Szerző: Dr. Fritz Péter

Dialóg Campus Kiadó, 2015

 

Dr. Fritz Péter főiskolai docens, az egészségtudományok doktora. Az egészséget mindig komplex módon szemlélte, ezért tanulmányait is próbálta az egészségfejlesztéshez kapcsolni (testnevelő tanár, egészségtan tanár, mentálhigiénikus, edző, rekreátor, animátor, patológiai doktori iskolában PhD fokozat). Egész életét a sport és különböző rekreációs tevékenységek művelése határozta meg. 15 éve oktat a felsőoktatásban, Egerben akkreditáltatta a rekreációszervezés és egészségfejlesztés alapszakot, aminek szakfelelőse is lett. Hallgatói kiemelkedő sikereket értek el tudományos konferenciákon. PhD téma- vezető az Eszterházy Károly Neveléstudományi Doktori Iskolában.

 
3 680 Ft
Akció: 3 310 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
ÉLETMÓDVÁLTÁS TÚLSÚLYOS CUKORBETEGEKNEK

Szerzők: Gézsi Andrásné Márta, Gézsi András

SpringMed Kiadó, 2015

 

A cukorbetegségben szenvedő betegek túlnyomó többsége súlyproblémákkal rendelkezik. De azt is tudnunk kell, hogy az elhízás kiváltó oka is lehet a cukorbetegségnek. Az elhízás nagymértékben hozzájárul a szív- és érrendszeri megbetegedések és más szövődmények (szempanaszok, veseproblémák, érelmeszesedés) kialakulásához.

 
1 900 Ft
Akció: 1 710 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A KÖSZVÉNY ÉS A HÚGYSAVSZINTCSÖKKENTÉS KÉZIKÖNYVE

Szerzők: Gyurcsáné Kondrát Ilona, Szekanecz Zoltán, Dr.

SpringMed Kiadó, 2015

 

Régen a köszvényt a jómódúak betegségének tartották. Ma is elmondható, hogy ez az igen fájdalmas, rohamokban jelentkező, ízületeket megtámadó betegség főként az elhízott embereket érinti, ráadásul a magas húgysavszinttel járó betegség további kockázatokat rejt magában. Hosszú távon nemcsak az ízületek deformációját okozza, de a magas húgysavszint növeli a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. Szerencsére ma már hatékony terápia van a fájdalmak csillapítására és a húgysavszintet is hatékonyan és hosszú távon lehet csökkenteni. Ennek módja a gyógyszeres terápia mellett az életmódterápia, tehát húgysav- és testsúlycsökkentő diéta és fogyás. A könyvben receptek és diétás tanácsok is találhatók, de ezen túl megismerkedhetünk a köszvény betegséggel és 135 kérdés és felelet segítségével a hétköznapok problémáira is válaszokat kapunk.

 
2 480 Ft
Akció: 2 230 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
S.O.S. DAGANAT!

Párbeszéd a daganatos betegségekről

Hiánypótló interjúkötet betegeknek, hozzátartozóknak  és  orvosoknak

Oriold és Társai Kiadó, 2014

 

S.O.S. Daganat! Párbeszéd a daganatos betegségekről

tévhitekről, félelemről, megküzdésről, együttműködésről, túlélésről.

 

Őszinte beszélgetésekben tárulnak fel a rák kapcsán felmerülő, akár tabunak számító témák is. A vallomásokat elismert szakemberek – orvos, pszichológus, dietetikus, jogász – kommentálják, így a daganatos beteg küzdelmét egyszerre több szemszögből is megismerhetjük.

 
3 800 Ft
Akció: 3 420 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
PLASZTIKAI MŰTÉTEK

Minden, amit a döntés előtt tudni érdemes

Szerző: Antonia Mariconda

Ventus Libro Kiadó, 2012

 

A plasztikai sebészet ma már nem csak kevesek kiváltsága, egyre többen határozzák el, hogy élve a modern orvostudomány lehetőségeivel, javítanak megjelenésükön. A hiánypótló kötet részletes leírásokkal és magyarázó rajzokkal ismerteti a műtétek folyamatát, beavat a felkészülés és az utógondozás nehézségeibe, elmagyarázza a lehetséges szövődményeket. Objektív információt nyújt a plasztikai sebészet lehetőségeiről és veszélyeiről, és valamennyi kérdést érinti, amelyre egy laikus kíváncsi lehet, amikor döntenie kell: vállalja-e a plasztikai műtétet, vagy sem.

 
4 990 Ft
Akció: 3 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
SCHÜSSLER ARCDIAGNOSZTIKAI ÉS TERÁPIÁS ZSEBKÖNYV

Szerző: Dr. Farkas Orsolya

SpringMed Kiadó, 2010

 

Az ásványi anyagok az anyagcsere szinte minden fázisában fontos szerepet töltenek be. Ha kevesebb ásványi anyag kerül a szervezetbe, az különböző betegségek kialakulásához vezethet. Ilyen esetekben lehetnek segítségünkre a Schüssler-sók.

Hogyan hatnak a Schüssler-sók? Milyen fajtáik vannak és hogyan kell őket alkalmazni? Van-e mellékhatásuk az adagolásuk során? Milyen tünetek és betegségek esetén ajánlott a szedésük? Milyen hiányállapotok ismerhetők fel az arcdiagnosztika során?

A könyv orvos szerzője gyakorló homeopata, aki a Schüssler-sók alkalmazásával szép eredményeket ért el a betegeinél. Ajánljuk e könyvet mindazoknak, akik szeretnék megismerni a Schüssler-sók gyógyító hatását.

 
2 280 Ft
Akció: 1 940 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
SEGÍTSÉG! CUKORBETEG LETTEM!

Mindent tudó kisokos kezdő és haladó cukorbetegeknek

Szerzők: Dr.Vándorfi Győző, Dr.Havasi Anett, Dr.Földesi Irén

SpringMed Kiadó, 2014

 

A mai életvitel nem kedvez az egészséges életmódnak! Stressz, kevés mozgás, ugyanakkor bőséges evés-ivás. Mindezek elősegítik, hogy az elhízás következményeként 2-es típusú cukorbetegség alakuljon ki. Persze, kell hozzá veleszületett hajlam, de annak hiánya még nem ment meg a diabétesz kialakulásától!

A zsebkönyv belgyógyász, diabetológus, nefrológus orvos szerzői arra vállalkoztak, hogy közérthető módon összefoglalják mindazon tudnivalókat, amit egy bármely típusú cukorbetegnek tudnia kell. S hogy miért kell tudnia? Mert az ismeretek elsajátítása és alkalmazása az egyedüli módja annak, hogy a súlyos szövődmények kialakulását meg lehessen előzni és cukorbetegséggel is teljes életet lehessen élni!

 
2 200 Ft
Akció: 1 980 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
GLOBALIZÁCIÓ ÉS EGÉSZSÉG

Szerző: Dr. Tompa Anna

SpringMed Kiadó, 2014

 

Mentális környezet, környezetszennyezés, általános járványtan, életmód és egészség, krónikus nem fertőző betegségek. A szerző e fejezetcímek alatt tárgyalja a globalizált világ környezeti hatásait, a testi és a lelki betegségek környezeti hatásokra visszavezethető okait és a megelőzés lehetőségeit.

 
3 800 Ft
Akció: 3 420 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
CANDIDA

Minden lényeges tudnivaló a téma elismert szakértőjétől

Szerző: László Mária, dr.

Kossuth Kiadó Zrt., 2014

 

Hamarosan megjelenik Dr. László Mária nagysikerű Candidiasis - Divat vagy a XXI. század betegsége című 2002-ben kiadott könyvének újabb, bővített kiadása. A szerző belgyógyász, onkológus, fizioterápiás szakorvos és természetgyógyász, így majd' 40 éves orvosi tapasztalatra építi a kandida gyógyításának módszerét.

 

A candidiasis vagy candidosis a candida gombák által előidézett kóros állapotok gyűjtőfogalma. Ezek a gombák kis mennyiségben a normális bélflóra részei, problémát az egyensúly megbomlása, vagyis a candida gombák túlszaporodása okozza. A jelentkező tünetek sokféleségét pedig az elszaporodás helye és a gombák mennyisége határozza meg. Erre a problémára már több mint ötven éve, az antibiotikumok bevezetését követően több orvos is felhívta a figyelmet. Azóta pedig egyre csak nő a candida szaporodását elősegítő körülmények száma. A bél candidiasis létezését és vele járó tünetegyüttest a hivatalos orvoslás ma sem fogadja el, azt inkább a spekulánsok találmányának, áltudománynak minősíti, a panaszosokat pedig képzelt betegekként kezeli.

 
3 800 Ft
Akció: 3 040 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ISTEN HOTEL

Gyógyító figyelem a modern orvoslásban

Szerző: Victoria Sweet        

HVG Kiadó, 2014

 

Meggyógyulhat-e a beteg egy rosszul felszerelt, régimódi kórházban? Tényleg hatékonyabbak-e azok a modern egészségügyi intézmények, ahonnan pár nap után elbocsátják a pácienseket? Dr. Victoria Sweet két hónapra szerződött a San Franciscó-i Laguna Hondába, de több mint húsz évig maradt, mert a kórház varázslatos szellemisége rabul ejtette. Páciensei csodás gyógyulással járó vagy tragikus történetei azt a szemléletet idézik, amely szerint az idő még nem volt feláras, és a betegeket gondoskodó odafigyeléssel ápolták. A szerző mély együttérzéssel, lebilincselő stílusban ír a szenvedőkről, ugyanakkor finom humorral fogalmazza meg az „egészségügyi ellátórendszer” kritikáját: a hatékony gyógyítás titka az, ha van idő látszólag fölösleges, nem hatékony dolgokra.

 
3 900 Ft
Akció: 3 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
S.O.S. CUKOR!

Párbeszéd a diabéteszről

Oriold és Társai, 2013

 

Hiánypótló kötet betegeknek, hozzátartozóknak és orvosoknak a Magyar Diabetes Társaság ajánlásával

 

Hogyan fogadja el betegségét és önmagát egy cukorbeteg? Miként kezeli a diagnózist követő ijedtséget, félelmet és haragot? Milyen hatással van a diabétesz a kapcsolataira, és hogyan viszonyulnak állapotához a családtagjai? Megkapja-e a maximális támogatást környezetétől, ahogy orvosától? Miben akadályozza a betegség, és hogyan sikerül megküzdenie a mindennapokban felmerülő problémákkal? – Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ az S. O. S. Cukor! – Párbeszéd a diabéteszről című könyv, amely tizenkét interjút tartalmaz férfiakkal és asszonyokkal, felnőttekkel és még szinte gyerekekkel, akik mind kendőzetlenül vallanak örömeikről, szorongásaikról, nehézségeikről.

 
2 990 Ft
Akció: 2 690 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
LÁBTORNA- KICSIKNEK, NAGYOKNAK, NEM CSAK LÚDTALPASOKNAK

Szerzők: Dr. Kovács Jolán, Bucsi Bernadett

SpringMed Kiadó, 2013

 

A lapos talp, a lúdtalp” a lábboltozat hiánya szinte már a népbetegség méreteit ölti. A megoldást „ – itt is, mint sok más területen a megelőzés adhatja. A megelőzés, illetve a kezelés legfontosabb része a torna, mely célzottan a lábboltozat kialakításában és megtartásában részt vevő izmokat erősíti.

Bizonyos periódusokban különösen nagy a lúdtalp kialakulásának veszélye: amikor a lábat hirtelen fokozottabb megterhelés éri (sok állás esetén), a járás kezdetekor, az óvodáskor és az iskoláskor elején, a pubertáskori gyors növekedési periódusban, minden hosszabb fekvéssel vagy inaktivitással járó állapot után.

Ez a kiadvány Dr. Kovács Jolán ortopéd szakorvos négy kiadást megélt kötete, mellyel a lúdtalpasság és statikai problémák megelőzéséhez nyújt segítséget a szülőknek és a gyermekközösségek nevelőtanárainak, egészségügyi dolgozóinak és nem utolsósorban a tornát végző gyermekeknek. Bízunk benne, hogy a gyermekek érdeklődését sikerül e játékos formában felébreszteni és ezáltal a lábak, statikai rendellenességeit megelőzni.

 
850 Ft
Akció: 765 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
ALVÁSKÖNYV

Amit az álmatlanságról tudni érdemes

Szerző: Dr. Radics Judit

Oriold és Társai Kiadó, 2013

 

Jelen könyv az álmatlanság témakörét teljes mértékben a mindennapi gyakorlat oldaláról közelíti meg. Rövid, tudományos alapokat tartalmazó bevezető után – mely nélkülözhetetlen ahhoz, hogy érthető legyen az alvás és az álmatlanság mibenléte – a kedves Olvasó részletes betekintést kap arról, milyen is az egészséges alvás, miért fontos, hogy kialudjuk magunkat, és milyen nemkívánatos lelki és testi következményekhez vezethet a tartós alváshiány. Szó esik az alvásbetegségek típusairól, kiemelt jelentőséggel azonban az inszomnia (álmatlanság) lehetséges kiváltó és fenntartó okairól, megjelenési formáiról és gyógykezelésének lehetőségeiről esik szó.

 
3 200 Ft
Akció: 2 880 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
GERINCVÉDELEM A MINDENNAPOKBAN

Szerzők: Varga Terézia, Milusné Pap Viola

SpringMed Kiadó, 2012

 

Hazánk felnőtt lakosságának közel 80 %-a már megismerte a gerincfájdalom gyötrelmeit. Sokuknál  a probléma állandósul, melynek következtében gyógyszereken élnek és annak mellékhatásait ismét más gyógyszerekkel próbálják megoldani. Pedig a hát- és gerincfájdalmak nagyban javulnak, ha tudjuk, hogy a mozgás nemhogy árt, hanem egyenesen használ, és hogy a gerincvédelem elsajátításával még sokáig elkerülhető a gerincműtét.

A Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórházban közel másfél évtizede sikeresen működik egy komplex felvilágosító program, amelyet az intézetben működő gyógytornászok oktatnak a betegeknek. A tanfolyam mára a mozgásterápia szerves részévé vált, elméleti ismereteket és a mindennapi életre szánt, hasznos gyakorlati tanácsokat tartalmaz.

 

 
2 680 Ft
Akció: 2 410 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
HORKOLÁS, ALVÁSZAVAROK - ALVÁSI APNOE

Szerző: Dr. Zoller Rezső

SpringMed Kiadó, 2012

 

Az orvostudomány egyre összetettebbé válik, újabb és újabb kutatási területek nyílnak meg. Ennek egyik jó példája az alváskutatás (alvásmedicina) területe.

A könyv ifjú szerzője Kanadában kezdett el az alvás alatti légzészavarokkal foglalkozni. Az ún. alvási apnoe tünetegyüttese (horkolás, alvás alatti légzéskimaradás, nappali álmosság) számtalan veszélyre utalhat, melynek következtében  elalvásos munkahelyi és közlekedési balesetek történnek és hosszú távon a magasvérnyomás, szívinfarktus és stroke kialakulásának kockázata is emelkedik.

 

 
1 980 Ft
Akció: 1 780 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
ALZHEIMER-KÓR ÉS A DEMENCIA EGYÉB FAJTÁI

Szerzők: Cayton, Harry, Graham, Nori Dr., Warner, James Dr.

SpringMed Kiadó, 2006

 

Mi az Alzheimer-kór? Mi a demencia? Van-e hatékony kezelési mód? Milyen segítséget remélhetünk, hová fordulhatunk, ha hozzátartozónknál kialakul a folyamatos és lassú leépüléssel járó betegség?

A demencia folyamatos leépülést okozó kóros agyi tünetcsoport, amely kihat valamennyi agyi funkcióra, és az egyén koncentrációképességének, emlékezőképességének, logikus gondolkodási képességének, térbeli és időbeli tájékozódási képességének, önellátásra való képességének leépüléséhez vezet. A demenciának több mint 100 fajtája ismeretes a kiváltó okoktól függően. A leggyakoribbak az Alzheimer-kór és a vaszkuláris (stroke, szélütés eredetű) demencia. Hazánkban mintegy 250-300 ezer, elsősorban 60 év feletti embert érint a demencia valamelyik fajtája.

A könyvben 258 kérdés-felelet nyújt tájékoztatást a betegséggel kapcsolatban, illetve ad gyakorlati tanácsot a beteget gondozóknak, rokonoknak, barátoknak, ismerősöknek és a téma iránt érdeklődőknek.

 
2 490 Ft
Akció: 2 240 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
AUTOIMMUN BETEGSÉGEK

Szerzők: Szekanecz Zoltán, Dr., Szűcs Gabriella, Dr.

SpingMed Kiadó, 2010

 

Az autoimmun betegségek a nem gyakori betegségek csoportját alkotják. Sok típusa (SLE, Sjögren-szindróma, szkleroderma és egyéb autoimmun betegségek) létezik, mely elsősorban a fiatal- és középkorú nőket érinti. Milyen életmódi tanácsokat kell, hogy a betegek elsajátítsanak, amivel a tünetek kifejlődését vagy a betegség folyamatát lassítani lehet? E mai napig még gyógyíthatatlan betegségek esetén milyen gyógyszeres és nem gyógyszeres kezeléseket alkalmaznak a tünetek mérséklésére és a jobb életminőség biztosítása érdekében? Milyen reménykeltő kutatások vannak folyamatban?

 A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumában működő szerzőpáros közel 100, a betegek által leggyakrabban feltett kérdésre ad közérthető nyelven válaszokat, ezzel is elősegítendő e nehéz betegséggel küzdőknek a tájékozódást és a hatékony orvos-beteg együttműködést.

 
1 980 Ft
Akció: 1 780 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
CUKORBETEGSÉG

Második kiadás

Szerzők: Baranyi Éva, Dr., Winkler Gábor, Dr.

SpringMed Kiadó, 2009

 

Melyek a cukorbetegség fő típusai? Mi okozza a cukorbetegséget? Megelőzhető, illetve elkerülhető-e a cukorbetegség? Mi a táplálkozási piramis, és mi a jelentősége? Mit jelent a cukorbetegség "komplex kezelése"? Miért szükséges a vércukor önellenőrzés? Milyen gyakran mérjen vércukrot a cukorbeteg? Hogyan előzhetők meg a cukorbetegség szövődményei? Hol gondozzák a cukorbeteg terhest?

A diabetológus-belgyógyász szerzőpáros ilyen és ehhez hasonló, a gyakorló cukorbeteg mindennapjai során leggyakrabban felmerülő kérdéseit gyűjtötte össze a kötetben. Ajánljuk a könyvet azoknak a cukorbetegségben szenvedőknek, akik többet szeretnének tudni a betegségükről és tudatosan kívánják a szükséges lépéseket végezni a cukorháztartás tartós egyensúlya és a jobb életminőség érdekében.

 
2 480 Ft
Akció: 2 230 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
DAGANATOS BETEGSÉGEK

Szerzők: Bodrogi István, Prof. Dr., Horváth Ákos, Prof. Dr., Kahán Zsuzsanna, Prof. Dr., Nagykálnai Tamás, Dr., Ruzsa Ágnes, Dr., Svastics Egon, Prof. Dr., Zatkóné Puskás Gabriella

SpringMed Kiadó, 2007

 

Hazánkban a szív- és érrendszeri megbetegedések után a második helyet foglalják el a daganatos betegségek okozta halálozások. A könyv a daganatos betegségek kialakulásával, a tünetek felismerésével, a kialakult daganatos betegség kezelése során felmerülő leggyakoribb kérdésekkel ismerteti meg az olvasót. A könyv szerzői 333, a daganatos betegségekkel kapcsolatos kérdésre adják évtizedes tapasztalatuk és a tudomány jelenlegi állása alapján közérthető válaszaikat.

A könyvet egyaránt ajánljuk a megelőzés lehetőségeiről érdeklődő laikus olvasóknak, a betegségük leküzdésében érdekelt betegeknek és hozzátartozóiknak, valamint a daganatos betegekkel foglalkozó szakembereknek.

 
2 680 Ft
Akció: 2 410 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
GYERMEKKORI ALLERGIÁK

Szerzők: Kalmár Ágnes, Dr., Kósa Lajos, Dr., Nagy Adrienne, Dr., Novák Zoltán, Dr., Polgár Marianne, Dr., Szakos Erzsébet, Dr.

SpringMed Kiadó, 2005

 

Az allergia nem csak a felnőttek, hanem a gyermekek körében is egyre gyakoribb jelenség. Sok a megválaszolatlan kérdés a szülőkben, a gyermeket váró párokban és a pedagógusokban, a megelőzés lehetőségei, az allergiák öröklődése, a lehetséges tünetek, és a kezelési lehetőségek, az életveszélyes allergia és az immunterápia kapcsán.

A zsúfolt rendelőben nem mindig jut idő a kérdések részletes megválaszolására. Ezt a hiányt pótolja könyvünk, melyben a gyermek-allergológus szerzők szakavatott válaszokat adnak a mindennapi gyakorlatukból összegyűjtött, mintegy 250 leggyakoribb szülői kérdésre.

 
1 680 Ft
Akció: 1 510 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
MAGAS VÉRNYOMÁS

Szerző: Barna István, Dr.

SpringMed Kiadó, 2008

 

A magas vérnyomás (hipertónia) a világon a leggyakrabban előforduló betegség, a felnőtt lakosság több mint egynegyedét érinti. A vérnyomás rendszeres ellenőrzése azért fontos, mert sokáig teljesen észrevétlen maradhat a magas vérnyomás, és gyakran már csak a szövődmények kialakulása (szívbetegség, érelmeszesedés, stroke, szemtünetek, vesebetegség) hívja fel a figyelmet a bajra.

Hogyan kerülhetjük el, hogy hipertóniások legyünk? Mire vigyázzunk? Mit tegyünk, mit tehetünk azért, hogy a magas vérnyomás okozta elváltozásokat elkerüljük? Az életmódunk változtatásával csökkenthetjük a betegség szövődményeinek kialakulását!

A hipertóniával foglalkozó belgyógyász, hipertónia-specialista, aki a Magyar Hypertonia Társaság főtitkára, ebben a könyvben több mint 160, a betegek és hozzátartozóik által leggyakrabban feltett kérdésre ad közérthető választ. A hipertónia megelőzésének lehetőségeiről érdeklődő olvasók és a már kezelt betegek részére, valamint a szövődményekkel küzdő betegek számára egyaránt hasznos olvasmány e könyv.

 
2 480 Ft
Akció: 2 230 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
PARKINSON-KÓR

Szerzők: Findley, Leslie J., McCall, Bridget

SpringMed Kiadó, 2011

 

A Parkinson‐kór Kérdezz! Felelek! című könyv több száz olyan kérdést és a szakértők által megválaszolt feleletet tartalmaz, mely a betegség okaitól, a tünetekig, a terápiás lehetőségektől kezdve a manapság folytatott gyógyszerkísérletekig és reményteljes kutatási eredményekig bezárólag ad sokrétű információt. Emellett a beteg mindennapos problémáinak és azok kiküszöbölésének módjait gyűjti össze és ad kézzelfogható magyarázatokat és tanácsokat (autóvezetés, házasélet, mozgáskorlátozottság leküzdése, beszédzavarok javítása, stb).

Be kell látnunk, hogy az angol szerzőpáros könyve nem véletlenül aratott hatalmas sikert a világon és több, mint tíz kiadást megélt.

Az első magyar kiadás nagy előnye, hogy a remek összefoglaló mű hű fordítása ugyan, de emellett a magyar viszonyokra adaptált, a hazai szervezeteket, a forgalomban lévő gyógyszereket és a szociális segítők elérhetőségeit is tartalmazza.

Valódi kézikönyv, őszintén ajánljuk a betegségben szenvedőknek, a hozzátartozóiknak és a betegek gondozóinak egyaránt.

 
3 480 Ft
Akció: 3 130 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
PIKKELYSÖMÖR ÉS ÍZÜLETI GYULLADÁS

Szerző: Szegedi Andrea, Dr., Szekanecz Zoltán, Dr.

SpringMed Kiadó, 2009

 

Mi a pszoriázis, magyar nevén pikkelysömör? Milyen tünetekkel jár, ezekből mi gyógyítható és mi kezelhető csupán? Örökletes, vagy inkább a környezeti tényezők játszanak szerepet a kialakulásában? Melyik korosztályt érinti a pszoriázis leginkább? Befolyással van-e a pszoriázis megjelenése a munkavállalásra? A bőrgyógyász szerző a pikkelysömör bőrtüneteit, azok kezelési módjait és azok során előforduló komplikációknál fellépő kezelési módokat szedi csokorba, míg reumatológus szerzőtársa a betegség ízületi érintettséggel járó formáival, azok veszélyeivel és kivédési lehetőségeivel ismerteti meg az Olvasót.

A debreceni szerzőpáros mindkét tagja a saját szakterületén kiváló ismeretekkel rendelkezik, és a tapasztalataik alapján összegyűjtött csaknem 100 kérdés – melyeket a betegeik által leggyakrabban feltett kérdésekből szedtek egy csokorba – nagy segítséget nyújthat a hétköznapi nehézségek legyőzésében.

 
1 980 Ft
Akció: 1 780 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
TROMBÓZIS ÉS VÉRALVADÁSGÁTLÁS

Szerzők: Blaskó György Dr., Kiss Róbert Gábor Dr.

SpringMed Kiadó, 2010

 

A trombózis a keringési rendszer megbetegedése, melyet a szervezetünkben jól működő véralvadási rendszer egyensúlyi helyzetének felborulása okoz. Sok típusa közül a legveszélyesebb a mélyvénás trombózis. Azonban az artériás oldalon is képződhetnek vérrögök. A baj akkor kezdődik, amikor ezek vérrögök vagy elzárják a vér útját egy

szerv infarktusát okozva, vagy leszakadnak és embóliát okoznak (pl. tüdőben, agyban).

A szerzők mind az artériás oldalon, mind a vénás oldalon keletkező vérrög-képződés okait és kezelési lehetőségeit igyekeznek e kiadványban feltárni. A mintegy 150 kérdés és felelet között a szívinfarktus, a szélütés, a stent- és a műbillentyű-beültetés kapcsán

szükséges véralvadásgátlás módjait, valamint a mélyvénás trombózis okain és kezelésén keresztül, a speciális helyzetekben fellépő, vagy azt megelőzendő trombózis profilaxisról (megelőzésről) és sokszor egy életen át folytatandó kezelésekről találhatunk válaszokat a szakértő orvosoktól.

 
2 480 Ft
Akció: 2 230 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
UTAZÁS - EGÉSZSÉG UTAZÓKNAK

Szerző: Ternák Gábor, Dr.

SpringMed Kiadó, 2006

 

A 20. század második felétől ugrásszerűen megnőtt az utazók száma, aminek nagyságrendjét évi kb. 600-700 millióra becsülik, és évente több mint  50 millió ember látogat el trópusi országokba.  100 000 turista felének keletkezik valamilyen egészségügyi problémája az utazás alatt és 8000 körüli azok száma, akik orvosi segítséget kérnek.

A könyv azon utazóknak ajánlott, akik az utazásuk során felmerülő egészségügyi problémáikkal kapcsolatban szeretnének gyakorlati útmutatást kapni a szakértő orvos szerzőtől. A könyv első része kérdezz-felelek formában, a második része táblázatokkal és térképekkel segíti az olvasót az utazás előtti felkészülésben és az utazás alatt  fellépő betegségekkel kapcsolatban.

 
1 980 Ft
Akció: 1 780 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
UROLÓGIAI BETEGSÉGEK

Szerzők: Böszörményi Nagy Géza, Dr., Flaskó Tibor, Dr., Majoros Attila, Dr., Nyirády Péter, Dr., Romics Imre, Prof. Dr.

SpringMed Kiadó, 2009

 

Az urológiai betegségek a húgyutak betegségeit jelentik, melyek közül a leggyakoribbak a  férfiakat érintő prosztatabántalmak, a nőket és férfiakat egyaránt érintő vesekövesség és  húgyúti gyulladások, a vizelettartási problémák, valamint a jó- és rosszindulatú daganatos  betegségek. Ezenkívül kérdések és válaszok találhatók a merevedési zavarokról és a  fogamzóképesség zavarairól, valamint a gyermekkori fejlődési rendellenességekről és a  sürgősségi urológiai esetekről.

A kötet csaknem 300 kérdést és feleletet tartalmaz, közérthető nyelven, szakavatott urológus orvos szakértők tollából. A könyv nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy egy adott urológiai  betegséggel könnyebben küzdjön meg a beteg, mert a kezelések aktív részesévé válhat a  szükséges ismeretek elsajátításával.

 
2 800 Ft
Akció: 2 520 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
ARTRÓZIS - ÍZÜLETI PORCKOPÁS

Szerző: Bálint Géza, Dr.

SpringMed Kiadó, 2008

 

Az artrózis az ízületek krónikus megbetegedése, napjainkban szinte járványszerűen terjed. Ennek oka elsősorban az életstílus megváltozása (sok ülő munka, kevés mozgás és túlsúly). Az ízületek közül leggyakrabban a térdízületet támadja meg a betegség. Magyarországon kb. 600-700 000 embert érint. De a csípőízületi artrózis is több tízezer embernél okoz tartós fájdalmat, mozgáskorlátozottságot és vonhatja maga után a csípőprotézis műtétet is.

Mi az artrózis? Melyek a leggyakoribb formái? Hogyan lehet az artrózist megelőzni és kezelni? Milyen nem gyógyszeres (gyógytorna, segédeszközök) és gyógyszeres, illetve műtéti megoldások léteznek? Melyek a jövő kutatási irányai?

A reumatológus orvos szerző e kérdésekre ad szakavatott válaszokat és látja el betegeit gyakorlatias tanácsokkal. A könyvet gyógytorna gyakorlatok egészítik ki, melyet Nagypál Éva gyógytornász állított össze.

 
1 980 Ft
Akció: 1 780 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  DERÉKFÁJÁS, ISIÁSZ - TANÁCSOK FIATALOKNAK ÉS IDŐSEBBEKNEK

Második kiadás

Szerző: Apáthy Ágnes, Dr.

SpringMed Kiadó, 2010

 

Miért hallani napjainkban oly sokat a derékfájásról? Mert szinte nincs olyan ember,

aki legalább egyszer ne élné át a derékfájás gyötrelmeit. Valaha a középkorúak jellegzetes betegsége volt, ma azonban az időseket, sőt a tizenéveseket is gyakran érinti.

Könyvünkből megismerve a betegség természetét, kialakítható a megfelelő életmód.

A kellően tájékozott beteg hatékonyan alkalmazhatja a fájdalomcsillapító módszereket,

akár azt is elkerülheti, hogy minden esetben orvoshoz kelljen fordulnia.

 
1 980 Ft
Akció: 1 780 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK A BECHTEREW-KÓRRÓL

Szerzők: Géher Pál Dr., Szántó Sándor Dr.

SpringMed Kiadó, 2010

 

A Bechterew-kór elnevezés helyett manapság a spondilitisz ankilopoetika, vagy röviden SPA kifejezés van elterjedőben. De mi is ez a betegség? Úgy gondolnánk, hogy egy ritka ízületi betegség, valójában pedig hazánkban 1000 ember közül egyet érint, s a férfiaknál háromszor gyakrabban fordul elő. A betegség kialakulását egyelőre nem tudjuk befolyásolni, ugyanakkor a betegség lefolyása a hatékony terápiás módoknak (gyógyszeres kezelések, ezen belül a biológiai terápia, illetve a gyógytorna) köszönhetően sokkal kedvezőbb, mint akár 10 évvel ezelőtt volt. A szakértő szerzőpáros a reumatológia területén kiemelkedő specialistája e betegségnek.

 
1 980 Ft
Akció: 1 780 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
OSZTEOPORÓZIS - A CSONTRITKULÁS MEGELŐZÉSE ÉS KEZELÉSE

Második kiadás

Szerző: Tamási László, Dr.

SpringMed Kiadó, 2006

 

Hazánkban közel egymillióan szenvednek csontritkulásban, mégsem félni kell e népbetegségtől, hanem tudatosan tenni ellene! Néhány egyszerű szabály betartásával megelőzhető vagy késleltethető, a gyanújelek ismeretében hamar felismerhető a betegség, az idejében megkezdett kezeléssel pedig kivédhető a szövődmények kialakulása.

Mindezen túl számos gyakorlati tudnivalót, életmódbeli és táplálkozási tanácsot, tornagyakorlatot is találnak könyvünkben az egészségük megőrzéséért tenni vágyók, a csontritkulásban szenvedők és családtagjaik egyaránt.

 
1 680 Ft
Akció: 1 510 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
AZ INHALÁCIÓS ESZKÖZÖK HASZNÁLATA TÜDŐBETEGSÉGEKBEN

Szerzők: Rónai Zoltán, Dr., Szalai Zsuzsanna, Dr.

SpringMed Kiadó, 2008

 

A technika rohamos fejlődése az orvostudományban is mindig új lehetőségeket hoz. A légúti betegségek kezelésében alapvető és igen hatékony eljárás az inhalációs gyógyszerbevitel, vagyis a gyógyszerek belégzéssel történő bejuttatása a tüdőbe.

Az asztma, a COPD és a szénanátha kezelése során - csak hogy a leggyakoribb betegségeket említsük – az inhalációs eszközök teljes arzenálja kínálkozik. Melyik "kütyü" mire való, mikor kell használni, mennyit kell befújni, mivel nem adható együtt? Hogyan ismerhető fel, hogy melyik adagoló milyen hatóanyagot tartalmaz? Mikor indokolt a házi oxigénkezelés, a gépi porlasztók használata és milyen módjai vannak?

A tüdőgyógyász szakorvos szerzőpáros a legnagyobb gondossággal állította össze könyvét, melyben a ma használatos összes készülék bemutatásra kerül és használatukat lépésről-lépésre követheti az olvasó.

 
2 480 Ft
Akció: 2 230 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
FULLADOK, KÖHÖGÖK - COPD-S VAGYOK?

Második kiadás

Szerző: Somfay Attila, Dr.

SpringMed Kiadó, 2008

 

A középkorú, gyakran köhögő, többnyire dohányos emberek nem gondolnak arra, hogy közülük minden ötödik esetében egy alattomos légúti betegség - a COPD - alakul ki. A COPD előfordulása világszerte nő, 2010-re a negyedik leggyakoribb halálok lesz. Magyarországon közel fél millió embert érint. A légutak fokozódó szűkülete miatt az évek során egyre kisebb fizikai terhelésre fulladás, légzési nehezség lép fel, az életminőség rohamosan romlik. A betegség korai felismerése egy egyszerű, 5 perc alatt elvégezhető légzésfunkciós vizsgálattal lehetséges, ami a tüdőgyógyászati szakrendeléseken mindenki számára könnyen elérhető. A dohányzás elhagyása megállítja a rosszabbodást, és a korszerű kezeléssel javul az életminőség.

 
1 680 Ft
Akció: 1 510 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
LÉGÚTI GYULLADÁSOK – A NÁTHÁTÓL A TÜDŐGYULLADÁSIG

Szerzők: Balikó Zoltán, Dr., Tóta Julianna, Dr.

SpringMed Kiadó, 2007

 

Ki ne lett volna életében náthás, influenzás? Hányszor hallottuk környezetünkben, hogy valakinek tüszős mandulagyulladása, hangszalaggyulladása van, vagy éppen orrmelléküreg-gyulladás miatt fordult gégész szakorvoshoz? Hogyan és mikor használjunk orrcseppet? Mi a fül-orr-gégészeti góc? Mit kell tudni az orrpolipról? Mit kell tudni az antibiotikumok használatáról? Ezen sok kellemetlenséget okozó gégészeti kórképek mellett a könyv a tüdőgyulladással, az idült légúti szűkülettel járó tüdőbetegség (COPD) akut fellángolásával, azok tüneteivel, kezelésével és lehetséges megelőzésével is foglalkozik.

A könyv végén lévő hasznos információk között gyógyszeradatbázis, hasznos honlapcímek, és a COPD felismerését szolgáló kérdőív segíti az érdeklődőket a tájékozódásban.

 
1 680 Ft
Akció: 1 510 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  A RÁKRÓL RÖVIDEN - VESZÉLYEZTETŐ TÉNYEZŐK - KORAI FELISMERÉS

Szerző: Szűcs Miklós, Dr.

SpringMed Kiadó, 2004

 

Közismert a szomorú tény, hogy a daganatos betegségek gyakorisága világszerte emelkedik, ugyanakkor sokan nem tudják, hogy az orvostudomány fejlődésének köszönhetően a daganatos betegségek kialakulásának veszélye csökkenthető, s a betegségek nagy része - az emberek felelős magatartásával karöltve, a szűrésekkel és a rendszeres orvosi vizsgálatokkal - idejekorán felismerhető és kezelhető, majd sok esetben megszüntethető, gyógyítható.

A leggyakoribb rosszindulatú daganatos betegségtípusok mellett ismertetjük az adott szerv felépítését, a kialakulás kockázatát növelő életmódbeli és környezeti tényezőket, valamint azokat a tüneteket és panaszokat, amikre felfigyelve és orvoshoz fordulva időben diagnosztizálható a betegség.

Hazánkban az Egészség Évtizede Nemzeti Program keretében megindult az emlőrák, a vastagbél- és végbélrák, valamint a méhnyakrák tömeges, célzott lakossági szűrése, amelynek jelentőségét és menetét, továbbá a háziorvosra háruló feladatokat a daganatos betegségek megelőzésében szintén részletesen tárgyaljuk.

 
850 Ft
Akció: 765 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
AMIT A GÉGERÁKRÓL TUDNI KELL

Szerző: Kásler Miklós, Prof. Dr.

SpringMed Kiadó, 2002

 

Az Amerikai Egyesült Államokban évente 12000 az új gégerákos betegek száma. A gégerák diagnózisa számos kérdést és világos, érthető válaszok iránti igényt vet fel. Reméljük, hogy az amerikai Rákellenes Intézet (National Cancer Institute, NCI) kiadónk gondozásában magyar nyelven megjelent és a magyarországi viszonyokra adaptált, továbbá hazai hasznos információkkal kiegészített füzete segít ebben. Ez a füzet tájékoztatással szolgál a tünetekről, az észlelésről és a diagnózisról, a kezelésről, valamint a gégerák lehetséges okairól és a megelőzés lehetőségeiről. Fontos információk ezek, amelyek ismerete a betegek és hozzátartozóik számára egyaránt megkönnyítheti a betegséggel vívott küzdelmet.

 

 
650 Ft
Akció: 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
AMIT A GYOMORRÁKRÓL TUDNI KELL

Szerző: Balogh Ádám, Prof. Dr.

SpringMed Kiadó, 2002

 

A gyomorrák diagnózisa számos kérdést és világos, érthető válaszok iránti igényt vet fel. Reméljük, hogy az amerikai Rákellenes Intézet (National Cancer Institute, NCI) kiadónk gondozásában magyar nyelven megjelent és a magyarországi viszonyokra adaptált, továbbá hasznos hazai információkkal kiegészített füzete segít ebben. Ez a könyvecske eligazítást ad a tünetekről, az észlelésről, a diagnózisról, a kezelésről, valamint a gyomorrák lehetséges okairól és megelőzéséről. Fontos információk ezek, amelyek ismerete a betegeknek és hozzátartozóiknak egyaránt megkönnyítheti a betegséggel vívott küzdelmet.

 

 
650 Ft
Akció: 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
AMIT A HÓLYAGRÁKRÓL TUDNI KELL

Szerző: Pajor László, Prof. Dr.

SpringMed Kiadó, 2004

 

A húgyhólyagrák diagnózisa számos kérdést és világos, érthető válaszok iránti igényt vet fel. Reméljük, hogy az amerikai Rákellenes Intézet (National Cancer Institute, NCI) kiadónk gondozásában magyar nyelven megjelent és a magyarországi viszonyokra adaptált, továbbá hazai hasznos információkkal kiegészített füzete segít ebben. Ismertetjük a tüneteket, a diagnózist, a kezelési lehetőségeket, valamint a húgyhólyagrák lehetséges okait és meg-előzését. Fontos tudnivalók ezek, amelyek ismerete a betegek és hozzátartozóik számára egyaránt megkönnyítheti a betegséggel vívott küzdelmet.

 

 
650 Ft
Akció: 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
AMIT A KEMOTERÁPIÁRÓL TUDNI KELL

Szerző: Szántó János, Prof. Dr.

SpringMed Kiadó, 2002

 

A daganatos betegség diagnózisa számos kérdést és világos, érthető válaszok iránti igényt vet fel. Reméljük, hogy az amerikai Rákellenes Intézet (National Cancer Institute, NCI) kiadónk gondozásában magyar nyelven megjelent és a magyarországi viszonyokra adaptált, továbbá hazai hasznos információkkal kiegészített füzete segít ebben.

 

 
650 Ft
Akció: 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
AMIT A PETEFÉSZEKRÁKRÓL TUDNI KELL

Szerző: Papp Zoltán, Prof. Dr.

SpringMed Kiadó, 2002

 

A petefészekrák diagnózisa sok kérdést és világos, érthető válaszok iránti igényt vet fel. Reméljük, hogy az amerikai Rákellenes Intézet (National Cancer Institute, NCI) kiadónk gondozásában magyar nyelven megjelent és a magyarországi viszonyokra adaptált, továbbá hazai hasznos információkkal kiegészített füzete segít ebben. Ez a füzet információval szolgál a tünetekről, felismerésről és a diagnózisról, a kezelésről, valamint a petefészekrák lehetséges okairól és megelőzéséről. Fontos ismeretek ezek, amelyek a betegek és hozzátartozóik számára egyaránt megkönnyíthetik a betegséggel vívott küzdelmet.

 

 
650 Ft
Akció: 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
AMIT A PROSZTATARÁKRÓL TUDNI KELL

Szerző: Romics Imre, Prof. Dr.

SpringMed Kiadó, 2002

 

A prosztatarák diagnózisa számos kérdést vet fel, amelyek világos, érthető válaszokat igényelnek. Reméljük, hogy az amerikai Rákellenes Intézet (National Cancer Institute, NCI) kiadónk gondozásában magyar nyelven megjelent és a magyarországi viszonyokra adaptált, továbbá hazai hasznos információkkal kiegészített füzete segít ebben. Ez a füzet  információval szolgál a tünetekről, az észlelésről és a diagnózisról, a kezelésről, valamint a prosztatarák lehetséges okairól és megelőzéséről. Fontos információk ezek, a-melyek ismerete a betegek és hozzátartozóik számára egyaránt megkönnyítheti a betegséggel vívott küzdelmet és hasznos ismereteket nyújt az érdeklődő laikusoknak is.

 

 
650 Ft
Akció: 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
AMIT A SUGÁRTERÁPIÁRÓL TUDNI KELL

Szerző: Németh György, Prof. Dr.

SpringMed Kiadó, 2004

 

A rosszindulatú daganatos betegség diagnózisa számos kérdést és világos, érthető válaszok iránti igényt vet fel. Reméljük, hogy az Amerikai Rákellenes Liga (National Cancer Institute, NCI) kiadónk gondozásában magyar nyelven megjelent és a magyarországi viszonyokra adaptált, továbbá hazai hasznos információkkal kiegészített füzete segít ebben.

 

 
650 Ft
Akció: 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
AMIT A TÜDŐRÁKRÓL TUDNI KELL

Szerző: Kraszkó Pál, Prof. Dr.

SpringMed Kiadó, 2002

 

Ha valakinél tüdőrákot diagnosztizálnak, számtalan kérdése vetődik fel, és ezekre világos, érthető választ kell kapnia. Reméljük, hogy az amerikai Rákellenes Intézet (National Cancer Institute, NCI) kiadónk gondozásában magyar nyelven megjelent és a magyarországi viszonyokra adaptált, továbbá hazai hasznos információkkal kiegészített füzete segít ebben. A tüdőrák gyakoribb okainak, megelőzési lehetőségeinek ismertetése után információval szolgál a betegség tüneteiről, felismeréséről és kezeléséről. Mindezekkel célunk, hogy a tüdőrákos betegeknek és családjuknak megkönnyítsük a betegséggel vívott küzdelmet és hasznos ismereteket nyújtsanak az érdeklődő laikusoknak is.

 

 
650 Ft
Akció: 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
AMIT A VASTAGBÉL- ÉS VÉGBÉLRÁKRÓL TUDNI KELL

Második, javított kiadás

Szerző: Bodoky György, Prof. Dr.

SpringMed Kiadó, 2003

 

A vastagbélrák vagy végbélrák (kolorektális rák) diagnózisa számos kérdést és világos, érthető válaszok iránti igényt vet fel. Reméljük, hogy az amerikai Rákellenes Intézet (National Cancer Institute, NCI) kiadónk gondozásában magyar nyelven megjelent és a magyarországi viszonyokra adaptált, továbbá hazai hasznos információkkal kiegészített füzete segít ebben. Ez a füzet információval szolgál a tünetekről, észlelésről és a diagnózisról, a kezelésről, valamint a vastagbél- és végbélrák lehetséges okairól és megelőzéséről. Fontos információk ezek, amelyek ismerete a betegek és hozzátartozóik számára egyaránt megkönnyítheti a betegséggel vívott küzdelmet.

 

 
650 Ft
Akció: 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!

12

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.