Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Klasszikus színmű

 Fő kategória >Irodalom >Világirodalom >Klasszikus színmű

Sorrend:

-20%
NÉGY DRÁMA - ÉLETRESZÓLÓ OLVASMÁNYOK

Szerző: William Shakespeare

Kossuth Kiadó, 2017

 

Shakespeare színművei kiváltképp egy életre szólhatnak, hiszen a színház a legkülönbözőbb életkorokban, más és más rendezésben, felfogásban, újabb színésznemzedékek sztárjaival mindig új élményben részesít. Egy régi, győri Hamlet-előadás, egy Szentivánéji álom a Brooktársulat vendégjátékában vagy épp a Bárka színpadán… De hogy olvasmányok volnának? Ez a kötet bizonyíthatja: igen! A szöveg a lapokon is elbűvöl, s klasszikusaink fordításai révén Shakespeare már régen a magyar irodalom része. Próbálja ki az olvasó, milyen időtöltés például a Hamlet-nagymonológ sorai közt figyelmesen barangolni.…

 
1 290 Ft
Akció: 1 030 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
SHAKESPEARE-MESÉK

Szentivánéji álom; Romeo és Júlia; Hamlet, dán királyfi

Szerzők: Charles és Mary Lamb

Tinta Kiadó, 2017

 

A XIX. század elején egy testvérpár, Charles és Mary Lamb mesékké alakították a valaha élt legnagyobb drámaíró, William Shakespeare történeteit. Céljuk az eredeti művek olvasásához még túl fiatal olvasóközönség bevezetése volt Shakespeare világába. Könyvük végül ifjúsági irodalomból a felnőttek körében is népszerű klasszikussá vált. Jelen kötetben a húsz közül három mesét nyújtunk át az olvasónak kétnyelvű kiadvány formájában: Szentivánéji álom, Romeo és Júlia, illetve Hamlet, dán királyfi.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-40%
OIDIPUSZ KIRÁLY - OIDIPUSZ KOLÓNOSZBAN

Szerző: Szophoklész

Európa Könyvkiadó, 2003

 

Az "Oidipusz király" egy szörnyűséges bűn tettesének kiderítéséért folytatott nyomozás feszült izgalmú története. Mondották már nemegyszer, hogy ez a legelső "krimi" a világirodalomban. A meg nem alkuvó, keményen igazságért küzdő király - Oidipusz - nem hőköl vissza, bármilyen ijesztő lesz az eredmény. És az derül ki, hogy - bár nem tudott róla - ő maga volt annak idején a tettes: ő ölte meg apját, és ő vette feleségül saját anyját. A vérfertőzés büntetése pedig megvakíttatás. Oidipusz itt se hátrál: maga hajtja végre az ítéletet, megvakítja magát és elhagyja királyi székét. Külön érdekessége a tragikus történetnek, hogy a személyek közt csak egyetlen ember lát tisztán: a vak. Teirésziász, a jós hiába lát mindent előre. Senki se hallgat rá, nem tudja ő se megállítani a saját tragédiája felé siető hőst. Jelen kötet a két Oidipus drámát bocsájtja az olvasók rendelkezésére.

 
500 Ft
Akció: 300 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
JULIUS CAESAR

Szerző: William Shakespeare

Fordította: Forgách András, Fekete Ádám

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

JÓ LENNE megérteni valamit, abból, ami érthetetlen és egyre érthetetlenebb lesz. Miközben zsigerileg érzékelni, hogy van benne rendszer. De nincs meg a kulcs, hogy a rendszer felfejthető legyen. Csak kósza és általános gondolatok vannak, hogy mit és hogyan kellene csinálni, csinálnunk, hogy a rendszer felfogható legyen és változtatni tudjunk rajta. …

Nehéz elhinni, hogy amit az elkeseredettségünk diktál, az nem biztos, hogy a jó lépés.

De vajon mi a jó lépés… Vajon van-e jó lépés… Menthető-e az, ami omlik össze… Meg kell-e a tenni a visszavonhatatlant? Ez a darab a jövőről szól. Arról, hogy legyen jövőnk. És nem mindegy, hogy milyen.

És hogyan születik. ALFÖLDI RÓBERT

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
  BARIONA, AVAGY SZÍNJÁTÉK A FÁJDALOMRÓL ÉS A REMÉNYRŐL

Szerző: Jean-Paul Sartre

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

Vilár repertoár dráma

 

A Bariona Jean-Paul Sartre első drámája, és nem igazán illeszkedik a későbbiek sorába. Nemcsak témája miatt, amely a Megváltó betlehemi születésének története, hanem az ateizmusát átható remény miatt sem, amely itt az emberiség egészére rávetül.

 

Bariona, a város elöljárója már minden hitét elveszítette népének jövőjével kapcsolatban, és ő maga ítéli saját háza népét pusztulásra, mikor felesége közli vele, hogy gyermeket vár. Ebben a reményvesztett helyzetben érkezik el hozzá a jó hír egy angyal révén. Ez a remény hatja át mindannyiukat, és minden akadály, olykor a józan ész ellenére is képessé válnak az előrelépésre, hogy saját maguk is szülővé válhassanak.

Sartre ezt a drámát 1940 karácsonyán, egy náci hadifogolytáborban, fogolytársai számára írta.

 
2 000 Ft
Akció: 1 600 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
A KÉK MADÁR

Szerző: Maurice Maeterlinck

Pytheas Kiadó

 

A Kék madár — a boldogság, amelyet kis és nagy emberek egyformán keresnek, hogy rátaláljanak. És ez jól van így, mert mindenkinek joga van a boldogsághoz. Ám, miközben a boldogságot kergetitek, ne feledkezzetek meg arról, hogy mások is boldogok akarnak lenni, ne feledkezzetek meg a mások iránt való kötelességről, engedelmességről, hűségről és szeretetről. Ne csak keressétek, hanem érdemeljétek meg a boldogságot: akkor lesz igazán tiétek a Kék madár. Erre tanít benneteket ez a könyv.

 
3 500 Ft
-15%
TRISTAN UND/ÉS IZOLDA

Második kiadás

Szerző: Richard Wagner

Fordította: Jolsvai Nándor

Typotex Kiadó, 2010

 

A párhuzamos formájú kétnyelvű kiadás – egyéb előnyei mellett – kiváló segítség lehet az elmélyült zenehallgatáshoz. Abban a reményben bocsátjuk útjára a kötetet, hogy sokan lesznek, akiket ily módon fog hozzájuttatni Wagner érzelmileg leginkább túláradó alkotásának még teljesebb élvezetéhez.

 

„Wagner valóban jó drámaköltő volt (szövegkönyveit már akkor szívesen olvastam, amikor még egyetlen operáját sem láttam), s zenéje hatalmas hangcsarnokokat épít a költő tiszta alaprajzára.”

 

(Németh László: Megmentett gondolatok)

 
1 900 Ft
Akció: 1 615 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-40%
  ROMEO ÉS JÚLIA - HAMLET, DÁN KIRÁLYFI - SZENTIVÁNÉJI ÁLOM

Szerző: William Shakespeare

Fordító: Kosztolányi Dezső, Arany János

Osiris Kiadó, 2011

 
980 Ft
Akció: 590 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.