Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Klasszikus színmű

Fő kategória >Irodalom >Világirodalom >Klasszikus színmű

Sorrend:

-15%
HAMLET

Szerző: William Shakespeare

Fordította: Nádasdy Ádám

Magvető, 2017

 

"Shakespeare minden darabja, még a legsötétebbek is, át meg át vannak szőve humorral, vagy ha tetszik, iróniával, gúnnyal, fonáksággal. Ő láthatólag azt akarta, hogy a közönség bizonyos időközönként nevessen, néha felszabadultan, néha - mint például a Hamletben többnyire - szorongva és kínosan" - írta Shakespeare-fordításairól Nádasdy Ádám.

Shakespeare Hamletjét könnyen forgatható, zsebre vágható változatban, rövid utószóval jelenteti meg a Magvető Kiadó. Színház előtt és után kötelező!

 
999 Ft
Akció: 850 Ft
Kezdete: 2017.09.13
A készlet erejéig!
-15%
LEAR KIRÁLY

Szerző: William Shakespeare

Fordította: Nádasdy Ádám

Magvető, 2017

 

Nádasdy Ádám 1994 és 2010 között színházak felkérésére fordított le több Shakespeare-drámát, köztük a Lear királyt. "Örömmel vállaltam a feladatot - írja -, mert régi vágyam volt, hogy Shakespeare-t fordítsak. Az angol nyelvet, annak klasszikus és régebbi változatait szakmámból adódóan ismerem, polgári foglalkozásom ugyanis nyelvész: angol nyelvészetet, nyelvtörténetet tanítok az egyetemen."

A Lear király című drámát könnyen forgatható, zsebre vágható változatban jelenteti meg a Magvető Kiadó.

 
999 Ft
Akció: 850 Ft
Kezdete: 2017.09.13
A készlet erejéig!
-15%
A VIHAR

Szerző: William Shakespeare

Fordította: Nádasdy Ádám

Magvető, 2017

 

"Shakespeare annyira jó szerző, ráadásul annyira népszerű a magyar közönség körében, hogy érdemes újra meg újra lefordítani. Minden újabb fordítás - érdemétől függetlenül - segít ápolni a hagyományt, a Shakespeare-kultuszt" - vallja Nádasdy Ádám. Az ő fordításában, könnyen forgatható, zsebre vágható változatban jelenteti meg a Magvető Kiadó Shakespeare egyik legismertebb művét, A vihart.

 
999 Ft
Akció: 850 Ft
Kezdete: 2017.09.13
A készlet erejéig!
-20%
SZENTIVÁNÉJI ÁLOM - RÓMEÓ ÉS JÚLIA

Szerző: William Shakespeare

Helikon Kiadó, 2017

 

A Helikon Zsebkönyvek 56. kötetében William Shakespeare két drámáját adjuk közre: a Romeo és Júlia Kosztolányi Dezső, míg a Szentivánéji álom Arany János fordításában olvasható.

 

"Tizenkettőt szólt a vasnyelvü éjfél. -

Alunni, hívek; szellemóra ez.

Félő, a reggelt akképp túlheverjük,

Amint időn túl virrasztók ez éjt."

 
999 Ft
Akció: 800 Ft
Kezdete: 2017.09.11
A készlet erejéig!
-20%
NÉGY DRÁMA - ÉLETRESZÓLÓ OLVASMÁNYOK

Szerző: William Shakespeare

Kossuth Kiadó, 2017

 

Shakespeare színművei kiváltképp egy életre szólhatnak, hiszen a színház a legkülönbözőbb életkorokban, más és más rendezésben, felfogásban, újabb színésznemzedékek sztárjaival mindig új élményben részesít. Egy régi, győri Hamlet-előadás, egy Szentivánéji álom a Brooktársulat vendégjátékában vagy épp a Bárka színpadán… De hogy olvasmányok volnának? Ez a kötet bizonyíthatja: igen! A szöveg a lapokon is elbűvöl, s klasszikusaink fordításai révén Shakespeare már régen a magyar irodalom része. Próbálja ki az olvasó, milyen időtöltés például a Hamlet-nagymonológ sorai közt figyelmesen barangolni.…

 
1 290 Ft
Akció: 1 030 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
SHAKESPEARE-MESÉK

Szentivánéji álom; Romeo és Júlia; Hamlet, dán királyfi

Szerzők: Charles és Mary Lamb

Tinta Kiadó, 2017

 

A XIX. század elején egy testvérpár, Charles és Mary Lamb mesékké alakították a valaha élt legnagyobb drámaíró, William Shakespeare történeteit. Céljuk az eredeti művek olvasásához még túl fiatal olvasóközönség bevezetése volt Shakespeare világába. Könyvük végül ifjúsági irodalomból a felnőttek körében is népszerű klasszikussá vált. Jelen kötetben a húsz közül három mesét nyújtunk át az olvasónak kétnyelvű kiadvány formájában: Szentivánéji álom, Romeo és Júlia, illetve Hamlet, dán királyfi.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
JULIUS CAESAR

Szerző: William Shakespeare

Fordította: Forgách András, Fekete Ádám

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

JÓ LENNE megérteni valamit, abból, ami érthetetlen és egyre érthetetlenebb lesz. Miközben zsigerileg érzékelni, hogy van benne rendszer. De nincs meg a kulcs, hogy a rendszer felfejthető legyen. Csak kósza és általános gondolatok vannak, hogy mit és hogyan kellene csinálni, csinálnunk, hogy a rendszer felfogható legyen és változtatni tudjunk rajta. …

Nehéz elhinni, hogy amit az elkeseredettségünk diktál, az nem biztos, hogy a jó lépés.

De vajon mi a jó lépés… Vajon van-e jó lépés… Menthető-e az, ami omlik össze… Meg kell-e a tenni a visszavonhatatlant? Ez a darab a jövőről szól. Arról, hogy legyen jövőnk. És nem mindegy, hogy milyen.

És hogyan születik. ALFÖLDI RÓBERT

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
  BARIONA, AVAGY SZÍNJÁTÉK A FÁJDALOMRÓL ÉS A REMÉNYRŐL

Szerző: Jean-Paul Sartre

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

Vilár repertoár dráma

 

A Bariona Jean-Paul Sartre első drámája, és nem igazán illeszkedik a későbbiek sorába. Nemcsak témája miatt, amely a Megváltó betlehemi születésének története, hanem az ateizmusát átható remény miatt sem, amely itt az emberiség egészére rávetül.

 

Bariona, a város elöljárója már minden hitét elveszítette népének jövőjével kapcsolatban, és ő maga ítéli saját háza népét pusztulásra, mikor felesége közli vele, hogy gyermeket vár. Ebben a reményvesztett helyzetben érkezik el hozzá a jó hír egy angyal révén. Ez a remény hatja át mindannyiukat, és minden akadály, olykor a józan ész ellenére is képessé válnak az előrelépésre, hogy saját maguk is szülővé válhassanak.

Sartre ezt a drámát 1940 karácsonyán, egy náci hadifogolytáborban, fogolytársai számára írta.

 
2 000 Ft
Akció: 1 600 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
TRISTAN UND/ÉS IZOLDA

Második kiadás

Szerző: Richard Wagner

Fordította: Jolsvai Nándor

Typotex Kiadó, 2010

 

A párhuzamos formájú kétnyelvű kiadás – egyéb előnyei mellett – kiváló segítség lehet az elmélyült zenehallgatáshoz. Abban a reményben bocsátjuk útjára a kötetet, hogy sokan lesznek, akiket ily módon fog hozzájuttatni Wagner érzelmileg leginkább túláradó alkotásának még teljesebb élvezetéhez.

 

„Wagner valóban jó drámaköltő volt (szövegkönyveit már akkor szívesen olvastam, amikor még egyetlen operáját sem láttam), s zenéje hatalmas hangcsarnokokat épít a költő tiszta alaprajzára.”

 

(Németh László: Megmentett gondolatok)

 
1 900 Ft
Akció: 1 615 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
GEORG BÜCHNER ÖSSZES MŰVEI

Osiris Kiadó, 2003

 

Georg Büchner (1813-1837) különös, nyugtalanító jelenség a világirodalomban; huszonnégy esztendőt élt, alkotóművészete pedig mindössze három évig tartott. Életműve elfér egyetlen kötetben: három drámai mű (Danton halála, Leonce és Léna, Woyzeck), egy elbeszéléstöredék (Lenz), fordítások, néhány természettudományos, filozófiai, politikai írás és irodalmi értékű levelek. Büchner összes művei utoljára 1982-ben jelentek meg az Európa Kiadó gondozásában. Ma is modernnek számító drámáit az utóbbi években sokat játsszák a magyar színpadokon. A Büchner-szövegkritika állandóan változik, az életmű pedig - a töredékekben maradt, sokféleképpen rendezhető Woyzeck-szövegvariánsok és a szintén töredékes levélhagyaték miatt - szinte kiadásonként más és más kötetet jelent; indokolt tehát egy új magyar összkiadás megjelentetése. A kötet szerkesztője, Halasi Zoltán a 2002-ben megjelent új német kritikai kiadás alapján gondozta a szöveget.

 
3 800 Ft
Akció: 3 230 Ft
Kezdete: 2018.01.24
A készlet erejéig!
-15%
ARISZTOPHANÉSZ VÍGJÁTÉKAI

Osiris Kiadó, 2002

 

Arisztophanész valamennyi, (összesen tizenegy) vígjátéka Arany János halhatatlan fordításában utoljára a hatvanas évek vége felé jelent meg egy kötetben. A mostani gyűjtemény Arany János szövegében a költő helyesírását követi, a jegyzetekben és Kövendi Dénes utószavában viszont, amely Arisztophanész és kora, valamint a klasszikus görög dráma történeti és esztétikai elemzését tartalmazza, a görög szavakat és neveket a ma szokásos akadémiai helyesírás szerint írja. Az új kiadás szöveggondozása és új jegyzetekkel való kiegészítése Bolonyai Gábor munkája.

 
4 200 Ft
Akció: 3 570 Ft
Kezdete: 2017.09.15
A készlet erejéig!
-15%
SZOPHOKLÉSZ DRÁMÁI

Osiris Kiadó, 2004

 

A kézirati hagyomány Szophoklész hét legjobbnak tartott tragédiáját őrizte meg, mintegy száz évvel ezelőtt pedig egy szerencsés véletlennek köszönhetően egyik szatírjátékának papirusztöredékei is előkerültek az egyiptomi sivatag homokjából. A nyolc dráma ezúttal új és a korábbi kiadásoknál részletesebb jegyzetekkel jelenik meg. Az új kiadás igyekszik hangsúlyozni a korabeli előadás sajátos vonásait: a recitált és énekelt részek váltakozását, valamint a görög dráma hagyományos szerkezeti részeit tipográfiai eszközök is kiemelik. A kötet utószava ismerteti az egyes művek legfontosabb értelmezéseit, és eligazít a legújabb kutatási irányzatok között.

 
3 680 Ft
Akció: 3 130 Ft
Kezdete: 2017.09.15
A készlet erejéig!
-15%
SCHILLER, FRIEDRICH ÖSSZES DRÁMÁI I-II.

Osiris Kiadó, 2002

 

Friedrich Schiller (1759-1805) a francia forradalom kortársa, a szabadságeszme talán legnagyobb költője volt. Hogy a szabadság milyen sokféle és milyen végzetes is lehet, tanúsítják klasszikus hősei: Franz Moor, a haramia, Ferdinánd, az ármányok ellen küzdő szerelmes, Don Carlos királyfi és barátja, Posa Márki, Wallenstein, a hadvezér, Stuart Mária, a fogságba esett királynő és Tell Vilmos, a népvezér. Schiller drámáiból 1980 óta nem jelent meg teljes magyar nyelvű kiadás. Az Osiris klasszikusok sorozatában megjelenő új gyűjtemény Schiller összes drámai művét tartalmazza, a legjobb magyar fordításokban.

 
6 800 Ft
Akció: 5 780 Ft
Kezdete: 2017.09.15
A készlet erejéig!
  ROMEO ÉS JÚLIA - HAMLET, DÁN KIRÁLYFI - SZENTIVÁNÉJI ÁLOM - Elfogyott

Szerző: William Shakespeare

Fordító: Kosztolányi Dezső, Arany János

Osiris Kiadó, 2011

 
980 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.