Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Saxum Kiadó

Fő kategória >KIADÓ >S-T >Saxum Kiadó

Sorrend:

-20%
A SOMME-I CSATA ELSŐ NAPJA - 1916. JÚLIUS

Szerző: Martin Middlebrook

Saxum Kiadó, 2016

 

1916. július 1-én a Somme-nál brit katonák hosszú sorai emelkedtek ki a lövészárkaikból és lassú, egyenletes léptekkel elindultak a német állások felé, ahol a széles szögesdrót akadályok mögötti német géppuskások már várták őket. A nap végére az elavult taktika és a modern hadviselés összecsapása a britek szörnyű vereségéhez vezetett. Egyetlen nap alatt 60 000 katonájukat vesztették el, köztük 20 000 halottat. A somme-i csata első napja a brit hadtörténelem legvéresebb fekete napja lett, és az angol nyelvterületeken sokak számára az egész háború hiábavalóságának valamint az egyszerű katonák hősiességének szimbólumává vált.

 
3 950 Ft
Akció: 3 160 Ft
Kezdete: 2017.11.04
A készlet erejéig!
-20%
AMOR FATI - SZERESD A SORSODAT!

CD melléklettel eredeti hangfelvétel alapján

Szerző: Popper Péter

Saxum Kiadó, 2016

 

Amor Fati, ez a bölcs Nietzsche-i gondolat, ami erről a könyvről elsőre eszébe juthat az embernek. Szeresd a szükségszerűt, szeresd a sorsodat. A könyv fejezeteiből első pillantásra kiderül, milyen széles spektrumokon keresztül közelíti meg a szerző, az embert és sorsát, helyzetét a világban. Természetesen a tudományosság igénye nélkül. Nem hirdet osztatlan igét, sem bizonyosságot. Úgy ír, mint egy mesélő, mint egy olyan ember, akit minden érdekel, és úgy, ahogy azt mindig is vallotta magáról. Ő az a fajta szkeptikus, aki nem a mindent tagadás híve, hanem aki mindent lehetségesnek tart e világban és a túlvilágon egyaránt. Hol nagyon kicsinynek érezzük magunkat, hol pedig hatalmasnak.

 
2 980 Ft
Akció: 2 385 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
NEMZETKÖZI JOG ÉS EURÓPAI JOG: ÚJ METSZÉSPONTOK

Ünnepi tanulmányok Valki László 70. születésnapjára

Szerkesztette: Kajtár Gábor - Kardos Gábor

Saxum Kiadó, 2010

 

A hatalmi viszonyok változása, a csupán együtt kezelhető problémák intenzitásának és számának növekedése újabb és újabb feladatok elé állítja a nemzetközi jogot. Ezzel egyidőben - és ettől korántsem függetlenül - az európai integráció folyamata átrendezi az európai jog struktúráit. A normatív rendszerek formálódása során kirajzolódó válaszutak viszont arra késztetik az elméletet, hogy gondolja újra a látszólag már lezárt kérdéseket is. Mi az értelme a nemzetközi jognak a jelenlegi világpolitikai struktúrában, és végső soron jog-e egyáltalán a nemzetközi jog? Állam-e Koszovó? Mi a jogi státusa a Gázai övezetnek az izraeli csapatok 2005-ös kivonulása  óta?

 
1 900 Ft
Akció: 1 710 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
FERENC FERDINÁND

Szerző: Alma Hannig

Saxum Kiadó, 2014

 

"Miért kell Ferenc Ferdinándról életrajzot írni? Ezzel a kérdéssel (történészkörökön kívül) főleg azért találkozik az ember, mert az osztrák-magyar trónörököst legtöbben...csupán halálának körülményeiről ismerik. Az első világháború előtti utolsó években végzett tevékenysége és a Monarchiában játszott fontos szerepe azonban szinte teljességgel feledésbe merült. Jelen kötet elkészítéséhez azonban főleg az a felismerés adta a döntő lökést, hogy mind a mai napig még a szakirodalom is igen hiányosan mutatja be a trónörökös Ausztria-Magyarország politikai fejlődésében betöltött helyét és a folyamatokra gyakorolt hatását." - írja a könyv zárszavában a német szerző.

 
3 950 Ft
Akció: 3 555 Ft
Kezdete: 2017.11.04
A készlet erejéig!
-10%
  A KRIMINALITÁSIG SÚLYOSBODÓ SZEMÉLYISÉGZAVAROK PSZICHIKAI TÉNYEZŐINEK VIZSGÁLATA

Szerző: Popper Péter

Saxum Kiadó, 2015

 

Popper Péter korai tudományos munkája a bűnöző személyiségét elemzi. Máig aktuális a munka, hiszen a bűn világa változik, de a szomorú emberi mozgatók, s a bűn útjára taszító helyzetek maradnak. Popper Péter ebben a korai munkájában is a humanista pszichológus, aki nem elítélni, hanem megérteni törekszik. Különösen élesen bírálja eközben a bűnözés degenerációs s genetikai elméleteit. A könyvből a sokoldalú személyiségpszichológus szól hozzánk. (Dr. Pléh Csaba pszichológus)

 
3 200 Ft
Akció: 2 880 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.