Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Gyermekversek, dalok, mondókák

Fő kategória >Gyermek- és ifjúsági könyvek >Gyermekversek, dalok, mondókák

Sorrend:

-40%
ÉGIG ÉRŐ NYÁR

Szerző: Serfőző Simon

Magyar Napló Kiadó, 2013

 

Egy kisfiú árnyalakja jár-kél a könyv lapjai között, megy versről-versre s nézi, amit a költő, a kisfiú felnőtt mása látni és megmutatni akar általa: magának s nekünk, az olvasóknak. Azt a világot, az elmúlt, de sűrű, izgalmas, zsizsegő, folyton mozgó, játékra hívó, élő gyermekkor világát, melyet e költői alakmás jól ismert, hiszen egykor benne élt, de ahová a felnőttnek már nincs, soha nem is lehet visszatérése.

A kötetet Urbán Tibor illusztrációi díszítik.

 
2 000 Ft
Akció: 1 200 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
BRUNÓ, A KEDVES VÉREB

Versek gyermekeknek és felnőtteknek

Szerző: Markó Béla

Noran Libro Kiadó, 2016

 

Újabban kutyás könyveket olvasunk,

kutyás falinaptárak közt válogatunk,

és természetesen leszóljuk kutyás szomszédunk

rosszul nevelt, beszédhibás kutyáit,

mármint olyan értelemben beszédhibások,

hogy Brunóhoz képest

rendkívül csúnyán ugatnak,

 

 
2 600 Ft
Akció: 2 080 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
RINGATÓ - SZUNNYADJ, KISBABA - CD

Szerző: Gróh Ilona

Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft., 2016

 

Legyenek esti dalaitok! javasolja Gróh Ilona, a Ringató alapítója. Hiszen a kisgyermek elaltatása minden családban különleges rituálé, és ennek a legtöbb helyen fontos része a szavak muzsikája, az altatódal. Ezért a Ringató családi énekeskönyvek negyedik darabjába Gróh Ilona örökérvényű altatódalokat, mondókákat és verseket gyűjtött, melyeket Szalma Edit csodálatos képei kísérnek.

 
3 999 Ft
Akció: 3 400 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ÁLOMFARSANG

Szerző: Balázs Imre József

Illusztrátor: Orosz Annabella

Koinónia Kiadó, 2015

 

Míg a szerző korábbi gyermekverseiben az otthon, a kisgyerek meglehetősen szűk, a lovardáig, jégpályáig terjedő tere jelenik meg, a nyolc-tíz évesek világa már kitágult, a badacsonyi vagy budapesti élmények felsorakoznak az otthon a szülőkkel töltött esték mellé.

 
2 200 Ft
Akció: 1 760 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-50%
HALPAGÁR

Szerző: Eörsi István

Pauer Gyula illusztrációival

Noran Libro Kiadó, 2015

 

Eörsi István halálának tízedik évfordulójára jelenik meg újra a költő Halpagár című gyermekverseket tartalmazó könyve, Pauer Gyula illusztrációival.

 
2 600 Ft
Akció: 1 300 Ft
Kezdete: 2017.11.07
A készlet erejéig!
-20%
BABILONI TÖRTÉNET

Szerző: Kiss Lehel

Koinónia Kiadó, 2014

 

Kiss Lehel Babiloni történet című verses elbeszélése bibliai történetet dolgoz fel, Dániel könyve első három részének történéseit eredeti, rendkívül szellemes megközelítésben tárja az olvasók elé. A babiloni fogságba került Dániel és társai, valamint Nabukodonozor történetét a szerző könnyedén, humorral meséli el, a hajdan – évezredek távolába vesző – város leírását a mai korra történő utalásokkal fűszerezi úgy, hogy mindez a legkevésbé sem hat idegenszerűen vagy éppenséggel erőltetettnek. A magyaros verselésű szöveg hűen követi a babiloni foglyok történetét, mindazokat az eseményeket, amelyek a jóserejű látomásokat, álmokat követően elvezetnek Nabukodonozor király katartikus élményéhez és annak történelmi jelentőségű következményéhez. A történet jól tagolt, ritmusos szövegekben elevenedik meg, Kiss Lehel valósággal újrateremti a hajdanvolt keleti világot, gazdag és dokumentált, ugyanakkor érzékletes leírásaival közel hozza olvasóihoz Babilont és a benne élő embereket.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
RINGATÓ NAPTÁR 2015

Családi naptár mondókákkal

Kolibri Kiadó, 2014

 

A gyönyörűen illusztrált családi falinaptár a névnapok mellett mondókákat és vidám, könnyen megvalósítható, játékos ötleteket tartalmaz. Újdonság, hogy az időjáráshoz kapcsolódó népi megfigyelések, bölcsességek olvashatóak az oldalakon. Ezen kívül megjelennek a hónap dalai is, melyek különösen illenek az év egy-egy szakaszához. A dalok mind fellelhetők a CD-mellékletes Ringató könyvekben!

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
VÁROSNÉZEGETŐ

Versek nagyoktól kicsiknek

Szerző: Kőris Imre

Pikler Éva rajzaival

Naphegy Kiadó, 2014

 

A legkisebb gyerekek is megérdemlik, hogy a legjobbak tollából született verseket hallgathassanak! Éppen ezért új sorozatunkban kiváló kortárs költők írnak mai nyelven, friss humorral kedves, rímes verseket, amelyeknek csupán a hallgatása örömet okoz már a legkisebb, leendő olvasóknak, könyvnézegetőknek. Olvasás közben a szülő is jól szórakozik, mert a versek humora sok esetben neki (is) szól. Ebben az első kötetben, városnézőbe indulunk. Tartsatok velünk!

 
1 800 Ft
Akció: 1 440 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
VÁSÁRHELYI VÁSÁR

Szerző: Kovács András Ferenc

Koinónia Kiadó, 2003

 

Kovács András Ferenc újabb gyermekverseinek a gyűjteményét a kicsik mellett a nagyoknak is ajánlja, mintegy jelezve, hogy a gyermekvers olvasása, éneklése, dúdolása nem korlátozódhat a legkisebbekre. A kötet egyszerre kalendárium és útikalauz, e kettő összekapcsolásában elevenednek fel a költő legkedvesebb erdélyi vidékei. A versek között azonban olyanokat is találunk, melyek nem az általunk jól ismert tájakhoz, jelenségekhez kapcsolódnak. A Tibeti gyermekdal és a haiku formában megírt japán versek sajátos varázst kölcsönöznek a kötetnek.

 
1 980 Ft
Akció: 1 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
NYELVT/ÖRŐ ABC

Szerző: Horváth Zoltán

Koinónia Kiadó, 2013

 

Horváth Zoltán Nyelvtörő ABC című kötete a magyar gyermekirodalom egyik sajátos vonulatába, az ABC betűiről szóló versciklusok sorozatába illeszkedik. A zenetanárként tevékenykedő kolozsvári szerző rendkívül dallamos művei friss színfoltot hoznak ebbe a sorozatba a versek nyelvtörő jellegével. A halmozott alliterációkkal teli versek nyelvi leleményről tanúskodnak, továbbá arról is, hogy alkotójuk kifejezetten kedvét leli a szavak „ízlelgetésében”, a ritka és csengő-bongó szavak áradata az olvasót is a magyar nyelv gazdagságának bűvöletébe vonja. Amellett, hogy gyerek és szülő számára egyaránt szórakoztató irodalmi élményt nyújthat, a kötet a pedagógusok számára is hasznos lehet. A kötetet Moldován Mária lenyűgöző illusztrációi díszítik.

 
2 200 Ft
Akció: 1 760 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MIRE TANÍT A TERMÉSZET

Szerző: John Bunyan

Koinónia Kiadó, 2001

 

Angolszász nyelvterületen a Biblia után Bunyan művei a legolvasottabbak. Versei, melyek a tanító mesék hagyományát viszik tovább, különösen a gyermekek körében népszerűek. A szerző az emberi jellemet a növények és az állatok életéből vett példákkal szemlélteti, megfeleltetései nemcsak eredetiek, hanem szórakoztatóak is. A kötetet M. Tóth Géza szellemes illusztrációi gazdagítják. Kétnyelvű: magyar-angol.

 
1 900 Ft
Akció: 1 520 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
BLANKA BIRODALMA

Szerző: Balázs Imre József

Koinónia Kiadó, 2012

 

Balázs Imre József második gyermekverskönyve folytatja a szerző első verseskötetére jellemző poétika szerinti építkezést: elsősorban a nyelv zeneisége bizonyul fontos jelentésalkotó tényezőnek a versekben – ez az az elem, amelyik az óvodáskorú/kisiskoláskorú gyermekolvasó megszólításához elengedhetetlenül fontos. Ugyanakkor jól érzékelhető a szövegekben a közvetlen kapcsolódás a gyermekek képalkotói fantáziájához és nyelvhasználatához. Ezekkel mindvégig párbeszédben, a köznapi cselekvéssorokhoz (kirándulás, játékok, rajzolás, házbeli és ház körüli teendők) viszonyulva alakul ki a könyv jól felismerhető világa.

 
2 200 Ft
Akció: 1 760 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ÁGÓBÁGÓ NAPLÓJA

Szerző: Demény Péter

Koinónia Kiadó, 2009

 

Demény Péter gyermekverskötetét olvasva egy párbeszéd kellős közepén találjuk magunkat, és valami fontos dologra érezhetünk rá: arra, hogy a vers egy mindent átfogó beszélgetés kis része csupán. Ágóbágó hangja megszólítja a gyerekeket, a szülőket, a köznapi dolgokat és a képzelet világát, és összekapcsolja őket gyermeki szófordulatokkal, gyermeki figyelemmel. A hang sokáig fülünkben fog csengeni, s a figyelő tekintetre is emlékezni fogunk Keszeg Ágnes kitűnő rajzairól.

 
1 850 Ft
Akció: 1 480 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
CSEPÜ, LAPU, GONGYOLA

Népi mondókák, dalok, kicsiknek és nagyoknak

Szerző: Patyi Beáta

JEL Könyvkiadó, 2005

 

A kötetben közel 1000 magyar népi mondóka és dal található. A szerkesztő igyekezett az összes fellelhető hagyományanyagból meríteni és azokat egy csokorba összegyűjteni, hogy végre egyetlen kötetben mindenki megtalálhassa a maga számára éppen aktuális témákat. A gyűjtemény továbbá nem csupán olvasmány, hanem kézikönyv pedagógusoknak, szülőnek, kisebb és nagyobb gyermeknek egyaránt. A fejezeteket színes és fekete-fehér grafikák, és a dalok megtanulását segítő kották teszik még élvezetesebbé és használhatóbbá.

 
3 200 Ft
Akció: 2 560 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
VIRÁGOSAT ÁLMODTAM

Napraforgó Kiadó, 2011

 

Ebben a csodálatosan illusztrált antológiában szereplő versek a tavasz varázslatát hozzák el az olvasóknak. A télűzés, a tavaszvárás, a húsvét és az anyák napja mind a megújulás évszakának fontos eseményei. Ezeket a témaköröket ölelik fel a magyar költők, többek között Nemes Nagy Ágnes, Weöres Sándor, Ágh István vagy éppen Nyulász Péter és Mentovics Éva költeményeiből szemezgető válogatás, melynek olvasgatása közben együtt örülhet kicsi és nagy a tavasznak!

 
990 Ft
Akció: 790 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
GYEREKDALOK ANGOLUL

Napraforgó Kiadó, 2011

 

A kötetben a klasszikus gyermekdalok szólalnak meg - ezúttal angol nyelven. A könyvhöz mellékelt CD-n minden gyermek meghallgathatja kedvencét, a dalok szövegét pedig a kötet lapjain el is olvashatja. Remek szórakozás ez minden zenekedvelő kicsinek, sőt, az angolul tanuló nagyobbaknak is.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
NÉGYESHATOS

Szerző: Erdős Virág

Magvető Könyvkiadó, 2014

 

Rímes játékokból, mókás történetekből összeálló, kézzel írt és ceruzával rajzolt könyv gyerekeknek, amely a városról, a négyes-hatos villamosról, a bódvaszilasi felhőkről, királylányról, vakvarjúcskáról, égi pékségről és más furaságokról mesél.

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
SÁRKÁNYJÁRGÁNY

- CD melléklettel - Elvarázsolt kaland-dalok

Szerző: Rutkai Bori

Kolibri Kiadó, 2014

 

A Rutkai Bori Banda új dalaival világ körüli útra indulunk!

 

Bejárjuk a Föld és az Ég mesetájait: leszállunk egy tengerparti játszótéren, tovább röpülünk az ázsiai pázsitok felett, Afrikában Nap papával és Hold mamával bújócskázunk, és felfedezzük a Palánta planétákat is. Kalandos utazásunk a nyárból a télbe visz, és még a mesevárba is ellátogatunk...

A humorral teli, sziporkázó dalszövegekhez az egész családot megtáncoltató vidám zenék társulnak, amikhez Bori virágzó színekben pompázó, festett illusztrációkat készített.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ÉREN-NÁDON

Szerző: Weöres Sándor

Helikon Kiadó, 2014

 

"Éren-nádon sikló kúszik,

kicsi patak-ágyon vizicsibe úszik.

Hajló nád közt kotlós zizzen,

vizicsibe-népét tereli a vízben.

Ér tükrében látszik az ég is,

fejetetején a vizicsibe-nép is.

Siklók, békák, pókok látják

vizicsibe-pásztor vizicsibe-nyáját."

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-50%
MONDÓKÁSKÖNYV

Könyv és tányéralátét egyben

Gasztro-könyv sorozat

Ventus Libro Kiadó, 2014

 

Új műfaj, különleges újdonság!

 

Nagyméretű könyvek kettős funkcióval: egyrészt hasznos olvasmányok, másrész dekoratív és különleges tányéralátétnek is használhatók.

 

48 mondóka, 6 x 8 színes alátét

 
2 990 Ft
Akció: 1 495 Ft
Kezdete: 2017.11.07
A készlet erejéig!
-20%
KÖRFORGÁS

+ CD melléklettel

Szerző: Szalóki Ági

Kolibri Kiadó, 2014

 

A Körforgás zenei anyagát énekelt versek alkotják, többek között József Attila, Tamkó Sirató Károly, Szabó T. Anna, Erdős Virág, Jónás Tamás és Garaczi László költeményei. A zeneszerzők, Szalóki Ági és Fenyvesi Márton, aki első ízben dolgozott együtt Ági összeszokott csapatával, színes, izgalmas zenei világot hoztak létre.

 

A dalok a magyar, cigány, az afrikai mali és pigmeus, az indiai zenei hagyományok mellett a jazz és a könnyűzene világából is merítenek. A Körforgás szövegei is sokfélék: a gyerekek és felnőttek számára ismerős élethelyzetekről szólnak (utazás a négyes–hatos villamoson, mi történik, ha lefagy a számítógép), de lehetőséget adnak a szerelemről, a születésről, a családról és az elmúlásról való beszélgetésekre is. A verseket a körforgás jegyében Szabó T. Anna mesefüzére öleli körül, a kötet gyönyörű illusztrációit Kiskovács Eszter készítette.

 

A Körforgás családi zenéskönyv – minden Cipity Lőrinc és Gingalló rajongó legnagyobb örömére. A Körforgás olyan útravaló, amit sokan és sokáig hallgathatnak, forgathatnak, mindig találnak benne újat...

 
4 990 Ft
Akció: 3 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
BIRZES-BORZAS DALOLÓ, ABC-BE BORULÓ

Szerző: Baley Endre

Napkút Kiadó, 2014

 

Baley Endre Birzes-borzas dalolója maga a nyelvtörők kincsesbányája.

Csupa játék, csupa derű, humoros és ötletes, nem mindennapi képekkel vonul föl előttünk a magyar ábécé, éppen ezért jó lehetőség a magyar nyelv derűs gyakorlására kisebbeknek és nagyobbaknak egyaránt.

 

Hétvári Andrea

 

Mandula, málna, mennyei manna,

mányoki meggyes marlenka,

mályva, mimóza mámora múlik,

mordul a mérges mandinka.

Marcona menne messze merengve,

morcos a molnár marhája,

mártogat mézet, menti a méhet,

mossa a meggyet markába.

 
1 000 Ft
Akció: 800 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
CSILLAG, KIS BARÁTOM - AZ ÉJ LESZÁLL A TÁJON...

Szerzők: Emanuela Bussolati, Antonella Abbatiello

Kolibri Kiadó, 2013

 

Altató könyv a nyughatatlan, kíváncsi kisrókával, aki a csillagfényes éjszakában meglesi a többi alvó – vagy épp aludni készülő – állatkölyköt.

 
1 490 Ft
Akció: 1 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MIT MOND A BAGOLY? - ÉS A TÖBBI ÁLLAT?

Szerzők: Giovanna Mantegazza, Giulia Orecchia

Kolibri Kiadó, 2013

 

Kedves és félelmetes állatok hangjait ismerhetik meg a legkisebbek a különleges fogású, „lukas könyv” humoros verséből és tarka rajzaiból.

„Ahol a zöld mezőn érik a szamóca, Ott harsog a madár, s ott zeng a kabóca. Ti mit is mondotok?, fülemet hegyeztem, CSIP-CSIRIP!, KRI-KRIKRIK!, fújták egyszerre ketten.”

 
1 490 Ft
Akció: 1 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
FRISS TINTA! - MAI GYEREKVERSEK

Takács Mari illusztrációival

Pozsonyi Pagony Kft, 2005

 

A Friss tinta! című, mai gyerekvers antológiával a Csimota Kiadóval karöltve az volt a célunk, hogy összeállítsunk egy olyan kötetet, amilyen már régóta nem volt: amelyben Weöres, Nemes Nagy és Tamkó Sirató méltó követőiként mai költők (kortárs klasszikusok) szerepelnek, mai gyerekekhez szóló versekkel. Szerepel a kötetben több mint százötven vers, tíz tematikus ciklusba rendezve, a legkisebbeknek való mondókáktól kezdve (Cicafoci) a családi és óvodai élet mindennapjait bemutató, sokszor "svéd típusú" verseken (Családun xerete talapú, Óvó néni otthona) vagy a hagyományosabb verses meséken keresztül (Csillagbajusz) egészen a nonszensz, halandzsa versekig (Burundai murunda). Vannak köztük rímes és rímtelen versek, egyszerű és bonyolult versek, vidám és szomorú versek, állatos és gyerekes versek, kicsiknek, kicsit nagyobbaknak (és egészen nagyoknak) szóló versek - amit garantálunk: jó versek, mai versek."

 

A kötet szerzői: Varró Dániel, Kukorelly Endre, Kányádi Sándor, Kántor Péter, Szilágyi Ákos

 
3 490 Ft
Akció: 2 965 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KACAGTATÓ

Gróh Ilona válogatásában Maros Krisztina illusztrációival

Kolibri Kiadó, 2012

 

"Különleges, szórakoztató és egyúttal nagyon hasznos játékra hívom a felnőtteket és a gyerekeket. A népi hangutánzó játékok nem mondókák, nem mesék, nem is versek. Egyikben sem a történeten van a hangsúly, hanem a huncutkodó játékon.

 

Ha bolondozni merünk a mondatokkal, szavakkal, hangokkal, hangszínekkel, a különböző hangmagasságokkal, a szótagok ritmikus ismételgetésével - nagy vidámság születik! A gyerekek csodálva és nevetve hallgatják, később a maguk kedvére is mondogatják."

 

A legnépszerűbb állatokhoz kapcsolódó hangutánzókat a népszerű Ringató-foglalkoztatások elindítója, Gróh Ilona gyűjtötte össze, vidám és szellemes rajzaival Maros Krisztina varázsolta ellenállhatatlanná.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
TARKA KUTYA HOVÁ MÉGY?

Szerző: Gróh Ilona

Kolibri Kiadó, 2012

 

A rendkívül népszerű Ringató-foglalkozásokról ismert mondókák végre kézbe vehetők a legkisebbek számára is!

 

A kodályi elveken alapuló módszer a kisgyermekek zenei nevelését segíti elő úgy, hogy a szülő énekelve, mondókázva játszik gyermekével. Az "Egy, kettő, három, négy, tarka kutya hová mégy?" kezdetű, közkedvelt kérdezős-felelős játékot Schall Eszter élénk színű és humoros illusztrációi elevenítik meg.

 
990 Ft
Akció: 790 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  ALTATOK - DALOK, VERSEK ÁLOMORSZÁG KAPUJÁBAN ÉS AZON TÚL - CD melléklettel

Szerző: Palya Bea

Kolibri Kiadó, 2012

 

„Az ötlet, hogy altatókat írjak, már nagyon régi, sok dalkezdemény hevert papíron, gépben. De a lendületet, hogy az Altatok könyv-lemez megszülessen, a hasamban rúgicsáló kislányom adta. Szenvedélyes inspiráció volt ez. Az énekek a lélek belső tájaira is elvezetnek minket, hiszen nemcsak az altatásról van bennük szó, hanem általában az intimitásról, a gyengédségről, amely mindenki számára alapkérdés. Gyakran csak az énekhang szól, és sok dalban csak finom hangszerelés van. Egzotikus hangok, apró csilingelések, hangtálak, a keleties oud, tanpura…

 

Kérdezték tőlem, ez vajon gyereklemez-e. Hát, annyira, amennyire az Álom-álom kitalálom. Leginkább azt írnám rá, hogy 0-99 éves korig.

 

Vannak “felnőttesebb” és “gyerekesebb” dalok, ám én azt gondolom, hogy a kicsik – és a nagyok is – majd egyben fogadják be az anyagot, és majd az a lelkükben, fülükben megtalálja a maga helyét. Az álombirodalmi utazást kicsik és nagyok számára Szottfried Zsófia festményei segítik majd, így ez a könyv-lemez egyszerre ajándék a fülnek, a szemnek, az agynak és a léleknek.”

 

Palya Bea

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  RINGATÓ - ÖLBÉLI JÁTÉKOK, MONDÓKÁK, DALOK - CD melléklettel

Szerző: Gróh Ilona

Kolibri Kiadó, 2012

 

A Ringató gyerekkönyvek mellé most a polcra kerülhet egy elsősorban felnőttekhez szóló, de a gyermekek javát szolgáló kiadvány, amely a népszerű Ringató foglalkozások zenei anyagának jelentős részét tartalmazza. Az otthoni élmény megszületéséhez kitűnő segítséget nyújt a könyvhöz mellékelt énekes CD, amelyen a kötetben megtalálható valamennyi dallam és jó néhány népi hangutánzó játék is szerepel. A “családi könyv” mondókáit, felhasználási javaslatait és kottáit Maros Krisztina humoros és finom grafikái színesítik, hogy a kötet a gyerekekkel együtt lapozgatva is teljes élményt nyújtson. „Vedd ölbe, ringasd, énekelj! - gyakran hangoztatott mottónk. Nem felszólítás, hanem kérés. Bízom benne, hogy ezt a könyvet forgatva sokan kapnak kedvet a játékhoz, énekléshez a gyerekek és önmaguk örömére, gazdagodására. Ugyanis az énekhanggal, az ölbéli játékokkal nem pusztán a „zenét közvetítjük”, hanem a kicsi gyermek számára egy magasabb szintű odafigyelést, tudást, az érzelmek intenzívebb átadását.”

 

Gróh Ilona, a Ringató mozgalom vezetője

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
EGY MARÉK BUBORÉK

Szerző: Finy Petra

Kolibri Kiadó, 2012

 

Finy Petra verseskötete klasszikus és népszerű gyerekdalok (elsősorban Weöres Sándor műveinek) újraértelmezésével és átírásával játszik.

A tematikus ciklusokban szó esik a farsangról (farsangon szavalható versekkel), különleges (mitologikus és kitalált) lényekről és állatokról, hangszerekről, „lányos” és „fiús” dolgokról és természetesen a családról meg fontos életeseményekről is (ballagás, anyák köszöntése).

Finy Petra olykor humoros, máskor megindító versei óvodások és kisiskolások számára is könnyen érthetőek, ritmusukat és az élethelyzetüket tekintve pedig ismerősek, otthonosak.

A versek játékos komolyságát, klasszikus érdemeit Szulyovszky Sarolta gyönyörű, plasztikus képei és egyedi könyvtervezése teszi egyedülállóvá.

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
RINGATÓ - HATVAN MAGYAR NÉPDAL - CD melléklettel

Szerző: Gróh Ilona

Kolibri Kiadó, 2013

 

„A hagyományos dalok, zenék, táncok, a jól kipróbált szokások embert, élhető közösségeket építenek. Gróh Ilona könyvei, gyakorlati foglalkozásai ezt az »épülést« szorgalmazzák a kis gyermekektől a felnőttekig egyaránt. Nem valami Óperencián túlról adaptált, félig emésztett vagy félreértett nyelven. A sajátunkon. Teljesen hazai nyersanyagból. Eljött az ideje, hogy ezt már ne szégyelljük.”

 

Sebő Ferenc, Kossuth-díjas énekes,

népzenekutató és a táncházmozgalom egyik elindítója

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
RINGATÓ 2014

Családi naptár mondókákkal, kortárs illusztrátorok képeivel

Kolibri Kiadó, 2013

 

A gyönyörűen illusztrált falinaptár a névnapok és a jeles napok mellett mondókákat, vidám, könnyen megvalósítható ötleteket és találós kérdéseket is tartalmaz. Minden évszakot más-más alkotó festett meg – Schall Eszter, Simonyi Cecília, Szalma Edit és Szepesi Szűcs Barbara különböző technikával készült munkái és az általuk teremtett világok még mókásabbá varázsolják az adott hónapokat.

 

A szövegeket Gróh Ilona, a Ringató program vezetője válogatta, mely a foglalkozások és a Ringató könyvek kedvelőinek, követőinek egyben minőségi garanciát is jelent.

 
1 690 Ft
Akció: 1 350 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
KERGE ABC - Elfogyott

Szerzők: Szabó T. Anna, Tóth Krisztina, Varró Dániel

Csimota Kiadó - Magvető Könyvkiadó, 2013

 

A Zengő ABC és az Ablak zsiráf után egy olyan korszerű, mai kötetet ajánlunk olvasóinknak, melyben három népszerű költő versei segítik az óvodás és kisiskolás gyerekeket az ábécé elsajátításában.

Az óvodákban és iskolákban is hasznosan forgatható könyv jelentősége, hogy összeköti az óvodában tanultakat az iskolában elsajátítandó ismeretekkel. Ezért az izgalmas képek mellett a gyerekek könnyen felismerhetik és megtanulhatják a kis- és nagybetűket egyaránt.

 
2 490 Ft
NAP JÖN - Elfogyott

Napraforgó Kiadó, 2010

 

Gryllus Vilmos zenéje, Döbrentey Ildikó válogatása és Szűcs Édua rajzai jelentik a biztosítékot arra, hogy igazi könyvcsemegét tart a kezében az olvasó. A megzenésített versek egy része már jól ismert a magyar közönség számára, másik részük azonban csak ezen a CD-n hallható. A dalok témája a természet, az évszakok és napszakok, a játék, muzsika, kacagás... "Ajánlom e könyv verseit és dalait mindazoknak, akiknek tanítójuk a természet, vagy szeretnék, ha az lenne, akiknek komájuk a költészet, vagy szeretnék, ha az lenne, akiknek mulattatójuk a muzsika, vagy szeretnék, ha az lenne." (Döbrentey Ildikó)

 
3 990 Ft
RINGATÓ - SÁRKÁNYPARIPÁN VÁGTATTAM - Elfogyott

Hatvan gyerekdal CD melléklettel

Szerző: Gróh Ilona

Illusztrátor: Szepesi Szűcs Barbara

Kolibri Kiadó, 2014

 

A két nagysikerű Ringató könyv folytatásaként most hatvan gyönyörű, klasszikus gyerekdalt nyújt át Gróh Ilona, a Ringató alapítója, a módszer kidolgozója.

 

A zeneszerzők között Kodály Zoltán, Szőnyi Erzsébet, Ádám Jenő, a szövegírók sorában pedig Weöres Sándor, Gazdag Erzsi és Csukás István neve szerepel. A gyűjteményben a komponált gyerekdalok mellett más népek dalaival is találkozhatunk, amelyek messzi tájak hangulatát idézik.

 
3 990 Ft
ALTATÓ - Elfogyott

Szerző: József Attila

Gyöngyösi Adrienn illusztrációival

Pozsonyi Pagony Kft, 2007

 

József Attila klasszikus verse most lapozó formában, a költő eredeti kézirata szerinti helyesírással, Gyöngyösi Adrienn különleges rajzaival jelenik meg.

 
1 290 Ft
GRÉTA GARBÓJA - VERSEK ÓVODÁSOKRÓL - Elfogyott

Szerző: Finy Petra

Illusztráció: Holló Anna

Naphegy Kiadó, 2009

 

Finy Petrát eddig meséiről és felnőtteknek írt verseiről ismerhettük. Ebben, az óvodásokat témájául választó kötetben gyerekhez és felnőtthöz egyszerre szól, a tőle megszokott kiváló humorral és eredeti szóhasználattal. A versek hétköznapi élethelyzeteket dolgoznak föl, mint pl. az ovis szerelem, a kistestvér várása, az otthoni rosszalkodás vagy a felnőttek dühöngése. A versekhez tökéletesen illeszkednek Holló Anna humoros, részletgazdag képei. A könyvet elsősorban óvodás gyerekeknek és főleg szüleiknek ajánljuk, bár garantáltan az egész családnak remek szórakozást nyújt!

 
2 800 Ft
HÉTMADÁR - KATÁNG LEMEZ - Elfogyott

Katáng zenekar, Fenyő Iván mesél

Illusztráció: Kadosa Kiss József

Naphegy Kiadó, 2010

 

Mit tehet a mesebeli legény, ha valami űzi, hajtja, hogy a hét aranytollú madár nyomára bukkanjon? Mi mást: útnak indul, világgá megy. Tapasztalatokat gyűjt, s mire az út végére ér, talán bölcsebb lesz egy kicsivel. A magyar népmesei motívumokból, megzenésített gyerekversekből, találós kérdésekből, hangulatfestő dallamokból szőtt történetet a Katáng zenekar és Fenyő Iván kelti életre sok izgalmas hangszer segítségével.

 
2 900 Ft
EGY ZSÁK MÁK - Elfogyott

Mondókáskönyv       

Rippl Renáta rajzaival

Ventus Libro Kiadó, 2012

 

A magyar mondókakincs gyöngyszemeit tartalmazó kötet a legkisebbekhez és a már olvasni tanulókhoz szól. Az óvodás és kisiskolás gyerekek ritmusérzékét és vizuális fantáziáját a mondókák keltik életre, a kottákkal kísért énekek pedig a kicsiket és szüleiket dalra csábítják. A népköltések rímeit, ringatóit és magyar szerzők – Móra Ferenc, Mikszáth Kálmán, Gárdonyi Géza, Pósa Lajos, Benedek Elek, Kosztolányi Dezső, Gyulai Pál – verseit, verses meséit Rippl Renáta elbűvölő illusztrációi kísérik.

 
1 990 Ft
-15%
BÁRCSAK LENNÉK VAGÁNY BÁRÁNY - Elfogyott

Szerző: Michael Schober

Illusztráció: Michael Schober

Naphegy Kiadó, 2006

 

Amint arra a cím is utal, a rövid, négysoros versikék mindegyike egy-egy állat titkos vágyát fogalmazza meg. Ezek az állatok mind ismertek a legkisebbek számára is, és a vágyaik többnyire a tulajdonságaikról bennünk élő sztereotípiákra épülnek. A buta szamár tehát okos akar lenni, a piszkos malac finom és előkelő, a csiga pedig villámgyors és így tovább. A szellemes, rímes sorokat kedves, vidám illusztrációk kísérik. A könyv külön érdekessége a kihajtható oldalakban rejlik, melyek a versikék utolsó szavait rejtik. A könyv végén meglepetés várja a kis olvasót. Egy olyan forgatható korong, melynek segítségével saját magát láthatja a különböző állatok bőrébe bújva. Ezzel összhangban az utolsó vers is őt szólítja meg, arra ösztönzi, hogy álmodjon bátran, ne féljen a fantáziáját szabadon engedni, hiszen ő még bármivé válhat... Michael Schober igen termékeny német illusztrátor és író. Sok olyan állatfigura került ki a keze alól, mely a gyerekek nagy kedvence lett.

 
2 250 Ft
Akció: 1 915 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
365 MESE ÉS MONDÓKA - Elfogyott

Ventus Libro Kiadó, 2011

 

Az év minden napjára jut egy-egy mese, szép történet vagy mókás mondóka a gyerekek örömére.

 
2 980 Ft
DALOS MESEKÖNYV - Elfogyott

10 kedves mese és dal kottával!

Szerző: Anna Casalis

Ventus Libro Kiadó

 

A lejátszható, elénekelhető vidám dalok s a kedves, mulatságos állattörténetek örömteli együttlétet szereznek a felnőttnek és gyermekének. A gitár alakú könyv 10 dalocskát – köztük 4 jól ismert magyart – kínál az énekes kedvű kisgyerekeknek és szüleiknek.

 
4 990 Ft
ELMENT A TYÚK A VÁSÁRBA - Elfogyott

Szerző: Gróh Ilona

Kolibri Kiadó, 2012

 

A rendkívül népszerű Ringató-foglalkozásokról ismert mondókák végre kézbe vehetők a legkisebbek számára is!

 

A kodályi elveken alapuló módszer a kisgyermekek zenei nevelését segíti elő úgy, hogy a szülő énekelve, mondókázva játszik gyermekével. A Gróh Ilona által válogatott, közismert lovagoltatókat, sétáltatókat és altatókat az "Elment a tyúk a vásárba..." című könyvecskében Rippl Renáta bájos és finom illusztrációi teszik még szerethetőbbé.

 
990 Ft
SZÉP KARÁCSONY - Elfogyott

Dalok, versek, történetek

Zenélő doboz 32 mesekártyával

Rajzolta: Michael Grieco

Ventus Libro Kiadó, 2012

 

Zenélő doboz 32 mesekártyával – hagyományos karácsonyi dalok, versek és történetek

Zene: Jingle bells

 
2 990 Ft
  RINGATÓ - ÉNEKELJÜNK ÉS JÁTSSZUNK A LEGKISEBBEKKEL! - Elfogyott

Új kiadás, új fotókkal

Szerző: Gállné Gróh Ilona

Dialóg Campus Kiadó, 2012

 

Gállné Gróh Ilona: Ringató - Énekeljünk és játsszunk a legkisebbekkel!A közös éneklés és játék életre szóló élmény kisgyereknek és felnőtteknek egyaránt! Több mint 100 dal, mondóka, ölbeli játék, hangutánzó mese egy könyvben CD-melléklettel.

 

"Énekeljünk és játsszunk a legkisebbekkel!" - szól a könyv alcíme. A Ringató-foglalkozások élményeiből született ez a könyv, amely felnőtteknek íródott: szülőknek, nagyszülőknek, gondozónéniknek, óvónéniknek.

 

Bőséges gyűjtemény; mindenki talál benne kedvére valót. Belekerült néhány olyan magyar népdal is, amit szívesen énekeltünk a foglalkozásokon az anyukákkal, de talán van, aki azt gondolja: nahát, ez nem gyerekdal! Mégis itt van, mert szerettük, mert szép, mert jó ezeket is elénekelni."

 

CD-segédanyaggal a daltanuláshoz!

 
3 980 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.