Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Fotó


Sorrend:

-20%
MAYRHOFER JÓZSEF. GYŐR ELSŐ FÉNYKÉPÉSZE

A Győri Egyházmegyei Levéltár Kiadványai. Források, feldolgozások 26.

Szerző: Perger Gyula

Győri Egyházmegyei Levéltár, 2017 

 

Mayrhofer József győri kanonok fényképei Magyarország egyik legjelentősebb, szinte teljesen ismeretlen régi fotógyűjteménye. Értéke több szempontból is felbecsülhetetlen: több száz olyan, 150-160 évvel ezelőtt élt és működött pap, szerzetes, városi polgár és katonatiszt, sőt püspöki és káptalani uradalmi alkalmazott arcképét ismerjük meg, akiknek talán már csak kézírását ismerjük. Mayrhofer városképein (Győr, Sopron, Lajtaszentgyörgy, Oka, Krakkó) ma már elpusztult épületek, utcák, részletek láthatók. Emiatt helytörténészek, művészettörténészek, néprajzosok és antropológus kiemelt érdeklődésére számíthat e kötet. A fotótörténet és -technika kutatói és szerelmeseinek érdeklődését pedig alighanem minden régisége miatt ritkaságszámba menő fénykép felkelti.

 
7 500 Ft
Akció: 6 000 Ft
Kezdete: 2017.09.13
A készlet erejéig!
-20%
A FÉNY TÖRTÉNETE

Egy fotográfus életregénye

Szerző: Jan Nemec

Noran Libro, 2017

 

Jan Němec első regénye a világhírű cseh fotográfus, František Drtikol életét dolgozza fel, az események kronológiai sorrendben követik egymást. Drtikol a csehországi bányavárosban, Příbramban nőtt fel, végignézi a rengeteg áldozatot követelő bányatűz mentési munkálatait. Festőnek készül, de mivel a tanulmányi eredményei nem elég jók, apja fényképésztanoncnak adja, ahonnan aztán bekerül a müncheni fotográfus iskolába. Itt már osztályelsőként végez, hazatérve önállóan nyitott műterme mégis csődbe megy, Příbram nem érett még meg a művészetére. Prágába megy szerencsét próbálni, ahol be is köszönt a várva várt siker, nem csak az igényes, exkluzív portréra vágyó ügyfelek adják egymásnak a kilincset, de híres aktjaihoz is könnyűszerrel talál modelleket.

 
3 400 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KETTŐS FANTÁZIA II.

Profilok

Kossuth Kiadó, 2016

 

Különleges könyv – tervezete – lebeg előttem, minthogy egyelőre csak monitoron „lapozgatom”. De alig várom, hogy kinyomtatva is kézbe vehessem. Szerzői, Wei Xiang és eM Soós György nagyon távol egymástól születtek, viszont rejtélyes erők vezérelték őket közelebb saját, szűkebb világukhoz. Fotográfiai elképzeléseik és magánszférájuk szoros rokonsággá nemesítette kapcsolatukat. Két sajátságos kultúra – térben roppant távoli, ám lélekben meglepően közeli – gyermekeinek szellemi gyümölcse fonódik össze, egyesül a kötetben.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
IDŐ

Portréfotók

Szerző: London Katalin

Kossuth Kiadó, 2015

 

London Katalin portrésorozata sokat megélt embereket mutat meg. Olyanokat, akik tudnak valamit a világról, az életről, az életünkről. Figyelme és fényképezőgépe fókuszpontjában olyan személyek állnak, akiket tudós- és művésznemzedékek vallanak mesterüknek.

 
4 990 Ft
Akció: 3 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
SZTÁROK AZ ÉJSZAKÁBAN

Szerző: Kalmár Tibor

Kossuth Kiadó, 2015

 

Látta-e már Budapestet éjjel? – énekeltük egykor a slágert, amely Zerkovitz Béla szerzeménye. Kalmár Tibor könyvében különleges éjszakai sétára és egyben időutazásra hívja az Olvasót Budapesten, mely a második világháború és a napjaink közti időszakot öleli fel. A csatangolás során bejárjuk Pest belső kerületeit, kimegyünk a Margitszigetre, átmegyünk Budára, elbarangolunk a Rózsadombig, majd felmegyünk a Várba és a Gellérthegyre, hogy felkeressük az egykori szórakozóhelyeket. A kötetben megismerkedhetünk az EMKE, az Éden Bár, a Moulin Rouge, a Hajnal Bár és a Béke Kupola sztárjaival, éjszakai életével, de ellátogatunk a Casanova Bárba, a Kaméleonba, a Lánchíd Eszpresszóba – és még sorolhatnánk.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
VILÁGÖRÖKSÉGEK MAGYARORSZÁGON

Kossuth Kiadó, 2015

 

Budapesten a budai Várnegyed, a Duna-part és az Andrássy út, majd Hollókő, az aggteleki barlangvilág, a bencés apátság Pannonhalmán, a Hortobágy, a Pécsen található ókeresztény emlékek, a Fertő tó, a tokaji borvidék, a mohácsi busójárás bemutatása látványos színes fotókkal.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MAGYARORSZÁG TERMÉSZETI CSODÁI

Kossuth Kiadó, 2015

 

Gejzírként gőzölgő, hófehér sóteraszok, vándorló homokbucka, égbe nyúló, függőleges szirtek közt kristálytiszta víztükör, földalatti koncertterem cseppkőfüggönnyel, több tízezres vadlúdsereg a vízparti vár körül, sárban dagonyázó görbe bivalyszarvak erdeje, csónakkal járható barlang, végtelenségbe illatozó, lila levendulaföldek – és még folytathatnánk hosszasan… Mindezekben a lenyűgöző látványt nyújtó természeti jelenségekben egy a közös: hogy nem kell értük távoli tájakra utazni, ugyanis itt vannak mind, Magyarországon. Nem egy van köztük, amely a maga nemében a világon egyedülálló, vagy csak igen kevés helyen látni hasonlót. Némelyikük az ember és a természet „közös” alkotása, hiszen létrejötte emberi tevékenységhez köthető. Kötetünkben csokorba szedtük azokat a kimagasló természeti csodákat, amelyekre érdemes rácsodálkozni annak, aki hazánk területén kalandozik – akár hazafias büszkeséggel, akár az idelátogató turista kíváncsiságával.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
100 CSEND

Szerző: Fülöp Péter

TotáLiber Könyvkiadó, 2015

 

100 CSEND – Sokféle csend létezik. Magam kétfélét szeretek igazán: a gondolatok, szemlélődés, a nyugalom és a derű csendjét. Mellette pedig a megébredés, a meglátás, megértés extázisának csendjét. Az ember számára adatott két különös állapot, melyben önmagát a Mindenséghez is pozícionálhatja. Az egyikben alkalma van a dolgok felett időzni: elcsendesülni és az "az események titkos történetét" (Szabados) megérteni. A másik csend, a teremtett világ impulzusainak felfogásából ered: a dolgok, események, helyzetek szépségének, szomorúságában meglátásában, felfedezésében. Ez az elnémulás csendje: a hallgatás extázisa. Ezeknek a különös, katartikus pillanatoknak bemutatására vállalkoztam a 100 Csend könyvecske összeállítása során.

 
1 495 Ft
Akció: 1 195 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
JÉZUS TERV

Szerző: Voicu Bojan

Koinónia Kiadó, 2009

 

A neves kolozsvári fényképész háromnyelvű esszével sajátosan ötvözött fényképalbuma meglepő helyeken, meghökkentő helyzetekben villantja fel a kontextusok Jézusát: a vallásosét, a mondénét, a nevetségesét, mint ready made objectet. A legkisebb romániai falvaktól kezdve Los Angeles-i, frankfurti, vietnami, havannai, kirgizisztáni környezetben láttatja ezt az Idegent.

 
2 200 Ft
Akció: 1 760 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
APPROCHE DE LA LUMIERE

Szerző: Lorand Gaspar

Koinónia Kiadó, 2008

 

"Marosvásárhelyen született 1925-ben, ott is érettségizett Gáspár Lórándként, ám mint Lorand Gaspar vált világhírű költővé és fotográfussá. Egyedüállóan szép, színes és fekete-fehér fotói a fény végtelen birodalma, a sivatag döbbenetes gazdagságát tárják elénk. "

 
3 100 Ft
Akció: 2 480 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KOZÁK LAJOS FOTOGRÁFIÁK

Egy feledésbe merült fotográfus újrafelfedezése

Szerzők: Kasza Gábor, Szabó Lajos

Kossuth Kiadó, 2012

 

Kozák Lajos a két világháború közötti időszak egyik legtöbbet foglalkoztatott, kiemelkedő tehetségű fotográfusa, Kinszky Imre, Vadas Ernő, André Kertész és Brassai kortársa volt. 1945 után szinte kizárólag sportfotókat készített, ezért halála (1975) után feledésbe merült a munkássága. Hagyatékát 2011-ben a CULTiRiS Kulturális Képügynökség munkatársai dolgozták fel a Magyar Sportmúzeumban - ebből született meg az album.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
FÉNYKÉPÍRÓ

A dagerrotípiától a digitálisig

Szerző: Lugosi Lugo László

Typotex Kiadó, 2009

 

Lugosi Lugo László fényképész és bölcsész. A 19. századi fényképészet szellemében ugyanabban látja a fotográfia elsődleges szerepét, mint annak első mesterei: megörökíteni, dokumentálni és megőrizni a jelent, kimerevíteni a pillanatot, más szóval: felvenni a versenyt az idővel. 1839-es feltalálása óta a fényképezés az elmúlt másfél évszázadban sokat változott, számtalan összefüggésben számtalan jelentést kapott és rendkívül szerteágazó, önálló nyelvtannal rendelkező nyelvvé vált, amelyet mindannyian beszélünk és értünk. Lugo a fotós kíváncsiságával és a bölcsész összefüggésekre való érzékenységével fordul a fényképezés legkülönfélébb területei és irányzatai felé. Nem műveli mindegyiket, de tudósít róluk.

 
3 200 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A FOTOGRÁFIA NAGYKÖNYVE

A fényképezés kultúrtörténete

Második kiadás

Past in Pictures sorozat

Szerző: Mary Warner Marien

Fordította: Gyárfás Vera

Typotex Kiadó, 2011

 

A FOTOGRÁFIA NAGYKÖNYVE az eddigi legteljesebb összefoglalás a kezdetektől napjainkig, szerzője fotótörténeti kánont alkotott. Közel 600 kép ismerteti meg az olvasót a fotózás történetével a művészet és technika, a szociográfia és divat, a háború és természetfotózás szemszögéből. Az olyan világfordító történelmi eseményekhez kapcsolódó fotók, mint Lincoln elnökké választása vagy MacArthur tábornok és Hirohitó császár első találkozása, meglepő részletekkel gazdagítják eddigi ismereteinket. Közelképet kaphatunk azokról az emblematikus fotósokról is, például Mathew Bradyről, Alexander Gardnerről, Edward Steichenről vagy Gertrude Käsebierről, akik egyéni szemléletükkel, technikai újításaikkal váltak e végtelen történet szereplőivé. E mozaik számtalan kockája a fotográfia teljes történetévé áll össze, melyet a kultúra lencséjén át szemlélhetünk.

 
8 900 Ft
Akció: 7 565 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
TÖRTÉNELEM ÉS FOTOGRÁFIA

Szerző: Stemlerné Balog Ilona

Osiris Kiadó, 2009

 

Könyvünk azt mutatja be, hogy mire képes a fotográfia az egyes korokban, a technikai fejlettség adott szintjén milyen jellegű fényképekre számíthat egy-egy téma kutatásánál a történész. A fényképezés technikájának csak a legfontosabb csomópontjait ismertetjük, azokat, amelyek meghatározzák, hogy milyen fényképek születhettek az adott korszakban. Csak olyan eljárásokról írunk, amelyeket általánosan használtak a fotográfusok, s olyan fényképfajtákról, amelyek széles körben elterjedtek és kedveltek voltak a közönség körében, s darabjaik fellelhetők a múzeumokban és más közgyűjteményekben, valamint a műtárgypiacon.

 
4 980 Ft
Akció: 4 235 Ft
Kezdete: 2017.09.15
A készlet erejéig!
-15%
AKTFOTOGRAFIE

Szerző: Eifert János

Dialóg Campus Kiadó, 2008

 

Die Aktfotografie ist nicht nur die »greifbare« Darstellung des Körpers,sondern zugleich Dichtung und Träumerei: eine Welt der Instinkte, Sehnsüchte und Visionen. Dieses Gebiet der Fotografie, mit seinem feinen Zusammenspiel von Kunst, Erotik und Pornografie bietet dem Fotografen umfangreiche Möglichkeiten, sein Talent, seinen Geschmack und sein handwerkliches Können ins beste Licht zu rücken. Die Aktfotografie ermöglicht die Entwicklung von Fähigkeiten und Fertigkeiten, die auch in anderen Bereichen der Fotografie von Nutzen sind.

Kann man die Aktfotografie erlernen?

Außer der Beherrschung der handwerklichen und künstlerischen Instrumente braucht man – um Qualität zu schaffen – auch den göttlichen Funken. Aber die Regeln muss man kennen: das Modell und die Einstellung, Hintergründe und Accessoires; natürliches und künstliches Licht, Studiobeleuchtung; analoge und digitale Apparate und Objektive und anderes Zubehör; Technik und Ästhetik: Form und Komposition, die Rolle von Bewegung, Raum und Zeit; Bildbearbeitung und Veröffentlichung; Fotografiegeschichte, Fototechnik, Ethik und Urheberrechte.

 

Ein hervorragendes Kunst- und Lehrbuch.

 
6 980 Ft
Akció: 5 935 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AKTFOTOGRÁFIA

Szerző: Eifert János

Dialóg Campus Kiadó, 2008

 

A kötet az aktábrázolás művészettörténeti áttekintésétől a legújabb fényképezési technikák bemutatásáig vezeti az olvasót. A szerző bemutatja, hogy a mezítelenség ábrázolása a különböző korokban és társadalmi közegekben mennyire eltérő volt. A skála a szépség dicséretétől a botrányig terjedt.

Az aktfotográfia nemcsak „megfogható” testábrázolás, hanem költészet és álom: az ösztönök, a vágyak, a látomások világa. A fényképezésnek ez a területe, amelyben a művészet, az erotika és a pornográfia szálai finoman egybefonódnak, tág lehetőséget ad tehetségünk, ízlésünk, mesterségbeli tudásunk bizonyítására. Gyakorlása során olyan készségek, képességek fejleszthetők, amelyek a fotóművészet más műfajaiban is kamatoztathatók.

 
6 980 Ft
Akció: 5 935 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint.