Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Elméleti közgazdaságtan


Sorrend:

12

-15%
BIZALOM ÉS PÉNZÜGYEK

Szerző: Györffy Dóra

Typotex Kiadó, 2017

 

Az emberi kapcsolatok egyik legmeghatározóbb jellemzője a bizalom – a magánéletben és az üzleti világban egyaránt. Bár a fogalom nehezen meghatározható és nehezen mérhető, mégis egyre nagyobb jelentőségre tesz szert a közgazdasági kutatásokban. Az 1980-as évektől kezdve számos eredmény mutatja, hogy a bizalom meghatározófontosságú a gazdasági növekedés, valamint az adók befizetése és a szabályok betartása területén. A könyv ezeket a kutatásokat a makropénzügyek területére terjeszti ki, és esettanulmányok révén bemutatja, hogyan segíthet mindez az Európai Unió válságának és válságkezelésének megértésében. Rávilágít arra, hogy alacsony bizalmi környezetben mind az egyének, mind pedig a döntéshozók időhorizontja lerövidül.

 
3 900 Ft
Akció: 3 315 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
OECONOMIA AETERNA

Szerző: Abay (Neubauer) Gyula

Akadémiai Kiadó, 2016

 

Jelen mű 1958-ban a váci börtönben született mindennemű forrásmunka kényszerű mellőzésével, gyenge minőségű fogalmazópapírra ceruzával írva, sűrű sorokban, apró betűkkel - „a magyar belügyminisztérium engedélyével”…

 

2001 nyarán, ugyan több mint 40 év késéssel, de a Pécsi Tudományegyetem segítségével az Oeconomia Aeterna végre az olvasóközönség elé kerülhetett a szerző születésének 110. évében.

 

Az akkori kötetek rövid idő alatt elfogytak. 2016-ban, 15 év elteltével az Akadémiai Kiadó magára vállalta egy új kiadás megjelentetését, a szerző születésének 125. évében, egyben az 1956-os forradalom 60. évfordulójára.

 
5 400 Ft
Akció: 4 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AGRÁRGAZDASÁGTAN 1.

Mezőgazdasági árak és piacok

Szerzők: Fertő Imre, Mizik Tamás

Akadémiai Kiadó, 2016

 

Az agrárgazdaságtani alapismeretek elsajátítása nélkülözhetetlen minden olyan hallgató számára, aki ilyen jellegű alapképzést választ. A tankönyv részletes áttekintést nyújt a keresletről, kínálatról és a piacokról, valamint kitér a mezőgazdasági sajátosságokra is. Külön terület az árak alakulása, illetve annak a minőséggel való kapcsolata, ami világszerte egyre nagyobb jelentőségű lesz. A határidős árupiacok fontos szerepet töltenek be a termelők számára rendkívül fontos árvárakozás szempontjából, míg a különböző hosszúságú ellátási láncok az egyedi keresleti igényekhez igazodnak.

 
5 000 Ft
Akció: 4 250 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  GAZDASÁGGÉP – A FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS KÖZGAZDASÁGTANÁNAK KETTŐS TÖRTÉNETE

Szerző: Tóth Gergely

L’Harmattan Kiadó, 2016

 

A Gazdasággép az első kötete egy tervezett trilógiának, mely a közgazdaságtanba tartozó, közérthető tudományos mű. Célja rendkívül ambiciózus: olyan gazdasági elmélet kidolgozása, mely megfelel a társadalmilag és ökológiailag is fenntartható fejlődés követelményeinek. Az embert a pénz elé helyező közgazdaságtan mintegy 2500 éves történetre tekinthet vissza, s ezen idő 90 százalékában a főáramot képezte. Ezt a hagyományt morálökonómiának kereszteltük el, megkülönböztetve a – felvilágosodással elsőbbséghez jutott, s ma még főáramot képező – haszonökonómiától.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
TŐKE, MUNKA ÉS VÁLSÁG A GLOBALIZÁCIÓ KORÁBAN

Szerző: Artner Annamária

Akadémiai Kiadó, 2014

 

A szerző a globális gazdasági átalakulás bonyolult összefüggéseit és elemeinek egymásra hatását tűzte ki vizsgálódása céljául. E feladat megoldásához nemcsak átfogó elméleti keretre és egyfajta holisztikus szemlélet érvényesítésére van szükség, hanem roppant mennyiségű empirikus tényanyag számbavételére és kritikus elemzésére is. A 2007/2008-cal kezdődő új válságciklus világossá tette, hogy a régi, szűk nemzetgazdasági szemléletű, mikroökonómiai ihletésű elméleti alapokon nem lehet sem a válság kialakulását megérteni, sem a ma uralkodó tendenciák irányát sikerrel meghatározni. A mainstream közgazdasági elméletek iránti jogos szkepszis növekedésével együtt nő az egyes irányzatok közötti, kölcsönös korrekciót lehetővé tevő viták iránti szükséglet.

 
4 600 Ft
Akció: 3 910 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A FÉLSZERZET ÓRÁJA

A kockázatvállalás biológiája a pénzpiacokon

Szerző: John Coates

Typotex Kiadó, 2015

 

John Coates neurobiológus egykori sikeres Wall Street-i kereskedőként betekintést enged az üzleti fellendülés és a csőd biológiájába. Egy kereskedői csoport történetén keresztül bemutatja, miként alakul át egymásba az eufória, a stressz és a depresszió kockázatvállalás hatására; milyen lényegi kapcsolat áll fenn siker, félelemérzet és főleg a fiatalabb férfiak nemi hormonjai között. A csoport tagjait az egyre komolyabb rizikó más emberekké változtatja. Ezt nevezi a szerző a félszerzet órájának.

 
4 500 Ft
Akció: 3 825 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
SZEMBEN AZ ÁRRAL - RENDHAGYÓ KÖZGAZDASÁGI ELŐADÁSOK

Szerző: Mellár Tamás

Akadémiai Kiadó, 2015

 

Sok tehetséges és nagy tudású közgazdász hajlamos arra, hogy kutató munkájában egy vagy két szűk témakör vizsgálatára szorítkozzék. Mellár Tamásnak megvan nemcsak a tehetsége és tudása, de a bátorsága is ahhoz, hogy a közgazdaságtan nagy elméleti anyagát átfogó műben tekintse át. Miközben alaposan ismeri a modern közgazdaságtant és termékenyen alkalmazza annak eszköztárát, nyitva áll olyan gondolatok előtt, amelyek kiléptek a szakma fő áramlatából, sőt - amint azt a kötet címe is sugalmazza - kész szemben úszni az árral. A közgazdaságtan oktatóinak azt javasolnám: ajánlják hallgatóiknak Mellár könyvének alapos tanulmányozását, tanulják meg abból nem csak a tudásanyagot, hanem a kezdeményező készséget és a kritikus kiállást is. (Kornai János, professzor emeritus, Harvard University és Budapesti Corvinus Egyetem)

 
3 900 Ft
Akció: 3 315 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A TŐKE A 21. SZÁZADBAN

Szerző: Thomas Piketty

Kossuth Kiadó, 2015

 

A vagyon eloszlása napjaink egyik a legvitatottabb kérdése. De ismerjük-e valójában az egyenlőtlenségek hosszú távú mintázatát? Thomas Piketty könyve majdnem három évszázadra és több mint húsz országra vonatkozó elemzéseket foglal magában, miközben teljesen új alapokra helyezi a kapitalizmus dinamikájának megértését: a fókuszba a gazdasági növekedés és a tőke megtérülésének ellentmondását állítja. Arra a következtetésre jut, hogy a gazdaságot a lassú növekedés, a társadalmat a kirívó jövedelmi egyenlőtlenségek jellemzik majd, és visszatér az oligarchák kora.

 
8 500 Ft
Akció: 6 800 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A PÉNZ FELEMELKEDÉSE

A világ pénzügyi történelme

Szerző: Niall Ferguson

Scolar, 2014

 

„Dohány, fitying, lé, lóvé, steksz, suska, zseton, zsozsó: bárhogyan nevezzük, a pénz így is, úgy is számít. A keresztények szerint minden rossznak gyökere a pénz szerelme, a hadvezérek számára a háborúk mozgatórugója, a forradalmároknál a munka béklyója. De pontosan mi is a pénz? Egy nagy ezüst hegy, ahogyan azt a spanyol hódítók gondolták? Vagy az agyagtábla és a nyomtatott papír is megteszi? És vajon hogyan jutottunk mára odáig, hogy a pénz nagy része gyakorlatilag láthatatlan, és alig több mint a számítógép képernyőjén megjelenő számsor? Honnan ered a pénz? És hová tűnt? Valamennyi fontos történelmi mozzanat mögött pénzügyi titok rejlik, és könyvemben a legjelentősebbekre igyekszem rávilágítani.

 
4 250 Ft
Akció: 3 400 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
BEVEZETÉS A GAZDASÁGPOLITIKÁBA

Szerző: Bod Péter Ákos

Akadémiai Kiadó, 2014

 

A könyv visszatükrözi a szerző kutatóként és alkotó résztvevőként egyaránt megalapozott témakezelését. Az elméleti alapokhoz visszanyúló, de a realitásokat szem előtt tartó kifejtések segítik a gazdaságpolitika lényegének megértését nemcsak a gazdaságpolitikával most ismerkedők számára, hanem azoknak is, akik az egy-egy időszak, tény vagy irányzat alaposabb megértéséhez szükséges összefüggéseket szeretnék meglátni. Külön kiemelem a gazdaságpolitika fő kérdéseinek történelmi-társadalmi kapcsolatrendszerekbe helyezését, ami szemléletileg és gyakorlatilag is oly nagyon szükséges - és oly nagyon ritka.

 

Chikán Attila, egyetemi tanár, az MTA levelező tagja

 
4 590 Ft
Akció: 3 900 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KÖZGAZDASÁGTAN I. MIKROÖKONÓMIA

Szerkesztő: Nagy Lajos

JATE Press, 2002

 
945 Ft
Akció: 805 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KÖZGAZDASÁGTAN I. MIKROÖKONÓMIA

Szerzők: Czagány László; Fenyővári Zsolt; Misz József

JATE Press, 2010

 
2 520 Ft
Akció: 2 140 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ÜZLETI VILÁGATLASZ

Biztos navigáció az üzlet viharos vizein

Szerző: Crainer, Stuart      

HVG Kiadó, 2006

 

Mit tehet a vállalkozó vagy a vezető, ha nem akar több tucat menedzserkönyvet elolvasni? Lapozgassa az üzleti világ képzeletbeli atlaszát! Több mint 200 térkép, esettanulmányok és összefoglalók mutatják be mindazt, amit a vezetésről és az üzleti világról tudni kell. Letölthető térképsablonokkal. A könyv forradalmi újítása, hogy az üzleti életet térképeken vizualizálja. A folyamatokat mint földrajzi egységeket (földrészeket, országokat, szigeteket) ábrázoló fiktív térképek igencsak szokatlanok: lenyűgözoen hatásosak – és nem utolsósorban alkalmasak arra, hogy az olvasót elkalauzolják a modern üzleti világban.

 
7 990 Ft
Akció: 6 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ESÉLYEK A PIRAMIS ALJÁN

Társadalmi felelősségvállalás és profit

Szerző: Prahalad, C. K.      

HVG Kiadó, 2006

 

Forradalmi és Nobel-díjat érő gondolat: a világ milliárdnyi szegénye is óriási piacot jelenthet. Prahalad, napjaink egyik legnagyobb hatású menedzsmentszerzője mélységes humanizmussal, meglepő példákon keresztül mutatja be, hogy a termékek, az értékesítési csatornák és a marketingeszközök sokszor radikálisan új változataival nemcsak új piacokat nyerhetünk, hanem esélyt is adhatunk a szegényebb rétegek felemelkedéséhez. A CD-mellékletben videofilmek és esettanulmányok találhatók.

 
4 800 Ft
Akció: 3 840 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A JÖVŐ

A globális változás hat mozgatórugója

Szerző: Gore, Al

HVG Kiadó, 2013

 

Al Gore korábbi könyvének címéhez hasonlóan megint egy kellemetlen igazsággal áll elő:

„Korunk olyan forradalmi változást tartogat, amely példa nélküli a történelemben. Ha újra kezünkbe akarjuk venni sorsunk irányítását, és magunk kívánjuk alakítani jövőnket, szembe kell néznünk a globális változásokat mozgató erőkkel.”

 
4 900 Ft
Akció: 3 920 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
ECONOMICS OF GLOBAL AND REGIONAL INTEGRATION

Akadémiai Kiadó, 2014

 

Our book represents a new discipline, Comparative Regional Integration Studies, which emerged approximately in the last 10 years. It conceives global integration as a main dimension of the "Contemporary Globalisation" of the last half-century. Global integration is structured by dozens of regional integrations (EU, NAFTA, Mercsoure or ASEAN), which are in interdependence and interaction. We focus on some of the major topics of international integration, like its content (main features of real-integration), the forms and efficiency of integration policies and regulation, cost and benefits of integration processes and the integration maturity. This latter problem is a new question of our analysis. In the last years, there were several attempts to measure integration processes. We introduce the method of "integration profile analysis", which is developed to extend the integration measurement beyond some quantitative aspects to qualitative considerations as well. We offer the book not only for Master and Ph.D. students of International Economic Relations and International Studies, but also to the wider public being interested.

 
6 650 Ft
Akció: 5 985 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
EURÓPAI KÖZGAZDASÁGTAN

Szerző: Csaba László

Akadémiai Kiadó, 2014

 

Az „europaizálódás" legfőbb előnye elsősorban nem anyagi természetű, inkább a ráhatásban jelentkezik. A szélsőséges megoldások helyett a közmegegyezés felé visz, a döntéseket jó irányba tereli.

 

A tudomány feladata a megismerés, nem a világ közvetlen, forradalmi átformálása. A direktben politizáló közgazdaságtan nem tűnt el, csak átalakult, ruhát cserélt. Hol a tömeges magánosítás, hol a fenntarthatatlan állampénzügyeket eredményező kiegyensúlyozatlan növekedés, hol az ódivatú osztozkodás, hol meg az unortodoxia formájában.

 
3 990 Ft
Akció: 3 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KEYNES ÉS HAYEK

Az összecsapás, amely meghatározta a modern közgazdaságtant

Szerző: Nicholas Wapshott

Napvilág Kiadó, 2014

 

A nagy válságtól a nagy recesszióig

John Maynard Keynes a jóléti állam atyja, Friederich August Hayek a szabad piac prófétája és a klasszikus liberális közgazdaságtan védelmezője. Kinek volt igaza, Keynes-nek vagy Hayeknak? Ez a könyv nem tesz kísérlet arra, hogy megválaszolja ezt a közgazdászokat és politikusokat nyolcvan éve megosztó kérdést, de a két férfi életútját és munkásságát bemutatva megismertet bennünket ezzel az alapvető vitával, amely mind a mai napig elválasztják a liberális és konzervatív nézeteket.

 
3 900 Ft
Akció: 3 315 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A VÁLTOZÁSMENEDZSMENT ELMÉLETE ÉS GYAKORLATA

Akadémiai Kiadó, 2013

 

Az élővilág teremtményeinek körében a változás természetes és minden napos jelenség. A legkisebb mikroorganizmusoktól kezdve az Univerzumig bezárólag a mozgás és az átalakulás folyamatos. Ennek egy része - akár genetikailag, akár kémiailag, vagy másképpen - szabályozott, míg más részük spontán lefolyásúnak tekinthető. Az ember a változásoknak némelykor elindítója, máskor kísérletező megfigyelője, vagy éppen elszenvedője, de mindemképpen érintettje, és mint ugyancsak élő szervezet, maga is változik. Farkas Ferenc egyetemi professzor társam könyve ezeket a változásokat szervezeti  (vagyis rendszer) keretekbe helyezve tárgyalja. A munka tanulságos tapasztalatokat, eseteket és jól hasznosítható módszereket kínál mindazoknak, akik akár kisebb, akár nagyobb méretű (kiterjedésű és mélységű) szervezeti beavatkozásokat kívánnak kezdeményezni és/vagy megvalósítani a szervezetek világában - középpontba helyezve a szervezeti egyént.

 
4 950 Ft
Akció: 4 205 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
SZOCIOLÓGIA KÖZGAZDÁSZOKNAK

Baccalaureus Scientiae sorozat

Szerkesztette: S. Nagy Katalin

Typotex Kiadó, 2007

 

A Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara 1998-ban alakult meg, 2001 óta újra van közgazdászképzés is. A közgazdász hallgatók szociológiát és gazdaságszociológiát tanulnak (a választható tárgyak között kultúraszociológia is szerepel). Itt a hangsúlyok a társadalom mellett a gazdasági élet, a társadalmi cselekvés (Max Weber) mellett a gazdasági cselekvés kérdéskörei, problémáira kerültek az elemzések, értelmezések során. Alapként természetesen megmaradt a társadalmi cselekvés (célracionális, értékracionális, emocionális vagy tradicionális cselekvés), ugyanakkor igyekeztünk bemutatni szociológiai módszerekkel a közgazdasági elméletek által kialakított fogalmak és törvények által leírt, gazdasághoz kötődő bizonyos fajta emberi cselekvéseket.

 
3 200 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MAKROÖKONÓMIA ÉS A GYAKORLAT

Szerző: Vincze János

Typotex Kiadó, 2010

 

Ebben a könyvben a gyakorlati makroökonómiai modellezés szempontjából fontos középtávú makroökonómiai problémákról lesz szó. Az utóbbi években ugrásszerűen megnőtt a kereslet a magyar gazdasággal kapcsolatos makroökonómiai modellezés iránt. Ennek egyik legfontosabb indoka az Európai Unió elvárásai a nemzeti gazdaságpolitikákkal szemben, de ettől független igény keletkezett az MNB inflációs célkitűzésen alapuló monetáris politikája, illetve az ECB központi bankokkal támasztott követelményei miatt is. Jelen monográfia alapvető célja, hogy útmutatót adjon azoknak, akik a gazdaságot egészében modellezni kívánják fiskális vagy monetáris politikai célokból. Ehhez az elméleti és empirikus közgazdaságtan eredményeit, nemzetközi modellezési tapasztalatokat, és, nem utolsósorban, az eddigi magyar modellezési kísérletek tanulságait is felhasználom.

 
4 600 Ft
Akció: 3 910 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KÖRNYEZETGAZDASÁGTAN

Baccalaureus Scientiae sorozat

Szerkesztette: Szlávik János

Typotex Kiadó, 2007

 

A tankönyv a környezetgazdaságtan fogalomkörét tágan értelmezve a szennyezés gazdaságtanán, az externáliák kérdésein túl tárgyalja a természeti tőkével összefüggő kérdéseket, a környezetértékelés témakörét, a környezetstratégia, környezetpolitika, környezetszabályozás elméletét és gyakorlatát. Mindezt azonban a fenntartható fejlődés nézőpontjából teszi, és zárófejezetében a fenntarthatósági átmenet útjait és módjait, a jövő stratégiáit igyekszik felvázolni. Az elméleti kifejtés, gyakorlati ismertetés mellett számos módszertani elemzést találhat az olvasó.

 
2 750 Ft
Akció: 2 340 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
BOLDOGSÁG ÉS GAZDASÁG

A buddhista közgazdaságtan eszméi

Az ökológiai gondolat sorozat

Szerkesztette: Zsolnai László

Typotex Kiadó, 2010

 

A buddhista közgazdaságtan  (buddhist economics) - a buddhizmus alapeszméi által inspiráltan - a gazdaság és a gazdasági tevékenységek újfajta megközelítését adja. A ma uralkodó (mainstream) közgazdasági megközelítéssel, a profitnövelés mindenkori akarásával  szemben,  vágyak önkéntes korlátozását, a mások önzetlen szolgálatát gazdaságosnak tekinti, sőt a béke, az ökológiai fenntarthatóság és a boldogság  zálogát kínálja evvel. Mondhatjuk nemcsak szokatlan, hanem meghökkentő ez a szempont.  De nem szereptévesztett közgazdászok filozófálnak e könyvben, hanem felmérésekkel, és kutatásokkal igazolt új, tudományos állításokkal bíztat a  nemzetközi szerzőgárda.

 
2 900 Ft
Akció: 2 465 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A KAPITALIZMUS KÍSÉRTETE

Szokatlan szempontok sorozat

Szerző: Joseph Vogl

Fordította: Barta Tamás

Typotex Kiadó, 2013

 

A cím a Kommunista kiáltvány híres kezdőmondatát veszi kölcsön, felcserélhetővé téve a kapitalista szellemet egykori és „kísérteties” ellenpárjával:

 

„KÍSÉRTET JÁRJA BE A VILÁGOT — A KAPITALIZMUS KÍSÉRTETE.”

 
3 500 Ft
Akció: 2 975 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  KUTATÁSI ÉS PUBLIKÁLÁSI KÉZIKÖNYV NEM CSAK KÖZGAZDÁSZOKNAK

Szerző: Kovács Kármen

Akadémiai Kiadó, 2013

 

Könyvünk célja, hogy segítséget nyújtson a tudományos kutatómunkához és a kutatás eredményeit közlő publikációk elkészítéséhez. Bár elsősorban a közgazdaság-tudomány és az üzleti tudományok területén kutatóknak szól, részletesen foglalkozik a természet- és társadalomtudományos kutatás és publikálás sajátosságaival, így más tudományágak művelői is nagy haszonnal forgathatják. A fiatal kutatók számára átfogó, egyben elmélyült áttekintést ad mind a kutatásról, mind a szakmai közlemények megírásáról, ugyanakkor a tapasztalat szakemberek számára is sok fontos és újszerű kutatás-módszertani ismeretet tartalmaz. Külön fejezetben tárgyalja a szakdolgozat-készítés módszertanát, így a végzős főiskolai, egyetemi hallgatók nélkülözhetetlen kézikönyve.

 
3 200 Ft
Akció: 2 880 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
TÉR ÉS KÖZGAZDASÁGTAN

Szerző: Dusek Tamás

L’Harmattan Kiadó, 2013

 

A kötet a tér közgazdaságtani szerepének elméleti, módszertani és elmélettörténeti kérdéseit tárgyalja. A téma a különböző hátterű érdeklődő olvasók és kutatók számára eltérő mértékű és jellegű újdonságot nyújt. A területi kutatóknak elsősorban a téma megközelítése, a módszertani részek, az alapforrásokon alapuló elmélettörténeti részek és a területi kutatók által jól ismert területi gazdasági elméletek interpretációja lehet újszerű. A területi kérdésekkel korábban nem foglalkozó közgazdászoknak és érdeklődő olvasóknak a közgazdaságtan módszertani kérdéseiről írottak ismertek lehetnek, a területi részek kevésbé, legalábbis nem az általános közgazdaságtan irodalmán belül származó forrásokból.

 
2 300 Ft
Akció: 1 840 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
SOKKDOKTRÍNA

A katasztrófakapitalizmus felemelkedése

Szerző: Klein, Naomi

Akadémiai Kiadó, 2013

 

Bármerre tekintsünk is a földgolyón, Nagy-Britanniától az Egyesült Államokon és Ázsián át a Közel-Keletig, mindenütt jelen vannak a hatalom birtokosai, akik hasznot húznak a káoszból, kihasználják a vérontást és a katasztrófákat, hogy brutális módon saját képükre formálják a világot. Ők a sokkdoktorok. A Sokkdoktrína, e lebilincselő és revelatív munka rávilágít korunk titkos történetére. Mikor sokat látott újságíróként Naomi Klein a nyereségvágy globális lovagjainak nyomába eredt, olyan információkra és kapcsolatokra bukkant, melyek még őt is megdöbbentették. Álmában sem hitte volna, hogy a sokkdoktorok nézetei ilyen mértékben eluralták világunkat, mint ahogy hatalomra kerülésük története is minden képzeletet felülmúlt. A szökőár nyomán besöpört milliárdok, Oroszország kifosztása és az iraki háborús helyzet kihasználása mind-mind egy folyamat állomásai, melyben a haszon növekedésének gyilkos tempóját csak az ennek érdekében elkövetett gyilkosságok brutalitása múlja felül.

 
4 900 Ft
Akció: 4 410 Ft
Kezdete: 2017.10.12
A készlet erejéig!
-15%
A BEFEKTETÉSEK ÉS A TŐKEPIAC

Szerző: Bélyácz Iván

Akadémiai Kiadó, 2013

 

Az Akadémiai Kiadó új ismeretterjesztő sorozatának célja rövid, lényegre törő, fogyasztható, ugyanakkor a tudomány mai állását tükröző, megalapozott, kiegyensúlyozott és tárgyilagos áttekintést adni egy-egy tudományágról, részterületről vagy éppen aktuális kérdésről. A sorozat enciklopédikus jelleggel, a tudományok teljességét átfogó módon kíván egy-egy zsebkönyvbe sűrítve alapvető ismeretekkel szolgálni elsősorban a laikus olvasó számára. A kötetek hazai szakértő szerzői garanciát jelentenek a megbízható és naprakész tudásra, miközben a modern arculat és az egységes, könnyen áttekinthető belső szerkezet a mai olvasó igényeihez igazodik. A Pont könyvek egyszerre támpont a tájékozódásban és kiindulópont az ismeretek elmélyítéséhez. Egy biztos pont korunk információözönében.

 

 

 
1 590 Ft
Akció: 1 350 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
STRATEGIA SAPIENS

Szerző: Dr. Gáspár Tamás

Akadémiai Kiadó, 2012

 

A távlatos gondolkodás, a tervezés az emberi természet velejárója. Gyakran elgondolkodunk saját utunkról, családunkról, munkahelyünkről és lakóhelyünk, valamint nemzetünk lehetőségeiről. Gáspár Tamás könyve abban segít, hogy a stratégiai látásmódot miként lehetne alkalmazni egy emberséges-fenntartható világszemléletben. Mind a nemzetközi, mind a regionális gazdaságtan elmélete és gyakorlata sokat meríthet ebből a megközelítésből; főként azért, mert a szerző rendkívül komplexen, interdiszciplináris módon foglalkozik a témával: a közgazdaságtan, fejlesztés-gazdaságtan erkölcsi kérdésként kerül színre, beágyazva a neveléselmélet, filozófia, pszichológia, etológia, menedzsment, jövőkutatás, statisztika, sőt néhol a vallásbölcselet ide vonatkozó eredményeibe. A kötet szisztematikusan végigvezeti olvasóját szerzője gondolatain, kérdésein. Nem végső válaszokat ad,hanem elgondolkodtat; mindezt olvasmányosan, mindenki számára élvezhető módon. A gondolkodó értelmiségiek számára fontos olvasmány.

 

Dr. Majoros Pál, intézetvezető főiskolai tanár

Budapesti Gazdasági Főiskola

 
4 950 Ft
Akció: 4 455 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
ELÉG LEGYEN A VÁLSÁGBÓL! MOST!

Szerző: Krugman Paul

Akadémiai Kiadó, 2012

 

Elég! 2008 óta soha nem látott pénzügyi és gazdasági válság sújtja a fejlett világot, és egyelőre a legkevésbé sem látszik a vége. Miért mondanak csődöt legalapvetőbb tételeink a hosszú évek óta tartó válságkezelés során? Éppen azért, mert válság van – nem normális időket élünk. Paul Krugman a Nobel-díjas "megmondóember", a közgazdaságtan közismert fenegyereke szerint sem a krízis okait nem tártuk fel teljes mélységükben, sem kezelésének módját nem választjuk meg jól.

 

Krugman 2012-ben megjelent, rendkívül olvasmányos művében feltárja előttünk, hogyan oldható meg az immáron ötödik éve tartó válság. Hogy igaza van-e? Erről csak akkor tudunk véleményt formálni, ha elolvassuk a könyvet.

 
3 600 Ft
Akció: 3 240 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
GAZDASÁGDIPLOMÁCIA

Szerkesztette: Suha György

Publikon Kiadó, 2012

 

Gazdaságdiplomáciai tankönyv, elsősorban BA-s hallgatók részére. Nem szakkönyv, hanem érdekes, vázlatszerű kötet a szakmai ismeretek bővítéséhez, összegző, kiegészítő áttekintés.

 
2 490 Ft
Akció: 2 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
EURÓPA ELRABLÁSA 2.0

Adalékok a pénzügyi válság politikai gazdaságtanához

Szerző: Forgács Imre

Gondolat Kiadó, 2012

 

Különös időutazásról szól ez a könyv, amit a tisztelt Olvasó a kezében tart. A szerző jó harminc évvel ezelőtt írta első tanulmányát az Egyesült Államokban éppen akkor hódító neoliberális tanokról, melyben azok gazdasági és közigazgatási veszélyeire figyelmeztetett. Ma már közismert tény, hogy az eszmerendszer hithű követői – több évtizedes világuralmuk „eredményeként” – 2008-ban látványosan romba döntötték az amerikai tőkepiacokat, majd a globális „pénzügyi világháló” közvetítésével az Európai Unió „déli” tagállamait is súlyos pénzügyi válságba taszították.

 
3 000 Ft
Akció: 2 550 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
GAZDASÁGTAN 1X1

Várható megjelenés: 2012. augusztus

Szerző: Puster János

Gondolat Kiadó, 2012

 

Harold Hotelling felettébb kellemesen töltötte el idejét a napfényes strandon. Különböző matematikai feladványokkal szórakoztatta önmagát. Egy idő után azonban szerette volna felforrósodott elméjét egy kis adag fagylalttal normál hőfokra visszahűteni. Körülnézett. Egy, csak egy fagyis volt talpon a vidéken, messze, távol tőle. Hotelling mélységesen felháborodott, és… A történet folytatását elolvashatja a Mono, duo, tri című alfejezetben.

 

Ajánlott a könyv minden felsőfokú tanulmányt folytató hallgatónak, aki melléktárgyként ismerkedik a közgazdaságtan alapjaival, hogy szakterülete működését szélesebb és mélyebb összefüggésekben is megismerje. Javasolt továbbá a Gazdaságtan 1x1 mindazoknak, akik szeretnék elkerülni az adósságspirált, vagy abból szándékoznak minden erejüket latba vetve kikerülni.

 
3 000 Ft
Akció: 2 550 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
TUDÁSALAPÚ REGIONÁLIS FEJLŐDÉS

Szerző: Lengyel Balázs

L’Harmattan Kiadó, 2012

 

Világos, releváns kérdések, az empíria tiszteletére épülő változatos módszertan és tiszta válaszok – ez Lengyel Balázs könyvének rövid summázata. Miközben mind elméleti, mind gyakorlati szempontból érvényes ismeretekhez és felismerésekhez jutunk a tudásalapú gazdaságban megjelenő regionalitás tekintetében, a legüdítőbb a szerző biztos kezű témavezetése, fölényes módszertani tudása és előítélet-mentessége.

(Láng László, főigazgató, IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola)

 
2 100 Ft
Akció: 1 680 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
  TANÁCSOK, TIPPEK, TRÜKKÖK, NEM CSAK SZAKDOLGOZATÍRÓKNAK – AVAGY A KUTATÁSMÓDSZERTAN ALAPJAI

Szerző: Majoros Pál

Perfekt Kiadó, 2011

 

A Tanácsok, tippek, trükkök nem csak szakdolgozatíróknak című kiadványunk már a címében is sejteti tartalmát. Napjainkban egyre nagyobb követelményt támasztanak a szakdolgozat, a TDK-dolgozat vagy egy prezentáció elkészítésével kapcsolatban. Bár már egyre inkább növekszik azon intézmények száma, ahol felkészítik a diákokat eme megmérettetésre, de sajnos még mindig nem fektetnek rá elég hangsúlyt, ezért a diplomáját vagy egyéb írásos dolgozatát készítő számos alkalommal szembesül olyan nehézségekkel, amelyek áthidalására nem mindig talál választ.

 

 
3 500 Ft
-10%
MATEMATIKAI KÖZGAZDASÁGTAN I.

Általános egyensúlyi modellek és mikroökonómiai elemzések

Szerző: Zalai Ernő

Akadémiai Kiadó, 2011

 

A könyv a szerző először 1989-ben, majd 2000-ben megjelent azonos című művének jelentősen átdolgozott és kétkötetesre bővített változata.

 

Az I. kötet bevezető fejezetét követő négy fejezet az általános egyensúlyelmélet Arrow-Debreu-McKenzie-típusú modelljeit tárgyalja a konvex analízis eszköztárával, a további öt fejezet pedig az általános egyensúlyelmélet haladó mikroökonómiájával foglalkozik a függvénytan és analízis megszokott eszközeivel.

 
5 670 Ft
Akció: 5 105 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
THE REGION

Regional Development, Policy, Administration and E-Government

Szerzők: Enyedi György, Tózsa István

Akadémiai Kiadó, 2004

 

This 5th volume of the series is concerned with the regional aspect of the social and economic development, emphasising the role of public administration in the post communist region of Europe, especially in Hungary, with a few comparative outlooks onto Slovakia, the Czech Republic and Poland. The chapters contain surveys and case studies that can be recommended to anyone interested in the regional development of this huge region of Europe that is joining the Union in 2004. The studies in Chapter1, entitled Regional Development, describe the changes of the regional structure and the regional processes undergoing in the Eastern half of Europe and in Hungary particularly, brought about by the emergence of the multiparty democracy, the market economy and the integration to the globalising world.

 
9 800 Ft
Akció: 8 820 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
DEMOCRACY AND DEFICITS

The New Political Economy of Fiscal Management Reforms in the European Union

Szerző: Győrffy Dóra

Akadémiai Kiadó, 2007

 

The persistence of fiscal imbalances in advanced and emerging economies alike belies the expectations of early globalization theorists about a worldwide convergence of macroeconomic policies. Using a political economy perspective the book aims to identify the main factors, which are responsible for this lasting divergence. Based on qualitative and quantitative evidence from the European Union with case studies on Hungary and Sweden, it finds that the level of public trust in the political system and the capacity of the elite for consensus critically affect nation- states' prospects for fiscal sustainability.

 
8 500 Ft
Akció: 7 650 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
TÉRSZERKEZET ÉS GAZDASÁGI NÖVEKEDÉS

Szerző: Varga Attila

Akadémiai Kiadó, 2009

 

A Térszerkezet és gazdasági növekedés középpontjában a regionális fejlődés magyarázatára szolgáló élvonalbeli elméletek áttekintése és alkalmazása áll. A könyv hasznos hivatkozási és információs forrás a regionális közgazdaságtannal foglalkozó tudósok és diákok számára egyaránt.

 

Roberta Capello, a Politecnico of Milan professzora, a Nemzetközi Regionális Tudományi Társaság (RSAI) elnöke

 
4 820 Ft
Akció: 4 340 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
VERSENYTEREMTÉS - ALKUVAL

Demonopolizáció és állami támogatás az átalakulás idején

Szerző: Voszka Éva

Akadémiai Kiadó, 2003

 

A tervgazdaság alapvető jellemzői közé tartozott a vállalatok centralizált szervezeti rendszere és a puha költségvetési korlátot fenntartó állami újraelosztás. Az átalakulástól azt lehetett várni, hogy a magántulajdonnal együtt a verseny is erősödik: felbomlanak a korábban mesterségesen létrehozott nagyvállalatok, csökken a gazdaságon belüli, versenytorzító redisztribúció. Ezzel szemben az ezredforduló mindennapjai nálunk is a monopolista praktikák és a nagy fúziók híreitől, az egymásra licitáló újraelosztási tervek és programok, ráadásként az Európai Uniós támogatások ígéreteitől hangosak. Gyengék maradtak-e valóban Magyarországon a verseny strukturális alapjai? Milyen gazdasági és politikai érdekek tartják fenn a támogatások narkotikumát, milyen erők teszik ciklikus jellegűvé az újraelosztást? Lehet-e tartósan erősíteni a versenyképességet a verseny rovására? A könyv az elméleti keretek és a gazdaságpolitikai dilemmák elemzése mellett apparátusi döntések és vállalati esetek színes palettáját kínálja az Olvasónak, személyes beszélgetéseket és a kortárs történelem levéltárának tekintett napi sajtó cikkeit is felhasználva illeszti össze a sikerek és kódolt kudarcok mozaikjait.

 
5 300 Ft
Akció: 4 770 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
ÚJ KÖZGAZDASÁGTAN. A MINŐSÉG TÁRSADALMA

Szerzők: Kopátsy Sándor, Bánkuty Tamás

Akadémiai Kiadó, 2011

 

Magyarország egyik legismertebb közgazdászának több mint fél évszázados pályája a gazdasági reformprogramoktól a rendszerváltás privatizációjának ellenőrzésén át napjaink újszerű közgazdasági szemléletének megalkotásáig ível. A Kádár-korszakban fekete báránynak tartott Kopátsy Sándor munkásságát Matolcsy György nemrégiben „második alma materének” nevezte, s hogy miért, az azonnal érthetővé válik az Új közgazdaságtan. A minőség társadalma olvastán.

 
3 990 Ft
Akció: 3 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
MIKROÖKONÓMIA KÖZÉPFOKON

Egy modern megközelítés

Bővített, átdolgozott kiadás

Szerző: Varian Hal R.

Akadémiai Kiadó, 2012

 

Hal R. Varian: "Mikroökonómia középfokon" című tankönyve egyedülálló módon az elemzést, a problémák vizsgálatát és megoldását helyezi középpontba. Egyszerű matematikai módszerekkel vezeti be az olvasót a mikroökonómiai elemzés módszertanába. A szerző célja az, hogy az összefüggéseket analitikus eszközök és módszerek - példákkal illusztrált - bemutatásával fejlessze az olvasók és diákok elemző és problémamegoldó képességét. A matematikai nyelv és a matematikai módszerek elősegítik a pontos, precíz vizsgálatot, alkalmazásuk a legjobb út a tananyag megértéséhez és továbbgondolásához. A könyv moduláris szerkezetű, fejezetei egy adott téma köré csoportosulva folyamatosan épülnek egymásra. A szerző a témák pontos és teljes kifejtésére törekszik, és a részletekre fordított figyelem felkeltésével megkönnyíti a különböző problémák megértését. A könyv elsősorban diákoknak készült, de a gyakorlati, illetve elméleti munkát végző közgazdászok, és a téma iránt érdeklődők figyelmébe egyaránt ajánlható.

 
7 250 Ft
Akció: 6 525 Ft
Kezdete: 2017.10.09
A készlet erejéig!
-10%
KÖZGAZDASÁGTAN

Bővített, átdolgozott kiadás

Szerzők: Samuelson Paul A., Nordhaus William D.

Akadémiai Kiadó, 2012

 

Paul Samuelson Közgazdaságtana immár több mint hatvan éve alapmű a bevezető közgazdaságtan oktatásában szerte a világon. Első kiadása 1948-ban látott napvilágot, s azóta háromévente jelennek meg frissített és aktualizált újabb kiadásai az Amerikai Egyesült Államokban. A könyvet 17 nyelvre fordították le, így vált minden idők egyik legnagyobb példányszámú, népszerű tudományos munkájává. Samuelson professzor 1985-ben vonta be a munkába William Nordhaust szerzőtársként. Kötetünk a Közgazdaságtan tizenkilencedik kiadásának magyar fordítása. Samuelson professzor e könyv befejezése után 2009. december 13-án hunyt el.

 
9 500 Ft
Akció: 8 550 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
INFORMÁCIÓGAZDASÁG

Szerzők: Hámori Balázs, Szabó Katalin

Akadémiai Kiadó, 2006

 

Információs társadalom, információs gazdaság - ezt szajkózzák ma mindenfelé, közben nemcsak a társadalom többsége, de a döntéshozók is úgy téblábolnak a világban, mint Stendhal sokat idézett, Napóleon rajongó hőse a waterloo-i csatatéren, fogalmuk sincs arról, mi történik. Szabó Katalin és Hámori Balázs könyve fontos hozzájárulás a tájékozódáshoz, az állandóbbnak tűnő és a valóban új jelenségek szétválasztásához, azoknak a tanoknak és hiteknek tényszerű elemzéséhez, melyekből a mai hazai tennivalók is következtethetők. A könyv az érdeklődő olvasók és a szakemberek számára egyaránt izgalmas és valóságnézetével elengedhetetlen olvasmány, azoknak akik nem eszmerendszerek frusztráló vagy megváltó világában, hanem a mai lét jobbításában gondolkodnak. Vámos Tibor, akadémikus

 
4 450 Ft
Akció: 4 005 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
HOMO OECONOMICUS ÉS A BEFEJEZETLEN TEREMTÉS

Analitikus gazdaságpszichológia alapvetése és alkalmazása

Szerző: Menyhay Imre

Akadémiai Kiadó, 2004

 

Az analitikus gazdaságpszichológia olyan szemléletet képvisel, amely a gazdálkodás és a pszichoanalízis összefonódásán nyugszik. Freud az általa életre hívott pszichoanalízist metapszichológiának nevezte. Hangsúlyozta, bátorság kell ahhoz, hogy a metafizikát metapszichológiává fejlesszük. Ebből az alapállásból kiderül, hogy  a könyv olyan területeket is vizsgál, amelyek empirikusan közvetlenül nem megközelíthetőek. Úgy is mondhatnánk, hogy a metapszcihológia filozófiája alapján közelíti meg azokat a tökéletlenségünkből - a befejezetlen teremtésből - származó etikátlan magatartások gazdasági és társadalmi vonatkozásait, amelyek mindennapjaikba szinte észrevétlenül fészkelték be magukat.

 
4 690 Ft
Akció: 4 220 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A JELEN A JÖVŐ MÚLTJA

Járatlan utak - járt úttalanságok

Szerzők: Antal László, Bokros Lajos, Csaba László, Győrffy Dóra, Király Júlia, Muraközy László, Török Ádám

Akadémiai Kiadó, 2009

 

Jelen könyv az Akadémiai Kiadó Gazdaságpolitikai kerekasztal sorozatának második kötete. Az első, „Fecseg a felszín és hallgat a mély" címmel, Magyarország és Kelet-Közép-Európa vonatkozásában a jelenhez vezető utat elemezte. A mostani pedig, a jövőbe is tekintve, folytatja a közös gondolkodást. Magyarországon hagyományosan, és sajnálatos módon az elmúlt évtizedben is, a gazdaságpolitika sokszor a jövő generációit megterhelve választja a könnyebb utat. Pedig, ahogy e kötet címe is jelzi, jelen a jövő múltja. Mai cselekedeteink határozzák meg Magyarország jövőjét. Számos zsákutca, úttévesztés, úttalanság után ideje lenne megtalálni a jobb jövőbe vezető utakat, fejlődési pályákat. A tanulmányok túllépnek a pusztán gazdaságpolitikai közelítéseken, és a mögöttes, mélyebb elméleti, társadalmi és történelmi összefüggésekre koncentrálnak. Azt mondhatjuk, több értelemben is, hogy ez a kötet ott kezdődik, ahol a gazdaságpolitika általában végződik. Antal László, Bokros Lajos, Csaba László, Győrffy Dóra, Muraközy László, Török Ádám szerzőgárdájához most Király Júlia csatlakozott. Szomorú aktualitása a kötetnek, hogy Antal Lászlónak itt szerepel utolsó tanulmánya. A könyvet az Akadémiai Kiadó és a szerzőtársak az ő emlékének ajánlják.

 
3 500 Ft
Akció: 3 150 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
KUTATÁSMÓDSZERTAN AZ ÜZLETI TANULMÁNYOKBAN

Szerzők: Pervez Ghauri , Kjell Gronhaug

Akadémiai Kiadó, 2011

 

Ez a világos és lényegretörő kézikönyv ideális azoknak, akik szakdolgozatot vagy beszámolót írnak, elemzéseket készítenek. A Kutatásmódszertan az üzleti tanulmányokban megmutatja, hogyan kell megfogalmazni a problémát, kiválasztani a kutatási módszert, érvelni és motiválni, valamint hogyan kell az adatokat összegyűjteni, elemezni és bemutatni.

 
4 750 Ft
Akció: 4 275 Ft
Kezdete: 2017.10.21
A készlet erejéig!
-10%
GONDOLATOK A KAPITALIZMUSRÓL

Szerző: Kornai János

Akadémiai Kiadó, 2011

 

Kornai János a Harvard Egyetem, a Corvinus Egyetem és a Collegium Budapest emeritusz professzora. Az MTA és több külföldi akadémia rendes vagy tiszteleti tagja. Tizennégy egyetem választotta díszdoktorává. Elnöke volt a Nemzetközi Ökonometriai Társaságnak, az Európai Közgazdasági Társaságnak és a Nemzetközi Közgazdasági Társaságnak. Munkásságát többek között a Széchenyi-díjjal, a Prima Primissima Díjjal, a Magyar Köztársasági Érdemrend Nagykeresztjével és a francia Becsületrend tiszti fokozatával ismerték el. Tudományos munkásságának fő területe a szocialista és kapitalista rendszerek összehasonlítása, a posztszocialista átmenet és a jóléti állam reformja.

 
4 090 Ft
Akció: 3 680 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
GAZDASÁGI NÖVEKEDÉS, FOGYASZTÁS, ÉLETMINŐSÉG

Szerző: Tomka Béla

Akadémiai Kiadó, 2011

 

Legújabb kötetében Tomka Béla - korábbi munkásságát kiteljesítve - sokoldalúan igazolja, hogy napjaink európai összehasonlító történetírásának megkerülhetetlen személyiségévé lett. A jelen könyv az önállóvá vált Magyarország közel egy évszázados történetét a gazdasági növekedés, a fogyasztás és az életminőség három dimenziójában helyezi el. A vizsgálat egyszerre történeti és közgazdasági, elméleti és módszertani, makro- és mikrotársadalmi jelentőségű. Ez pótolhatatlan segítséget jelent nemzeti önismeretünk helyes léptékének kialakításában és a gazdasági elemzéseket gyakorta jellemző egyoldalúságok meghaladásában egyaránt. Ritka esemény, ha egy mennyiségi elemzés krimiszerűen izgalmas olvasmány - mind a részletek, mind pedig az európai távlatok összefüggéseinek metszetében.

 

Csaba László akadémikus, egyetemi tanár

Central European University, Debreceni Egyetem, Budapesti Corvinus Egyetem

 
4 500 Ft
Akció: 4 050 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
A KÖRNYEZET-GAZDASÁGTAN ALAPJAI

Szerzők: Buzás Gizella, Fabula László, Hazayné Ladányi Éva, Hubai József, Kovács Katalin, Medvéné Szabad Katalin, Mocsy Ferenc, Vass Nándor

Perfekt Kiadó, 2010

 

Az ezredforduló és a XXI. század kezdete, továbbá hazánk Európai Unióba történő integrálódása a környezetvédelem területén is új kihívásokat jelent. Olyan globális problémákkal kell megbirkóznunk (például népességnövekedés, élelmezési problémák, beszűkülő vízkészletek, súlyosan szennyezett környezet, éghajlat-destabilizáció, a nyersanyagok és energiahordozók kimerülése stb.), melyek megoldása területén már csak a politikusok világméretű összefogásával érhetünk el eredményeket, de talán még ennél is fontosabb az egyén, az egyes ember gondolkodásmódjának és fogyasztói viselkedésének átalakulása.

 
3 690 Ft

12

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.