Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Dialóg Campus Kiadó

Fő kategória >KIADÓ >D-F >Dialóg Campus Kiadó

Sorrend:

-10%
A KRIMINALISZTIKA TENDENCIÁI

A bűnügyi nyomozás múltja, jelene, jövője

Második kiadás

Szerző: Fenyvesi Csaba

Dialóg Campus Kiadó, 2017

 

Ez idáig a kriminalisztikáról mint egyetemes ténytudományról és annak legfőbb elveiről nem született áttekintő, koncentrált elméleti monográfia hazánkban. A nyomozás múltját, jelenét és jövőjét is elemző kötet bemutatja, részletesen elemzi és széleskörűen vizsgálja a bűnügyi múltkutatás (felderítés) történeti mérföldköveit, kontinentális (kriminalisztikai) és angolszász (forenzikus) fogalmi rendszerét, tudományági kapcsolódásait, krimináltechnikai és taktikai monografikus feldolgozottságát, piramis modelljét, alapelveit, nemzetközi tendenciáit, a ténykutatók hibázásait és azok lehetséges következményeit, valamint a dinamikusan fejlődő tudományterület jövőjét, fejlődési lehetőségeit és kihívásait.

 
4 980 Ft
Akció: 4 480 Ft
Kezdete: 2017.06.05
A készlet erejéig!
-10%
HATÓSÁGI JOGALKALMAZÁS A KÖZIGAZGATÁSBAN

Szerzők: Fábián Adrián, Ivancsics Imre

Dialóg Campus Kiadó, 2017

 

A hatósági jogalkalmazás a közigazgatás egyik legjellemzőbb tevékenységi fajtája. Ez a könyv ennek a területnek azt az ismeretanyagát tartalmazza, amelynek az elsajátítása az egyetemi jogász- és igazgatási képzésekben elvárt. A közigazgatási hatósági eljárás és a szabálysértési eljárás bemutatása tehát a képzések követelményeihez igazodik, különös tekintettel az egyes jogintézmények fogalmára, funkcióira.

 
4 580 Ft
Akció: 4 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  FELBOMLÁS ÉS DROMOKRÁCIA - TÁRSADALMI GYORSULÁS A MODERNITÁSBAN ÉS A POSZTMODERNITÁSBAN

Szerzők: Horváth Márk, Lovász Ádám

Dialóg Campus Kiadó, 2016

 

A társadalmi gyorsulás korunk egy olyan meghatározó jelensége, mely meghúzódik a felszín alatt. A Felbomlás és dromokrácia című könyv magyar nyelven elsőként vállalkozik arra, hogy feltárja a társadalmi gyorsulásnak az élet megannyi területén kifejtett hatását és számos esetben káros következményeit.

 
2 680 Ft
Akció: 2 410 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  KÉZIKÖNYV A TESTNEVELÉS TANÍTÁSÁHOZ (5-8. OSZTÁLYOK RÉSZÉRE)

Harmadik, jelentősen átdolgozott kiadás

Szerző: Rétsági Erzsébet

Dialóg Campus Kiadó, 2016

 

Kézikönyvünk a 2001-es első kiadás, új koncepciónknak megfelelően, jelentősen módosított harmadik változata. Az első részt alkotó tan­tervi fejezet a rendszerváltást követő szaktantervek rövid, tömör leírását tartalmazza. A sport és a testgyakorlati ágakat képviselő gyakorlatgyűjtemények, nemcsak a Nat 2012 feldolgozásához, hanem minden bizonnyal a jövőben megjelenő tantervi tartalmak esetében is jól használhatók lesznek. A gyakorlatgyűjtemények megőrzik eredeti alapeszménket, mely szerint a technikai elemek, ill. a játékelemek feldolgozásában kiemelt szerepet kell kapniuk a játékoknak, ill. a játékos módszernek. Kézikönyvünkbe néhány régi és jól kidolgozott sportág mellett új tartalmakat is beemeltünk.

 
4 980 Ft
Akció: 4 480 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS

Szerző: Horváth Zsuzsanna

Dialóg Campus Kiadó, 2016

 

E könyv a fenntartható fejlődés koncepciójának kialakulását, nemzetközi és európai uniós fejlődését tekinti át. Ezzel megalapozza a fenntartható termelés és fogyasztás stratégiájának tanulmányozását, amelynek végső célja a fenntartható fejlődéshez való hozzájárulás. A könyv bemutatja a fenntartható fejlődés 2030-ig szóló nemzetközi programját, az új globális fenntartható fejlődési célokat, az Európai Unió fenntartható fejlődési és növekedési stratégiáit, valamint a környezeti követelmények integrálására vonatkozó programját. Továbbá ismerteti a zöld gazdaság viszonylag új koncepcióját, amely nagyobb hangsúlyt fektet a fenntartható fejlődés környezetvédelmi pillérére. Elemzi továbbá az Unió integrált termékpolitikáját, amely a termékek teljes életciklusán keresztül csökkenti a káros környezeti hatásokat, különös tekintettel a fogyasztás fázisára.

 
3 980 Ft
Akció: 3 580 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A KANCELLÁRI GÉPEZET. A CDU MŰKÖDÉSE

Szerző: Volker Resing

Dialóg Campus Kiadó, 2016

 

Amióta Merkel az elnök a CDU-ban, sok minden megváltozott az Adenauer és Kohl nevével fémjelezett kereszténydemokrata néppártban. Az atomerőműveket kikapcsolják, csúnya napelemeket szerelnek fel a tetőkre, a mezőkre, a gyerekeket napközi otthonba küldik. Nincs többé kötelező hadviselés a fiatal férfiak számára. Már nyilvánosan szerethetik a polgárok a saját nemükhöz tartozókat, sőt „házassági” kapcsolatban is élhetnek. Nincs többé kötelező templomba járás, viszont a muzulmánok is a német nép nagy családjához tartozhatnak. Néhányan egyenesen úgy tekintenek a Merkel-féle CDU-ra, mint ahol „anything goes” (bármi lehetséges). Valóban veszélyt jelent Merkel látszólagos karakter- és arculatnélkülisége a pártjára? Vagy talán éppen ő a katalizátora a CDU-nak, amely mindig is pluralista és ideológiaellenes volt, és a pragmatikus politizálási stílust követte?

 
3 980 Ft
Akció: 3 580 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A FOGYASZTÓVÉDELEM KÖZJOGI KERETEI

Szerző: Bencsik András

Dialóg Campus Kiadó, 2016

 

A fogyasztóvédelmi joggal – távolabbról a fogyasztóvédelemmel – kapcsolatos tudományos igényű újabb és újabb vizsgálódásokat alapvetően három tényező teszi aktuálissá: a jogállamiság elve, a piacgazdaság ­(ki)alakulása, és a – legáltalánosabb értelemben felfogott – biztonság fontosságának egyre hangsúlyosabb megjelenése. A jogterület kialakulása és fejlődése szoros kapcsolatban áll a gazdasági viszonyokkal is, mivel a piaci viszonyok közepette – a fogyasztók hátrányára – képes megbomlani a gazdasági élet szereplői közötti egyensúly. Megállapítható az is, miszerint a fogyasztóvédelmi jog „örök mozgásban van”, így a hazai rendszer összefüggéseinek és (ki)alakulásának tárgyalásánál elengedhetetlen az európai dimenzióik érintése.

 
3 480 Ft
Akció: 3 130 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A MI ALKOTMÁNYUNK

Szerző: Egyed István

Dialóg Campus Kiadó, 2016

 

Elveszett, elvett évtizedeket, elvett vagy megtört életeket nem adhat vissza egy újra kiadott könyv, de mutathatja a szellem, a hagyomány, a tudás és a tudomány erejét az elnyomás és az idő felett. A magyar tudomány művelőinek rendkívüli teljesítménye előtt tisztelgünk azzal, hogy újra az olvasó kezébe adjuk Egyed István A mi alkotmányunk című, 1943-ban megjelent művét, reprint változatban. A mű kiadásával Államtudományi Klasszikusok címmel sorozatot indítunk, amelynek tehát első darabját tartja kezében a Tisztelt Olvasó. (Részlet Patyi András előszavából)

 
3 200 Ft
Akció: 2 880 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
VEZETŐK ÉS BEOSZTOTTAK

Második, átdolgozott kiadás

Szerző: Fábián Adrián

Dialóg Campus Kiadó, 2016

 

A közigazgatás személyzete – és nem csak Magyarországon – újra és újra tudományos vizsgálódások, kormányzati célkitűzések, olykor politikai viták célpontjává válik. Ennek a jelenségnek valószínűleg több oka is van, de ezek közül talán a legfontosabb, hogy a személyzeti politika roppant érzékeny terület, hiszen a közigazgatás – jogszerű és hatékony – működése elsődlegesen annak személyzetén múlik: kevésbé a beosztottakon, sokkal inkább a vezetőkön. Könyvemben arra törekszem, hogy komplex módon vizsgáljam a magyar közigazgatás személyi összetételét, a belső viszonyokat, a rendszer sajátosságait, a jogi szabályozás ellentmondásait, illetve mindennek elméleti hátterét, ezzel elősegítve a közigazgatási jog oktatását, közvetve pedig a közigazgatási humánpolitika korszerűsítését.

 
3 480 Ft
Akció: 3 130 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
ÁLLAMI SZEREPEK A FELSŐOKTATÁSBAN

Szerző: G. Karácsony Gergely

Dialóg Campus Kiadó, 2016

 

A felsőoktatás a társadalom, és egyúttal az állam működésének vitathatatlanul nagy jelentőségű tényezője, amely napjainkban a társadalmi változások hatására komoly kihívások előtt áll, együtt a felsőoktatás kontextusát jelentő állami tevékenységgel és feladatokkal. A szerteágazó jogterületen az állami feladatok is rendkívül széles skálát mutatnak: az állam egyszerre jelenik meg ágazati irányítóként és ellenőrzést lefolytatóként, szabályozóként, megrendelő finanszírozóként és fenntartóként (tulajdonosként).

E könyv megírásakor a szerző a téma összetettségének megfelelően komplex módon mutatja be a kérdést, a jogtudományi elemzést kiegészítve közgazdaságtani, történeti, és oktatáspolitikai megközelítéssel is.

 
2 980 Ft
Akció: 2 680 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A TERÜLETI TŐKE A VÁROSFEJLŐDÉSBEN

A Győr-kód

Szerző: Rechnitzer János

Dialóg Campus Kiadó, 2016

 

A magyar modernizáció egyik sikeres városának, Győrnek a fejlődési folyamatait dolgozza fel a szerző. A regionális tudományban napjainkban elterjedt területitőke-elméletre építve mutatja be ennek a nagyvárosnak fejlődési szakaszait. Részletesen kitér a rendszerváltozás utáni folyamatokra, azokat a gazdasági, a társadalmi és a kulturális tőke szempontjából vizsgálja. Támaszkodik azokra a kutatásokra, amelyek a város, mint lehetséges ipari körzet elemzéséhez kapcsolódóan korábban az irányítása alatt folytak.

 
4 980 Ft
Akció: 4 480 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  MERT A VILÁG VÁLTOZIK - SZENVEDÉLYEM A POLITIKA – TAPASZTALATOK ÉS TÁVLATOK

Szerző: Edmund Stoiber

Dialóg Campus Kiadó, 2016

 

Edmund Stoiber Németország egyik meghatározó konzervatív politikusa. Kiváló – és ellenfeleit nem kímélő – szónok. Határozott, nemegyszer kemény, egyenes fogalmazása, nagy népszerűséget szerzett magának és pártjának Európa-szerte, de mindenekelőtt Bajorországban. Könyvében mérleget von pályájáról, politikai barátai és ellenfelei politikájáról, visszatekintve mozgalmas élete hét évtizedére. Politikai felelősségtudata töretlen, változatlanul a fejlődést tartja szem előtt – mert ahogy a könyve címében írja: a világ változik. Egy szenvedélyes demokrata elkötelezett védőbeszéde ez, Bajorország, Németország és Európa politikai formálása mellett.

 
4 980 Ft
Akció: 4 480 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
NEMZETKÖZI SZERZŐDÉSEK MOZGÁSBAN

Szerző: Bartha Ildikó

Dialóg Campus Kiadó, 2016

 

Olcsóbb lesz-e a repülőjegy az USA-ba? Milyen adatokat kell megadnom, ha venni szeretnék egyet? Lesz-e tiszta ivóvizünk? … és még számos más kérdést sorolhatnánk, amelyre nem adhatunk biztos választ az Unió külkapcsolati jogának ismerete nélkül. Egyrészt, mert a tagállamok egyedi nemzetközi fellépései ma már egyre kevésbé hatékonyak. Másrészt a nemzetállamok szintjén kezelhetetlen kihívások az európai integráció kereteit is kezdik szétfeszíteni. Az integrált piacon elérhető áruk köre, a kontinens természeti kincseinek védelme, a béke és biztonság Európát érintő kérdései, csak hogy néhányat említsünk, már nem tekinthetők az Európai Unió „belügyének”.

 
3 480 Ft
Akció: 3 130 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  KIS MÉREGZSÁKOK - ÉPÍTSÜK LE AZ AGRESSZIÓT JÁTÉKOKKAL!

Szerző: Petra Stramer-Brandt

Dialóg Campus Kiadó, 2015

 

Egy kis düh általában jót tesz, ám ha elhatalmasodik és átvált agresszióba, akkor itt az ideje, hogy pedagógiai fogásokkal reagáljunk, és tudatosan foglalkozzunk az érzelmekkel. Miért ne tennénk ezt játékosan?

 

A kötet a 3–10 éves korosztály speciális igényeinek megfelelő, eredeti játékok és akciók gyűjteménye, melyek:

• kiválóan levezetik a feszültséget,

• segítenek felfedezni és fejleszteni az egyéni erősségeket,

• alkalmasak arra, hogy a gyerekek megtapasztalják saját határaikat,

• elősegítik az együttműködést és a csapatmunkát,

• segítenek a gyermekeknek az ellazulásban.

Óvónőknek, tanítóknak, fejlesztő pedagógusoknak és szülőknek.

 
1 980 Ft
Akció: 1 780 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  NE FÉLJÜNK MÁSOK KÖNNYEITŐL - HOGYAN SEGÍTSÜK GYÁSZOLÓ BARÁTAINKAT ÉS HOZZÁTARTOZÓINKAT?

Szerző: Chris Paul

Dialóg Campus Kiadó, 2015

 

„Fogalmam sincs, mit is mondhatnék…” Legtöbbünknek valódi gondot okoz, hogy hogyan közeledjünk a gyászolókhoz. Félünk, hátha rosszul csinálunk valamit, hogy nem találjuk a helyzethez illő szavakat. Hogyan köszönjünk a kolléganőnknek, aki a férje halála után újra munkába áll? Hogyan viselkedjünk a szomszédunkkal, akinek nemrég halt meg a fia? Mihez kezdjünk, ha ismerősünk állandóan a halott gyerekéről szeretne beszélni? Ami magától értetődik, az az, hogy mindig hallgassuk meg a gyászolót, mutassunk érdeklődést az elhunyt iránt. Merjünk kérdéseket feltenni, ha valaki sírva közli velünk: „Nem is tudom, mit kéne tennem, hogy kibírjam az életet.” Soha ne hagyjuk magukra a gyászolókat!

 
2 780 Ft
Akció: 2 500 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
AMI IGAZÁN SZÁMÍT, AZ A MEGÉLT ÉLET

Szerző: Kast, Verena

Dialóg Campus Kiadó, 2012

 

A visszapillantás ereje

A nálunk is jól ismert szerzőnő, Verena Kast sok-sok példán át mutatja be, hogy a visszatekintésből milyen sokat profitálhatunk, és ha sikerül mindez, lényegesen könnyebben viszonyulunk saját megélt életünkhöz. Emlékezzünk, éljük át újra életünk egész gazdagságát és változatosságát!

 
2 780 Ft
Akció: 2 500 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
KÖRNYEZETPOLITIKA ÉS/VAGY TERÜLETFEJLESZTÉS

Szerző: Varjú Viktor

Dialóg Campus Kiadó, 2015

 

„Ha majd kivágtuk az utolsó fát, megszennyeztük az utolsó folyót és kifogtuk az utolsó halat is, akkor majd rájövünk, hogy a pénz nem ehető…” Ez az indián mondás, amely a Greenpeace egyik jelmondatává vált, nem csak az ember földrajzi környezethez való viszonyát tükrözi, hanem azt is, hogy a területfejlesztéssel foglalkozó szakembereknek milyen dilemmával kell(ene) szembenézniük. A könyv napjaink legfontosabb környezetvédelmi kihívásait veszi számba és világít rá arra, hogy bár a környezetvédelem fejlődése és a technológiai innovációk ma már számos megoldási lehetőséget kínálnak, azok integrálása a területfejlesztésbe még nem mindig és nem mindenütt tökéletes. A könyvben elemzett, a környezetpolitikai integráció fejlődését és gyakorlati megvalósulását bemutató nemzetközi és hazai példák tanulsággal szolgálhatnak a területfejlesztéssel foglalkozóknak, és azoknak, akik erre a pályára készülnek.

 
2 980 Ft
Akció: 2 680 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  FEJEZETEK A VÁLASZTÁSOK ADATKEZELÉSI KÉRDÉSEINEK KÖRÉBŐL

Szerző: Nagy Klára

Dialóg Campus Kiadó, 2015

 

A kötet a 2014. évi választások tapasztalatait összegzi a választási eljárás egyes szakaszain végighaladva, valamint ismerteti a főbb, adatvédelmi kérdést felvető problémákat és jogintézményeket. Bemutatja a központi névjegyzékben és a szavazóköri névjegyzékben szereplő személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályozást.

 

Emellett a közérdekű adatok nyilvánosságához való jogról, a választási iratok megsemmisítéséről is szót ejt. A jogalkotó és jogalkalmazó számára is új perspektívát kíván mutatni.

 
1 980 Ft
Akció: 1 780 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
SZELLEMI REKREÁCIÓ - REKREÁCIÓ MINDENKINEK II.

Szerző: Dr. Fritz Péter

Dialóg Campus Kiadó, 2015

 

Dr. Fritz Péter főiskolai docens, az egészségtudományok doktora. Az egészséget mindig komplex módon szemlélte, ezért tanulmányait is próbálta az egészségfejlesztéshez kapcsolni (testnevelő tanár, egészségtan tanár, mentálhigiénikus, edző, rekreátor, animátor, patológiai doktori iskolában PhD fokozat). Egész életét a sport és különböző rekreációs tevékenységek művelése határozta meg. 15 éve oktat a felsőoktatásban, Egerben akkreditáltatta a rekreációszervezés és egészségfejlesztés alapszakot, aminek szakfelelőse is lett. Hallgatói kiemelkedő sikereket értek el tudományos konferenciákon. PhD téma- vezető az Eszterházy Károly Neveléstudományi Doktori Iskolában.

 
3 680 Ft
Akció: 3 310 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI JOG ÉS SZABÁLYSÉRTÉSI TÉTELEK

Hatodik, teljesen átdolgozott kiadás

A kézirat lezárva: 2015. június 20.

Szerző: Vokó György

Dialóg Campus Kiadó, 2015

 

A 2013. évi CCXL. törvény és a 2012. évi II. törvény, valamint módosításaik

 

Büntetés-végrehajtási jog című segédkönyv a jogi szakvizsgára felkészüléshez kíván segítséget nyújtani. Azok az ismeretek találhatók meg benne, amelyek elvezethetik a T. Olvasót ennek a szakvizsgatárgynak akár a mélyebb megismeréséhez is. Abban a reményben íródott, hogy valóban segítőtársa tud lenni a büntetés-végrehajtási jogot már egyszer megtanult, avagy azt megismerni óhajtónak, az abból vizsgázni készülőnek.

 
5 980 Ft
Akció: 5 380 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
TESTVÉREK - SZERETET ÉS VERSENGÉS

Szerző: Petri, Horst

Dialóg Campus Kiadó, 2015

 

Mi a testvéri szeretet, miként jön létre, hogyan befolyásolja az életutunkat? Horst Petri ezekre a kérdésekre keresi a választ. Szemléletes módon tárja fel a testvérek közötti kapcsolat különös jelentőségét. A felfedezőút során megtanuljuk jobban megérteni azokat a negatív érzelmeket is, melyek megzavarhatják a testvérkapcsolatot, s ezzel megtesszük a kibékülés felé vezető első lépést.

 
2 980 Ft
Akció: 2 535 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
MAGASFESZÜLTSÉG. VÁROSI SZOLGÁLTATÁSOK

Szerző: Horváth M. Tamás

Dialóg Campus Kiadó, 2015

 

Áramkimaradás, csőtörés, szeméthegyek – a közművek veszélyesek.

A polgármestereknek és a szolgáltató vállalatok vezetőinek azonban további rémálmai lehetnek, mivel e téren manapság nem lebecsülendők sem a kormányzati, sem az üzleti kockázatok. Mindez okkal történik, hiszen az energiaárak emelkedésének időszakában a lakásfenntartás költségeinek növekedése erősen érintette az emberek pénztárcáját. A közműszolgáltató szektorral kapcsolatban zajló gazdasági és politikai konfliktusokra azóta is különösen élénken reagál a társadalom.

 
3 980 Ft
Akció: 3 580 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
SZERETNI SOKÁIG

Szerző: Jellouschek, Hans

Dialóg Campus Kiadó, 2015

 

Egy beteljesült hosszútávú kapcsolat ma már sajnos inkább vágyálom, semmint valóság. A napi realitás sokszor éles ellentétben áll ezzel az ideállal.

Időszerű még egyáltalán a páros életforma? Voltaképpen megfelel ez az emberi természetnek és a mindenkori partner szükségleteinek? Az ismert párterapeuta igennel válaszol ezekre a kérdésekre. Szerinte nem csupán a hosszú távú szeretet, hanem a tartós párkapcsolat is lehetséges.

 
2 780 Ft
Akció: 2 500 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
OLYAN UNDOKOK VAGYTOK!

Ahogy a szülők, óvónők a gyermeki konfliktusokat megoldhatják

Szerző: Steininger, Rita

Dialóg Campus Kiadó, 2015

 

Aligha létezik még egy olyan kihívás, mint a gyermekeinkkel folytatott viták. Akár a konyhaasztalnál, akár a gyerekszobában, az óvodában vagy a játszótéren: a mindennapok számtalan alkalmat adnak az összeszólalkozásra.

Ez a könyv jellegzetes konfliktushelyzeteket tár fel és megmutatja, hogyan tudják kezelni azokat a szülők, óvónők, tanítónők – egyértelműen, szeretettel, tisztességesen és építő módon.

 
2 980 Ft
Akció: 2 680 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  BÉKÉBEN ÉLNI SZÜLEINKKEL – AHOGY A KONFLIKTUSOK FELOLDHATÓK

Szerző: Beate Scherrmann-Gerstetter, Manfred Scherrmann

Dialóg Campus Kiadó, 2015

 

Szeretetben, békében élni – ez a célunk. Helyükbe mégis nemegyszer a vádaskodás, a csalódás, a veszekedés és a harag lép. Nem ismeretlen ez sajnos a szülők és felnőtt gyerekeik kapcsolatában sem. Nagyon sokan még idősebb korukra sem békülnek ki a szüleikkel, és gyakran egy életen keresztül vonszolják magukkal a megoldatlan konfliktusokat, megkeserítve ezzel saját életüket is. Hogyan tudjuk rendbe hozni ezt a szomorú helyzetet az apáinkkal, az anyáinkkal, vagy gyerekeinkkel? Van-e jó megoldás fennálló konfliktusaink rendezésére? A témával évek óta a gyakorlatban is foglalkozó szerzők nagy teret szentelnek e kérdéseknek, és hatékony módszereket javasolnak, hogy az ellenségeskedésnek egyszer és mindenkorra vége szakadjon.

 
2 980 Ft
Akció: 2 680 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
KÖZLEKEDÉSFÖLDRAJZ ÉS TURIZMUS MAGYARORSZÁGON

Szerzők: Reményik Bulcsú, Szabó Lajos, Tóth Géza

Dialóg Campus Kiadó, 2015

 

A közlekedés és a turizmus fejlődése összefonódik. A tömegturizmus elterjedése alapvetően a közlekedési eszközök és a közlekedési infrastruktúra megújulásával van összefüggésben, ugyanakkor a turizmus is visszahat a közlekedésre, hiszen a lakosság utazási vágyának fokozódása, az élményszerzés és kikapcsolódás igénye jelentős mértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy a közlekedési szolgáltatások folyamatosan változzanak, korszerűsödjenek. A közlekedési módok (vasút, közút, légi közlekedés, tengeri, és belvízi hajózás, űrturizmus) bemutatása mellett a természeti turizmust és az aktív turizmust is tárgyalja a könyv.

 
2 480 Ft
Akció: 2 230 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A „HÁBORÚ UTÁNI HÁBORÚ” 1919–1933

Szerző: Fischer Ferenc

Dialóg Campus Kiadó, 2015 

 

A versailles-i szerződés tiltó rendelkezéseinek megkerülése, kijátszása, a weimari Németország és az antant hatalmak közötti ellentétek nemcsak európai dimenzióban zajlottak. A „háború utáni háború” folytatódott 1919–1933 között, s kiterjedt az ibero-amerikai térségre is. Az I. világháború utáni szerződések a vesztes Németország számára szűk mozgásteret jelöltek ki. Németország azonban olyan szabad térdimenziókat célzott meg az 1920-as években, mellyel nemcsak katonapolitikai mozgásterének korlátozottságát tudta enyhíteni, hanem megteremtette gyors világhatalommá válásának előfeltételeit is. A német levéltári források tanúsága szerint szisztematikus és jól álcázott német haditengerészeti, légi és katonai ambíciók realizálódtak, melynek során három, az európai kontinentális keretekből kilépő térdimenzió kapott globális jelentőséget.

 
8 980 Ft
Akció: 8 080 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A JÁRÁSI RENDSZER KIALAKÍTÁSA

Szerkesztette: Bordás Mária

Dialóg Campus Kiadó, 2015

 

A járás, mint közigazgatási területi egység, a magyar közigazgatás történetében sok évszázados múltra tekint vissza. A járások a történeti források szerint a XII. században jöhettek létre, és elnevezésük arra utal, hogy a korabeli közlekedési eszközökkel egy nap alatt be lehetett járni. Egyébként a járás, mint közigazgatási szerv, a királyi vármegye része volt, és bizonyos közigazgatási feladatokat látott el, mint például adóbeszedés, adóösszeírás, igazságszolgáltatás stb. A járásokat csak a Tanácsköztársaság idején, majd egy rövid ideig – az 1950-es években – szüneteltették, és 1983-ban szüntették meg végleg. Az átmenet időszakától, 1990-től Magyarországon egy erős, de szétaprózódott helyi önkormányzati rendszer jött létre, amely az évtizedek során többször reformra szorult, de a reformokat illetően nem volt sem szakmai egyetértés, sem politikai konszenzus a mindenkori kormány és az ellenzék között.

 
1 980 Ft
Akció: 1 780 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  AZ EURÓPAI UNIÓ KERETÉBEN MEGVALÓSULÓ BŰNMEGELŐZÉSI CÉLÚ ADATKEZELÉSEK

A rendőrségi együttműködés adatvédelmi összefüggései

Szerző: Nagy Klára

Dialóg Campus, 2014

 

Az államok közötti, bűnügyi területen megvalósuló rendőrségi együttműködés és adatcsere az Európai Unióban olyan mértékű, amely már az együttműködések rendszerszintű áttekintését igényli, és amely a személyes adatok védelméhez való jog és egyéb alapjogok veszélyeztetésének és sérelmének globalizálódását hozza. A nemzetközi bűnügyi együttműködés területén a szorosabb és hatékonyabb bűnmegelőzés érdekében egyre nagyobb az igény a személyes adatok kezelésére, újfajta, átfogó adatbázisok létrehozatalára, az adatcserék folyamatának egyszerűsítésére, az adathozzáférések szélesebb körű biztosítására és kevésbé megbízható forrásból (pl. magánszemélytől, magánszervezettől) származó vagy nyílt forrású adat „hasznosítására”. A személyes adatok védelméhez való jog tehát több szempontból is veszélybe kerül, jóllehet az az egyének részéről felmerülő igény, amely szorosan hozzátartozik az emberi mivoltukhoz.

 
3 480 Ft
Akció: 3 130 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
KÖZIGAZGATÁSI JOG. KÜLÖNÖS RÉSZ II.

Szerző: Rózsás Eszter

Dialóg Campus Kiadó, 2014

 

A közigazgatási jog oktatásának – nem csupán Magyarországon – egyik legérzékenyebb és megnyugtatóan meg nem oldott problémája a különös rész témaköre. Ennek egyik oka, hogy a közigazgatási jog különös részének anyaga „mérhetetlenül hatalmas” és erősen változékony. Napjaink tananyagíróinak munkáját nehezíti az ágazati politikák kidolgozatlansága, illetve instabilitása, mivel a gyorsan változó szakpolitika az alaposan kidolgozott fejlesztési és működési elvek rendszerének a kimunkálását megnehezíti. Tankönyvünkben arra törekszünk, hogy – a hatályos joganyag feldolgozása révén – a közigazgatási jog különös részének leglényegesebb témakörei közül az ún. védelmi igazgatás egyes területeit, valamint a humán szolgáltatások igazgatását szisztematikus rendben vizsgáljuk, elősegítve ezzel a közigazgatási jog oktatását, valamint az érdeklődők ismereteinek gyarapítását.

 
4 280 Ft
Akció: 3 850 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
EGY HÉT ANYÁNÁL, EGY HÉT APÁNÁL

Dialóg Campus Kiadó, 2014

 

Az elvált szülők gyermekeinek is lehet jó élete

Egy újszerű megoldásra bíztató modell elvált szülőknek

 

Szokatlan, szembemegy a hagyományos hétvégi apuka, hétvégi anyuka felállással, és egyre népszerűbb, gyakoribb megoldás a cseremodell. Két otthon: hogyan élnek a gyerekek a szüleik válása után felváltva mindkettőjüknél, méghozzá kiegyensúlyozottan és jól. A szerzők több hétköznapi példán keresztül mutatják be az egy hétig nálam – egy hétig nálad modellt. A könyvben külső szakértők – gyermekpszichológus, családterapeuta és egy jogász – is kifejtik az álláspontjukat, és megosztják tapasztalataikat.

 
2 780 Ft
Akció: 2 500 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
KLAUDIA ÉS AZ ELSŐ CSÓK

Szerző: Fedina Lídia

Dialóg Campus Kiadó, 2014

 

Klaudiát meglepetésként éri élete első csókja! Ráadásul a barátnői szeme láttára, akik egy cseppet sem örülnek a párnak. Mielőtt rájöhetne, hogy mit is érez, máris döntenie kell: kiáll a jóképű fiú mellett, vagy inkább a barátaival tart. Legszívesebb visszamenekülne a lovas tanyára, ahol végre igazán jól érezte magát. Az iskolában is egyre feszültebb a hangulat a formatervezői verseny miatt: Klaudia nővére nem indulhat a divatterveivel. A lányok mentőakciója pedig balul sül el, vagy mégsem? Viharos napok következnek.

 

Egy történet az első csókról, fiúkról, lányokról, egymás segítéséről és az egymás iránti megértésről.

 
1 980 Ft
Akció: 1 780 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
MÉRLEGEN AZ ÚJ LÁNY

Dialóg Campus Kiadó, 2014

 

Tabea átkozottul kétségbe van esve! Elköltöztek, és az új iskolájában láthatatlannak érzi magát. Úgy tűnik, csak Niklas, a suli könyvmolya áll vele szóba. A lány szeret olvasni, még történeteket is ír. Ám amikor a legmenőbb lányok meghívják őt péntek délutáni találkozójukra, Tabea gondolkodás nélkül őket választja az irodalomkör helyett. Ahhoz, hogy a csapa tagja lehessen, heti 75 dekát kell fogynia. Egészen addig jó mókának tűnik a lányok közös életmódprogramja, amíg a második héten Tabea nem éri el a számára kitűzött célt... Egy regény az őrült fogyókúráról, a társaktól jövő nyomásról, a családon belüli stresszről, lazán és izgalmasan.

 
1 980 Ft
Akció: 1 780 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
POLGÁRI JOG II. AZ ÚJ PTK. ALAPJÁN

A kézirat lezárása: 2014. október 13.

Szerzők: Nagy Éva, Pecze Dóra

Dialóg Campus Kiadó, 2014

 

A Jogi Szakvizsga Segédkönyvek összefoglalják az adott tárgyhoz kapcsolódó legszükségesebb ismereteket, tartalmazzák a témához kapcsolódó joggyakorlatot, iratmintákat. A kötetek tartalma szorosan kötődik az IRM Jogi Szakvizsga Bizottsága által megállapított követelményekhez.

 
6 980 Ft
Akció: 6 280 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  A KÖZIGAZGATÁS GAZDASÁGTANA. A GAZDASÁGI KORMÁNYZÁS LEHETŐSÉGEI ÉS DILEMMÁI

Szerző: Bordás Mária

Dialóg Campus Kiadó, 2014

 

A globalizmus, de különösen a 2008-as világgazdasági pénzügyi válság, az elmúlt években egy erőteljesebb állami szerepvállalásra hívta fel a figyelmet, amelynek következtében a gazdasági kormányzás kérdése egyre hangsúlyosabbá vált. A gazdasági kormányzásnak kiemelt jelentősége van a mai Magyarországon, ahol a bürokratikus gazdaságirányítási rendszer felbomlása óta eltelt csaknem 25 év alatt sem sikerült tisztázni a gazdasági kormányzás intézményeinek szerepét. Az ország gazdasági teljesítménye ennek eredményeként az elmúlt másfél évtizedben messze alul maradt a várakozásoknak.

 
5 480 Ft
Akció: 4 930 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
POLGÁRI JOG I. (AZ ÚJ PTK. ALAPJÁN)

A kézirat lezárása: 2014. március 31.

Szerzők: Nagy Éva, Pecze Dóra

Dialóg Campus Kiadó, 2014

 

A Jogi Szakvizsga Segédkönyvek összefoglalják az adott tárgyhoz kapcsolódó legszükségesebb ismereteket, tartalmazzák a témához kapcsolódó joggyakorlatot, iratmintákat. A kötetek tartalma szorosan kötődik az IRM Jogi Szakvizsga Bizottsága által megállapított követelményekhez.

 
6 980 Ft
Akció: 6 280 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A LÉLEKNEK IDŐ KELL

Szerző: Kast, Verena

Dialóg Campus Kiadó, 2014            

 

„A lélek az ember élő része, amely önmagából él és életet teremt.” (Jung)

Verena Kast lelkünk rejtett munkájáról, érzelmeink hatásáról és erejéről, és a lehetőségről, hogy igazán élőnek, vitálisnak érezzük magunkat. Mire akarjuk használni az időnket? Mit tennénk máshogy, ha még egyszer elölről kezdhetnénk? Mik a saját vágyaim, miben lelek örömöt, mikor érzem magam teljes erőmben? Útra kelhetünk, még mindig nem késő.

 
2 980 Ft
Akció: 2 535 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
BÜNTETŐJOG II. KÜLÖNÖS RÉSZ

Harmadik, jelentősen átdolgozott kiadás

A kézirat lezárva: 2014. március 15.

Szerző: Balogh Ágnes

Dialóg Campus Kiadó, 2014            

 

A Jogi Szakvizsga Segédkönyvek összefoglalják az adott tárgyhoz kapcsolódó legszükségesebb ismereteket, tartalmazzák a témához kapcsolódó joggyakorlatot, iratmintákat. A kötetek tartalma szorosan kötődik az IRM Jogi Szakvizsga Bizottsága által megállapított követelményekhez.

 
6 480 Ft
Akció: 5 830 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
FURFANGOS KÍSÉRLETEK - ÜGYES KEZEK

Szerző: Török Melinda

Dialóg Campus Kiadó, 2014

 

Okos és furfangos foglalkozások

 

A természettudományok és a művészetek oktatásában az egyik legfontosabb alapelv, hogy saját tapasztalataikon keresztül ismerhessék meg a gyerekek a különböző anyagok tulajdonságait. A kötet szerzője gyakorlott tanítói kézzel válogatta össze azokat a tudományos tételeket, amelyeket egyszerű és élvezetes kísérletek által már az egészen kicsik, az óvodások és kisiskolások is el tudnak sajátítani. A könyv anyaga szakköri foglalkozásokon és otthon egyaránt jól és költséghatékonyan használható ismeretgyarapító és készségfejlesztő gyakorlatokként. Csak a legegyszerűbb eszközökre – mint egy tojás, egy papír guriga vagy egy műanyag palack – lesz szükségünk ahhoz, hogy az itt bemutatott kísérleteket akár otthon, akár az iskolában mi is elvégezhessük a gyerekekkel. A felfedezés öröme, a sikerélmény segít abban, hogy a megfigyelt esemény tudományos magyarázatára kíváncsi gyerekek könnyűszerrel meg is jegyezzék az alapvető fizikai és kémiai tételeket. A szórakozás pedig garantált.

 
2 980 Ft
Akció: 2 535 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
GYERMEKEINK ÉS A HIT

Szerző: Albert Biesinger

Dialóg Campus Kiadó, 2014

 

Miért olyan fontos a vallásos nevelés?

 

A gyerekek kérdeznek Istenről. Miért vagyunk ezen a világon? Miért nem megy minden embernek jól a sora? Hol vannak a halottak? A mennyországba kerül-e a kutyám? Miért vagyok – vagy nem vagyok megkeresztelve? Éppen ezek a látszólag egyszerű gyermeki kérdések jelentik a felnőttek számára a legnagyobb kihívást, főként akkor, ha hirtelenjében ők maguk sem tudják a választ ezekre. E nagysikerű könyv különösen aktuális nálunk, amikor hosszú évek után ismét bevezetésre került a hittan oktatása. Várható, hogy a szülők, nagyszülők, pedagógusok egyre gyakrabban találkoznak majd ilyen kérdésekkel. Albert Biesingernek, a neves valláspedagógusnak ez a könyve jó útmutatást nyújt anyukáknak, apukáknak, nagyszülőknek, keresztszülőknek, de az óvónőknek és tanítónőknek is arról, hogy miként tudnak a gyerekek számára értékes válaszokat adni az élet és Isten szeretetének kérdéseire. „Azt szeretném ezzel a könyvvel megmutatni, hogy a 21. század vallásos sokszínűsége nem szükségképpen problémákat, hanem sokkal inkább esélyeket teremt – és határozottan szembefordulok azokkal a tendenciákkal is, amelyek a konfliktusoktól való félelem miatt a vallást száműznék a nyilvánosságból.” (Albert Biesinger)

 
2 980 Ft
Akció: 2 535 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
GERNOT KOCHER

Szerző: Herger Csabáné

Dialóg Campus Kiadó, 2014            

 

Gernot Kocher az osztrák és német jogtörténet-tudomány meghatározó kortárs alakja. Az Osztrák Jogtörténeti Intézet emeritált professzora a grazi Karl Franzens Egyetemen, tagja a strasbourgi Faculté Européenne des Sciences du Foncier-nek. Számos magánjog-történeti, jogi archeológiai, jogi néprajzi és a képeket jogtörténeti forrásként felhasználó tanulmány, valamint tizenkét monográfia szerzője. Gernot Kocher az európai jogtörténet-tudományban a jogi ikonográfiai kutatások úttörője; nem véletlen, hogy magyar fordításban elsőként „Szimbólumok és jelek a jogban. Történeti ikonográfia” című nagy sikerű művét vehette kézbe az olvasóközönség 2008-ban.

 
1 980 Ft
Akció: 1 685 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-12%
ÉPÍTÉS- ÉS TERVEZÉSTAN

Szerző: Neufert, Ernst

Dialóg Campus Kiadó, 2014

 

Kiadónk 1999-ben jelentette meg először magyar nyelven Ernst Neufert Építés- és tervezéstan című világhírű munkáját, a német 35. kiadás alapján, amely megjelenése óta a magyar építész szakma legfontosabb szakkönyvei közé tartozik. Az azóta eltelt 15 év alatt a német kiadó ötször átdolgozta a könyvet és megjelent a 40. kiadás. Ennek alapján kiadónk lefordította, újraszerkesztette és 2014. márciusban megjelenteti az átdolgozott, és új szakterületekkel bővített kötetet.

 
25 725 Ft
Akció: 22 750 Ft
Kezdete: 2017.08.23
A készlet erejéig!
-15%
ÁLLAMPOLGÁRSÁG ÉS ÁLLAMUTÓDLÁS

Szerző: Ganczer Mónika

Dialóg Campus Kiadó, 2014

 

Noha az állandóság képzetét keltik, az államok is sajátos életet élnek: megszületnek és megszűnnek. Létezésük olyan meghatározó eseményei, mint az egyesülés, a szétválás, az elszakadás vagy a terület egy részének átadása szükségképpen kihatással vannak az egyén életére is. Többnyire az állampolgárok kiszolgáltatott szemlélői az államutódlással járó radikális változásoknak: ideális esetben maguk és családtagjaik megszerzik az új állam polgárságát, ám olykor hontalanság vagy akár kiutasítás vár rájuk. Hatékony védelmet elsősorban a nemzetközi jogtól remélhetnek. A kötet eme problémakör átfogó vizsgálatára vállalkozik, az állampolgárság általános kérdéseitől haladva az államutódlás speciális esete felé.

 
4 980 Ft
Akció: 4 235 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
NEUROKÉMIA

Második kiadás

Szerzők: Világi Ildikó, Tarnawa István

Dialóg Campus Kiadó, 2013

 

A könyv célja, hogy betekintést adjon az idegsejtekre jellemző kémiai folyamatokba, a szerteágazó irodalomból összegyűjtve, röviden összefoglalja a neuronok és a köztük kialakuló kapcsolatok speciális kémiai működésére vonatkozó információkat.

 

A szerzők arra törekedtek, hogy a könyvben található alapvető ismeretek, továbbá a megadott hivatkozások és ajánlott irodalom megfelelő kiindulási alapul szolgálhassanak a tudományban elmélyülni szándékozók számára is. A könyv első, 2003-as kiadása óta már közel tíz év telt el. A molekuláris biológiai, elektrofiziológiai, immuncitokémiai, farmakológiai vizsgálatoknak köszönhetően robbanásszerűen bővültek ismereteink ezen a tudományterületen. Jelentős változások következtek be az agyi molekulák nevezéktanában is. Az új kiadás ezeket a változásokat kísérelte meg követni. A könyv számot tarthat mindazok figyelmére, akik az elemi idegi működés kémiai vonatkozásai iránt érdeklődnek, egyetemi hallgatóként, kutatóként, esetleg praktizáló orvosként, gyógyszerészként bővíteni kívánják neurokémiai ismereteiket.

 
4 980 Ft
Akció: 4 235 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KLAUDIA - SZERELEM A LÁTHATÁRON

Szerző: Fedina Lídia

Dialóg Campus Kiadó, 2013  

 

Klaudia nem is sejti, hogy az őszi táborban mennyi kaland vár rá. Korábbi, Galagonyás osztályával táboroznak együtt, és Marietta ismét kemény és alattomos ellenfélnek bizonyul. Klaudia egyik barátnőjéről, aki a munkapárja lesz, kiderül, hogy született lusta, ráadásul sokan csalással akarnak előnyhöz jutni az almaszedő versenyben. Feszültség az ellenféllel, de feszültség a saját táboron belül is. No, és a fiúk! Egyre több fiú legyeskedik Klaudia körül. Klaudia SMS-ekben tartja a kapcsolatot régi barátnőivel, akik segítik is tanácsaikkal – már ha éppen nem az ő gondjaikkal kell foglalkozni. Mi lesz ennek a vége? Győzedelmeskedik-e a becsület? Szerelmes lesz-e Klaudia? Dini, Albert, Géb, Laci, melyik fiú lesz az igazi? Egy történet a becsületről, az ébredő szerelemről, és arról, hogy mit bír ki egy barátság.

 
1 980 Ft
Akció: 1 685 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
BEVEZETÉS AZ ÖKOLÓGIÁBA

Szerző: Majer József

Dialóg Campus Kiadó, 2013

 

Ez az általános ökológiát tartalmazó munka, a populációbiológiai folyamatokat nem a szakirodalomban szokásos differenciál-, hanem a kevesebb matematikai ismerettel is megérthető differenciaegyenletekkel mutatja be, hogy a nem matematikával foglalkozó olvasók számára is érthető legyen. Nagy súlyt helyez a jelenségek grafikus szemléltetésére. Az ökológia mellett az ilyen tankönyveknél elvárt módon produkciós biológiai fejezetet is tartalmaz, vigyázva arra, hogy a két nagyon rokon, de azonosnak még sem vehető területet ne mossa össze. A könyv a magyar nyelvű szakirodalomból eddig teljesen hiányzó Loop analízissel zárul. Ez a rendszerelemzés a sztochasztikus bonyolult interaktív struktúrák stabilitási viszonyait modellezi és teszi egyben szemléletessé.

 
4 480 Ft
Akció: 3 810 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
JELENSÉGEK

(+ Kilengések ajándékba)

Szerkesztette: Horváth M. Tamás

Dialóg Campus Kiadó, 2013

 

Terít vagy hálóz? A 21. század közigazgatásának funkcionális kérdése ez. Bár helyi közigazgatás nincs adminisztratív területbeosztás nélkül, mégis egyre jobban terjednek itt is a modern virtuális formák. A szokásos községi és városi önkormányzat egy határok között lefedett területet és ott gyakorolt közösségi feladatok ellátásának együttesét jelenti. A kormányzás ehhez képest funkcionális, nem terít be földrajzi helyet vagy teret. Nem is stabil, terjed vagy szűkül – mindig mozgásban van. A kötet a városi kormányzás dinamikus jelenségeiről szól. Ilyenek a magánerőforrások bevonásának vagy éppen korlátozásának formái a társadalmilag közös feladatok ellátása körében. Idesoroljuk a közüzemi szolgáltatók között a multinacionális vállalatokat vagy az önkormányzati holdingokat.

 
3 980 Ft
Akció: 3 385 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
POLGÁRI ELJÁRÁSJOG

A kézirat lezárva: 2013. július 1.

Szerzők: Czoboly Gergely, Juhász László, Kengyel Miklós, Király Lilla, Nemessányi Zoltán

Dialóg Campus Kiadó, 2013

 

A Jogi Szakvizsga Segédkönyvek összefoglalják az adott tárgyhoz kapcsolódó legszükségesebb ismereteket, tartalmazzák a témához kapcsolódó joggyakorlatot, iratmintákat.

 

A kötetek tartalma szorosan kötődik az IRM Jogi Szakvizsga Bizottsága által megállapított követelményekhez.

 
6 980 Ft
Akció: 6 280 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
ALKOTMÁNYJOG

Utánnyomás

Negyedik, jelentősen átdolgozott kiadás

A kézirat lezárva: 2013. június 1.

Szerző: Chronowski Nóra

Dialóg Campus Kiadó, 2013

 

A Jogi Szakvizsga Segédkönyvek összefoglalják az adott tárgyhoz kapcsolódó legszükségesebb ismereteket, tartalmazzák a témához kapcsolódó joggyakorlatot, iratmintákat.

A kötetek tartalma szorosan kötődik az IRM Jogi Szakvizsga Bizottsága által megállapított követelményekhez.

 
4 980 Ft
Akció: 4 480 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
EURÓPAI GAZDASÁGI ÉS POLITIKAI FÖDERALIZMUS

Szerző: Marján Attila

Dialóg Campus Kiadó, 2013

 

Az euró stabilizálásához elengedhetetlen valódi gazdasági unió létrehozására, amibe beletartozik az adóharmonizáció, egy külön Eurózóna-költségvetés és esetleg a politikai unió valamilyen formája is, nem minden tagország lesz képes vagy hajlandó, ezért az Európai Unió minden bizonnyal egy többsebességes modell irányába indul el. Marján Attila legújabb könyve a politikai és gazdasági föderalizmus elvi áttekintése mellett megvizsgálja Európa gazdasági és politikai föderalizálódásának előfeltételeit, akadályait, következményeit és kitér arra is, hogy az Egyesült Államok történeti fejlődése mennyiben szolgálhatna alapul mindehhez. A szerző áttekinti Németország válságkezelésben játszott szerepét, illetve a német-francia tandemnek az európai föderalizmushoz való viszonyát is, és részletesen elemzi a szorosabb gazdasági integráció irányába eddig tett intézkedéseket csakúgy, mint a politikai unióra vonatkozó elképzeléseket.

 
3 680 Ft
Akció: 3 130 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.