Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Átfogó művek


Sorrend:

12

-20%
KIRÁLYOK ÉS KIRÁLYNŐK

Birodalmak és monarchiák lenyűgöző története az ókortól napjainkig

Kossuth Kiadó, 2017

 

Az uralkodók az emberiség történelmének meghatározó alakítói voltak, és a világ bizonyos részein még ma is azok: országokat egyesítettek, osztottak fel vagy dúltak fel. Könyvünk a világ olyan ikonikus, jelentős hatású uralkodóit mutatja be, mint Nagy Károly, VIII. Henrik vagy II. Vilmos. Némelyikük óriási hatalmat örökölt, másoknak keményen meg kellett harcolniuk azért, hogy kezükbe vehessék, amit jussuknak véltek. Akadt, aki háborút indított, hogy erejét fitogtassa, vagy éppen meghódítsa a világot. Számos királynő, így például a XVI. században uralkodó angol I. Erzsébet és már az új korban regnáló Viktória bámulatos eréllyel irányította országát. Harminc uralkodó életébe pillanthatunk be, mindannyian valamilyen módon befolyásolták a történelem menetét. Szétválasztjuk az igazságot és a mítoszt Artúr király legendájában, szemtanúi leszünk egy afrikai birodalom születésének, végül áttekintjük minden idők leghosszabb ideje uralkodó királynője, II. Erzsébet uralkodásának hatvanöt évét. Az eredeti, angol nyelvű kiadás anyagát kiegészítettük a magyar történelem néhány sorsfordító királyának és királynőjének portréjával.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.12.05
A készlet erejéig!
-15%
INDIA. A MÚLTBÓL A JÖVŐ FELÉ

Szerző: Gáthy Vera

Typotex Kiadó, 2017

 

India szubkontinens. Területe nem sokkal kisebb Európáénál, történelme szerény becslések szerint is három és fél évezredes, maga az indológia is több évszázados múltra visszatekintő tudományág. Indiát teljességében leírni lehetetlen, bemutatni viszont elkerülhetetlen. Világszerte felfokozott az érdeklődés a gazdaságilag is fokozatosan erősödő ország iránt. Miközben a hatalmas ázsiai kultúrák egyikeként India jelen van a maga értékeivel Európában és Magyarországon is, magyarul alig-alig jelent meg vele kapcsolatban komolyan vehető szöveg. Ez a mű kézikönyvként kíván szolgálni a magyar nyelvű érdeklődők számára. Elsősorban a történelmen keresztül mutatja be a jelenkori Indiát, ugyanis kevés olyan kultúra létezik világunkban, ahol a múlt akkora intenzitással szövi át meg át a jelent, mint Indiában. Ennek egyik aspektusa, hogy bizonyos politikai erők kifejezett célja az indiai történelem átírása egy újfajta „nemzetépítés” érdekében, amely az eddig ismert múltat e politikai cél szolgálatába állítja.

 
4 500 Ft
Akció: 3 825 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-20%
NÉMETORSZÁG ÉS A NÉMETEK

500 év Luthertől Merkelig

Szerző: Bihari Péter

Pesti Kalligram, 2017

 

Németország Európa közepén van. Európa közepén Németország van (és volt) - minden értelemben. Vajon "a költők, zenészek és filozófusok hona", vagy a peckes császároké és hadvezéreké? Minta-demokrácia, vagy minta-diktatúra? Van-e még ország Európában, amelynek a múltjában olyan kiszámíthatatlanul követik egymást a fényes és a sötét korszakok, mint Németországéban? Meg lehet mindezt érteni egyáltalán? Bihari Péter műve úgy vezet végig a németek történetén, hogy a politikai eseményeken túl a korszakos gazdasági, társadalmi és kulturális folyamatokat is bemutatja. Portrékat kapunk a főszereplőkről: Lutherről, Nagy Frigyesről, Bismarckról, II. Vilmosról, Hitlerről, Adenauerről, Brandról, Ulbrichtról, Schmidtről, Kohlról, s végül Merkelről. És egy nagy népről, amelyik kapott egy második esélyt a történelemtől, és élni is tudott vele.

 
4 900 Ft
Akció: 3 920 Ft
Kezdete: 2017.09.04
A készlet erejéig!
-15%
NINCS LEHETETLEN KÜLDETÉS

Az izraeli különleges erők halállal dacoló bevetései

Szerző: Nisszim Misál

Gabo Könyvkiadó, 2017

 

A Nincs lehetetlen küldetés c. kötetükben Michael Bar-Zohar és Nisszim Misal bemutatja az Izraeli Különleges Erők, a MOSZAD harminc legvéresebb, leglendületesebb és legbátrabb bevetését. A két szerző bámulatos részletességgel írja le az ellenséges területen végrehajtott ütközeteket és rajtaütéseket, a halállal dacoló kommandós hadműveleteket, miközben megosztja az olvasóval mind a harcoló katonák, mind a legfelsőbb parancsnokok személyes élményeit, felfedve reményeiket és félelmeiket. A történetek többnyire győzelmekről szólnak, de néha rávilágítanak az óriási kudarcokra is, valamint egybefonódnak néhány neves izraeli vezető életével és tetteivel, köztük Mose Dajan, Ariel Saron, Ehud Barak, a Netanyahu testvérek, Simon Peresz és Avigdor Kahalani sorsával és cselekedeteivel.

 
3 990 Ft
Akció: 3 390 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
33 SZERELMI HÁROMSZÖG A TÖRTÉNELEMBEN

Szerző: Hahner Péter

Animus, 2016

 

Vajon miért érdekel bennünket, mit ettek, ittak, hogyan öltözködtek, kiket szerettek és kiket csaltak meg azok, akiknek történelemformáló tevékenységéről már annyi mindent tudunk? Túlzott kíváncsiság lenne az oka, vagy egyszerű pletykaéhség? Nem valószínű. A történelem hírességeinek szerelmi élete iránti érdeklődés úgy is értelmezhető mint ősi emberi igény a társadalmak élén álló vezetők alaposabb megismerésére. Márpedig hétköznapi szerepekben közelebb érezhetjük magunkhoz a nagyságokat, mint trónusaikon vagy minisztereik között, hadseregeik élén vagy politikai döntéseik meghozatala közepette.

 
3 980 Ft
Akció: 3 385 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KÍNA XX. SZÁZADI TÖRTÉNETE

Szerző: Jordán Gyula

L’Harmattan Kiadó, 2016

 

Kína kétségkívül a jelen és a közeli jövő egyik legnagyobb hatalma, amely aktív szerepet játszik a világ sorsának alakulásában. Az elmúlt évszázadban az ország hosszú történelmének egyik legviharosabb korszakát élte. A 20. század elején még a több mint kétezer éves Kínai Császárság uralta a kontinensnyi területet, majd következtek a Kínai Köztársaság zűrzavaros évei, s a Kínai Népköztársaság első évtizedei sem hoztak nyugalmat. Forradalmak, háborúk, belharcok, éhínségek, természeti és társadalmi katasztrófák, politikai kampányok hosszú sora előzte meg a kínai csoda máig tartó időszakát.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
GAZDAGOK

A pénz, a siker és a hatalom 2000 éves története

Szerző: Kampfner, John

Partvonal Kiadó, 2016

 

Ez a könyv az afrikai királyok és spanyol hódítók legendás gazdagságától a mai olajsejkek, internetcézárok és oligarchák mesés vagyonáig, kétezer év leggazdagabbjainak hiteles portréját és élettörténetét tárja elénk.

 

A vagyon és a hatalom kéz a kézben jár: a világ gazdasági és politikai életét szinte mindig a szupergazdagok egy maroknyi csoportja uralja. Hogy miképpen gazdagodtak meg - rátermettségük, szerencséjük vagy kíméletlen rámenősségük révén -, teljesen érdektelenné válik, mihelyst följutottak a csúcsra.

 
4 490 Ft
Akció: 3 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A FÖLD FELFEDEZÉSE ÉS MEGHÓDÍTÁSA

Szerző: Ormos Mária

Kossuth Kiadó, 2016

 

A hosszan elhúzódó „felfedezések kora” volt a legnagyobb szabású világméretű átalakulás kezdete az emberi világban. A „globalizálódás” ekkor kezdődött, és ettől kezdve szüntelen tart mind a mai napig. Az élet számos szépsége ekkoriban kezdett kibomlani, hála a különböző kultúrák megismerésének, és minden konfliktus, amely a mát gyötri, ebben a korban, és annak elsősorban „hódító” jellegében gyökerezett. A felfedezések nélkül nincs gyarmati világ, a gyarmatok nélkül nincs dekolonizálás, és az utóbbi szerencsétlen, olykor elborzasztó végrehajtása nélkül nem alakul ki a mai világméretű káosz.

 
3 490 Ft
Akció: 2 790 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A BALKÁN ÉS AZ OSZMÁN BIRODALOM II.

Társadalmi és gazdasági átalakulások a 18. század végétől a 20. század közepéig - Oszmán Birodalom (Rumélia, Anatólia, Közel-Kelet)

Szerző: Demeter Gábor

MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézet, 2016

 

„Az előző kötet arra fókuszált, hogy az oszmán centrum döntései, valamint a birodalomban lejátszódó folyamatok milyen hatással voltak saját perifériájára, a Balkánra, e térséget az oszmán centrumból és az atlantikumból kiinduló változások passzív elszenvedőjeként feltüntetve. E kötetben azt vizsgáljuk, hogy a birodalmat irányító csoportoknak eredendően milyen szándékai voltak, vagyis a hatalmi centrum megváltozó világgazdasági helyzetre adott reakcióit elemezzük, mely a mediterrán és atlanti centrum perifériák feletti politikai vetélkedésében jelentkezett. E szemléletmód alapján továbbra sem a politikai entitásokat tekintjük a vizsgálat alapjának (noha a kötetek struktúrájából látszólag ez következik), hanem a gazdasági rendszereket és az őket ért kihívások hatásait vizsgáljuk tág időkeretbe ágyazva." (Részlet a kötet Bevezetőjéből)

 
4 000 Ft
Akció: 3 400 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AZ AMERIKAI NÉP TÖRTÉNETE

Szerző: Johnson, Paul

Akadémiai Kiadó, 2016

 

Paul Johnson egy újabb impozáns és olvasmányos munkával kedveskedik a magyar olvasóközönségnek. Az amerikai nép története az Egyesült Államok történetének letehetetlen és izgalmas elbeszélése - egyben enciklopédikus kézikönyv is - a kezdetektől egészen Bill Clintonig. Minden benne van, amit tudni érdemes, sok meglepő és váratlan összefüggés, tény is az olvasók elé tárul, mindig olvasmányosan és nagyon egyedien tálalva, sohasem iskolásan. Külön erőssége a könyvnek a fő személyiségek plasztikus jellemrajza.

 
5 900 Ft
Akció: 5 015 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A ROMÁNOK RÖVID TÖRTÉNETE

Harmadik kiadás

Szerző: Neagu Djuvara

Koinónia Kiadó, 2015

 

Neagu Djuvara, a bojár családból származó jogász, diplomata és történész a román történetírás ma közel százesztendős fenegyereke. Az olvasó most legnépszerűbb kötetét tartja kézben, mely számos kiadást ért meg román nyelven, és valóságos fordulatot jelentett az 1989 utáni román történetírásban.

 
2 400 Ft
Akció: 1 920 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
LEGÚJABB 100 TÖRTÉNELMI TÉVHIT

Szerző: Hahner Péter

Animus, 2015

 

Ön is úgy véli, hogy a bumeráng ausztrál találmány? Biztos benne, hogy a második világháború a Lengyelország elleni támadással kezdődött? Úgy tudja, hogy a torinói lepel Jézus testének nyomait őrzi? Akkor lapozza fel harmadik, történelmi tévhitekkel foglalkozó kötetünket. Ezúttal is olyan, széles körben elterjedt tényekre hívjuk fel a figyelmet, amelyeket a történettudomány már megcáfolt, vagy legalábbis megkérdőjelezett, ám a köztudatban még élénken élnek. A szerző szerint a történész feladata kissé a kertészére emlékeztet: ugyanúgy irtania kell néha az elszaporodott tévhiteket, legendákat és pletykákat, ahogy a kertésznek a gyomokat. Még akkor is, ha tudja: jövőre újra kisarjadnak...

 
3 980 Ft
Akció: 3 185 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
DANUBIA

Személyes krónika a Habsburgok Európájáról

Szerző: Simon Winder

Park Könyvkiadó, 2015

 

Európa nagy részét évszázadokon át a Habsburg-család tartotta a kezében megszállottak, bűvészek, muzsikusok és hadvezérek különc gyülekezete. A Habsburgok ármánykodásuk és merő konokságuk révén számos vetélytársukat távolították el a politikai porondról, mígnem 1918-ban végül maguk is szedték a sátorfájukat. Közép-Európa és Németföld zömét uralták, de sok más helyen is be-beavatkoztak Európa története aligha érthető meg nélkülük. Simon Winder rendkívül szórakoztató könyve vegykonyhák, csontvázak, ékszerek, medveárkok és balszerencsés házasságok szédítő forgatagába kalauzolja olvasóját. A Danubia egy dinasztia története, de legalább annyira szól a Habsburgok alattvalóiról, akik különféle nyelvet beszéltek, roppant területeket népesítettek be és olykor kifejezett hálátlanságot mutattak különc bécsi uralkodójuk iránt. Nekünk, magyaroknak különösen érdekes és tanulságos az az angolszász nézőpont, melyből a szerző régiónkat szemléli.

 
4 900 Ft
Akció: 3 920 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AZ EMBERISÉG TÖRTÉNETE - 22000 ÉV - 1000 TÁRGY

Corvina, 2015

 

Az emberiség hátrahagyott tárgyai a múlt egy-egy fejezetéről beszélnek. Általuk sokkal többet tudhatunk meg őseink életéről, mint a poros és, valljuk be, sokszor unalmas tankönyvekből. Ezt a páratlanul gazdag albumot lapozgatva kiderül, hogy elődeink jóval izgalmasabb és érdekesebb világban éltek, mint ahogy azt mi valaha is elképzeltük.

Milyen otthonokban laktak, hogyan temetkeztek, milyen istenekben hittek? Mit, hogyan és miből ettek és ittak? Hogyan öltöztek, dolgoztak, szórakoztak, tanultak, utaztak, harcoltak és kereskedtek? - kérdezzük kíváncsian. Az itt szereplő 1000 tárgy pedig megelevenedik, és mesélni fog nekünk 22 ezer év történelméről.

 
12 000 Ft
Akció: 10 200 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
PORTUGÁLIA TÖRTÉNETE A HUSZADIK SZÁZADBAN

Szerző: Szilágyi István

L’Harmattan Kiadó, 2015

 

A monográfia a területi kiterjedése, gazdasági fejlettsége, lakosainak lélekszáma, közigazgatási szerkezete és történelmének alakulása alapján Magyarországgal számos hasonlóságot mutató, homogén nemzetállamnak tekinthető Portugália huszadik századi fejlődésének mérföldköveit tekinti át.

 

A négy fejezetből álló mű történeti, kronológiai és geopolitikai elemzései 2014-ig ívelnek. Portugália elmúlt száz évének történelmét három köztársaság sorsának alakulása és az ország Európai Uniós tagsága keretében mutatja be.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
BRIGETIÓI GEMMALELETEK

Szerző: Gesztelyi Tamás

Debrecen University Press, 2013

 
2 050 Ft
Akció: 1 640 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
JERUZSÁLEM - EGY VÁROS ÉLETRAJZA

Szerző: Simon Sebag Montefiore

Alexandra, 2015

 

Jeruzsálem az egyetemes város, két nép fővárosa és három vallás szent helye. Birodalmak küzdöttek azért, hogy elnyerhessék, itt következik majd be az utolsó ítélet, manapság pedig e csatatéren zajlik a civilizációk összecsapása. Dávid királytól Barack Obamáig, a zsidó vallás, az iszlám és a kereszténység születésétől az izraeli-palesztin konfliktusig e háromezer éves nagyszabású történet a hit, az öldöklés, a fanatizmus és a különböző kultúrák egymás mellett élésének krónikája.

 
5 999 Ft
Akció: 4 800 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  AZ ÖRDÖG ÉS A ZSIDÓK – A ZSIDÓK KÖZÉPKORI KÉPE ÉS ENNEK KAPCSOLATA A MODERN ANTISZEMITIZMUSSAL

Szerző: Joshua Trachtenberg

Attraktor Könyvkiadó Kft., 2014

 

Joshua Trachtenberg, amerikában élő német emigráns rabbi és történettudós immár klasszikussá vált műve, amelynek első kiadása 1943-banjelent meg. Mi a zsidókkal szemben hangoztatott vádak valódi értelme? Akár internacionalista kommunista, akár nemzetközi kapitalista, vagy akár egyszerre mindkettő, a zsidó a nyugati civilizáció főellensége. Olyan idegen, aki nem ebben vagy abban az országban az, hanem az egész nyugati társadalomban idegen a szokásaiban, a tevékenységében, az érdekeiben, a jellemében, még a vérében is. Bárhol is él, különálló lény. Ő a világ fő korcsa, aki megfertőzi az irodalmat, a művészetet, a zenét, a politikát és a gazdaságot csalárd befolyásának finom mérgével, kövenként lerombolva a társadalom erkölcsi alapját, míg az menthetetlenül a kezébe nem hullik.

 
3 200 Ft
Akció: 2 560 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK KÜLPOLITIKÁJÁNAK TÖRTÉNETE

Mítosz és valóság: Érdekek és értékek

Szerző: Magyarics Tamás

Antall József Tudásközpont, 2014

 

Magyarics Tamás könyvének második, jelentősen bővített kiadása nem csupán kézikönyvszerű bevezetés az Egyesült Államok külpolitikájának történetébe, de tudományos igénnyel megírt, élvezetes és problémaközpontú tárgyalása is a ma egyedüli szuperhatalom diplomáciatörténetének. A kötet részletesen bemutatja e hatalmas ország rendkívüli szerepvállalását: nagy háborúit, jelentős békekötéseit, tündöklését és balsikereit a nemzetközi küzdőtéren.

 
5 980 Ft
Akció: 4 785 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
AMERIKA ELHALLGATOTT TÖRTÉNELME

Szerzők: Oliver Stone, Peter Kuznik

Kossuth Kiadó, 2014

 

Oliver Stone, a világhírű filmrendező számos alkotásában, köztük A szakasz, a Született július 4-én, a JFK – A nyitott dosszié és a Nixon c. filmekben foglalkozott már az amerikai történelem sorsfordító eseményeivel. 2012-ben készült tízrészes dokumentumfilmjében arra vállalkozott, hogy az Egyesült Államok „hivatalos”, az iskolákban oktatott, a tömegmédiában sugárzott és a nagyvilágnak propagált történelmével szemben, alternatív megközelítéssel mutassa be Amerika elmúlt évszázadának legfontosabb történelmi eseményeit és politikai folyamatait.

 
4 990 Ft
Akció: 3 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
UKRAJNA TÖRTÉNETE

Egy modern nemzet születése

Szerző: Szerhij Jekelcsik

Kairosz, 2014

 

Szergej Jekelcsik neves kanadai történész a nyugati történelemtudományban elfogadott koncepcióra támaszkodva a saját szemszögéből láttatja a modern ukrán nemzet kialakulását. A szerző meggyőző erővel és lebilincselően mutatja meg, hogy Ukrajna legutóbbi kétszáz évének története, más országok történetéhez hasonlóan, egyáltalán nem az államiság programszerűen maghatározott megszerzése egy ősidők óta létező nép által. Ez inkább intellektuális projekt, a politikusok, írók és közéleti személyiségek arra irányuló kísérlete, hogy beleplántálják az ukránokba a modern nemzeti identitást és megteremtsék a maguk államát.

 
3 800 Ft
Akció: 3 040 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
VIDA Y SOCIEDAD EN AMERICA LATINA DURANTE LA COLONIA

(siglos XVI-XIX)

Szerző: Tóth Ágnes

JATE Press, 2009

 
2 835 Ft
Akció: 2 410 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
UKRAJNA TÖRTÉNETE

Szerző: Font Márta; Varga Beáta

JATE Press, 2006

 
3 150 Ft
Akció: 2 680 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
TEXTOS SOBRE TEMAS SOCIOCULTURALES LATINOAMERICANOS

Szemelvények Latin-Amerika társadalmi és kulturális kérdéseiről

Szerző: Tóth Ágnes; Nagy Marcell

JATE Press, 2004

 
2 520 Ft
Akció: 2 140 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
LATIN-AMERIKA TÖRTÉNETE

Szerző: Anderle Ádám

JATE Press, 2010

 
2 835 Ft
Akció: 2 410 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
EURÓPAI DINASZTIÁK

Szerző: Szántó Richárd

JATE Press, 2005

 
2 205 Ft
Akció: 1 875 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
DES ORIGINES A LA REVOLUTION

Anthologie d'histoire de la civilisation Française * Tome; I.

Szerző: Sujtó László

JATE Press,1995

 
2 205 Ft
Akció: 1 875 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
ÖSTERREICHISCHE IDENTITÄT UND KULTUR

Österreich-Studien Szeged; 1.

Szerző: Csúri Károly; Kóth, Markus

JATE Press, 2007

 
1 890 Ft
Akció: 1 605 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AZ ARAB ORSZÁGOK TÖRTÉNETE

Szerző: J. Nagy László; Ferwagner Péter Ákos

JATE Press, 2004

 
1 890 Ft
Akció: 1 605 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
LIPICAI - A LEGENDA

Szerző: Frank Westerman

Helikon, 2014

 

„Ha megérintesz egy lipicait, a történelmet érinted meg.”

 

A Lipicai – A legenda című könyv e csodálatos állatok történelmét mutatja be, melyeket eredetileg az Osztrák–Magyar Monarchia császári hátasainak tenyésztettek ki.

 

A történelmi nyomozás nem csupán a lipicai fajta négy évszázados történetére szorítkozik; mellette megelevenedik a XX. század számos fordulópontja is: a Habsburgok első világháborús összeomlása, a második világháború, a kilencvenes évek balkáni válsága.

 
3 490 Ft
Akció: 2 790 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
VUDU-TÖRTÉNELEM

Korunk legnagyobb összeesküvés-elméleteinek leleplezése

Szerző: Aaronovitch, David

HVG Kiadó, 2010

 

Mindig lesznek, akik világméretű konspirációs tervet sejtenek a tragikus események, a bonyolult ügyek, sőt minden nagyobb társadalmi irányváltás mögött is, Marylin Monroe halálától az ikertornyok összeomlásáig, a II. világháború okaitól Obama elnök származásáig mindenben, amit csak az emberiség élete elébük kínál.

 

David Aaronovitch kíméletlenül szedi ízekre a legismertebb összeesküvés-elméleteket. Úgy tűnik, egyiket-másikat – mint a Cion bölcseinek jegyzőkönyveit – koronként újra elő is kell szedni, s felsorakoztatni minden bizonyítékot a feledékeny utókor számára, ami világosan megmutatja, hogy elejétől végéig kitaláció.

 

 
3 900 Ft
Akció: 3 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A TÖRTÉNELEM LEGFONTOSABB DÖNTÉSEI

Szerző: Bill Price

Kossuth Kiadó, 2014

 

 „Semmi sem nehezebb, és ezért értékesebb, mint az, hogy képesek vagyunk döntéseket hozni.” (Napoleon Bonaparte)

 

Az egyik legmeghatározóbb emberi tulajdonság a racionális gondolkodás, a problémamegoldás képessége. Kötetünk az emberiség fennállása során

valaha hozott legfontosabb döntésekből tár az olvasó elé ötvenet.

- Julius Caesar átkel a Rubiconon

- Eisenhower parancsot ad a normandiai partraszállásra

- Rosa Parks nem adja át a helyét a montgomeryi buszon

- George Martin leszerződteti a Beatlest

- A nagypénteki egyezmény, avagy konfliktuskezelés Észak-Írországban…

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ZSENIK A HABSBURG-HÁZBAN

Szerző: Sigrid-Maria Grössing

Gabo Könyvkiadó, 2014

 

Sigrid-Maria Größing újabb sikerkönyvének hősei az átlagosnál tehetségesebbek voltak, és nemcsak a jelennek éltek, hanem műveikkel előrelátóan már a jövőt is építették. Valamennyien a Habsburg-háznak a tagjai, amelyik évszázadokon át egyik meghatározója volt Európa történelmének, és életüket a művészet, a tudományok és a politika

szolgálatába állították. Előfordult, hogy nem az államférfiúi megfontolás és nem is a hatalom vagy az uralkodás nyűge határozta meg tevékenységüket, hanem rejtett, de egyszer csak váratlanul feltörő szenvedélyük és tehetségük.

 
2 490 Ft
Akció: 1 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
AMERIKAI TÖRTÉNELEM ÉS TÖRTÉNETÍRÁS

Szerző: Lévai Csaba

L’Harmattan Kiadó, 2014

 

Az Amerikai Egyesült Államok történetével foglalkozó hazai kutatások zömmel annak újabb, főként 20. századi korszakaira fókuszáltak. Ennek következtében az amerikai köztársaság korai, polgárháború (1861–1865) előtti története kevésbé ismert Magyarországon. Mindez a magyar-amerikai kapcsolatok korai történetére is igaz, az egyesült államokbeli történetírás történetére vonatkozóan pedig alig valami jelent meg magyarországi történész tollából. A kötet szerzőjének munkássága arra irányul, hogy pótolja ezeket a hiányosságokat, s az említett három terület vonatkozásában új, korszerű ismeretekhez juttassa a hazai olvasóközönséget. Jelen kötetünk az utóbbi tizenöt év ilyen irányú vizsgálódásainak eredményeit tartalmazza.

 
3 900 Ft
Akció: 3 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
TITKOS KÓDOK

szimbólumok | titkos nyelvek | rejtjelek

Szerző: Paul Lunde

Kossuth Kiadó, 2010    

 

A Titkos kódok izgalmas és szórakoztató nyomozásra hív – megkísérli feltárni az információk kódolásának történetét és rejtelmeit, felmutatva mindazokat az érdekes megoldásokat, amelyek révén a rejtett üzeneteket az emberiség fejlődésének szolgálatába állította, illetve legsötétebb szándékai leplezésére használta. A kötet áttekintést ad a nemzetközi kódokról, a kódok és rejtjelek természetéről, kialakulásuk okairól, a kódfejtés technikáiról. Több mint 500 fotó és illusztráció szemlélteti a rejtjelek és kódok típusait, és mélyreható elemzések tárják fel a kódolt üzenetek alkalmazásának formáit.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
LEGENDÁS FÖLDEK ATLASZA

Szerző: Judyth A. McLeod

Kossuth Kiadó, 2011

 

A Legendás földek atlasza múltunknak azt az időszakát tárja elénk, amikor még volt helye csodáknak a világban. Bemutatja, milyennek vélték és hogyan ábrázolták földünket a nem is oly régen élt felmenőink. Kitalált tájak ezek a legkülönösebb lakókkal, olyan világ, melyet Kolumbusz és más híres felfedezők megszállottan kerestek és néha meg is találtak. A kötetet számos korabeli térkép illusztrálja: felfedezhetjük különös pontatlanságaikat, és megcsodálhatjuk az ismert világ rajzába illesztett képzelt tájaikat.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ELVESZETT KINCSEK ATLASZA

Szerző: Joel Levy

Kossuth Kiadó, 2011

 

A könyvben tárgyalt kincsek más és más történelmi korokhoz, helyszínekhez kapcsolódnak. Megtalálni közöttük uralkodók irdatlan kincsét, de olyan kincseket is, melyek nem alapanyaguk, hanem jelentéstartalmuk miatt felbecsülhetetlenek; kincseket, melyek elpusztultak, és másokat, amelyek soha nem is léteztek. Néhányukat megtalálták, mások azonban ma is hiányoznak, és további elszánt és intenzív kutatással próbálnak a nyomukra akadni...

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ELTŰNT FELFEDEZŐK LEGENDÁS ÚTJAI

Szerző: Ed Wright

Kossuth Kiadó, 2011  

 

Az eltűnt felfedezők lapjain életre kelt alakok és történetek nemcsak tragikusak és rejtélyesek, de izgalmasak és inspirálók is. Az elveszett felfedezők kalandjai térben és időben átívelik a kontinenseket és az évszázadokat. Sokan megváltoztatták az emberiség történelmét, és kitágították az ismert világ határait. Előfordult, hogy a felfedezők megmentésére indult emberek szintén odavesztek. Az eltűnt felfedezők 80 olyan kalandor történetét mutatja be, akik életüket áldozták a felfedezés oltárán.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
NAGY BIRODALMAK TÜNDÖKLÉSE ÉS BUKÁSA

Szerző: Andrew Taylor

Kossuth Kiadó, 2011

 

A világtörténelem során mindig voltak olyan etnikai vagy nemzetiségi csoportok, amelyek ki akarták terjeszteni uralmukat más, gyengébb népekre vagy nemzetekre, akár területszerző, akár kultúraterjesztő, esetleg anyagi okokból, vagy egyetlen személy rögeszméje miatt. Egyes birodalmak, mint például Hitler Harmadik Birodalma szédítő sebességgel, rövid idő leforgása alatt emelkednek fel és buknak el; mások, mint a brit és francia gyarmatbirodalmak, évszázadok során fokról fokra növekednek, de aztán sokkal sebesebben összeomlanak, mint ahogy szétterjedtek.

Könyvünk huszonöt nagy birodalmat helyez reflektorfénybe a világtörténelem legkülönfélébb korszakaiból. Kristálytiszta és elegáns leírásokkal jellemzi a birodalmakat, a mélyükön fekvő hatalmi struktúrákat, társadalmi, kulturális értékeiket, és beazonosítja felemelkedésük és majdani bukásuk okait.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A TÖRTÉNELEM NAGY RIVÁLISAI

Amikor a politika személyes párharccá válik

Szerző: Joseph Cummins

Kossuth Kiadó, 2010     

 

Amikor két nagy hatalmú politikus néz farkasszemet egymással, áthidalhatatlan személyes vagy ideológiai szembenállásuk sok millió ember életére lehet megrázó hatással. Könyvünk bemutat huszonnégy, különösen magával ragadó párharcot mutat be a világtörténelem legizgalmasabb pillanatait okozó nagy ellentétek közül. A hatalmas tudásanyagot feldolgozó, gondosan összeállított és gazdagon illusztrált kötet lerántja a fátylat a politika titkairól, bemutatja, miként válik személyre szóló küzdelemmé a történelem legnagyobb alakjainak szembenállása, és azt is megismerhetjük, milyen erők mozgatták a legfontosabb történelmi döntéseket meghozó, legbefolyásosabb vezetőket.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A TÖRTÉNELEM HÍRHEDT JÓSLATAI

Szerző: Eric Chaline

Kossuth Kiadó, 2012

           

„A legjobb jövendőmondó a józan ész, velünk született ítélőképességünk.” (Euripidész)

 

Ez a kötet az emberiség történelmén végighaladva tárja fel az emberi hiszékenység megannyi megnyilvánulását és az aktuális látnokok jóslatainak képtelenségét. Az emberi élet valamennyi területe – a vallás, politika, tudomány, gazdaság, kultúra és a háborúk – jó táptalaja volt a legkülönbözőbb légből kapott és ködös próféciáknak. Az ókortól napjainkig és tovább efféle fejezeteket olvashatnak:

 

Első és második eljövetel: Márk, Máté, Lukács és Pál

Próféta plágiumokkal: Nostradamus

Történelmi szükségszerűség: Karl Marx

A béke embere: Neville Chamberlaine

Csavard fel a szőnyeget: Variety magazin

 

Ez a színes képekkel illusztrált kötet fotóival és térképeivel életre kelti a fejezetekben foglaltakat, közelebb hozva hozzánk azokat a személyeket és intézményeket, akik, illetve amelyek a történelem leghírhedtebb jóslataiért felelősek.

 
1 800 Ft
Akció: 1 440 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
HÁBORÚK, JÁRVÁNYOK, TECHNIKÁK

A társadalmak fátumai

No.1. Nemzetközi bestseller sorozat

Negyedik, bővített és javított kiadás

Szerző: Jared Diamond

Fordította: Födő Sándor, Vassy Zoltán

Typotex Kiadó, 2010

 

Miért az európai civilizáció hódította meg a világot, miért nem másként alakult a történet? Így is fogalmazhatunk: Miért Pizarro maroknyi csapata győzte le Atahualpa inka fejedelmet és hatalmas hadseregét, miért nem ő kényszerítette térdre I. Károly spanyol királyt (és egyben német-római császárt)? Vagy ahogy az új-guineai Yali – a szerző barátja – vetette fel: Miért van az, hogy ti fehérek olyan sok árut termeltetek és hoztatok Új-Guineába, míg nekünk feketéknek oly kevés saját árunk van? A provokatív kérdésekre rendhagyó, nagy ívű válasz születik, nemcsak a történelem, hanem a földrajz, a biológia, a régészet, a nyelvészet, a járványtan és az antropológia, valamint a tudomány- és technikatörténet alapján. Mintegy 13 ezer éves időskálán mozogva új összefüggések rajzolódnak ki.

 
4 800 Ft
Akció: 4 080 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AZ USA ELNÖKEI

Szerző: Hahner Péter

Animus Kiadó, 2012

 

Hogyan fogadta Washington elnök, amikor az USA fővárosának névadója lett? Melyek a Jefferson által megfogalmazott Függetlenségi nyilatkozat leghíresebb mondatai? Azt mondta-e ki a Monroe-elv, hogy Amerika az amerikaiaké? Miért gyilkolták meg Lincolnt? Tudott-e Franklin D. Roosevelt arról, hogy támadás készül Pearl Harbor ellen? Ki ölte meg Kennedyt? Tudta-e Nixon, hogy betörést terveznek a Watergate irodaházba? Mit tett Bush, amikor az al-Káida két repülőgépet vezetett a Világkereskedelmi Központ ikertornyaiba? Hány percig tartott az Obama-kormány által elrendelt rajtaütés, amelynek során megölték Oszáma bin Ládent? Ezekre a kérdésekre is választ ad e könyv szerzője, miközben bemutatja azokat az államférfiakat, akik a világ egyik leggazdagabb, gazdaságilag és társadalmilag legfejlettebb országának élén álltak.

 
3 980 Ft
Akció: 3 380 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A LEVEGŐ MEGISMERÉSÉNEK TÖRTÉNETE

Szerző: Mészáros Ernő

MTA Történettudományi Intézete, 2008

 
2 200 Ft
Akció: 1 870 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
LENGYELORSZÁG TÖRTÉNETE

Harmadik, javított, bővített kiadás

Szerző: Szokolay Katalin

Balassi Kiadó, 2006

 

Már a könyv 1997-es első kiadása is, amely rövid  őstörténeti bevezető után az államalapítástól az  1989–1990-es rendszerváltásig kísérte nyomon  az ország zaklatott történelmét, több évtizedes  hiányt pótolt. Jelen kiadás napjainkig terjesztette  ki az időintervallumot.  Szokolay Katalin a legfrissebb szakirodalom  felhasználásával, objektivitásra és hitelességre  törekedve vázolja fel azokat a főbb folyamatokat  és eseményeket, amelyek a lengyelek, illetve  a velük sorsközösségben élő népek életkörülményeit,  sorsukat meghatározták.  A kötetet irodalomjegyzék, térképek,  kronológia, név- és földrajzi mutatók, s képek  teszik teljesebbé. 

 
3 500 Ft
Akció: 3 150 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-15%
GAMBIA - AFRIKAI TÖRTÉNELEM EGY FOLYÓ VÖLGYÉBEN

Szerzők: Dawda Faal, Suha György

Publikon Kiadó, 2008

 

Magyar nyelvű irodalom mindeddig csak érintőlegesen foglalkozott a Szenegáltól a Guineai-öböl vidékéig terjedő régió geopolitikai történetével. Az első Gambia-monográfiát átfogó igényességgel Dawda Faal, banjuli születésű, helytörténettel foglalkozó történész-tanár írta. Az 1997-es kiadás a függetlenség elnyeréséig eltelt időszakot értékelte, elemezte sajátos optikán keresztül. Faal professzor a Lesotho-i Állami Egyetemen végezte szociológiai és történelmi tanulmányait, így nézőpontja, történelemszemlélete rendkívül hiteles, ugyanakkor messzemenően megfelel a tudományos kutatás szempontjainak is.

 

 
1 800 Ft
Akció: 1 530 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
VILÁGTÖRTÉNET

Főszerkesztő: Salamon Konrád

Akadémiai Kiadó, 2006

 

A kötet célja, hogy a történettudomány jelenlegi eredményeinek alapján egy kötetben foglalja össze az emberiség történetét a kezdetektől a XX. század végéig. A szerzők e hatalmas anyagot úgy próbálták tömöríteni, hogy az egyetemes történet minden fontos eseményével megismerkedhessenek az olvasók. Elsősorban a politikatörténet bemutatására törekedetek, mert ebből vonható le a legtöbb tanulság, de az egyes fejezetek bevezetőiben áttekintést adnak az adott korszak tudományáról, művészetéről, gazdaságáról, és az akkor élt emberek életmódjáról is. Részletes tartalomjegyzék, a név- és földrajzi mutató, valamint kronológia segíti az olvasót az eligazodásban.

 
7 250 Ft
Akció: 6 165 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
  SZÖVEGGYŰJTEMÉNY AZ AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOK TÖRTÉNETÉHEZ 1620-1980

Szerzők: Bődy Pál, Urbán Aladár

Dialóg Campus Kiadó, 2001

 

Ez az első magyar nyelvű, tudományos igényű, az amerikai történelem szinte minden korszakát ismertető eredeti, több mint 130 forrás gyűjteménye. Minden főbb korszakot egy-egy történelmi ismertető vezet be.

A kötetből: Az 1729-es hűségeskü - Feljegyzések az irokéz és a delavár indiánokról - A Mayflower-egyezmény - Az 1765. évi Bélyegtörvény - Lincoln beiktatási beszéde, gettysburgi beszéde, kiáltványa - Bryan: Aranykereszt-beszéd - Steffens: A városok szégyene - Roosevelt: Beszéd az elnökjelölés elfogadásakor - Wilson: Az új szabadság - Magyar bevándorlók a kivándorlásról - Kennedy: Beszéd a Yale egyetem diplomaosztó ünnepélyén - Carter: Bizalmi válság

 

 
5 980 Ft
Akció: 5 085 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AFRIKA TÖRTÉNETE

Szerzők: Fage, J. D.; Tordoff, William

Osiris Kiadó, 2004

 

Az afrikai kontinens történelmét taglaló részletes és adatgazdag munka évtizedes hiányt pótol a magyar könyvkiadásban. A szerző a téma egyik legkiválóbb szakértője, akinek Nyugaton számtalan tanulmánya és könyve jelent meg. A könyv népszerűségét bizonyítja, hogy angolul immár három kiadást ért meg. Óriási pozitívuma, hogy nincsenek benne hangsúlyos korszakok: viszonylag szigorú kronológiai rendet követve, minden történelmi időszakot ugyanolyan terjedelemben és mélységben vizsgál, legyen szó az őstörténetről vagy a rabszolga-kereskedelem koráról.

 
4 800 Ft
Akció: 4 080 Ft
Kezdete: 2017.09.15
A készlet erejéig!
-15%
FRANCIAORSZÁG TÖRTÉNETE II.

Szerkesztette: Duby, Georges

Osiris Kiadó, 2007

 

A 20. századi francia történetírás egyik legnagyobb alakja, az 1996-ban elhunyt Georges Duby által szerkesztett munka az egyes korszakok legnevesebb specialistáinak (Delumeau, Dhondt, Riché, Vovelle stb.) közreműködésével készült. A francia történelemtudomány hagyományainak megfelelően - így a Michelet által egykoron meghirdetett "totális történetírás" vagy az Annales iskola tanításának szellemében - a könyv a mai Franciaország területén kibontakozott civilizáció átfogó történetét kívánja adni. Az események ismertetésén túl igyekszik feltárni azokat a mélyben munkáló, kronológiailag pontosan megragadhatatlan folyamatokat, amelyek a felszínen lejátszódó történéseket meghatározzák.

 
5 500 Ft
Akció: 4 675 Ft
Kezdete: 2017.09.15
A készlet erejéig!

12

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.