Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Építészet, műemlékek, műemlékvédelem

Fő kategória >Művészet, művészeti tudományok >Építészet, műemlékek, műemlékvédelem

Sorrend:

-20%
TEMPLOMOK

Magyar örökség sorozat

Szerző: Baldavári Eszter

Kossuth Kiadó, 2017

 

Könyvünk a magyarországi felekezetek legszebb és legkvalitásosabb imahelyeit mutatja be az Árpád-kortól napjainkig. A szakrális építészet fejlődését követi nyomon az első templomok, kápolnák és zsinagógák megjelenésétől a kortárs ökumenikus szellemiséget tükröző egyházi épületekig a liturgia változásai által bekövetkezett fejlődésen és az egyes korok művészeti ízlésén keresztül. Nemcsak olyan ikonikus épületek jelennek meg a képeken, mint a Szent István bazilika, a budavári Nagyboldogasszony templom vagy a Dohány utcai zsinagóga, hanem Magyarország számos olyan, kevésbé ismert kvalitásos szakrális épülete, mint a mohácsi fogadalmi templom, a szentendrei Blagovesztenszka szerb ortodox templom, a siófoki evangélikus templom vagy a pécsi egykori Gázi Kászim pasa dzsámija. Az olvasó ezen imahelyek alapítóit és építtetőit ismerheti meg, sőt Magyarország legelismertebb építészeiről, s a hazai iparművészet legtehetségesebb alkotóiról is olvashat, akiknek legszebb freskóinkat, oltárképeinket, szobrainkat és üvegablakainkat köszönhetjük.

 
3 400 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.12.05
A készlet erejéig!
-20%
BUDAVÁRI SÉTÁK

Házak, terek egykor és most

Szerkesztő: Halász Csilla

Látóhatár Kiadó, 2017

 

Régi képek, hangulatok Budavár múltjából, mellettük a mai fotó: ilyen volt a város – és ilyen lett

S hogy mi történt a két kép között eltelt időben?

Kötetünk dióhéjban mindent elmond, amit a Várnegyed ikonikus emlékhelyeiről tudni lehet.

Sőt, még annál is többet: történelmi kulisszatitkokat, nagy idők, híres emberek budavári történeteit. A régmúlt események mellett felvillantja a jövőt is: a terveket, melyek a Budai Várnegyed XXI. századi képét alakítják.

 
3 900 Ft
Akció: 3 120 Ft
Kezdete: 2017.11.26
A készlet erejéig!
-20%
KASTÉLYOK

Magyar örökség sorozat

Kossuth Kiadó, 2017

 

Az egykori nemesi lakhely nemritkán egy műalkotás igényességével készült, amelyben tulajdonosa nagyságát, személyiségét próbálta a pallérok nyelvén a világ számára kifejezni. A magyar történelemfejlődés gyorsan változó egy-, kétgenerációs elitjeiben azonban ez ritkán tudatosult. A kastélyvagyon pusztuló örökség. Kötetünk ezeknek az alkotásoknak szeretne emléket állítani, azon szerencsés épületek bemutatásával, amelyeket nem fenyeget a megsemmisülés. Kötetünk talán segít múltunk egyik legveszélyeztetettebb emlékanyaga, a kastélyok megőrzésében, amelyek falai között legtöbbször nem pusztán egy vármegyei hatalmaság élt, hanem a helyi közélet és művelődés is ott szerveződött.

 
3 400 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.11.26
A készlet erejéig!
-10%
A CSESZNEKI VÁR ÉPÍTÉSTÖRTÉNETE

Épületrégészet és számítógépes modellezés

Szerző: Rácz Miklós

Martin Opitz Kiadó, 2017

 

A bakonyi rengetegben megbúvó Csesznek vára – fekvésének és ebből adódó tájképi szépségének köszönhetően – egyik leglátványosabb, széles körben ismert építészeti emlékünk. A sziklacsúcson emelkedő felsővár ma is magasan álló maradványai talán a legjobban tükrözik azt a képet, amelyet a történelem iránt csak érdeklődő vagy épp az annak kutatásával foglalkozó egyaránt őriz magában a középkor környéküket uraló erősségeiről.

 
3 490 Ft
Akció: 3 140 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-15%
A MAGYAR ART DECO ÉPÍTÉSZET II.

Szerző: Bolla Zoltán

Ariton Kft., 2017

 

A több mint 1000 fényképet és rajzot tartalmazó második rész az első részben ismertetett építészek art deco munkássága után egyéb budapesti (II. fejezet) és vidéki épületekkel (III. fejezet) folytatódik. A IV. fejezet épülettípusok alapján, infrastrukturális, intézményi, egyházi, kereskedelmi, szórakoztatóipari és kiállítási alkotásokra csoportosítja az épületállományt. Az V. fejezet épületekhez kötődő alkalmazott- és iparművészeti részletekkel foglalkozik, mint kapuzatok, vasmunkák, szobrászat, üvegfestészet, díszítőfestészet, temetőművészet és tipográfia. A könyv a művészet- és építészettörténészek, a laikus érdeklődők számára is több, eddig nem, vagy kevésbé ismert épületekkel és gazdagabb életművekkel eleveníti fel a két háború közti időszakot, benne sok archív fényképpel.

 

 
7 990 Ft
Akció: 6 790 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-15%
A MAGYAR ÉPÍTÉSZET RÖVID TÖRTÉNETE

Szerzők: Rozsnyai József, Szakács Béla Zsolt

Holnap Kiadó, 2017

 

Milyen építészeti emlékeket találtak a magyarok a Kárpát-medencében? És milyen építészeti emlékeket őrzünk ma a romantika, gótika, reneszánsz valamint az oszmán hódoltság időszakából? Melyek a legszebb barokk és klasszicista épületeink? Mikor kezdődött a vasbetonszerkezetes építészet hazánkban? Art deco és modern architektúra a két világháború között? Szeretjük a szocreál emlékeinket?

 

Kötetünkben a legszebb és legérdekesebb példákon keresztül mutatjuk be a magyar építészetet a honfoglalástól az organikus és kortárs irányzatokig.

 
3 500 Ft
Akció: 2 975 Ft
Kezdete: 2017.11.01
A készlet erejéig!
-20%
MAGYAR ÉPÍTÉSZET SOROZAT 3. kötet

A Szépítő Bizottmánytól napjainkig.

Szerzők: Ritoók Pál, Hajdú Virág, Fehérvári Zoltán, Prakfalvi Endre

Kossuth Kiadó, 2017

 

A Kossuth Kiadó nagy sikerű sorozatának második, frissített és bővített kiadása szakmailag megalapozottan, az építészettörténet-írás aktuális hazai állása alapján, de ismeretterjesztő jelleggel, közérthetően tekinti át a magyarországi építészet történetét a római kortól napjainkig.

 

A gazdagon illusztrált harmadik kötet a Szépítő Bizottmány megalapításától napjainkig tárgyalja épített örökségünket, azaz a klasszicizmus, romantika, historizmus és szecesszió korától napjaink építészetéig.

 
7 900 Ft
Akció: 6 320 Ft
Kezdete: 2017.06.24
A készlet erejéig!
-20%
LECHNER ÖSSZES

Szerzők: Halász Csilla, Ludmann Mihály, Viczián Zsófia

Látóhatár Kiadó, 2017

 

Amikor útra keltünk, hogy felkeressük Lechner Ödön épületeit határon innen és túl, tudtuk, hogy az egyik legnagyobb magyar építőművész nyomába szegődtünk. Nélküle nincs magyar építészet, személye, művészete és hatása megkerülhetetlen a századforduló világában, nemzetközi mércével mérve is ragos életműve ma is igazodási pont. A magyar formanyelvet, a nemzeti stílust szerette volna megteremteni formai újításaival, népművészeti motívumok alkalmazásával és a Zsolnay-kerámiák használatával, létrehozva a szecesszió magyaros, népies irányzatát.

 
6 900 Ft
Akció: 5 520 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A MAGYAR ÉPÍTÉSZET MESTEREI II.

Szerző: Ludmann Mihály

L'Harmattan Kiadó, 2017

 

A magyar építészet mesterei című kötet az elmúlt évszázadok jelentős építészeinek életművét és fontosabb alkotásait mutatja be. Fontos és hiánypótló könyv, amely minden építészet iránt érdeklődő számára alapműként használható. Az építőművészet alkotásai a legközvetlenebbül elérhető művek, amelyek a településeink utcáin sétálva mindenki számára felfedezhetők. A kötetet forgatva megismerhetjük az elmúlt művészettörténeti korok jellemzőit és jelentősebb építészeit. Ehhez a felfedezéshez nélkülözhetetlen A magyar építészet mesterei című könyv két kötete, mert ezek segíthetnek az elmúlt hatszáz év, több mint hetven jelentősebb alkotójának és műveiknek megismerésében.

 
4 990 Ft
Akció: 3 990 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-20%
MAGYAR ÉPÍTÉSZET SOROZAT 2. kötet

Buda elfoglalásától József nádor koráig. 1541–1808

Szerzők: Feld István, Velladics Márta

Kossuth Kiadó, 2016

 

A Kossuth Kiadó nagysikerű sorozatának második, frissített és bővített kiadása szakmailag megalapozottan, az építészettörténet-írás aktuális hazai állása alapján, de ismeretterjesztő jelleggel, közérthetően tekinti át a magyarországi építészet történetét a római kortól napjainkig. A kötet szerzői szakterületük nagy tapasztalatokkal rendelkező, elismert alakjai, akiknek köszönhetően a sorozat első kiadása méltán aratott sikert. A gazdagon illusztrált kötetek tartalmazzák a szerzők legfrissebb kutatásaira alapozott eredményeit, az építészeti szakkifejezéseinek megértését segítő kislexikont, valamint ajánlott bibliográfiát.

 
7 900 Ft
Akció: 6 320 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
DIVERZÍV ÉPÍTÉSZET – EKLER DEZSŐ ÉPÍTÉSZETE

Szerző: Széplaky Gerda

L’Harmattan Kiadó, 2016

 

Ekler Dezső (1953) a kortárs magyar építészet nagy hatású, megkerülhetetlen alakja. Ez a könyv átfogó módon mutatja be a jeles alkotó szemléletmódját, építészetének formaproblémáit, legfontosabb karakterjegyeit. A szerző, Széplaky Gerda nem pusztán Ekler eddigi pályaívét rajzolja meg, de izgalmas elemzéseket is kínál az egyes épületekről. A nemzetközi perspektívában szemlélt építészeti teljesítmény esztétikai elemzése révén egy önálló elmélet bontakozik ki: a diverzív építészet teóriája. Az értekezést a legnevesebb magyar épületfotósok képei illusztrálják.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MAGYAR ÉPÍTÉSZET 1. kötet

A rómaiaktól Buda elfoglalásáig

Szerzők: Tóth Endre és Buzás Gergely

Kossuth Kiadó, 2016

 

A Kossuth Kiadó nagysikerű sorozatának második, frissített kiadása szakmailag megalapozottan, az építészettörténet-írás aktuális hazai állása alapján, de ismeretterjesztő jelleggel, közérthetően tekinti át a magyarországi építészet történetét a római kortól napjainkig.

 

A gazdagon illusztrált első kötet az első évezred elejétől a Jagellók és utódaik korának építészetéig tárgyalja épített örökségünket. 

 
7 900 Ft
Akció: 6 320 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A NEVEZETES MAGYAR ORSZÁGHÁZ ÉS A TÉR, AHOL ÁLL

Szerzők: Wachsler Tamás, Török András

Országgyűlés Hivatala, 2015

 

A kötet bemutatja az Országház tervezését, építését, az épület használatát, az ott folyó régi és mai mindennapi életet, valamint a körülötte elterülő hatalmas teret is.

A könyv jó néhány eddig nem, vagy alig ismert régi képet is bemutat, és kimerítően ismerteti a nagyszámú szobrot és egyéb díszt, valamint az Országház belsejében elhelyezett műtárgyakat.

 
10 990 Ft
Akció: 9 890 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA PALOTÁJA

Szerző: Kemény Mária

Osiris Kiadó, 2015

 

150 évvel ezelőtt, 1865. december 11-én avatták fel a Magyar Tudományos Akadémia palotáját, amely Pest városának kitüntetett helyén, a Duna partján, a Lánchíd pesti hídfőjének közelében épült fel. Széchenyi István személye és szelleme köti össze ezt a két emblematikus alkotást, és mindkettő a 19. századi magyar történelem legfontosabb progresszív, modernizáló törekvéseit testesíti meg. A palota Budapest várostörténetének és építészettörténeti fejlődésének fordulópontján született, a historizáló neoreneszánsz egyik első, mégis legérettebb és legértékesebb példájaként.

 
4 980 Ft
Akció: 4 235 Ft
Kezdete: 2017.09.15
A készlet erejéig!
-20%
BUDAPEST TELEPÜLÉSMORFOLÓGIÁJA

Szerzők: Csapó Tamás - Lenner Tibor

Savaria University Press, 2015      

 

Célunk e munkával tehát az volt, hogy bemutassuk milyen okok állnak a főváros arculatának és szerkezetének változásai mögött, fel kívántuk tárni, milyen Budapest beépítése, milyen funkcionális részekre tagolható a város, és ezeket mi jellemzi, 25 évvel a rendszerváltozás után.

 
4 800 Ft
Akció: 3 840 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A JÖVŐ ÉPÍTÉSZETE

100 különleges épület

Szerző: Kushner, Marc

HVG Kiadó, 2015

 

„A kommunikációs forradalom közepette az építészek valós időben ismerhetik meg a véleményünket, ami lehetővé teszi (és néha kényszeríti is őket), hogy olyan új ötletekkel és megoldásokkal álljanak elő, amelyek választ adnak korunk legégetőbb társadalmi és környezeti kérdéseire.”

 

Hogyan lehet kisebb helyen élni? Tud-e egy épület lélegezni? Lehet-e a föld alatt napozni? Vajon az építészet segíthet legyőzni a rákot?

 
1 900 Ft
Akció: 1 520 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
AZ EURÓPAI ÉPÍTÉSZET TÖRTÉNETE

Szerző: Nikolaus Pevsner

Corvina, 2014

 

A kiváló művészettörténész Sir Nikolaus Pevsner (1902-1983) átfogó építészettörténeti munkáját a világ számos nyelvére lefordították, első megjelenése, 1943 után a szerző többször kibővítette, újabb és újabb országok építészetét emelve be a szövegbe. Az európai építészet története rengeteg kiadást élt meg, a magyar olvasók először 1972-ben vehették kezükbe, és azóta hazánkban is többször jelent meg, ez az ötödik, bővített kiadása. Népszerűségének titka tudományos szakszerűségén és a nem szakemberek számára is élvezhető és élvezetes stílusán túl megközelítésében rejlik: Pevsner az építészeti emlékeket mint egy-egy korszak szellemiségének (Zeitgeist) kifejezőit vette sorra, mindig ismertetve azt a történelmi szituációt, társadalmi és kulturális környezetet, amelyben az egyes remekművek megszülettek.

 
7 990 Ft
Akció: 6 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
ÉPÍTETT VARÁZSLAT. CSIKÓS ATTILA MŰVÉSZETE

Balassi Kiadó, 2014

 

Csikós Attila ízig-vérig mestere szakmájának: művészi tehetsége szervesen egyesül építész-szaktudása zeneszeretetével és hozzáértésével. Úgy követi a legendás Oláh Gusztáv által kijelölt utat, hogy a hagyományokat és a legmodernebb technikai újdonságokat is felhasználja munkájához. Ettől válnak alkotásai kortalan értékekké és mégis nagyon maivá.

 
3 850 Ft
Akció: 3 465 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
A MAGYAR ÉPÍTÉSZET MESTEREI

Második, javított kiadás

Szerző: Ludmann Mihály

L'Harmattan Kiadó, 2017

 

Magyarországon a 2014-es esztendőt az "Építészet évének" nyilvánították Ybl Miklós kétszáz éves születésnapja alkalmából. Emellett fontos kiemelni azt is, hogy idén száz éve, az első világháború kezdetével ért véget a magyar építészet egyik legragyogóbb és leggazdagabb időszaka. Ami azonban véget ért, az nem múlt el: az ebben az időszakban létrehozott művészetből sokat merítettek a következő generációk. Ez a könyv tisztelgés az elmúlt háromszáz év jól vagy kevésbé ismert nagy építészei előtt, akik maradandó alkotásaikkal gyarapították a magyar kultúrát.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A SZOMBATHELYI PÜSPÖKI PALOTA

Szerzők: Zsámbéky Mónika, Németh József

Martinus Kiadó, 2010

 

A reprezentatív, színes fotókkal illusztrált kiadvány Zsámbéky Monika művészettörténész szemével láttatja a palota impozáns épületét és helyiségeit, s kalauzolja olvasóját teremről teremre, bemutatva a 18. század végének művészeti stílusjegyeit hordozó szalonokat, a kápolnát, a metszettermet, a könyvtárat, a püspöki lakosztályt és a vendégszobát (más néven pápai lakosztályt), amelyben 1991-es szombathelyi látogatása alkalmával II. János Pál pápa megszállt. A részletes és alapos művészettörténeti leírást Bonyhádi Károly grafikus tervezésével Németh József fényképész fotói keltik életre. A kiadványban a magyar szövegrészek mellett angol és német fordítás is található, hogy minél többen forgathassák haszonnal az albumot.

 
5 990 Ft
Akció: 5 090 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A SARLÓS BOLDOGASSZONY SZÉKESEGYHÁZ

A Szombathelyi Egyházmegye Kincsei

Szerző: H. Simon Katalin

Martinus Kiadó, 2013

 

A Szombathelyi Egyházmegyét bemutató kiadványsorozat legújabb száma, a szombathelyi püspökség legnagyobb épületét, a székesegyházat mutatja be, elénk tárva annak gazdag múltját és számtalan értékét. Szily János püspök bölcs előrelátását dicséri, hogy annak idején Hefele Menyhért építésszel olyan nagyságú templomot terveztetett, amelyben ünnepi alkalmakkor Szombathely lakossága még évtizedek múltán is bőven elfért. Bár csak jóval az első püspök halála után készült el, művészi kivitele révén azonnal messze földön híressé lett, és így egyetlen utazó sem mulasztotta el megcsodálni azt, homlokzati szobraival, csodálatos freskóival és oltáraival.

 
750 Ft
Akció: 640 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A NICKI SZENT ANNA-TEMPLOM TÖRTÉNETE

Szerzők: Kelemen István, Nemes András

Martinus Kiadó, 2012

 

A nicki templom külső felújítása során nagy meglepetés volt, hogy a nagynak számító korábbi gótikus templom megmunkált köveit: ajtó- és ablakkereteit, faragott kőbordáit az épület lábazatába építették be. Szinte méterenként helyezkedtek el a különböző formájú kövek. Nick 1328-ban „Egyházas Niczk”-ként szerepel, ami arra utal, hogy nagyon korán volt temploma, talán már István király idejében. A jelenlegi barokk templomot Niczky Lázár építtette az 1700-as évek közepén, de minden bizonnyal falai megegyeznek a korábbi temploméval.

 
500 Ft
Akció: 425 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A CSÁNIGI MINDENSZENTEK TEMPLOM TÖRTÉNETE

Szerző: Kelemen István, Nemes András

Martinus Kiadó, 2012

 

A kőporral bevakolt csánigi templom építési formája arról árulkodik, hogy egy régi épület lehet az Árpád-korból, amikor még nem építettek tornyot és sekrestyét, hanem a kezdetek alakzatait mutatja a templomhajó és a szentély, de azt nem nagyon lehetett remélni, hogy a vakolat alatt értékes leletek rejlenek a falu templomán.

 
500 Ft
Akció: 425 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ÉPÜLET-KOMPLEXUS

Ahogy a hatalmasok és gazdagok építkeznek

Szerző: Sudjic, Deyan         

HVG Kiadó, 2007

 

A World Trade Center ikertornyai elleni, gyűlöletből táplálkozó terrorakció (sok más jelentése mellett) az építészet ikonikus hatalmának elismeréseként is felfogható. Speer Berlinje, Haussmann Párizsa, Ceauscescu Bukarestje, a skót parlament vagy a Kreml sok mindent elárulnak szenvedélyeinkről, félelmeinkről, a hatalmasok világalakító törekvéseiről és az egyes társadalmakat meghatározó szimbólumokról, arról, ahogy az életünket éljük. Nézzen másként az épületekre!

 
4 200 Ft
Akció: 3 360 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
HIDAK

75 épített csoda

Szerző: Ian Penberthy

Kossuth Kiadó, 2009

 

Könyvünkben minden gyakran használt hídtípus előfordul, köztük az árkok és szurdokok fölött kifeszített kötélhidak; a régi rómaiak által, csaknem 2000 évvel ezelőtt malter nélkül felépített kőépítmények, amelyeket máig használnak; de találkozhatunk az ultramodern vas- és acélszerkezetekkel is, amelyek döbbenetes távolságokat hidalnak át folyók és tengerek fölött.

 
6 990 Ft
Akció: 5 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A HIT PALOTÁI

A világvallások leghíresebb szentélyei

Kossuth Kiadó, 2012

 

Aranycsillogású kupolák, hegyormokról világító márványtemplomok, égre törő sztúpák és pagodák, katedrálisok és gazdagon díszített mecsetek, szobrok, falfestmények, finom vonalvezetésű díszítmények… Az emberek vallásuk tiszteletére a világon szinte mindenütt monumentális, pompásan berendezett építészeti mesterműveket és lélegzetelállító művészeti alkotásokat hoztak létre.

A könyv utazásra invitálja az olvasókat: a legkülönbözőbb kontinenseken, más-más kultúrájú tájakon élő emberek körében ma is erőteljes hatást kifejtő nagy világvallások helyszíneire. Híveik létszámát véve alapul az utazás a világon sokfelé megtalálható kereszténység templomaival kezdődik, majd az iszlámmal, a buddhizmussal, a taoizmussal, a dzsainizmussal, a zsidó vallással, a sintoizmussal folytatódik, majd a kisebb létszámú szikh és bahái vallás kerül sorra. Minden fejezet elején rövid bevezetés beható áttekintést nyújt az adott vallás hitvilágáról.

 
4 990 Ft
Akció: 3 990 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-20%
PALOTÁK

Szerző: Janice Anderson

Kossuth Kiadó, 2009     

 

A paloták – császárok, királyok, fejedelmek, hercegek, szultánok és sahok otthonai – nem csupán fényűzően díszített „nagy házak”. Nevezetes épületek, amelyek egyúttal a törvények és a rend megszületésének színhelyei, az igazságszolgáltatás és a kultúra pártfogásának színterei. A könyvben szereplő paloták látogathatók és lefényképezhetők. Valamennyien alkalmasak rá, hogy képet kaphassunk arról, milyen lehetett az életük azoknak, akik ezekben az épületekben éltek, és hogy túl nagy szellemi erőfeszítés nélkül visszarepítsenek bennünket a messze múltba.

 
4 990 Ft
Akció: 3 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
GAUDÍ ÉS A SAGRADA FAMILIA

Képfilozófiák sorozat

Szerző: Armand Puig I Tarrech

Fordította: Nemes Krisztina

Typotex Kiadó, 2013

 

A Sagrada Família érzékennyé tesz, felemel, szakralitás árad belőle. Ugyanakkor igen emberi közeg is, az érzékelhető szereteté, amely megérteti velünk Isten Fia megtestesülésének nagyságát. Gaudí nem érzeteket kelt, hanem újrateremti a természetet és az embert, hívő lélek, aki kőbe mintázza az evangéliumot. Egy ég felé emelkedő és karjait anyaként mindenki felé kitáró épületben nem lehet semmi felesleges vagy nehézkes. A szerzőt követve megismerhetjük Gaudít, s megérthetjük szándékait.

 
3 900 Ft
Akció: 3 315 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
BERLIN ÁTVÁLTOZÁSAI

Szerkesztette: Kerékgyártó Béla

Typotex Kiadó, 2008

 

„Igen, Berlin az, hogy élvezni lehet az életet hagyományos keretek között, nagystílűen, avantgárdul, léhán, szabatosan, fák alatt, üvegfalak tükrében, régies hajócskákon, hatalmas vizek partjain, szecessziót látni, tudósok emlékeit újraélni…. Musilt, Billy Wildert szellemalakban látni… Isherwoodot…külhoniakat és ottaniakat… és hogy külhonban is lehet otthonosnak lenni, íme, ez a kötet tanúbizonysága szerint is BERLIN.”

 

Tandori Dezső, Új Könyvpiac

 
4 800 Ft
Akció: 4 080 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
MŰALKOTÁSOK A MARGITSZIGETEN

Szerző: Bercsek Péter

Szerzői kiadás, 2013

 

"A régészek a rómaiak margitszigeti erődítményeiből csak építőkő és alapfal maradványokat találtak. Árpádházi királyaink uralkodása idején épült műalkotások a tatárdúlás, majd a 150 évig tartó török uralom idején rommá váltak, és a romokat az áradások hordaléka csaknem teljesen betemette. A Margitsziget 19. században a Habsburg császárt Budán képviselő, nádor méltóságú főhercegek használatába került. Ettől az időtől vette kezdetét a tájképi jellegű angolparknak, mint élő műalkotásnak kialakítása és jöttek létre a nemzetközi hírű, épített műalkotások. Ezek közül a legtöbb rommá vált, vagy károsodott a második világháborúban, a szigeti ostrom idején. Könyvemben a múlt emlékei mellett a napjainkban látható alkotásokat is szeretném bemutatni." (a Szerző)

 
2 200 Ft
Akció: 1 980 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
VALLOMÁS ÉS BÚCSÚ

Szerző: Granasztói Pál

Balassi Kiadó, 2007

 

Az építészként nagyrabecsült tudós és szakíró élete második felében a szépirodalom területén is sikeresnek bizonyult. Önéletrajza 1961-ben jelent meg, majd a nagy sikerre való tekintettel 1965-ben második, bővített kiadás is napvilágot látott. A szerző művelődéstörténettel foglalkozó unokája a családi archívumot rendezve összegyűjtötte az önéletrajzhoz tartozó képeket, kiválogatta az önéletírás legmarkánsabb részleteit. Az így keletkezett új minőségű kézirat izgalmas és kíméletlenül őszinte képet vázol Granasztói Pál életútján túl egy XIX–XX. században élt polgárcsalád életéről, enteriőrjéről, egy letűnt életforma alkonyáról. Granasztói Pál az építész fegyelmezett szemléletével, a valóság apró mozaikjaiból építi fel színes világát. A szépen illusztrált könyv élvezetes olvasmány és hiteles történelmi tabló, amelynek külön aktualitást ad Granasztói születésének 2008-ban esedékes 100. évfordulója.

 
2 800 Ft
Akció: 2 520 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
ÉPÜLETEK EMLÉKEZETE. NEVEZETES ÉPÜLETEK ERDÉLYBEN

Szerző: Kovács András

L’Harmattan Kiadó, 2007

 

"Különösen az 1990. évtől kezdve nyílt alkalmam, leginkább műemléki kutatások révén, a jelen kötetben szereplő, az erdélyi régiség körébe tartozó emlékek, emlékegyüttesek, többségükben templomok és kastélyok kutatására vagy legalábbis alapos megismerésére, s ezekről, amennyire a körülmények lehetővé tették, nemcsak szakmai beszámolók és tudományos közlemények, hanem szélesebb érdeklősét is kielégítő rövid összefoglalások is születtek. A műemlékvédelem nehéz feladatai ugyanis közösséget kívánnak: közösségi, társadalmi összefogás, akarat nélkül a legértékesebb műemléket sem lehet fenntartani, így felelősen gondolkodó kutatónak alapvető, azt is mondhatnánk becsületbeli kötelessége, hogy kutatásainak eredményeit leírja, s a lehetőségekhez képest minél tágabb közegben terjessze."

 
2 100 Ft
Akció: 1 680 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
  AZ ELPATTANT LÁNCSZEM... EMLÉKKÖNYV A SZÁZ ÉVE SZÜLETETT VÁKÁR TIBOR ÉPÍTÉSZMÉRNÖK-FESTŐMŰVÉSZ TISZTELETÉRE

Szerkesztette: Hadik András, Vákár Tibor

Martin Opitz Kiadó, 2008

 
1 500 Ft
Akció: 1 275 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-25%
A MAGYAR ÉPÍTÉSZET TÖRTÉNETE

Szerző: Bierbauer Virgil

Attraktor Kiadó Kft., 2004


Az először 1937-ben napvilágot látott kötetében a szerző a magyar építészet ezer éves történetét foglalta össze. A tizenkét tematikai egységre tagolt műben a honfoglalás korától a 19. század végéig, az eklekticizmus koráig tekinthetjük át hazánk építészettörténetének korszakait. A szerző a témát széles perspektívában, egységes egészként kezelve dolgozta fel. Az egyes jelentős építmények bemutatásán és a stílusproblémák elemzésén túl a különböző korok egyházi és világi, a városi és falusi építkezéseinek általános jellemzőit is részletesen ismerteti. Stílusát és szemléletmódját leginkább talán az első kiadás fülszövege szemlélteti, mely szerint a szerző kötetében arra ad feleletet, hogyan fogant meg s hogyan bontakozott ki a magyar szellemből a nyugati keresztény művelődés talaján a magyar építészet. Jelen kötet szövegében követi az első kiadás szövegét, csak a nyilvánvaló elírások és a sajtóhibák kerültek - természetesen megjelölve - javításra.

 

A szerzőről bövebben olvashat itt:

http://artportal.hu/lexikon/muveszek/bierbauer_virgil

 
3 400 Ft
Akció: 2 550 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
A FALCONIERI-PALOTA. RÓMA - Elfogyott

Szerzők: Molnár Antal, Tóth Tamás

Balassi Kiadó, 2016

 

A Falconieri-palota, az európai barokk egyik legnagyobb mesterének, Francesco Borromininek az alkotása Róma patinás utcája, a via Giulia elején áll. Az épület 1927 óta a magyar állam tulajdona, a Római Magyar Akadémia és a Pápai Magyar Intézet székhelye, a magyar kultúra és katolicizmus szimbolikus jelentőségű bástyája az Örök Városban. A Falconieri-palota az egyik legjelentősebb magyar tulajdonú művészeti emlék, ugyanakkor mindmáig nem jelent meg róla az érdeklődő közönségnek szóló önálló kötet. Molnár Antal, a Római Magyar Akadémia igazgatója és Tóth Tamás, a Pápai Magyar Intézet rektora a korábbi kutatások összefoglalásával, levéltári források alapján és gazdag képanyag segítségével mutatják be a palotának és egykori lakóinak izgalmas történetét, értékes művészeti emlékeit, illetve az Akadémia és az Intézet fordulatokban gazdag múltját.

 
5 500 Ft
MESÉLŐ KASTÉLYOK - Elfogyott

Szerző: Podhorányi Zsolt

Kossuth Kiadó, 2015

 

Épített örökségünk legjelentékenyebb emlékei médiumként idézik meg egykori tulajdonosaikat, a szalonok fényárnyékos történelmét. Az archív fényképek, régi képeslapok, illetve a szerző saját fotói segítenek beleélni magunkat az egykori lakók mindennapjaiba. A felkutatott történeket, peranyagok, a régi naplóbejegyzések, emlékiratok egy rég letűnt világba kalauzolják az olvasót.

 
6 990 Ft
  ÉPÍTÉSZETI STÍLUSOK - AZ EURÓPAI ÉPÍTŐMŰVÉSZET AZ ÓKORTÓL NAPJAINKIG - Elfogyott

Szerző: Wilfried Koch

Helikon Kiadó, 2005

 

A gazdagon illusztrált kötet részletes és szakszerű összefoglalást nyújt az európai építészet alakulásáról a görög ókortól a huszadik századi új városok építészetéig. A áttekintést időrendi táblázatok, térképek, építészeti fogalmak definíciója és alaprajzok segítik, a számtalan ábra pedig megkönnyíti az építészet alakulásának megértését.

 
6 990 Ft
GAUDÍ - Elfogyott

Ventus Libro Kiadó, 2009

 

A rendkívül szép fotóanyaggal illusztrált kötet bemutatja a világhírű katalán építész legismertebb munkáit, ugyanakkor olyan, meg nem valósult terveket is tárgyal, amelyek jórészt ismeretlenek az érdeklődő nagyközönség előtt. Gaudí életének fontos mozzana tai mellett meg ismertet a korabeli Barcelona társadalmi életével, városfejlesztési terveivel csak úgy, mint a neves kortársak Gaudíról szóló nyilatkozataival.

 
2 800 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.