Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Saldo Kiadó

Fő kategória >KIADÓ >S-T >Saldo Kiadó

Sorrend:

12

-10%
SZÁMLÁZÁS A-TÓL Z-IG

Szerző: Bonácz Zsolt

Saldo Kiadó, 2018

 

Kiadvány első részében a szerző a számlázás általános szabályairól ír. A számla kötelező tartalmi elemeinek részletes ismertetése után a szerző kitérve többek között a számlázásban szereplő felek adataira, a teljesítés időpontjára és a számla egyéb dátumaira, a számla értékadataira, az áfára, a számlázási kötelezettség alá eső ügyletekre, a számlázási kötelezettség alá nem eső ügyletekre, határidőkre és számla javítási módjaira.

 
3 100 Ft
Akció: 2 790 Ft
Kezdete: 2018.02.08
A készlet erejéig!
-10%
BÉRSZÁMFEJTÉS KOTTÁJA 2018

Szerzők: Saldo Zrt. munkatársai

Saldo Kiadó, 2018

 

A gazdálkodó szervezetek, vállalkozások, költségvetési és a társadalmi szervezetek különböző jogviszonyokat alakíthatnak ki a velük kapcsolatban álló magánszemélyekkel. A leggyakoribb formák a munkaviszony, közalkalmazotti, közszolgálati, állami szolgálati, az állami projektértékelői, a társasági tagi, a megbízási, a vállalkozási, szövetkezeti tagi jogviszony, a felhasználási szerződés, vagy a tanulószerződéses jogviszony.

 

A jövedelemszerzés módjától és formájától függően más és más közterhek kapcsolódnak az egyes kifizetésekhez, juttatási formákhoz.

 
4 990 Ft
Akció: 4 490 Ft
Kezdete: 2018.02.08
A készlet erejéig!
-10%
A MUNKAVISZONY MEGSZŰNÉSÉNEK GYAKORLATI KÉZIKÖNYVE I.

A határozatlan idejű munkaviszony megszüntetésének és a munkaviszony megszűnésének esetei

Szerzők: Kissné Horváth Marianna, Gerskóné Koller Krisztina

Saldo Kiadó, 2017

 

A gazdasági életben meghatározó szerepet betöltő munkaviszony a munkáltatók és a munkavállalók közös akaratából létrejött olyan jogviszony, melyben a felek közös megegyezésük alapján, egymás érdekeit szem előtt tartva élik mindennapjaikat. Mind a munkáltatónak mind pedig a munkavállalóknak alapvető érdeke a mindkettőjük számára előnyös feltételek fennállása mellett fennálló munkaviszony fenntartása. A felek között fennálló jogviszonyt szabályozó a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (Mt.) a felek között fennálló jogviszony felszámolását törvényi keretek között szabályozza, megakadályozva ezzel annak a lehetőséget, hogy a jogviszonyt visszaélésszerűen a felek bármelyike megszűntesse.

 
2 900 Ft
Akció: 2 610 Ft
Kezdete: 2018.01.14
A készlet erejéig!
-10%
ŐSTERMELŐK ADÓZÁSI KÉZIKÖNYVE

Szerző: Szabó Gábor

Saldo Kiadó, 2017

 

Az őstermelőkre vonatkozó adózási kérdések megválaszolása a legtöbb esetben sok fejtörést okoz, még tapasztalt adótanácsadóknak, könyvelőknek is. Tapasztalataim szerint, az az adótanácsadó, könyvelő, aki korábban nem foglalkozott őstermelőkkel, általában elzárkózik attól, hogy őstermelők adózásával kapcsolatosan adjon tanácsot, vagy őstermelőkkel bővítse az ügyfélkörét. Ezek után mondhatnánk azt is, hogy ha ilyen bonyodalmas a vonatkozó szabályozás, akkor miért nem más formában végzik ezek a magánszemélyek a mezőgazdasági tevékenységet. A válasz természetesen az, hogy szinte minden adónem tekintetében kedvezőbb az adózásuk.

 

 
2 990 Ft
Akció: 2 690 Ft
Kezdete: 2017.10.29
A készlet erejéig!
-10%
AZ ÁFAKÉRDÉSEKRŐL KÖZÉRTHETŐEN

Szerző: Nagyné Véber Györgyi

Saldo Kiadó, 2017

 

A költségvetési szervezetek széles körű gazdasági tevékenységet folytatnak. Termékeket állítanak elő, szolgáltatnak, közösségi beszerzéseket hajtanak végre, határon átnyúló szolgáltatásokat nyújtanak, illetve termékeket értékesítenek határon túlra, fordított áfás ügyletek beszerzői és értékesítői. Összetett adózási ügyletekkel találkoznak, amelynek során számos kérdés merül fel.

 

Elsősorban azokra a problémákra szeretnénk rávilágítani, amelyek ismétlődően felmerülnek a tanácsadói és ellenőrzési tapasztalatok alapján.

 
2 700 Ft
Akció: 2 430 Ft
Kezdete: 2017.10.05
A készlet erejéig!
-10%
 AZ ÁFA TÖRVÉNY VÉGREHAJTÁSI RENDELETE EGYSÉGES SZERKEZETBEN PÉLDÁKKAL ÉS SZAKÉRTŐI MAGYARÁZATOKKAL

Szerzők: dr. Báthory-Király Kata, Vincze Péter, Vira Sándor

Saldo Kiadó, 2017

 

Jelen kiadványt a Saldo Zrt. adószakértői hozták létre annak érdekében, hogy a bonyolult áfaszabályok alkalmazásában segítséget nyújtsanak Önöknek.

A végrehajtási rendelet értelmezése nem kis erőfeszítést igényelt a szerzőktől. A Vhr. szövegezése igen nehezen értelmezhető, mivel rendre a mondatok tárgya és alanya is egy jogszabályi helyre történő hivatkozás. Nem zárható ki, hogy bizonyos részek esetében az interpretácó és a jogalkotói akarat között minimális különbözőség adódik. Amennyiben bármilyen észrevételük vagy javaslatuk van, kérjük, küldjék meg a kiadónak, hogy a kiadvány további menedzselése során hasznosítani tudjuk az észrevételüket. Jelen kiadványt folyamatosan fejlesztjük a jövőben, hasonlóan a többi jogszabályi kommentárunkhoz. Ugyanakkor biztosak vagyunk benne, hogy amennyiben a következőkben leírtak szerint határozzák meg az adókötelezettséget, úgy az adókockázatukat minimális szintre csökkentik. (A szerzők)

 
2 900 Ft
Akció: 2 610 Ft
Kezdete: 2017.10.05
A készlet erejéig!
-10%
ADÓISMERETEK (2017)

A kézirat lezárva: 2017. augusztus

Szerzők: Burján Ákos, Dr. Fellegi Miklós, Dr. Galántainé Dr. Máté Zsuzsanna, Dr. Kovácsné Dr. Sipos Ágnes

Saldo Kiadó, 2017

 

Az Adóismeretek című könyv elsősorban az adózás témakörével ismerkedők számára készült. Az anyag felépítésénél a szerzők előnyben részesítették azon főbb adónemek tárgyalását, amelyek a költségvetési bevételek tekintetében meghatározó nagyságrendűek. Így kerültek – külön fejezetet alkotva és a többi adónemhez viszonyítva – részletesebb kifejtésre a személyi jövedelemadó, a társasági adó és az általános forgalmi adó témakörei. A kiadvány az egyéb adófajták és az adózást érintő jogszabályok esetében pedig – ha nem is a teljes, de az adórendszerünket és annak logikáját átfogóan – jellemző kép bemutatására törekszik.

 
4 000 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.10.05
A készlet erejéig!
-10%
ADÓZÁSI FELADATGYŰJTEMÉNY ONLINE PÉLDATÁRRAL (2017)

Harmadik, átdolgozott kiadás

A kézirat lezárva: 2017. július

Szerzők: Barna Éva, Dr. Fellegi Miklós, Dr. Galántainé dr. Máté zsuzsanna, Dr. Kovácsné dr. Sipos Ágnes

Saldo Kiadó, 2017

 

A kiadvány tartalmazza a 2017. évi adóváltozásokat. A harmadik, átdolgozott kiadású könyvekben jelöltük, hogy az online feladatgyűjteményben hol található a megoldás. Az online gyakorló feladatokat egyesével is meg lehet oldani, de magabiztosabb tudással akár feladatsorokat is lehet választani hogy a végén kapott pontszám visszaigazolja a tudást.

 
3 600 Ft
Akció: 3 240 Ft
Kezdete: 2017.10.05
A készlet erejéig!
-10%
BEVEZETÉS A NÉMET ÜZLETI IDEGEN NYELVBE

Szerzők: Csányi Eszter, Magyar Gézáné

Saldo Kiadó, 2017

 

A Bevezetés a német üzleti idegen nyelvbe című kiadvány most több szempontból is megújulva került ismét a piacra. A könyv kezdő, középhaladó és haladó szinten is hasznos lehet a német üzleti nyelvet tanulók számára. Könyvünkkel továbbra is azoknak szeretnénk segítségét nyújtani, akik a középiskolai és/vagy felsőoktatási tanulmányaik során mélyrehatóbban szeretnének foglalkozni a német üzleti nyelvvel, de hasznára lehet azoknak is, akik a gazdasági szakmai nyelvvizsga megszerzését tűzték ki célul. A kiadványt elsősorban tankönyvként ajánljuk az iskolai oktatásban, mivel azonban a könyv kétnyelvű szószedetet is tartalmaz, kiválóan alkalmas az önálló tanulásra is, például távoktatási képzésben.

 
3 990 Ft
Akció: 3 590 Ft
Kezdete: 2017.09.11
A készlet erejéig!
-10%
ÉRTÉKPAPÍROK ÉS RÉSZESEDÉSEK SZÁMVITELE

Szerző: Biróné Zeller Judit

Saldo Kiadó, 2017

 

A Saldo Számviteli kézikönyvek sorozatának legújabb kiadványa az Értékpapírok és részesedések számvitelével foglalkozik. A szerző, Biróné Zeller Judit – az NGM munkatársa – a téma felvezetéseként röviden összefoglalja a hatályos jogi környezetet. Példák és gazdasági események kontírozásán keresztül ismerteti a számviteli törvény értékpapírokra és részesedésekre vonatkozó szabályait. A szerző bemutatja az értékpapírok (részesedések) szerepét a mérlegben, eredménykimutatásban, valamint az értékpapírokkal (részesedésekkel) kapcsolatos ügyletek számviteli elszámolását, összefüggéseit.

 
2 900 Ft
Akció: 2 610 Ft
Kezdete: 2017.10.05
A készlet erejéig!
-10%
 INGATLANOK ÉS AZ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ KAPCSOLÓDÓ ÁFA ÉS ILLETÉK

Szerzők: Vira Sándor, dr. Báthory-Király Kata

Saldo Kiadó, 2017

 

Miért problémás az ingatlanok áfa kötelezettségének meghatározása? Annak okán, hogy az Áfa tv. szinte valamennyi fejezete különös szabályokat is megállapít az ingatlannal, mint termékkel kapcsolatban. Másrészt oly bizonytalan még az ingatlan meghatározása is, hogy az EU-nak értelmező rendelkezéséket kellett kiadnia a HÉA irányelv végrehajtási rendeletében.

 

Mivel az ingatlanok jelentős értéket képviselnek, így bizton számíthatunk arra, hogy a NAV ellenőrei fokozott figyelmet fordítanak az ingatlanokkal kapcsolatos áfaelszámolásunkra, vagyis a legnagyobb körültekintéssel kell eljárnunk az adókötelezettség megállapítása során.

 

 
2 900 Ft
Akció: 2 610 Ft
Kezdete: 2017.07.06
A készlet erejéig!
-10%
TÁRSASÁGI ADÓ 2017

A kézirat lezárva: 2017. április 30.

Szerzők: Ácsné Molnár Judit, Pölöskei Pálné

Saldo Kiadó, 2017

 

A társasági adóról szóló kiadvány gyakorlatorientált példákkal.

 
3 600 Ft
Akció: 3 240 Ft
Kezdete: 2017.10.05
A készlet erejéig!
-10%
KULTÚRA, MIGRÁCIÓ, KOMMUNIKÁCIÓ

Szerzők: dr. Annus Ildikó, dr. Bakonyi István, dr. Bodolay László, dr. Csejtei István, dr. Csepeli György, Csörgő Zoltán, Falkné dr. Bánó Klára, dr. Faludy Kinga, Győri Sándor, dr. Hidasi Judit, dr. Joó Marian

Saldo Kiadó, 2017

 

Immár három évtizede jelentetjük meg újra meg újra a különböző kultúrák kommunikációjával kapcsolatos tanulmányainkat, legutóbb 10 éve mutattuk be a legfontosabb hasonlóságokat és különbségeket.

A világ közben rohamosan fejlődik (műszaki téren), növekednek a globalizációval együtt járó problémák, a világ elmaradottabb országainak lakói is szeretnének olyan életszínvonalon élni, mint a fejlettebb régiók állampolgárai, miközben mindinkább világossá válik, hogy egyre jobban szűkül a jólétet birtoklók, és egyre nő a szegény vagy szegényebbé válók száma.

 
4 000 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
MAGÁNSZEMÉLYEK EGYES TŐKEJÖVEDELMEINEK ADÓZÁSA

Szerző: Surányi Imréné

Saldo Kiadó, 2016

 

Kiadványunkat az adószakma iránt érdeklődők számára állítottuk össze, azzal a céllal, hogy a magánszemélyek egyes tőkejövedelmeire vonatkozó sajátos adózási előírásokat – feltételezve a jogszabályok ismeretét – elsősorban magyarázó jelleggel, konkrét példákkal, a gyakorlatban előforduló jellemző esetekhez kapcsolódva világítsuk meg.

 
2 500 Ft
Akció: 2 250 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
SZÁMVITEL, PÉNZÜGYI SZÁMVITELI ÜGYINTÉZŐI KÉPZÉS

Szerkesztette: Dr. Siklósi Ágnes, Dr. Veress Attila

Saldo Kiadó, 2016

 

A kiadvány a Pénzügyi-számviteli ügyintéző „Könyvvezetés és beszámolókészítés” című követelménymodulhoz kapcsolódó – kötelező tematika szerinti – ismeretanyag feldolgozását célozta meg.

 

A tankönyv hétköznapi nyelvezetével, részletes és körültekintő magyarázataival, kidolgozott példáival és esettanulmányaival, a szakmai igényesség mentén készített rendszerezéseivel és a jól átgondolt ábráival segít eligazodni a számvitel sokszor eltúlzottan szövevényesnek gondolt útvesztőjében és nem utolsósorban kiváló felkészíti a hallgatókat a követelménymodulhoz kapcsolódó sikeres vizsgára is.

 
3 900 Ft
Akció: 3 510 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
VEZETŐI SZÁMVITEL ELMÉLET, MÓDSZERTAN

Szerzők: Dr. Kardos Barbara, Dr. Sisa Krisztina Andrea, Dr. Szekeres Bernadett, Dr. Veress Attila

Saldo Kiadó, 2016

 

A tankönyv, amely egyben szakkönyvnek is minősíthető alapvetően a gazdasági felsőoktatási intézmények alapszakos hallgatóinak készült abból a célból, hogy az egyes szakokon tanított vezetői számvitel közeli tantárgyakhoz kapcsolódó alapvető ismeretanyagot rendszerezze. Tankönyvünk az elméleti ismeretanyagot a konkrét gyakorlat és a bemutató esettanulmányok háttérvilágításában dolgozza fel.

 
4 000 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
VEZETŐI SZÁMVITEL FELADATGYŰJTEMÉNY

Szerzők: Dr. Kardos Barbara, Miklósyné Ács Klára, Dr. Sisa Krisztina Andrea, Szabó Szabolcs, Dr. Szekeres Bernadett, Szijártó Boglárka, Török Martina Zsófia, Dr. Veress Attila, Zatykó Zsuzsanna

Saldo Kiadó, 2016

 

A kiadvány feladatai a Költségtani alapismeretek, az Önköltségszámítás módszerei, a Költség és saját teljesítmény elszámolása és a Vezetői számvitel döntéstámogató eszközei  témakörök köré épülnek.

 
2 850 Ft
Akció: 2 565 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
ÁLLAMHÁZTARTÁSI SZÁMVITEL A GYAKORLATBAN III. KÖTET

Szerző: Lilliné Fecz Ildikó

Saldo Kiadó, 2016

 

A szakkönyv harmadik kötete az államháztartás szervezeteinek a gazdasági eseményeinek könyvviteli elszámolását mutatja be a 2015. évi és a 2016. évi hatályos jogszabályok alapján.

 

A gazdasági események számlaosztályonként kerülnek rendszerezésre.

 
9 900 Ft
Akció: 8 910 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
VÁLLALATI PÉNZÜGYEK FELADATGYŰJTEMÉNY

Szerzők: Csoma Róbert, dr. Gyulai László, dr. Nagy Gyula, Percze Szabolcs, Pócs Gábor, Rékasi Róbert, Tomsits Anikó, Urbanics Roxána

Saldo Kiadó, 2016

 

A példatárat a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kar Pénzügy Intézeti Tanszékének munkatársai írták. A vállalati pénzügyek feladatgyűjtemény egyes témakörei három egymásra épülő részre tagolódnak.

 

Az első rész az adott témakörhöz tartozó bemutató példák segítségével, azok részletes megoldásával, a hozzájuk fűzött magyarázatokkal ismerteti meg az Olvasót.

A következő rész számos feladatot kínál az önálló tanulásra, gyakorlásra, valamint a megszerzett tudás ellenőrzésére.

A harmadik részben megtalálható ezeknek a feladatoknak a megoldása és a végeredménye.

 
3 990 Ft
Akció: 3 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
 BERUHÁZÁS, FELÚJÍTÁS, KARBANTARTÁS SZÁMVITELE ELMÉLET ÉS GYAKORLAT

Szerző: Dr. Nagy Gábor

Saldo Kiadó, 2016

 

A szakkönyvben bemutatjuk az egyedi tárgyi eszközzé minősítés szempontjait, az egyedi tárgyi eszköz értékében számításba veendő tételeket, továbbá a beruházással, a felújítással, és a karbantartással kapcsolatos törvényi előírásokat, összefoglaljuk a beruházással, a felújítással, és a karbantartással kapcsolatosan az elmúlt évtizedek során kialakult magyarázatokat, bemutatunk a gyakorlati munka során felmerült – mintegy 100 – kérdésre adott értelmezést, felhasználva a szakirodalomban a témával kapcsolatosan megjelent tájékoztatások, szakmai vélemények legfontosabb elemeit is.

 
3 600 Ft
Akció: 3 240 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
KONSZOLIDÁLT BESZÁMOLÓ ALAPJAI

Példatár és feladatgyűjtemény

Szerző: Dr. Baricz Rezső

Saldo Kiadó, 2016

 

A kiadvány több mint „Példatár és feladatgyűjtemény”. A példákon és a feladatokon kívül olyan jegyzetbe illő szövegrészeket is tartalmaz, amelyek azokra a kérdésekre kívánnak választ adni, hogy mit, miért és hogyan kell megoldani. Ugyanakkor nem tekinthető jegyzetnek, mert a szövegrészek alapvetően csak a példák és a feladatgyűjteményben szereplő feladatok megoldásához szükséges ismereteket foglalják magukban.

 
3 900 Ft
Akció: 3 510 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
SZAKKÉPZÉSI HOZZÁJÁRULÁS

Szerző: Matlné Kisari Erika

Saldo Kiadó, 2016

 

A szakképzési rendszer átalakításának folyamata immár évek óta tartó folyamatos korszerűsítésben ölt testet. Ezzel párhuzamosan történik a szakképzést meghatározó jogszabályok átalakítása, módosítása. A módosítás eredményeként a jogszabályi környezet átláthatóbbá vált, ami egyébként nem jelenti azt, hogy a jogalkalmazók könnyen eligazodnak a szakképzést meghatározó jogszabályok sokasága között. Ennek a kiadványnak az az elsődleges célja, hogy a jogszabály-alkalmazókat gyakorlati példákon keresztül segítse a napi munkájukban.

 
2 200 Ft
Akció: 1 980 Ft
Kezdete: 2016.05.01
A készlet erejéig!
-10%
 ÁLLAMHÁZTARTÁSI SZERVEZETEK SZÁMLATÜKRE 2016 KIEGÉSZÍTÉS

Kiegészítés a 2015. évi számlatükörhöz 3-9. számlaosztály

Szerző: Lilliné Fecz Ildikó

Saldo Kiadó, 2016

 

Az államháztartási számviteli változások 2016-ban nem érintették a pénzügyi számvitelből az 1-2. számlaosztály tartalmát, így a kiadvány a 3-9. számlaosztályt tartalmazza. A költségvetési számvitelben két bevételi rovat tartalma módosult a B408, valamint a B409., melyhez kapcsolódó számlák is megtalálhatók a kiadványban. A Saldo 2015. évi Számlakeret-tükör kiegészítő kiadványaként jelent meg a Saldo 2016. évi Számlakeret-tükör a két könyv egyidejű használata javasolható.

 
2 900 Ft
Akció: 2 610 Ft
Kezdete: 2016.05.01
A készlet erejéig!
-10%
 IFRS 15. VEVŐKKEL KÖTÖTT SZERZŐDÉSEKBŐL SZÁRMAZÓ BEVÉTELEK ELSZÁMOLÁSAI

Szerző: dr. Rózsa Ildikó

Saldo Kiadó, 2016

 

2014. májusában az IASB és az FASB közösen kibocsátották az új bevételi standardot, az IFRS 15 Vevőkkel kötött szerződésekből származó bevételek elszámolásai című standardot, amely felülír minden korábbi bevételek elszámolásával kapcsolatos követelményeket az IFRS-ben és a US GAAP szabályozásában egyaránt.

Az IFRS 15 standard egyértelművé teszi az összes vevőkkel kötött szerződésekből származó bevételek számviteli elszámolását. A standard minden gazdálkodóra vonatkozik, akinek vevőkkel kötött szerződéseiből áru vagy szolgáltatás értékesítéséből keletkezik bevétele, kivéve azokat a bevételeket, amelyeket más standardok szabályoznak.

 
2 200 Ft
Akció: 1 980 Ft
Kezdete: 2016.05.01
A készlet erejéig!
-10%
SZÁMVITEL NEM SZÁMVITEL SZAKON 2016

Szerzők: Dr. Siklósi Ágnes, Dr. Kardos Barbara, Miklósyné Ács Klára, Dr. Sztanó Imre, Sisa Krisztina, Dr. Veress Attila, Zatykó Zsuzsanna

Saldo Kiadó, 2016

 

A „Számvitel nem számvitel szakon - Számvitel 2” alapvetően két dologra helyezi a hangsúlyt: a folyamat szemléletre és a gazdasági események mérleg és eredménykimutatás kapcsolatára.

A könyvben a gazdasági társaság alapításától kezdve a leggyakrabban előforduló gazdasági események kerültek rendszerezésre, különös hangsúlyt helyezve a gazdasági események mérlegre és eredménykimutatásra gyakorolt hatására. A Számvitel nem számvitel szakon könyv második fele a beszámolóra koncentrál és a könyvviteli zárlat és a beszámoló összeállításának számviteli folyamatát, valamint a mérleg és az eredménykimutatás adatai alapján számolható leggyakoribb mutatószámokat mutatja be.

 
4 700 Ft
Akció: 4 230 Ft
Kezdete: 2016.05.01
A készlet erejéig!
-10%
NYEREMÉNYJÁTÉKOK, PROMÓCIÓK ADÓZÁSA

Szerző: Kopányiné Mészáros Edda

Saldo Kiadó, 2015

 

A közkedvelt nyereményjátékokat mindenki ismeri, hiszen ritka az az ember, aki még nem próbálta volna ki a különböző típusú lottók, a totó, a kaparós sorsjegyek és más szerencsejátékok egyikét. A hagyományos játékok mellett napjainkban egyre gyakrabban találkozunk más típusú nyereményjátékokkal, promóciókkal, például a tévében, a rádióban, óriás plakátokon, az interneten, a sajtókiadványokban, az üzletekben, vagy különböző termékek csomagolásán. Ezeket az akciókat üzletpolitikai célból szervezik, amelyek lényege a profit közvetlen vagy közvetett módon történő növelése, valamint a vásárlói kedv ösztönzése a leggyakoribb esetben azáltal, hogy a magánszemélyek valamilyen plusz kedvezményben, juttatásban részesülnek.

 
1 990 Ft
Akció: 1 790 Ft
Kezdete: 2016.05.01
A készlet erejéig!
-10%
 ÁFA JOGALKALMAZÁST ELŐSEGÍTŐ EURÓPAI BÍRÓSÁGI DÖNTÉSEK

Szerző: Varga Norbert, Vincze Péter, Víra Sándor

Saldo Kiadó, 2015

 

A kiadvány szerzői egy kötetbe gyűjtötték az Európai Bírósági Ítéleteket, amelyek jelentős hatással vannak/voltak a hazai jogalkalmazási gyakorlatra. A kötet az adóhatósági ellenőrzések megállapításaival szembeni jogorvoslat során segítséget nyújthat az adózással foglalkozó szakembereknek a megfelelő érvek, ellenérvek megfogalmazásában.

 

A műben szereplő Európai Bírósági döntések ismerete alapfeltétele az adószakértő, azon belül az új forgalmiadó-szakértő képesítés vizsgakövetelményeinek teljesítésében.

 
2 990 Ft
Akció: 2 690 Ft
Kezdete: 2016.05.01
A készlet erejéig!
-15%
A SZÁMVITELI TÖRVÉNY MÓDOSÍTÁSA 2016

A kézirat lezárva: 2015. szeptember

Szerző: dr. Nagy Gábor

Saldo Kiadó, 2015

 

Az Európai Unió új számviteli irányelvének hazai átültetése érdekében módosult, kiegészült a számviteli törvény, amely rendelkezéseket a 2016. január 1-jével, illetve azt követően induló üzleti évben kell alkalmazni. A módosítások, kiegészítések közül a legjelentősebbnek az a szabályozás tekinthető, mely szerint a rendkívüli tételeket meg kell szüntetni és azokat tartalmuknak és jellegüknek megfelelően az egyéb bevételek, a pénzügyi műveletek bevételei, illetve az egyéb ráfordítások, a pénzügyi műveletek ráfordításai között kell szerepeltetni, a tételek jelentős részénél a bruttó elszámolás (elkülönítve a bevételeket, illetve a ráfordításokat) helyett nettó elszámolással (vagy csak bevétel, vagy csak ráfordítás).

 
2 600 Ft
Akció: 2 210 Ft
Kezdete: 2016.05.01
A készlet erejéig!
-10%
ÁRUK SZABAD MOZGÁSA AZ EURÓPAI UNIÓBAN

Szerző: Törzsök Éva

Saldo Kiadó, 2015

 

Az Áruk szabad mozgása az Európai Unióban c. könyv eligazodást nyújt a belsőkereskedelemre vonatkozó uniós szabályok sűrűjében. Árucsoportok példáján azt láttatja, mi mindent kell tudnia az üzletembernek, ha az egységes piacon értékesíti termékeit. Egy olyan országban, amelynek nemzetközi árukereskedelme mintegy 80 százalékban más EU tagállamokkal valósul meg, elengedhetetlen azt is látni, milyen kérdésekben kell akár további 27 féle (az EGT/EFTA országokkal együtt 31 féle) nemzeti szabályozást is megismerni, és mely területek harmonizáltak vagy egységesítettek Unió-szerte.

 
3 990 Ft
Akció: 3 590 Ft
Kezdete: 2016.05.01
A készlet erejéig!
-10%
 KÜLFÖLDI MUNKAVÉGZÉS BIZTOSÍTÁSI KÖTELEZETTSÉGE ÉS HATÁSA A NYUGDÍJRA

Szerzők: Széll Zoltánné, dr. Asztalos Zsuzsa

Saldo Kiadó, 2015

 

A gazdasági érdek, a szakképzett munkaerő iránti igény egyre szélesebb lehetőséget teremt a külföldön történő munkavégzésre, illetve a külföldieknek Magyarországon történő munkavállalására.

 

A foglalkoztatáshoz, illetve az önálló vállalkozásfolytatáshoz kötődő társadalombiztosítási kötelezettségek – ide értve a járulék-, a szociális hozzájárulási adó, illetve az egészségügyi hozzájárulási kötelezettséget is – teljesítése azonban összetett feladat. E kötelezettségek szabályszerű teljesítéséhez kíván a kötet segítséget nyújtani azzal, hogy az Európai Unión belüli, az egyéb kétoldalú nemzetközi egyezmények hatálya alá tartozó munkavállalókra vonatkozó, illetve az ún. harmadik országok állampolgárai esetében alkalmazandó fontosabb szabályokat összefoglaljuk.

 
1 990 Ft
Akció: 1 790 Ft
Kezdete: 2016.05.01
A készlet erejéig!
-10%
 A MAGYAR FIU ÉS A PÉNZMOSÁS ELLENI INTÉZMÉNYRENDSZER A NEMZETKÖZI EGYÜTTMŰKÖDÉS TÜKRÉBEN

Szerző: dr. Simonka Gábor

Saldo Kiadó, 2015

 

Napjainkban a nemzetközi együttműködés szükségszerű és egyben elengedhetetlen részét képezi a bűnüldözésnek. Ez különösen igaz a pénzmosás elleni intézményrendszerre.

 

Jelen írásban a pénzmosás elleni intézményrendszer egyik központi szereplőjét, a Pénzmosás Elleni Információs Irodát, valamint a nemzetközi szinten megvalósuló együttműködést, információcserét mutatom be a Pénzmosás Elleni Információs Irodának szemszögéből.

 
2 500 Ft
Akció: 2 250 Ft
Kezdete: 2016.05.01
A készlet erejéig!
-10%
 A MAGYAR TOP 100 PÉNZÜGYI ELEMZÉSE 2008-2013 KÖZÖTT, AVAGY A NÖVEKEDÉSI LEHETŐSÉGEK FELTÁRÁSA

Szerzők: Dr. Katits Etelka, Dr. Szalka Éva

Saldo Kiadó, 2015

 

A könyvben a legnagyobb – a Heti Világgazdaság rangsora alapján a TOP 100-ba tartozó – magyar cégek mérleg és eredménykimutatásait elemezték a szerzők, kitérve a 2008-tól jelentkező pénzügy-gazdasági válság hatásainak feltárására, mivel ezek ismerete segít(het)i újabb növekedési perspektívák és utak felvázolását.

 

A kötet célja: vizsgálni a TOP 100 ágazatok pénzügy-gazdasági teljesítményét, kiemelve a szektorban felbukkanó válság erős és gyenge jelzéseit, valamint okait. A hangsúlyt az elemzésbe vont társaságok működési tevékenységük – elsősorban belső és külső – finanszírozhatóságának feltárására helyezték.

 
2 625 Ft
Akció: 2 365 Ft
Kezdete: 2016.05.01
A készlet erejéig!
-10%
ÁLLAMHÁZTARTÁSI SZERVEZETEK SZÁMLATÜKRE 2015

Szerző: Lilliné Fecz Ildikó

Saldo Kiadó, 2015

 

E kiadványban foglalt főkönyvi számlák alapján az államháztartás egyes alrendszereihez tartozó költségvetési szervek – sajátosságaik figyelembevételével – elkészíthetik a saját számviteli rendjüknek megfelelő számlatükröt. A számlatükör képezi alapját az államháztartás szervezetei számlarendjének és számviteli politikájának. A számlaosztályban szereplő számlák javasolt alábontása az előírt beszámolási kötelezettség teljesítéséhez nyújtanak segítséget.

 
4 500 Ft
Akció: 4 050 Ft
Kezdete: 2016.05.01
A készlet erejéig!
-10%
 GAZDASÁGI TÁRSASÁGOK ALAPÍTÁSÁNAK, ÁTALAKULÁSÁNAK SZÁMVITELE

Szerző: dr. Nagy Gábor     

Saldo Kiadó, 2014

 

A kiadvány első részében a gazdasági társaságok alapításának legfontosabb társasági jogi, cégjogi követelményeit, az adóhatósággal való kapcsolatfelvételt, a vagyoni, hozzájárulás értékelését, rendelkezésre bocsátásának számviteli feladatait, az előtársasági időszak sajátosságait mutatja be a szerző.

 

A második rész ismerteti a gazdasági társaságok átalakulásának általános és eltérő szabályait, a kapcsolódó társasági jogi, cégjogi előírásait, majd a vagyonmérleg-, a vagyonleltár-készítés szempontjait, gyakorlatát részletezi az átalakulás egyes formáihoz kapcsolódóan, példákkal, mérlegsémákkal szemléltetve.

 
2 950 Ft
Akció: 2 655 Ft
Kezdete: 2016.05.01
A készlet erejéig!
-10%
HELYI ADÓK ÉS GÉPJÁRMŰADÓ JOGMAGYARÁZATA

Szerzők: Dr. Heizer-Kiss Zsófia, Kanyó Lóránd

Saldo Kiadó, 2014

 

A magyar adórendszerben 1991. január, azaz a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (a továbbiakban: Htv.) hatályba lépése óta léteznek a mai értelemben vett helyi adók. A helyi adók léte egy kétszintű jogalkotás eredménye, valamely adóalany tényleges helyi adókötelezettsége pedig háromszintű jogalkotás eredményeként áll elő. A helyi adóztatás közvetve a legmagasabb szintű jogforrásból, az Alaptörvényből (korábban az Alkotmányból) fakad. Az Alaptörvény 32. cikke (1) bekezdésének h) pontja értelmében ugyanis a helyi önkormányzat a helyi közügyek intézése körében törvény keretei között dönt a helyi adók fajtájáról és mértékéről.

 
2 250 Ft
Akció: 2 025 Ft
Kezdete: 2016.05.01
A készlet erejéig!
-10%
CONTROLLING-ESETTANULMÁNYOK

Szerző: Magyar Controlling Egyesület Oktatói Munkacsoportjának tagjai    

Saldo Kiadó, 2014

 

Valós vállalati problémákat, dilemmákat bemutató esettanulmányokat írt 12 elismert egyetemi, főiskolai oktató és nagy gyakorlattal rendelkező vezető tanácsadó, a Magyar Controlling Egyesület Oktatói Munkacsoportjának tagjai.

 

Haszonnal forgathatják a kötetet azok a vállalati vezetők, controllerek, pénzügyi és gazdasági szakemberek, akik konkrét gyakorlati kérdéseikre szeretnének választ kapni és azok is, akik oktatási célra keresnek segítséget.

 
3 500 Ft
Akció: 3 150 Ft
Kezdete: 2016.05.01
A készlet erejéig!
-10%
 ONLINE VIZSGATÁR „BEVEZETÉS A SZÁMVITELBE” ÉS A „SZÁMVITEL 1” CÍMŰ TANTÁRGYAKHOZ

Szerzők: Dr. Siklósi Ágnes, Dr. Simon Szilvia, Dr. Veress Attila, Miklósyné Ács Klára, Török Martina, Szijártó Boglárka       

Saldo Kiadó, 2013

 

Valószínűleg Ön már a „Bevezetés a számvitelbe”, illetve a „Számvitel 1” című tantárgyakhoz kapcsolódó írásbeli vizsgájára (zárthelyi dolgozatra, pótvizsgadolgozatra, utóvizsga dolgozatra, vizsgadolgozatra) való felkészülésének utolsó szakaszában jár, hiszen kiadványunk és a kapcsolódó elektronikus vizsgatár azzal a céllal készült, hogy a vizsgázó az eddig megszerzett számviteli ismereteit „vizsgaképesre élesítse”.

 
2 700 Ft
Akció: 2 430 Ft
Kezdete: 2016.05.01
A készlet erejéig!
-10%
LOGISZTIKA - FELTEVÉSEK, PÉLDÁK, VÁLASZOK

Szerző: dr. Gubán Ákos     

Saldo Kiadó, 2013

 

A kiadvánnyal a célunk gazdasági képzésben résztvevő felsőoktatási hallgatók logisztikai képzésének támogatása volt.

A könyv fejezetei csak fogalmi szinten épülnek egymásra, mindegyik egy önálló témakört dolgoz fel a logisztika igen széles, és érdekes területéből.

 
3 990 Ft
Akció: 3 590 Ft
Kezdete: 2016.05.01
A készlet erejéig!
-10%
 NÉMET GYAKORLÓKÖNYV A SZÓBELI KÖZÉP- ÉS FELSŐFOKÚ ÜZLETI-PÉNZÜGYI NYELVVIZSGÁRA

Szerzők: Csányi Eszter, Magyar Mária   

Saldo Kiadó, 2013

 

A Bevezetés a német üzleti idegen nyelvbe című kiadvány folytatásaként megjelent a BGF Nyelvvizsga és Továbbképző Központ (NYTK) szóbeli nyelvvizsgáira felkészítő kiadvány.

A könyv a különböző feladattípusaival felöleli a fent említett szóbeli nyelvvizsgák szakmai szókincsét, ugyanakkor feltételezi azt is, hogy a vizsgára készülő tanulók a gazdasági tanulmányaik során anyanyelvükön és a tanult idegen nyelven is már megszerezték a szükséges szakmai ismereteket. A feladatok nehézsége a KER (Közös Európai Nyelvi Referenciakeret) B2-C1 szintjének felel meg, tehát a közép- és a felsőfokú szóbeli nyelvvizsgára is teljes mértékben biztosítja a felkészülést.

 

 
3 800 Ft
Akció: 3 420 Ft
Kezdete: 2016.05.01
A készlet erejéig!
-10%
A VÁLLALKOZÁSFINANSZÍROZÁS ALAPJAI

Szerzők: Illés Ivánné, Gyulai László, Lauf László          

Saldo Kiadó, 2013

 

Mi tartozik a vállalkozás-finanszírozás körébe? Dinamikusan változó világunkban nem könnyű a pénzügyek ezen részterületének határvonalait meghúzni. A finanszírozáshoz szükséges források és a finanszírozott eszközök érték-egyezősége arra sarkal, hogy a vizsgálódás körét valamilyen szinten az eszközigényt alakító tényezőkre is kiterjesszük, miközben a források rendszerezett bemutatása is elegendően nagy feladat.

Másfelől a finanszírozás időben végbemenő, erősen összetett folyamat, mely a tervezéstől a végrehajtáson keresztül az utólagos értékelésig tevékenység-elemek gyakorlatilag végtelen, és időben változó halmazát alkotja.

 

Az előzőekben felvetett kérdésekre a szerzők megpróbáltak választ adni úgy, hogy az mind a gyakorló szakember, mind a gazdasági képzés igényét kielégítse, ugyanakkor a kezdő érdeklődőket se riassza el a finanszírozás érdekes és színes világának tanulmányozásától.

 
4 700 Ft
Akció: 4 230 Ft
Kezdete: 2016.05.01
A készlet erejéig!
-10%
HITELINTÉZETI CONTROLLING ÉS BELSŐ ELLENŐRZÉS

Szerzők: Gyulainé Zsakó Zsófia, Dr. Volterné Csák Bernadett           

Saldo Kiadó, 2013

 

"Ennek a könyvnek az a célja, hogy bemutassa a banki controlling eszközeit és azok gyakorlati alkalmazását. Tapasztalatom szerint ugyanis a controlling alapelvei szakmai körökben általában ismertek, de arról meglehetősen kevés szós esik, hogy ezeket az elveket hogyan lehet érvényesíteni egy controlling rendszer kiépítésében és működtetésében. Különösen igaz ez a bank egyes területeinek értékelésére, az eredmény részekre bontására, a jövedelmezőség és a hatékonyság részterületenkénti értékelésére."

 

Gyulainé Zsakó Zsófia (szerző)

 
3 800 Ft
Akció: 3 420 Ft
Kezdete: 2016.05.01
A készlet erejéig!
-10%
A VÁLLALKOZÁSOK TEVÉKENYSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE

Szerzők: dr. Birher Ilona, Bodonyi Miklós, dr. Sztanó Imre, Vörös László    

Saldo Kiadó, 2012

 

A kiadvány az "Ellenőrzés rendszere és módszertana" tankönyvre épülve a termelő, a szolgáltatást nyújtó és a kereskedelmi vállalkozások ellenőrzésének általános és sajátos módszereit, feladatait tartalmazza, amelyek ismerete nélkülözhetetlen a mérlegképes könyvelők számára valamint a folyamatosan változó gazdasági, piaci környezetben kiemelt jelentőségű a vállalkozások számára is.

 

 
3 900 Ft
Akció: 3 510 Ft
Kezdete: 2016.05.01
A készlet erejéig!
-10%
A SZÁMVITEL ALAPJAI - FELADATGYŰJTEMÉNY

Szerzők: dr. Baricz Rezső, Dr. Gyenge Magdolna, Joó Ágnes, Martin Kíra, Reizingerné Dr. Ducsai Anita            

Saldo Kiadó, 2012

 

 „A számvitel alapjai” című tárgy ismeretanyagának megismerését és elsajátítását szolgáló 3. javított, átdolgozott kiadású Feladatgyűjtemény két részből áll.

 

Az első rész a gyakorlati foglalkozások anyagát tartalmazza, a második rész ezzel szemben az önálló – egyéni vagy kiscsoportos – munkának teremti meg a lehetőségét.

 

 
2 800 Ft
Akció: 2 520 Ft
Kezdete: 2016.05.01
A készlet erejéig!
-10%
GYAKORLATI ÚTMUTATÓ AZ EGYES SZERZŐDÉSTÍPUSOKHOZ 2012

Szerző: Kovács Bálint, Nemessányi Zoltán          

Saldo Kiadó, 2012

 

Ez a munka a szerződések jogának egyik fontos szeletéről, az egyes szerződéstípusokról szól (kiegészítve azt a szerződéses biztosítékok rendszerével), megalkotóinak szándéka szerint gyakorlati megközelítéssel, ugyanakkor közérthető nyelven. Bár a felek közös megegyezéssel általában eltérhetnek a törvénynek az egyes szerződéstípusokra vonatkozó szabályaitól, azok iránytűként mégis fontos beszámítási pontjai lehetnek az üzleti tárgyalásoknak, megállapodások megszületésének. 

 
2 500 Ft
Akció: 2 250 Ft
Kezdete: 2016.05.01
A készlet erejéig!
-10%
 PÉNZÜGYI SZÁMVITEL - EREDMÉNY MEGÁLLAPÍTÁSA, BESZÁMOLÓ ÖSSZEÁLLÍTÁSA

Szerzők: Csomós Tamás, Helgertné Dr. Szabó Ilona, Kurcsinka Tamásné, Vanó Gábor, Zörög Zoltán   

Saldo Kiadó, 2012

 

A Pénzügyi számvitel (Mérlegtételek) könyv a mérlegtételek tartalmát, értékelését, nyilvántartását követi nyomon, valamint ismerteti az egyes mérlegtételekkel kapcsolatosan előforduló gazdasági események könyvviteli elszámolását.

 
3 200 Ft
Akció: 2 880 Ft
Kezdete: 2016.05.01
A készlet erejéig!
-10%
OBJEKTUMORIENTÁLT TERVEZÉS

Szerző: dr. Gyurkó György 

Saldo Kiadó, 2012

 

E könyv célközönségébe az olvasók két kategóriája tartozik, (1) akik valamilyen szinten már találkoztak az objektumorientált (OO) technológia elméletével (fogalmaival, elveivel), de azok alkalmazásában még csak kevés tapasztalatot szerezhettek; (2) akik bár gyakorlott felhasználói egy OO fejlesztő környezetnek, de érzik tudásuk abból adódó korlátait, hogy mélyebben nem ismerkedtek meg az OO paradigma lényegével.

 

A szoftvertechnológia tárgyát képező problémák általában nem abba a kategóriába tartoznak, amelyekre csak egyetlen lehetséges jó megoldás létezik. Így az esettanulmányok tárgyalásánál a hangsúlyt nem a végeredményként kapott megoldásra helyezi a szerző, hanem az ahhoz vezető útra, hangsúlyozva, hogy nem csak egyetlen útra létezik.

 

A kiadványt a felsőfokú oktatásban tanuló gazdaságinformatikus szakok hallgatói számára ajánljuk.

 
3 000 Ft
Akció: 2 700 Ft
Kezdete: 2016.05.01
A készlet erejéig!
-10%
A GAZDASÁGI JOG ALAPJAI

Szerzők: dr. Aszódi Ilona, dr. Pőcze Tamás 

Saldo Kiadó, 2012

 

A jog meghatározza mindennapjainkat. Olyan területről beszélünk, amivel folyamatosan találkozunk: ha vásárolunk a boltban, ha házasságot kötünk, ha dolgozunk, vagy éppen céget alapítunk, esetleg balesetet szenvedünk, mindig találkozunk azzal, hogy tetteinknek jogi következményeik vannak. A könyvnek az a célja, hogy segítséget nyújtson tájékozódni ebben a világban.

 

A tankönyv kétszer 15 fejezetre oszlik, illeszkedve a két féléves Gazdasági jog tantárgy órarendi struktúrájához; az első rész az általános jogi alapismereteket, a második rész pedig a specifikusan gazdasági jogi ismereteket tartalmazza.

 
3 000 Ft
Akció: 2 700 Ft
Kezdete: 2016.05.01
A készlet erejéig!
-10%
INFORMÁCIÓ, ADAT, INTELLIGENCIA

Szerzők: Dr. Gubán Ákos, Dr. Gubán Miklós, Dr. Hua Nam Son       

Saldo Kiadó, 2012

 

A szerzők elsődleges célja az volt, hogy a gazdaságinformatikus képzésben résztvevő Olvasó már egy jó informatikai tudás birtokában, olyan ismereteket szerezzenek, amelyek a gazdasági informatika területéhez kapcsolódnak. A mű hiánypótló abból a szempontból, hogy bevezető jelleggel és széles kitekintéssel próbálja az informatika szinte megfoghatatlanul széles területét bemutatni.

 
4 100 Ft
Akció: 3 690 Ft
Kezdete: 2016.05.01
A készlet erejéig!
-10%
A CAFETERIA SZABÁLYAI RÖVIDEN

Szerző: dr. Andrási Jánosné          

Saldo Kiadó, 2012

 

A személyi jövedelemadóról szóló törvény 2012. évi módosítása, jelentősen változtatta a kifizetők, munkáltatók által a magánszemélyek részére természetben juttatott jövedelmek adókötelezettségét.

E kiadványunk bemutatja a kifizető, munkáltató által nem a tevékenység ellenértékeként magánszemélyeknek juttatott jövedelmeket, így tájékoztat a reprezentáció, az üzleti ajándék, a kiküldetések, stb. adókötelezettségéről.

 
1 900 Ft
Akció: 1 710 Ft
Kezdete: 2016.05.01
A készlet erejéig!
-10%
A VEZETŐI SZÁMVITEL ALAPJAI 2012

Szerzők: Kardos Barbara, dr. Sztanó Imre, dr. Veress Attila  

Saldo Kiadó, 2012

 

A számvitel feladata egy-egy gazdasági társaságról pénzügyi információk meghatározása, mérése és szolgáltatása annak érdekében, hogy ezen információk felhasználói megalapozott döntéseket hozhassanak.

A megállapítás, mérés és közlés szolgálhatja a társaság külső felhasználókkal való kommunikációját. A számvitelnek ezt az ágát pénzügyi számvitelnek nevezzük. Amennyiben a belső felhasználók megalapozott döntéseihez szükséges információkról van szó, úgy vezetői számvitelről beszélünk.

 

 
3 900 Ft
Akció: 3 510 Ft
Kezdete: 2016.05.01
A készlet erejéig!

12

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.