Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Gerhardus Kiadó

Fő kategória >KIADÓ >G-I >Gerhardus Kiadó

Sorrend:

-10%
A FELETTES MI

Kulturális és médiaetika a sámánok korától a showmanek koráig avagy korszerűtlen elmélkedés a szimbolikus és diabolikus világlátás válaszútján

Szerző: Márton Árpád

Gerhardus Kiadó, 2009

 

Ha az újkor kultúrája - a nominalizmus, a relativizmusok, a marxizmus, a freudizmus, a posztmodern és a fogyasztói doktrínák során keresztül - nem emancipálódott volna a saját etikai princípiumaitól, a média ma nem fenyegetne az emberi tudatok fölött gyakorolt hatásának megfékezhetetlenségével, és olyan alapértékeink, mint a szólás és véleménynyilvánítás szabadsága sem váltak volna az emberi személy és a társadalmi közjó elárulóivá. Pedig a kultúrán belül épp annak etikai szempontja jelöli ki az emberi lét rendezésére szóló küldetését, és csakis az etika szellemétől átjárt kultúra képes segítséget nyújtani az ember egzisztenciális válsághelyzeteiben: biztosítani az emberi létminőség és az emberi lét fennmaradását.

 
2 300 Ft
Akció: 2 070 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A MOZART-GALAXIS

Szerző: Marton Árpád

Gerhardus Kiadó, 2009

 

"Egészen remek könyv Mozart jelleméről és műveiről - no és a Jóistenről, Aki jelen van minden szép muzsikában! Úgy mutatja be Mozartot, mint akinek zenéje a szeretet és a békesség üzenetét hozza el az anyagiasság és az erőszak világába. És mert csak a hit és a muzsika mentheti meg a világot a pusztulástól, ennél jobban és szebben csak a saját zenéje képes Mozartról beszélni!" (Rév Lívia zongoraművész)

 
5 400 Ft
Akció: 4 860 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A TÁBORI PÜSPÖKSÉG TÖRTÉNETE 1773-1868

Szerző: Zakar Péter

Gerhardus Kiadó, 2010

 

A tábori püspökség 18-19. századi történetének feldolgozása egyháztörténet-írásunk régi adósságai közé tartozott. Zakar Péter a szűkebb értelembe vett intézménytörténeti vonatkozások feltárásán túlmenően arra vállalkozott, hogy mindeddig fel nem dolgozott levéltári források segítségével mutassa be a tábori lelkészek életét. A Habsburg Birodalom tábori püspöksége felállításának előzményei mellett megismerkedhetünk az egyes történeti korszakok hadlelkészeinek feladataival, beleértve olyan, mindeddig kevéssé kutatott problémaköröket, mint a katonai házasságok, az öngyilkosságok vagy a hadlelkészek fegyelmi ügyei. Mindenkinek jó szívvel ajánlhatjuk ezt a kötetet, aki szereti a történelmet, és aki tudja, az élet mindig izgalmasabb, mint a virtuális világ.

 
4 950 Ft
Akció: 4 455 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
ÁLHŐSÖK, HAMIS ISTENEK?

Hős- és sztárkultusz a posztmodern korban

Szerző: Povedák István

Gerhardus Kiadó, 2011

 

„Mondanivalója nem kevesebb, mint hogy napjainkban is keletkezik populáris, vagy népi – nevezzük, ahogy akarjuk – kultúra, és a tömegkommunikáció eszközrendszere nem, hogy elmosná az elit- és populáris kultúra közötti határvonalat, inkább annak kijegecesédésére vezethet. Erre a következtetésre olyan jelenségek – a hősök és sztárok jelenléte a mindennapi tudatban – leírásán és elemzésén keresztül jut, amelyről mindannyiunknak van napi tapasztalatunk, egyszerűen csak élve az életet. Vagyis a munka témája nagy jelentősségű a társadalmi tudat megismerése, megértése szempontjából.”

(Sárkány Mihály)

 
4 000 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  SZLOVÁK NÉPDALOK. BARTÓK BÉLA TÓT NÉPDALOK CÍMŰ GYŰJTEMÉNYÉNEK „PISZKOZATA” I.

Szerkesztette: Käfer István, Sztakovics Erika

Gerhardus Kiadó, 2011

 

Jelen kötet az első része Bartók Béla szlovák népdalgyűjteményének, a Tót népdaloknak. Az 1918-ig tartó gyűjtés anyagát 1923-ban közlésre átadta a Matica Slovenskának, de a nála maradt piszkozaton tovább dolgozott és Amerikába is magával vitte. A kötetben ezen piszkozat anyaga található meg az eredeti támlapok fénymásolatával, a szlovák szövegekkel és magyar, illetve angol fordításukkal, továbbá Bartók jegyzeteivel. A szlovák népdalkincs a magyar-szlovák kulturális kapcsolatok alapvető dokumentuma, jelen formájában a további hungaroszlovakológiai kutatásokat kívánja elősegíteni. 

 
9 800 Ft
Akció: 8 820 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
BEVEZETÉS A BIBLIAI HÉBER NYELVBE - Elfogyott

Szerző: Szabó Mária

Gerhardus Kiadó, 2010

 

A kötet első része alapos áttekintést nyújt a bibliai héber nyelvtanról, kiegészítve nyelvtani gyakorlatokkal. A második részben szószedettel együtt a Bibliából vett példamondatokat közöl. Kiegészítésként függelékek és héber-magyar szótár található a könyvben.

 

E kötet nélkülözhetetlen mindazoknak, akik mélyebben meg akarják ismerni a Bibliát. Segítség a bibliai héber nyelv elsajátításához, a nyelvtan és az alapszókincs elsajátításához. Lehetőséget adva, az érdeklődőknek, hogy héberül olvassák, fordítsák az Ószövetséget, ami által eljutnak a héber nyelven való exegézisre.

 
2 600 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.