Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Savaria University Press

Fő kategória >KIADÓ >S-T >Savaria University Press

Sorrend:

12

-20%
SZAVAK ÉS SZÓKÖZÖK

Beszélgetések, vélemények, tűnődések

Szerző: Fűzfa Balázs

Savaria University Press, 2017

 

Valóban katartikus a kor, amelyben élünk. Gigászi erővel teremtődik egy új civilizáció – s aligha fordult még elő az emberiség történetében, hogy ezt a szülést-születést végig tudta nézni egyetlen generáció. Ma pedig erről van szó. Olyannyira, hogy a nagymamát facebookozni tanító tinédzserek a mindennapok szokásrendjéhez tartoznak immár. Azaz jelentős részben megfordult a kultúraátadás folyamata. A jövő adja a kilincset a múltnak és a mának, s nem fordítva, mint megszokhattuk az évszázadok során. Becsüljük hát meg ezt a kezet, mert ha nem is tudja olyan pontosan, mint az előző generációké (?), hogy mit és hogyan szeretne tenni, gesztusai eredetibbek és rokonszenvesebbek – s talán barátibbak is –, mint a mi sokszor gyűlölködő, meg nem értő, hangosan gesztikuláló kezünk gesztusai voltak.

 
2 480 Ft
Akció: 1 985 Ft
Kezdete: 2017.09.13
A készlet erejéig!
-20%

Ottlik Könyvtár 4.

Írások Ottlik Géza műveiről

Szerző: Fűzfa Balázs

Savaria University Press, 2017

 

A szerző az utóbbi negyedszázad Ottlik Géza műveiről szóló írásait közli két nagyobb részben (tanulmányok, kisebb írások). Az évtizede "...sem azé, aki fut..." címmel megjelent témamonográfiája után remélhetőleg ez a kötet is lenyeri a szakma és az olvasók bizalmát. A kötet két teljesen új tanulmányt is tartalmaz, egyik még folyóiratban sem jelent meg.

 
2 992 Ft
Akció: 2 395 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
HANGOK A VILÁGBÓL

Színtiszta Amerika

Szerző: Regős Róbert

Savaria University Press, 2017

 

Megélni az új tapasztalatoknak ezt a kiapadhatatlan sorát, nos, ez teszi élvezetté az utazást. Meg persze az, hogy a végére mindig belátjuk, bármennyire más ott minden, ahová utazunk, jóval több az, ami összeköt vele, mint ami elválaszt bennünket tőle. Regős Róbert könyve ezzel a felismeréssel, ezzel az élménnyel ajándékozza meg az olvasóját. Bármerre bolyong az USA irdatlanul nagy olvasztótégelyében, képes mindenütt észrevenni azt, ami élhetővé, otthonossá teszi számára, s vele együtt számunkra is ezt az világot. Vágó István

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%

Szerző: Szénási Zoltán

Savaria University Press, 2016

 

DE INFIMA DOCTRINA avagy a költészet helye a teológiában és a teológia helye a költészetben. A címadásból nyilván már sejthető, hogy (legalábbis kiindulópontként) nem az irodalmi modernséghez szorosan kapcsolódó témát választottam. Nemcsak a latin nyelvű cím lehet gyanús, hanem a cím magyar jelentése is ("A legalacsonyabb rendű tudományról"), mely a tudományok közötti rangsor feltételezett meglétére utal. A leginkább istenérveiről ismertté vált skolasztikus alapmű, a Summa theologiae első kérdésének kilencedik szakaszában említi Aquinói Szent Tamás eképpen a költészetet, s állítja szembe a "sacra doctriná"-val, azaz a teológiával amiből eleve a költészet, vagy általa az irodalomteológiának való alárendelése olvasható ki. /A Szerző/

 
1 980 Ft
Akció: 1 585 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
ÖRÖMRE NEVELNI

Szerző: Winkler Márta

Savaria University Press, 2016

 

"Szeretném ha minden tanító és minden leendő tanító olvasná és újraolvasná Winkler Márta könyvét. És nyitogatná újra meg újra: ki olyan fejezeteknél ahol a figyelem iskolázásáról vagy az élményalapú fogalmazásról van szó, ki pedig olyannál, ahol a szülőkkel való együttműködésről vagy arról, hogy>mindent meg lehet beszélni<. Aztán előbukkanhatna esetleg a lapozás közben például a szokásrend kialakítása - és ezen belül a ritmus fontossága, vagy esetleg csak egy-egy szóba akadna bele a suhanó tekintet, mint például a házi feladatok vagy a szünetre adott feladatok kérdése (ne adjatok feladatot a szünetre!),vagy esetleg a lábtorna fontossága... Mert az a jó ebben a könyvben, hogy a mindennapok testközeli praxisát jeleníti meg, használható, alkalmazható módon."

 
2 480 Ft
Akció: 1 985 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%

Szerző: Kelemen Zoltán

Savaria University Press, 2016

 

A kötet az elmúlt tíz év privát szorongásainak, fájdalmainak, feszültségeinek, felismeréseinek, vágyainak, valamint egy történelmétől terhelt, frusztrált, a végletekig megosztott ország jelenségeit sajátos fénytörésű szemüvegen keresztül néző és látó ember tapasztalatainak időnként abszurdba hajló, máshol nyers és naturalisztikus, esetenként pedig romantikus lírába sűrített lenyomata. A művek nem szeretnének ítélkezni, arra mindig megpróbáltam odafigyelni, hogy az érzékeny témák ellenére méltóságteljes távolságtartás jellemezze őket, vágy arra az objektivitásra, mely lehetővé teheti a humánumra törekvő ember képességét a szeretetre, az empátiára.

 
2 016 Ft
Akció: 1 615 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%

Fejezetek egy Kosztolányi-monográfiából

Szerző: Mohai V. Lajos

Szerkesztő: Fűzfa Balázs

Savaria University Press, 2016

 

A Savaria University Press gondozásában 2010-ben megjelent kismonográfiában azt mutatja be az író, hogy Kosztolányi a kisváros írója, de emellett a folytatás nélküli világé is. Ezért kapcsolja össze a Sárszeg-regényeket a tízes-húszas évek verstermésével. Hogyan jelenik meg a húszas évek Kosztolányija és az úgynevezett Szabadka-élmény a monarchia kulisszáira vetítve.

 
1 885 Ft
Akció: 1 510 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
"...A KÖLTŐ SOSE LÓDÍT"

konferenciakötet József Attila születésének 110. évfordulója tiszteletére

Szerkesztő: Fűzfa Balázs

Savaria University Press, 2015

 

A kötet a 2015. novemberében a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Karán tartott József Attila Diákkonferencia írott anyagát tartalmazza CD melléklettel. A konferenciát József Attila születésének 110. évfordulója tiszteletére rendezték.

 
2 015 Ft
Akció: 1 610 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
"...SZÁZ ÉV MÚLVA IS EMLÉKEZETT DOLGOKRA..."

Ottlik Géza első évszázada

Szerkesztő: Finta Gábor, Fűzfa Balázs

Savaria University Press, 2015

 

A Kőszegen, 2012. május 11-12-én, Ottlik Géza születésének 100. évfordulója tiszteletére rendezett konferencia előadásainak szerkesztett anyaga A Budapesten, 2013. november 30-án, a Buda megjelenésének 20. évfordulója alkalmából tartott konferencia előadásainak szövegei A Kőszegen, 2012. május 9-én rendezett Ottlik-szoboravatón elhangzott előadások anyaga

 

 
2 980 Ft
Akció: 2 385 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%

Szerző: N. Tóth Ágnes

Savaria University Press, 2015

 

A kötet célja, megismertetni az olvasót az utolsó negyedszázad, vagyis a rendszerváltozás óta eltelt időszak legjelentősebb oktatásügyi történéseivel, a társadalom és benne az iskola mint nevelési-oktatási színtér belső differenciálódásából, funkcióváltásából, esetleges diszfunkcióiból fakadóan kiragadni és elemezni a legneuralgikusabb pontokat az intézmény működése, a tanulók és a pedagógusok szempontjából, mert ezek szakirodalmi és empirikus vizsgálatával, valamint külföldi példák segítségével rávilágíthatunk a tényleges hiányosságokra és nélkülözhetetlen tennivalókra. Elsőként a harmadik évezred oktatási kihívásairól, az iskolák működési jellemzőiről esik szó, különös figyelmet szentelve az európai sajátosságoknak.

 
3 200 Ft
Akció: 2 560 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%

Esszé-regényes interudiumokkal

Szerző: Sudár Lászlóné T. Molnár Zsuzsanna

Savaria University Press, 2015

 

Hallottam róla, hogy volt, létezett itt Vas vármegyében, kétszáz évvel korábbi időkben egy Sappho lelkű poétalány. Egy kirándulás okán eljutottam a dukai temetőbe. A kísérő rámutatott egy egyszerű, fehér falú kis hajlékra, hogy abban nyugszik Kemenesalja költőnője, Dukai Takács Judit. Néztem az útszélről a bekerítetlen sírkertet dülöngélő köveivel, fejfáival, a fehér „földházzal”, amely porait rejti. Belém égett a kép, és velem maradt. Nyomát követtem azoknak a férfiaknak és nőknek, akiknek feljegyzéseiben, írásaiban Juditra találtam, akiket szintén megérintett különös lénye.

 
2 480 Ft
Akció: 1 985 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
BUDAPEST TELEPÜLÉSMORFOLÓGIÁJA

Szerzők: Csapó Tamás - Lenner Tibor

Savaria University Press, 2015      

 

Célunk e munkával tehát az volt, hogy bemutassuk milyen okok állnak a főváros arculatának és szerkezetének változásai mögött, fel kívántuk tárni, milyen Budapest beépítése, milyen funkcionális részekre tagolható a város, és ezeket mi jellemzi, 25 évvel a rendszerváltozás után.

 
4 800 Ft
Akció: 3 840 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%

Szerző: Láng Gusztáv

Savaria University Press, 2015

 

"Kötetem nagyobb része - mintegy négyötöde - a Nyugat első nemzedékének lírájával foglalkozik. A lehető legteljesebb pályaképet nyújtó nagyobb tanulmányokat olyan időben írtam, amikor mind Ady, mind Babits és Kosztolányi költészetének értékelése "válságban volt", azaz ideológiai okokból korábbi kanonizáltságuk kétségessé vált... Az e kötetben olvasható tanulmányok természetesen nem egyetemi előadások; az utóbbiakhoz gyűjtött anyagok és felismerések - előadásmódjukat tekintve talán esszéisztikus - összefoglalásai." /Láng Gusztáv/

 
2 480 Ft
Akció: 1 985 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
PARAZSAK

Szerkesztő: Rozmán Kristóf

Savaria University Press, 2015

 

"Negyedszázad telt el azóta, hogy a szombathelyi főiskola (ma egyetem) hallgatói szépirodalmi antológiával jelentkeztek a nyilvánosság előtt (Kézbe zárt egek, szerk. Győrkös László, Fűzfa Balázs 1988). Ama kötet szerzői közül többen írnak ma is szépirodalmat. S persze azóta is voltak író-költő hallgatóink, de most látszott eljönni az idő, amikor ismét egy egész kötetnyi írást összegereblyézve látszik, hogy a szövegek együtt többet képesek elmondani a világról, mint külön-külön. Mert elsősorban közérzetjelentések ezek a szövegek, amelyek a mindennapokból éppen úgy építkeznek, mint az ünnepek közötti csöndekből. Szeretet, szerelem, szabadsághiány és -öröm egyaránt megtalálható bennük." /részlet Fűzfa Balázs irodalomtörténész ajánlásából/

 
2 015 Ft
Akció: 1 610 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%

Esszék, tanulmányok

Szerző: Bokányi Péter

Savaria University Press, 2015

           

"Bokányi Péter eddigi munkássága szorosan köthető Vas megye irodalmi értékeihez, irodalomtörténészként és az Életünk című folyóirat főszerkesztő-helyetteseként is sokat tett és tesz megyénk gazdag szellemi-kulturális örökségének fenntartásáért, megismertetéséért. Ez a sokrétű munka jó két évtizeddel ezelőtt kezdődött, amikor részt vett a Vas megyei irodalmi emlékhelyek tematikus útvonalának létrehozásában. Az "... itt álltál valaha" című kötetben az utóbbi bő évtized írásait gyűjtötte egybe a Szerző. Megtalálhatjuk benne a vasi irodalom történelmi vonulatát, a közelmúlt és a jelen alkotóit és irodalomszervezőit, amiképpen megemlékezést olvashatunk két jeles kőszegi képzőművészünkről is." /Majthényi László/

 
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
A JAZZ ELMÉLETE III.

Szerző: Márkus Tibor

Illusztrátor: Lacó Tamás

Savaria University Press, 2015

 

"Könyvem harmadik kötetében mellékelem a sokak által régen várt CD-t. Ezen a fejezetekhez kapcsolódó mp3-as és Word formátumú trackeket talál a Tisztelt Olvasó. Az mp3-as trackeken természetesen a zenék, míg a Word trackeken a Youtube hivatkozások szerepelnek."

 
3 800 Ft
Akció: 3 040 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%

Szerző: Pusztay János

Illusztrátor: Masszi Ferenc

Savaria University Press, 2015

 

Pusztay János legújabb verseskötete Masszi Ferenc rajzaival illusztrálva.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
SZARKAGÁBOR, SZURTUS DUDU ÉS MÁS JÓMADARAK

Szerző: Pusztay János

Savaria University Press, 2014

 

"Egy igazi különlegességet tart kezében az olvasó. Pusztay János nyelvészprofesszor gyermekeknek írt verseit Hermann Ottó munkája inspirálta. Hermann Otto "A madarak káráról és hasznáról" című könyve 1901-ben jelent meg első ízben [...] A szép magyar nyelven, közérthetően megírt könyvének újjászületését jelenti Pusztay János verses kötete." Szinetár Csaba zoológus, tanár

 
2 000 Ft
Akció: 1 600 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%

Középiskolások, egyetemisták írásai a holokausztról

Szerkesztő: Kiss Márton

Savaria University Press, 2014

 

"Sokszínű gyűjtemény ez, amelyben a lírai és a prózai írások mellett, grafikák (Egyed Noémi alkotásai) és az egyik novella alapján írt angol nyelvű forgatókönyv (Kovács Attila) is helyet kapott. Fontosnak tartom az effajta kiadványokat, hiszen egyrészt a szerzők kézzel fogható módon is érzékelhetik munkájuk eredményességét, amely tovább információt adhat nekik az alkotásra, a gondolkodásra; másrészt fontos (és szerintem örömteljes) visszajelzés ez a pedagógusok számára, mert azt mutatja, hogy még mindig van értelme munkájuknak.

 
2 014 Ft
Akció: 1 610 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
"...AMI BIZTOSAN VAN..."

Itt kezdődött a posztmodern?

Szerkesztő: Finta Gábor; Fűzfa Balázs

Savaria University Press, 2012

 

A Kőszegen, 2009. november 6-8-án, az Iskola a határon megjelenésének 50. évfordulója tiszteletére rendezett Ottlik-konferencia előadásainak bővített és szerkesztett szövege

 
3 000 Ft
Akció: 2 400 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
A TRAGÉDIA EMBEREI

Színikritikák, 2010-2011

Szerző: Tarján Tamás

Illusztrátor: Orosz István, Masszi Ferenc

Savaria University Press, 2014

 

"Félszavakból is megértik egymást, hiszen osztálytársak. S félszavakkal vagy fegyverrel, szemből vagy orvul, valóságosan vagy átvitt értelemben képesek megölni egymást. Hiszen egy generációba, egy nép közösségébe tartoznak."

 
3 000 Ft
Akció: 2 400 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ARANY JÁNOS, A "NYELVRONTÓ"

Tanulmányok Arany János költészetéről

Szerző: Fűzfa Balázs

Savaria University Press, 2014

 

Gondolatmenetünk a versnyelv jelentésmozgásait mindenekelőtt egy bizonyos szemszögből, nevezetesen a grammatikai metafora töréspontjai felől tekintve igyekszik a fenti dilemmákra egy lehetséges perspektívát nyitni. S nem utolsósorban eme szempont segítségével próbál összefüggéseket találni a modern magyar költészet kiemelkedően jelentős látásmódjai és innovatív poétikai szándékai között. Egy "nem magyarul" alkotó "falusi nótárius" hite segítségével, mely hit szerint a nyelv művészi birtokbavétele mindannyiunkat segíthet abban, hogy általa közelebb emelkedhessünk a modern ember érzés- és gondolatvilágának vágyottan szelíd, ám inkább viharos égboltozatához.

 
2 014 Ft
Akció: 1 610 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
A ZÖLD EZERSZÍNŰ VÁLTOZATAI

Szerző: Pienták Attila

Szerkesztő: Fűzfa Balázs

Illusztrátor: Scheffer Miklós

Savaria University Press, 2014

   

A tragikus sorsú, fiatalon elhunyt irodalomtörténész és költő posztumusz verseskötete egy nagy szerelemnek állít emléket - a versekben klasszikus értékek jelennek meg posztmodern formában.

 
2 014 Ft
Akció: 1 610 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
VÁLTOZÓ ERŐVONALAK NYUGAT-PANNÓNIÁBAN

Történelmi és földrajzi esszé

Szerzők: Jankó Ferenc, Tóth Imre

Savaria University Press, 2008

 

A pannon térség nyugati peremterületein sohasem jelentett áthághatatlan akadályt a határ. A korai időkben a határok, azaz a zónaszerű frontierek az eltérő anyagi kultúrájú közösségek letelepedésének természetes vonalát követték. A későbbiekben – mint másutt – itt is megjelentek a politikai határok. Ezek mellett katonai, kulturális és lélektani vá-lasztóvonalak húzódtak a vidéken. A környék lakossága századokon át etnikai, nyelvi, konfesszionális sokszínűségben élte mindennapjait. Közös történelmüknek azonban véget vetettek a 20. század háborúi és békéi, melyek vámsorom-pót, vámőrséget, határátlépési igazolványt, útlevelet és vízumot, mindennek tetejébe pedig gyanakvást, félelmet, néha gyűlölködést hoztak magukkal.

 
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
VÁLSÁG

Világrendszer-szemléletben

Új Reformkor

Szerző: Miszlivetz Ferenc

Savaria University Press, 2009

 

„…A válság mélységéről, gyökereiről és sokféleségéről, a különféle válságok összefonódásáról és egymást felerősítő hatásáról azonban kevés szó esett. Arról tehát, hogy maga a tőkés világrendszer és nem csupán annak néhány szektora van válságban és kényszerül minden jel szerint alapvető változásokra. Az 1987-ben megjelent Válság kötet pedig éppen ezekre a kérdésekre keresi és részben adja meg a válaszokat. Újraolvasása a reveláció erejével hat: néhány korabeli aktuálpolitikai megjegyzéstől és ideológiai felhangtól eltekintve üzenetei mintha nemcsak a mának, hanem a máról is szólnának. Az itt közölt tanulmányok pedig a 80-as évek elején születtek.

 
3 200 Ft
Akció: 2 560 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
VARJÚKIRÁLY

Szerző: Szecsődi Krisztián

Savaria University Press, 2008

 

"Komor, már-már sötét történet ez, amelyben a lélek egyre mélyebb rétegeibe ereszkedünk. Olyan „kazamatás”, szorongatóan szűk helyre, melyek a Biblia metaforáit magukba zárva világosságot ígérnek. És mégis, minden fejezetben és részletben ott munkál egy Adyéhoz hasonló, nyugtalanító, fekete szimbólumrendszer, amely az elbukás lehetőségének fenntartásával gyönyörű vívódásokat ábrázol és kínál fel. A torokszorító jelenetek sora egyre sodróbb, magával ragadóbb lesz, míg végül mi is szerves részévé nem válunk az útnak és Marie életének. Kívánok hát bátorságot a nekirugaszkodáshoz, és a bibliai utalások (előzetes vagy utólagos) ismeretével, ragyogó megérkezést az olvasónak." Ambrus Attila

 
1 000 Ft
Akció: 800 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
TRIESZT FELÉ

Válogatott tanulmányok és egyéb írások

Szerző: Fűzfa Balázs

Savaria University Press, 2010

 

Ezek az – eddig kötetben meg nem jelent – írások a Trieszt felé vezető utak megtalálhatóságáról szólnak. Negyed évszázad terméséből válogattam őket. E tény már önmagában is jelzi, hogy munkám nem lehet egységes. Érdeklődésem kezdetben is kétirányú volt, s még ma is ilyen: irodalomtörténeti-irodalomtudományi, illetve (irodalom)pedagógiai. Az áttekintett első évizedben még pszichológiai, filozófiai és pedagógiai, sőt szociográfiai nézetek is vonzottak. A közölt szövegek műfajilag szintén sokfélék: a klasszikus tanulmányok mellett esszék, könyv- és filmkritikák, ünnepi beszédek, kiállításmegnyitók találhatók e bő hétszáz oldalon.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
THE POLITICS OF HATRED IN THE MIDDLE OF EUROPE

Scapegoating in Twentieth Century Hungary History and Historiograhy

Savaria Books on Politics, Culture and Society

Szerző: Pók Attila

Savaria University Press, 2009

 

"The essays in this volume were inspired by the social-political, cultural, intellectual environment of the author: post-communist East Central Europe. The author is a member of the so called 68-er generation, born in the immediate aftermath of World War Two, intellectually very much shaped by the events of 1968, especially by Martin Luther King's assassination, the student movements and the Soviet invasion of Czechoslovakia."

 
2 400 Ft
Akció: 1 920 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
RADNÓTI MIKLÓS

Szerző: Vilcsek Béla

Savaria University Press, 2009

 

"Radnóti Miklós életrajzát megírni többféle módon lehet. A tragikus mártírköltő könnyeket fakasztó történetének elbeszélésével csakúgy, mint szikár jegyzőkönyvek, dokumentumok, kortársi visszaemlékezések, hitelességet sugalló gyűjteményének összeállításával vagy éppen a léthelyzet változásaitól, a személyiség korhoz kötöttségétől elvonatkoztatott műelemzések steril sorakoztatásával. Radnóti Miklós életrajzát megírni mégis talán csak egyféleképpen érdemes. Mindvégig szem előtt tartva a költő egyik pályarajzában maga által meghatározott alaptételt: „ egy művész élete és művészete nem függetleníthető egymástól, az igazi művész mögött ott áll a művész a maga erkölcsiségével..."

 
1 944 Ft
Akció: 1 555 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ORSZÁGH LÁSZLÓ EMLÉKEZETE

Tudományos konferencia születésének centenáriuma tiszteletére

In honorem

Szerzők: Köbölkuti Katalin; Molnár Katalin

Savaria University Press, 2009

 

A neves szótáríró Pekker László néven Szombathelyen látta meg a napvilágot 1907. október 25-én. Édesapja – Vasvármegye tiszti főügyésze és a Szombathelyi Szépítő Egyesület igazgatója – 1925-ben vette fel az atyai nagyanyjával kihalt ősi Országh családnevet. Szülővárosában a premontrei gimnáziumban töltött diákévei megalapozták és meghatározták érdeklődését és későbbi tudós pályáját. Nevét itthon és külföldön leginkább angol-magyar és magyar-angol szótárai tették ismertté.

 
1 907 Ft
Akció: 1 525 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
NYELVLECKE – A LESSON IN ASPIRATION

Két elfeledett Virágh a magyar pagonyból - Two neglected Blooms in the Hungarian woods

Szerző: Békés Pál

Savaria University Press, 2011

 

Békés Pál azzal a gondolattal játszik el írásában, hogy mi lett volna akkor, ha történetesen James Joyce lett volna Horthy Mikós angoltanára Triesztben...? Találkozásuk valószínű, de egyelőre nem bizonyítható...

 
1 000 Ft
Akció: 800 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
NYELVÉVEL HALAD A NEMZET

Esszék, tanulmányok és egyéb írások Pusztay János tiszteletére

In honorem

Szerzők: Fóris Ágota; Fűzfa Balázs; Sciacovelli, Antonio

Savaria University Press, 2008

 

Természetesen vegyes műfajú a kötet, mely a finnugrista nyelvészprofesszor, Pusztay János 60. születésnapja alkalmából jelent meg 2008-ban. Nyelvészetről, irodalomról, filozófiáról, oktatáspolitikáról is szó esik benne, amiképpen az ünnepelt tevékenységi köre is sokrétűen gazdag. A megszólalók nemcsak témaválasztásukkal kapcsolódnak hozzá, hanem jelképesen is szerettek volna a "Pusztay-iskola" tagjává válni.

 
1 948 Ft
Akció: 1 560 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MODERNITÁS ÉS MODERNIZÁCIÓ

Tanulmányok a modern magyar próza és kritikai gondolkodás témaköréből

Kézjegy

Szerző: Finta Gábor

Savaria University Press, 2011

 

Ha a modernséghez azzal az előfeltevéssel közelítünk, hogy az minden romantikus kötődése ellenére a romantikára következő korszakként írható le, akkor a korszak recepcióját olvasva hamar szembesülünk annak tapasztalatával, hogy a korszakváltás jelzései a kérdező horizont felől a modernség történeteit többféleképpen is kirajzolhatják.

 
1 980 Ft
Akció: 1 585 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
  MI AZ OKA, HOGY MAGYARORSZÁGBAN AZ IRODALOMTANÍTÁS MODERNSÉGE LÁBRA NEM TUD KAPNI?

IROM Könyvek

Szerzők: Bodrogi Ferenc Máté, Finta Gábor

Savaria University Press, 2013

 

Valóban, mi lehet az oka annak, hogy Magyarországban az irodalomtanítás mestersége lábra nem tud kapni…? Talán az, hogy a nemzeti identitásképzés elengedhetetlen része nálunk az irodalom történetének tudása? Merthogy a reformkor nemcsak a történelem, hanem az irodalomtörténet asztalára is halhatatlan tüneményeket varázsolt? Mert a 20. század történelmét sem tudnánk feldolgozni Ady, Babits, Kosztolányi, Nagy László, Pilinszky, Kertész, Esterházy nélkül? De lehet, hogy ez egy (részben) téves hagyományértelmezés?

 
2 013 Ft
Akció: 1 610 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
MÁKMEZEI FÜLEFÜTTY GALLÉROS FÜGE MANÓ

Mánli nagy útja

Szerző: Szecsődi Krisztián

Savaria University Press, 2011

 

"Ez a meseregény arra vár, hogy olvasója a saját fantáziájával tegye elevenné. Aki bemerészkedik eme könyv szó- és gondolaterdejébe azt érzi, igazán szabaddá lett. Ahol a Halkan Susogó Égség csakis úgy csobog vagy gyöngyöz, ahogy a gyermek látja a Mánli nevű kis manó oldalán. Mindent meg kell cselekedni azok bőrébe bújva, akikkel Mánli barátságot köt, hogy életre keljenek. Hogy ki is az az Ághegyi Tudor, a kis Fátyol Szárnyú, kik azok az Égben Verdesők, vagy a Turkáló Csúszkászok, s miféle lény Ágon Futó Szefszef vagy a Zümmögő Fényvető? Beszédes, de mindenki maga teremtheti őket ebben a frissen illatozó nyelvi természetben. S hogy a Válsztókő miért Mánlit jelölte ki az ellopott Kincs visszaszerzésére a Csodabökővel, az csak a Lombhajlítók hűsében vándorló olvasó számára derül majd ki igazán."

 
1 975 Ft
Akció: 1 580 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
LIGHT TRAPPING AND THE MOON

Szerző: Nowinszky László

Savaria University Press, 2008

 

The author and his colleagues have been applying themselves for nearly half a century to the theoretical and practical questions of collecting with light traps. This work is a summary of findings established by the author either on his own or in a joint effort with his colleagues. As far I know, nowhere in the world has a book of similar proportions published on the subject. Each of the eleven chapters of this prodromus work follows a similar structure. Each chapter begins with a survey of the literature published in Hungary and abroad, to be followed by a description of materials and methods and ending with the finds and their analysis.

 
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
KÖZELÍTÉSEK…

Babits Mihály életművéről születésének 125. évfordulóján

Babits kiskönyvtár

Szerzők: Nédli Balázs; Pienták Attila; Sipos Lajos

Savaria University Press, 2009

 

„Miért kell Babitsról eszmét cserélnünk? Erre a kérdésre pozitív és negatív érvek két sorozatával lehet felelnünk. Mert szeretjük és változatlanul szívesen olvassuk és tanítjuk műveit. Mert a hagyományok e nagy tisztelőjét és termékeny kiaknázóját szellemi örökségünk legjavához soroljuk. Mert Babitsban a nagy költőt és a kiemelkedő esszéistát tiszteljük. Mert a XX. Század első fele irodalmi életében betöltött szerepe nélkül nem lehet megérteni a korszak irodalmát. Mert az utóbbi évtizedek szövegkiadásainak és tudományos publikációinak köszönhetően mára eljutottunk jelentősége árnyalt és kiegyensúlyozott fel- és elismeréséhez, s ezt az értékes tudást nem hagyhatjuk ebek harmincadjára.

 
3 500 Ft
Akció: 2 800 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
HARMADVALAKI

Versek, 1999-2008

Szerző: Balla D. Károly

Savaria University Press, 2009

 

A szerző az elmúlt évtized költői termésének legjavát válogatta jelen kötetébe. Ha belelapozunk, előbb tárgyak és személyek többszörösen absztrahált mikrovilágában találjuk magunkat (Harmadvalaki), később az emberi viszonylatok, a megragadott pillanatok, az elesettség és a kiszolgáltatottság, az egyszerre tragikusan és ironikusan bemutatott élet és halál képei sorakoznak (A síklakó), majd a korábbi szabadversek világából a szigorúan kötött formák közé érkezünk, ahol az alaktani konzervatizmus egyfajta radikális tartalmi modernizmussal alkot feszes egységet (Fordul a föld). A kötet ívét a záró szonettkoszorú (Mélyek mélye) teszi teljessé: a legnehezebb verstani forma következetes alkalmazásával és az emberi szenvedés- és megváltástörténet igen újszerű, helyenként meglepő feldolgozásával a szerző kétség kívül egyik legjelentősebb költői teljesítményét tárja az olvasó elé.

 

 
2 000 Ft
Akció: 1 600 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
HAGYOMÁNY ÉS KÁNON

A Nyugat első száz éve

Szerzők: Czetter Ibolya, Juhász Andrea, Kovács Ágnes

Savaria University Press, 2009

 

A kötet a magyar irodalomtörténet legjelentősebb folyóirata, a Nyugat 100. születésnapjára szervezett szombathelyi tudományos konferencián elhangzott előadások bővített, átdolgozott szövegeit teszi közzé. A tanulmányok újragondolják a Nyugat kanonizáló szerepét, és rákérdeznek arra is, milyen irodalmi örökséget hagyott hátra a folyóirat. A kötetben együtt szerepelnek a jól ismert szerzők - akik már hosszabb ideje kutatják a 20. század irodalomtörténetének e jelentős évtizedeit - és fiatal, pályájuk elején álló kutatók írásai. Az évforduló jó okot adott arra, hogy az irodalomtörténet-írás új értelmezési irányok és lehetőségek elé állítása a Nyugat-recepciót. A tanulmányok irodalomszemlélete jelentősen különbözik egymástól, a szerzők beszédmódja nem kötődik egyetlen kitüntetett irodalomtudományi iskolához.

 
2 480 Ft
Akció: 1 985 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
GODOT-RA VÁRVA

Színikritikák

Szerző: Tarján Tamás

Savaria University Press, 2011

 

Godot fiktív alakja a modern irodalom, ezen belül a modern dráma nagyszabású jelképe. E színikritika-kötet főképp olyan előadásokkal foglalkozik, amelyeknek drámai alapanyaga egybeeshet az irodalmat oktatók és tanulók leggyakoribb érdeklődési és feladatköreivel. Alkalmasint színház és irodalom közt „ingázva”.

 
3 480 Ft
Akció: 2 785 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
EREDETI VÁLSÁGFELHALMOZÁS

Összeomlás vagy átalakulás?

Új Reformkor

Szerző: Miszlivetz Ferenc

Savaria University Press, 2009

 

„2009 februárjában az MTA PTI Érték- és Kultúra Műhelye és az ISES Alapítvány konferen-ciát rendezett Világválság – magyar válság címmel a Tudományos Akadémián. A rendezvény végállomása volt egy 2007-ben Szombathelyen elindított a Hogyan jutottunk idáig és merre tovább? címmel elindított tudományos és közéleti fórumsorozatnak, amelyen az üzleti élet, a civil társadalom és a politika helyi képviselői is részt vettek. A rendezők feltett szándéka volt, hogy megkíséreljék összekapcsolni, egymásra vetíteni a terebélyesedő globális válság és az egyre mélyülő és több dimenziót felmutató magyar válság kérdéseinek elemzését.

 
2 800 Ft
Akció: 2 240 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
EGY NAP

Szerző: Pusztay János

Savaria University Press, 2011

 

A költő úgy sűríti "egy napnyi" élményeit versbe, hogy kötetében a szövegek együtt, egymást gazdagítva az emberi létezés egészének allegóriájává válnak

 
1 000 Ft
Akció: 800 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
DSIDA JENŐ ÖSSZEGYŰJTÖTT VERSEI CD

Szerzők: Láng Gusztáv, Urbán László

Savaria University Press, 2009

 

"Vagy félezernyi dalt megírtam” – így kezdi Dsida Jenő Psalmus Hungaricus című megrázó költeményét. A költő azonban rosszul számolt (vagy „megfeledkezett” pályakezdő éveinek kötetben sohasem közölt verseiről), mert a Psalmus körülbelül ezredik „dala” volt. E tekintélyes életműből szűkebb és bővebb válogatások jelentek meg eddig, a teljes életművet azonban e lemez jóvoltából ismerheti meg először az olvasó. A „többlet”, a mindeddig kéziratban vagy újságokban lappangó, csaknem négyszáz költemény és szövegváltozat meglepően új árnyalatokkal gazdagítja Dsida-képünket.

 
1 480 Ft
Akció: 1 185 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
BÁR,2012/2

Társadalomtudományi és művészeti folyóirat

Szerző: Fűzfa Balázs

Savaria University Press, 2013

 

Jelen számunk – mely a Békefi Antal Szakkollégium és a Savaria University Press jóvoltából jelenik meg – fiatal kutatók tanulmányait gyűjti egy csokorba. A tanulmányok születésének körülménye kettős. Egyrészről a 2011-ben megrendezett Új Paradigmák konferencián elhangzott előadások, másrészt a Békefi Antal Szakkollégium és a Németh László Szakkollégium műhelyeinek munkái „öltenek most testet” lapunk hasábjain. Célunk, hogy hírt adjunk a fiatal kutatók gondolatainak sokszínűségéről, s számtalan diszciplínát felölelő sokféleségéről. Hiszen ahogy a sportban, a tudományokban sem lehetünk meg tehetséggondozás nélkül, s ezzel talán elindítunk egy olyan kezdeményezést, mely friss gondolatokkal adományozza meg a tudományokat. BÁR így volna! A szerkesztők

 
1 000 Ft
Akció: 800 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
BÁR, 2012/1

Társadalomtudományi és művészeti folyóirat

Szerző: Fűzfa Balázs

Savaria University Press, 2013

 

Az 1990-es években indult szakkollégiumi folyóirat egy TÁMOP--TALENTUM pályázatnak köszönhetően ismét feltámadt. Ezen első számban tehetséges egyetemi hallgatók munkái jelentek meg fiatal oktatók bölcseleti jellegű tanulmányai mellett. Szépirodalmi szövegek és grafikák teszik színesebbé a lapot, mely reményeink szerint újabb arcát mutathatja meg olvasóinak.

 
500 Ft
Akció: 400 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
AZ IRODALOMTANÍTÁS INNOVÁCIÓJA

IROM Könyvek

Szerzők: Finta Gábor, Fűzfa Balázs

Savaria University Press, 2013

 

1. Az elmúlt másfélszáz év megszokott s szinte egyetlen taneszköze az olykor szentírásként kezelt tankönyv volt. Az irodalomtankönyvek eme utóbbi szerepét – hogy egyetlen lehetséges véleménynek tartsuk a benne foglaltakat – mindenképpen el kell felejtenünk, s meg kell barátkoznunk ama ténnyel is, hogy gyermekeink, tanítványaink ma már legalább olyan hatásfokkal szereznek információt az interneten szörfölve, mint egy valóságos könyvtárban téblábolva. (Sőt!)

 
2 012 Ft
Akció: 1 610 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
AZ ÉJSZAKA KÉPEI

Hatvanhat haiku

BÁR könyvek

Szerző: Pusztay János

Savaria University Press, 2009

 

A versekkel csupán évtizede jelentkezett -egyébként "civilben" nyelvészprofesszor - szerző hatvanhat haikuját tartalmazza e kötet. A sajátos műfaj sajátos világlátást jelent egyben: a haiku tömör játékossággal fogalmazza meg a világhoz való ellentmondásos, ám legvégül mégiscsak derűs viszonyunkat. Masszi Ferenc remek illusztrációi nemcsak méltó társai Pusztay János groteszkjeinek: a szöveg és a kép egymás felé fordulva még többet mond el önmagunkról.

 
1 000 Ft
Akció: 800 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
ARANY JÁNOS BALLADÁI

Szerző: Imre László

Savaria University Press, 2014

 

Imre László könyve folytatója és megújítója egyben az Arany-szakirodalomnak. Első megjelenése után azonnal a középiskolai tanítás bestsellerévé vált. Mostani kiadása előtt a szerző átfésülte a szöveget, s beépítette abba legújabb kutatásai eredményeit.

 
1 490 Ft
Akció: 1 190 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
ALANYI FILOZÓFIA

Irodalmi-bölcseleti írások

Szerző: Sümegi István

Savaria University Press, 2011

 

"- Te komolyan gondolod, hogy két énünk van? Hogy - a tapasztalható ego mögött, alatt vagy Isten tudja hol, valami másik, seholsincs világban - van egy nem empirikus énünk is? - Miért volna ez abszurd? Platóntól a test és lélek dualizmusát hírdető kersztény bölcselőkön át, Nietzschéig, Wittgensteinig, Freudig és tovább számos kiváló gondolkodó képviselte ezt a nézetet, igen erőteljes érveket felsorakoztatva. S a távol-keleti vallások is jól tudják, nem csak az empirikus én létezik.

 
2 700 Ft
Akció: 2 160 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A VILÁGRENDSZER INGÁJA ÉS A JÖVŐEGYETEM

Beszélgetések Immanuel Wallersteinnel

Szerző: Miszlivetz Ferenc

Savaria University Press, 2010

 

„Ha egy rendszer normálisan működik, akkor relatíve determinált, azaz minden változtatási szándék ellenére a rendszer visszakerül az egyensúlyi állapotba. Így bizonyos értelemben csak kis lehetőség van az inputra. Egy kaotikus helyzetben viszont,amikor a rendszer lebomlóban van, a helyzet pont fordított. Egy egészen kicsi input is hatalmas változásokat eredményezhet. Ekkor nyílik meg a tér a szabad akarat számára. Ebben a pillanatban a relatíve szabad akarat állapotában vagyunk. Ez annyit jelent, hogy Ön, én és mindenki befolyással van a kimenetre.”

 
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!

12

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.