Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Sarutlan Kármelita Nővérek

Fő kategória >KIADÓ >S-T >Sarutlan Kármelita Nővérek

Sorrend:

12

-20%
A LÉLEKTŐL MEGRAGADOTTÁ VÁLNI

Szerző: Bakos Rafael OCD

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2017

 

Vivit Dominus in cujus conspectu sto. Él az Úr, aki előtt állok. (1Kir 17,1) Elevenen él a szeretet bennem élő Lelke, aki már régóta megragadott engem. Élő, mindent elárasztó, uralkodó Jelenlét. Belőle árad a szeretet, és Ő alkotja az Egyházat. A Benne, az Ő jelenlétében való hit, ha átengedem magam erejének, szentté tesz engem. Az lesz a küldetésem és dicsőségem, hogy az Ő eszközévé válok, és engedem, hogy Ő vezessen, és általam Ő mŰködjön. Bennem lévő jelenlétét és hatását kell egész belső és külső életem középpontjába helyezni. A Gyermek Jézusról nevezett Marie-Eugène (1894–1967) kármelita atya, a pápai jogú Notre-Dame de Vie Világi Intézmény alapítója

 
2 300 Ft
Akció: 1 840 Ft
Kezdete: 2018.02.06
A készlet erejéig!
-20%
A LÉLEK GYÜMÖLCSEI ÉS AJÁNDÉKAI - Elfogyott

Szerző: Thomas Keating

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2017

 

Thomas Keating a bencés hagyományt követő trappista rend tagja, aki több mint hatvan éve elkötelezetten járja a lelki élet útját, számtalan lelkigyakorlatot vezetett a középpontba vezető ima összefüggésében, s fáradhatatlanul igyekszik előmozdítani a világvallások közötti egyetértést.

Az Egyesült Államokban, a Colorado államban működő Szent Benedek apátságban él. Ebben a széles körben nagy sikert aratott könyvében termékeny és alázatos tevékenységének eredményeit foglalja össze. Keating atya szerint a lelki út olyan folyamat, amelynek során érzelmi, értelmi és fizikai téren egyaránt egyre átfogóbb kapcsolatba kerülünk Isten valóságával, amely jelen van bennünk, de érzelmeinkkel és gondolatainkkal nem tudjuk elérni, ha nem kötelezzük el magunkat valamilyen lelkiségi formának.

 
1 800 Ft
Akció: 1 440 Ft
Kezdete: 2018.02.08
A készlet erejéig!
-20%
AZ IMAÉLET LÉNYEGÉRŐL

Harmadik kiadás

Szerző: Ruth Burrows OCD

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2017

 

Imádság. Úgy véljük, ez a szó önmagáért beszél, de igazunk van-e? Mit értünk mi imádság alatt? Mit jelent ez a szó keresztény kontextusban? Amikor az imádságról beszélünk, szinte mindig olyasmire gondolunk, amit mi teszünk. Ennek alapján számos kérdés, probléma, zavarodottság, elbátortalanodás, illúzió merül fel. A szerző, aki nagy tapasztalattal rendelkezik az ima területén, mindenki számára közérthetően tárja fel, hogy mi valójában az imádság és miként kell gyakorolni.

 
1 900 Ft
Akció: 1 520 Ft
Kezdete: 2017.10.15
A készlet erejéig!
-20%
AVILAI SZENT TERÉZZEL A BENSŐNKBE VEZETŐ ÚTON

Szerző: Beáta nővér OCD

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2017

 

"Gondoljuk el lelkünket úgy, mint egyetlen gyémántból vagy igen tiszta kristályból készült várkastélyt, amelyben sok szoba van..." Avilai Szent Teréz Szent Teréz így mutatja be fő művének, A belső várkastélynak vezérfonalát. Tapasztalata szerint a lelki út egy befelé, a lélek mélyébe vezető út, melynek gazdagsága alig ismert.

Szent Teréz abban a meggyőződésben él, hogy Istent önmagunkban hordozzuk, de gyakran nem fedezzük fel saját bensőnkben ezt a kincset. Olyan szimbólumot választ a lelki út bemutatásához, mely pontosan ezt a befelé történő mozgást szemlélteti: egy várkastélyt hét, koncentrikus középre rendezett lakással.

 
1 120 Ft
Akció: 895 Ft
Kezdete: 2017.09.13
A készlet erejéig!
-20%
BIZALOM AZ ISTENI GONDVISELÉSBEN

Szerző: Jean-Pierre de Caussade S.J.

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2017

 

A katolikus lelkiségi irodalom egyik klasszikus művét tartja kezében az olvasó. Szerzője Jean-Pierre de Caussade (1675-1751) francia jezsuita szerzetes, korának híres lelki mestere, misszionáriusa, prédikátora. Spiritualitása sok rokon vonást mutat Szalézi Szent Ferencével és Keresztes Szent Jánoséval.

 
1 580 Ft
Akció: 1 265 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
NE HAGYJÁTOK, HOGY ELTŰNJÜNK!

Kiáltás a béke szolgálatában

Szerző: Gregorios III. Lahhám

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2017

 

Antióchia és az egész Kelet, Alexandria és Jeruzsálem görög-melkita katolikus pátriárkája Szíriában született 1933-ban. 11 éves korában belépett Libanon kisszemináriumába, majd Libanonban és Németországban folytatta teológiai tanulmányait. 26 évet töltött a Szentföldön mint pátriárkai helynök. Miután kinevezték pátriárkává, visszatért Szíriába még néhány évvel a szülőföldjét pusztító háború kitörése előtt. Azóta megsokszorozza karitatív szolgálatát, ugyanakkor egész energiájával azért küzd, hogy hazájából és a térségből a keresztények ne emigráljanak.

 
1 560 Ft
Akció: 1 250 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MINT EMÉSZTŐ TŰZ

Kármel látóhatára

Szerző: Dom Samuel

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2017

 

Egy szerzetes gondolatai az irgalmasság gyakorlatáról Egy krízisben lévő társadalomban, annak érdekében, hogy kapcsolatban maradjanak kortársaikkal, Krisztus tanítványai néha olyan magatartást vesznek fel, és olyan szlogeneket használnak, amely távol áll az Evangéliumtól. Őszinték, de nem tökéletesek, túlságosan könnyen alávetik magukat a média nyomásának és egy felszínes közvélemény hatása alá kerülnek.

 
2 400 Ft
Akció: 1 920 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KRISZTUS KINYILVÁNULT MISZTÉRIUMA

Bencés szemmel a liturgiáról és a lelki életről (1. rész)

Szerző: Gregory Collins OSB

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2016

 
2 900 Ft
Akció: 2 320 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A VÉGTELEN SZOMJAZÁSA

Szerző: Fr. Marie–; Michel ocd

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2016

 

Szentháromságról nevezett Szent Erzsébet, francia kármelita nővér Szentháromságba elmerülő életét eleveníti meg számunkra a könyv szerzője. Ferenc pápa 2016. október 16-án iktatta Erzsébetet a szentek sorába.

Zseniális tehetségű… csinos, művelt, zenész. Olyan tüzes, heves temperamentummal, aminek senki, semmi sem áll útjába. Élisabeth még többet akar: a Végtelent! A végtelen, akinek Neve van, aki Jelenlét, és akinek egész életét szenteli. Marie–Michel atya lángoló írásában életre kel egy fiatal leány találkozása Azzal, aki a szívében lakozik.

 
2 520 Ft
Akció: 2 015 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ÉRTED SZÜLETTEM

Avilai Szent Teréz élete, karizmája és művei

Szerző: T. Nadeau-Lacour - I. Moriones OCD - Sr. Marie-José OCD - Sr. Colette-Marie OCD

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2016

 

Minden kor emberének két nagy misztériumot kell megfejtenie. Az egyik az, hogy ki az Isten, a másik pedig az, hogy ki az ember. Avilai Szent Teréz is ennek megválaszolásával vívódott sokáig. A választ, melyet élettapasztalata és az Istentől kapott misztikus kegyelmek alapján megfogalmazott, az Egyház hitelesnek fogadta el. Rendkívüli és lenyűgöző irodalmi művének köszönhetően ez a belső kaland megközelíthetővé vált mindannyiunk számára.

 
2 520 Ft
Akció: 2 015 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KOCKÁZTATOTT ÉLET

Avilai Teréz élete és üzenete

Szerző: Didier-Marie Golay OCD

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2016

 

Teréz, az aranyszázad asszony, a sáncaival büszkélkedő Avila nemes városának leánya, mely város jelszava: "inkább összetörni, mint meghajolni". Hasonlóan Amerika meghódítására indult fivéreihez, Teréz is a konkvisztádorok, a hódítók csapatához tartozik. De nem a saját dicsőségét keresi, de még csak a spanyol királyét sem.

 
1 890 Ft
Akció: 1 510 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
JELENLÉTED AZ ÖRÖMÖM

Szerző: Conrad De Meester OCD

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2016

 

Szentháromságról nevezett Boldog Erzsébet kármelita nővér életrajza.

 
1 800 Ft
Akció: 1 440 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A SZERZETES ÉS A PSZICHIÁTER

Szerző: P.Amédée Hallier - Dr. Dominique Megglé

Fordító: Richard Andrea

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2016

 

Ez a könyv egy szerzetes és egy pszichiáter találkozásainak eredménye. Az egyik a kolostor magányában, a másik a világ lüktetésében él. Egyetlen közös vonásuk az emberi kaland iránti érdeklődésük. A könyvben szembesítik a mai emberrel és a szenvedéssel kapcsolatos gondolataikat.

 
1 950 Ft
Akció: 1 560 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
AZ ÉLETBE VÁGÓ ISTEN

Szerző: Iain Matthew

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2016

 

Keresztes Szent János olyan Isten mellett tesz tanúságot, aki találkozni akar velünk, és legnagyobb szükségünkben szeret minket. János a XVI. századi Spanyolországban élt szerzetesként. Noha életében visszautasítás és fogság volt osztályrésze, költeményei és prózája a csodálatos Isten szépségét és erejét hirdeti. írásai szelíden vezetnek minket végig a szerető Istennel való kapcsolat elmélyülésének útján, egészen az életadó imádság beláthatatlan mélységéig. Bátorságot önt belénk, hogy higgyük: életünk megváltozhat, bármennyire valószínűtlennek vagy lehetetlennek is tűnik a változás.

 
2 310 Ft
Akció: 1 850 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ÁTALAKULÁS KRISZTUSBAN

Lisieux-i Szent Teréz és az evangéliumi példabeszédek

Szerző: Thomas Keating

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2015

 

Thomas Keating Átalakulás Krisztusban című munkájában arról ír, hogyan értelmezte Lisieux-i Szent Teréz a jézusi tanítást. Teréz rendkívüli képességgel hatolt Jézus tanításának mélyére, és ezt napi programmá fejlesztette. Noha mindössze huszonnégy évet élt, igen érett spiritualitás jellemezte. Keating atya Jézusnak a példabeszédekben megjelenő tanításairól ír, és megmutatja, miként értelmezte Teréz e titokzatos elbeszéléseket. Szent Teréz nap mint nap igyekezett megélni a „Szeressétek egymást, ahogyan én szerettelek benneteket!” evangéliumi tanítást. Meggyőződése volt, hogy ez a legjobb életprogram, hiszen valamennyien naponta gyakorolhatjuk, és ily módon rátalálhatunk Isten országára a hétköznapi életben. Keating atya szerint Szent Teréz arra tanít, hogy ha emberi kapcsolatainkban rombolás helyett építünk, és maradéktalanul bízunk abban, hogy Krisztus az idők végezetéig velünk marad – átalakulunk.

 
1 200 Ft
Akció: 960 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
TI AZÉRT ÍGY IMÁDKOZZATOK!

A keresés, a kérés és a szemlélődés útján

Szerző: Kovács Endre

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2015

 

A szerző a Mi atyánk vezérfonalát követve olyan útmutatást igyekszik találni az imádkozni vágyó ember számára, ami mai kérdéseinket komolyan veszi, és mindeközben a kétezer éven átívelő keresztény örökség hangsúlyait is hűen képviseli. A kötet az imádságot először mint Isten uralmának a keresését, aztán mint kérést, és végül mint szemlélést láttatja. Az első rész azt a fajta imádságot járja körül, amelyben figyelmünket az istenkeresés köti le.

 
2 900 Ft
Akció: 2 320 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
NAPSÜTÖTTE HIÁNY

Csend, tudatosság és szemlélődés

Szerző: Martin Laird OSA

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2015

 

„A kontempláció a nagy spirituális művészetek egyike – írja Martin Laird Napsütötte hiány című könyvében. – Nem technika, hanem készség; befogja a kegyelem szeleit, melyek kivezetnek minket a Csönd felszabadító tengerére.” Az Into the Silent Land (A csöndes föld felé) című sikerkönyvének e kísérő kötetében Laird egy olyan minőségre összpontosít, amelyet gyakran figyelmen kívül hagynak a keresztény meditációval foglalkozó könyvek: arra a mérhetetlen, áradó tágasságra, amely a csendet és a hangot egyaránt magába fogadja, meghaladva az alany és a tárgy mindenfajta kettősségét.

 
2 200 Ft
Akció: 1 760 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ÉLTETŐ RECEPTEK

Egészséges ételek

Szerző: Ress Piroska

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2015

 

Kedves Olvasó! A mai konyhaművészet elsősorban az ízre, illatra és a látványra figyel, kielégítve ezzel az élvezetei igényeit, egyben elfeledve azt a régi mondást, miszerint „az vagy, amit eszel”. Pedig ez a mondás igaz!

Gondolkodtál-e azon, Ember, hogy te egy két lábon járó vegyipari üzem vagy, amely nem működhet össze-vissza, létrehozva ezzel a „káoszt”! A szabályos működést egy beléd épített szabályozástechnika valósítja meg, amely a biológiád segítségével korlátokat állít fel. Ezek a korlátok kijelölik azt a területet, ahol mozoghatsz a „bevitellel” (étkezéssel) úgy, hogy a biokémiai folyamatok egyensúlyban maradjanak, ne csússzanak el sem lúgos, sem pedig savas irányba.

 
1 850 Ft
Akció: 1 480 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
EGYSZERŰ SZÓVAL ISTENRŐL 2.

Szerző: Wilfrid Stinissen OCD

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2015

 
2 730 Ft
Akció: 2 185 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
LISIEUX-I SZENT TERÉZ - ÖNÉLETRAJZ

Kármel látóhatára

Szerző: Lisieux-i Szent Teréz

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2015

 
3 570 Ft
Akció: 2 855 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
NEM HÁTRÁLTAM MEG

Urunk Színeváltozásáról nevezett Kinga nővér naplója

Kármel látóhatára

Harmadik kiadás       

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2015

 

Urunk színeváltozásáról nevezett Kinga nővér OCD (Büki Judit) naplójából 1973. augusztus 15-én, Budapesten született, sokgyermekes családban. Az ELTE matematika szakának elvégzése után 1998-ban belépett a Kármelbe. 2006-ban váratlanul kiderült, hogy a rák megtámadta szervezetét. Három éven át hősiesen küzdött a betegséggel. Halála előtt kilenc hónappal perjelnője kérésére naplót kezdett írni, amelyben beszél az élet értelmének kereséséről, hivatásáról, a Kármelről, a betegségről, a szenvedésről, a halállal való szembenézésről.

 
2 520 Ft
Akció: 2 015 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
TISZTASZÍVŰEK

Szerző: Sarutlan Kármelita Nővérek, Puskely Mária

Szerkesztő: Sarutlan Kármelita Nővérek

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2014

 
3 500 Ft
Akció: 2 800 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
TÖVISEK A RÓZSÁN

A Kármel Látóhatára

Szerző: Sr. Bridget OCD

Fordító: Kaposi Tamás

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2003

 
700 Ft
Akció: 560 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
SZENT TERÉZZEL NAPRÓL NAPRA

A Kármel látóhatára

Szerkesztő: Sarutlan Kármelita Nővérek

Fordító: Szeghy Ernő OCD

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2011

           

 „Az Úr nem annyira a tettek nagyságát nézi, mint inkább azt a szeretetet, amellyel őket végrehajtjuk. Ha tehát megtesszük, amit tehetünk, az Úr meg fog bennünket segíteni, hogy napról napra többre legyünk képesek. Ezért ne veszítsük el bátorságunkat.” Avilai Szent Teréz fenti sorai jellemzik szerzőjük egész életét, és bátorítóak lehetnek mindazok számára, akik olvassák könyveit. Bölcs és mély hitből fakadó meglátásai segítségünkre lehetnek abban, hogy korunk és a magunk nehézségeit felülről lássuk. Szent Teréz az Egyház leányaként, a földi élet realitásában élve mutat rá arra, hogy az evangéliumi élet megvalósítható.

 
2 100 Ft
Akció: 1 680 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
LISIEUXI SZENT TERÉZ EGYHÁZTANÍTÓ

A Kármel látóhatára

Szerző: Jakubinyi György

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2009

 

Mit jelent az Egyházban az „egyháztanító" (egyházdoktor) cím, amellyel Lixieux-i Szent Terézt 1997-ben II. János Pál pápa megtisztelte? Miért nyilvánította az Egyház egyetemesnek Teréz lelki tanítását? - Ezt szeretné bemutatni sorozatunk jelen kiadványa, Jakubinyi György gyulafehérvári érsek atya összeállításában. „Az irgalmasság Atyja Krisztus által a Szentlélekben árasztja ki az isteni szeretet tudományát. Ezt az ajándékot a kicsinyek és alázatosak kapják, hogy ismerjék meg és hirdessék az Ország titkait, amelyek rejtve vannak a tudósok és bölcsek előtt. Ezért ujjongott föl Jézus a Szentlélekben, hálát adva az Atyának, aki így rendelkezett (vö. Lk 10,21-22; Mt 11,25-26)...

 
980 Ft
Akció: 785 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
LELKÜNK MENNYORSZÁGÁBAN

A Kármel Látóhatára

Szerző: Conrad De Meester OCD

Fordító: K. Eckhardt Ilona

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2000

 

„Utolsó lelkigyakorlat” a Szentháromságról nevezett Boldog Erzsébet nővérrel.

 
1 225 Ft
Akció: 980 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
LÓTUSZ VAGY KERESZT

Egy választás indítékai

A Kármel Látóhatára

Szerző: Gina, D.

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2004

 

A szerző a párizsi „Institut Catholique” tanára. A buddhisták vallásuk egyik legjobb szakértőjeként tartják számon. E könyvben leírja belső útját..., valamint indokait, a Lótusz és Kereszt közül miért választja az utóbbit. Reméli, hogy gondolatmenete azok számára is hasznos lesz, akik a keresztény hit helyességét latolgatják a jelen világban.

 
1 575 Ft
Akció: 1 260 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
LÁTOGASD MEG ÖNMAGAD!

Lelkigyakorlat Avilai Szent Terézzel

A Kármel Látóhatára

Szerző: Jean Abiven OCD

Fordító: Dőry-Richard Andrea

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2010

 

Tizenöt napot tölthetünk el Avilai Szent Terézzel. Írásaiban egy olyan lélek fejlődését látjuk, aki már fiatalon alapvető kérdéseket tesz fel magának, aki harcol a bűnnel, aki már teljes lendülettel átadja magát Krisztusnak, mégis újra és újra fel kell fedeznie, hogyan kapcsolódhat hozzá a mindennapokban, vagy hogyan ismerheti fel őt a kegyelmekben, amelyeket neki juttat. A szerző bemutatja, hogy a mai kor emberéhez is szólnak Szent Teréz gondolatai, és segítenek a mindennapi küzdelmekben.

 
1 600 Ft
Akció: 1 280 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KASSZANDRA ÚTJA

Szerző: Voznyeszenszkaja, Julia

Fordító: Bilku Marina

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2009

           

"Minden könyvem arról szól, hogy a szeretet megmenti az embert minden körülmény között. Még a halál után is." ezekkel a szavakkal jellemzi saját munkásságát Júlia Voznyeszenszkaja (1940-), a nagy sikerű "keresztény kalandregények" szerzője. Az írónő, aki átélte Pétervár blokádját, a lágerek borzalmait, a száműzetést, a kényszerű emigrációt, ugyanakkor négy évet élt egy franciaországi női kolostorban, és élete során számos alkalommal megtapasztalta az isteni kegyelem csodáit, minden élettapasztalatát, tehetségét, humorát ezekben az időskori regényeiben tárja a nyitott szívű olvasók elé.

 
2 400 Ft
Akció: 1 920 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
JÉZUS, AZ ÜDVÖZÍTŐ

Egyszerűen nézz Rá!

Szerző: Egy szerzetes a Keleti Egyházból

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2007

 

Egy szerzetes a keleti egyházból: Jézus, az Üdvözítő – Egyszerűen nézz rá! Rövid elmélkedések az evangéliumról. Isten egyszerű, de mi merünk-e egyszerűen imádkozni, egyszerű tekintettel közeledni hozzá, aki előbb szeretett? – Egy évtizedek óta imádkozó szerzetes mutatja meg, milyen az imában letisztult tekintet, amely egyszerűen néz az Üdvözítőre az evangéliumban.

 
1 575 Ft
Akció: 1 260 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ISTEN JELENLÉTÉBEN

A Feltámadásról nevezett Lőrinc testvér

A Kármel Látóhatára

Szerző: Conrad DeMeester

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2005

 

Ezt a szerény, csendes, ám Isten szeretetétől és mély emberi együttérzéstől sugárzó kármelita szerzetest, a nyugati lelki irodalom klasszikusai között tartja számon. Lőrinc hagyatéka korának – a XVII. századnak – stílusjegyeit viseli, de éppen ez adja különleges zamatát és talán súlyát is. Világszerte számos nyelven ismertek ezek a művek. Magyarul először tarthatja kezében a teljes fordítást az olvasó.

 
1 575 Ft
Akció: 1 260 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
IDEGEN A PARADICSOMBAN

Beszámoló egy trappista kolostorból

A Kármel Látóhatára

Szerző: Nouwen, H. J. M.

Fordító: Kaposi Tamás

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2002

 

A szerző katolikus pap, aki hazájában, Hollandiában és az Egyesült Államokban több egyetemen, teológiai intézetben dolgozott, majd szellemi fogyatékos emberekkel osztotta meg az életét a L’Arche-Daybreak közösségben, a kanadai Torontóban. – Egy trappista kolostorban eltöltött hét hónap egyedülálló lehetőséget nyújtott számára a lelki élet sarkalatos kérdéseinek átgondolására. Lényeglátásával, együttérzésével, humorával, töretlen realizmusával e könyv mélyenszántó gondolatokat és egyben kihívást jelent mindazoknak, akik keresik magukat.

 
1 575 Ft
Akció: 1 260 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
HA AZ EMBER KERESI ISTENT

Kármel látóhatára

Szerző: Reinhard Körner OCD

Fordító: Mészáros Erzsébet

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2014

 
2 520 Ft
Akció: 2 015 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
EGY ZSIDÓ CSALÁD ÉLETÉBŐL

Szerző: Edith Stein

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2014

 
4 830 Ft
Akció: 3 865 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
EDITH STEIN EURÓPA TÁRSVÉDŐSZENTJE

A Kármel Látóhatára

Szerző: Puskely Mária

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2008

 

Edith Stein, a filozófia doktora kereste az igazságot, és megtalálta Istent. „Létezik egy olyan kihívás, amely arra ösztönöz, hogy Krisztussal szenvedjünk, és ezért együttműködjünk vele a megváltás művében. Ha az Úrral egyesülten élünk, tagjai vagyunk Krisztus Titokzatos Testének; Krisztus tagjaiban tovább folytatja életét és szenved bennük; az Úrral egyesülten viselt szenvedés az Ő szenvedése, bekapcsolódik a megváltás nagy művébe, és ezért termékeny. Ez az az alapelv, amelyre valamennyi szerzetesrend, különösképpen pedig a Kármel élete épül: a szabadon vállalt és örvendező szenvedés által közbenjárni a bűnösökért, és együttműködni az emberiség megváltásában.” – írja egyik levelében a szíve mélyén fölismert, majd életre váltott hivatásról a Keresztről nevezett Szent Terézia Benedikta. A függelékben Benedikta nővér örökfogadalom előtt végzett lelkigyakorlatos jegyzeteit olvashatjuk: "Gondolatok a nagyhétről".

 
1 800 Ft
Akció: 1 440 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
CSENDBŐL SZÜLETETT TŰZ

A Kármel ima- és istentapasztalata

A Kármel Látóhatára

Szerző: Fr. Marie-Michel OCD

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2008

 

A Kármel a sivatagban született, és kezdettől fogva az a küldetése, hogy – mint Illés próféta – fölismerje Isten átvonulását, amely olyan szelíd, mint egy gyermek lehelete. Azt a bizonyságot hirdeti ma is, hogy az ima: Istennel folytatott szerető párbeszéd. Ennek a terézi, belső imának az erejével jár közben a világ üdvösségéért, s ezzel segíti a megváltás művét. Milyen választ tud adni a Kármel a világ koronként megújuló kihívásaira? Avilai Szent Teréz, Keresztes Szent János, Lisieux-i Szent Teréz hitének és életének példája nyomán felelete újra csak az izzó és másokat is lángra gyújtó szentség.

 
850 Ft
Akció: 680 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ÜRES KÉZZEL

Lisieux-i Teréz útja

A Kármel Látóhatára

Szerző: Conrad De Meester OCD

Fordító: Somorjai Gabriella

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2001

 

Lisieux-i Szent Teréz életútja, akiről azt mondják, hogy életében ismeretlen volt, halála után pedig félreismerték. – A könyv elkezdi feltárni, hogy hová vezet Teréz üzenete, egy olyan üzenet, melyre várva vár a világ, s amely egyre inkább aktuálissá válik. Megmutatja, milyen út vezeti el Istenhez Terézt és a ma emberét.

 
1 575 Ft
Akció: 1 260 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
AZ ELSŐ MONACHUSOK NEVELÉSE

A Kármel ősi írásaiból

Fordító: Diós István

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2006

 

Az első monachusok neveléséről szóló kis könyv, Fr. G. Wessels O.Carm. rendtörténeti kutatásai szerint egészen a XVII. századig a kármelita szerzetesek alapvető kézikönyvéül szolgált. Keresztes Szent János tanítására is nagy hatással volt.

 
700 Ft
Akció: 560 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A VÉGESTŐL AZ ÖRÖKKÉVALÓIG

Gondolatok minden napra

A Kármel látóhatára

Szerző: Edith Stein

Szerkesztő: Maria Amata Neyer OCD

Fordító: Takács Emőke

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2013

 

Ez a könyv Edith Stein szavaival útmutatást adva akarja elkísérni az olvasót az év minden napján. Nem felületes olvasásra valók ezek a sorok, minden mondatát eltűnődve kell átgondolni és imádkozva megfontolni. Csak ebben az esetben lesz lelki táplálék és ösztönzés a lélek belső útjain, és így vezet el arra, amit Edith Stein mindenkinek tanítani akart: Élni az Úr tenyerén.

 
1 470 Ft
Akció: 1 175 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A TERÉZI IMA

Benső barátság Istennel

A Kármel Látóhatára

Szerző: Renault, E.; Abiven, J.

Fordító: K. Eckhardt Ilona

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2002

 

A szerzők gyakorlati útmutatásokat adnak, milyen legyen a hozzáállásunk a Szent Teréz által leírt természetfölötti imaformákkal kapcsolatban.

Végigkíséri Teréziát útjának egyes szakaszain. Először az elmélkedő imádsággal próbálkozik, majd Osuna módszerét követi, végül sok tévedés és tapogatózás után megtalálja a saját útját. A szerzők gyakorlati útmutatásokat adnak, milyen legyen a hozzáállásunk a Szent Teréz által leírt természetfölötti imaformákkal kapcsolatban.

 
700 Ft
Akció: 560 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A SZERETET REJTEKÉBEN

Lisieux-i Szent Teréz levelei nővéréhez, Céline-hez

A Kármel Látóhatára

Fordító: Erdő Zsuzsa

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2006

           

E kötet Lisieux-i Szent Teréz nővérének, Céline-nek írt leveliből készült gyűjtemény.

 „Csak a te szíved tudja elolvasni ezt a levelet…” – írja Lisieux-i Szent Teréz nővérének, Céline-nek. Olvassuk azzal a meggyőződéssel, hogy ami száztíz évvel ezelőtt történt a modern idők egyik legnagyobb szentjének életében, ránk is vonatkozik. Előttünk is megnyílik a „kis út”, bizalomra és ráhagyatkozásra hív.

 
1 200 Ft
Akció: 960 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A LELKI ÉLET MŰVÉSZETÉNEK ESZKÖZTÁRA

Szerző: Carheil, Yvan de OSB

Fordító: Kaposiné Eckhardt Ilona

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2012

 

Yvan testvér a franciaországi Sainte-Marie de la Pierre-Qui-Vire bencés apátság perjele. Több ízben tartott a magyarszéki kármelita nővéreknek lelkigyakorlatot. Ez a könyv ennek az anyagát gyűjtötte egybe. Szent Benedek szerint a szerzetesi élet életművészet. Három oszlopra támaszkodik, ezek: a lectio divina, az opus Dei, valamint az irgalmasság cselekedetei, melyek számunkra a közösségi élet és annak szolgálatai. A kolostor műhely, olyan hely, ahol a szerzetes azon dolgozik, hogy megtérjen. A Regula negyedik fejezete felsorolja azokat az eszközöket, amelyekkel élnie kell ehhez a munkához, a mi szerzetesi munkánkhoz. A fejezet címe: „Melyek a jó cselekedetek eszközei?” Benedek 74 eszközt talált, a lelki élet művészetének egész eszköztárát. Benedek szerzetesének meg kell tanulnia ezeknek az eszközöknek ismeretét és használatát, de a világban élő hívők is alkalmazhatják mindennapi küzdelmeikben.

 
980 Ft
Akció: 785 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A LÉLEK LENDÜLETÉVEL

A Kármel Látóhatára

Szerző: Marie-Eugene atya

Fordító: Muraközy Nóra

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2013

 
2 200 Ft
Akció: 1 760 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A KÁRMEL ELFELEJTETT GYÖKEREI

A Kármel látóhatára

Szerző: Veronika E. Schmitt OCD

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2009

           

A karmelita rend különös kincse, hogy "két tüdővel lélegzik". Gyökerei a keleti egyház remetéinek kora keresztény, monasztikus, szemlélődő életébe nyúlnak vissza. Avilai Szent Teréz és Keresztes Szent János ebből a forrásból merítettek. A szerző a karmelita rend keletkezésének valóságos helyéhez viszi az olvasót. Az Illés-forrásnál, keleti remeték nyomába lépve, az ószövetségi Illés próféta példáját követve járták az első Nyugatról jött szerzetesek a kontempláció útját. A szív belső békességét kívánták elnyerni, amely befogadóvá teszi az embert Isten szemlélésére.

 
1 980 Ft
Akció: 1 585 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A BÉKE AJÁNDÉKA

A Kármel látóhatára

Szerző: Joseph Bernardin

Fordító: Gergely Zsuzsa

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2011

           

Joseph Bernardin életének utolsó éveit tárja elénk a könyv. Miután a szexuális visszaéléssel alaptalanul megvádolt bíboros tisztázza magát,újabb megpróbáltatással szembesül: a rákkal. Az élete utolsó küzdelmeiben is mások felé forduló lelkipásztor személyes vallomásai példaértékű életről vallanak.

 
1 850 Ft
Akció: 1 480 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ÚTMUTATÓ A MISZTIKUS IMÁHOZ

Szerző: Ruth Burrows

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2014

 

Ez a könyv az élet bensejéből született. A kérdésre, hogy miről is szól, többféle válasz adható: a misztikus életről, a természetfölötti szemlélődésről, a lelki élet három korszakáról; Avilai Szent Teréz és Keresztes Szent János tanításait értelmezi újra.

Ez a könyv Jézusról szól. a keresztrefeszített Jézusról, Isten bölcsességéről; Jézusról, Aki egyedül képes egyesíteni Istent az emberrel; Jézusról, a mi szentségünkről.

 
2 625 Ft
Akció: 2 100 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
AZ IMA ÉVSZAKAI KERESZTES SZENT JÁNOSNÁL

Szerző: Iain Matthew

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2014

 

Iain Matthew atya közvetlen stílusú írásai könnyen befogadhatók, mert emberi állapotunkhoz szólnak. A szerző az ima "négy évszakáról" beszél; arról, hogy általa Isten bennünk lakozó jelenlétével találkozunk; hogy ez a találkozás pontosan a legmélyebb sebezhetőségünk és ínségünk helyén történik; hogy itt maga Krisztus vár ránk, hogy megszenteljen bennünket a Szentlélekben; és végül, hogy életünk dicsőítő énekké válik, mihelyt elmerülünk Isten csodálatában, és megpihenünk határtalan ölelésében.

 
1 470 Ft
Akció: 1 175 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
EGYSZERŰ SZÓVAL ISTENRŐL I.

Kármel látóhatára

Szerző: Wilfrid Stinissen OCD

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2014

 
2 790 Ft
Akció: 2 230 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ÖNÉLETRAJZ

Szerző: Avilai Szent Teréz

Fordító: Sajó Tamás

Jel Kiadó-Sarutlan Kármelita Nővérek, 2012

           

E könyv minden idők egyik legnagyobb misztikusának, a sarutlan kármelita rend alapítójának páratlan közvetlenségével a mai Olvasót is megragadó önéletírása.

Ez a könyv minden idők egyik legnagyobb misztikusának az önéletrajza, aki nemcsak azt a kegyelmet kapta meg, hogy elérte az ebben az életben elérhető legnagyobb közösséget Istennel, hanem azt is, hogy tud erről a közelségről, s a teljes ide vezető útról beszélni.

 
3 400 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-20%
A BELSŐ VÁRKASTÉLY

A Kármel látóhatára

Szerző: Avilai Szent Teréz

Fordító: Sajó Tamás, Templom Kata

Jel Kiadó-Sarutlan Kármelita Nővérek, 2011

 

Avilai Szent Teréz művében összefoglalást ad a keresztény misztika teljességéről. A könyv az Isten hívására válaszoló, és életét Neki ajánló ember Krisztushoz vezető belső lelki útján, átalakulásának állomásain vezeti végig az olvasót.

 
2 800 Ft
Akció: 2 240 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!

12

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.