Egészséges ételek
Szerző: Ress Piroska
Sarutlan Kármelita Nővérek, 2015
Kedves Olvasó! A mai konyhaművészet elsősorban az ízre, illatra és a látványra figyel, kielégítve ezzel az élvezetei igényeit, egyben elfeledve azt a régi mondást, miszerint „az vagy, amit eszel”. Pedig ez a mondás igaz!
Gondolkodtál-e azon, Ember, hogy te egy két lábon járó vegyipari üzem vagy, amely nem működhet össze-vissza, létrehozva ezzel a „káoszt”! A szabályos működést egy beléd épített szabályozástechnika valósítja meg, amely a biológiád segítségével korlátokat állít fel. Ezek a korlátok kijelölik azt a területet, ahol mozoghatsz a „bevitellel” (étkezéssel) úgy, hogy a biokémiai folyamatok egyensúlyban maradjanak, ne csússzanak el sem lúgos, sem pedig savas irányba.