Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Biztonságpolitika, hadtudomány

Fő kategória >Társadalom- és humántudományok >Biztonságpolitika, hadtudomány

Sorrend:

12

-15%
DRÓNHARCOS

Egy elitkatona beszámolója a 21. század legmodernebb terrorelhárító gépéről

Szerzők: Christopher S. Stewart, Brett Velicovich

Athenaeum Kiadó, 2018

 

Vajon veszélyes gyilkosok vagy szelíd madarak? Brett Velicovich csaknem egy évtizeden át központi szerepet játszott az új típusú hadviselésben: pilóta nélküli légi járműveket, drónokat használt arra, hogy levadássza a világ legveszélyesebb terroristáit. Elit harcosként célpontokat választhatott, halálos ítéleteket hozhatott, miközben összehangolt együttműködést folytatott a teljes amerikai hírszerzéssel - kémekkel, elemzőkkel, informátorokkal -, hogy a segítségükkel kivonhassa a forgalomból az al-Káida és az ISIS magas rangú tagjait. Ebben a kivételes könyvben, melynek megírásában az elismert újságíró, Christopher S. Stewart is segítette, Velicovich plasztikus részletességgel eleveníti fel akciófilmbe illő bevetéseit és szigorúan titkos küldetéseit, amelyeknek köszönhetően számtalan ártatlan civil életét mentette meg - a legveszélyesebb háborús gócpontokban éppúgy, mint Amerika biztonságosnak hitt nagyvárosaiban. De vajon milyen jövőt hoznak a drónok? Talán lesz olyan korszak, amikor folyamatosan a fejünk fölé kell néznünk, ha életben akarunk maradni?

 
3 499 Ft
Akció: 2 975 Ft
Kezdete: 2018.02.06
A készlet erejéig!
-15%
  A HONVÉDELMI ALKOTMÁNYOSSÁG 30 ÉVE MAGYARORSZÁGON 1988-2017

Szerző: Till Szabolcs

Zrínyi Kiadó, 2017

 

A szerző 1988-ban kötelezte el magát a haza katonai védelme szolgálatára. Az elmúlt 30 év során szerencséje volt közreműködni a honvédelemre vonatkozó alapvető szabályozások kidolgozásában és elemzésében, eljutott – különböző időpillanatokban – a vizsgálat tárgya szempontjából alapvető jelentőségű helyszínekre, döntő módon a NATO Védelmi Akadémián, Rómában teljesített szolgálata során.

A volt Bibó Szakkollégistának így alkalma volt megtapasztalni azt, hogy a különböző szövetséges nemzeteknél hogyan fejezik ki a tiszteletüket, hálájukat a katonai szolgálat teljesítőivel szemben: legyen az a Hősök Napjával összefüggésben az arlingtoni sírkertben, vagy pedig az Olasz Katolikus Tábori Lelkészi Szolgálatnál – Kapisztrán Szent János tevékenységére emlékezve.

 
4 200 Ft
Akció: 3 570 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-15%
MAGYAR FELSÉGJELŰ MI-24 HARCI HELIKOPTEREK

Mi-24 attacks helicopters with hungarian insignia

Szerző: Brandt Gyula

Zrínyi Kiadó, 2017

 

Magyar-angol kétnyelvű.

Album, műszaki leírás és egyben almanach ez a könyv, remek „kötelező” olvasmány gyűjtőknek, modellezőknek és a repülés iránt érdeklődőknek egyaránt. Ez a kötet mindent tartalmaz, amit a 40 magyar Mi–24-es harci helikopterről tudni érdemes, magyar és angol nyelven:

– 242 gyönyörű fotót,

– precízen szerkesztett ábrákat és táblázatokat,

– színes és mindenki számára érthető műszaki leírásokat és magyarázatokat,

– repülőhonvédek által átélt és elmesélt történeteket.

 
8 400 Ft
Akció: 7 140 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-15%
KÖZÖS KÜLDETÉSBEN

Katona és lelkész az ember és a nemzet szolgálatában

Szerzők: Berta Tibor, Hautzinger Gyula, Holló József Ferenc

Zrínyi Kiadó, 2017

 

Jelen kötet a tábori lelkészek és a katonák szolgálatát szeretné közelebb hozni az olvasóhoz. A könyv tanulmányai egyetemes értékeket fogalmaznak meg és mutatnak be, amelyek mindenki számára meghatározó erővel bírnak, ugyanakkor a kiadványt végigkíséri a katonák közötti lelkipásztori szolgálat múltja, jelene és jövője.

 
4 000 Ft
Akció: 3 400 Ft
Kezdete: 2017.11.03
A készlet erejéig!
-15%
A MAGYAR HONVÉDSÉG ÉVKÖNYVE 2016

Zrínyi Kiadó, 2017

 

Tartalomjegyzék:

A Magyar Honvédség feladatai, fő célkitűzései 2016-ban

A Magyar Honvédség szervezeti struktúrája

A Honvéd Vezérkar szervezeti felépítése

A Honvéd Vezérkar vezetői állományának bemutatása

A HVK Vezérkari Titkárság és a HVK Csoportfőnökségeinek bemutatása

Nemzetközi katonai szerepvállalás béketámogató és válságkezelő műveletekben

Gyakorlatok

Határvédelemmel kapcsolatos feladatok

A Magyar Honvédség technikai fejlesztésének főbb eredményei

Az oktatás rendszere és helyzete

 
5 100 Ft
Akció: 4 335 Ft
Kezdete: 2017.11.03
A készlet erejéig!
-15%
SÍRVA VÍGAD…AVAGY EGY HONVÉD DÍSZŐR EMLÉKEIBŐL - 32

Szerző: Benyó György

Zrínyi Kiadó, 2017

 

Benyó György akkor került a seregbe, a díszőrséghez tizenkét évre, amikor a legnagyobb volt a káosz az országban: a rendszerváltás után. A pontosan tucat esztendő alatt elgondolkodott többek között azon, miért éri meg katonának lenni és miért nem? Mit veszített a fiatalság és a társadalom azzal, hogy nincs sorkatonaság? Miként él és mozog a mai katonaság, ahol a vezetők kihasználják a legénységi állomány hazaszeretetét, hitét, egy eszmét, amiért ezt érdemes csinálni? Hogyan befolyásolták, befolyásolják a katonák életét? A szerző izgalmas, mondanivalóval és magvas gondolatokkal tüzdelt kötetéből kiderül, hogy a szerző miért választotta ezt a küzdelmes, mégis, oly szép pályát.

 
3 450 Ft
Akció: 2 935 Ft
Kezdete: 2017.11.03
A készlet erejéig!
-15%
A KATONAI MŰSZAKI FŐISKOLA TÖRTÉNETE 1967–1999

Szerző: Fekete László, M. Szabó Miklós

Zrínyi Kiadó - HM Zrínyi Kommunikációs Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft., 2017

 

A kiadvány célja megismertetni az olvasókkal a Zalka Máté Katonai Műszaki Főiskola, majd Bolyai János Katonai Műszaki Főiskola oktatóinak és hallgatóinak mindennapi életét. A katonai műszaki főiskolai képzés 33 éves története bizonyítja, hogy az „alma mater” falait elhagyó, katonai és szakmai ismeretekkel felvértezett tisztek a korszerű technika üzemeltetésére, üzemben tartására, valamint a parancsnoki feladatok ellátására felkészültek. A kötetből kronológiai sorrendben megismerhető mindaz a sokoldalú tevékenység, amit a katonatisztté válás jelent. Az oktatás mellett nagy hangsúlyt kapott az intézményben a tudományos munka a sport és a kulturális tevékenység. A kötet tisztelgés mindazok előtt, akik létrehozták majd működtették a magyar tisztképzés e fontos intézményét.

 
5 100 Ft
Akció: 4 335 Ft
Kezdete: 2017.10.15
A készlet erejéig!
-15%
A KOSSUTH LAJOS KATONAI FŐISKOLA TÖRTÉNETE 1967-1996

Szerző: M. Szabó Miklós

Zrínyi Kiadó - HM Zrínyi Kommunikációs Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft., 2017

 

E kötet a Kossuth Lajos Katonai Főiskola történetének közel harminc évét foglalja össze. Történelmi előzményekből kiindulva mutatja be a nemzetközi és a magyar belpolitikai helyzetet meghatározó fontosabb eseményeket. Külön kitér a Magyar Néphadsereg, majd a Magyar Honvédség fejlődésének főbb mutatóira. A könyv lapjain adatok, táblázatok, fotók kíséretében nyomon követhető az oktatói, nevelői munka, mely köszönhető mindazoknak, akik létrehozták, majd működtették a magyar tisztképzés e fontos intézményét. A szerző által közreadott, gazdagon illusztrált kötet az érdeklődő olvasók, illetve a katonai szakértő közönség számára egyaránt hasznos olvasmány lehet.

 
5 100 Ft
Akció: 4 335 Ft
Kezdete: 2017.10.15
A készlet erejéig!
-15%
A KATONAI REPÜLŐSZAKEMBER-KÉPZÉS SZOLNOKON 1967-1996

Szerzők: Fekete István, M. Szabó Miklós

Zrínyi Kiadó - HM Zrínyi Kommunikációs Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft., 2017

 

A Kilián-főiskola története jól példázza, hogy az itt végzett katonapilóták és repülő-műszakiak kiemelkedő helytállással és mesterségbeli tudással szolgálják hazájukat.  Szolnokon a repülés, a repülőszakember-képzés természetes részévé vált a város életének. Felbecsülni is nehéz azok számát, akik itt szerezték meg azokat az ismereteket, amelyek alapján egy életre szóló híveivé, népszerűsítőivé váltak a repülésnek. Nincs a szakmának olyan személyisége, aki hosszabb vagy rövidebb időt ne töltött volna ebben az alföldi városban, ebben az intézményben. A főiskola mint oktatási intézmény aktív szerepet játszott a Magyar Néphadsereg, majd a Magyar Honvédség tudományos, szellemi, kulturális életében. A gazdagon illusztrált kötet elősegíti, hogy az olvasók betekintést nyerjenek ezeknek a repülés iránt elkötelezett katonáknak az életébe, mindennapjaiba.

 
5 100 Ft
Akció: 4 335 Ft
Kezdete: 2017.10.15
A készlet erejéig!
-20%
BEVEZETÉS A HÍRSZERZÉSBE

Szerző: Carl J. Jensen

Antall József Tudásközpont, 2017

 

A nagy tapasztalatokkal rendelkező amerikai szerzőtrió e kötetben foglalja össze mindazt, amit a hírszerzés elméletéről és gyakorlatáról tudni érdemes. Könyvük a fogalmi meghatározásokat követően vezeti be az olvasót a hírszerző közösségek és a hírszerzési módszerek, eljárások világába, a megszerzett információk elemzésének és értékelésének fogásaiba, a jelentések elkészítésének módjába, de szól az elhárításról, a fedett műveletekről, a katonai és a bűnügyi hírszerzésről is, összegezi a hírszerzés előtt álló kihívásokat, valamint körvonalazza a hírszerzés jövőjét.

 
4 500 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.10.15
A készlet erejéig!
-15%
NINCS LEHETETLEN KÜLDETÉS

Az izraeli különleges erők halállal dacoló bevetései

Szerző: Nisszim Misál

Gabo Könyvkiadó, 2017

 

A Nincs lehetetlen küldetés c. kötetükben Michael Bar-Zohar és Nisszim Misal bemutatja az Izraeli Különleges Erők, a MOSZAD harminc legvéresebb, leglendületesebb és legbátrabb bevetését. A két szerző bámulatos részletességgel írja le az ellenséges területen végrehajtott ütközeteket és rajtaütéseket, a halállal dacoló kommandós hadműveleteket, miközben megosztja az olvasóval mind a harcoló katonák, mind a legfelsőbb parancsnokok személyes élményeit, felfedve reményeiket és félelmeiket. A történetek többnyire győzelmekről szólnak, de néha rávilágítanak az óriási kudarcokra is, valamint egybefonódnak néhány neves izraeli vezető életével és tetteivel, köztük Mose Dajan, Ariel Saron, Ehud Barak, a Netanyahu testvérek, Simon Peresz és Avigdor Kahalani sorsával és cselekedeteivel.

 
3 990 Ft
Akció: 3 390 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
HÍRSZERZÉS - A TITKOKTÓL A POLITIKAI DÖNTÉSEKIG

Szerző: Mark M. Lowenthal

Antall József Tudásközpont, 2017

 

Mark M. Lowenthal hírszerzési elemző, egyetemi oktató. Az amerikai hírszerző közösség több jelentős intézményében töltött be vezető pozíciót, így szolgált a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) elemzésért felelős igazgatóhelyetteseként, a Nemzeti Hírszerzési Tanács értékelésért felelős alelnökeként, az amerikai Külügyminisztérium hírszerzésért felelős helyettes államtitkáraként és a Képviselőház Állandó Választott Hírszerzési Bizottsága (HPSCI) stábjának igazgatójaként. 1994 óta tart kurzusokat a hírszerzésről és a hírszerzési elemzésről amerikai és európai egyetemeken (Columbia Egyetem, John Hopkins Egyetem, Paris Institute of Political Studies).

 
4 500 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
NEMZETKÖZI BIZTONSÁG

Szerző: Roland Dannreuther

Antall József Tudásközpont, 2017

 

"Roland Dannreuther Nemzetközi biztonság című könyve a hidegháború utáni világ új, vagy legalábbis új formában megjelenő biztonsági kihívásait tekinti át. A kézikönyvként is jól használható mű legfőbb jellemzője, hogy az eltérő megközelítések szintézisére törekszik, hidat képezve a klasszikus racionalista, valamint a kritikai elméletek között, bemutatva a legfontosabb gyakorlati kérdések különböző értelmezéseinek értékét. A biztonsági tanulmányokat jellemző alapvető viták bemutatásán és értékelésén túl, minden egyes fejezet és minden egyes témakör esetében megjelenik a szerző markáns, egyedinek mondható álláspontja, amely miatt a kötet szemléletmódja valóban újdonságnak tekinthető. A témák között a "kemény" illetve a "puha" biztonság kérdései egyaránt szerepelnek: a polgárháborúk, a katonai intervenciók, a terrorizmus, a tömegpusztító fegyverek elterjedésének problémája mellett helyet kapott a környezeti biztonság, a migráció és a kiberbiztonság is.

 
4 500 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MEZOPOTÁMIA HÁBORÚI

Az arab tavasz következményei és a keresztény Európa jövője

Szerző: Horváth Pál

Zrínyi Kiadó, 2017

 

„Mezopotámia, a Tigris és az Eufrátesz folyók közötti, hordalékkal feltöltött síkság felölelte a mai Irak, Törökország és Szíria egy részét. Ez a terület volt a Föld első civilizációinak bölcsője. A közel-keleti térség olajban való gazdagsága és az olaj feletti világuralomért folytatott küzdelem csak az 1900-as évek elején lett meghatározó motívum a térségben.

Erről a távoli és közeli múltról szól a kötet első része. Második fejezete pedig a közel-keleti térség 21. századi helyzetét és jövőbeli kilátásait elemzi: az éghajlatváltozás okozta modern kori népvándorlást; az utóbbi évtizedekben felemelkedőben lévő iszlámista mozgalmakat; a radikalizmus ideológiájára épülő terrorista szervezetek fenyegetéseire adható európai válaszokat.”

 
5 200 Ft
Akció: 4 420 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
DZSIHADIZMUS, RADIKALIZMUS, TERRORIZMUS

Szerző: Kis-Benedek József

Zrínyi Kiadó, 2016

 

A könyv a dzsihadizmus, radikalizmus, terrorizmus gyökereit és egymáshoz fűződő kapcsolatukat kutatja. A dzsihadizmus országonként eltérő formában és intenzitással, de már jelen van Európában is, terjedése növekvő tendenciát mutat. A radikalizmus több területen  jelentkezik, a szerző a dzsihadizmushoz kapcsolódó radikalizmus okait és megnyilvánulási formáit vizsgálja. Kitér a radikalizmus elleni küzdelem feladataira, illetve a már radikalizálódott személyekkel való bánásmódra, annak módszereire. A terrorizmus mai megnyilvánulásai, többek között az öngyilkos merénylők és a magányos farkasok, Európa terrorfenyegetettsége és a terrorizmus jövőbeni alakulása a könyv kiemelt témái. A válságkörzetekben folyó háborúk és a menekülthullám is hozzájárul a jelenségek európai terjedéséhez, melyet a szerző egyes fejezeteknél külön vizsgál.

 
5 360 Ft
Akció: 4 555 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A TERRORIZMUS ELMÉLETE ÉS GYAKORLATA

Szerző: Marie-Helen Maras

Antall József Tudásközpont, 2016

 

A terrorizmus globális kihívás, nem ismer határokat, nincs tekintettel nemre, korra, vallásra és kultúrára, ugyanakkor állandóan változik. A terroristák gyakran arctalan, gátlástalan, többnyire megtévesztett emberek. A szerző - a legújabb elméleti kutatások és gyakorlati eredmények alapján - komoly tapasztalatok birtokában, tudományos igénnyel elemzi ezt a jelenséget, nemcsak tankönyvszerű szerkesztésben, hanem izgalmas olvasmányként is. Bepillantást enged a terrorszervezetek belső világába, valamint a terrorelhárítás területén nagy gyakorlattal rendelkező szolgálatok által alkalmazott módszerekbe.

 
4 500 Ft
Akció: 3 825 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
  TÁBORJÁRÓ KISBAKA - HONVÉDELMI ISMERETEK ÉS JÁTÉKOS FELADATOK 10–14 GYEREKEKNEK

Szerzők: Hovári Éva – Kiss Dezső

Zrínyi Kiadó, 2016

 

Ennek a könyvnek az olvasmányai ismereteket közvetítenek a honvédelem témakörében (a zászlóról, az alakiságról, ruházatról, rendfokozatokról és fegyverekről, tájékozódásról és felderítésről). Történetei felidézik a Magyarországot védő hazafias cselekedeteket, bemutatják hős eleink dicső tetteit. Ugyanakkor szórakoztató, játékos feladatokat, mindennapos tennivalókat is ad a gyerekeknek, hogy kipróbálják leleményességüket, kitartásukat és megtapasztalhassák egy honvédelmi tábor szinte valamennyi élményét. A könyvben kártya- és ügyességi játékok is találhatóak (például harckocsi és repülő összeállítható papírmakettje).

 
2 000 Ft
Akció: 1 700 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A MAGYAR HONVÉDSÉG NEGYEDSZÁZADA

A rendszerváltástól napjainkig

Szerzők: Dr. Földesi Ferenc, Kiss Zoltán, Dr. Isaszegi János

Zrínyi Kiadó, 2016

 

Ez a kötet hiteles képet kíván adni mindarról, ami 1989-től napjainkig Magyarországon a honvédelem kérdésében történt: eseményekről, vitákról és eredményekről.

Ebben az időszakban a Varsói Szerződés egyik tagállamának haderejét kellett átalakítani egy majdani NATO-tagország haderejévé – szemlélet-, fegyverzet- és létszámváltozásokkal egyetemben. Fegyvernemi kultúrák szűntek meg, helyőrségek tűntek el, nyugállományba vonult az állomány egy része, orosz helyett angolt tanulnak a tisztjelöltek és idegen országokban teljesítenek szolgálatot a katonáink.

 
7 500 Ft
Akció: 6 375 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
"SZIGORÚAN TITKOS!"? NEMZETBIZTONSÁGI ALMANACH

Szerző: Boda József

Zrínyi Kiadó - HM Zrínyi Kommunikációs Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft., 2016

 

Ez a kötet nyíltan kíván szólni a titkos információgyűjtés múltjáról, jelenéről és jövőjéről. Mindezt a 21. században bekövetkezett társadalmi, politikai változások és az informatika területén bekövetkezett robbanásszerű fejlődés nemzetbiztonságot is befolyásoló hatásai teszik indokolttá. A könyv a szakemberek számára a szaktevékenységet összefoglaló mű. Az érdeklődő „civil” olvasók számára ismeretterjesztő olvasmány, amely betekintést enged a nemzetbiztonsági szolgálatok (titkosszolgálatok) működésébe, mind a katonai, mind a polgári szervezetekre kitérve: tisztázza az alapfogalmakat; ismerteti az egyetemes hírszerzés és elhárítás vázlatos történetét; bemutatja a titkos információgyűjtésre feljogosított hazai és nemzetközi szervezetek tevékenységét.

 
5 500 Ft
Akció: 4 675 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
HÁBORÚ A NÉP KÖZÖTT

Esettanulmányok a negyedik generációs hadviselés történetéből

Szerző: Kiss Álmos Péter

Zrínyi Kiadó - HM Zrínyi Kommunikációs Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft., 2016

 

E kötet azokat az alapelveket keresi, amelyekkel egy demokratikus európai állam kormánya idegen segítség nélkül is meg tud felelni a kihívásnak, ugyanakkor a törvény és az erkölcs határain belül tud maradni, meg tudja őrizni nemzeti kultúráját és hagyományait, illetve meg tudja tartani értékeit, szabadságjogait és életmódját.

 

 
3 200 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KATONAI TERMINOLÓGIAI ÉRTELMEZŐ SZÓTÁR

Szerkesztette: Berkáné Danesch Marianne

Katonai szakmai szerkesztők: M. Szabó Miklós, Mező András

Zrínyi Kiadó, 2015

 

A Katonai terminológiai értelmező szótár kiadására ebben a formában először kerül sor. A Honvéd Vezérkar kezdeményezésére alkotott mű készítői arra törekedtek, hogy a honvédelmi ágazati terminológiai szótár feleljen meg a kor igényeinek és követelményeinek. A hadtudomány és a haditechnika robbanásszerű fejlődése, a társadalmi, politikai és gazdasági változások következtében a katonai szókincs, szóhasználat is jelentősen bővül, módosul. A szaknyelvben végbemenő változásokat kívánja rögzíteni ez a szótár, amely kategóriájában alapműnek tekinthető.

 
10 000 Ft
Akció: 8 500 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
  VÁLSÁGREAGÁLÓ MŰVELETEK ALKALMAZOTT TÁRSADALOMTUDOMÁNYI ASPEKTUSAI

Szerző: Kiss Zoltán László

Zrínyi Kiadó - HM Zrínyi Kommunikációs Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft., 2015

 

 „…nem elegendő a szűk értelemben vett katonai-szakmai, technicista megközelítés és tudás. Egy adott katonai művelet előkészítéséhez és eredményes végrehajtásához nélkülözhetetlenek mindazon ismeretek és kutatási eredmények, amelyeket az alkalmazott társadalomtudományok (különösen a katonaszociológia) kínálnak.” (Dr. Benkő Tibor vezérezredes) 

 
5 500 Ft
Akció: 4 675 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KARDOKKAL ÉKESÍTETT

Afganisztánban tűzharcot átélt magyar katonák visszaemlékezései

Szerkesztette: Virágh Ildikó

Zrínyi Kiadó - HM Zrínyi Kommunikációs Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft., 2015

 

A Zrínyi Kiadó 2015 májusában megjelent kötetében a magyar katonák személyes történeteit olvashatjuk az afganisztáni küldetésről, miként álltak helyt távol a hazától egy háborús övezetben.

 
4 000 Ft
Akció: 3 400 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
GÁZ! RIADÓ!

A vegyivédelmi szolgálat története

Szerzők: Madaras-Dr. Varga-Dr. Tokovicz-Szombati-Miklovich-Dr.Földi-Blanyár-Sztanó

Zrínyi Kiadó - HM Zrínyi Kommunikációs Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft., 2015

 

E könyv lapjain a téma iránt érdeklődők részletesen megismerkedhetnek az atom-, vegyi és biológiai, azaz a tömegpusztító fegyverek tulajdonságaival, fejlesztésük és alkalmazásuk történetével, a korlátozásukra tett nemzetközi erőfeszítésekkel.

 
6 600 Ft
Akció: 5 610 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
HÍRSZERZÉS A 21. SZÁZADBAN - A MOZAIK MÓDSZER

Szerző: Alfred Rolington

Antall József Tudásközpont, 2015

 

A magánélet és a munka területén egyaránt jelen lévő digitalizáció egyre növekvő adatmennyiségeket (Big Data) eredményez. Az összekapcsolódó és kölcsönös függőségeken alapuló globalizált világ, az internet biztosította szabadság (Deep Web, Dark Web) és a 24 órás hírtelítettség új korszakot nyitott a hírszerzés területén is. Alfréd Rolington a 21. század kihívásaira válaszoló, szoros nemzetközi együttműködésen alapuló stratégiát ismertet.

A szerző - olyan nagy múltú szakemberek bevonásával, mint Sir Colin McColl (MI6), R. James Woolsey (CIA) és Sir Dávid Phillips - könyvében a hírszerzés elmúlt korszakait ismerteti és elemzi. Szó esik a 20. századi világháborúk vagy épp a hidegháború formálta hírszerzési szemléletváltásokról, egészen a 9/11 kiváltotta legújabb helyzetig, melynek bemutatása a szerző által javasolt stratégia, a mozaikmódszer ismertetésével zárul.

 
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A MAGYAR NEMZETBIZTONSÁGI SZOLGÁLATOKRÓL

Másként és mindenkinek (1990-2002 és a jövő)

A Nemzetbiztonsági Szolgálatok megváltozott szerepe, értékei Magyarország biztonságvédelmében

Második, átdolgozott és bővített kiadás

Szerző: Várhalmi Miklós

Novissima Kiadó, 2002

 

El kell olvasni ezt a könyvet, hogy tisztában legyünk napjaink egyik, a médiában nap mint nap emlegetett témájával, a titkosszolgálatok problémakörével. El kell olvasni, hogy megértsük: a nemzetbiztonsági szolgálatok nélkülözhetetlenek, mivel mondanivalójuk, észrevételeik, javaslataik hosszú távon érvényesek, mondhatni: a ők a nemzet talán legfontosabb érzékszervei, ezért súlyos hiba, sőt bűn, pillanatnyi belpolitikai érdekeknek alárendelve, kiszolgáltatott helyzetbe hozni az egész nemzet, minden egyes állampolgár életét, biztonságát védő szolgálatokat. Bár a könyv 2002 nyarának elején került ki a nyomdából – és mint említettem minden sora, szava időszerű –, mégsem kötődik a szó szoros értelmében a nyár sorozatos, belpolitikai indíttatású, lejáratási célzatú botrányaihoz. Sőt, éppen ellenük szól azzal, hogy bemutatja a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok, köznyelven: titkosszolgálatok, céljait, feladatait, munkáját, életét.

 
2 000 Ft
Akció: 1 800 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
  ÉLETÜNKET ÉS VÉRÜNKET? - MH VITÉZ SZURMAY SÁNDOR BUDAPEST HELYŐRSÉG DANDÁR

HM Zrínyi Nonprofit Kft.- Zrínyi Kiadó, 2013

 

Ez a kiadvány egy sorozat része, amelynek célja megismertetni az olvasót a Magyar Honvédség katonai szervezeteivel, az alakulatok katonáinak mindennapi életével és a feladat végrehajtásához rendszeresített technika eszközökkel.

 
2 000 Ft
Akció: 1 700 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
  A LÉGTÉR VÉDELMEZŐI - MH LÉGI VEZETÉSI ÉS IRÁNYÍTÁSI KÖZPONT

HM Zrínyi Nonprofit Kft.- Zrínyi Kiadó, 2013

 

Ez a kiadvány egy sorozat része, amelynek célja megismertetni az olvasót a Magyar Honvédség katonai szervezeteivel, az alakulatok katonáinak mindennapi életével és a feladat végrehajtásához rendszeresített technika eszközökkel.

 
2 000 Ft
Akció: 1 700 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
HOMOKVIHAR BAGDADBAN

Magyar katonák az iraki válságkezelésben 1991 - 2011

Szerzők: Torma Béla, Wagner Péter

Zrínyi Kiadó - HM Zrínyi Kommunikációs Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft., 2014

 

A történettudomány és a szépirodalom határán egyensúlyozó műben eltérő nézőpontokból, de mégis szerves egységben mutatják be a szerzők az 1991 és 2011 közötti magyar részvételt az iraki válságkezelésben. A könyv az irak–iráni háború végétől az amerikai fegyveres erők kivonulásáig mutatja be a térség politikai, hatalmi és gazdasági konfliktusait, melyek igazi áldozata az iraki nép volt. Az összetett folyamatok rengetegében a kötet iránymutatást nyújthat, hogy – miként a szerző, Torma Béla írja – „a fehér és fekete között felfedezzük a szürkét, netán a feketét se lássuk olyan sötétnek, vagy a hivatalos fehéret sem patyolattisztának”.

 
4 500 Ft
Akció: 3 825 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
VOLT EGYSZER EGY EGYETEM 1996-2007

Rektor a tűzvonalban

Szerző: M. Szabó Miklós

Zrínyi Kiadó - HM Zrínyi Kommunikációs Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft., 2014

 

A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem 1996–2007 közötti történetének legszemélyesebb emléke ez a kötet, amelyet 7 évvel rektorságának befejezését követően írt meg a szerző. Az egyetem kiemelkedő helyet foglalt el, nemzetközi érdeklődés mellett, a katonai nevelésben, oktatásban. Ez a dokumentumokkal és fotókkal gazdagon illusztrált könyv emléket állít az egyetem hivatásos és civil tanárai, dolgozói erőfeszítésekkel járó küzdelmeinek. Ajánljuk mindazoknak, akik érdeklődnek a katonai felsőoktatás iránt.

 
4 500 Ft
Akció: 3 825 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
  RADAROKKAL A LOPAKODÓK ELLEN? A MAGYAR KATONAI LÉGTÉRELLENŐRZŐ ÉS RADARRENDSZER TÖRTÉNTE

Zrínyi Kiadó - HM Zrínyi Nonprofit Kft., 2014

 

A magyar katonai légtérellenőrzés rendszeréről és tevékenységéről megjelenő a széles nyilvánosságot tájékoztató átfogó publikáció, mely bemutatja az 1910-es évek kezdetleges fülelőkészülékkel ellátott légi figyelő-és jelzőszervezeteitől a II. világháború sikeres mnagyar radarfejlesztésein át napjaink háromdimenziós radar- és modern légtérellenőrző rendszerét és az azokat egységes egészbe ötvöző szervezeteket.

 

 
6 000 Ft
Akció: 5 100 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
VÉG(H)ELSZÁMOLÁS - A KORSZAKVÁLTÁS KATONÁJA

Zrínyi Kiadó - HM Zrínyi Kommunikációs Szolgáltató, 2014

 

A Magyar Honvédség egykori parancsnokának, vezérkari főnökének könyve egy korszakról, egy átalakuló haderőről és egy korszakváltó katonáról. Egy sorsfordító időszakon átívelő hiteles életút, színes és fekete-fehér fotókkal illusztrált, lebilincselő krónikája.

 
6 000 Ft
Akció: 5 100 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A TERRORIZMUS CSAPDÁJÁBAN

Szerző: Horváth L. Attila

Zrínyi Kiadó, 2014

 

A könyv - többek között - olyan kérdésekre keres választ, mint: Kik lehetnek az áldozatok, kik az elkövetők? Melyek lehetnek a terrorcsoportok lehetséges célpontjai? Miért ezek? Hogyan, miként választják ki és veszélyeztetik akcióik helyszíneit a terroristák? Lehet-e és ha igen, hogyan lehetséges védekezni a terrortámadások ellen?

 
4 000 Ft
Akció: 3 400 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
ASZIMMETRIKUS HADVISELÉS - KIS HÁBORÚK NAGY HATÁSSAL

Szerzők: Resperger István, Kiss Álmos Péter, Somkuti Bálint

Zrínyi Kiadó, 2014

 

E tanulmánykötet az első olyan munka magyar nyelven, amely átfogóan foglalkozik az aszimmetrikus hadviseléssel. A téma aktualitását az adja, hogy a második világháború óta vívott fegyveres konfliktusok 85-90 százaléka az állam (vagy az idegen megszálló) biztonsági erői és a nem állami hadviselők közötti harc, amely jórészt az állam határain belül zajlik, de gyakran átcsap a határokon is és nemzetközi dimenziót nyer.

 
3 500 Ft
Akció: 2 975 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
  HŐSEINK NYOMÁBAN - TANULMÁNYKÖTET A HADISÍROK KUTATÁSRÓL

Szerkesztette: Tóth Zsolt

Zrínyi Kiadó, 2013

 

Számos országban már évtizedes múltra tekint vissza a hadisírkutatás, amelynek fő célja az elesett katonák ismeretlen helyen lévő nyughelyeit megtalálni, a hősi sírokban nyugvók személyét azonosítani, végtisztességüket megadni. Hazánkban még kevésbé ismert ez a kegyeleti szempontokat és tudományos követelményeket szem előtt tartó, a történelem- és nemzettudatunkat is erősítő tevékenység. Ám mind nagyobb az igény a történelmi, hadtörténeti teljességre, a szakszerű hadisírkutatásokra, valamint a kiegyensúlyozott, egészséges hőskultusz visszaállítására. Minderre már említhetünk néhány nagyszerű példát.

 

 
4 500 Ft
Akció: 3 825 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
HUNGARIAN MILITARY 1768-1848 - MAGYAR KATONASÁG 1768-1848

Egy ezredév hadban sorozat

Szerző: Somogyi Győző

Zrínyi Kiadó, 2013

 

A 896-ban alapított magyar állam, 1000-től keresztény Magyar Királyság, 1920-ig az egész Kárpát-medencét magában foglalta, a mai Horvátország pedig a magyar Szent Korona alá tartozó társország volt. Az "Egy ezredév hadban" könyvsorozat ennek az államnak a katonai kultúráját, fegyverzetét, a huszár által méltán világhírű jellegzetes hadviseletét mutatja be hadtörténeti korszakonként színes rekonstrukciós rajzokon, angol és magyar nyelven.

 
2 990 Ft
Akció: 2 540 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
  ÉRTÉK, TELJESÍTMÉNY, SIKER - TANULMÁNYOK, ESSZÉK A KATONAPEDAGÓGIA, KATONAI ANTROPOLÓGIA KÖRÉBŐL

Szerző: Harai Dénes

Zrínyi Kiadó, 2013

 

"Itt, Közép-Európában, mi magyarok is a történelem szövődményeiben élünk, szétszakadt világok zakatolnak, különösen az idősebb nemzedékekben. Jelen korunkban a kis népek visszaveszik valódi történelmüket és hőseiket, igyekeznek elszakadni mindattól, ami évtizedeken keresztül fogva tartotta őket. Ebben a helyzetben a neveléstudomány és annak részeként a katonapedagógia is stratégiai ágazat" - tartja a szerző, aki a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának egyetemi tanára. Szakterülete a pedagógia, pedagógiai antropológia, a felnőttoktatás, valamint a személyközi kommunikáció. E témakörben írt tanulmányait, esszéit adja közre a kötet.

 
4 000 Ft
Akció: 3 400 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
EGY BÉKÉSEBB VILÁG ESZKÖZEI

Fegyverzetellenőrzés, leszerelés és non-proliferáció

Szerkesztette: N. Rózsa Erzsébet, Péczeli Anna

Osiris Kiadó, 2013

 

A kézikönyvként és tankönyvként egyaránt használható, közérthető nyelven megírt kötet szerzői a Külügyminisztérium, a Magyar Külügyi Intézet és a Stratégiai és Védelmi Kutató Központ szakértői. A kötet egyes fejezetei – a bevezető fogalmi meghatározások és a történeti háttér felvázolása után – azonos tematikai rendben tekintik át a nukleáris, vegyi, biológiai fegyverek és fegyverrendszerek, valamint a rakéták, majd a hagyományos fegyverek korlátozására és/vagy leszerelésére tett nemzetközi erőfeszítéseket. Az utolsó fejezet pedig azokat a nemzetközi fórumokat mutatja be – kitekintéssel az esetleges magyar szerepvállalásra –, melyeken ez a fegyverzetkorlátozási és leszerelési folyamat zajlik.

 
3 980 Ft
Akció: 3 380 Ft
Kezdete: 2017.09.15
A készlet erejéig!
-15%
  JUTASTÓL SZENTENDRÉIG. ALTISZT- ÉS TISZTHELYETTESKÉPZÉS A MAGYAR HADERŐBEN

Szerzők: Kovács Tibor, Földes Ferenc

Zrínyi Kiadó-HM Zrínyi Kft., 2012

 

A könyv a magyar altisztképzés történetét dolgozza fel a kezdetektől napjainkig.

 
5 000 Ft
Akció: 4 250 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
AZ EURÓPAI BIZTONSÁG ÖT KÖZPONTI PILLÉRE

Szerző: Babos Tibor

Zrínyi Kiadó, 2007

 

E tanulmány a következő kérdésre keresi a választ: melyek az európai biztonsági architektúra mai központi pillérei; mennyi az európai biztonság megértéséhez minimálisan, viszont okvetlenül szükséges központi összefüggések száma; és mi azok tartalma?

 
2 900 Ft
Akció: 2 465 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
BIZTONSÁGPOLITIKA A HÉTKÖZNAPOKBAN

Szerző: Deák Péter

Zrínyi Kiadó, 2009

 

A XXI. századi mindent átfogó méretű és viszonylag radikális geopolitikai átrendeződés új veszélyekkel és egyben anakronizmusok megjelenését eredményezte.

Igen tanulságos a kötetbe felvett tanulmányokban végigkísérni, hogyan alakult, fejlődött a világ és benne Európa biztonsága, hogyan változott a biztonságnak nemcsak a helyzete, de fogalma is, és Európa országai, nemzetközi szervezetei hogyan reagálnak ezekre a változásokra.

Világosan kirajzolódik, hogy Magyarország miként lehet részese ezeknek a folyamatoknak, azaz hogyan kell (kellene) hazánknak kialakítania azokat a képességeket, amelyek lehetővé teszik saját érdekei védelmét és támogatását mind a NATO-ban, mind pedig az Európai Unióban.

 
3 500 Ft
Akció: 2 975 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
ÉDENKERT ÉS HATALOM

Amerika és Európa az új világrendben

Szerző: Robert Kagan

Zrínyi Kiadó, 2007

 

Amerika és Európa az új világrendben – Biztonság a XXI. században sorozat - Ideje véget vetni annak a látszatnak, hogy az európaiak és az amerikaiak ugyanúgy látják a világot, vagy akár ugyanazt a világot lakják.

 

Európa elfordul a hatalomtól, vagyis belép a béke és a relatív jólét történelem utáni édenkertjébe, miközben az Egyesült Államok beleragadt a történelembe – írja a szerző a kötet előszavában. Robert Kagan, aki évekig dolgozott az amerikai külügyminisztériumban, tudományos projektvezető, a Washington Post publicistája, az amerikai és az európai gondolkodásmód és politikai gyakorlat mozgatórugóit, hátterét igyekszik megvilágítani magával ragadó, izgalmas könyvében, amely a Zrínyi Kiadó biztonságpolitikai sorozatának legújabb darabjaként látott napvilágot.

 
1 990 Ft
Akció: 1 690 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A ZRÍNYI MIKLÓS KATONAI AKADÉMIA TÖRTÉNETE 1961-1969

Szerző: M. Szabó Miklós

Zrínyi Kiadó, 2008

 

A sorozat harmadik kötete folytatja a tanintézet 1960-as évekbeli történetének monografikus áttekintését. E könyv fejezetein előrehaladva nyomon követhetjük azokat a lépéseket, amelyek fokozatosan teremtettek új, nagy műveltségű, több diplomával és tudományos fokozattal rendelkező tanári kart, melyre támaszkodva ki lehetett alakítani az akadémia új szervezetét. Fotókkal gazdagon illusztrálva.

 
3 990 Ft
Akció: 3 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A FÉLELEM ELLEN

Biztonságpolitikai írások

Szerző: Deák Péter

Zrínyi Kiadó, 2005

 

A történelem ritka ajándéka, amikor egy biztonságpolitikával foglalkozó szakember valóban történelmi léptékű korszakváltás közvetlen tanúja és résztvevője lehet. Még akkor is így van ez, ha valamennyien tudjuk, hogy korszakváltások szakmai szempontból és természetüknél fogva nem kedveznek a nagy és maradandó tételalkotás bennünk élő törekvésének. A történelem mozgásai ugyanis ilyenkor a legkiszámíthatatlanabbak és leggyorsabbak, a társadalomtudományok által megfogalmazott igazságok szavatossága ilyenkor a legrövidebb, nem is beszélve a paradigmák velük járó változásáról, amelyek egyik napról a másikra képesek átírni korábban évtizedeken keresztül uralkodó nézeteket. (…)

 
3 200 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A ZRÍNYI MIKLÓS KATONAI AKADÉMIA TÖRTÉNETE 1955-1960

Szerző: M. Szabó Miklós

Zrínyi Kiadó, 2007

 
2 980 Ft
Akció: 2 535 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A NATO-BAN DOLGOZNI, RÓMÁBAN ÉLNI

Szerző: Siposné dr. Kecskeméthy Klára

Zrínyi Kiadó, 2008

 

A szerző három és fél évet töltött Rómában a NATO Védelmi Akadémián fakultás-tanácsadóként. Beosztása ellátása során szerzett tapasztalatai és a római élettel kapcsolatos élményei mind a katonák, mind a civil érdeklődők számára tanulságos és élvezetes olvasmányul szolgálnak.

 
2 990 Ft
Akció: 2 540 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
HADVISELÉS AZ INFORMÁCIÓS HADSZÍNTÉREN

Szerzők: Haig Zsolt, Várhegyi István

Zrínyi Kiadó, 2005

 

E könyv bemutatja, hogy a 21. századi hadviselésben milyen új irányzatok alakultak ki, amelyeknek közös alapja az információ, valamint a tudás sokoldalú és hozzáértő alkalmazása. Az új hadviselési irányzatok megjelenési formája a különböző célú, feladatú, méretű és intenzitású információs műveletek.

 
3 500 Ft
Akció: 2 975 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KATONAI INFORMATIKA A XXI. SZÁZAD ELEJÉN

Szerző: Dr. Munk Sándor

Zrínyi Kiadó, 2007

 

Ez a könyv átfogó képet kíván nyújtani a katonai informatika jelenlegi helyzetéről, beleágyazva az informatika általános kereteibe. Ennek során áttekinti és értékeli a szakterület terminológiai kérdéseit, bemutatja a szakmai és az ismeretterjesztő irodalomban előforduló értelmezéseket, valamint ismerteti a jelentősebb katonai informatikai rendszereket, alkalmazásokat és eszközöket. A szerző reményei szerint egyaránt hasznos olvasmány lehet a katonai informatikával foglalkozó szakemberek és az informatika kérdései iránt érdeklődő olvasóközönség számára is.

 
2 980 Ft
Akció: 2 535 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KIS MAGYAR HADELMÉLET

Szerző: Nagy Miklós Mihály

Zrínyi Kiadó, 2006

 

A könyv a modern hadügy geográfiai és geopolitikai vonatkozásait tárgyaló hadelméleti kötet. Ez az első ilyen témájú vállalkozás a magyar hadtudomány történetében; átfogó képet ad korunk fegyveres erői és a földrajzi viszonyok szoros kapcsolatáról és annak megjelenési formáiról. A hadseregek életét teljesen átható geográfiai elemek mellett részletesen tájékozódhatunk a katonaföldrajz szépirodalmi vonatkozásairól, az egyetemes katonai utazástörténetről, a politikai földrajz, valamint a geopolitika hadtudományi kérdéseiről. Megismerkedhetünk a katonaföldrajz históriájával, a katonai földrajzi gondolkodás kultúrtörténetével, amelyeket együtt geostratégiának nevezünk.

 

A könyvben, amely elméleti folytatása a szerző két korábbi művének - Magyar hadiutazók, Boldog békeidők haditengerészei - az olvasó teljes, a mindennapi élet híradásai között eligazodást segítő összefoglaló képet kap a korunk fegyveres erőinek gondolkodását és működtetését meghatározó földrajzi vonatkozású jelenségekről.

 

 
2 980 Ft
Akció: 2 535 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A KORAI STRATÉGIAI GONDOLKODÁS

Tanulmányok

Szerkesztette: Veszprémy László

Zrínyi Kiadó, 2005

 

A háború és a háború mesterségének megértésére az ókor óta törekszik az emberiség, s e törekvés eredményeinek alkalmazásával nemcsak győzni vagy veszíteni lehet, de – miként hisszük – a háború elkerüléséhez is közelebb kerülünk.

A kötet az utóbbi fél évszázad angol nyelvű stratégiatörténeti szakirodalmából kínál reprezentatív válogatás, kiegészítve magyar és német szerzők írásaival. A kora újkori és modern gondolkodók közül megismerkedhetünk Machiavelli, Nassaui Vilmos, Montecuccoli, Zrínyi Miklós, Nagy Frigyes, Napóleon, Clausewitz, Jomini nézeteivel, a tematikus tanulmányokban pedig a „hadügyi forradalom” problémakörével, a francia forradalommal, a haditengerészet fejlődésével, az első világháború hadügyi és stratégiai újításaival, a Schlieffen-terv körüli legújabb és rendkívül meglepő kutatási eredményekkel.

 
3 800 Ft
Akció: 3 230 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!

12

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.