Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Büntetőeljárási jog

 Fő kategória >Jogi tankönyvek >Büntetőeljárási jog

Sorrend:

-15%
BÜNTETŐELJÁRÁSI JOG II.

Utánnyomás

Szerző: Erdei Árpád, Hack Péter (szerk.), Holé Katalin, Király Eszter, Koósné Mohácsi Barbara

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2017

 

A Büntetőeljárási jog II., az ELTE Jogi Kari Jegyzetek 20. kötete a jelenleg hatályos a büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. törvény rendelkezéseire alapozva dolgozza fel a büntetőjogi felelősségre vonás rendjét alkotó szabályokat. A könyv a büntetőeljárás dinamikus részének az I. kötetben nem tárgyalt rendelkezéseit, vagyis a büntetőeljárás bírósági szakaszának bemutatását tartalmazza, a bírósági eljárás általános szabályaitól indulva a tárgyalás előkészítésén, az elsőfokú bírósági tárgyaláson keresztül a másod- és harmadfokú eljárás bemutatásáig. A Büntetőeljárási jog II. foglalkozik a jogerő, a rendkívüli jogorvoslatok, a külön- és különleges eljárások szabályaival, valamint bemutatja a büntetőeljárás nemzetközi és európai uniós kapcsolatait.

 
3 900 Ft
Akció: 3 315 Ft
Kezdete: 2017.09.20
A készlet erejéig!
-15%
BÜNTETŐELJÁRÁSI JOG I.

Szerzők: Erdei Árpád, Hack Péter, Holé Katalin, Király Eszter, Koósné Mohácsi Barbara

Szerkesztette: Hack Péter

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2014

 

E könyv a jelenleg hatályos, a büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. törvény rendelkezéseire alapozva dolgozza fel a büntetőjogi felelősségrevonás rendjét alkotó szabályokat. Az első kötet a büntetőeljárás alapfogalmainak, történeti rendszereinek, valamint az eljárás formáinak és tartalmának bemutatása utána statikus rész szabályait elemzi. Ebben a körben szól a büntetőeljárás alapelveiről, alanyairól, az eljárási cselekmények általános szabályairól, a bizonyításról és a kényszerítő intézkedésekről. A kötet utolsó négy fejezete már a dinamikus rész szabályai közül mutatja be a nyomozásra vonatkozó törvényi rendelkezéseket, a bírói engedélyhez kötött titkos adatszerzés és titkos információgyűjtés szabályait, a nyomozási bíró eljárását, valamint szól az ügyész feladatairól a nyomozás befejezését követően, és a vádemelésről.

 
3 700 Ft
Akció: 3 145 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A BÜNTETŐ ELJÁRÁSJOG ELMÉLETE

Szerzők: Herke Csongor, Fenyvesi Csaba, Tremmel Flórián

Dialóg Campus kiadó, 2012

 

A kötet a büntető eljárásjog tudományában vezérfonalul szolgálhat a joghallgatóknak a szigorlatra való felkészülésben, elméleti alapvetést adhat a jogalkalmazóknak a mindennapi jogértelmezésben, segítséget nyújthat tudományos kutatóknak, egyetemi oktatóknak saját jogterületük műveléséhez. Mindezt teszi széleskörű hazai és nemzetközi szakirodalom alapján, olvasmányosan, szemléletesen, sok-sok jól hasznosítható, áttekintő táblázat bemutatásával.

 
5 980 Ft
Akció: 5 085 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
TANOK ÉS TÉVTANOK A BÜNTETŐ ELJÁRÁSJOG TUDOMÁNYÁBAN

Szerző: Erdei Árpád

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2011

 

Ez a könyv a büntető eljárásjog tudománya által kidolgozott tanokat tárgyal ja -- főként azokat, amelyek a jogág alapfogalmait, elméleti tételeit és intézményeit magyarázzák. Az olvasó ezért ne egyetlen, jól körülhatárolható téma tüzetes kifejtésére számítson, inkább a szakirodalom (főként a tankönyvek) közvetítésével a büntetőeljárási felfogásba beépült, bizonyos alapkérdésekről szóló tanítások kritikai elemzését várja. (A tiszta elméletet kevésbé kedvelőknek sem kell riadozniuk: a tételes jogi és gyakorlati illusztrációk a fejtegetések elvontságának enyhítését célozzák.)

 
5 200 Ft
Akció: 4 420 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
MAGYAR BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI JOG

Szerző: Vókó György

Dialóg Campus Kiadó, 2013

 

A könyv feldolgozási módja révén gyakorlatilag a magyar büntetés-végrehajtási jog kommentárja.

 
5 980 Ft
Akció: 5 380 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
  A BÜNTETŐELJÁRÁS SEGÉDTUDOMÁNYAI I-II. - Átmenetileg nem vásárolható

Kézikönyv gyakorló jogászok számára a különleges szakértelmet igénylő szakkérdésekben való jártasság megszerzéséhez

Szerkesztette: Tóth Éva, Belovics Ervin

Pázmány Press, 2015

 

„A szakkönyv valamennyi szerzője kimagasló szintű elméleti felkészültséggel rendelkezik a kriminalisztika területén, ugyanakkor több évtizedes, az igazságszolgáltatás különböző területein szerzett szakmai tapasztalatok birtokában vannak. Mindez garancia arra, hogy a tankönyv egyrészt kiszélesíti a kriminalisztika szakterületével kapcsolatos elméleti hátteret, másrészt a tankönyvben leírtak a mindennapok bűnüldözői munkájában is alkalmazhatók. A szerzők – amint az a tankönyv címéből is kiderül – a kriminalisztikát a büntető eljárásjog segédtudományának tekintik.

 
9 900 Ft
BÜNTETŐ ELJÁRÁSJOG (2015) - Elfogyott

Második, aktualizált kiadás

A kézirat lezárva: 2015. november 1.

Szerzők: Belovics Ervin, Tóth Mihály

HVG-ORAC Kiadó, 2015

 

A nagy sikerű Büntető eljárásjog könyv előző kiadásának megjelenése óta két év telt el. Ez idő alatt a Be. több alkalommal is módosult, így szükségessé vált többek között az új Bvtv. és az új Ptk. hatályba lépéséből adódó változások átvezetése. Emellett az anyagi jogi szabályozás egyes újdonságai – bizonyos súlyos pénzügyi visszaélések, a megelőző pártfogás új rendszere, valamint a határzár kapcsán – is hatással voltak a büntető eljárásjogra. A szerzők igyekeztek továbbá azokra a koncepcionális kérdésekre is röviden kitérni, amelyek az új büntető eljárásjogi kódex előkészítése során máris körvonalazódni látszanak, így a könyv reményeik szerint a következő években is jól tükrözi majd a büntetőeljárás elméletének és gyakorlatának aktuális helyzetét.

 
7 900 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.