Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Állam- és jogtudomány

Fő kategória >Állam- és jogtudomány

 

Lehetőségeink szerint a hazai jogi könyvkiadás majdnem teljes kínálatát megtekintheti a kategóriában. Külföldi joganyagot is talál, választékunkat folyamatosan bővítjük Felhívjuk a figyelmét, hogy a gyakorlattól eltérően jogi folyóiratot is értékesítünk, akár teljes évet, akár egyes darabokat is. Újdonságot jelentenek az on-line és az elektronikus tartalmak, amelyet folyamatosan frissítünk. A Jogtár tipusú elektronikus kiadványokat, kiadótól függetlenül, havi kiadásban is megrendelheti. Érdemes rákattintani a könyv címére vagy képére, mert általában  részleteket közlünk a tartalomjegyzékből.

Az egyes kategóriáknál, a témát csak részben érintő, vagy a témához általunk ajánlott irodalmat is megtalálja.

 

A terület kategorizálásánál igyekeztünk a tudományos felosztást követni. Azonban a jobb követhetőség érdekében többször eltekintünk ettől. Az állam- és jogtudományok rendszerén belül ma megkülönböztetnek  általános állam- és jogtudományokat, valamint ágazati (szak) állam- és jogtudományokat.

 

Az általános állam- és jogtudományok az állammal és a joggal, illetve az egyes állam- és jogrendszerekkel, mint egésszel foglalkoznak. Az állam- és jogbölcselet, az egyetemes és a nemzeti állam- és jogtörténet tartozik a körébe. Az  ágazati állam- és jogtudományok vizsgálják a jogrendszer egyes ágait, feltárják belső összefüggéseit, törvényszerűségeit. Ezen belül megkülönböztetjük az anyagi és az alaki jog tudományágait. Az anyagi jogtudományok a jogalanyok jogait és kötelezettségeit írják elő. Büntetőjog (Btk.,Büntető Törvénykönyv, 2012. évi C. törvény), polgári jog (Ptk., 2013. évi V. törvény, új Ptk, Polgári Törvénykönyv), stb. Az alaki jogtudományok megmutatják, hogy milyen keretek között gyakorolhatják a jogalanyok jogaikat és kötelezettségeiket. Büntetőeljárási jog (Be.,1998. évi XIX. törvény, büntető eljárás törvény, büntetőeljárás jog), polgári eljárásjog (polgári perrendtartás, PP., 1952. évi III. törvény, 1952. évi III. törvény a polgári perrendtartásról), stb. A tudományágat a kiegészítő- és segédtudományok is segítik, mint a közgazdasági tudományok, a pszichológia, kriminalisztika stb. Szövegünkben próbáltuk jelezni az alap jogágak közkeletű elnevezéseit. Így talán a teljesen laikusnak is könnyebb lesz eligazodni a jogi könyvek között.

 


Adójog [24 db] [5 új]
Büntetőjog [48 db] [1 új]
Folyóiratok [15 db] [3 új]
Jogtörténet [97 db] [1 új]
- Általános [15 db]
- Római jog [20 db] [1 ÚJ]


Szeretnénk segítséget nyújtani a témában elmélyedni kívánóknak.

Néhány a jogtudománnyal foglalkozó intézmények közül:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.