Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Jogi szakvizsga könyvek

Fő kategória >Jogi szakvizsga könyvek

 

Minden kedves látogatónknak, amennyiben érintettek, sikeres szakvizsgát kívánunk!

 

Az egyetemi diploma átvétele után a jogászok nagy többségére még vár a jogi szakvizsga megszerzésének egyáltalán nem könnyű feladata. A vizsga különbözik az egyetemi záróvizsgától, mert a gyakorlatot is ismernie és alkalmaznia tudni kell a jelöltnek. E mellett alapkövetelmény itt is a joganyag teljes körű és mély ismerete.

Kategóriánkban ehhez a vizsgához szeretnénk segítséget adni, egy csokorban átnyújtva a jogi szakvizsga könyveket forgalmazó cégek – Dialóg Campus Kiadó, Novissima Kiadó, Patrocínium Kiadó – köteteit. A Jogi Szakvizsga Segédkönyvek, jogi szakvizsga jegyzetek, Novissima szakvizsga kézikönyvek, Szakvizsga felkészítő kötetek mellett  beillesztettünk olyan szakkönyveket is, amelyek ugyan nem jogi szakvizsga könyvek, de jól megírt kézikönyvként vagy az írásbeli vizsgára bevihető, csak a normaszöveget tartalmazó kiadványként jól használhatók a felkészülésben és a vizsgán.  Ahogy a szakvizsga kézikönyvek egy része, úgy a HVG-ORAC Kiadó, a Complex Kiadó, az Opten Kiadó és az Árboc Kiadó kötetei is, a szakvizsga után is használhatók a mindennapi munkában.

 

Minden kiadónak más a rendszere, általában erősen támaszkodnak a tételsorokra. Hol több, hol kevesebb a tételszöveghez használt normaszöveg. Ezért érdemes mérlegelni, hogy ahol több a kommentár, a gyakorlati magyarázat, ott esetleg a törvény szövegét is kell párhuzamosan olvasni. Míg a főként a törvényszövegen alapuló tétel kidolgozásoknál érdemes a témához tartozó kommentárba is beleolvasni. Ajánlott tájékozódni az egyes kiadók gyakorlatáról. Újabban a rövid, tömör szöveg iránti igény miatt úgynevezett jogi szakvizsga jegyzeteket is kiadnak, amelyek szintén hasznosak lehetnek a szakvizsga sikeres letételéhez.

 

Szeretnénk figyelmeztetni minden jogi szakvizsgára készülőt, hogy mindig a hatályos joganyag ismerete szükséges.

 

A közelmúltban az Igazságügyi Minisztérium felülvizsgálta a jogi szakvizsga tételsorokat a jogi szakvizsgáról szóló 5/1991. (IV. 4.) IM rendelet alapján, ennek alapján a részvizsgák tételei megváltoztak. 

 

A kategórák alatt néhány hasznos linket is ismertetünk.
Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.