Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Matematika


Sorrend:


-20%
  KIDOLGOZOTT EMELT SZINTŰ MATEMATIKA ÉRETTSÉGI TÉTELEK 2018

Szerző: Dr. Korányi Erzsébet

Műszaki Könyvkiadó, 2018

 

A kötet a 2017 végén nyilvánosságra hozott, 2018-as, emelt szintű matematika érettségi vizsga szóbeli témaköreinek részletes kidolgozását tartalmazza. A könyv szakmai hitelességére garancia dr. Korányi Erzsébet Apáczai-díjas, Érdemes Tankönyvíró több évtizedes gyakorló gimnáziumi és egyetemi oktatási tapasztalata. A szerző nevéhez számos sikeres középiskolai tankönyvsorozat és feladatgyűjtemény elkészítése kötődik. Generációk tanulták a matematikát az általa kidolgozott módszer alapján.

 
1 490 Ft
Akció: 1 190 Ft
Kezdete: 2018.02.08
A készlet erejéig!
-15%
PRÓBÁLJUK MEG!

Feladatok és megoldások a PISA-teszthez

Typotex Kiadó, 2017

 

„Nem az iskolának, hanem az életnek tanulunk” – PISA-tesztek ezt a régi mondást tekintik kiindulópontnak. A betűszó feloldása: Programme for International Student Assessment, vagyis Tanulók Nemzetközi Értékelési Programja.

 

Az OECD, a legnagyobb gazdasági szervezet, tanárok, kutatópedagógusok hadát foglalkoztatja, hogy az „életnek tanulás” aktuális és mérhető feladatait gyűjtse össze, és ezeket oldassa meg a 15 éves diákokkal. A háromévente feladott tesztekből aztán sokrétű értékeléseket, összehasonlításokat és statisztikákat állítanak össze, amelyeket aztán nyilvánosságra hoznak. Mint tudjuk, a magyar diákok nem szerepelnek jól.

 
2 900 Ft
Akció: 2 465 Ft
Kezdete: 2017.11.26
A készlet erejéig!
-15%
PÁRKERESŐ

Szerző: Róka Sándor

Typotex Kiadó, 2017

 

Tíz feladat, tíz megoldás és egy kakukktojás. Keresd meg az összetartozó párokat! Ehhez persze meg kell oldani a feladatokat. A válaszok nincsenek elrejtve, s ez megkönnyítheti a dolgot, ugyanakkor érdekes helyzet adódhat, ha netán a párosításban gubancok keletkeznének. A fejtörőkkel érdemes sorban haladnod, mivel azok többé-kevésbé nehézségi sorrendben követik egymást, és ha valamelyiket nehéznek is érzed, ne add fel: nagy élmény rájönni a megoldásra!

 
2 500 Ft
Akció: 2 125 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-15%
ALICE REJTVÉNYORSZÁGBAN

Carrolli mesék nyolcvan év alatti gyermekeknek

Szerző: Raymond Smullyan

Typotex Kiadó, 2017

 

Újra itt van a logikai fejtörők nagy csapata: Smullyan lovagjai, lókötői (azaz most csalói), Subidu, Subidam, Dingidungi, Gruffacsór, mindenféle igazmondók, ilyen-olyan hazugok, huszárok, királyok, vádlottak és bűnösök. A szerző most nem Poe történetét folytatja, mint a Seherezádé rejtélye című könyvében, hanem tisztelete jeléül Lewis Carroll világhírű meséit.

 

Az életművel való ismerkedést a szerző bármelyik könyvével el lehet kezdeni – ami pedig az előismereteket illeti, e logikai paradoxonok és magyarázataik élvezetéhez az is elég, ha utáljuk a matematikát. Aki viszont arra számít, hogy így is fogja letenni a könyvet, az bánjon vele nagyon óvatosan.

 
2 500 Ft
Akció: 2 125 Ft
Kezdete: 2017.10.15
A készlet erejéig!
-15%
A FUNKCIONÁLANALÍZIS ALAPJAI

Szerző: Simon Péter

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2017

 

A XIX. század második felére már annyi ismeretanyag gyűlt össze az analízis, az algebra, a geometria egyes fejezeteit illetően, hogy bőven volt alapja a felismerésnek: számos kérdésben valójában nem a speciális környezetből fakadó konkrét jegyek, hanem a különböző módszerek általános tulajdonságai játsszák a főszerepet. Ilyen volt például a konvergenciafogalom absztrakt megfogalmazása a Fréchet által bevezetett metrikus tér keretein belül. De említhetnénk a klasszikus analízis olyan alapfogalmait is, mint a folytonosság vagy a kompaktság, ami aztán a topologikus terek és normált terek bevezetését eredményezte. A (korlátos) lineáris operátorok, a spektrálelmélet stb. absztrakt fogalomalkotása is számos korábbi (pl. algebrai) tapasztalatból kiindulva született meg.

 
4 990 Ft
Akció: 4 240 Ft
Kezdete: 2017.09.13
A készlet erejéig!
-10%
  KIDOLGOZOTT EMELT SZINTŰ MATEMATIKA ÉRETTSÉGI TÉTELEK 2017

Műszaki Könyvkiadó, 2017

 

A kötet a 2016 végén nyilvánosságra hozott, 2017-es, emelt szintű matematika érettségi vizsga szóbeli témaköreinek részletes kidolgozását tartalmazza. A könyv szakmai hitelességére garancia dr. Korányi Erzsébet  Apáczai-díjas, Érdemes Tankönyvíró több évtizedes gyakorló gimnáziumi és egyetemi oktatási tapasztalata, számos sikeres középiskolai tankönyv és feladatgyűjtemény elkészítésében szerzett rutinja.

 
990 Ft
Akció: 890 Ft
Kezdete: 2018.02.11
A készlet erejéig!
-15%
ÖRDÖGI KÖRÖK

Az abszurd vicctől a Gödel-tételig

Szerző: Ron Aharoni

Typotex Kiadó, 2016

 

„A kislányom kérdezte egyszer, amikor hazaérkezett a fogorvostól:– Tudod, mi kell, hogy ne fájjon az érzéstelenítőinjekció? Előtte egy másik! És persze ahhoz is egy újabb, hogy ne érezzük […] Az efféle helyzeteket nem minden ok nélkül nevezzük »ördögi köröknek«. […] Körben forgó problémáról van szó olyan esetekben, amikor például a macska saját farkát kergeti, szemüveg kéne, hogy megtaláljuk a szemüvegünket, vagy a pályakezdőt tapasztalat hiányára hivatkozva utasítják el. A kudarcot borítékolni lehet.” Mint azt Aharoni könyvéből látni fogjuk, az ördögi körök átszövik hétköznapjainkat, de megjelennek az irodalomban és természetesen a matematikában is.

 
3 200 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MÉRTÉK ÉS INTEGRÁL

Szerző: Simon Péter

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2016

 

A modern kori matematika fejlődésének egy fontos állomása volt a később Riemann nevével fémjelzett integrál bevezetése. Ez a fogalom sok kérdés tisztázásához járult hozzá, elég itt csak például a Fourier-sorok együtthatóinak a kiszámítására gondolni. A XIX. század vége felé azonban már számos olyan probléma fogalmazódott meg, ami többek között világossá tette, hogy ezeknek a "kezelésére" a Riemann-integrál már nem alkalmas. Szükségessé vált egy új integrálfogalom megalkotása, amelynek az alapjait Henri Lebesgue fektette le az 1901-ben a Comptes Rendus-ben megjelent híres Sur une généralisation de l'intégrale définie című dolgozatában, majd később, az 1902-ben sikerrel megvédett 130 oldalas Intégrale, longueur, aire című doktori disszertációjában (amelyet ugyanabban az évben az olasz Annali di Matematicameg is jelentetett).

 
3 750 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MATEK MINDENHOL

101 gondolkodtató játék és feladvány

Szerző: Eastaway, Rob – Askew, Mike

HVG Kiadó, 2016

 

101 trükk, játék és feladvány, amivel szórakoztatóvá (és könnyebbé) tehetjük az utazás, a sorbanállás vagy a várakozás unalmas perceit.

A játékoknál életkormutató jelzi, hogy melyik korosztállyal működik a legjobban, de a legtöbbjük könnyen alakítható a gyermek tudása és hajlandósága szerint. Az ötleteket típusok szerint csoportosítottuk (pl. utazás közben játszható játékok, konyhai matek, napot záró feladványok stb.), de a könyv végén található mutató segítségével matematikai témakörök szerint is kereshetők.

5-11 éveseknek

 
2 300 Ft
Akció: 1 840 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
SEGÍTS A GYEREKEDNEK! MATEK LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

Az alapoktól a statisztikáig

Szerző: Vorderman, Carol

HVG Kiadó, 2016

 

Túl nehéz a matek házi feladat?

Jól jönne néhány érthető magyarázat az otthoni tanuláshoz?

Könyvünk az alapismeretektől halad az összetettebb matematikáig, és színes illusztrációkkal segít a 9–18 évesek tananyagának felfrissítésében, hogy ne csak értsük, de érthetően el is magyarázhassuk gyermekünknek a matekot.

 
3 900 Ft
Akció: 3 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  STATISZTIKA II. FELADATGYŰJTEMÉNY + STATISZTIKA KÉPLETGYŰJTEMÉNY ÉS TÁBLÁZATOK

Szerzők: Dr. Kovács Tamás, Bakos Viktor

Complex Kiadó, 2016

 

A feladatgyűjtemény - a feladatok tartalmát és jellegét tekintve - elsősorban a felsőoktatási alapképzések gazdaságtudományi, üzleti képzésében résztvevő főiskolásoknak és egyetemistáknak készült. A feladatgyűjtemény tematikáját tekintve követi valamennyi gazdaságtudományi és üzleti alapképzés második féléves statisztika tárgyának tartalmát, így az egységesen szolgálhatja a hallgatók felkészülését minden felsőoktatási intézményben.

Minden témakörnél található egy minden részletre kiterjedően, esettanulmány jelleggel kidolgozott példa, amely gyakorlatban, részletes levezetéssel, szöveges értelmezésekkel mutatja be az eljárásokat, módszereket, mutatókat. A feladatok témakörönként nehézségi sorrendben követik egymást, összesen közel 150 feladatot tartalmaz a kötet. A megoldások külön fejezetben találhatók, ezzel is ösztönözve az önálló feladat megoldást, de lehetővé téve az önellenőrzést.

 
3 980 Ft
Akció: 3 580 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
STATISZTIKA KÉPLETGYŰJTEMÉNY ÉS TÁBLÁZATOK

Szerzők: Dr. Kovács Tamás, Bakos Viktor

Complex Kiadó, 2016

 

A Statisztika II. feladatgyűjteményhez tartozó képletgyűjtemény a Statisztika II. feladatgyűjtemény képletein kívül a Statisztika I. feladatgyűjtemény képleteit is tartalmazza. A feltüntetett ár a kézbesítési díj összegét nem tartalmazza.

 
725 Ft
Akció: 655 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MI A CÍME ENNEK A KÖNYVNEK?

Drakula rejtélye és más logikai feladatok

Szerző: Raymond Smullyan

Typotex Kiadó, 2016

 

Mi történik, ha egy feltartóztathatatlan ágyúgolyó egy mozdíthatatlan oszlopnak ütközik?

Ez a kérdés is gyerekkoromból való. Feltartóztathatatlan ágyúgolyón olyan ágyúgolyót értünk, ami mindent feldönt, ami az útjába kerül, mozdíthatatlan oszlopon pedig olyan oszlopot, amit semmi nem tud feldönteni. Szóval mi történik, ha egy feltartóztathatatlan ágyúgolyó egy mozdíthatatlan oszlopnak ütközik?

A legeredetibb, legtartalmasabb és legmulatságosabb feladatgyűjtemény, amit valaha is írtak. (Martin Gardner - Scientific American)

 
2 500 Ft
Akció: 2 125 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A HÖLGY VAGY A TIGRIS?

és egyéb logikai feladatok

Szerző: Raymond Smullyan

Typotex Kiadó, 2016

 

Raymond Smullyan e művében is játékos és szórakoztató feladatok során át a matematika igen mély kérdéseihez vezet el minket.

A komoly fejtörést igénylő feladványok között találunk egyszerűbb kérdéseket is, s a jól bevált, régi rejtvények eredeti ötletekre épülő újakkal váltakoznak. A könyvben ismét szerepet kaptak lovagok és lókötők, őrült és egészséges vámpírok, remeték, királyok, varázslók, elmegyógyászok, ápoltak és álmodozók. Újra találkozhatunk Craig felügyelővel is, aki a világ első "matematikai regényében" egy kombinációs zár titkos kódját szeretné megfejteni. Eközben pedig, (az olvasóval együtt) Gödel híres eldönthetetlenségi tételével kapcsolatban a tudományos világ előtt is ismeretlen, meglepő matematikai felfedezéseket tesz.

 
2 500 Ft
Akció: 2 125 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  KIDOLGOZOTT EMELT SZINTŰ MATEMATIKA ÉRETTSÉGI TÉTELEK 2016

Szerző: Dr. Korányi Erzsébet

Műszaki Könyvkiadó, 2016

 

A kötet a 2015 decemberében nyilvánosságra hozott, 2016-os, emelt szintű matematika érettségi vizsga szóbeli témaköreinek részletes kidolgozását tartalmazza. A könyv szakmai hitelességére garancia dr. Korányi Erzsébet  Apáczai-díjas, Érdemes Tankönyvíró több évtizedes gyakorló gimnáziumi és egyetemi oktatási tapasztalata, számos sikeres középiskolai tankönyv és feladatgyűjtemény elkészítésében szerzett rutinja.

 
990 Ft
Akció: 890 Ft
Kezdete: 2018.02.11
A készlet erejéig!
-15%
CSÓK ÉS MATEK

Szerző: Edward Frenkel

Typotex Kiadó, 2016

 

A Csók és matekban a matematika nagy felfedezéseinek története egy kalandos sorsú fiatalember – a szerző – élettörténetével fonódik egybe.

 

Edward Frenkel a matematika megismertetésének elkötelezett híve. Az a véleménye, hogy matematikai tudás hiányában egyre kevésbé érthetjük a világot, és ez a tény eleve korlátozza a szabadságunkat. A közelmúlt gazdasági-pénzügyi válságainak okait is arra vezeti vissza, hogy a közgazdászok alkalmazták ugyan, de nem értették a matematikai módszereket. Mindezen problémák a matematikaoktatásban gyökereznek, mivel annak módszertana oly felszínes és sekélyes, mintha csak Picasso művei helyett festett kerítéseket nézegetnénk.

 
4 200 Ft
Akció: 3 570 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MÁTRIXALGEBRA, OPTIMUMSZÁMÍTÁS

Egyszerűen, érthetően

Szerző: Ábrahám István

Typotex Kiadó, 2015

 

A vektor és a mátrix a számfogalom általánosítása, velük a számokhoz hasonlóan műveleteket lehet végezni és igen hasznos célokat érhetünk el alkalmazásukkal. A vektorokat speciális számtáblázatoknak (mátrixoknak) tekinthetjük, olyanoknak, amelyeknek egy soruk, vagy egy oszlopuk van. Így a mátrixokkal kezdünk el foglalkozni és az eredményeinket megfogalmazzuk vektorokra is. Több esetben viszont a vektorokra kimondott állításokat általánosítjuk mátrixokra.

 
2 800 Ft
Akció: 2 380 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A NAGY FERMAT-SEJTÉS

Szerző: Simon Singh

Park Könyvkiadó, 2015

 

"Igazán csodálatos bizonyítást találtam erre a tételre, de ez a margó túl keskeny, semhogy ideírhatnám." A 17. században élt Pierre de Fermat-nak e szavai felcsigázták az emberek képzeletét, s különös matematikai küzdelemre készítettek az eljövendő nemzedékeket. Jóllehet a problémát igazán egyszerű megfogalmazni (nevezetesen: az xn+yn=zn egyenletnek, amennyiben x, y, z és n pozitív egész számok, n>2 esetén nem létezik megoldása), a matematikusok 350 éven át sikertelenül próbáltak megbirkózni vele. A nagy Fermat-sejtés a matematika szent Grálja lett. Voltak, akik egész életüket a bizonyításnak szentelték. Akadt, aki kétségbeesésében önkezével vetett véget életének, másvalakit pedig épp a nagy Fermat-sejtés mentett meg az öngyilkosságtól, ezért végrendeletében óriási díjat ajánlott fel a megoldásért.

 
3 500 Ft
Akció: 2 800 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A SZERELEM MATEMATIKÁJA

A tökéletes képlet nyomában

Szerző: Fry, Hannah           

HVG Kiadó, 2015

 

„Könyvemben egy eddig ismeretlen perspektívából, a matematika segítségével mutatom be az emberiséget leginkább foglalkoztató témát: a szerelmet.”

 

Mennyi az esélyünk arra, hogy ránk talál a szerelem? Mekkora a valószínűsége, hogy tartós marad? Hogyan működik a netes társkeresés? Mikor kellene megállapodnunk? Hogyan kerülhetjük el a válást? Segíthet-e eldönteni a játékelmélet, felhívjuk-e a másikat egy randi után?

 
1 900 Ft
Akció: 1 520 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MATEMATIKA SZÜLŐKNEK

Szerző: Ron Aharoni

Typotex Kiadó, 2015

 

„Sokan szívesen segítenének gyermeküknek a matektanulásban, de túlságosan rettegnek attól, hogy ismét találkozzanak azzal a tárggyal, ami annyi szenvedést okozott nekik fiatalkorukban. Az emberek csak arra nem gondolnak ilyenkor, hogy iskoláskoruk óta számos új képességgel gazdagodtak. Egy felnőttnek sokkal nagyobb az önuralma, jobbak az absztrakciós képességei, ügyesebben küzd meg az összetett állításokkal, és van türelme kivárni, amíg a részletekből az egész kirajzolódik. Ezen képességek birtokában egyszerűbben és gyorsabban meg tud küzdeni az általános iskolás matematika problémáival. E könyv célja útmutatást nyújtani mindehhez.

 
2 800 Ft
Akció: 2 380 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
SZÁMTALAN SZÁM - EGY KOCKA VALLOMÁSA

Szerző: Vincent van der Noort

Libri Könyvkiadó, 2013

 

Álmukban körré váló négyszögek. Váratlanul, lesből előbukkanó prímszámok. Halak életét megmentő, szúnyogokat halálra kínzó matematikusok. Vagy a titokzatos E8, melyet teljes pompájában még senki sem pillanthatott meg.

 

Mindannyian tanultunk matematikát az iskolában, és alighanem olyan ismerősünk is akad, aki nálunk szívesebben emlékszik vissza ezekre az órákra. A Rejtelmes matematika című könyvben rejtvényeken, verseken, történeteken és szemtanúk beszámolóin keresztül tárul fel előttünk a matematika kevésbé ismert, lenyűgöző, titokzatos világa. Ha Önt mindig is (vagy épp: sohasem) izgatta, milyen lehet matematikusnak lenni, hogyan hozhatunk létre egy négydimenziós kockát, mi köze ez utóbbinak a sudokuhoz, miért tökéletes szám a 6, vagy épp hogyan végződik az aranymetszés története – akkor ezt a könyvet Önnek írták.

 
3 490 Ft
Akció: 2 790 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MATEMATIKAI TÉTELEK ÉS ÖSSZEFÜGGÉSEK

Szerző: Matos Zoltán

Maxim Könyvkiadó Kft., 2014

 

A Mindentudás zsebkönyvek sorozat Matematikai tételek és összefüggések című kötete azokat a matematikai összefüggéseket, tételeket és definíciókat tartalmazza, melyek az új középiskolai kerettantervek, valamint a közép-, illetve az emelt szintű érettségi követelmények részeként a matematika feladatok megoldásához szükségesek. Kiadványunk jelölései azonosak a középiskolában megszokottal, tematikája az érettségi követelményrendszerét követi. A kötet az emelt szintű ismereteket a középszinttől jól megkülönböztethető módon jelöli. Példák, ábrák, táblázatok, helyenként hasznos tanácsokat megfogalmazó megjegyzések és figyelmeztetések erősítik az ismeretek rendszerezését. A tájékozódást a tartalomjegyzék mellett tárgymutató is segíti.

 
1 680 Ft
Akció: 1 345 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
VÁLOGATOTT FEJEZETEK STATISZTIKÁBÓL

Többváltozós statisztikai módszerek

Szerző: Kovács Péter; Petres Tibor; Tóth László

JATE Press, 2006

 
2 205 Ft
Akció: 1 875 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
SZERKESZTHETŐSÉGI FELADATOK

Szerző: Czédli Gábor

JATE Press, 2001

 
1 575 Ft
Akció: 1 340 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
NUMERIKUS MATEMATIKA

Szerző: Virágh János

JATE Press, 2003

 
2 520 Ft
Akció: 2 140 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KOMPLEX FÜGGVÉNYTANI GYAKORLATOK

Szerzők: Hatvani László; Pintér Lajos

JATE Press, 2011

 
630 Ft
Akció: 535 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
HÁLÓELMÉLET

Szerző: Czédli Gábor

JATE Press, 1999

 
1 575 Ft
Akció: 1 340 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
GEOMATEMATIKA

Szerző: Geiger János

JATE Press, 2012

 
1 890 Ft
Akció: 1 605 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
BEVEZETÉS A VÉGES DIMENZIÓS VEKTORTEREK ELMÉLETÉBE

Szerző: Kérchy László

JATE Press, 1997

 
1 260 Ft
Akció: 1 070 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
BEVEZETÉS A MÉRTÉK- ÉS INTEGRÁLELMÉLETBE

Szerző: Durszt Endre

JATE Press, 1995

 
630 Ft
Akció: 535 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
ANALÍZIS II.

Példatár

Szerkesztő: Németh József

JATE Press, 2008

 
945 Ft
Akció: 805 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
ANALÍZIS I.

Gyakorló feladatok (számsorozatok, egyváltozós függvények)

Szerkesztő: Németh József

JATE Press, 2007

 
945 Ft
Akció: 805 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A FUNKCIONÁLANALÍZIS ELEMEI

Szerző: Leindler László

JATE Press, 1995

 
630 Ft
Akció: 535 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  FESTKOLLOQUIUM ZUM 60. GEBURTSTAGES VON O. UNIV. -PROF. DR: HANS SACHS

Szerzők: M. Vetter; R. Koch; M. Husty; 0. Röschel; W. Hartmann; R. Fruhwirth; E. Stromberger; R. Fruhwirth; R. Fruhwirth; E. Stromberger; W. Hartmann, R. Fruhwirth; E. Stromberger; E. Czubik

OSKAR Kiadó, 2002

 

M. Vetter; R. Koch; M. Husty:0. Röschel:W. Hartmann: R. Fruhwirth:E. Stromberger: R. Fruhwirth; R. Fruhwirth; E. Stromberger:W. Hartmann:R. Fruhwirth:E. Stromberger: E. Czubik). W. Prantl; R. Fruhwirth: E. Stromberger: F. G.Suda Karáné:Mészáros:

 

 
3 300 Ft
Akció: 2 640 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A LINEÁRIS ALGEBRA ALAPJAI II.

Változó Valóság

Szerző: Dr. Péntek Kálmán

OSKAR Kiadó, 2000

 

A lineáris algebra alapjai című könyv azok számára készült, akik komoly érdeklődést mutatnak a klasszikus algebra iránt. A szerző modern axiomatikus úton tárgyalja a lineáris algebra legfontosabb fejezeteit az absztrakt algebra felhasználásával. Az egyes fejezetek végén található részletesen kidolgozott példák és feladatsorok a könyebb megértést szolgálják. Könyvünket elsősorban egyetemi és főiskolai tankönyvnek szánjuk, de a középiskolák tanárai és diákjai számára is ajánljuk. A műszaki és a közgazdasági élet területén működő szakemberek is eredményesen forgathatják.

 
1 600 Ft
Akció: 1 280 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A LINEÁRIS ALGEBRA ALAPJAI I.

Változó Valóság

Szerző: Dr. Péntek Kálmán

OSKAR Kiadó, 2000

 

A könyv a lineáris algebra bevezető fejezeteit tárgyalja. Ismerteti a test feletti vektorterek elméletét, a lineáris leképzéseket; a mátrixokat; a determinánsokat; és a lineáris egyenletrendszereket.

 
1 500 Ft
Akció: 1 200 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
GÖDEL NEMTELJESSÉGI TÉTELEI

Értelmezések és félreértések

Szerző: Franzen, Torkel

Typotex Kiadó, 2014

 

Kevés tétele van a tiszta matematikának, amely a matematikán kívül is komoly ismertségnek örvend. Meglehetősen nyugodtan kijelenthető, hogy nem-matematikus körökben egyetlen matematikai tételt sem övez komolyabb érdeklődés, mint Gödel 1931-ben megjelent nemteljességi tételét. Mi lehet a mentség egy újabb könyvre, amely Gödel nemteljességi tételeit a művelt nagyközönség számára kívánja megvilágítani? A következő: nincs olyan könyv, amely a tételt nem csupán matematikai - többek között a bizonyításelméleti - szempontból mutatja be, de sorra veszi azt a meglehetősen sokféle álláspontot is, amelyeket a tételek matematikán kívüli jelentőségével kapcsolatban fogalmaztak meg.

 
4 200 Ft
Akció: 3 360 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A PRÍMSZÁMOK ZENÉJE

Szerző: Marcus du Sautoy

Park Könyvkiadó, 2014

 

"Felettébb szórakoztató. Du Sautoy ügyesen vázolja fel matematikus szereplőinek portréit, alakjai az anekdotáknak és élvezetes leírásoknak köszönhetően szinte életre kelnek a könyv lapjain." The Guardian

 

 

 
3 900 Ft
Akció: 3 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MAGYAR MATEMATIKUS PORTRÉK

Szerkesztette: Róka Sándor

Typotex Kiadó, 2013

 

- Mitől lesz valaki jó matematikus? Milyen tulajdonságokkal kell bírnia?

Erre a riporteri kérdésre Erdős Pál ezt válaszolta:

- Nyilván elsősorban a tehetség fontos, de ez önmagában nem elég. Kell egy bizonyos szorgalom, és kell egy bizonyos érdeklődés. Rényi szokta mondani: Ha jókedvű vagyok, akkor matematikával foglalkozom, hogy jobb kedvű legyek. Ha rosszkedvű vagyok, akkor matematikával foglalkozom, hogy elmúljon a rosszkedvem. Tehát az érdeklődés a tehetség mellett rendkívül fontos. Turán Pál is ilyen volt, úgyszólván minden körülmények között tudott matematikát csinálni, internálótáborban is, a II. világháborúban.

 
3 000 Ft
Akció: 2 550 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
LOGIKA-LAND

Kalandozás Logika Országában

A logika világa sorozat

Szerző: Róka Sándor

Typotex Kiadó, 2013

 

Logi-Kaland vagy Logika-Land vagyis a Kalandozás Logika Országában minden korosztály számára jó szórakozás, agy­torna és készülődés, hogy élesben is jól vágjon az agyunk. Róka Sándor, tengernyi forrás ismeretében, nagyszerű ér­zékkel válogat feladatokat, így mindig újabb és újabb vezér­fonalra fűzi fel a feladatsorait.  Ahogy az előszavában Descartes-ot idézi:

„Kételkedjünk mindabban, amit hallunk, látunk. Hiába látjuk azt, hogy reggel a Nap keleten felkel, este pedig lenyugszik, mégsem a Nap forog a Föld körül. »A nehezebben kifür­készhető igazságok tekintetében a szótöbbség nem ér sem­mit, mert sokkal valószínűbb, hogy egyetlen ember akadt rájuk, mint egy egész nép.« Ha nem fogadjuk el kritika nél­kül mindazt, amit hallunk, ha kételkedünk mindenben, akkor egy dologban nem kételkedhetünk: abban, hogy kételke­dünk. A gondolkozásunkból ez következik cáfolhatatlanul: Gondolkodom, tehát vagyok!”

 
2 500 Ft
Akció: 2 125 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
VÉGES DIMENZIÓS VEKTORTEREK

Reprint kiadás

Szerző: Paul R. Halmos

Fordította: Szilágyi Tivadar

Typotex Kiadó, 2012

 

P. R. Halmos könyvével a modern szellemű egyetemi matematikaoktatás maradandó értékű dokumentumát tartja kezében az Olvasó. A szerző kiváló matematikus, világszerte elismert előadó, akivel már a magyar Olvasóközönség is megismerkedhetett. Véges dimenziós vektorterek c. könyve egyedülálló a tárgyalás eleganciájában, könnyedségében és abban, hogy az alkalmazás szempontjából igen fontos más, algebrára támaszkodó diszciplínákat is érint, valamint az első olyan mű, amely a lineáris algebra egészét felölelő feladatsorozatot is ad.

Kitűnő szemléletes stílusa, váratlan, szellemes ötletekre támaszkodó magyarázatai révén élvezetes olvasmányhoz jut, aki ezt a könyvet a kezébe veszi.

 
4 400 Ft
Akció: 3 740 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
VALÓSZÍNŰSÉGSZÁMÍTÁSI FELADATGYŰJTEMÉNY

Elméleti matematika sorozat

Ötödik kiadás

Szerzők: Bognár Jánosné, Mogyoródi József, Prékopa András, Rényi Alfréd, Szász Domokos

Typotex Kiadó, 2009

 

Jelen kötetünk egy klasszikus példatár aktualizált kiadása. Itt a klasszikus jelző arra utal, hogy a hazai valószínűségszámítás kiváló kutatói és oktatói állították össze a kötetet. Az, hogy immár az ötödik kiadást érte meg a példatár, egyértelműen jelzi az értékeit: azt, hogy ebben a gyorsan fejlődő tudományágban sikerült maradandót alkotniuk.

A kötet minden valószínűségszámítást egyetemen vagy főiskolán tanuló diák számára hasznos, hiszen nemcsak lefedi az alap-valószínűségszámítás tananyag legfontosabb területeit az alapoktól a határeloszlás-tételeken át a sztochasztikus folyamatok elemeiig, hanem a kötelező anyagon túlmenően is számos példát tartalmaz. Középiskolai tanárok pedig válogathatnak a középiskolai szakkörökön vagy fakultáción ismertethető feladatok

közül.

 

A példatár legtöbb feladatához részletes megoldás vagy útmutató tartozik, így a kötet az önálló munka kiváló segédeszköze is.

 
3 600 Ft
Akció: 3 060 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
VALÓS ANALÍZIS II.

Elméleti matematika sorozat

Szerzők: Laczkovich Miklós, T. Sós Vera

Typotex Kiadó, 2013

 

Könyvünket a bevezető analízis-előadások tankönyvének szánjuk, elsősorban az egyetemek különböző irányú matematika tanári és matematikus képzései számára. Ezen felül, elképzelésünk szerint a könyv mindazokon a szakokon is hasznos lehet, amelyeken az analízis a tanterv szerves része, így a műszaki és közgazdasági egyetemeken, illetve a főiskolákon. A könyv megírásában felhasználtuk azokat a tapasztalatokat, amelyeket az ELTE -n több évtizeden át tartott előadásaink során gyűjtöttünk. Nagy súlyt helyeztünk az analízis alapjainak tárgyalására: mielőtt rátérnénk a tulajdonképpeni analízis témájára, összefoglaljuk mindazt, amire az elmélet épül (logikai alapok, halmazok, valós számok).

 
4 500 Ft
Akció: 3 825 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
VALÓS ANALÍZIS I.

Szerzők: Laczkovich Miklós, T. Sós Vera

Typotex Kiadó, 2012

 

A valós analízis, mint a matematika egyik leggazdagabb fejezete sokféle interpretációban tárgyalható, sokszor a gyakorlati alkalmazások miatt, kevésbé elmélyült tárgyalásban. Ez esetben azonban a precíz, megalapozó szemléletmódban értheti meg az elmélyült tudásra kész diák a témakört. Elsősorban tehát matematikus és matematika tanár szakosok számára ajánlott.

 
5 500 Ft
Akció: 4 675 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
VALÓS ANALÍZIS ELŐADÁSOK II.

Elméleti matematika sorozat

Szerző: Komornik Vilmos

Typotex Kiadó, 2003

 

Ez a Strasbourgban megjelent tankönyv a magyar matematikai iskola felfogásmódját tette közzé francia nyelvterületen.A hazai oktatáshoz ily módon szorosan kapcsolódó kétkötetes mű fő részei: Topológia, Közelítő módszerek, Funkcionálanalízis, Integrálszámítás, Függvényterek.

 

A tárgyalásmód feltételezi az egyváltozós klasszikus valós analízis ismeretét.

 

Komornik Vilmos többek között Császár Ákos és Czách László tanítványa volt az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, így szemléletében, gondolkodásmódjában a Fejér Lipót, Riesz Frigyes, Turán Pál és Erdős Pál nevével fémjelzett magyar matematikai tradíciót követi. Könyve a strasbourgi Louis Pasteur egyetemen hat féléven keresztül tartott előadásain alapul.

 
4 500 Ft
Akció: 3 825 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
VALÓS ANALÍZIS ELŐADÁSOK I.

Elméleti matematika sorozat

Szerző: Komornik Vilmos

Typotex Kiadó, 2003

 

Ez a Strasbourgban megjelent tankönyv a magyar matematikai iskola felfogásmódját tette közzé francia nyelvterületen. A hazai oktatáshoz ily módon szorosan kapcsolódó kétkötetes mű fő részei: Topológia, Differenciálszámítás, Közelítő módszerek, Funkcionálanalízis, Integrálszámítás, Függvényterek.

A tárgyalásmód feltételezi az egyváltozós klasszikus valós analízis ismeretét. A szerző nagy gondot fordít a tárgyalt kérdések kiválasztására, esztétikus és általános tételeket fogalmaz meg, rövid és elegáns bizonyításokat ad, s az anyagot egyszerű de kifejező példákkal illusztrálja. Részletes irodalomjegyzéket közöl, melyben megadja a tárgyalt fogalmak és tételek eredeti forrását. A könyvet rendkívül alapos név- és tárgymutató egészíti ki, valamint oktatási megjegyzéseket is tartalmaz, melyek az egyetemi oktatóknak nyújtanak segítséget az egyes témakörök súlyozásában.

 
4 500 Ft
Akció: 3 825 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
  VÁLOGATOTT FELADATOK ÉS TÉTELEK AZ ELEMI MATEMATIKA KÖRÉBŐL 2.

Geometria

Reprint kiadás

Szerzők: Skljarszkij, D. O., Csencov, N. N., Jaglom, I. M.

Typotex Kiadó, 2012

 

"Sklarszkij-Csencov-Jaglom" - e nehezen kiejthető nevű szerzőhármas fogalommá vált a matematikával foglalkozók, feladatmegoldók generációi számára. A hatkötetes feladatgyűjtemény első kötetének témája az aritmetika és algebra. Mondhatnánk azt is, hogy témája a számok és az, hogy hogyan is kell a számokkal bánni. A "mindentudó" zsebszámológépek, illetve nagy hatékonyságú számítógépek korában azt gondolnánk, hogy a számokkal kapcsolatos kérdéseket csak be kell gépelni a zsebszámológépbe, és a kijelzőjéről máris olvashatjuk az eredményt. Ez távolról sincs így. A kötet 320 feladata mind olyan, hogy elolvasása nem gépies cselekvésre, hanem aktív gondolkodásra ösztönzi az olvasót. Miközben változatos témák kerülnek terítékre, pl. a számelmélet, polinomok, egyenlőtlenségek stb. A témák többsége a középiskolai matematika anyag alsóbb osztályos részeit feltételezi előismeretként. A kötetben található feladatok több évtizedes gyűjtőmunka eredményei: szakkörökön, versenyeken kipróbált kérdések. Az azonos témakörök feladatsorai egy-egy gondolati ívet járnak be. Ez az alkotó, tudatos munka biztosítéka a feladatgyűjtemény időtállóságának.

 
6 500 Ft
Akció: 5 525 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
VÁLOGATOTT FEJEZETEK A MATEMATIKA TÖRTÉNETÉBŐL

Elméleti matematika sorozat

Szerző: Simonovits András

Typotex Kiadó, 2009

 

Rendhagyó művet tart kezében az olvasó. A matematikatörténeti művek többségét a szerző vagy egy-egy korszak részletes és lehetőleg teljes tanulmányozásának szenteli, vagy a matematika egészének történetét kíséreli meg áttekinteni.

Esetünkben válogatásról van szó, Simonovits András saját ízlését és célját követve szemezget a matematika történetéből. Arányos tárgyalásra törekszik, ezért könyvében a modern matematika, azon belül is leginkább az analízis története jut főszerephez. Célja nem egy-egy híres vagy kevésbé ismert szereplő munkásságának méltatása, hanem a tudományág egésze szempontjából fontos mérföldkövek bemutatása. A szerző nem áltatja a reménybeli olvasót: egyetemi szintű matematikatudást feltételez annyi könnyítéssel, hogy a modern jelöléseket használja.

 
3 200 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
THOMAS-FÉLE KALKULUS 3.

Szerzők: Hass – Thomas – Weir

Fordította: Csaba Ferenc, Gerner József, Ruzsa Zoltán, Szép Gabriella

Typotex Kiadó, 2011

 

A Thomas-féle Kalkulus a mérnökök matematikai oktatásában világszerte fogalommá vált. Az eredeti, 15 fejezetből álló terjedelmes tankönyv központi témája a differenciál- és az integrálszámítás, célja pedig, hogy az olvasót bevezesse az analízis e két alapvető eszközének legfontosabb alkalmazásaiba. A mű egyik nagy erénye, hogy rendkívül nagy számban tartalmaz kidolgozott példákat, illetve különböző szintű gyakorló-feladatokat, így egységes komplex tankönyvként és példatárként használható. A magyar kiadás 3 kötetben jelenik meg.

 
4 900 Ft
Akció: 4 165 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
THOMAS-FÉLE KALKULUS 1.

Szerzők: Giordano – Hass – Thomas – Weir

Szerkesztette: Szász Domokos

Typotex Kiadó, 2011

 

A Thomas-féle Kalkulus a mérnökök matematikai oktatásában világszerte fogalommá vált. Az eredeti, 15 fejezetből álló terjedelmes tankönyv központi témája a differenciál- és az integrálszámítás, célja pedig, hogy az olvasót bevezesse az analízis e két alapvető eszközének legfontosabb alkalmazásaiba. A mű egyik nagy erénye, hogy rendkívül nagy számban tartalmaz kidolgozott példákat, illetve különböző szintű gyakorló-feladatokat, így egységes komplex tankönyvként és példatárként használható. A magyar kiadás 3 kötetben jelenik meg.

 
4 200 Ft
Akció: 3 570 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!


Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.