Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Egyéb


Sorrend:

-20%
EMBERKÖZPONTÚ GAZDASÁG

Szakkönyv az etikus és fenntartható gazdasághoz

Kairosz, 2017

 

Ez a könyv azoknak az előadásoknak a lenyomata, amelyek az értékalapú, emberközpontú gondolkodás, működés alapjait fogalmazzák meg. Különféle témák, különféle megközelítések, de azonos irányba mutató szándékkal: az erényetikai, erkölcsös gazdasági szereplő, vezető személyiségének megformálásával. Ez vallási értelemben nem hittérítő könyv, de igyekszik terjeszteni azt a hitet, amely szerint az erkölcsi alapú működés tartós eredményt és boldogságot hozhat. A könyvet ajánlom mindenkinek, aki érzi, hogy érték- és identitásválságú korunknak ezen a területen is paradigmaváltásra van szüksége.

(Fodor István, az Ericsson egykori vezérigazgatója majd elnöke)

 
4 500 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ROBOTOK KORA

Milyen lesz a világ munkahelyek nélkül?

Szerző: Ford, Martin

HVG Kiadó, 2017

 

Mihez kezdünk, ha az algoritmusok képesek lesznek elvégezni a munkánkat?

Miért egyre megfizethetetlenebb a jó egészségügyi ellátás és oktatás?

Miért kellene minden országban bevezetni a garantált alapjövedelmet?

A negyedik ipari forradalom gyökeres átalakulást hoz a munkaerőpiacon is. Az okosrobotok, a tanuló algoritmusok és a mesterséges intelligencia általános terjedése nemcsak a gyártósor mellett állók, de az egyetemi végzettségűek állásait is fenyegeti. Ha nem készülünk fel minderre, a középosztály fokozatosan eltűnik, a jövedelemegyenlőtlenség pedig drasztikus méreteket ölt. Mivel a munkavállalók egyben fogyasztók is, a piacgazdaság a ma ismert formájában hamarosan fenntarthatatlan lesz. 

 
4 900 Ft
Akció: 3 920 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
  ÖNÉRDEK ÉS ÖNZETLENSÉG – MODERN GAZDASÁGETIKA A TÁRSADALOM- ÉS POLITIKAELMÉLETEK TÜKRÉBEN

Szerző: Garaczi Imre

Perfekt Kiadó, 2009

 

A tanulmánykötet kronológiai rend alapján tárgyalja a modern kapitalizmus folyamatainak gazdaságetikai jelenségeit a reformátorok tevékenységétől a globalizáció koráig. A szerző bemutatja a piaci folyamatokban fontos szerepet játszó etikai tartalmak megjelenéseit, értékeit, s mindezeket összeveti az adott korszakok társadalom- és politikaelméleti tendenciáival. Áttekinti a „láthatatlan kéz” mítoszait, a pénz fogalmának filozófiai megközelítéseit, valamint a nyugati gondolkodás pragmatista és utilitarista hagyományait. Elemzi a politikai és gazdasági hatalomelméletek működési mechanizmusait – összefüggésben a technikai fejlődés hatásaival, a fejlődés fogalmával, illetve a jóléti állam és a társadalmi tőke jövőjével kapcsolatban. A mű foglalkozik a liberalizmus és a konzervativizmus szerepeivel a jelenkori világrend kialakításában, és felvázolja az információs kor kihívásainak gazdaságetikai, valamint társadalom- és politikaelméleti vonatkozásait.

 
3 400 Ft
-20%
BALEKHALÁSZAT

A manipuláció és az átverés közgazdaságtana

Szerzők: Akerlof, George A. – Shiller, Robert J.

HVG Kiadó, 2016

 

Miért veszünk olyan dolgokat, amelyekre valójában semmi szükségünk?  Miért dőlünk be a hirdetéseknek, a brókereknek és a politikai kampányoknak? Miért fizetünk több borravalót hitelkártyával, mint készpénzben?

 
4 200 Ft
Akció: 3 360 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MIKOR RABOLJUNK BANKOT

…és 131 agyament ötlet

Szerzők: Dubner, Stephen J. – Levitt, Steven D.

HVG Kiadó, 2016

 

Miért nem adunk borravalót a légiutaskísérőknek? Ha terroristák lennénk, hogyan kellene támadást indítanunk? Miért fizessünk a gyerekeinknek a jó osztályzatokért?

A közgazdász-újságíró szerzőpáros, a Lökonómia és az Agyament gondolkodás című könyvek szerzői, első kötetük sikere után szórakoztató közgazdasági rádióadást és blogot indítottak. A több mint 8000 bejegyzésből kiválogatták a legjobbakat, és ebben a kötetben teszik közzé. Miről és miért hazudnak az emberek, hogyan csökkentsük a fegyveres támadások számát, miért lenne itt az ideje egy szexadónak, és tényleg, mikor raboljunk bankot. (Röviden: sohasem, a befektetés megtérülése szörnyű.) Könyvük szórakoztató és tanulságos olvasmány.

 
3 900 Ft
Akció: 3 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ÖTLETEK KÖNYVE

50 vizuális módszer a hatékony ötleteléshez

Szerző: Duncan, Kevin

HVG Kiadó, 2016

 

Hány résztvevővel tudunk a leghatékonyabban ötleteket gyűjteni?

Milyen eszközökkel ösztönözhetjük csapatunkat igazán használható ötleteik megosztására? Miért érdemes Richard Bransont és David Beckamet is bevonnunk a brainstormingba?

Sikeres üzleti megoldásokhoz csak életképes, eredeti és megvalósítható ötleteken keresztül juthatunk.  Kevin Duncan üzleti tanácsadó, marketingszakértő és motivációs előadó praktikus kötete 50 kiváló tippet ad az ötletgyűjtés előkészítéséhez, beindításához, az ötletek kidolgozásához, minősítéséhez és megvalósításához. A vizuálisan is ábrázolt módszerekhez fűzött magyarázatok segítenek kiválasztani az adott helyzethez leginkább illőt, így minden eddiginél hatékonyabbá tehetjük a brainstorming folyamatát.

 
2 899 Ft
Akció: 2 320 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
RENDBONTÓK

Szerző: Thaler, H. Richard

HVG Kiadó, 2016

 

Kik a rendbontók és mi a rend?

A közgazdaságtan modelljeiben rend van: az elképzelt szereplők racionálisan döntenek és hatékonyan gazdálkodnak. A valóságban azonban rendbontók vagyunk: irracionálisan döntünk és pazarlóan élünk. Vajon bennünk van a hiba, vagy a közgazdaságtan modelljeiben? Dobjuk sutba az elfogadott rendet, vagy inkább söpörjük a szőnyeg alá rendbontó lelki tényezőinket? Esetleg van más megoldás?

 
4 499 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MINDEN ELADÓ. JEFF BEZOS ÉS AZ AMAZON KORA

Szerző: Stone, Brad

HVG Kiadó, 2016

 

Az Amazon.com nagyszabású álmokat dédelgető alapítója, Jeff Bezos nem elégedett meg az online könyvkereskedő szerepével: kíméletlenül felforgatja a kiskereskedelmet és elkötelezett az első osztályú vásárlói élmény iránt. Alacsony árakon korlátlan méretű választékot és csábító kényelmi szolgáltatásokat kínál a vevőinek, ráadásul a titokzatosságra és töretlen ambícióra épülő vállalati kultúrát épített ki.

 
4 200 Ft
Akció: 3 360 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A MÁSODIK GÖRBE

Gondolatok a társadalom megújításáról

Szerző: Handy, Charles

HVG Kiadó, 2016

 

Charles Handy menedzsmentguru A második görbe című könyvében bepillantást enged a jövőbe. Bemutatja, milyen kihívásokkal és lehetőségekkel szembesülünk majd az oktatás, a munka, a házasság, a családi élet, a demokrácia és a kormányzás területein. Megvizsgálja az aktuális trendek fenntarthatóságát, és felhívja a figyelmet a bizalomra épülő társadalom veszélyeire.

 
3 900 Ft
Akció: 3 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
EGÉSZSÉGÜGYI GAZDASÁGTAN

Egészségügyi gazdaságtani, finanszírozási, gazdálkodási és pénzügyi ismeretek

Szerző: Baráth Lajos

JATEPress, 2014

 
3 780 Ft
Akció: 3 215 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
AZ EGÉSZSÉGTURIZMUS FÓKUSZAI

Szerző: Könyves Erika, Müller Anetta, Ködmön József

Debrecen University Press, 2013

 
3 670 Ft
Akció: 2 935 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
AZ ELSŐ MILLIÓM

Szerző: Máté Krisztina

XXI. Század Kiadó, 2014

 

Csak az első milliómról ne kérdezz, szokták mondani gazdag emberek, jelezve, hogy meggazdagodni azért mégiscsak nehezebb, mint gazdagnak maradni. Pedig Máté Krisztina pontosan ezt teszi. Az első millióra kérdez rá, képletesen és valójában is, az első sikerekre, az üzleti élet sikerének titkára. Ezt tette sikeres, sokszor ismételt tévéműsorában és ezt teszi most, a könyvváltozatban is.

És mindezt egy országban, ahol a gazdagság gyanús, a boldogság ellenszenves, a siker pedig sokszor - szégyen.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
ÜGYINTÉZŐI ISMERETEK - KP-2268

+ CD

KP

Szerzők: Dr. Mónus Erzsébet, Dobi Tibor

Képzőművészeti Kiadó, 2006

 

Hasznos ismereteket tartalmaz a leendő titkársági munkatársak, irodavezetők számára.

 
5 325 Ft
Akció: 4 795 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
VÁLLALKOZÓK EURÓPAI FOGALOMTÁRA

2000 fogalom a vállalkozások és az Európai Unió szóhasználatában

Szerzők: Molnár István, Iványi György

Tinta Kiadó, 2006

 

Magyarország 2004. május 1-jétől az Európai Unió tagja. Annak ellenére, hogy a csatlakozási tárgyalás, az előkészítés és a felkészítés hosszú és gondos volt, mindnyájan nap mind nap tapasztaljuk, hogy a hírekben felbukkanó Európai Unióval kapcsolatos szavak, fogalmak idegenül csengenek fülünkben. A legtöbb új kifejezésről csak sejtjük, hogy mit is jelent, de nem vagyunk tisztában pontos jelentésével. 

Sem magánemberként, sem vállalkozás tagjaként nem engedhetjük meg magunknak, hogy az Európai Unióhoz való csatlakozás előnyeit és lehetőségeit ne használjuk ki. Személyes és vállalkozói lehetőségeink kiaknázásának elsődleges feltétele, hogy pontosan ismerjük az Európai Unióval kapcsolatos fogalmak jelentését, azaz könnyedén el tudjunk igazodni az uniós intézményrendszerben. 

 
2 940 Ft
Akció: 2 350 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
GAZDASÁGPSZICHOLÓGIA

Szerző: Fodor László

Noran Libro Kiadó, 2013      

 

A gazdaságpszichológia dinamikusan fejlődő tudományának nincs olyan viszonylag egységes tematikája, mint a pszichológiának. A gazdaságpszichológia eredeti tudományai – a pszichológia és a közgazdaságtan – rendkívül gyorsan változnak. A pszichológia tudományán belül a kognitív pszichológia mellett egyre inkább előtérbe kerül az érzelmek és a motiváció kutatása, a közgazdaság-tudomány pedig egyre nyitottabbá válik a társadalomtudományok felé.

A könyv tematikája mindezek fényében törekszik figyelembe venni a pszichológia és a közgazdaság-tudomány legfrissebb megállapításait, rámutatva az érzelmi-indulati élet és a racionális gondolkodás komplex jelenségeivel kapcsolatos fontosabb kutatási eredményekre. Mindezek fényében a könyv olyan tankönyv, melyet ismeretbővítő olvasmányok gazdagítanak, a kapcsolódó szakirodalommal együtt fontos kiindulási alapot jelent az egyes témák alaposabb tanulmányozásához.

 

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KOMPETENCIAGA(RÁ)ZDÁLKODÁS I.

Mennyi élet van éveidben?

Baccalaureus Scientiae sorozat

Szerző: Laáb Ágnes

Typotex Kiadó, 2010

 

A hallgatók mondták:

„Eddig azt hittem, hogy a hibáim kijavításával érhetek el sikereket. Rengeteg energiámat emésztette fel, hogy rossz adottságaimat leplezzem, gyenge képességeimet javítgassam. Rájöttem, hogy ezt csak meglévő jó képességeim rovására tehetem, ami semmi jóhoz nem vezet. Senki sem küzdhet saját természete ellen, meg kell tanulni a rossz tulajdonságainkkal együtt élni, a jó adottságainkat hasznosítani, képességeinket fejleszteni!"

 
2 300 Ft
Akció: 1 955 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
  A GAZDASÁG SZERKEZETE AZ ÁGAZATI KAPCSOLATI MÉRLEGEK ALAPJÁN

Központi Statisztikai Hivatal, 2005

 

E tanulmány keretében megvizsgáltuk az ágazati kapcsolati mérlegek B típusú változata alapján a szervezeti és a tevékenységi elvnek megfelelően összeállított mátrixokat, és abból következtetést vontunk Ie a nemzetgazdaság tiszta profilú szerkezetére vonatkozóan és a szervezeti elvből felépített összetételére.

Minden esetben azt találtuk, hogy a szervezeti elv alapján összeállított mátrix tartalmaz az adott, megjelölt ágazattól eltérő elemeket, ugyanakkor a termékáramlási mátrix világosan mutatja meg az ágazatok közötti tiszta termelési kapcsolatokat.

 
1 600 Ft
-10%
CSOMAGOLÁS - TRENDEK ÉS KÉRDÉSEK

Szerző: Tiefbrunner Anna

Complex Kiadó, 2010

 

Merre tart a csomagolás? Erre a kérdésre kerestük a választ a könyv megírásával. A csomagolóipar hatalmas területet ölel fel, a reklámgrafikai tervezéstől a vegyészeten át, a csomagológép gyártásig. Nem is gondolnánk, hogy az a csomagolás, amiből a vásárolt árut otthon kivesszük, majd üresen a szemétbe dobjuk, mennyi felhalmozott tudás, kutatásra fordított idő és pénz eredménye. A csomagolás reklámeszköz, megismerteti, elfogadtatja és megkedvelteti a terméket velünk. A vásárlás pillanatában a csomagolás az, ami leginkább befolyásolja a döntésünket, jobban, mint maga a termék, annak minősége vagy az ára. A jól megtervezett csomagolás képes elhitetni, hogy a benne lévő áru a lehető legjobb választás a számunkra.

 
5 145 Ft
Akció: 4 630 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
MAFFIALECKÉK - Elfogyott

Amit az alvilágtól tanulhatunk az üzleti életben

Szerző: Ferrante, Louis

HVG Kiadó, 2013

 

A Maffialeckék megdöbbentő és sajátságos humorral átszőtt tanulságos történetei a maffiakatonákról, capókról és donokról – akármilyen hihetetlenül is hangzik – hasznos tanácsokkal szolgálnak beosztottaknak, középvezetőknek és felső vezetőknek egyaránt. Louis Ferrante, a hírhedt Gambino család egykori tagja nem a levegőbe beszél. Életfogytiglanra ítélték, de nyolc és fél év után szabadult. A börtönben olvasta élete első könyvét, amelyet újabbak követtek. Anélkül, hogy felmentette volna magát, rádöbbent, hol a helye a világban. Szabadulása után egyre tisztábban látta, mivel kell leszámolnia, mit érdemes új életébe magával vinnie, és mi az, ami gengszteréletéből mások számára is tanulsággal szolgálhat. Úgy döntött, könyvet ír tapasztalatairól, és első kézből foglalja össze mindazt, amit az üzleti élet szereplőinek érdemes megtanulniuk az egyik legrégebbi vállalattól, a maffiától.

 
3 900 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.