Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Zene


Sorrend:

12

-15%
90-ES. A KISPÁL-NEMZEDÉK ÉVTIZEDE

Szerzők: B. Kovács Gergely, Hujbert Áron

Rézbong Kiadó, 2017

 

Kattanás. A kazetta véget ért. Elő a ceruzát, visszapörgetés!

Eltelt-e már annyi idő, hogy objektíven lehessen visszatekinteni a kilencvenes évekre? Bizonyosan nem, de e könyv nem is igyekszik tárgyilagos dokumentum lenni, pusztán szeretné felidézni a magyar könnyűzenei életbe kapaszkodva azt a rendszerváltás utáni édes-savanyú hangulatot, amit a kilencvenes évek nemzedéke megélt abban a furcsa, átmeneti évtizedben. A szerzőpáros felidézi az internet előtti zenehallgatás sajátosságait, a kialakuló, erősödő, majd hanyatló rockklubok világát, és persze az induló magyar zenekarokat, amelyek közül a Kispál és a Borz lett - a szerzők nem titkolt elfogultságával - a legmeghatározóbb a saját területén. Személyes élmények és a kor meghatározó személyeinek visszaemlékezése segítségével igyekeznek megfejteni a kilencvenes éveket, megfesteni azt a bizonyos hangulatot, ha úgy tetszik: újrahallgatni az A-oldalt.

 
3 200 Ft
Akció: 2 720 Ft
Kezdete: 2017.11.25
A készlet erejéig!
-20%
BRUCE SPRINGSTEEN - AMERIKÁBAN SZÜLETTEM

Szerző: Bruce Springsteen

Kossuth Kiadó, 2017

 

A Rolling Stone magazin szerint a kötet meglepően eredeti memoár, ami magasan kitűnik a rockéletrajzok közül. Először is azért, mert Springsteen tud írni, a nyelvezete élvezetes, sokszor dallamos, mint egy feszes gitárriff, máskor szinte megfoghatatlanul expresszív, sodró, inkább hat az érzékekre, az indulatokra, mint a tudatra. A történetmesélés módja egészen intim, mert Springsteen folyamatosan láttatja azt is, hogy a karrierje fejlődésével párhuzamosan mikor milyen belső harcokat vívott. Őszintén mesél arról, hogyan küzdött meg az apjától örökölt mániás depresszióval és rettegett attól éveken át, hogy meg fog őrülni, nem fog tudni elköteleződni, sosem találja meg a belső békéjét. Mindezek ellenére a kötet lényege nem egy gyógyulástörténet és nem is példabeszéd, hiszen bevallja, hogy a mai napig küzd a deprersszióval, ami folyamatos feladatot jelent számára (ezzel sokkal szimpatikusabbá és hitelesebbé is válik).

 
4 990 Ft
Akció: 3 990 Ft
Kezdete: 2017.11.25
A készlet erejéig!
-15%
LOVASI - MÉG NEM ÖSSZES

Szerző: Lovasi András

Libri Kiadó, 2017

 

A Még nem összes Lovasi András énekes-gitáros, dalszerző eddigi pályafutásának darabjait gyűjti kötetbe. Harminc év, több mint háromszáz dalszöveg az 1980-as évek végétől máig, a pécsi Szenes Klubtól a Budapest Arénáig. A kötetet eddig publikálatlan költemények-dalkezdemények, gitárakkordok és Lovasi András saját illusztrációi színesítik.

 

"Lovasi verseiben úgy kerülnek ironikus térbe az élet röhejes apróságai, hogy abba bele kell halni. Legendás sortörései, expresszív képei, népdalos allegóriái csiklandozzák a magyar nyelvet, az édes anyanyelv pedig vele nevet. Egy egész nemzedék lát Lovasi szemével."

Grecsó Krisztián

 
3 999 Ft
Akció: 3 400 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-20%
A BLUES TÖRTÉNETE A KEZDETEKTŐL NAPJAINKIG

Szerző: Kovács József

Kossuth Kiadó, 2017

 

Az első magyar nyelvű, alapos elemző és ismertető, hiánypótló kötet a bluesról. Az olvasó megismerheti a műfaj kialakulásának és fejlődésének körülményeit, történelmi és társadalmi hátterét, maradandót alkotó előadóit, dalaik születésének körülményeit – a kezdetektől napjainkig. A szerző kiváló fotóválogatással, több száz dalra kiterjedő ajánlóval segíti az elmélyülést a blues világába. A magyar bluesélettel külön fejezet foglalkozik.

 
6 990 Ft
Akció: 5 590 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-20%
A ROCK TÖRTÉNETE 4.

90-es évek

Szerzők: Dömötör Endre, Jávorszky Béla Szilárd

Kossuth Kiadó, 2017

 

A rock története 4. szerves folytatása az eddigi három kötetnek és alapvetően a kilencvenes évek populáris zenéjének folyamatait igyekszik minél teljesebben bemutatni. A grunge-tól a világzenéig, a technótól a triphopig, a britpoptól a blues friss képviselőiig, a metál legújabb irányzataitól a hip hop második hullámáig. Egyszerre kultúrtörténeti munka, szakkönyv és olvasmányos „sztori”, melyet nem csak a közművelődésben, az oktatásban és a médiában dolgozók használhatnának alapvető forrásként, hanem a műfaj iránt érdeklődők is.

 
6 990 Ft
Akció: 5 590 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-20%
SZÉTTÖRT ZENE

Szerző: Sting

Európa Könyvkiadó, 2017

 

Miután életem nagy részében dalszerző voltam, rövid, rímes versszakokba sűrítettem gondolataimat és érzéseimet, és zenét írtam hozzájuk, sohasem jutott eszembe, hogy könyvet írjak. De amikor eljutottam a számvetésre késztető ötvenéves korba, azt vettem észre, hogy most először kedvem támadt hosszú prózai szövegeket írni, ami éppannyira ösztönzőnek és izgalmasnak bizonyult, mint amilyen a dalszerzés volt valaha is.

És így kezdett formát ölteni a Széttört zene. Ez a könyv életem korai szakaszáról szól, a gyerekkoromtól a serdülőkoromon át majdnem egészen a Police-szal aratott sikereim kezdetéig. Ezt a történetet nagyon kevés ember ismeri.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-20%
ÖSSZEGYŰJTÖTT ÍRÁSOK ÉS BESZÉLGETÉSEK

Szerző: Claude Debussy

Rózsavölgyi és Társa, 2017

 

A zeneszerzők többnyire áldozatai a zenekritika műfajának, nem pedig művelői. A zene történetében azonban akad néhány kivétel, akik olykor maguk is "hóhérrá" váltak, ha kellett, vagy éppen ha felkérték őket: Schumann és Berlioz mellett Claude Debussy is közéjük tartozik. 1901-től több-kevesebb rendszerességgel haláláig közölt hangversenykritikákat, amelyek vállaltan szubjektív hangon, szellemes, nemritkán vitriolos stílusban számoltak be a századelős Párizs meghatározó - vagy olykor kevésbé fontos - zenei eseményeiről. Az olvasó nemcsak a zene korabeli fővárosának pezsgő hangversenyéletébe nyerhet betekintést a kötet révén, hanem Debussy esztétikai gondolkodását, ízlésbeli preferenciáit is megismerheti.

 
3 490 Ft
Akció: 2 790 Ft
Kezdete: 2017.11.02
A készlet erejéig!
-10%
ÍGY LÁTTUK KODÁLYT

Nyolcvannyolc emlékezés

Szerkesztette: Bónis Ferenc

Balassi Kiadó, 2017

 

A népszerű könyv negyedik, bővített, átdolgozott kiadása nyolcvannyolc visszaemlékezést tartalmaz, abban a sorrendben, ahogyan az emlékezők kapcsolatba kerültek Kodállyal. Tanítványai, kollégái, művésztársai, kortársai egyaránt sokszínű és tanulságos történetekben idézik fel a Mester alakját. A könyv a visszaemlékezések mellett több mint száz fényképet és dokumentumot tartalmaz. A Kodály Emlékév - születésének 135. és halálának 50. évfordulója - jó alkalom arra, hogy az újabb nemzedékek is megismerkedjenek a nagy zeneszerzővel és kortársaival.

 
3 800 Ft
Akció: 3 420 Ft
Kezdete: 2017.09.26
A készlet erejéig!
-15%
A XVI. SZÁZAD MAGYAR DALLAMAI I-II.

RMDT 1.

Második, átdolgozott, bővített kiadás

Szerzők: Csomasz Tóth Kálmán, Ferenczi Ilona

Akadémiai Kiadó, 2017

 

A 2017-es második kiadás gerincét továbbra is az 1958-as kiadás alkotja, ellenben a megnövekedett terjedelem miatt az anyagot két kötetre osztottuk.  Az első kötetben foglalnak helyet Csomasz Tóth Kálmán tanulmányai, az énekek változtatás nélküli közreadása, valamint a versszakformák és sorvégzők mutatója. Bár a bővítéseket többnyire a második kötet tartalmazza, az  első kötet XI. tanulmányfejezetében Csomasz Tóth Kálmán három újabb tanulmánya is helyet kapott: kettő a Huszár Gál 1560-as énekeskönyvéről, egy a Gálszécsi énekeskönyvnek az 1958-as kiadás után megtalált prágai töredékéről. A Huszár Gál énekeskönyvről készült tanulmányban az énekeket fakszimilében közöljük, hogy a szerkesztőnek a második kötetben javasolt dallam-értelmezését ennek alapján ellenőrizhesse az olvasó.

 
9 800 Ft
Akció: 8 330 Ft
Kezdete: 2017.09.13
A készlet erejéig!
-20%
NONSTOP ROCK'N'ROLL INTERJÚK

Szerző: Dudich Ákos, Pritz Péter

Konkrét Könyvek, 2017

 

Két veterán zenei újságíró válogatott best of interjúi az elmúlt két évtizedből. Az Aerosmithtől és Alanis Morisette-től kezdve a Sexepilen és az Anima Sound Systemen keresztül a Red Hot Chili Peppersig és a Slayerig igen nagy a merítés. Dudich Ákos és Pritz Péter összesen 85 beszélgetést választott ki, szigorúan az interjúk minőségét véve figyelembe. A szórakoztatás és ismeretterjesztés mellett céljuk az volt, hogy ezek az interjúk ne vesszenek el az internet bugyraiban, hanem megmaradjanak az örökkévalóságnak. A kötethez friss, exkluzív interjúkat adtak: Csigó Tamás (Beat Dis), Grandpierre Atilla (VHK), Kiss Tibi (Quimby) és Rex Brown (ex-Pantera, ex-Down).

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-15%
52 ÉV DALSZÖVEGEI

Szerző: Bródy János

Park Könyvkiadó, 2017

 

"Különös könyvet tart kezében az olvasó: egészen olyan, mintha verseskötet lenne. Rövid sorok, rímek, strófák, ritmusok: versenként új oldalon, mint megannyi önálló mű, legfeljebb ciklusokba rendezve. Költészet ez a javából, de sajátos fajta: dalköltészet. Daloké, amelyeken generációk nevelődtek, amelyeket milliók fújtak kívülről, amelyek nem törlődhetnek a mélyemlékezetből. Különös könyv, mert olyan szövegeket hoz, amelyek szinte maguktól tapadtak meg az emlékezetben, amelyek évtizedek múltán is elevenek."

(Részlet Rényi András előszavából)

 
5 950 Ft
Akció: 5 055 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-15%
ZENEI LEXIKON

Szerző: Balázs István

Corvina, 2017

 

A zene évszázadok során kialakult és részben ma is formálódó szaknyelvvel - görög, latin, zömmel azonban olasz és német, magyarra le nem fordított kifejezések garmadájával - rendelkezik, ami első pillantásra akár riasztónak is tűnhet, mégis, ezek ismerete elengedhetetlen belső világának feltérképezéséhez. A Corvina Zenei lexikonja segíti a tájékozódást a zeneelmélet, a zenei formatan világában, és áttekintést ad a hangszerekről, a legfontosabb zenetörténeti korszakok jellemzőiről, valamint a műfajok történeti változásairól is. És természetesen a legkiemelkedőbb zeneszerző-egyéniségekkel is megismerteti az olvasót - a 13. századi kezdetektől a 21. században alkotó kortársainkig.

 
4 990 Ft
Akció: 4 240 Ft
Kezdete: 2017.06.07
A készlet erejéig!
-20%
KIS MAGYAR ZENETÖRTÉNET

Szerző: Szomory György

Holnap Kiadó, 2017

 

Az ember hajdan, ha összeütött két követ, kifúrta egy vastagabb ág belsejét és belefújt - mindannyiszor rácsodálkozott az így keletkezett hangra. Határtalanul örült neki, s úgy gondolta: e csodás hangokat örömmel hallgatják az istenek is. Amikor fölfedezte saját hangját, öröme - és persze az isteneké! - a tetőfokára hágott. Megtapasztalta milyen más, ha mellette sípol, penget, dobol valaki, s őmellette megint egy másik, és milyen más, ha nem csak maguknak dalolnak. Mindez az évezredek során kiegészült egy másfajta élménnyel: ami hajdan áldozati szertartás, varázslás volt, az ma koncert, operaelőadás; vagy "csak" rádióból, CD-ről hallgatott zene. Tudjuk, közelebb jutunk a csodához, ha évezredek zeneművészetét megismerjük, tanulmányozzuk. Első lépéseként jól tesszük, ha szétnézünk a magunk környezetében, áttekintjük, amit szűkebb közösségünk eddig alkotott, így megismerjük helyét a világ zeneművészetében.

 
3 300 Ft
Akció: 2 640 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
BEATLES VÁGATLANUL

Szerző: Benedek Szabolcs

Trubadúr, 2017

 

Ez a könyv nem azzal kezdődik, hogy a zenekar alapítója, John Lennon 1940.október 9-én született, miközben Liverpoolt több hullámban támadta a német légierő. És nem is azzal ér véget, hogy bár a Mesés Négy (Fab Four) hosszas, több mint egy esztendőn át tartó vergődést követően 1970. április 10-én, Paul McCartney-nak a kilépéséről szóló nyilatkozatával hivatalosan is föloszlott, a banda hatása máig tart, mi több, a Beatlesnek mostanra reneszánsza lett, és a legnagyobb klasszikusok, az emberiség kultúrtörténetének 20. századi mérföldkövei között emlegetik.

 
3 299 Ft
Akció: 2 805 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
SEBŐ 70

audio CD melléklettel

Szerző: Jávorszky Béla Szilárd

Kossuth Kiadó, 2017

 

2017. február 10-én lesz hetvenéves az énekelt versek úttörője, a táncházmozgalom egyik alapítója, Sebő Ferenc. A Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas énekes, gitáros, tekerőlantos, dalszerző és népzenekutató sokszínű életét és szerteágazó munkásságát mutatja be ez a monográfia. A kötetben legközelebbi alkotótársai – Halmos Béla, Sebestyén Márta, Éri Péter, Gryllus Dániel, Perger László és Szomjas György – is megszólalnak. Sebő Ferenc első versmegzenésítéseit a hatvanas évek végén műegyemistaként írta, és azok egy részét 1969-ben Berek Kati beépítette az Egyetemi Színpadon adott József Attila-műsorába.

 
3 600 Ft
Akció: 2 880 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
KOCSIS ZOLTÁN - UTOLSÓ BESZÉLGETÉS

Szerző: Juhász Előd

Nap Kiadó, 2017

 

KOCSIS 65 így terveztük az öt éve megjelent közös könyvünk folytatását, a májusi születésnapjára időzítve. Sajnos az élet más forgatókönyvet kényszerített ránk. Egyetlen vigaszunk hogy ezt néhány oldal kivételével Kocsis Zoltán még látta, jóváhagyta.

Utolsó beszélgetés gyűjtőcím: a vele és róla készült hosszabb felvételeken ezúttal kollégáit, muzsikusbarátait is megszólaltattuk.

Nemegyszer szóba került az elmúlás gondolata is. Ezzel, mint oly sok mindennel, megbékélten, bölcsen nézett szembe, hiszen tudta, hogy Műve tovább él. A folytatás...? Neki már más dimenzióban, nekünk itt a Földön... (Juhász Előd)

 
3 900 Ft
Akció: 3 120 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-15%
"VÍGSÁGGAL ZENG PARNASSUSNAK MAGAS TETEJE"

18. századi kottás források és a magyar zenei néphagyomány

Szerzők: Domokos Mária, Paksa Katalin

Akadémiai Kiadó, 2016

 

A magyar zenetörténet kéziratos és nyomtatott kottás forrásokban szegény, és többnyire a meglévők sincsenek koruk európai színvonalán. Különös jelentősége van tehát a zenei néphagyománynak, amely számos régiséget tartott fenn, és így segíti a sokszor kezdetlegesen, pontatlanul lejegyzett források értelmezését. Ezért írhatta Kodály Zoltán, hogy „a magyar zenetörténésznek először folkloristának kell lennie”.

 
9 800 Ft
Akció: 8 330 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
BÁRDOS SZIMPÓZIUMOK

25 év - 25 előadás

Szerkesztő: S. Szabó Márta

DUPress, 2010

 

Kötetünk válogatást kínál a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán ez év tavaszán 25. alkalommal megrendezésre kerülő Bárdos Szimpóziumok előadásaiból. A huszonöt előadás többségében nyomtatásban még meg nem jelent, a zenetörténet és a kórusirodalom, valamint a 20. századi magyar zeneélet és a zenepedagógia tárgyköreiből választott, kitűnő tanulmány.

 
2 810 Ft
Akció: 2 250 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ZENE ÉS EGÉSZSÉG

Kossuth Kiadó, 2016

 

Azt gondolnánk, mindenki tudja, hogy mi a zene, de talán senki sem tudja, vagy mindenki másként, csakis önmaga számára tudja. Ugyanazt halljuk, mindenkinek mégis mást jelentenek a hangok. Belehallgatunk, elcsodálkozunk, megszédít, felkavar, emlékeket ébreszt, megsimogat a dallamnak, a hangoknak ez a végtelen gazdagsága.

 

A tizenhét tanulmányból álló gyűjteményes kötet a zene üzenetéről szól, a zene tanításáról, gyógyerejéről, közösségformáló, tudományos, pedagógiai, művészi, lelki, pszichés, sejtek szintjén működő, zsigeri, kimondhatatlan szempontjairól.

 
3 490 Ft
Akció: 2 790 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
AZ OPERA NÉGY ÉVSZÁZADA

Költők és komponisták

Szerző: Baranyi Ferenc

Kossuth Kiadó, 2016

 

A szubjektív operakalauz új szemszögből vizsgálja a műfajt: hogyan válnak jeles irodalmi alkotások a librettisták közreműködésével zeneművekké. A több mint negyven zeneszerzőt és majd’ hatvan operát ismertető kötetet anekdoták, eddig ismeretlen adalékok színezik, a szerzőtől megszokott hozzáértéssel, ugyanakkor rendkívül szórakoztató stílusban.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ÉNEKELT TÖRTÉNELEM

CD-melléklettel

Szerző: Medgyesy Norbert

L’Harmattan Kiadó, 2016

 

A szemléltető, gyakorlati pedagógia jól bevált módszerét követjük azzal, hogy a történelmi eseményeket – hiteles történeti, irodalmi és zenei források alapján – végigénekeltetjük. Könyvünkben a XVII–XVIII. századi iskolamesterek által papírra vetett, 8–25 versszakból álló, anyanyelvű, historikus-epikus tartalmú, rímes énekek találhatók, amelyek végigéneklik a szentek közül Márton és Adalbert püspök, István király, Imre herceg, László király és kortársai, valamint Erzsébet asszony életét. A kötet lapjain és lemezein a magyar államalapítás jeles személyeit és tetteiket 26 tételben elevenítjük meg. Az énekek sorrendje a történeti események időrendjét követi. Magyarázatokkal ellátott, kottás kiadványunk oktatási és ünnepi alkalmazását 2 CD-lemez segíti, amelyeken a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszék diplomás és jelenlegi növendékei és a XVI. Gödöllői Szkólatábor (2015) diákjai énekelnek különböző hangszerek kíséretével.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
VIVENTE E MORIENTE – 1956 EMLÉKEZETE A KOMOLYZENÉBEN

Szerző: Windhager Károly Ákos

L’Harmattan Kiadó, 2016

 

A tanulmány az 1956-os forradalomhoz köthető zeneműveket kultúratudományi megközelítésben elemzi. Az alapkérdés valamennyi esetben az, hogy milyen kapcsolat mutatható ki a zenemű és a forradalom között. A kutatás az életrajzokat, a kották bejegyzéseit, a zenei dramaturgiát, a közönség és a cenzúra értelmezéseit tekinteti kiindulópontnak. A könyvben szereplő zeneszerzők önmagukat nem kímélve vetették papírra ’56 hangzatait.

 
2 290 Ft
Akció: 1 830 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-50%
HALMOS BÉLA EMLÉKEZETE

Zenei CD melléklettel!

Szerző: Jávorszky Béla Szilárd

Kossuth Kiadó, 2016

 

2016. június 4-én lenne hetvenéves Halmos Béla, a táncházmozgalom egyik alapítója. A három évvel ezelőtt elhunyt, sokszorosan kitüntetett prímás és népzenekutató sokszínű életét és szerteágazó munkásságát mutatja be ez a fotókkal gazdagon illusztrált monográfia, melyben legközelebbi alkotótársai – Sebő Ferenc, Sebestyén Márta, Éri Péter, Gryllus Dániel, Lányi György és Szomjas György – is megszólalnak.

 
3 490 Ft
Akció: 1 745 Ft
Kezdete: 2017.11.07
A készlet erejéig!
-10%
  BARTÓK BÉLA–ANNIE MÜLLER-WIDMANN LEVELEZÉSE / BRIEFWECHSEL 1935–1940

Sajtó alá rendezte: Bónis Ferenc

Balassi Kiadó, 2016

 

1929. január 30-án Bartók szerzői estet adott Bázelban, két magyar művész, Durigo Ilona és Geyer Stefi közreműködésével. A közönség soraiban ült egy fiatal karmester és egy sokoldalúan művelt zeneértő asszony, lelkes támogatója az új művészetnek: Paul Sacher és Annie Müller-Widmann. Ők ketten meghatározó személyiségeivé váltak annak az erős kapcsolatnak, mely a magyar zeneszerzőt, európai életének utolsó öt-hat évében, Bázel városához fűzte. Sacher, a karmester-mecénás, három kompozíció – három remekmű –: a Zene húros hangszerekre, ütőkre és cselesztára, a Szonáta két zongorára és ütőhangszerekre és a Divertimento írására inspirálta Bartókot, Müller-Widmann asszony pedig világnézetük hasonlóságával és a muzsikus zsenijének azonnali felismerésével teremtett olyan légkört, mely a zárkózott mestert, kettejük levelezésében, a korabeli Európa súlyos alapkérdéseiről alkotott véleményének nyílt és világos kifejtésére késztette.

 
3 500 Ft
Akció: 3 150 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
LISZT-REFLEXIÓK

Szerző: Alan Walker

L’Harmattan Kiadó, 2016

 

Eleven stílusban megírt esszéiben Alan Walker nemcsak a Liszt Ferenc-jelenséget vizsgálja, hanem a tizenkilencedik századi Európa zenei és kulturális életét is mélységében tárja elénk. A Liszt-reflexiókat joggal tekintjük Walker Liszt-kutatásai zárókövének, méltó megkoronázásának. E tanulmánykötet a szerző korábbi, életrajzi jellegű műveit egészíti ki fontos zenetörténeti és zenetudományi aspektusokkal, amelyeket a világhírű, háromkötetes Liszt-monográfia tartalmi és terjedelmi okokból nem vizsgálhatott.

 
3 450 Ft
Akció: 2 760 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A ROCK TÖRTÉNETE 3.

A nyolcvanas évek

Szerzők: Jávorszky Béla Szilárd, Sebők János

Kossuth Kiadó, 2015

 

Mind zenében, mind divatban, mind filmben újra hódítanak a nyolcvanas évek, s ez remek apropó ahhoz, hogy végre megszülessen a nyolcvanas évek pop- és rockkultúrájának történetét átfogóan feldolgozó első könyv, ami egyben a neves szerzőpáros tíz évvel ezelőtt elindított nagyszabású kultúrtörténeti sorozatának harmadik darabja.

 
6 990 Ft
Akció: 5 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
  SCHODEL ROZÁLIA ÉS A HIVATÁSOS MAGYAR OPERAJÁTSZÁS KEZDETEI

Szerző: Tallián Tibor

Balassi Kiadó, 2015

 

1837. augusztus 22-én elérte célját a reformkori magyar művelődéspolitika egyik legfontosabb törekvése: az akkori Kerepesi úton megnyitotta kapuját a Pesti Magyar Színház, amely 1840-ben kiérdemelte a büszke Nemzeti Színház címet. Színpadán a következő hetekben adtak néhány régebbi daljátékot, de komoly operai programra nem vállalkoztak. Október 30-án azonban megkísértették a lehetetlent, és bemutatták Bellini Normáját a kolozsvári születésű Schodel Rozália vendégszereplésével. Schodelné Bécsben nyert kiképzést, majd a székváros udvari operaházában és más német színpadokon működött. Pesti fellépését rajongó lelkesedés fogadta, s a színház vezetősége azonnal döntött az opera megszervezéséről – a huszonhat éves énekesnő irányításával.

 
4 500 Ft
Akció: 4 050 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-15%
HANGSZÖVEDÉKEK

Fejezetek a magyar zeneszerzés közelmúltjából

Szerző: Veres Bálint

Typotex Kiadó, 2015

 

A kötetben összegyűjtött írások 20–21. századi magyar zeneszerzők munkásságát elemzik és értelmezik. Sosem kimerítő módon, és nem az empirikus-filologikus zenetudomány bázisán, hanem a befogadásesztétika perspektívájából. Ez utóbbi tekintetében az itt szereplő komponisták munkáinak egyik legszembetűnőbb közös vonása a modern zene bizonytalan kommunikatív hatékonyságának, kevésbé finoman fogalmazva ezoterikusságának problematizálása. Zeneműveik érzéki reflexiók arról a kulturális állapotról, amit a hermeneutikai filozófia szóhasználatával nyelvfeledtségnek hívhatunk, s ami – különös módon – az érzéki reflexió révén élénk és intenzív nyelvvé alakulhat vissza.

 
2 800 Ft
Akció: 2 380 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
RÁKÓCZI-INDULÓ, KOSSUTH-SZIMFÓNIA, SZÉKELY FONÓ

Húsz írás a magyar zenéről

Szerző: Bónis Ferenc

Balassi Kiadó, 2015

 

E kötet címében három kiemelkedő zenemű áll jelképeként a magyar zenetörténet három századának. E három évszázadban, témánk határai között maradva, olyan személyiségek tűnnek fel útjelzőül, mint Rákóczi és Mozart, Berlioz és Liszt, Bartók és Kossuth, Erkel és Kodály. Nevük a magyar muzsika újabb kori történelmi ihletettségének megannyi tetőpontjára utal. Kötetünk tényeket tár fel abból a korból, amelyben a honi zeneművészet a török dúlás elmúltával fokozatosan megerősítette kapcsolatát Európával – meg abból a két emberöltőnyi időből, amelyben a világkultúra egyik vezető erejévé válhatott. Húsz fejezete ismeretlen áramlatokat tesz láthatóvá: korjelző mestereket és remekműveket, titkos szellemi kapcsolatokat világít meg, kísérletet téve arra, hogy megmutassa e törekvéseknek, e személyiségeknek, e műveknek és hatásoknak tereken és korokon átívelő jelentőségét.

 
3 500 Ft
Akció: 2 975 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-15%
A MAGYAR HONVÉD ÉNEKESKÖNYVE

Szerző: Péczely Attila

Zrínyi Kiadó - HM Zrínyi Kommunikációs Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft., 2015

 

A kiadónál most megjelent fakszimile kiadás az 1937-ben a nép dalaiból összeállított, Péczely saját kezűleg lejegyzett katonadalait tartalmazza.

 
5 900 Ft
Akció: 5 015 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A JAZZ ELMÉLETE III.

Szerző: Márkus Tibor

Illusztrátor: Lacó Tamás

Savaria University Press, 2015

 

"Könyvem harmadik kötetében mellékelem a sokak által régen várt CD-t. Ezen a fejezetekhez kapcsolódó mp3-as és Word formátumú trackeket talál a Tisztelt Olvasó. Az mp3-as trackeken természetesen a zenék, míg a Word trackeken a Youtube hivatkozások szerepelnek."

 
3 800 Ft
Akció: 3 040 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MEKKORA ISTEN TENYERE?

Szerző: Gulyás Dénes

Helikon Kiadó, 2013

 

Van egy olyan világhírű operaénekesünk, aki barátjának nevezhette Pavarottit. Aki énekelt a világ összes olyan színpadán, melyről a legtöbben csak álmodoznak. Liszt Ferenc-díjas, Érdemes művész, Kiváló művész, és sok más mellett megkapta a Köztársaság Elnökének Érdemrendjét és a Magyar Művészetért Díjat. És most megírta az életrajzát. Nem lehet ennek eléggé örülni. Itt van egy életút, ami még távolról sem közelít a lezártság felé, de már eddig is annyi minden történt benne, hogy több regény alapanyagául szolgálhatna. Nem más írta meg ezt az életutat, mint ő maga – és jól!

 
3 490 Ft
Akció: 2 790 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A ZENEI HALLÁS

Szerkesztette: Fülöp József

L’Harmattan Kiadó, 2015

 

E gyűjtemény olyan szerzők írásaiból válogat, akik elméleteikkel és problémaérzékenységükkel a zenei hallás tárgykörét gazdagították. Egyre árnyaltabbá váló kérdéseik és válaszaik meggyőzően mutatják a téma fontosságát és bőségét. Történeti vizsgálódás, gondolatkísérlet, zenei elemzés és kultúrszociológiai eszmefuttatás egyaránt található a kötetben. A téma megközelítésének változatossága azonban nem csak a műfaji eltérésekből fakad: zenetörténészek és zenetudósok mellett a 20. század néhány meghatározó zeneszerzője is kifejti nézeteit, hol határozott kiállást tanúsítva, hol higgadt értékelést nyújtva.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
MAGYAR KÉPEK

Fejezetek a magyar zeneélet és zeneszerzés történetéből 1940–1956

Szerző: Tallián Tibor

Balassi Kiadó, 2014

 

A tanulmánykötet vázlatokat nyújt át az olvasónak a magyar zenetörténet 1940 és 1956 közötti időszakából, amelyet az átpolitizálódás koraként határoz meg. Azt vizsgálja, hogyan hatottak az ekkor uralkodó sajátos körülmények a zeneszerzésre, és hogyan reagáltak a zeneszerzők szóban és – főleg – zenében a kor és a körülmények kihívásaira. Követve az időszak hatalompolitikai metszeteit – a háború vége, a kommunista hatalomátvétel, Sztálin halála, 1956 – a könyv négy nagy fejezetre tagolódik. Kortársi zenekritikákra, visszaemlékezésekre és eddig feltáratlan, gazdag levéltári anyagra támaszkodva világítja meg a történeti összefüggéseket, és következtetéseit a kor zenéjének elemzésével szembesíti.

 
3 900 Ft
Akció: 3 510 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-20%
CSÍK ZENEKAR

Szerző: Süveges Gergő

Helikon Kiadó, 2013

 

Amikor a Csík zenekar első huszonöt évére visszatekintünk, felmerül a kérdés, vajon hány zenekart ünneplünk is valójában. Persze attól függ, mi alapján számolunk. Tagság változása? Stílus változása? Megmozgatott közönség nagysága?

 

Nem mindegy, mit tekintünk kiindulópontnak, bár abból a szempontból talán mégis, hogy akár így, akár úgy gondolkodunk, a Csík zenekar története sok párhuzamos történet összefonódása; sok és sokféle zenekar több-kevesebb évének egymásra rakódása.

 
4 990 Ft
Akció: 3 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ROD – ÖNÉLETRAJZ

Szerző: Rod Stewart

Helikon Kiadó, 2013

 

Rod Stewart már a sokadik azoknak a rocksztároknak a sorában, akik könyvben mondják el életük történetét, de az elsők közé tartozik, ha azokat vesszük számba, akiknek tényleg regénybe illik a sztorijuk, így önéletrajza is a legjobbak egyike a maga műfajában.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
NULLÁRÓL INDULVA

Szerző: Jimi Hendrix

Helikon Kiadó, 2014

 

„A legszerencsésebb embereknek tartom magunkat, mert azt játsszuk, amit játszani akarunk, és úgy tűnik, hogy az embereknek ez tetszik is. Nem célom, hogy eladható hangzást teremtsek. Azt sem tudom, hogy egy sikerlemez hogyan szól. Én csak zenélni akarok, és olyan lemezeket készíteni, amelyek örömet szereznek nekem.”

 

Minden egy szemétdombon talált, egyhúros ukulelével kezdődött. Az afro-amerikai, ír és cseroki indián felmenőkkel rendelkező, szegény családban és zűrös körülmények között nevelkedő Jimi Hendrix ezen játszotta első dalait, miközben Elvis Presley számait hallgatta.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ROBY LAKATOS

Szerző: Bombera Krisztina

Helikon Kiadó, 2014

 

Roby Lakatos élettörténetén, kalandjain keresztül budapesti és brüsszeli mikrokozmoszok, zenészkultúrák és a magyar cigány zenészvilág sorsának számos epizódja kel színesen életre. Egy olyan világ, amely a kommunizmus évei alatt egyszerre igyekezett ápolni egy többszáz éves hagyományt, alkalmazkodni a rendszer kereteihez és élni a külföldi meghívások adta lehetőségekkel. Roby sorsának fordulatos eseményein keresztül kiderül, miért épp a magyar cigányzenészek a leghíresebb cigány művészek évszázadok óta. De az is, hogyan tette a mégis lassan porosodó, népszerűségét vesztő cigányzenét egyéni stílusával és zenei reformjával újra elsöprő világsikerré.

 
4 990 Ft
Akció: 3 990 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A MAGYAR JAZZ TÖRTÉNETE

Szerző: Jávorszky Béla Szilárd

Kossuth Kiadó, 2014

 

Idén ötven éve annak, hogy megjelent az Anthology '64, rajta a hatvanas évekbeli modern magyar jazz 13 legjobb formációjával. Ez a könyv azonban nem csak az azóta eltelt fél évszázad legfontosabb műfajtörténeti eseményeit, szereplőit, folyamatait, dokumentumait mutatja be, hanem azt is, hogy mi volt ennek az előzménye. Hogy az egykoron New Orleans-ban született, majd a harmincas évekre Amerikát meghódító jazz hogyan jelent meg – mintegy a szabadság szimbólumaként – a két világháború közötti Európában, így Magyarországon is.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-50%
GITÁROMBA KAPASZKODVA

11 új dal a zenei CD-mellékleten!

Szerző: Gerendás Péter

Kossuth Kiadó, 2013

 

EGY ÚJ CD ÉS ÚJ GONDOLATOK.

VÁRATLAN DOLGOK INSPIRÁCIÓI.

 

Azt mondják, ha az élet kifordul négy sarkából, gazdagabban áll össze. Csak idő kell hozzá, be kell járni az utat. Ösvényt vágni, gödörbe esni, a legmélyebben érezni a talajt a lábad alatt. Ha onnan képes vagy az elrugaszkodásra, mindez megtörténhet. Különösen, ha van, aki kézen fog...

 
1 800 Ft
Akció: 900 Ft
Kezdete: 2017.11.07
A készlet erejéig!
-20%
ROCKLEGENDÁK

Szerzők: Kovács László Gábor, Zakar Zoltán

OSKAR Kiadó, 1992

 

A kötet a 100 leghíresebb rock együttes létrejöttének, működésének történetét, tagjainak felsorolását valamint teljes diszkográfiáját tartalmazza.

 
2 600 Ft
Akció: 2 080 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ROCKALBUM

Szerző: Kovács László Gábor

OSKAR Kiadó, 1995

 

A Rocklegendákban megtalálható 20 legnagyobb rock-együttes megalakulásának és működésének története, tagjainak felsorolása és az együttes teljes diszkográfiája

 
2 200 Ft
Akció: 1 760 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MAGYAR KATONADALOK

Múlt Idők Nótáskönyve II.

Szerző: Dr. Károssy Csaba Ákos

OSKAR Kiadó, 1993

 

A kötet 99 olyan katona nótát és katona dalt gyűjt egy csokorba, amelyeket hadviselő elődeink az elmúlt évszázadok során énekeltek.

 
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MAGYAR BORDALOK

111 Magyar bordal dallama énekhangra és szövege

Szerző: Dr. Károssy Csaba Ákos

OSKAR Kiadó, 2014

 

Könyvünk a „Bor filozófiája” című kötethez mint „imakönyv”-höz „énekes könyv”-nek készült, és nem csupán az ateisták számára, hanem minden arra érdemes és értelmes érdeklődőnek. Szeretnénk és reméljük, hogy eljut minden, határainkon innen és túl élő, a dalokat, a zenét, a vidámságot és a bort szerető magyar emberhez. Közvetítve azt a mélységes és megnyugtató életbölcseletet, amelyet a kölcsönkért szavak közlésével tolmácsolni kívántunk a rohanó és zaklatott élet nehéz pillanatai közt megnyugvás és feloldódás után szomjazó embertársaink felé.

 
2 700 Ft
Akció: 2 160 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A BORHIMNUSZOK VILÁGA

Szerző: Pap Miklós

OSKAR Kiadó, 2006

 

A "himnuszok" hivatalos kritériuma, hogy azok vallásos jellegű istent dicsérő imák, ódaszerű költemények legyenek. Amióta létezik a borkultúra az emberiség életében (kb.6-7 ezer éve), azóta vannak borhimnuszok is, mert az ókori népeknél a boráldozatok egyidősek a szőlőkultúra kezdetével. A borhimnuszok világa a különböző népek vallási kultuszaiban előforduló imádságokból, a bor isteneinek; a termékenység, a megújulás isteneinek dicsőítéséből alakult ki. Könyvünk bemutatja a 98 éves Pap Miklós hatvan éves szorgos gyűjtő munkájának (1500 mondás, költemény és irodalmi mű)az eredményét.

 
3 300 Ft
Akció: 2 640 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
99 MAGYAR NÓTA

Szerző: Dr. Károssy Csaba Ákos

OSKAR Kiadó, 2004

 

99 régi magyar nóta három soros kottával magyar német és angol nyelvű szöveggel

 
1 900 Ft
Akció: 1 520 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A JAZZ ELMÉLETE II.

Szerző: Márkus Tibor

Savaria University Press, 2014

 

"A könyv az első kötet koncepcióját folytatva a következő témakörökkel foglalkozik: Ritmika, Nem tercépítkezésű harmóniák, In-out technika, Dodekafónia, Jazz formatan, A hangszerelés alapjai." „Márkus Tibor könyvéből azonnal kiolvasható az az alapos körültekintés, amivel példáit kiválasztja, bemutatja és értelmezi az adott témakörökhöz kapcsolódva(....) ez a széles áttekintés nagyon hasznos lehet a zenéléssel ismerkedőknek és a gyakorló muzsikusoknak. " László Attila

 
2 900 Ft
Akció: 2 320 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A JAZZ ELMÉLETE

Szerző: Márkus Tibor

Savaria University Press, 2012

 

„20 éves tanári, előadói és a zenetudomány különböző területein végzett kutatói tapasztalatom adta az indíttatást, hogy mindenki számára elérhető jazzelmélet könyvet írjak. Munkámat nemcsak jazz zenészeknek, hanem minden, zenével foglalkozó embernek ajánlom. A lehető legtöbb jazzelméleti területet érintő könyv második kötetét CD melléklet fogja majd kiegészíteni, hogy az ismertetett példák részletei hallható formában is hozzáférhetőek legyenek.”

 
3 200 Ft
Akció: 2 560 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
WAGNER

Szerző: Michael Tanner

Európa, 2014

 

Michael Tanner kezelhető terjedelemben, mégis átfogóan, a tudós megbízhatóságával, ugyanakkor szellemesen, olvasmányosan dolgozta fel hatalmas tárgyát: Wagnert és a zenéjét. Nagy erénye, hogy nem kerüli meg a nehéz kérdéseket, és hogy külön tudja választani az embert és a művészt.

Wagnerre, az emberre súlyos árnyékot vet az antiszemitizmusa, de nem ő a felelős Hitler bűneiért. A Harmadik Birodalom kisajátította a zenéjét. Ez a könyv nagyban hozzájárul, hogy a művek megszabaduljanak az antiszemitizmus stigmájától.

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
BUDAPEST BÁMÉSZKO

CD melléklettel

Szerzők: Kováts Kriszta; Nádasdy Ádám

Fábri Péter dalszövegeivel

Kossuth Kiadó Zrt., 2014

 

Kováts Kriszta budapesti legendákról énekel. Nádasdy Ádám minden témához írt egy-egy miniesszét. A könyv és a Fábri Péter szövegére írt dalok szereplői Füttyös Gyuritól Karády Katalinig budapesti emberek; az Andrássy úttól az Elvarázsolt kastélyig budapesti helyek, de régi rádiós és tévéműsorok is, a Szabó család, a Táncdalfesztivál és az Önök kérték. Zene Wolf Péter, Gallai Péter és Vedres Csaba. A könyv CD-melléklettel jelenik meg.

 
3 490 Ft
Akció: 2 790 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!

12

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.