Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Nemzetközi gazdaságtan


Sorrend:

-20%
  KONNEKTOGRÁFIA. A GLOBÁLIS CIVILIZÁCIÓ JÖVŐJÉNEK FELTÉRKÉPEZÉSE

Szerző: Khanna, Parag

HVG Kiadó, 2017

 

Az emberi társadalom funkcionális átalakuláson megy keresztül, ami többet árul el a világ működéséről, mint a határok által definiált politikai térképek bármelyike. A világ valódi térképén nemcsak államokat, hanem megavárosokat, autópályákat, vasútvonalakat, távvezetékeket, internetkábeleket és egyéb más, a fejlődő globális hálózati társadalmat jellemző szimbólumokat kell látnunk.

 
4 900 Ft
Akció: 3 920 Ft
Kezdete: 2017.06.11
A készlet erejéig!
-20%
A NAGY KORSZAKVÁLTÁS

Szerző: Cséfalvay Zoltán

Kairosz, 2017

 

Ez a könyv eredetileg naplónak készült az OECD-ben eltöltött napokról. Ám ahogy szaporodtak a bejegyzések, egyre inkább körvonalazódott: egy korszakváltás éveit éljük. Mikor kezdődik egy új korszak? Amikor a régi fogalmaink már nem működnek, vagy már annyit kell csavargatni rajtuk, hogy egyre távolabb kerülnek a valóságtól. A globalizáció korának fogalmait használjuk - mint például nemzetközi kereskedelem, munkatermelékenység vagy kis- és középvállalkozói szektor -, amelyek egyre nehezebben húzhatók rá a robotok, a digitális óriásvállalatok, az új globális értékláncok, a platformok, a több százmilliósra növekvő felhasználói hálózatok és a dinamikus startupok világára. Talán jobban megérthetjük a körülöttünk zajló átalakulást akkor, ha megfordítjuk a nézőpontot, és abból indulunk ki, amit látunk, egy új korszak legfontosabb jellemvonásaiból.

 
4 200 Ft
Akció: 3 360 Ft
Kezdete: 2017.06.07
A készlet erejéig!
-20%
VILÁGGAZDASÁGTAN

Összeállította: Surányi Béla

DUPress, 2011

 
2 900 Ft
Akció: 2 320 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KOHÉZIÓS POLITIKA ÉS FELZÁRKÓZÁS AZ EURÓPAI UNIÓBAN

Szerző: Kengyel Ákos

Akadémiai Kiadó, 2015

 

Milyen elméleti megfontolások határozzák meg a felzárkózást? Miért alakul ki konvergencia vagy divergencia az egyes régiók és országok fejlődése között? Milyen tényezők határozzák meg egy régió versenyképességét, és hogyan tud ezek fejlesztésére hatni az Európai Unió kohéziós politikája? Milyen fejlettségi különbségek jellemzik az EU tagországait? Hogyan fejlődtek a kohéziós politika szabályozási keretei az elmúlt negyedszázad során, és milyen változásokat fogadtak el a 2014-2020 közötti időszakra vonatkozóan? Milyen intézményi és programkészítési előfeltételei vannak az uniós támogatások felhasználásának?

 
4 500 Ft
Akció: 3 825 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
A TALÁLT PÉNZ

A pénzgyár tündöklése és bukása

A pénzpiacok természetrajza

Szerző: Nicholas Dunbar

Panem Könyvkiadó, 2008

 

A kötet a tudományos pénzügytan fejlődésének, Nobel-díjasai életének és közös vállalkozásuknak, az LTCM tündöklésének és bukásának a regénye. A Long-Term Lapital Management (LTCM) a világ legjelentősebb fedezeti alapja, csődje pedig a világ egyik legnagyobb pénzügyi csődje volt. Alapítói igazi álomcsapat voltak. Százmilliárd dollárnyi, főleg kölcsönből származó eszköz, és a származtatott piacokon 1 billió dollárnyi névértékű ügylet felett rendelkeztek. Kezükben a Nobel-díjas elmélettel szinte minden pénzt kifacsartak a világ pénzügyi piacaiból: sokáig úgy tűnt, hogy az Egyenlet hibátlanul működik.

 
4 900 Ft
-20%
APPLE VS. GOOGLE

Hogyan forradalmasítja életünket a gigászok harca

Szerző: Fred Vogelstein

HVG Kiadó, 2014

 

Az okostelefonok és a táblagépek elterjedése átalakította életünket. A technológiai forradalom középpontjában az Apple és a Google áll: üzletfilozófiájuk és karizmatikus vezetőik révén lesöpörték versenytársaikat a pályáról. A két cég kezdetben szellemi szövetséges és üzleti partner volt, ám hamarosan a piaci küzdőtéren, a bírósági tárgyalótermekben és a felhasználók képernyőin is világszerte harcba kezdtek egymással.

 
3 900 Ft
Akció: 3 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
AZ OKNYOMOZÓ KÖZGAZDÁSZ

Hogyan virágoztathatjuk fel - vagy tehetjük tönkre - egy ország gazdaságát

Szerző: Harford, Tim         

HVG Kiadó, 2014

 

Szegényebbek vagy gazdagabbak leszünk tíz év múlva? Mit tehet egy kis ország a világgazdaság háborgó tengerén? Milyen a jó gazdaságpolitika? A szakemberek mondják a magukét. A mindennapok embere azonban, még ha akarja is, csak nehezen tudja követni a közgazdászok és a gazdaságpolitikusok magasröptű vitáit. Tim Harford, az oknyomozó közgazdász elhatározta, hogy érthető nyelvre fordítja a gazdasági összefüggéseket. Élvezetes és szórakoztató párbeszédre invitál, hogy rávilágítson a bonyolultnak tűnő gazdasági folyamatokra, különösen azok legújabb pszichológiai vonatkozásaira. Tim Harfordnak a HVG Könyvek gondozásában eddig megjelent kötetei: A leleplezett gazdaság, Az élet rejtett logikája, Az alkalmazkodás logikája.

 
3 900 Ft
Akció: 3 120 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
NEMZETKÖZI PÉNZÜGYEK

A Bretton Woods-i rendszer múltja, jelene, jövője

Szerző: Botos Katalin; Halmosi Péter

JATE Press, 2011

 
1 890 Ft
Akció: 1 605 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
VÁLSÁG

Világrendszer-szemléletben

Új Reformkor

Szerző: Miszlivetz Ferenc

Savaria University Press, 2009

 

„…A válság mélységéről, gyökereiről és sokféleségéről, a különféle válságok összefonódásáról és egymást felerősítő hatásáról azonban kevés szó esett. Arról tehát, hogy maga a tőkés világrendszer és nem csupán annak néhány szektora van válságban és kényszerül minden jel szerint alapvető változásokra. Az 1987-ben megjelent Válság kötet pedig éppen ezekre a kérdésekre keresi és részben adja meg a válaszokat. Újraolvasása a reveláció erejével hat: néhány korabeli aktuálpolitikai megjegyzéstől és ideológiai felhangtól eltekintve üzenetei mintha nemcsak a mának, hanem a máról is szólnának. Az itt közölt tanulmányok pedig a 80-as évek elején születtek.

 
3 200 Ft
Akció: 2 560 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A NEMNÖVEKEDÉS DISZKRÉT BÁJA

Szerző: Serge Latouche

Savaria University Press, 2011

 

"...így az utóbbi évtizedben számos olyan civilkezdeményezés jött létre, amely a fenntartható, igazságos és a gyakorlatban is megvalósítható megoldásokat keres a globalizálódó világ sokszoros válságára. A nemnövekedés is egyfajta mozgalomként terjedt el Franciaországban a második évezred elején, követői radikális és kritikus szemlélettel viszonyulnak a Föld erőforrásainak véges voltát figyelmen kívül hagyó, korlátlan növekedésen alapuló, termelésközpomtú, elidegenedett fogyasztói társadalmunkhoz.

 
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
HOSSZÚ FAROK

A végtelenválaszték átírja az üzlet szabályait

Szerző: Anderson, Chris    

HVG Kiadó, 2007

 

Az online korszakba lépve végérvényesen megváltoztak a kereskedelem játékszabályai. A sikertermékek már nem képviselnek olyan gazdasági hatalmat, mint korábban. És vajon hová mennek a hűtlen fogyasztók? Úgy szóródnak szét, ahogy a piac is számtalan apró szegmensre darabolódik fel. A Google, Amazon, iTunes és eBay csak néhány példa arra, hogy a kis piacok összessége bizony jól kiaknázható. A HVG Könyvek kötete korunk meghatározó üzleti tanulmánya.

 
4 500 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
INDIA

A végletek birodalma

Szerző: Folk György           

HVG Kiadó, 2007

 

Miközben indiai cégek sorra vásárolnak fel nyugati vállalatokat, és az indiai milliárdosokat a világ leggazdagabb üzletemberei között jegyzik, Indiában százmilliók élnek napi 1 dollárnál kevesebből. Több indiai várost – például Bangalort – a világ információtechnológiai központjai között tartanak számon, míg az 1,2 milliárdos lakosság 35%-a írástudatlan. Folk György közgazdászként éveket töltött Indiában. Hiteles beszámolója a kultúra és az üzleti élet határmezsgyéjén mozog, könyvében szó esik történelemről, vallásról, társadalomról. Ismerje meg ezt a csodálatos országot úgy, ahogy ő bemutatja!

 
4 200 Ft
Akció: 3 360 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
NEM SZOKVÁNYOS GAZDASÁGPOLITIKÁK

Szerző: Bod Péter Ákos

Akadémiai Kiadó, 2014

 

Hogy is jutottunk ide? És hova vezet mindez? - Aligha van időszerűbb és gyakoribb kérdés, amivel a válságot követő, a bevett közgazdasági közelítésekkel szembeni külön útját hangoztató - vagy éppen csak gyakorló - európai gazdaságpolitikák elemzői akarva-akaratlanul is szembesülnek. E kötetben a részt vevő megfigyelő történeti és elméleti mérlegen értékeli az elmúlt évtizedek magyar teljesítményét, izgalmas együtt gondolkodásra és néha kemény vitára is invitálva a való élet kérdéseire érzékeny olvasók széles körét.

 

Csaba László akadémikus

 
3 990 Ft
Akció: 3 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A GLOBALIZÁCIÓ PARADOXONA

Demokrácia és a világgazdaság jövője

Szerző: Dani Rodrik

Fordító: Felcsuti Péter

Corvina Kiadó, 2014

 

Dani Rodrik, a Harvard Egyetem közgazdászprofesszora világszerte nagy feltűnést keltő új kötetében a válságot követő időszak útkeresésének egyik legaktuálisabb kérdésével, a demokrácia és a globalizáció viszonyával és az ebből adódó dilemmákkal foglalkozik. Könyvének központi kérdése: vajon fennáll-e a veszélye annak, hogy a globalizáció jelenlegi, hiperglobalizációnak nevezett szakasza aláássa a nemzeti keretek között működő demokráciát. A szerző újszerűen tárgyalja az állam és a piac viszonyát, ami a közgazdaságtan egyik leginkább vitatott kérdése. Végigvezeti az olvasót a kapitalizmus háromszáz éves történetén, hogy levonja a következtetést: a piac és az állam kiegészítik, nem pedig helyettesítik egymást.

 
3 990 Ft
Akció: 3 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
VÁLSÁG ÉS MEGÚJULÁS

Múlt, jelen és jövő a világgazdaságban

Szerző: Szanyi Miklós

Akadémiai Kiadó, 2013

 

Ebben a jubileumi kötetben máig tartó időutazásra teszünk kísérletet. A világgazdaság néhány kiválasztott területének kutatási eredményeit követjük nyomon az 1970-es és 1980-as évektől napjainkig. A kötetben szereplő nyolc tanulmány egy-egy korabeli kutatási jelentés rövid bemutatásával indul, kiemeli ezeknek az elemzéseknek a mai napig helytálló megállapításait, értékeit. Ezt követően ugyanannak a témának egy mai viszonyokra vonatkozó elemzése következik, amely arra is törekszik, hogy bemutassa a mai folyamatok és a megelőző évtizedek jelenségei közötti összefüggéseket. Ezzel a módszerrel konkrét példákon keresztül tudjuk bemutatni egyrészt a világgazdasági folyamatokban megfigyelhető hosszabb távú tendenciák érvényesülését, másrészt azt is, hogy ezek feltárásában, a folyamatok jövőbeli várható továbbfejlődésének előrejelzésében a VKI kutatói milyen eredményeket tudtak elérni.

 
4 770 Ft
Akció: 4 295 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
GAZDASÁGPOLITIKÁK VILÁGVÁLSÁG IDEJÉN

Baccalaureus Scientiae sorozat

Szerkesztette: Veress József

Typotex Kiadó, 2013

 

„A 2009-ben megjelent Gazdaságpolitika a globalizált világban című kötet a modern gazdaságpolitika elméleti kérdéseinek tárgyalása mellett ország tanulmányokkal is jelentkezett abban az időben, amikor a gazdasági és pénzügyi világválság éppen kezdett kiteljesedni. Egy könyv élettartamát többek között az határozza meg, hogy az abban tárgyalt összefüggések mikor és mennyit veszítenek relevanciájukból. Noha szerénytelennek tűnik is, mai szemmel sem állunk rosszul. Új könyv kiadása még nem indokolt. A világválságban is van még bőven erő. A gazdaságpolitika terrénumához tartozó jelentős események számossága viszont indokolttá teszi, hogy a velem dolgozó oktatói-kutatói közösség és jómagam véleményt formáljunk a legfontosabb dilemmákról és országfejleményekről – jelenmunka segítségével. Kötetünk célja, hogy a korábban kiadott hivatkozott munka, illetve a most útjára bocsátott könyv együttesen képezze bázisát egy, talán sajátos gazdaságpolitikai véleménycsokornak, továbbá egy hosszú éveken át érlelt oktatási koncepciónak.”

 

Veress József

 
3 500 Ft
Akció: 3 150 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
GAZDASÁGPOLITIKA A GLOBALIZÁLT VILÁGBAN

Baccalaureus Scientiae sorozat

Szerkesztette: Veress József

Typotex Kiadó, 2009

 

"A globalizáció olyan, alapvetően hatalmi-gazdasági természetű folyamat, amelynek során a világgazdaság legerősebbé váló szereplői a legjelentősebb nemzetközi intézményeken keresztül, az adott és általuk formált jogi keretek között, saját érdekeik alapján egységesítik és általános érvényűvé teszik a gazdasági és politikai szabályokat." (Veress József)

 

A gazdaságpolitika mint egyetemi stúdium több tekintetben is különbözik a hagyományos közgazdasági diszciplínáktól.

 

Először is: nincsenek tértől és főleg időtől függetleníthető ismereteket tartalmazó, bárhol oktatható alapkönyvek. Vannak természetesen általánosan érvényes ismeretek és összefüggések, azonban a csak ezeket tartalmazó tananyagok emészthetetlenül száraznak és unalmasnak tűnnének a hallgatók szemében. Éppen ezért egy-egy, a gazdaságpolitika egészével foglalkozó átfogó munka mindig tartalmaz jó néhány specialitást.

 
4 900 Ft
Akció: 4 165 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A GAZDASÁGPOLITIKA NAGY ELOSZTÓRENDSZEREI

Baccalaureus Scientiae sorozat

Szerkesztette: Veress József

Typotex Kiadó, 2009

 

A tankönyv a Gazdaságpolitika BA/BSc-szintű oktatásához nyújt segítséget. Alapszinten – a képzés filozófiája szerint – elemi szintű ismeretekkel kell kezdenünk, és a gyakorlatias képzésre kell helyeznünk a hangsúlyt. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán sokat törtük a fejünket, miképpen tudnánk eme kettős kritériumnak eleget tenni a gazdaságpolitika kapcsán.

 
2 600 Ft
Akció: 2 210 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
EURÓPAI GAZDASÁGI ÉS POLITIKAI FÖDERALIZMUS

Szerző: Marján Attila

Dialóg Campus Kiadó, 2013

 

Az euró stabilizálásához elengedhetetlen valódi gazdasági unió létrehozására, amibe beletartozik az adóharmonizáció, egy külön Eurózóna-költségvetés és esetleg a politikai unió valamilyen formája is, nem minden tagország lesz képes vagy hajlandó, ezért az Európai Unió minden bizonnyal egy többsebességes modell irányába indul el. Marján Attila legújabb könyve a politikai és gazdasági föderalizmus elvi áttekintése mellett megvizsgálja Európa gazdasági és politikai föderalizálódásának előfeltételeit, akadályait, következményeit és kitér arra is, hogy az Egyesült Államok történeti fejlődése mennyiben szolgálhatna alapul mindehhez. A szerző áttekinti Németország válságkezelésben játszott szerepét, illetve a német-francia tandemnek az európai föderalizmushoz való viszonyát is, és részletesen elemzi a szorosabb gazdasági integráció irányába eddig tett intézkedéseket csakúgy, mint a politikai unióra vonatkozó elképzeléseket.

 
3 680 Ft
Akció: 3 130 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
GLOBALIZÁCIÓ ÉS NEMZETI PIACOK

Liberális felfogások

Szerző: Magas István

Napvilág Kiadó, 2007

 

A globális kapitalizmussal itt Közép-Kelet-Európában valahogy úgy vagyunk, mint a jegyben járást követően, a házasság első, “kijózanító” éveiben, amikor is kialakul a “se-vele-se-nélküle” de inkább-vele érzés. Magyarország régi-új kapitalizmusélménye is valami hasonló volt, amennyiben e térség hamar magához ölelte a globalizációt (amelyhez persze kellett egy, a fejlett világ által kinyújtott ölelő kar is), és rövid úton megismerte a globális fejlődéssel járó árnyoldalakat. Ez utóbbiakból szintén van ugyanis bőven.

 
3 600 Ft
-10%
MINDEN EGÉSZ ELTÖRÖTT

Szerkesztette: Muraközy László

Akadémiai Kiadó, 2013

 

Könyvünk az Akadémiai Nívódíjas Gazdaságpolitikai kerekasztal sorozatnak immár a hatodik kötete. A kötet szerzői komparatív közelítésben elemzik Magyarország növekedési lehetőségeit, annak európai feltételrendszerét.  Mint az Útteremtés és útfüggőség válságos környezetben alcím is utal rá, olyan pályát kell találnunk, amely - tanulva a sikeres nemzetközi tapasztalatokból - szakít a lemaradást konzerváló és erősítő magyar gyakorlattal.

 
3 950 Ft
Akció: 3 555 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A JÓZAN OPTIMISTA

A jólét evolúciója

Szerző: Ridley Matt

Akadémiai Kiadó, 2012

 

A világvége megint elmarad… Kétszáz éve a pesszimisták uralják ugyanis a közbeszédet, és folyamatosan azt hirdetik, hogy minden egyre rosszabb, és a jövőben bizonyosan csak még rosszabb lesz. A valóságban azonban azt látjuk, hogy az élet összességében - minden vélt és valós nehézség ellenére - fokozatosan jobbá válik, még ha nem is olyan tempóban és nem annyira általánosan, mint szeretnénk.

 
4 200 Ft
Akció: 3 780 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
FÖLDOBOTT KŐ?

Akadémiai Kiadó, 2012

 

Könyvünk az Akadémiai Kiadó Gazdaságpolitikai kerekasztal sorozatának immár az ötödik kötete. A sorozat 2011-ben Akadémiai Nívódíjban részesült. A szerzők most is hosszabb távú közelítésben, történelmi és nemzetközi összefüggéseibe helyezve elemzik Magyarország helyzetét, tárják fel a gazdaság, a társadalom, a gazdaságpolitika különböző rétegeit, ahogyan ezt a Tények és tendenciák a 21. században alcím is jelzi.

 
3 750 Ft
Akció: 3 375 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
ÁLLAMOK KORA

Az európai modell

Szerző: Muraközy László

Akadémiai Kiadó, 2012

 

Akit nem elégítenek ki az állam szerepéről szóló hangzatos frázisok, hanem meg akarja ismerni a tényeket - számszerű adatok impozáns tömegét találhatja meg Muraközy László könyvében, jól áttekinthető táblázatokba és ábrákba rendezve. Aki viszolyog az előítéletek által sugalmazott retorikák közötti süket vitáktól - tárgyilagos és pártatlan eligazítást kaphat az eszmei áramlatokról ebben a műben. Aki nem elégszik meg egy kis ország problémáinak befelé forduló, provinciális vizsgálatával, vegye kézbe az Államok korát, amely a nagy történelmi folyamatokba, az egész világra ható tendenciákba beleágyazva világítja meg az állam szerepének változásait. A könyv a legjobb pillanatban jelent meg.

 

Kornai János, a Harvard és a Corvinus egyetem emeritus professzora

 
4 850 Ft
Akció: 4 365 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
RÉGIÓK A VILÁGGAZDASÁGBAN

Szerkesztette: Majoros Pál

Perfekt Kiadó, 2011

 

„Nem vagyunk egyedül” – ez könyvünk vezérgondolata. A magyar gazdaság külső környezete lényegesen megváltozott az elmúlt években. Kiemelt figyelemmel fordultunk az Európai Unió felé, s így maradt ez tagságunk első időszakában is, pedig az Európai Unión kívüli térségekkel, gazdasági erőközpontokkal is saját jellegzetességeik, fontosságuk alapján kell kapcsolatainkat ápolnunk, és erre az uniós tagság keretei között is vannak lehetőségeink.

 

 
3 890 Ft
-10%
CRISIS IN ECONOMICS?

Studies in European Political Economy

Szerző: Csaba László

Akadémiai Kiadó, 2009

 

Professor Csaba raises in this timely book the crucial issues - for theory and policy - which emerge from the current crisis and its implications for old and new Europe alike. He displays an unusual skill in combining rigorous analysis with ambitious generalisations as well as a great deal of respect for facts with advocating challenging theories. He adds to all this a historical perspective. I warmly recommend it to a wide group of readers: professional economists, political scientists, policy makers - but also for academics, teachers and students.

 

Professor of Economics Lámfalussy Sándor, former President of BIS/Basel, and founding President, European Monetary Institute/Frankfurt, Professor of International Economics, Université Catholique de Louvain, Belgium

 
5 950 Ft
Akció: 5 355 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
OROSZORSZÁG KÉT VILÁG KÖZÖTT

Szerkesztette: Simai Mihály

Akadémiai Kiadó, 2011

 

A kötetben közölt tanulmányok bemutatják a Szovjetunió szétesése nyomán létrejött új orosz állam első húsz évének sikereit és kudarcait, demográfiai viszonyait, iparának, mezőgazdaságának és tudományos fejlődésének fontosabb tényezőit. Hangsúlyosan foglalkoznak a változások társadalmi, politikai és gazdasági hátterével, kedvező és kedvezőtlen következményeivel, Oroszország világgazdasági és világpiaci reintegrálódásával, formálódó globális szerepével a multipolárissá váló hatalmi rendszerben. Az Orosz Föderáció és a jelentősebb partnerek érdekviszonyai alapján is elemzik a kapcsolatok alakulását a világ főbb államaival, az Egyesült Államokkal, az Európai Unióval, Kínával és más ázsiai országokkal. Részletesen vizsgálják a nemzetközi társaságok befektetéseinek alakulását Oroszországban és az orosz vállalatok külföldi expanzióját. Kiemelt hangsúlyt kap a kötetben két további téma: Oroszország szerepe a globális energiagazdaságban, valamint az Orosz Föderáció és Magyarország nemzetközi gazdasági és politikai kapcsolatait formáló tényezők áttekintése a kezdetektől napjainkig

 
4 950 Ft
Akció: 4 455 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A GLOBÁLIS ÉS REGIONÁLIS INTEGRÁCIÓ GAZDASÁGTANA

Szerzők: Benczes István, Kengyel Ákos, Kutasi Gábor, Nagy Sándor Gyula , Palánkai Tibor

Akadémiai Kiadó, 2011

 

A könyv a globális és a regionális integrációt komplex módon tárgyalja. Az utóbbi időszakban az integrációkutatás új irányaként jelentek meg az „összehasonlító regionális integrációs tanulmányok”, tankönyvünk célja a témakör magyarországi bevezetése. Az integráció gazdaságtanának egyik alapkérdése az integráció előnyeinek és hátrányainak (cost-benefit) azonosítása és mérése, de ezen túlmenően kísérletet teszünk az integráció folyamatának, az integráltságnak, az integrációs politikák hatékonyságának, valamint az integrációérettségnek az elemzésére és mérésére is. A tankönyvet a nemzetközi gazdasági kapcsolatok és a nemzetközi tanulmányok mesterszakos, valamint doktori hallgatóinak ajánljuk valamennyi magyar egyetemen. Nemcsak közgazdasági, hanem más karokon is használható, s remélhetően szélesebb szakmai és olvasói érdeklődést is kielégít.

 
4 750 Ft
Akció: 4 275 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
KOHÉZIÓ ÉS FINANSZÍROZÁS

Az Európai Unió regionális politikája és költségvetése

Szerző: Kengyel Ákos

Akadémiai Kiadó, 2008

 

Milyen tényezők határozzák meg egy régió versenyképességét és hogyan tud ezek fejlesztésére hatni az Európai Unió? Hogyan működik a közös regionális politika? Milyen szabályozási változásokat fogadtak el a 2007-2013 közötti időszakra vonatkozóan? Milyen hatást gyakorolnak az uniós támogatások a kevésbé fejlett tagországok felzárkózására? Hogyan hatnak az EU más közös politikái, illetve a világgazdaságban lejátszódó, a fejlődést meghatározó új folyamatok? Milyen intézményi és programkészítési előfeltételei vannak a támogatások felhasználásának? Milyen problémák jellemzik az unió közös költségvetésének működését és hogyan értékelhető a költségvetés napjainkra kialakult szerkezete? Milyen elmozdulásra lenne szükség az egyes politikák uniós szintű finanszírozásában ahhoz, hogy a közös költségvetés számottevő hatást tudjon gyakorolni az európai gazdaság gyorsabb fejlődésére, versenyképességének javulására? Milyen uniós forrásokra jogosult Magyarország? Milyen változásokon ment keresztül a magyar fejlesztéspolitika az elmúlt évtizedben? A könyv többek között ezekre a kérdésekre keresi a válaszokat és elemzi az Európai Unió egészének fejlődését is befolyásoló regionális politika és az uniós közös költségvetés problémáit, változási irányait.

 
4 450 Ft
Akció: 4 005 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
KÍNA ÉS A VÁLSÁG

Szerzők: Juhász Ottó, Inotai András

Akadémiai Kiadó, 2010

 

A mű szerves folytatása a 2009-ben, ugyancsak az Akadémiai Kiadó gondozásában megjelent, A változó Kína kötetnek. A korábbi kutatásokra alapozva egyrészt Kína belső politikai, gazdasági és társadalmi fejlődésének válságállóságát, illetve a válság első szakaszára adott kínai válaszokat vizsgálja. Másrészt a kötet kiemelt figyelmet szentel Kína nemzetközi kapcsolatainak a legfontosabb kétoldalú viszonylatokban, valamint az ország növekvő jelentőségének a multilaterális együttműködésben, amit a globális pénzügyi és gazdasági válság egyértelműen felértékelt. Valamennyi tanulmány kiemelten kezeli a válság első szakaszának hatását Kína belső és nemzetközi stratégiájának, valamint szerepvállalásának alakulására, ami alapvetően befolyásolja vagy akár meg is határozza a következő évtizedek világpolitikai és világgazdasági fejlődésének irányát.

 
3 750 Ft
Akció: 3 375 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
VILÁGGAZDASÁGI RÉGIÓK

Szerzők: Bassa Zoltán, Buzás Sándor, Ludvig Zsuzsa, Majoros Pál, Székely-Dobi András, Szigetvári Tamás

Perfekt Kiadó, 2004

 

A kötet bemutatja a világgazdaságban kiemelkedő szerepet játszó EU-n kívüli régiók – Észak-Amerika, Japán, Oroszország, Kína, a fejlődő országok, India, Délkelet-Ázsia, Latin-Amerika, Afrika, Közel-Kelet – gazdaságának főbb jellemzőit, erősségeit és gyengeségeit. Szóba kerülnek továbbá ezen területek kulturális gyökerei és történelmük meghatározó eseményei is. A szerzők a szakterületük elismert kutatói – többen az MTA Világgazdasági Kutatóintézetének munkatársai –, akik célul tűzték az egyes témákban az átfogó háttér felvázolása mellett a naprakész, aktuális ismeretek prezentálását is. 

 
3 200 Ft
-15%
  NEMZETKÖZI GAZDASÁGTAN I. - NEMZETKÖZI KERESKEDELEM ÉS VERSENYKÉPESSÉG

Szerző: Bozsik Norbert

Saldo Kiadó, 2011

 

A könyvben a standard elméleti ismeretanyag bemutatásán kívül feldolgozásra kerüljtek a korszerűbb irodalmak és statisztikai adatok is, amit számos esettanulmány fűszerez.

 

A két könyv a nemzetközi gazdaságtan főbb témaköreit mutatja be önálló fejezetekben.

Ezek az általános gyakorlatnak megfelelően két nagy csoportra oszthatók. Az első kötet a nemzetközi kereskedelem és versenyképesség; a második kötet pedig a nemzetközi pénzügyek, és a nyitott gazdaság makroökonómiájának kérdéseivel foglalkozik.

Részleteit tekintve az egyes fejezetekben az alábbi témák kerülnek bemutatásra.

 

 
2 500 Ft
Akció: 2 125 Ft
Kezdete: 2016.05.01
A készlet erejéig!
-15%
NEMZETKÖZI GAZDASÁGTAN II. - ÁRFOLYAMOK ÉS PÉNZÜGYEK

Szerző: Bozsik Norbert

Saldo Kiadó, 2011

 

Az általános gyakorlatban a nemzetközi gazdaságtan két egymástól jól elhatárolható részre osztható. Az első rész a nemzetközi kereskedelem kérdéseivel foglalkozik, ez a könyv első kötetében került bemutatásra.

 

A Nemzetközi gazdaságtan második kötete a nemzetközi pénzügyek témakörét öleli fel.

A könyv első fejezetében a termelési tényezők nemzetközi áramlásának elméleti összefüggései kerülnek bemutatásra. A fejezet a két alapvető termelési tényező a munka és a tőke nemzetközi mozgását elemzi.

 

 
2 200 Ft
Akció: 1 870 Ft
Kezdete: 2016.05.01
A készlet erejéig!
-15%
  NAPKELTÉTŐL NAPNYUGTÁIG - KÍSÉRLETEK A JAPÁN SIKERGAZDASÁGI MODELL MEGÚJÍTÁSÁRA

Szerző: Kiglics István

ELTE Eötvös Kiadó Kft., 2011

 

A japán gazdaság bonyolult, akadozó és így hosszú ideig tartó, még ma sem befejezett átalakulási folyamatát kíséri figyelemmel a jelen kötet, amit a szerző Kiglics István megfigyelőként, krónikásként kísérhetett figyelemmel. 25 év tapasztalatait összegezve született meg a Napkeltétől napnyugtáig című könyv. ,,A XIX. század második felében nyitó és felzárkózási törekvéseiről ismert Japán a II. világháború során elszenvedett kijózanító vereség után olyan gazdaságfejlődési pályára talált és olyan fejlesztési iramot diktált amellyel az 1980-as évek végéig sikert sikerre halmozva ejtette ámulatba a világot. Meglepő lehet az előbbiek után, hogy a mai japán gazdaság számos sebből vérzik" - írja a szerző bevezetőjében.

 
3 500 Ft
Akció: 2 975 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
EURÓPA JÖVŐJE. REFORM VAGY HANYATLÁS

Szerző: Alesina, Alberto; Giavazzi, Francesco

Gondolat Kiadó, 2008

 

Amennyiben Európa mihamarabb nem cselekszik, további gazdasági és politikai hanyatlása szinte elkerülhetetlen - ez a provokatív tézise a szerzők művének. A két olasz származású, de évtizedek óta Amerikában élő és oktató közgazdász szerint átfogó reformok nélkül a kontinentális Európa védett, túlszabályozott gazdaságai továbbra is lassulni fognak, politikai befolyása elhanyagolható válik. Ez nem azt jelenti, hogy a mai virágzó európai országok elszegényednek, de azt igen, hogy világösszefüggésben lényegtelenné válnak. A szerzők körvonalazzák, szerintük mit kellene tenniük az európaiaknak ahhoz, hogy elkerüljék ezt a sorsot. Javaslataik a munkamoráltól kezdve a jóléti rendszereken át a kormányzatok szerepéig terjednek.

 
2 390 Ft
Akció: 2 030 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KÖZÉP- ÉS DÉLKELET EURÓPA AZ EZREDFORDULÓN

Szerző: Illés Iván

Dialóg Campus Kiadó, 2002

 

A könyv magyar nyelven elsőként mutatja be átfogóan a Lengyelországtól Albániáig terjedő közép- és dél-kelet-európai térség elmúlt évtizedbeli átalakulását, valamint európai integrációjának feladatait, esélyeit. A figyelmet kevésbé a jól ismert politikai, mint inkább a gazdasági, társadalmi, közigazgatási és környezeti folyamatokra fordítja. Elemzi a privatizáció, a mezőgazdasági átalakulás, a városi és vidéki területek fejlődésének azonosságait és országok közötti különbségeit. Nagy figyelmet szentel a folyamatok egyes országokon belüli differenciálódásának, az egyes régiók sajátos fejlődésének és problémáinak. Tágabb környezetünk átalakításának összehasonlító bemutatása megkönnyíti a hazai folyamatok reálisabb értékelését is, ezért a könyv szélesebb olvasói kör érdeklődésére tarthat számot. A gazdasági és a regionális folyamatokra helyezett súlypontja révén pedig jól felhasználható a gazdasági és földrajzi felsőoktatásban.

 
5 980 Ft
Akció: 5 085 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  BEVEZETÉS A NEMZETKÖZI INTÉZMÉNYEK ÉS SZERVEZETEK VILÁGÁBA

Szerzők: Herencsár Lajos, Schottner Krisztina, Vasali Zoltán

L’Harmattan Kiadó, 2006

 

A tankönyv első fejezeteiben a nemzetközi szervezetek és intézmények csoportosításával, közös jellemzőinek ismertetésével foglalkozunk. Ezután kerül sor a különböző szervezetek felépítésének, működésének részletes jellemzésére és a nemzetközi rendszerben betöltött szerepének bemutatására.

A téma multidiszciplináris jellege miatt néhány szervezetnél az alapvető ismeretek közvetítése és rendszerezése volt a cél, ezeket az ismereteket más tárgyak keretében fogják a hallgatók mélyíteni.

 

 
2 600 Ft
Akció: 2 080 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
AZ OFFSHORE HALÁLA - Elfogyott

Második, javított kiadás

Szerző: Brother Layman

Magánkiadás, 2011

 

A szerzők egyetemi oktatók és multinacionális cégeknél gyakorlatot szerzett szakemberek, akiknek munkája az első olyan Magyarországon megjelent komplex írás, amely az offshore céges megoldásoknak nem a vélt előnyeit, hanem - épp ellenkezőleg - használatuk valós veszélyeit, sőt az ilyen cégek használatának teljes illegalitását mutatja be.

Mindezt teszi a fejlett OECD, ill. Európai Uniós országok gyakorlatát bemutatva, beleértve adóhivatali eljárásukat és bírósági ítélkezésüket is, melyekkel az offshore-ozás gyakorlatát megszüntetésre ítélték. Mivel az ezen eljárásokat megalapozó OECD-s adójog Magyarországon is be van építve a jogrendszerbe, így igen rövid időn belül a magyar hatóságok is eszerint kell, hogy eljárjanak - kötelezően figyelme bevéve például az Európai Közösség Bíróságának vonatkozó ítéleteit. S mivel az offshore-cég az adócsalás bűncselekményét leplező, majd ezen vagyont már legálisnak láttató befektetői/felhasználói szerepben jelenik meg a gazdaságban, így a pénzmosást is megvalósítják vele tulajdonosai/irányítói.

 
15 000 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.