Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Ifjúsági irodalom 14 év felettieknek

Fő kategória >Gyermek- és ifjúsági könyvek >Ifjúsági irodalom 14 év felettieknek

Sorrend:

-20%
AZ ÓCEÁN MÉLYÉN

Szerző: Neal Shusterman

Tilos az Á Könyvek, 2017

 

MINDIG AZ A LEGFÉLELMETESEBB, AMIRŐL A LEGKEVESEBBET TUDUNK

Az óceán mélyén című regény 2015-ben összesen tíz különböző díjat nyert az Egyesült Államokban, köztük a legrangosabb irodalmi elismerést, a Nemzeti Könyvdíjat is. A fantasyk és disztópiák szerzőjeként ismert Neal Shusterman új regénye viszont távolról sem a képzelet szüleménye. Egy fiúról szól, aki alámerül a világ legmélyebb pontjára. Tengeralattjáró és védőfelszerelés nélkül. Mit tehet egy szülő, amikor a fia azt állítja, hogy valaki meg akarja ölni? Kihez fordulhat egy gyerek, amikor úgy érzi, hogy szülei helyét álruhás szörnyek vették át?

 
3 490 Ft
Akció: 2 790 Ft
Kezdete: 2017.09.04
A készlet erejéig!
-15%
ALASKA NYOMÁBAN

Első pia, első balhé, első csaj, utolsó szavak

Szerző: John Green

Gabo Könyvkiadó, 2017

 

A tizenhat éves Miles Haltert elbűvölik a híres emberek utolsó mondatai és unja otthoni biztonságos életét. A középiskola után rábeszéli szüleit, hogy írassák be egy bentlakásos iskolába. Itt ismerkedik meg Alaska Younggal, az okos, vicces és halálosan szexi lánnyal, valamint Chippel, az ösztöndíjas zsenivel, aki kollégiumi szobatársa lesz.

Százhuszonnyolc nap alatt Miles élete gyökeresen megváltozik, miközben Alaskát önpusztító viselkedése a végső tragédia felé sodorja.

 
3 490 Ft
Akció: 2 965 Ft
Kezdete: 2017.06.11
A készlet erejéig!
-15%
THIS SONG WILL SAVE YOUR LIFE - ÉLD AZ ÉLETED!

Szerző: Leila Sales

Menő könyvek, 2017

 

Azt hiszitek, hogy olyan könnyű megváltozni.

Azt hiszitek, hogy könnyű,

pedig nem az.

 

Elise Dembowski nem riad vissza a kemény munkától. Sőt, kimondottan élvezi. Kivéve talán azt, amikor az addigi legfontosabb feladatra vállalkozik: népszerű lánnyá akar válni. Csakhogy rettenetesen mellélő, és minden a darabjaira hullik körülötte.

 
2 990 Ft
Akció: 2 540 Ft
Kezdete: 2017.06.07
A készlet erejéig!
-15%
THE HATE U GIVE – A GYŰLÖLET, AMIT ADTÁL

Szerző: Angie Thomas

Gabo Könyvkiadó, 2017

 

A tizenhat éves, színes bőrű Starr kettős életet él: az egyik világa a gettó, ahol felnőtt, a másik pedig a menő, külvárosi elitgimi. A két élete közti egyensúly akkor bomlik meg, amikor Starr szemtanújává válik, ahogy legjobb barátját, a fegyvertelen Khalilt lelövi egy rendőr. Minden, amit Starr ezek után mond, felhasználható ellene: tönkreteheti a helyet, ahol él, önmagára és szeretett családjára is veszélyt jelent.

 
3 490 Ft
Akció: 2 965 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-20%
REPOSZT - ARANY JÁNOS VERSEI

Kemény Zsófi válogatásában

Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó, 2017

 

Klasszikus költő és szlemmer? Hogy kerül a csizma az asztalra?

Olvasni jó, verset olvasni még jobb. Mondják, mégis kevés fiatal olvas verseket. Az iskolában letudják a kötelező penzumot, aztán soha többé semmi mást.

 

Arany poros, Petőfi túlzó és idealista, József Attila meg egy lúzer lenne?

 

Ha valakik, akkor a szlemmerek képesek megmutatni a fiataloknak, hogy mennyire érdekesek ma is a száz-százötven évvel ezelőtt írt versek. Kemény Zsófi versválogatása és a versek kommentjei arról győznek meg: Arany János menő, és nem érdemes félresöpörni.

 
1 999 Ft
Akció: 1 600 Ft
Kezdete: 2017.11.11
A készlet erejéig!
-15%
MINDEN, MINDEN

Szerző: Nicola Yoon

Gabo Könyvkiadó, 2017

 

Nagyon ritka, de nagyon híres betegségben szenvedek. Gyakorlatilag az egész világra allergiás vagyok. Sosem lépek ki a házból. Már tizenhét éve. Csak anyu és az ápolónőm, Carla van itt velem.

Aztán egy napon egy költöztető cég teherautója áll meg a szomszéd ház előtt. Kinézek az ablakomon, és akkor meglátom őt. Magas, vékony, és csak feketét visel – fekete a pólója, a nadrágja, az edzőcipője, sőt még a kötött sapkája is, ami alól egyáltalán nem lóg ki a haja. Észreveszi, hogy őt figyelem, és megakad rajtam a tekintete. Csak nézzük egymást. Olly a neve.

 
3 490 Ft
Akció: 2 965 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
CSAK A BAJT HOZOD RÁM

Szerző: Stephanie Tromly

Ventus Libro Kiadó, 2017

 

Digby és Zoé, a két gimnazista nyomozásának és szerelembe esésének cseppet sem romantikus, inkább vicces és veszélyes története.

Amikor az ember arra készül, hogy Digby barátjaként túléljen egy átlagos napot, az nem sokban különbözik attól, mint ha az apokalipszist készülne túlélni.

Amikor Digby először becsönget, Zoe Webster nincs különösebben elragadtatva. Digby goromba, okos, és nem tűr ellentmondást. Mire Zoe észbe kap, máris nyakig ül abban a vicces és veszélyes eseményfolyamban, amely egy gimnazista lány elrablása ügyében folytatott nyomozáshoz vezet. Ennek az emberrablásnak pedig talán köze lehet ahhoz, hogy nyolc évvel ezelőtt tragikus körülmények között eltűnt Digby húga is.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A MACSKÁT VISSZAFELÉ SIMOGATJÁK

Szerző: G. Szabó Judit

Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó, 2016

 

1971-ben vehették először kézbe ezt a könyvet az olvasók. Akkori és mai kamaszok is egymás kezéből kapkodják ki, és a pad alatt olvassák. Semmit nem változott. Fésületlen szereplői fésületlen mondatokban beszélnek, görbén néznek a felnőttekre és egymásra, élesen látnak, és élesen fogalmaznak. Kínos helyzetekbe keverednek, játsszák a felnőttet, zavarukban vörösödnek, nyerítve röhögnek. Az olvasó pedig magára ismer, és választhat: vörösödik vagy nyerít.

 
2 299 Ft
Akció: 1 830 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
PANTHERA - A HÓGÖMB FOGSÁGÁBAN

Szerző: Kertész Erzsi

Pozsonyi Pagony, 2016

 

Az év legjobb magyar kalandregénye az ismert pszichológus szerző újabb regénye izgalom, nyomozás, barátság, túlélés lebilincselő olvasmány a Rumini után és az Időfutár előtt.

Adva van

egy titokzatos, párduc alakú hegy (a Panthera)

egy csapat gyerek (Gekkó, Vince, Hétfejű Helga, Virág, Noémi, na és persze Kismukk, aki az egész történetet feljegyzi az utókornak)

egy kezdetektől fogva gyanús hegymászó (Meredek Johnny), egy barátnő (Lavínia),

egy kutya (Everest)

egy talpraesett portás néni (Rozika)

és egy igen furcsa szerkezet, ami bárkit és bármit tetszőleges méretűvé tesz (az Átméretező) Az egész csak egy hegymászó szakkörnek indult

 
2 990 Ft
Akció: 2 540 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
STAND UP!

Egy majdnem normális család 1.

Szerző: Molnár T. Eszter

Tilos az Á Könyvek, 2016

 

Akinek egy szomorú stand-upos az apja, rossz arcokkal kavar a nővére, antiszociális az öccse, a nagynénje meg mindenbe beleszól, az nem véletlenül tölti a vasárnapokat egy kutyamenhelyen. Bakos Virágnak elég oka lenne rá, hogy magába forduljon, de szerencsére nemcsak a humora jó, hanem van egy hűséges aranyhörcsöge, pár jó fej osztálytársa és egy igazi barátnője is.Aztán egyszer csak nyomulni kezd rá az a két srác, akiknek a legkevésbé kellene. Virág hamarosan a társaság peremén találja magát, megtapasztalja a féltékenységet és a kirekesztést, ám egy szétesőfélben lévő család egyetlen normális tagjaként nem sok ideje van sajnálni magát. Tanítás után vacsorát főz, leleplez egy rablóbandát, vagy az apját hozza össze egy szimpatikus nevelőanya jelölttel. Csak ezek után jut ideje elgondolkozni azon, hogy mennyit ér a barátság, és érdemes-e bevállalni a sebezhetőséget a szerelemért cserébe.

 
2 990 Ft
Akció: 2 540 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MOST MÁR IGAZÁN

Egy majdnem normális család 2.

Szerző: Molnár T. Eszter

Tilos az Á Könyvek, 2016

 

Lehet, hogy Bakos Virág a legviccesebb lány az osztályban, de vannak hetek, amikor neki sem jön össze semmi. Naná, hogy nem a madarászás vagy a kutyasétáltatás az oka annak, hogy padlón van. De tényleg, mit kell csinálni, ha egy bombanő hajt a pasidra? És ha kiakadsz, mert állandóan szívatják a legjobb barátodat? Miért van folyton romokban a baráti társaság, és különben is, hogyan hívhatnád fel magadhoz a haverjaidat, ha a nővéred állandóan csipkekombinéban járkál a lakásban? Na, persze, még ott van az apád is, aki egy piás humorista, de ki van bukva, és egyetlen jó poén sem jut az eszébe. Nem kicsi a tét Virágéknál: könnyen kitörhet a teljes káosz. Vagy van még esély normális családdá válni?

 
2 990 Ft
Akció: 2 540 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
NINCSENAPÁM, SEANYÁM

Szerző: Szabó Borbála

Tilos az Á Könyvek, 2016

 

Ha egy szobából nincs kiút, ha az életünk egy árulástól csöpögő cseppkőbarlang, ha tohonya élettárs-zsírszobrok feszülnek az ajtónknak, még akkor is meglepő menekülési iránynak tetszik a 20. század elejének magyar irodalma. Karinthy és Kosztolányi, a két macska, akikben a főhős tinédzserleány lelki társait, legjobb barátait és mókakomáit tiszteli, pótolni hivatott az elvált apát, a saját függőségével küzdő anyát és a többi családi árulót. ­Szabó ­Borbála regényében mindenki Geréb A Pál utcai fiúkból, és a címadásra sincs esélyesebb jelölt József Attilánál.

 
2 690 Ft
Akció: 2 285 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MADÁRTEJ

Kulcs könyvek

Szerző: Balázsi Lili Fanni

Ventus Libro Kiadó, 2016

 

Léna édesapja külkereskedő, ezért mindig utaznak. A vadóc tizenöt éves lány eddig hét országban végezte az iskoláit. Amikor Dél-Koreába utaznak, úgy dönt, a középiskola hátralévő éveit itt folytatja, nem utazik tovább édesapjával. Az új környezetben fel kell találnia magát: barátságokat köt, és folyton bajba kerül, meglepve ezzel a környezetét.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
RETTENETES HELYETTES

Titkok a Lovecraft suliból

Szerző: Charles Gilman

Ventus Libro Kiadó, 2016

 

„Kétfejű szörnyek, óriási csápok, dühös démonok – a Lovecraft suli tényleg egy kicsit ijesztő!” – Ransom Riggs, a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei című könyv szerzője

 

A Valentin-napon szörnyű hóvihar tör ki a Lovecraft Általános Iskola környékén. A tizenkét éves Robert néhány társával az épületben reked. Nincs más választásuk, a suliban kell tölteniük az éjszakát. Éhségüket az ebédlőben talált élelemmel csillapítják, és a tornateremben térnek nyugovóra. De az éjszaka közepén arra ébrednek, hogy harcolniuk kell az ismét támadásba lendülő förtelmes szörnyekkel.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
TÖRTETŐ KÁRTEVŐK

Titkok a Lovecraft suliból

Szerző: Charles Gilman

Ventus Libro Kiadó, 2016

 

„Kétfejű szörnyek, óriási csápok, dühös démonok – a Lovecraft suli tényleg egy kicsit ijesztő!”– Ransom Riggs, a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei című könyv szerzője

 

Senkit ne tévesszen meg barátságos mosolya, sima modora vagy fényesre suvickolt almája! Howard Mergler a diákelnök álcája alatt egy visszataszító rovarszörny, aki csótányok, bolhák, darazsak, legyek és tetvek sokaságát zúdítja a Lovecraft Általános Iskola folyosóira. A tizenkét éves Robert Arthur az egyetlen, aki meg tudja állítani, de ehhez szüksége van a legjobb barátaira: a suli hírhedt kötekedőjére, egy szellemlányra és egy roppant bátor kétfejű patkányra.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
LELKEK KÖNYVTÁRA

Vándorsólyom kiasasszony különleges gyermekei. A történet befejeződik...

Szerző: Ransom Riggs

Kossuth Kiadó, 2016

 

A Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekeiben kezdődött és az Üresek városában folytatódott kaland izgalmas véget ér a Lelkek könyvtárában. A történet elején a tizenhat éves Jacob felismeri nagy erejű, új képességét, és kisvártatva alámerül a történelembe, hogy kimentse különleges társait egy szigorúan őrzött erődből. Jacobot az útján elkíséri Emma Bloom, a lángoló ujjú lány, és Addison MacHenry, az elveszett gyerekeket kiszimatoló kutya.

A mai Londonból a Devil’s Acre, az Ördög Hektárjának, a Viktória-korabeli Anglia legszörnyűbb nyomornegyedének labirintusszerű sikátoraiba utaznak.

 
3 800 Ft
Akció: 3 040 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MILO SZERINT A VILÁG

Szerző: Virginia Macgregor

Athenaeum 2000 Kiadó, 2015

 

A kilencéves Milo Moonnak retinitis pigmentosája van: a szeme egyre romlik, idővel meg is fog vakulni. Egyelőre még egy kulcslyuknyi résen át elég jól látja a világot, olyannyira, hogy sokkal több mindent vesz észre, mint mások. Amikor Milo imádott Nagyiját idősek otthonába kell adni, a kisfiú hamar rájön, hogy sötét dolgok történnek a Nefelejcs nevű intézményben. A felnőttek eleinte nem hisznek neki az illegálisan Angliába menekült, fiatal szír szakács, Tripi kivételével. Másik lelki támasza Hamlet, a házimalac. Milo belevág, hogy leleplezze az otthont igazgató Thornhill nővért...

A kiskamasz Milo önként vállalt küldetése éppen egy nehéz időszakra esik: apja új családot alapít, kilép Milo életéből; anyja depressziós lesz; az iskolában kudarcok és megaláztatások érik, így a gondok fojtogatóvá válnak. Lassacskán azonban - ahogy Milo kezdi elveszteni a szeme világát - feldereng a fény az alagút mélyén...

 
3 990 Ft
Akció: 3 190 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
LÍDIA, 17

Szerző: Gévai Csilla

Tilos az Á Könyvek, 2015

 

Itt van az ősz..., és Lídia ott folytatja az életét, ahol abbahagyta, csak immáron 17 évesen keresi vágyakozva a Nagy Őt és önmagát. A hivatását lassan megtalálja, és arra készül, hogy egyszer menő képregényrajzoló lehessen. Életvezetési tanácsadójaként egy új alak tűnik fel a múltból, Latabár Kálmán, a remek táncos-komikus, és szerencsére érkezik egy zenész fiú is az osztályba, Vilmos. A tibeti barát, Geyang pedig le nem veszi a szemét Lídiáról, mert azt gondolja, hogy az út, amin jár, nem is e világi

 

Mindez a szellemes, humoros naplóregényben, a Lídia, 17-ben, ismét a szerző zseniális illusztrációival.

 
2 450 Ft
Akció: 2 085 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A VIPERA NŐVÉREK

Titkok a Lovecraft suliból

Szerző: Charles Gilman

Ventus Libro Kiadó, 2015

 

Robert Arthur nem sokáig élheti az átlagos hetedikes diákok életét. A Lovecraft iskola közössége továbbra sincs biztonságban, hiszen Robert és barátai még nem győzték le a szálakat mozgató Crawford Tillinghastot. Pedig a szörnyek serege egyre nő. Ráadásul a Price nővérek is furcsán kezdenek viselkedni, amióta rejtélyes eltűnésük után visszatértek. A Halloween party a legjobb alkalom az akcióra, hiszen a zombik, vámpírok és szörnyetegek forgatagában senkinek nem tűnik fel, ha valaki nem jelmezt visel. Lehet, hogy a tanárok sem azok, akiknek látszanak? Robert és barátai szerencsére ismét előállnak egy jó ötlettel.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
DÉMON TANÁR ÚR

Titkok a Lovecraft suliból

Szerző: Charles Gilman

Ventus Libro Kiadó, 2015

 

Robert Arthur egy valamit már az első tanítási napon megtapasztal új iskolájában: semmi sem lehetetlen. Magányos, félénk fiúként lép be a Lovecraft általános iskola hetedik osztályába, de rövidesen kiderül, hogy a mindennapi események mellett, egy másik dimenzióban különös dolgok történnek. A két világ közötti kapukon véletlenül is át lehet jutni, de vissza már nem könnyű az út. Az emberek lelkét csapdába ejtő és testüket használó szörnyek az iskola elfoglalására készülnek. Robert maga sem hiszi, hogy képes szembeszállni velük, de szerencsére egy kétfejű patkányban, egy barátságos szellemben és egy korábbi ellenségében segítőkre lel.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
HULLÓCSILLAG

Szerző: Leiner Laura

Gabo Kiadó, 2015

 

Bexi, akinek mostanra megjelent, és zajos sikert aratott a második nagylemeze, az Offline, továbbra is sikeres énekesnő, Nagy Márkot viszont teljesen elfelejtették, mert végül nem ő nyerte a tehetségkutató műsort. Körte mindent megtesz, hogy ismét sikeressé tegye Márkot, de ez nem egyszerű, nagyon mélyről kell felhozni a srácot. És hát ott vannak neki Aszádék is, még mindig a garázsában. Ezért aztán Körte megragadja a romlott majonéz miatt adódó lehetőséget, és belegyezik abba, hogy menedzseltjeivel Londonba repüljön egy utazási műsor forgatására.

 

A Hullócsillag a Bexi-sorozat második kötete, a Késtél folytatása.

 
2 990 Ft
Akció: 2 540 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MAX - MAGASFESZÜLTSÉG!

Szerző: Sarah Cohen-Scali

Kolibri Kiadó, 2015

 

1936. április 19. Hamarosan éjfél.

Azt akarom ez eljövendő életem legelső vágya , hogy április 20-án lássam meg a napvilágot. Mert ez a Führer születésnapja. Ha április 20-án születek, megáldanak a germán istenek, és mindenki a felsőbbrendű faj elsőszülöttjeként tekint majd rám. Első egyede leszek az árja fajnak, amely eztán uralni fogja a világot. Én vagyok a jövő gyermeke. A gyermek, aki szerelem nélkül fogant. Aki Isten nélkül fogant. Aki törvény nélkül fogant. Aki puszta erőből és haragból fogant. Heil Hitler!

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
SZERELEM ÉS MÁS FURA SZAVAK

Szerző: McCahan, Erin

Kolibri Kiadó, 2014

 

A Szerelem és más fura szavak okos, vicces és megható. Egy szívből szóló, merész lelki és nyelvi kalauz a mai kamaszokhoz.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
KLAUDIA ÉS AZ ELSŐ CSÓK

Szerző: Fedina Lídia

Dialóg Campus Kiadó, 2014

 

Klaudiát meglepetésként éri élete első csókja! Ráadásul a barátnői szeme láttára, akik egy cseppet sem örülnek a párnak. Mielőtt rájöhetne, hogy mit is érez, máris döntenie kell: kiáll a jóképű fiú mellett, vagy inkább a barátaival tart. Legszívesebb visszamenekülne a lovas tanyára, ahol végre igazán jól érezte magát. Az iskolában is egyre feszültebb a hangulat a formatervezői verseny miatt: Klaudia nővére nem indulhat a divatterveivel. A lányok mentőakciója pedig balul sül el, vagy mégsem? Viharos napok következnek.

 

Egy történet az első csókról, fiúkról, lányokról, egymás segítéséről és az egymás iránti megértésről.

 
1 980 Ft
Akció: 1 780 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
SZÁZ ÓRA SÖTÉTSÉG

Tilos az Á Könyvek, 2014

 

Emilia éppen úton van, New Yorkba tart, zsebében egy repülőjeggyel, apja hitelkártyájával és egy hamisított szülői hozzájárulással, hogy egyedül utazhat az Egyesült Államokba. A szabadság földjére. Miután ügyesen átverekszi magát a repülőtéri ellenőrző pontokon, és beengedik az országba, a szálláson kellemetlen meglepetés éri: a lefoglalt szoba címén nem a mosolygós indiai bérbeadó, hanem egy zárkózott tizenhét éves fiú, Seth és felvágott nyelvű húga, Abby várja. És ha ez a helyzet még nem lenne elég bonyolult: közeleg New York felé az évszázad hurrikánja, a Sandy. Seth és Abby befogadja Emiliát, és a hozzá csapódó kilencujjú, filmsztár külsejű Jimet, hogy aztán a három kamasz és a kislány együtt vészelje át szülők nélkül a sötétet, a víz hiányát és a hideget. A legjobb alkalom, hogy közel kerüljenek önmagukhoz, és más szemmel lássák eddigi életüket. Letehetetlen, sodró lendületű regény egy fiatal holland írónőtől, aki maga is átvészelte New Yorkban a sötét napokat a Sandy hurrikán tombolása alatt.

 
2 590 Ft
Akció: 2 200 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
BALLA ADRIENN 1. - AZ ALIBI

Nem hagyhatod, hogy a hazugság győzzön

Szerző: Szabó Tünde

Ciceró, 2014

 

A cseppet sem átlagos természetű Adrienn, a Bébé tizenegyedikes diákja egy nap borítékot talál a küszöbön. A benne lapuló pendrive Adrienn osztálytársa, Balázs eltűnésének nyomozati anyagát tartalmazza, vagyis annak egy részét.

 

A helyes, de szemétkedésre hajlamos Balázs pár hónappal korábban lelépett otthonról, mindenki szerint azért, hogy megszabaduljon utált szüleitől.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
DUETT HAMIS HANGOKRA

Szerző: Moeyaert, Bart

Pozsonyi Pagony Kft., 2014

 

Lander első napja a nyári szünet után a suliban épp olyan, mint az összes többi: unalmas órák, nevetséges tanárok, a hülyék bandája, találkozás a barátokkal. Egészen addig, míg be nem lép az osztályba az új lány: Liselot, Landernek elakad a lélegzete, dobog a szíve, zavarban van: fülig szerelmes lett. És Liselot viszontszereti!

Hamarosan együtt oldják meg délután a matek házit, együtt bóklásznak a karácsonyi vásárban, együtt utazgatnak három napot Belgium városaiban a színjátszó csoporttal. De Lander elkövet egy hibát, ami talán nem is hiba... veszekedésüknek végzetes következményei lesznek. Vajon egymásra tudnak-e újra találni ezek után?

 
2 350 Ft
Akció: 1 995 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
KETTŐ

Másvilág-trilógia 1.

Tilos az Á könyvek

Szerző: Finy Petra

Pozsonyi Pagony Kft., 2014

 

Nikk és családja Tisztavárosban lakik, ahol az élet minden területét szigorú törvények szabályozzák, és lakói kiszolgáltatottak a polgármester, Blanco hatalmának. Nikknek azonban váratlanul el kell menekülnie a városból, és kalandos útján egy másik világba kerül, ahol találkozik az élet eddig nem ismert örömeivel, szépségével.

A varázslatos Kettők világában az emberek ösztönös, természetközeli lényét nem nyomja el a kötelezően szedett gyógyszer hatása, és Nikk rejtett képességei is kibontakoznak, azonban szomorú titkokat is tartogat számára az új világ felfedezése. Itt egy másik társadalmi rendet talál, új tapasztalatokat szerez, új barátokra talál és új problémákkal kell szembenéznie. De az Egyek világát sem hagyhatja teljesen maga mögött, hiszen a két világ harca elkerülhetetlen.

 

A Kettő Finy Petra Másvilágok-trilógiájának első része, a világokat és a trilógia darabjait a tizenöt éves Nikk személye és útja köti össze. De mi történik, ha a különböző világok összecsapnak egymással? Melyik tud felülkerekedni a másikon? És Nikk melyiket fogja választani...?

 
2 450 Ft
Akció: 2 085 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MOST AKKOR JÁRUNK?

Tilos az Á könyvek

Szerző: Tallér Edina

Pozsonyi Pagony Kft., 2014

 

Beni tizenhárom éves, nyolcadikos és itt él köztünk. Suliba leginkább a haverok miatt jár, bár a legjobb barátja a szomszéd lány, akivel szinte ikrekként nőttek fel. Beni és Eszter történetesen a fővárosban laknak, és az a tervük, hogy végigutazzák Budapest összes villamosvonalát. De Beni szerint előtte még le kell vakarniuk magukról a húgát, Annát, és az első csókhoz sem ártana már egy szöszi. Hamarosan kiderül, hogy egy magától értetődő barátság is bonyolulttá tud válni, és ami állandónak tűnik, bármikor megváltozhat. De talán nem is baj, ha minden változik. Ezt hívjuk életnek!

 
2 290 Ft
Akció: 1 945 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
LÍDIA, 16

Szerző: Gévai Csilla

Tilos az Á könyvek

Pozsonyi Pagony Kft., 2013

 

Gévai Csilla ellenállhatatlanul vicces naplóregénye a középiskolásoknak szól, főként azoknak, akiket már tizenéves koruk második felében az élet "nagy kérdései" foglalkoztatnak: szerelem, hit, család, szeretet és barátság. Lidi tizenhat évesen a gimnazisták látszólag megszokott életét éli, noha szerelme nem más, mint az ugyanabba a gimnáziumba járó Gulácsy Lajos. Igaz, a híres festő bő 100 évvel korábban volt az Alma Mater diákja, de ez Kubik Lídiát egyáltalán nem zavarja...

 
2 250 Ft
Akció: 1 915 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ÜRESEK VÁROSA

Szerző: Ransom Riggs

Kossuth Kiadó, 2014

 

Tíz különleges gyerek és egy különleges madár menekül három evezős csónakon 1940. szeptember 4-én Cairnholm apró szigetéről a walesi szárazföld felé, amikor csatahajók bukkannak fel a láthatáron. Csakhogy a gyerekek nem háború elől, hanem a hétköznapi emberek által elképzelni sem tudott szörnyek, az üresrémek elől szeretnének biztonságot találni egy újabb (vagy régebbi) időhurokban, ahol ugyanazt a napot kell megélniük az idők végezetéig, de nem fenyegeti őket sem öregség, sem betegség, sem ellenség. Gondviselőjük, oltalmazójuk, az alakváltó Vándorsólyom kisasszony a szörnyek elől menekülve madáralakot öltött, szárnya megsérült, így se repülni, se újra emberi alakot ölteni nem képes. Ha sürgősen nem segít rajta egy hozzá hasonló, a különleges képességekkel megáldott/megvert gyerekeket oltalmazó madár-asszony, soha többé nem válhat emberré. Ifjú védencei mindent megtesznek érte, ám a háború sújtotta brit földön nemcsak német katonák, de vérszomjas lidércek és üresrémek is nyüzsögnek.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
AKKOR SZAKÍTSUNK

Szerző: Leiner Laura

Gabo Könyvkiadó, 2014

 

Szilveszter. A kötelező jókedv napja. Amikor muszáj bulizni.

Lia és Norbi karácsony előtt szakítottak ugyan, de Szánkó szilveszteri buliját nem akarják kihagyni. Eszti és Csabi, a tökéletes pár, velük együtt indulnak szórakozni. Miután Szánkó bulija a város másik végében lesz, Lia bátyja, Szilkó vállalja a sofőr szerepét. De szigorúan csak az odaútra vonatkozóan.

Csak aztán minden másképp alakul…

Az Akkor szakítsunk egy őrült és felejthetetlen szilveszter éjszaka története.

Kezdetben gimnazista tiniregényt varázsolt. Nem középiskolás fokon. Aztán bábeli zűrzavart álmodott. Fesztiváli könnyedséggel. Most éjszakai rohanást vizionál. Véget nem érő érzelmekkel. Hagyjátok magatokat olvastatni vele.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
VÁNDORSÓLYOM KISASSZONY KÜLÖNLEGES GYERMEKEI

Szerző: Ransom Riggs

Kossuth Kiadó, 2011

 

Hajdanában egy szigeten, a világ túlsó felén igen különös gyerekek éltek. Mind együtt egy nagy, öreg házban, egy elvarázsolt helyen, ahol senki sem lelhetett rájuk. Nem olyanok voltak, mint más emberek. Káprázatos dolgokra voltak képesek.

És mindre vigyázott egy bölcs, vén madár...

 

Egy családi tragédia után a tizenhat esztendős Jacob egy távoli, Wales partjainál lévő szigetre kerül, ahol felfedezi Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekek számára alapított otthonának omladozó romjait. Ahogy Jacob végigjárja az elhagyott hálótermeket és folyosókat, rájön, hogy az itt rejtegetett árvák többek voltak különösnél. Talán veszélyesek. Lehet, hogy jó okból zárták őket el egy kietlen szigeten. És valamiképpen – legyen ez bármilyen valószínűtlen is – talán még mindig élnek.

 

A Vándorsólyom kiasszony különleges gyermekei nyugtalanító, réges- régi fényképekkel illusztrált regénye élvezetes olvasmány mindazoknak, akik kedvelik a meghökkentő történeteket és a hátborzongató kalandokat.

A fiatal szerző első könyve 2011 júniusában jelent meg és röpke két hónap alatt a sikerlisták élére került

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
BÁBEL

Szerző: Leiner Laura

Ciceró Könyvkiadó, 2013

 

 „Nagyon örülök, hogy Laurának sikerült megjeleníteni és tökéletesen visszaadni a fesztiválok hangulatát, és kifejezetten tetszik a humora. Gratulálok!”

Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál alapítója

 

Bábel. A legnagyobb nyári zenei fesztivál, valahol Pápa mellett. Mi lehet jobb annál, mint tizenhét évesen, életedben először, egy hetet eltölteni itt a barátaiddal?

A zárónapi koncert a Red Hot Chili Peppersé, és Zsófi többek között azért érkezik, hogy találkozhasson Anthony Kiedisszel. Na de addig még sok minden történik vele, Napsival, Abdullal, Hipóval és Szaszával az Európa, Ázsia, Afrika és Ausztrália színpad körül…

Bábel. Ha voltál már fesztiválon, azért fogod szeretni, ha még nem voltál, azért.

 
2 990 Ft
Akció: 2 540 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A HOLD LEGSÖTÉTEBB OLDALA

Szerző: Sally Gardner

Kolibri Kiadó, 2013

 

Sally Gardner megdöbbentő regénye egy kegyetlen világban játszódik. Standish Treadwell – akinek különböző színűek a szemei, és diszlexiája miatt nem tud írni-olvasni sem – egyetlen barátjűval, Hectorral átmászik a várost körülvevő fal túloldalára, és rájönnek, mit rejteget előlük az Anyaföld. Attól a pillanattól kezdve, hogy a két kamasz rájön egy óriási titokra, ami kapcsolatban van a holdra szállással, az életük veszélybe kerül.

 

Száz nagyon rövid fejezet, tökéletesen egyedi elbeszélésmódban, mely szinte végighajszolja az olvasót a történeten, mert egyszerre izgalmas és sötét humorú, lakatlan és borzongtató, gyöngéd és elragadó. A Hold legsötétebb oldala eredeti és megindító történet, melyben a barátság és a bizalom az igazi fegyver.

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A KÖR

Az Engelsfors trilógia első kötete

Szerzők: Strandberg, Mats; Elfgren, Sara Bergmark

Geopen Könyvkiadó, 2012

 

Boszorkányok pedig vannak.

Engelsfors. Egy apró csodás kis város Svédországban, ahol 6 lány épp csak elkezdte a középiskolát. Semmi közös nincs bennük - kivéve, hogy mindegyikőjükben ősi ördögi erő lakozik.

Az őszi szemeszter csak elkezdődött, amikor egy halott diákot találtak a suli egyik wc-kabinjában. Mindenki öngyilkosságra tippel. Mindenki, leszámítva a hat lányt, akik tudják az igazságot. Egy éjjel, amikor a hold kísértetiesen vörösen borítja be az eget, a lányok találkoznak a parkban. Nem tudják, hogyan és miért mentek oda, csak azt tudják, hogy szükségük van egymásra a túléléshez.

Azt mondják boszorkák. Egy ősi prófécia állítja, hogy ők a kiválasztottak.

A rejtélyes gyilkosság óta a gimiben már élet vagy halál a tét. És a lányoknak még sok mindent meg kell tanulniuk saját erejükről is. Pedig fogytán az idő, mert valami vadászik rájuk, és ha nem találják meg, nem pusztítják el az ismeretlent, akkor ők halnak meg...

Kiállhatatlan szülők, iskolai gondok, barátság, szerelem, varázslat és halál tölti be az ifjúsági Engelsfors trilógia első kötetének lapjait.

A fiatal svéd szerzőpáros első közös könyve hihetetlen sikert aratott, és már huszonegy nyelven olvasható.

 
3 490 Ft
Akció: 2 965 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
HOVÁ TŰNTÉL? - Elfogyott

Szerző: Gayle Forman

Ciceró, 2015

 

Képzeld el, hogy azt az életed éled, amiről álmodtál. A világ egyik leghíresebb rockzenésze vagy, az újságok címlapon hozzák a képedet, és a lábad előtt hever a világ. Az első lemezed olyan sikeres lett, hogy soha nem lesznek már anyagi gondjaid. A barátnőd nem elég, hogy tehetséges és felkapott filmproducer, de jobban megért téged, mint bárki a világon.

Képzeld el, hogy mindennek ellenére mégsem lehetsz boldog, mert három évvel ezelőtt olyasmi történt, amitől valami meghalt benned.

Amikor egyetlen éjszakán találkozik a múlt és a jövő, esélyt kapsz, hogy mindent helyrehozz, ami félresiklott, már csak az marad kérdés, hogy tudsz-e élni vele.

 

De létezik egyáltalán újrakezdés? És milyen árat kell fizetni érte?"

 
2 990 Ft
PRETTY LITTLE LIARS - Elfogyott

Szerző: Sara Shepard

Ulpius-ház, 2012

 

Mindenkinek van valami szennyese – kiváltképp, ha az illető a gimis Spencer, Aria, Emily és Hanna.

Spencer a nővére fiúja után sóvárog. Aria az angoltanáráról fantáziál. Emily a fekete Mayába zúg bele. Hanna pedig ocsmány kis trükkök árán játssza a bombázót.

Ki hinné, hogy ezeknél súlyosabb titok is nyomhatja a lelküket? Pedig így áll a helyzet, mióta Alison barátnőjüknek váratlanul nyoma veszett.

Hogy honnan tudom? Hát onnan, hogy ismerem őket, mint a rossz pénzt. Tudom, miféle gaztetteket követtek el a múltban, és milyen velejükig romlottak ma. Egyetlen féltve őrzött, mocskos kis titkuk sem maradhat rejtve előttem. És most már előtted sem!

 
3 499 Ft
AZ ELVESZETT IDŐ SZIGETE - Elfogyott

Szerző: Silvana Gandolfi

Ulpius-ház, 2002

 

Gyerekek és felnőttek ezrei tűnnek el évente a világon. És tárgyak milliói vesznek el. És elvész rengeteg idő is. Hová lesznek? Az Elveszett Idő Szigetére kerülnek. Ez egy másik világ, más törvényekkel, szokásokkal, kellemességekkel, de bizony fenyegetésekkel is. Itt az idővel hanyagabbul bánnak, nem élnek olyan szoros időbeosztással, a feladatok sokaságának kényszerével, mint mi itt a Földön. Különleges világ ez, ahol e varázslatos meseregény ifjú hősei fantasztikus kalandok sorát élik át. Az olasz írónő fantáziavilágában is ugyanúgy él a kamaszszerelem, a féltékenység, a barátság, az önfeláldozás, mint a miénkben. A regényt elsősorban azoknak a fiatal olvasóknak ajánljuk, akik szeretnek izgalmas, képzelt világokban kalandozni, de szívesen térnek vissza a mi valóságos világunkba is.

 
3 990 Ft
EGY KÉPZELETBELI BARÁT NAPLÓJA - Elfogyott

Szerző: Matthew Dicks

Kolibri Kiadó, 2012

 

“A nevem Budo. Öt éve vagyok életben. Öt év nagyon hosszú idő valakinek, aki olyan, mint én. A nevemet Maxtől kaptam.

Ő az egyetlen ember, aki lát engem. Azt tudom, amit Max tud, de néha nála többet is. Tudom, hogy Max veszélyben van.

És azt is tudom, hogy én vagyok az egyetlen, aki megmentheti őt.”

 

Szívfacsaró és szívmelengető könyv kamaszoknak és felnőtteknek a szeretetről, a hűségről és a képzelet erejéről – gyönyörű történet mindazoknak, akiknek volt már igaz barátja…akár valós, akár képzeletbeli.

 
3 490 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.