Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Mediáció


Sorrend:

-10%
A BÍRÓSÁGI KÖZVETÍTÉSRŐL - MINDENKINEK

Kézikönyv a jogviták békés rendezéséhez

Szerzők: Éliás Eszter; Gyengéné Nagy Márta; Jeles Judit; Kiss Károly; Kőrös András; Krémer András

Szerkesztette: Gyengéné Nagy Márta; Kőrös András

HVG-ORAC Kiadó, 2016

 

Vajon ki ne szeretné, ha házastársával, üzleti partnerével vagy éppen szomszédjával felmerült vitája békésen rendeződnék? Hiszen a jövőben is szót kell érteniük egymással a gyermeknevelésben, a szerződéses kapcsolatban, illetve a békés egymás mellett élés során. Az élet minden területén adódhat olyan helyzet, amely az érintett felek között – akarva, akaratlanul – konfliktushoz vezet. És ha a felek viszonya már úgy elmérgesedett, hogy perben állnak? Akkor sem reménytelen a jogvita mindenki számára kielégítő megoldása, mégpedig saját erejükből, főleg, ha megfelelő szabályok és szakemberek terelik őket a megegyezés irányába.

 
4 900 Ft
Akció: 4 410 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
MEDIÁCIÓ – KÖZVETÍTŐI ELJÁRÁSOK

Szerzők: Ábrahám Edit, Barinkai Zsuzsanna, Dósa Ágnes dr., Herczog Mária dr., Jásper András, Kovács Géza, Krémer András, Lovas Zsuzsanna, Molnár Gábor Miklós dr., Nagy László, Sárközi Gabriella, Szilágyi András, Szotyori Nagy Viktória

Szerkesztő: Sáriné dr. Simkó Ágnes

HVG-ORAC Kiadó, 2013

 

A mediációnak vagy más néven közvetítésnek már nálunk is évtizedes múltja van. Ha a felek vitája zsákutcába kerül, a bírósághoz fordulás előtt és gyakran ahelyett kiutat jelenthet egy semleges, harmadik személy bevonása. A közvetítő nem ítélkezik a vitás ügyben, hanem abban segíti a feleket, hogy egy minden érdekelt számára kedvező megoldást találjanak, amit írásos megállapodásukban rögzítenek.

 
6 900 Ft
Akció: 6 210 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
MEDIÁCIÓ AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN

A kézirat lezárva: 2010. február 1.

Szerző: Decastello Alice dr.

HVG-ORAC Kiadó, 2010

 

A mediáció divatos téma lett a kilencvenes évek második felétől kezdve, de az egészségügyi mediációval csak érintőlegesen foglalkoztak a magyar jogirodalomban.

 

A téma tárgyalásának aktualitását az adja, hogy az egészségügyben jelentkezető polgári peres eljárások az ún. műhibaperek száma és a megítélt kártérítési összeg növekszik. Becslések szerint ma évente körülbelül 300 műhibaper (hivatalosan: polgári peres kárigény) indul Magyarországon. Az eljárások többsége 1-3 év alatt befejeződik, de akadt olyan ügy is, amelyben csak öt év eltelte után született döntés. Az egyik nagyvárosban 2000 óta zajlik a legrégebbi, még folyamatban lévő peres ügy, amely másodfokon tart, de jogerős ítélet - egyelőre - nem született. 

 
4 800 Ft
Akció: 4 320 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.