Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Iparművészet


Sorrend:

-20%
ZSOLNAY ARANYKORA

Gyugyi László gyűjteménye száz új tárggyal

Szerzők: Gyugyi László, Csenkey Éva, Hárs Éva

Kossuth Kiadó, 2017

 

Dr. Gyugyi László műgyűjtő közel 600 kerámiatárgyból álló Zsolnay-gyűjteménye páratlan értéket képvisel. Darabjai a gyár 40 évét átölelő (1870–1910) időszakának termékei, amelyek három nagy korszakra oszthatók: a historizmus, a millennium és a szecesszió periódusaira.

A gyűjtemény a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa programnak köszönhetően talált otthonra Pécs új kulturális városrészében, a Zsolnay Negyedben. A gyűjtemény méltó helyét az erre a célra átalakított, szecessziós Sikorski-villában találták meg.

 
12 900 Ft
Akció: 10 320 Ft
Kezdete: 2017.11.25
A készlet erejéig!
-20%
AKIT A VONAT SZELE MEGFOGOTT

Szentpéteri Tibor formatervező

Szerző: Vadas József

Balassi Kiadó, 2017

 

Szentpéteri Tibor az egyik legismertebb magyar formatervező. Öt évtizedes alkotói tevékenységének produktumaival szinte naponta találkozhatunk, járműveit, vonatait, metróit és hajóit hazánk mellett szinte a világ minden táján ismerik, használják, szeretik. Szerves része munkájának a tanítás, egyetemi tanárként ipari formatervező-nemzedékek kaptak tőle életre szóló útmutatást. A kötetet másfélszáz munkájának, tervének fotója gazdagítja.

 
4 500 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2017.10.15
A készlet erejéig!
-15%
NEMZET, IPAR, MŰVÉSZET

A kolozsvári I. Ferenc József Iparmúzeum 1887–1918

Szerző: Székely Miklós

MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont, 2017

 

Az egykori kolozsvári I. Ferenc József Iparmúzeum épületeinek és gyűjteményének feltárása 2014 elején indult meg, ez a kötet a kutatás eredményeinek összefoglalásaként a sajátos feladatú és gyűjtőkörű erdélyi múzeum moder­nizációs szerepét vizsgálja. A tudományos közösség előtt is mind ez idáig jószerivel ismeretlen intézmény a történelmi Magyarország utolsó korsza­kában a hazai iparfejlesztés sajátos színtere volt. Ezt mutatja az is, hogy fennállásának pár évtizede alatt gyűjtési stratégiája jelentős átalakuláson ment át. Kezdetben a nemzeti ipar programjába illeszkedve támogatta a korszerű anyagismeretet, az ipari tárgyalkotás új eszközeit és a keres­kedelmi ismeretek átadását.

 
3 290 Ft
Akció: 2 795 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
ZSOLNAY

Második, javított kiadás

Szerző: Romváry Ferenc

Virágmandula Kft. -Tóth Könyvkereskedés és Kiadó Kft., 2012

 

A könyv a Zsolnay dísztárgyak bemutatását tűzte ki célul, szubjektív válogatásban, a család és a családdal száz éven át egybeforrt pécsi gyár másfél évszázados történetének ismertetésével párhuzamban. Pécsett, ellentétben a nagy hagyományokkal rendelkező híres európai porcelángyárakkal, nem csupán dísztárgy készült. Ez utóbbi csupán a termékek elenyészően kisebb hányadát adta, mégis, a Zsolnay név ezen termékek révén vált világhírűvé, amelyet legfőképpen az 1873-as a bécsi, majd az 1879-ben a párizsi Világkiállítás alapozott meg. Ennek legfőbb letéteményese Zsolnay Vilmos volt, eredetileg kereskedő, egy személyben azonban festőművész, keramikus, a legnagyobbakhoz mérhető tudós és egyben kiváló üzletember.

 
3 950 Ft
Akció: 3 555 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
ÉDESANYÁM SZÉP RUHÁI, ÉTELEI ÉS INTELMEI

Szerző: Macskássy Izolda

Kossuth Kiadó, 2013

 

Megítélésem szerint minden gyereknek kötelessége adózni a kapott szeretetnek, példamutatásnak azzal, hogy emlékezik gyökereire, különösen arra az egyszer-kétszer hét évre, amit a gyerekkora jelent. Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy Kicsi Berta drága nagyanyámtól azokat a szépségeket örököltem hitben, gondolkozásban, ruhákban, ami átplántálható még az unokáimnak, dédunokáimnak, ükunokáimnak is.

 
1 990 Ft
Akció: 1 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
A MAGYAR IPARMŰVÉSZET TÖRTÉNETE

A századfordulótól az ezredfordulóig

Szerző: Vadas József

Corvina, 2014

 

A magyar iparművészet története a téma első átfogó összegezése, teljes körű és rendszerezett képet ad a XIX. század de re kán kifejlődő iparművészet közel másfél évszázados hazai fejlődéstörténetéről, illetve vezető egyéniségeinek tevékenységéről. A szakma programját legtömörebben Pulszky Károly fogalmazta meg, még 1885-ben. Az Iparművészeti Múzeum első őre (főigazgatója) szerint: A modern Magyarországnak modern magyarságra és modern iparművészetre van szüksége. A szerző a fentiek szellemében járt el, amikor korszakról korszakra haladva, a mindenkori gazdasági-társadalmi fejlődés követelményei szempontjából elemzi-értékeli az iparművészet más-más nézetrendszerben fogant áramlatait, s mutatja be közel 240 kép kíséretében azok szuverén képviselőinek legfontosabb és legszebb munkáit.

 
5 990 Ft
Akció: 4 790 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
JONY IVE - A zseni az Apple termékei mögött

Szerző: Leander Kahney    

HVG Kiadó, 2014

 

„Másnak lenni nagyon könnyű, de jobbnak lenni nagyon nehéz.” – Jony Ive

 

Steve Jobs 1997-ben tért vissza az Apple élére, hogy megmentse a céget, amelyet ő alapított. Egyik este találkozott egy brit tervezővel, aki – több száz rajzzal és prototípussal körülvéve – még késő éjjel is a cég központjában szorgoskodott. És akkor Jobs rájött, hogy megtalálta azt a tehetséges embert, aki visszafordíthatja a céget a lejtőn. Ez a fiatal tervező Jony Ive volt. Jony és Jobs együttműködéséből kultikus műszaki eszközök születtek. Az iMac, az iPod, az iPad és az iPhone azon túl, hogy a világ egyik legértékesebb vállalatává tették az Apple-t, egész iparágakat újítottak meg, hűséges rajongókat toboroztak a cégnek, és egy nemzetközileg is sikeres és elismert márkát teremtettek meg. Mindeközben Jony Ive a világ vezető, technológiai innovátorává vált, számtalan dizájndíjat nyert, és kiérdemelte, hogy 2013-ban felkerüljön a Time magazin 100-as listájára, sőt még lovaggá is ütötték. De e diadalmas pályafutás ellenére vajmi keveset tudni erről a szemérmes és halk szavú varázslóról, akit Jobs „szellemi társának” tartott. Ebből a könyvből megismerjük az Apple innovációk valódi vezetőjének igaz történetét.

 
4 200 Ft
Akció: 3 360 Ft
Kezdete: 2017.06.06
A készlet erejéig!
-10%
KORTÁRS NEMZETKÖZI DESIGN

Szerző: Slézia József

Designtrend Kiadói és Szolgáltató Kft., 2013

 

Slézia József a 21. század bő első évtizedének meghatározó nemzetközi formatervezési irányzatait, alkotóit - elméleti összefüggéseiket is érintve - mutatja be érthetően és olvasmányosan, rendkívül gazdag, megvilágító erejű képanyag kíséretében. Az első fejezetben a szerző a design néhány széles körben elfogadott és használt definícióját vizsgálja; a szék elemzésén keresztül pedig a kortárs formatervezés történelmi - kulturális -technológiai meghatározottságát érzékelteti. A második fejezetben a design működése és megjelenése szempontjából alapvető, nagy tömegeket vonzó eseményeinek bemutatásán keresztül kaphatunk színes, történelmi előzményekre is kitérő képet az aktuális és a közeljövőt meghatározó irányzatairól, trendkoncepcióiról. Napjainkra a tárgy- és környezetkultúra legkülönfélébb területein vált teljesen elfogadottá a környezettudatos és szociálisan érzékeny alkotói személet, s ez alól természetesen nem kivétel a formatervezés sem.

 
5 990 Ft
Akció: 5 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-32%
TÁRGYAK TERMÉSZETRAJZA

Tapasztalásaim könyve

Szerző: Fekete György

Holnap Kiadó, 2008

 
5 900 Ft
Akció: 4 000 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-10%
A DIVATRÓL KOMOLYAN

Szerző: Csipes Antal

Balassi Kiadó, 2011

 

Az ezredforduló után a divat első számú kulturális tényezővé vált. A társadalom a tömegfogyasztásnak köszönhetően átrendeződött: a divat már nemcsak az öltözködéshez kapcsolódott, hanem egyre több területre volt hatással. A reklámok, a sportok, az egészség, a szokások, a megjelenés a társadalom egészét befolyásolta. A mulandó divat sokkal közelebb került a művészethez, mint valaha gondoltuk.

 

Ma a divat világát a művészet, az üzlet, az eladhatóság, a természetesség, a mesterkéltség, a praktikusság, az esztétika és az innováció jellemzi. A felsorolt kulcsszavak többsége a divat utolsó száz évében is jelentős szerepet töltött be. Korának egyik divatikonja, Marlene Dietrich kézenfekvő tanácsokkal látta el a nőket: „Öltözködése legyen ötletesen egyéni. Nem az a fontos, hogy drága ruhákat viseljen, hanem hogy minden ruhadarabjában,  amit magára vesz, legyen valami eredeti, ami elüt a többi nőétől.”  A divatban múlt és jelen elválaszthatatlan. A divat elfelejt és újraformál. E kérdéseket járja körül a szerző rajzokkal, fotókkal  gazdagon illusztrált könyvében, amelyből az olvasó nem csupán tájékozódhat, de ötleteket is meríthet.

 
3 400 Ft
Akció: 3 060 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-10%
VÁSÁRHELYI JÁNOS, A BÚTORTERVEZŐ

Szerző: Tasnádi Attila

Balassi Kiadó, 2010

 

A marosvásárhelyi származású tervezõ munkásságának alakulásában fontos szerepet játszott szülõvárosa szellemisége. Építésznek készült, de mivel nem volt esélye bekerülni a bukaresti mûegyetemre, mûvész barátai tanácsára a brassói Politechnikai Intézet készbútor szakára jelentkezett. Már tanulmányai során megbizonyosodik arról, jól választott. Pályáját gyárban kezdi, ahol a munkások javát a nagy tudással rendelkezõ székely mesterek tették ki. Az ott töltött hat esztendõ számos tanulsággal szolgált a késõbbi designer számára. 1979-ben települt át Magyarországra, ahol az idõ tájt az ipari formatervezés éppen fejlõdésnek indult. Vásárhelyi Veszprémben talált új otthonra és munkahelyre; beilleszkedése nem volt problémamentes, legfõképpen a feladatok igénytelensége viselte meg. A nehézségek ellenére sikerült kialakítania saját stílusát. Hírnevét elsõsorban székeivel alapozta meg, bár tevékenysége korántsem csak erre szorítkozott. A könyv a designer életútját kíséri nyomon, és munkásságának legsikeresebb darabjaiból mutat be gazdag választékot.

 
3 000 Ft
Akció: 2 700 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-10%
FOLYAMATOS JELEN. MŰFAJOK, MŰVEK, KOMMENTÁROK

Szerző: Szilvitzky Margit

Balassi Kiadó, 2007

 

Szilvitzky Margit közel öt évtizedes pályája során több területen is maradandót alkotott, kritikusai mindvégig az élvonalhoz sorolták. Az ötvenes évek sikeres divattervezője a hatvanas évek végére egyike lett a korszak új vizuális szemléletét megalapozó, a textilművészetet gyökeresen megújító művészeknek. Háromdimenziós tértextiljeit, különböző kiállítási terekhez igazodó installációit a hetvenes évektől ismerhette meg a közönség. Az experimentális textil képzőművészeti lehetőségeinek vizsgálatát követően a nyolcvanas évek végére érdeklődése a festészet és a rajzolás felé fordult. A napjainkban nemzetközileg ismert papírművészet és művészkönyvformálás szintén közel áll hozzá. Külföldi kiállításainak sikere és az 1991-es római ösztöndíj tapasztalatai végleg meggyőzték arról, hogy a művészeti ágak között szabad az átjárás. Szilvitzky Margitot joggal tarthatjuk az egyik legkiemelkedőbb kortárs tervezőés képzőművésznek, aki továbbra is nyitott szemlélettel közelít az új kifejezési formák felé.

 
6 000 Ft
Akció: 5 400 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-10%
AZ ÚJJÁSZÜLETETT GOBELIN

Szerző: Jankovich Júlia

Balassi Kiadó, 2001

 

A szépművészetek egyik legpompásabb műfajaként számon tartott kárpit hosszú és kalandos utat járt be az évszázadok során. Várak, kastélyok mindennapi tartozéka volt, egyúttal meleg gyapjútextilként az időjárás ellen is jól szolgált. Képes felületét virághímekkel, színes jelenetekkel díszítette a karton­festő, majd ezt fogalmazta textilbe a szövőmester. A XX. század elején - Ferenczy Noémi munkásságával - új helyet, új művészi alapállást teremtett magának a műfaj. Változott a művek szándéka is: megtartva a kárpit dekorativitás iránti igényét, gondolatokkal fogják kézen a szemlélőt - hatásuk érzelmi és intellektuális. A klasszikus kárpit vagy gobelin az elmúlt évtizedekben értékválságokat élt át, míg napjainkra szokatlanul széles terrénumot teremtett magának a kortárs képzőművészetben. E műfaj színgazdagságát a kortárs magyar kárpitművészek portrésorán keresztül mutatja be a mintegy 150 színes képet tartalmazó könyv.

 
5 000 Ft
Akció: 4 500 Ft
Kezdete: 2017.06.12
A készlet erejéig!
-15%
SIMON KÁROLY SZERSZÁM- ÉS GÉPIPARI FORMATERVEZŐ

Szerző: Tasnádi Attila

Dialóg Campus Kiadó, 2004

 

Simon Károly (Gyula, 1941) minden bizonnyal a legeredményesebb magyar designer, mert eddigi pályája során önállóan vagy csoportmunkában tervezett berendezéseivel, illetve ezek bel- és külföldi értékesítésével mintegy 60 milliárd forintot szerzett a magyar gazdaság részére. Az általa formatervezett termékek zöme - részben továbbfejlesztett változatban - ma is gyártásban és forgalmazásban van.

Tervezői profilja az erősáramú forgógépgyártás, az orvoselektronika, valamint a vasúti villamosvontatás és irányítás körére terjed ki, de jelentős pedagógiai, szakíróik és művészetpolitikai tevékenysége is. Számos szakmai elismerés, köztük a Ferenczy Noémi-díj kitüntetettje. Valamennyi alkotása a rendszerszemléletű gondolkodás szülötte. Legfőbb célja a különböző műszaki bázisú és formamegoldású gépek egységesítése és szériában történő előállítása, ezért bátran hozzányúl a szerkezetek műszaki organizmusához, hogy azokat designerszemmel újragondolva alkalmassá tegye a sorozatgyártásra. Fő művei között tartja számon a szakirodalom az 5000 LE-s villamosmozdonyt, amely a mai napig használatban van a MÁV vonalain.

 

 
3 980 Ft
Akció: 3 385 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
DESIGN-INFORMATOLÓGIA

Szerző: Müller Ferenc

Dialóg Campus Kiadó, 2002

 

A tervezéstant a művész-, iparművész-, építész-, táj és kertépítőművész-, és rajztanár képzésben az információs társadalom szakmai paradigmaváltása által is megkövetelt tervezés informatológia váltotta fel. A tervezés-informatológia a szakmai tervezési problémák modellezését, a tervezéshez szükséges információk szakmai modelleken keresztül való megalkotását, "megteremtését" tárgyalja, foglalja módszertani keretbe. E fiatal diszciplina rendeletbe előírt képesítési követelménye a fenti szakoknak, és e témában sem hazai, sem idegen nyelvű szakirodalom nem áll a hallgatók rendelkezésére, így ez a tankönyv egyetlen elérhető vizsgaanyaguk.

 
2 680 Ft
Akció: 2 280 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
A MAGYAR NEOAVANTGÁRD TEXTILMŰVÉSZET

Szerző: Husz Mária

Dialóg Campus Kiadó, 2001

 

A hagyományosan semlegesen viselkedő iparművészeti ág, a textilművészet 1968 és 1986 között a sajátosan magyar viszonyokba ékelődve újításokban élenjáró művészeti műfajjá alakult, és a neovantgard egyik kísérletező terepe lett. A könyv azt a rapid folyamatot elemzi, melynek során egy művészcsoport elfoglalja az értelmiségi-művészeti mező domináns pozícióit, végrehajt egy radikális társadalmi-művészeti expanziót, sűrítetten bejárja az európai neoavantgárd-posztmodern jellegzetes periódusait és textilművészeti törekvéseit, majd szinte hasonlóan rapid módon felszámolódik. A könyv a magyar iparművészet-történet hiánypótló munkája, textilművészetünk fejlődésének fontos dokumentációja.

 
1 680 Ft
Akció: 1 430 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
  A GENTLEMAN - A KLASSZIKUS FÉRFIDIVAT KÉZIKÖNYVE - Elfogyott

Szerző: Bernhard Roetzel

Vince Kiadó, 2012

 

Ruha teszi a gentlemant?

Bizonyosan nem. Mégis, a ruházat kultúránk fontos része. A dress code, a divattörténet és a híres divatikonok ismerete gazdagítja hétköznapi életünket, nyitottabbá tesz a különféle stílusok iránt, önbizalmat ad. És egészen egyszerűen élvezetes dolog textiliákkal, bőrökkel, illatokkal, ruhafazonokkal és szép dolgokkal foglalkozni. Ez a könyv - a nyakkendőtől a cipőig, a boxer sorttól a szmokingig és a barbour-dzsekitől a filofaxig - részletesen, sok-sok képpel illusztrálva szól mindarról, ami egy férfi számára az elegáns fellépéshez szükséges. Híres gentlemanekről, öltözködési szokásaikról is olvashatunk érdekes és szórakoztató történeteket.

 
6 995 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.