Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Szűrés
Szerző(k) 
Ár
205 Ft - 35 100 Ft
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Polgári eljárásjog

 Fő kategória >Állam- és jogtudomány >Polgári eljárásjog

Termék sorrend módosítás:

ÚJ POLGÁRI PERRENDTARTÁS

Hatályba lép 2018. január 1. napján.

A szerkesztés lezárva: 2017. január 4.

Novissima Kiadó, 2017

 

2016. évi CXXX. törvény a Polgári Perrendtartásról

 
1 390 Ft
-10%
 SZAKÉRTŐI JAVASLAT ‎AZ ÚJ POLGÁRI PERRENDTARTÁS KODIFIKÁCIÓJÁRA

Szerkesztette: Varga István; Éless Tamás

Lektor: Németh János

HVG-ORAC Kiadó, 2016

 

A kötet az új polgári perrendtartás törvényszövegét megalapozó szakértői normaszöveg-javaslatokat tartalmazza szakértői magyarázatokkal. A Szakértői javaslat részletesen kidolgozza a polgári perjog összes szabályozási tárgyát és egyúttal immár javasolt törvényszöveg szintre ülteti át a Koncepcióban lefektetett főbb szabályozási irányokat és újításokat.

 
9 000 Ft
Akció: 8 100 Ft
Kezdete: 2016.12.22
A készlet erejéig!
-10%
Új polgári perrendtartás. Jogszabálytükör.

A szerkesztés lezárva: 2016. december 31.

Szerző: dr. Tóth Barbara

Szerkesztette: dr. Wopera Zsuzsa

Complex Kiadó, 2017

 

A jogszabálytükör párhuzamos szerkesztésben mutatja az új és a régi törvény tartalmilag szinkronizált rendelkezéseit. A párhuzamos megjelenítés a régi törvényből indul ki, így a dokumentum bal oldalán ennek szövege található, míg a jobb oldalon – ennek tükörképeként – az új törvény kapcsolódó szakaszai, illetve bekezdései olvashatóak. Ezzel a szerkesztéssel egyértelművé, jól láthatóvá válik a két törvény közötti különbség és azonosság is, amely segítséget nyújt az új törvény megértéséhez és alkalmazásához elsősorban azok számára, akik a régi törvényt és annak gyakorlatát már ismerik.

 
6 290 Ft
Akció: 5 660 Ft
Kezdete: 2017.03.27
A készlet erejéig!
-10%
KÉZIKÖNYV A BÍRÓSÁGI VÉGREHAJTÁS FOGANATOSÍTÁSÁHOZ

A kézirat lezárva: 2016. szeptember 30.

Szerzők: dr. Gyovai Márk, dr. Kiss-Kondás Eszter, dr. Kormos Erzsébet, dr. Lukács Tamás, dr. Nagy Adrienn, dr. Schadl György

Szerkesztette: dr. Wopera Zsuzsa, dr. Gyovai Márk

Complex Kiadó, 2016

 

Az utóbbi években a bírósági végrehajtással összefüggő gyakorlati problémákat szakcikkek, tanulmányok mutatták be, mert nem készült olyan átfogó mű, ami ezeket összegyűjtötte, rendszerezte volna, úgy, hogy a felmerülő jogalkalmazási visszásságokra megoldást is adjon. Ezt a hiányt kívánja pótolni a kézikönyv, melynek elsődleges célja a bírósági végrehajtás foganatosítása során felmerülő gyakorlati problémák nevesítése és a lehetséges megoldások bemutatása.

 
9 440 Ft
Akció: 8 495 Ft
Kezdete: 2017.01.30
A készlet erejéig!
FELÜLVIZSGÁLAT POLGÁRI PEREKBEN

Bírói Gyakorlat Füzetek 12.

Szerzők: Osztovits András, Villám Krisztián

Opten Kft., 2014

 

A Bírói Gyakorlat Füzetek e számában a felülvizsgálat hatályos szabályait kívánjuk bemutatni. Ennek keretében ismertetésre kerülnek a Kúria (Legfelsőbb Bíróság) elvi iránymutatást tartalmazó eseti döntései (EBH, BH). Miután a felülvizsgálat szabályai gyakran változtak az elmúlt közel két évtizedben, a Legfelsőbb Bíróság eseti döntéseinek viszonylag gyakori közzétételével igyekezett segíteni a szabályozás egységes értelmezését. Ebből következően a témában ma nagyszámban érhetők el közzétett döntések (BH-k). Ezek egy jelentős része viszont a Pp. már nem hatályos rendelkezéséhez kötődik, így az már nem irányadó. Azonban a nem hatályos rendelkezésekhez kötődő határozatok között is vannak olyanok, amelyeket az abban kifejtett elvi iránymutatásra tekintettel mégis hivatkozhatónak tekinthetünk a hatályos szabályozási környezetben is. Ezekre a szempontokra tekintettel válogattuk ki a kötetben feldolgozott eseti döntéseket, és reményeink szerint hasznos támpont lesz a felülvizsgálati kérelem elkészítésekor a jogi képviselők számára.

 
4 935 Ft
-10%
KOMMENTÁR A POLGÁRI PERRENDTARTÁSHOZ

Kommentár a polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvényhez

A kézirat lezárásának dátuma: 2015. november 1.

Szerzők: dr. Kormos Erzsébet, dr. Nagy Adrienn, dr. Nagy Andrea, dr. Wopera Zsuzsa

Complex Kiadó, 2016

 

A kommentár részletesen bemutatja a magyar polgári eljárásjog fejlődését, elemzi a polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény (Pp.) szövegét. A műben részletesen bemutatásra kerül a polgári eljárásjog hazai bírósági gyakorlata, a magyar szabályozásra szerves hatással bíró uniós szabályozás, valamint – a perek elhúzódósára tekintettel – az Emberi Jogok Európai Bíróságának gyakorlata is. A kommentár feldolgozza a 2015 áprilisában beiktatott XXI/A. fejezet (A képmáshoz és a hangfelvételhez való jog érvényesítése iránt indított per) szövegét, valamint a Kúriának a bírósági jogalkalmazást felülvizsgáló 2015. július 15-én kiadott 3/2015. Polgári jogegységi határozatát is.

 
31 490 Ft
Akció: 28 340 Ft
Kezdete: 2016.11.29
A készlet erejéig!
PRO ACTIONE COLLECTIVA

A komplex perlekedés amerikai eszközei, különösen a class action összehasonlító vizsgálatára az intézmény magyarországi recepciója céljából

Szerző: Udvary Sándor

Patrocinium Kiadó

 

A kollektív igényérvényesítés élénk érdeklődés középpontjában van, úgy az európai, mint a magyar jogalkotó elszánta magát arra, hogy bevezeti a jogrendjébe azt. Az intézmény archetípusa az amerikai class action, ami azonban oly hírhedt, hogy mindkét jogalkotó számára inkább elkerülendő, intő példát, mintsem követendő mintát jelent. A szerző – a KRE ÁJK Polgári Eljárásjogi tanszékvezető egyetemi docense – mintegy ötéves kutatását összefoglaló monográfiájában arra tesz kísérletet, hogy a félreértések ködét eloszlatva az intézmény valós tartalmát feltárja. A class action előnyeit, hátrányait, eljárási szabályait és környezetét aprólékosan bemutató kötet mintegy gondolatkísérletként azzal zárul, hogy milyen lehetőségét látja a szerző a recipiálásnak, és annak milyen eljárási feltételei vannak.

 
2 800 Ft
 A POLGÁRI PERRENDTARTÁSRÓL SZÓLÓ 1952. ÉVI III. TÖRVÉNY NAGYKOMMENTÁRJA

A kézirat lezárva: 2015. március

Szerzők: Bereczky Sára, Mohácsi Máté, Molnár Judit, Nyilas Anna, Osztovits András, Pomeisl András, Pribula László, Surányi-Farkas Sára, Villám Krisztián, Virág Csaba

Szerkesztette: Osztovits András

Opten Kft., 2015

 

A kötet az 1952. évi III. törvény 2014. december 20. napján hatályos szövege alapján készült.

Bár jelenlegi folyik a Pp. kodifikációja, a régi Pp. még bizonyosan évekig velünk marad. A Pp-t hatalmas, szinte átláthatatlanul nagy és gazdag bírói gyakorlat övezi.  A könyv egyik fontos előnye, hogy a Kúriának az új Ptk. hatálybalépésével felülvizsgált elvi irányítási eszközeit a Pp. megfelelő §-aihoz beépítve tartalmazza.

 
14 700 Ft
 A BÍRÓSÁGI VÉGREHAJTÁSRÓL SZÓLÓ 1994. ÉVI LIII. TÖRVÉNY NAGYKOMMENTÁRJA

A kézirat lezárva: 2015. január

Szerzők: Kiss Nikolett, Osztovits András, Pomeisl András, Villám Krisztián

Szerkesztette: Osztovits András

OPTEN Kft., 2015

 

A kommentár a törvény 2014. július 14. napján hatályos szövege alapján készült.

Az 1994-es bírósági végrehajtási törvény megszületése óta a kritikák kereszttüzében áll, és az elmúlt 20 évben több százszor módosult, de lecserélése a közeljövőben ennek ellenére nem várható. A kommentár a törvény gyakorlatára fókuszálva segíti a végrehajtással kapcsolatba kerülő szakemberek munkáját.

 

 
14 700 Ft
-20%
IRATOK A POLGÁRI PERES ÉS NEMPERES ELJÁRÁSOK KÖRÉBŐL

Szerző: Gyekiczky Tamás

DUPress, 2007

 
1 600 Ft
Akció: 1 280 Ft
Kezdete: 2017.01.28
A készlet erejéig!
-10%
EGY ÚJ POLGÁRI PERRENDTARTÁS ALAPJAI

Szerkesztette: Németh János, Varga István

HVG-ORAC Kiadó, 2014

 

Az új polgári perrendtartás kodifikációjának előkészítése fontos mérföldkőhöz érkezett: lezárult a Kormány határozata által elrendelt előkészítő fázis, amelynek feladata az esetleges szabályozási irányok és lehetőségek tudományos igényű felmutatása volt. Az e munka során keletkezett és a polgári perjog valamennyi központi területét lefedő tanulmányokat egybegyűjtő kötet méltán tart igényt az eljárásjog iránt érdeklődő jogászok figyelmére.

 

A könyv egyrészt dokumentálja a kodifikációs előmunkálatok során folytatott, széles körű szakmai vitát, másrészt egyik kiindulópontjául fog szolgálni a küszöbön álló társadalmi vitának és a normaszöveg megalkotásának.

 
9 000 Ft
Akció: 8 100 Ft
Kezdete: 2017.02.28
A készlet erejéig!
-10%
POLGÁRI ELJÁRÁSJOG I.

A polgári per általános szabályai

Szerzők: Osztovits András, Pribula László, Szabó Imre, Udvary Sándor, Wopera Zsuzsa

Szerkesztő: Osztovits András

HVG-ORAC Kiadó, 2013

 

A Polgári eljárásjog I. – A polgári per általános szabályai című tankönyv négy jogi kar (Szeged, Debrecen, Miskolc, Károli) oktatóinak összefogásával készült el, és a leghatályosabb áttekintését adja a vizsgált témának. A szerzők tudatosan arra törekedtek, hogy megtalálják azt a minimumot, amit a jogászhallgatóknak tudniuk kell polgári eljárásjogból, és amire gyakorló jogászként tovább tudnak majd építkezni.

 

 
4 400 Ft
Akció: 3 960 Ft
Kezdete: 2016.11.29
A készlet erejéig!
-10%
POLGÁRI ELJÁRÁSJOG

A kézirat lezárva: 2013. július 1.

Szerzők: Czoboly Gergely, Juhász László, Kengyel Miklós, Király Lilla, Nemessányi Zoltán

Dialóg Campus Kiadó, 2013

 

A Jogi Szakvizsga Segédkönyvek összefoglalják az adott tárgyhoz kapcsolódó legszükségesebb ismereteket, tartalmazzák a témához kapcsolódó joggyakorlatot, iratmintákat.

 

A kötetek tartalma szorosan kötődik az IRM Jogi Szakvizsga Bizottsága által megállapított követelményekhez.

 
6 980 Ft
Akció: 6 280 Ft
Kezdete: 2016.10.15
A készlet erejéig!
-10%
POLGÁRI ELJÁRÁSJOG I-IV. Kapcsos kommentár

Második kiadás

Szerzők: Berkesné dr. Dancs Mária, Bessenyeiné dr. Varga Katalin, Gabányi Józsefné dr., Gáspárdy László dr., Gellért György dr. (lektor), Harsági Viktória dr., Havasi Péter, Kaszainé dr. Mezey Katalin dr., Kazay László dr., Kengyel Miklós dr., Kovács László, Kozma György dr., Köles Tibor dr., Kőrös András, p, Petrik Ferenc, Radnay József dr., Sőth Lászlóné dr., Szabó Imre dr., Szőke Irén dr., Török Judit dr.

Szerkesztő: Petrik Ferenc

HVG-ORAC Kiadó

 

A kiadvány megbízható segítséget nyújt a jogalkalmazók számára a polgári eljárásjog rendelkezéseinek helyes és egységes értelmezéséhez. A kommentár a hatályos joganyagot a Kúria állásfoglalásainak, iránymutató eseti döntéseinek és jogegységi határozatainak, valamint a kialakult bírói gyakorlatnak az egyidejű ismertetésével és  a legfrissebb módosításokra is figyelemmel magyarázza, ezáltal biztosítva azt, hogy az élő joganyag kerüljön bemutatásra.

 
39 000 Ft
Akció: 35 100 Ft
Kezdete: 2016.11.29
A készlet erejéig!
-10%
POLGÁRI ELJÁRÁSJOG II.

Perorvoslatok, Különleges eljárások, Egyes nemperes eljárások

Szerzők: Osztovits András, Pribula László, Udvary Sándor, Wopera Zsuzsa

Szerkesztő: Wopera Zsuzsa

HVG-ORAC Kiadó, 2013

 

A négy jogi kar tanszékvezetőinek közös együttműködésében készült kötet célja, hogy egységes és összehangolt tananyagként segítse a hallgatókat polgári eljárásjogi tanulmányaik során.

 

A tankönyv három szerkezeti egységből áll: az első rész tartalmazza a polgári perben igénybe vehető perorvoslatokat, ezt követik az ún. különleges eljárások, másképpen: a Pp. Különös része, majd a harmadik egységben három olyan nemperes eljárás szabályai kapnak helyet, amelyek mindegyik érintett kar tematikájában szerepelnek: a bírósági végrehajtási eljárás, a fizetési meghagyásos eljárás és a hagyatéki eljárás. A Pp. Különös részében szabályozott végrehajtási pereket a bírósági végrehajtási joggal együtt, a harmadik részben tárgyaljuk.

 
3 900 Ft
Akció: 3 510 Ft
Kezdete: 2016.11.29
A készlet erejéig!
-15%
A SZEGÉNYJOGTÓL A JOGI SEGÍTSÉGNYÚJTÁSIG

Szerző: Király Lilla

Dialóg Campus Kiadó, 2012

 

Az anyagi javakban hátrányos helyzetű jogkereső állampolgárok a jogaik védelmében a törvények ellenére sem léphetnek fel jogaik érvényesítése érdekében. Vajon az állam miképpen járul hozzá ahhoz, hogy a szegényebbek a magas költségekkel járó bíróság előtt a jogaikat ténylegesen érvényesíthessék? Milyen költségkedvezményben részesíthetők ezek az állampolgárok bírósághoz fordulásuk esetén? A bírósági, hatósági út biztosításán túlmenően, hogyan tudja az állam kompenzálni a jogi ismeretekben vagy anyagi lehetőségekben mutatkozó hiányosságokat? A joghoz jutás fejlődéstörténeti ívét a római jogtól egészen napjainkig bemutató monográfia összehasonlító elemzéséből megtudhatjuk, hogy a szegényjogot magába építő jogi segítségnyújtás intézményrendszere lehet erre a megoldás.

 
2 980 Ft
Akció: 2 535 Ft
Kezdete: 2014.11.17
A készlet erejéig!
-10%
 NAGYKOMMENTÁR A FIZETÉSI MEGHAGYÁSOS ELJÁRÁSRÓL SZÓLÓ TÖRVÉNYHEZ

Szerző: dr. Szécsényi-Nagy Kristóf

Complex Kiadó, 2012

 

„A fizetési meghagyásos eljárás: nemperes eljárás; 2010. június 1-je óta közjegyzői nemperes eljárás. Noha az eljárás nemperes jellegéhez soha nem fért kétség, a polgári perrel való szerves összefonódása miatt élesen elhatárolódik a legtöbb polgári nemperes eljárástól. … A fizetési meghagyásos eljárás magyarázata eddig jellemzően a perjogi kódex különböző kommentárjaiban, így különösen a már öt kiadást megélt A Polgári perrendtartás magyarázata című műben nyert elhelyezést. Ennek a szerkezeti megoldásnak az alapját mindenekelőtt az szolgáltatta, hogy magának az eljárásnak a szabályait is a Pp. XIX. Fejezete tartalmazta. A fizetési meghagyásos eljárásról szóló 2009. évi L. törvény elfogadása azonban egyebek mellett apropóul szolgált arra is, hogy mind ügyszámát, mind jogrendszerbeli helyét tekintve az egyik legfontosabb polgári nemperes eljárásról önálló kommentár szülessen.”

 
10 290 Ft
Akció: 9 260 Ft
Kezdete: 2016.11.29
A készlet erejéig!
-15%
 POLGÁRI PERRENDTARTÁS - KIEGÉSZÍTVE JOGEGYSÉGI HATÁROZATOKKAL ÉS A BÍRÓI GYAKORLATTAL - PÓTFÜZET

A szerkesztés lezárva: 2012. szeptember 30.

Összeállította: Dr. Udvary Sándor

Novissima Kiadó, 2012

 

A pótfüzet az eredeti kiadvány megjelenésétől a 2012. szeptember 30. napjáig elfogadott módosításokat tartalmazza, ezáltal hatályosítva az eredeti kiadványt.

 
240 Ft
Akció: 205 Ft
Kezdete: 2015.10.01
A készlet erejéig!
-10%
 HATÉKONY JOGVÉDELEM A MAGYAR ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ POLGÁRI ELJÁRÁSJOGÁBAN. AZ IDEIGLENES INTÉZKEDÉS

Szerző: Wopera Zsuzsa

Bíbor Kiadó, 2007

 

Az utóbbi évtizedekben mind a jogkereső közönség, mind a jogász szakma egyre erőteljesebben ad hangot azon meggyőződésének, miszerint a polgári perek elhúzódása a hatékony jogérvényesítés legfőbb akadálya. Európa-szerte a polgári peres eljárások futamidejének növekedésével felértékelődnek azok az eljárásjogi intézmények, melyek segítségével a polgári ügyekben eljáró bíróságok képesek eleget tenni a peres felek által joggal igényelt gyors - az időmúlás miatt utóbb már el nem hárítható jogsérelmek bekövetkezését megelőzni képes - döntéshozatal követelményének. E célt betölteni képes jogintézmény az ideiglenes intézkedés. Az ideiglenes intézkedések alkalmazásának a mindennapossá válása azonban - kétségtelen hasznosságuk mellett - számtalan elméleti és gyakorlati problémát vet fel. E problémák felvetése és megválaszolása mellett jelen monográfia szerzőjének célja egy olyan összefoglaló mű megalkotása volt, melyet mind a jogintézmény kutatásával foglalkozó elméleti jogászok, mind az ideiglenes intézkedést mindennapjaik során alkalmazó gyakorlati szakemberek haszonnal forgathatnak.

 
3 400 Ft
Akció: 3 060 Ft
Kezdete: 2015.06.05
A készlet erejéig!
-10%
 MÓDSZERTANI ÚTMUTATÓ A FIZETÉSI MEGHAGYÁSOS ELJÁRÁSHOZ

Szerző: Asbóth-Hermányi Lőrinc

HVG-ORAC Kiadó, 2012

 

2010. június 1. napján hatályba lépett a fizetési meghagyásos eljárásról szóló 2009. évi L. törvény, melynek gyakorlati alkalmazása számos kérdést vet fel.

 

E kézikönyvnek nem célja a joganyag teljes és kimerítő jellegű feldolgozása, nem kifejezetten elméleti, inkább gyakorlati jellegű. Elméleti megközelítést annyiban tartalmaz, amennyiben az adott probléma gyakorlati körbejárása azt szükségessé teszi.

 
4 000 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2016.11.29
A készlet erejéig!
-15%
 POLGÁRI PERRENDTARTÁS - Kiegészítve jogegységi határozatokkal és a bírói gyakorlattal.

A szerkesztés lezárva: 2012. február 1.

Összeállította: Dr. Udvary Sándor

Novissima Kiadó, 2012

2012. február 1-es állapot, mely tartalmazza az akkor ismert később hatályba lépő módosításokat is.

+ HATÁLYOSÍTÓ PÓTFÜZET

 

Mintaoldalak pdf formátumban: 3-6. oldal, tartalom

 

A polgári perrendtartás immár közel hatvan éves és a viszonylag csendes, háborítatlan első évtizedek után a rendszerváltást követően a jogalkotó fókuszába került. A változásokat nem csak a nagyarányú társadalmi változások indukálták, de alkotmányossági, nemzetközi, emberi jogi megfontolások is szükségessé tették. 

 
1 250 Ft
Akció: 1 065 Ft
Kezdete: 2015.10.01
A készlet erejéig!
-10%
FELÜLVIZSGÁLATI ELJÁRÁS A POLGÁRI PEREKBEN

A könyv a Tematikus Bírósági Döntések sorozat része

Szerző: dr. Osztovits András

Complex Kiadó, 2011

 

A felülvizsgálat a polgári eljárások során kiemelt jelentőséggel bír. Ezen jogintézmény egyrészt rendkívüli perorvoslatként alkalmas arra, hogy jogerős ítélettel befejezett ügyben más döntés szülessen, másrészt a Legfelsőbb Bíróság a felülvizsgálati eljárások során kap átfogó információkat a magyar bírói joggyakorlat működéséről, tudja ellátni a jogalkalmazás egységességét biztosító alkotmányos feladatát.
A kötet célja, hogy átfogó képet adjon a jogászok számára a polgári peres felülvizsgálat legfelsőbb bírósági joggyakorlatáról, remélve, hogy a kötetben szereplő döntések ismerete, tanulmányozása megkönnyíti a felülvizsgálati eljárásra való felkészülést, az abban való eligazodást.
A felülvizsgálat szabályozása az elmúlt két évtizedben sokat változott, ezért csak az elmúlt tíz év joggyakorlatából szerepelnek döntések. A bírósági határozatok indokolásában a közlésükkor hatályos Pp. rendelkezései találhatóak meg.

 
6 090 Ft
Akció: 5 480 Ft
Kezdete: 2016.11.29
A készlet erejéig!
-10%
PER VAGY NEM PER?

Kérdések és válaszok a polgári nemperes eljárások témaköréből

A kézirat lezárása: 2008. július 1.

Szerző: Kiss Daisy dr.

Szerkesztő: Tóth László dr.

Lektor: Szabó Péter dr.

HVG-ORAC Kiadó, 2008

 

Ez a kötet a harmadik darabja annak a sorozatnak, melyben a Szerző (az ELTE tiszteletbeli tanára) a Bibó István Szakkollégiumban folytatott oktatási tevékenysége keretében elhangzottakat foglalja össze. Az első kötet „A polgári per titkai” címmel jelent meg, és a polgári perekre vonatkozó általános szabályokat részletezi, a második kötet (amelyet dr. Kiss Daisy több szerzőtárssal állított össze) a különleges perek szabályait tartalmazza.

 
7 800 Ft
Akció: 7 020 Ft
Kezdete: 2016.11.29
A készlet erejéig!
-15%
 HELYZETJELENTÉS. LEVÉLTÁRI IRATOK POLGÁRI ELJÁRÁSJOGUNK TÖRTÉNETÉBŐL I. 1951-1958

Szerző: Gyekiczky Tamás

Gondolat Kiadó, 2006

 

Könyvünk levéltári dokumentumokra épülő történeti munka. A korabeli iratok, szakirodalmi nézőpontok és statisztikai adatok alapján annak a talánynak megfejtésére vállalkozik, lehetséges-e a szó klasszikus értelmében vett perjog a huszadik század ötvenes éveinek közepén Magyarországon. Sem az ideológia, sem a politika, sem a gazdaság nem ismerte ugyanis azt a magánérdeket és magánjogot, melynek képviseletére és konfliktusainak megoldására a modern perjog szerveződött. Röviden: lehetséges-e perrendtartás klasszikus polgári perek nélkül?

 
2 280 Ft
Akció: 1 940 Ft
Kezdete: 2015.08.08
A készlet erejéig!
-10%
A POLGÁRI PERRENDTARTÁS MAGYARÁZATA 1-2.

A kézirat lezárva: 2010. augusztus 1.

Harmadik, átdolgozott kiadás

Szerkesztette: Németh János, Kiss Daisy

Complex Kiadó, 2010

 

A kommentár legutóbbi megjelenése óta bekövetkezett jogszabályváltozások időszerűvé tették a kiadvány hatályosítását, átdolgozását. A Kiadó, felismerve ennek igényét, 2009. július 3-ai lezárással jelenteti meg "kék kommentár" sorozatában a Pp. Magyarázatát. A kiadvány tartalmazza a vállalkozások közötti jogviták gyorsabb lezárása érdekében a 2009. évi LXVIII. törvény által eszközölt módosításokat is.

A kommentár elsősorban a jogalkalmazóknak kíván segítséget nyújtani a Pp. rendelkezéseinek részletes, tartalmi magyarázatával, az egységes joggyakorlat bemutatásával. A kiadvány a polgári eljárásjog legnevesebb szerzőit vonultatja fel, ezzel is biztosítva a minőséget és a megbízhatóságot.

 
19 425 Ft
Akció: 17 485 Ft
Kezdete: 2016.11.29
A készlet erejéig!
-10%
HITELEZŐVÉDELEM A BÍRÓSÁGI VÉGREHAJTÁSBAN

Szerző: Kapa Mátyás

Dialóg Campus Kiadó, 2006

 

A jelen monográfia témája a hitelezők érdekeit védő jogintézmények vizsgálata a pénzkövetelés kielégítésére irányuló bírósági végrehajtásban. A szerző a téma elméleti megalapozását követően mutatja be a hitelezővédelemnek a bírósági végrehajtásban érvényesülő eszközeit. Részletesen elemzi az adós személyében rejlő veszélyektől védő jogintézményeket, és a végrehajtásban közreműködő szervek személyében, működésében rejlő veszélyektől védő jogintézményeket. Foglalkozik a bírósági végrehajtó, a bíróság és az egyéb szervek (pl. rendőrség, földhivatal) működéséhez köthető veszélyek elemzésével is. Elemzi a kívülálló harmadik személyekben rejlő veszélyeket és az ezek ellen védő jogintézményeket. Bemutatja a több hitelező érdekeinek ütközését rendező elveket, szabályokat, és külön is foglalkozik a zálogjogosult jogi helyzetével. A művet haszonnal forgathatják a gyakorló jogászok, a kutatók, a joghallgatók, a hitelezéssel foglalkozó szakemberek, sőt az érdeklődő laikusok is.

 
4 980 Ft
Akció: 4 480 Ft
Kezdete: 2015.03.03
A készlet erejéig!
-15%
50 ÉVES A POLGÁRI PERRENDTARTÁS

Szerző: Kengyel Miklós

Dialóg Campus Kiadó, 2003

 

Fél évszázad - a rohanó világesemények mellett is - hosszú idő, s ha ez alatt (jóllehet jelentős novellisztikus változtatásokkal) "talpon" lehetett maradni, egyben olyan módon lehetett szolgálni a jogalkalmazást, ahogy ezt megvalósulni láthattuk, mindenképpen a jogalkotás érdemeként könyvelhető el. Még akkor is, ha a most említett szolgálati szerep időnként meg-megbicsaklott, ami aztán a kritikai észrevételek felvetését is indokolttá tehette.
Ezek az észrevételek természetesen annak fényében is felmerülhettek, hogy korábbi - az 1911. évi - perrendtartásunk olyan színvonalú jogalkotás volt, amely maradéktalanul érvényre tudta juttatni az európai jogfejlődés elveit, s hiánytalanul meg tudta teremteni a bíróság és a felek modern együttműködésének követelményrendszerét.

 
2 980 Ft
Akció: 2 535 Ft
Kezdete: 2014.11.17
A készlet erejéig!
-33%
A POLGÁRI PERES ELJÁRÁS ÖNELLENTMONDÁSAI

Különös tekintettel az „orvosi műhiba” perekre

Szerző: Ádám György

LOGOD Bt., 2002

 

A szerző harmincöt éve foglalkozik orvos-egészségügyi joggal (több évtizeden keresztül az Orvostudományi Egyetem jogász tanára volt). Jelenleg az ELTE Jogtudományi Kar tiszteletbeli professzora, az MTA doktora, ny. egyetemi tanár és ügyvéd. Ez utóbbi ténykedése során elsősorban "orvosi műhiba" perekben képvisel a bíróságok előtt ügyfeleket. Ezen tevékenysége kapcsán észlelt a hatályos perjogban olyan anomáliákat, amelyeket a jelen könyv hat tanulmányában leír.

 

 
1 200 Ft
Akció: 800 Ft
Kezdete: 2014.11.22
A készlet erejéig!
-10%
EURÓPAI JOGHATÓSÁGI SZABÁLYOK POLGÁRI PEREKBEN

Szerző: Osztovits András

Complex Kiadó, 2010

 

 

Az európai joghatósági szabályok polgári perekben című kötet az Európai Közösségek - a Lisszaboni Szerződés óta az Európai Unió - Bíróságának az elmúlt évek során hozott legfontosabb, az európai joghatósági szabályokat érintő döntéseit gyűjti össze. Hazánk európai uniós csatlakozásával a közösségi szabályozás, az acquis communautaire a magyar bíróságok számára is kötelezően alkalmazandóvá vált. Az előzetes döntéshozatali eljárásban pedig magyar bíróságok is intézhetnek kérdéseket a luxembourgi bírósághoz. A határon átnyúló tényállási elemeket tartalmazó jogviták szaporodásával e kötet hasznos segítsége lehet a magyar ügyvédeknek és bíráknak.

A szerkesztett bírósági döntéseket egy tanulmány vezeti be, amely rövid áttekintésben elemzi a jogterület legfontosabb szabályait. A bírósági döntések legfontosabb részeit Osztovits András, Az Európai Unió Alapító Szerződéseinek magyarázata című mű szerkesztője és a Legfelsőbb Bíróság bírája értő és lényegre törő szerkesztésében adjuk közre.

 

 
6 090 Ft
Akció: 5 480 Ft
Kezdete: 2016.11.29
A készlet erejéig!
-10%
TÁRSASÁGI JOGI PEREK 2007

Szerző: Gál Judit dr., Pálinkásné dr. Mika Ágnes

Szerkesztő: Gabányi Józsefné dr. (lektor)

HVG-ORAC Kiadó, 2007

 

A felállított ítélőtáblák határozatai, a Legfelsőbb Bíróság jogegységi, elvi és a BH-ban közzétett döntései a társasági jogi peres eljárásokban igen sok változást hoztak.

Ezeknek a szerzők által, tematikusan összegyűjtött határozatoknak az ismerete ma már elengedhetetlen e speciális perekben eljáró jogi képviselők, döntést hozó bírák, de a joghallgatók és szakvizsgára készülők számára is.

A törvények számos pertípusnál komoly változásokkal jártak, ezek feltérképezése nagy segítséget jelenthet a jogalkalmazóknak.

A kiadvány minden társasági joggal foglalkozó jogalkalmazó számára elengedhetetlen segédeszköz.

 
7 200 Ft
Akció: 6 480 Ft
Kezdete: 2016.11.29
A készlet erejéig!
-10%
KÉZBESÍTÉS A POLGÁRI JOGVITÁKBAN HATÁROK NÉLKÜL

Kézirat lezárása: 2010. június 30.

Szerző: Harsági Viktória dr.

HVG-ORAC Kiadó, 2010

 

A bírósági és bíróságon kívüli iratok kézbesítésének jogi szabályozása komoly változásokon megy át napjainkban. Hazai viszonylatban az utóbbi évek törvénymódosításai teremtették meg az elektronikus kézbesítés lehetőségét, szabályozták a kézbesítési vélelem megdöntésének kérdéskörét. Számos más európai megoldáshoz hasonlóan nálunk is szerephez jutottak a bírósági végrehajtók a kézbesítést illetően. A külföldi fél részére történő kézbesítés egyszerűsítését célozta a jogalkotó a kézbesítési megbízott intézményének bevezetésével.

 
5 000 Ft
Akció: 4 500 Ft
Kezdete: 2016.11.29
A készlet erejéig!
-10%
A NEMZETKÖZI KERESKEDELMI VÁLASZTOTTBÍRÁSKODÁS

A választottbíró megválasztása és kizárása.

A kézirat lezárva: 2008. július 7.

Szerző: Boóc Ádám dr.

HVG-ORAC Kiadó, 2009

 

Örvendetes ténynek tekinthető, hogy Magyarországon is egyre nagyobb mértékben növekszik a belföldi, illetve ezzel egyidejűleg a nemzetközi kereskedelmi választottbírósági eljárások száma.

E vitarendezési mód azonban kétségtelenül számos olyan elméleti problémával rendelkezik, melyek jelentős hatással vannak a mindennapi választottbírósági gyakorlatra is. Jelen könyv a nemzetközi kereskedelmi választottbíráskodással foglalkozik, és — magyar nyelven elsőként — tematikusan dolgozza fel a választottbíró megválasztásának és kizárásának kérdését.

 
6 500 Ft
Akció: 5 850 Ft
Kezdete: 2016.11.29
A készlet erejéig!
-10%
AZ ÚJ PP. IRATMINTATÁRA   [Előrendelés]
AZ ÚJ PP. IRATMINTATÁRA

Beadványtervezetek az új Pp. minden eljárási cselekményéhez, összesen 437 iratminta

Várható megjelenés: 2017. május

Szerzők: Belcsák Róbert; Gelencsér Dániel; Jójárt Eszter; Kőrös András; László András Dániel; Orosz Árpád; Parlagi Mátyás; Reviczky Renáta; Turbucz Zoltán

Szerkesztő: Varga István

A szerkesztő munkatársa: Gelencsér Dániel

HVG-ORAC Kiadó, 2017

 

ELŐRENDELEM!

 

Az új Pp. a professzionális pervitel megteremtése érdekében nagyban épít a polgári per szereplőinek aktív, szakszerű közreműködésére, a jogi képviselőkkel szemben a jelenleginél magasabb követelményeket állít fel. Az új törvény az eddiginél jóval bonyolultabb szabályozást vezet be, továbbá számos olyan – első ránézésre nehezen észlelhető – részletszabályt tartalmaz, amely megnehezíti a befogadható beadványok elkészítését.

 
9 000 Ft
Akció: 8 100 Ft
Kezdete: 2017.02.28
A készlet erejéig!
-10%
 A POLGÁRI PERRENDTARTÁS ÉS A KAPCSOLÓDÓ JOGSZABÁLYOK KOMMENTÁRJA I-II.

Várható megjelenés: 2017 nyár

Szerkesztő: Varga István

Lektor: Németh János

HVG-ORAC Kiadó, 2017

 

ELŐRENDELEM!

 

- Az új Pp. szabályainak magyarázata első kézből, a törvény előkészítését az első pillanattól meghatározóan befolyásoló kodifikációs téma- és munkabizottsági elnökök és tagok tollából.

- A kötetet Varga István tanszékvezető egyetemi tanár (ELTE ÁJK Polgári Eljárásjogi Tanszék), ügyvéd, a Polgári Perjogi Kodifikációs Főbizottság tudományos titkára szerkesztette. Lektora Németh János professzor emeritus, a Főbizottság elnöke, az Alkotmánybíróság volt elnöke.

- Tudományosan megalapozott, de elsősorban a mindennapi gyakorlati jogalkalmazói igényeknek megfelelő kommentár.

 
15 000 Ft
Akció: 13 500 Ft
Kezdete: 2017.02.28
A készlet erejéig!
-10%
 A POLGÁRI PERRENDTARTÁSRÓL SZÓLÓ 2016. ÉVI CXXX. TÖRVÉNY MAGYARÁZATA

Várható megjelenés: 2017. április

Dr. Wopera Zsuzsa, Dr. Szabó Imre, Dr. Pribula László, Dr. Udvary Sándor, Dr. Vitvindics Mária, Dr. Zsitva Ágnes, Dr. Somogyi Dávid, Dr. Aszódi László, Dr. Nagy Adrienn, Dr. Wallacher Lajos,

Szerkesztette: Dr. Wopera Zsuzsa, tszv. egyetemi tanár, miniszteri biztos

Complex Kiadó, 2017

 

ELŐRENDELEM!

 

Az Országgyűlés várhatóan még idén elfogadja az új polgári perrendtartásról szóló törvényt. Ismerje meg az új szabályokat! Az új Pp. a tervek szerint 2018. január 1-jén lép hatályba. Az ezt követően induló perekben már az új törvényi előírásokat kell alkalmazni. Hatalmas joganyagról van szó, jelentős változásokkal.

 
15 740 Ft
Akció: 14 165 Ft
Kezdete: 2017.03.01
A készlet erejéig!
 ALKALMAZOTT JOGSZABÁLYOK - POLGÁRI ELJÁRÁSJOG - Elfogyott

Hatályos: 2016. február 1-től

Novissima Kiadó, 2016

 

A Novissima Kiadó jogszabálygyűjteménye kilenc fejezetbe rendezve közel harminc törvényt, rendeletet tartalmaz a polgári eljárásjog témakörében. A kötet szerkesztése, áttekinthető kialakítása folytán egyszerűen használható segédlet a gyakorló jogászok mindennapi munkájához.

 

Előkészítés alatt áll a kötet második része, a büntetőjogi jogszabályokat tartalmazó kiadvány is.

 
4 500 Ft
 IN LIMINE LITIS. POLGÁRI ELJÁRÁSJOGI FELADATGYŰJTEMÉNY: ÁLTALÁNOS RÉSZ	- Elfogyott

Szerzők: Gláser Szilvia, Horváth E. Írisz

Szent István Kiadó, 2008

 

Példatárunkat elsősorban a jogi egyetemek hallgatóinak ajánljuk, de gyakorlatias szemlélete miatt hasznos és hatékony segédlet lehet mind a szakvizsgára készülők, mind pedig a gyakorló jogászok számára. Jelen kötet kizárólag a polgári perrendtartás Általános részén alapszik.

 
2 600 Ft
POLGÁRI PERRENDTARTÁS - Elfogyott

Hatályos: 2017. január 2-től
A szerkesztés lezárva: 2017. január 4.

Novissima Kiadó, 2017

 

Az 1952. évi III. törvény a polgári perrendtartásról
(kiegészítve a vonatkozó kollégiumi állásfoglalásokkal és jogegységi határozatokkal).

 

 
1 390 Ft
A POLGÁRI NEMPERES ELJÁRÁSOK JOGA (2012) - Elfogyott

Szerzők: Éless Tamás, Juhász Edit, Juhász Imre, Kapa Mátyás, Papp Zsuzsanna, Somlai Zsuzsanna, Szécsényi-Nagy Kristóf, Timár Kinga, Tóth Ádám, Török Judit,Varga István

Szerkesztette: Varga István

ELTE Eötvös Kiadó, 2012

 

Sokféleség. Kevés fogalom tudná közelebbről jellemezni a polgári nemperes eljárások által érintett jogterületeket. Ennek megfelelően a meghatározó jogászi szakmák mindegyike, így a bírói, a közjegyzői, az ügyvédi és a kodifikátori hivatás egyaránt kiemelt szinten képviselteti magát a mű szerzőinek személyében, akik egyúttal mindannyian az ELTE Polgári Eljárásjogi Tanszéken tanítanak. A könyv a gyakorló jogászi és az egyetemi oktatói tapasztalatok alapján szerzett tudás szintézise, amely egyaránt kíván egyetemi tankönyvként és a gyakorlat által hasznosítható kézikönyvként szolgálni. A több utánnyomást is megért, nagysikerű első kiadás óta eltelt két év olyan mennyiségű jogszabályváltozást hozott magával, amely szükségszerűvé tette a szövegnek a teljes vonatkozó joganyag aktualizálásán alapuló átdolgozását. 

 
7 500 Ft
 A MAGYAR POLGÁRI ELJÁRÁSJOG A KILENCVENES ÉVEKBEN ÉS AZ EU JOGHARMONIZÁCIÓ. DR. NÉMETH JÁNOS EGYETEMI TANÁR TISZTELETÉRE - Elfogyott

Szerkesztette: Papp Zsuzsanna

ELTE Eötvös Kiadó, 2003

 

A jelen kötettel a Kedves Olvasó azokat a tanulmányokat veheti kezébe, amelyek Németh Jánosnak a polgári eljárásjog különböző területein működő kollégái, s immár három különböző generációhoz tartozó tanítványai írtak. Az, hogy most ezt a kötetet közreadhatjuk, s azt az olvasó kezébe veheti, mindennél jobban tükrözi azt a meghatározó hatást, amelyet Németh János a magyar polgári eljárásjogra gyakorolt, s tanúsítja azt a megbecsülést és tiszteletet, amely pályatársai és tanítványai részéről övezi.

 
5 833 Ft
A MAGÁNJOG ALAPJAI - Elfogyott

Második, hatályosított, bővített kiadás

Szerző: Török Gábor dr., Péterfalvi Attila dr., Kenyeres János dr., Lovászy Csaba dr., Méhes Tamás dr., Sárközy Szabolcs dr.

Szerkesztő: Török Gábor dr.

HVG-ORAC Kiadó, 2007

 

A tematika felöleli a magánjog egészét, részletesen foglalkozik az elhatárolási kérdésekkel, felvillantja a római jogi gyökereket, ami különösen egyes ma is hatályos alapfogalmak megértését segíti elő. A műben helyet kapott a szövetkezetekkel foglalkozó rész is.

 

Külön figyelmet fordítottak a szerzők a személyhez fűződő jogok védelmére - ami napjainkban egyre fontosabbá váló kérdés.

 

Szinte megelőlegezve a családjog Ptk.-ba való visszakerülését rövid áttekintést kapunk a magyar családjogi rendszerről. Mivel széles értelemben felfogott magánjogi tankönyvvel állunk szemben ezért nem hiányozhat belőle a polgári eljárásjog alapfogalmainak az ismertetése sem.

 

A könyv egyrészt speciális oktatási igényeket szolgál, másrészt viszont - éppen a fogalmi meghatározások tömörsége miatt - ajánlható a szélesebb jogkereső közönség számára is.

 

 

 

 
3 500 Ft
OKIRATI BIZONYÍTÁS A MODERN POLGÁRI PERBEN - Elfogyott

A kézirat lezárva: 2005. január

Szerző: Harsági Viktória dr.

Szerkesztő: Gáspárdy László dr.

HVG-ORAC Kiadó, 2005

 

Az okirati bizonyítást érintő változás kétirányú. Egyrészről meghatározó a nemzetközi okiratforgalom európai uniós szabályozása, e kérdéskörben a szerző elsődlegesen az okiratok szabad áramlását előmozdító eddigi eredményeket igyekszik bemutatni. A nemzetközi alapokon kifejlődött elektronikus aláírás és okirat intézménye jelenti korunk másik olyan kihívását, amelyre a perjognak, azon belül is a bizonyítás jogának meg kell találnia a maga válaszát. Ez utóbbi témakör mindezidáig pusztán a polgári anyagi, illetőleg a kereskedelmi jog nézőpontjából került feldolgozásra a magyar jogirodalomban, annak perjogi szemléletű megközelítése és ebből adódóan a kutatás eredménye is újszerű.

 
3 900 Ft
 AZ IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS KIHÍVÁSAI A XXI. SZÁZADBAN - Elfogyott

Tanulmánykötet Gáspárdy László professzor emlékére

Szerkesztette: Harsági Viktória dr., Wopera Zsuzsa dr.

HVG-ORAC Kiadó, 2007

 

Részlet a könyv előszavából: "Óriási veszteség ért 2006. március 25-én egy összetartó, szerető magyar családot, barátokat, pályatársakat, a Miskolci Egyetem és Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karának oktatóit, hallgatóit, az egész magyar polgári perjogtudományt és tudományos közéletet. Eltávozott közülünk Gáspárdy László professzor, akinek fájó hiányát ma is ugyanúgy érezzük, mind a mai napig felemlegetjük emlékezetes, senki másra nem jellemző szófordulatait, kedves alakját. ... A kötetben 39 külföldi és magyar szerző tanulmánya szerepel, akik valamennyien Gáspárdy László kollégái, pályatársai és tanítványai voltak, és akik az első hívó szóra vállalták a kötetben való megjelenést, leróva tiszteletüket a világhírű magyar perjogász professzor előtt."

 
5 500 Ft

Termék sorrend módosítás:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.