Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Agrártudomány


Sorrend:

-20%
A MAGYAR ÓRIÁSNYÚL

Szerző: Tóth Zsigmond

L'Harmattan Kiadó, 2017

 

A magyarság híres állatszeretetéről, állattenyésztési hagyományairól. A Kárpát-medence igen sok állatfajta kinemesítésének helye, s e fajták közül nem egy világszerte jól ismert, ám vannak közöttük méltánytalanul elfeledettek is. Ilyen egyetlen őshonos magyar nyúlfajtánk, a magyar óriásnyúl, melyről 75 éve nem jelent meg könyv - három generáció adósságát igyekszik törleszteni e mű. Az utóbbi években a tenyésztők mellett a magyar állam is igen sokat tett nemzeti nyúlfajtánk megőrzése érdekében, de még számtalan kihívás áll előttünk, hogy az elkövetkező generációk számára fennmaradhasson ez az eleven örökségünk.

 

 
2 990 Ft
Akció: 2 390 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
VIDÉKI INNOVÁCIÓ ÉS HÁLÓZATOSODÁS

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat első évei

Szerkesztő: Czibere Ibolya

DUPress, 2016

 
1 950 Ft
Akció: 1 560 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
ZÖLD GMO-K

Szerzők: Dudits Dénes, Györgyey János

Akadémiai Kiadó, 2013

 

Miként segíti a géntechnológia a növények nemesítését? Hogyan készülnek a génnemesített növények, a zöld GMO-k? Mit mond a tudomány az egyes GM növények egészségügyi és környezeti kockázatairól? Milyen GM növényekre számíthatunk a közeljövőben? Kinek milyen haszna származik a növényi géntechnológiából? Adjunk-e szabad választást a magyar gazdáknak a fajták, technológiák megválasztásában? Kinek az érdeke a „GMO-cirkusz"? Miért jutottunk zsákutcába a társadalmi viták során?

 

A Pont könyvek sorozat új darabja, a Zöld GMO-k érthető és logikus válaszokkal szolgál, határozott pontokat téve a kérdőjelek helyére.

 
1 590 Ft
Akció: 1 350 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
MEZŐGAZDASÁGI STATISZTIKAI ÉVKÖNYV, 2010

(CD-melléklettel)

Központi Statisztikai Hivatal, 2012

 

A Mezőgazdasági statisztikai évkönyv kétnyelvű (magyar-angol) formájával segíti a külföldi felhasználók munkáját: átfogó adatokat közöl az agrárgazdaság helyzetéről, ismerteti az ágazat részesedését a nemzetgazdaságból, továbbá bemutatja a mezőgazdasági és élelmiszer-ipari foglalkoztatottság, termelés, export, import és fogyasztás adatait.

Részletes adatokat tartalmaz a mezőgazdasági termelés személyi, műszaki és anyagi feltételeiről, a növénytermesztésről és az állattenyésztésről, a mezőgazdasági szervezetek gazdálkodásáról, a termékek értékesítéséről és az árakról.

Külön fejezetben számol be területi egységenként a fontosabb növénytermesztési és állattenyésztési adatokról; bemutatja a világ, az EU-27 és a főbb országok mezőgazdasági termelését.

 
7 400 Ft
AGRÁRGAZDASÁGI STATISZTIKAI ZSEBKÖNYV, 2010

Központi Statisztikai Hivatal, 2011

 

A zsebkönyv az Agrárgazdasági Kutató Intézet és a Központi Statisztikai Hivatal közös kiadványaként jelenik meg. Átfogó adatokat közöl az agrárgazdaság helyzetéről, a mezőgazdaság mellett bemutatja az élelmiszeripar, az erdőgazdálkodás és halászat, valamint a külkereskedelem fontosabb adatait is. Az országos adatok mellett megyei bontású adatokat is tartalmaz a kiadvány.

 
2 650 Ft
 MAGYARORSZÁG MEZŐGAZDASÁGA, 2005 (Gazdaságszerkezeti összeírás) I. kötet

Központi Statisztikai Hivatal, 2006

 

A "Magyarország mezőgazdasága, 2005" című kiadvány első kötete a 2005. évi Gazdaságszerkezeti Összeírás (GSZÖ 2005) során megfigyelt gazdasági szervezetek és egyéni gazdaságok főbb jellemzőire vonatkozó regionális és országos adatokat mutatja be a következő témacsoportokban: gazdaságok száma termelési típusok, a bruttó termelési érték nagyságkategóriái, a termelés célja szerint, földhasználat, szántóföldi növények, zöldségfélék, gyümölcs és szőlő termelése, agrotechnika.

A kiadvány számos táblája idősort is tartalmaz és kiegészül az ÁMÖ 2000 és a GSZÖ 2003 megfelelő adataival.

 
3 100 Ft
 MAGYARORSZÁG MEZŐGAZDASÁGA A 2000. ÉVBEN - TERÜLETI ÉS TELEPÜLÉSSOROS ADATOK

Központi Statisztikai Hivatal, 2004

 

A CD a három ÁMÖ 2000 kapcsán megjelentetett kiadványt (Magyarország mezőgazdasága a 2000. évben, Földhasználat Magyarországon a 2000. évben, Magyarország állatállománya 2000. március 31-én) tartalmazza, EXCEL-táblázatkezelő program által nyújtott támogatással.

A kiadványok módszertani megjegyzést, az adatgyűjtések kérdőíveit, továbbá a táblázatok címét, fejrovatát angol nyelven ismertető függeléket is tartalmaznak.

 
12 000 Ft
GYÜMÖLCSÜLTETVÉNY-GAZDÁLKODÁS MAGYARORSZÁGON, 2001

(Adatgyűjtemények 1. és 2. kötet)

Központi Statisztikai Hivatal, 2003

 

Az 1. kötet az ültetvényméretet elérő törzses és bogyós gyümölcsfajok gyümölcsfajták szerinti nagyságáról, szerkezetéről közöl értékes információkat területi egységenként (megye, régió), továbbá kéttényezős ismérv szerint vizsgálja régiónként és országosan az egyes gyümölcsültetvények művelésmód és az állománysűrűség, a lejtés és a kitettség, a telepítés és a tervezett kivágási év szerinti kapcsolatát.

 

A 2. kötet a Magyarországon köztermesztésben lévő törzses és bogyós gyümölcsfajok gyümölcsfajták szerinti nagyságát mutatja be.

Országos adatokkal szolgál a felsorolt gyümölcsfajták főbb jellemzőiről; a területnagyság differenciáltságáról, a telepítés korösszetételéről, az ültetvények területének lejtéséről, égtáj szerinti kitettségéről, a művelés módjáról, az állomány sűrűségéről, az átlagos hozamok területi eloszlásáról, a gyümölcsfahiányról, az alkalmazott támrendszerek állapotáról, az ültetvények kezeltségéről, öntözhetőségéről, az alkalmazott öntözési módokról és a betakarítás módjáról.

 
3 500 Ft
 GYÜMÖLCSÜLTETVÉNYEK MAGYARORSZÁGON, 2001 (ÖSSZEFOGLALÓ ADATOK)

Központi Statisztikai Hivatal, 2003

 

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a 2000. évi CXLIII . törvény előírásai alapján szőlő- és gyümölcsültetvény-összeírást hajtott végre 2001. június 1. és október 15 között.

Jelen kiadvány az ültetvényméretet elérő törzses és bogyós gyümölcsfajokra vonatkozóan közöl különböző szakmai ismérvek (lejtés, kitettség, művelésmód, támrendszer, hozam, állománysűrűség stb.) szerint területi adatokat. Továbbá két csoportosító ismérv (területnagyság és telepítés ideje) szerint mutatja be az egyes gyümölcsfajok differenciáltságát.

A kiadvány kizárólag az Európai Unió ötfokozatú területbeosztása alapján az első három szintre (ország, régió, megye) közöl aggregált adatokat, kistérségi, településszintű adatokat nem tartalmaz.

 
4 000 Ft
 SZŐLŐÜLTETVÉNYEK MAGYARORSZÁGON, 2001 (ÖSSZEFOGLALÓ ADATOK)

Központi Statisztikai Hivatal, 2002

 

E kiadvány az ültetvényméretű szőlőterületekre vonatkozó adatok részletes feldolgozásából származó összefoglaló információkat tartalmaz.

A kiemelt jellemzőkre vonatkozó adatokról a hagyományos statisztikai tájékoztatási szintek (területi egységek = megye, régió) mellett a szőlő- és bortermeléshez kapcsolódó kategóriák (szőlőtermő helyek = borvidékek, bortermő helyek, egyéb a szőlőtermő helyek) szerint is tájékoztat az adatgyűjtemény.

 
4 900 Ft
 SZŐLŐÜLTETVÉNYEK MAGYARORSZÁGON, 2001 (TELEPÜLÉSSOROS ADATOK)

Központi Statisztikai Hivatal, 2002

 

A kiadvány az ország 2172 településén található szőlőterületekre vonatkozó információkat tartalmaz. Az ültetvények területének kor, fajtaszerkezet, méret és tőkehiány szerinti eloszlásáról a tervezési-statisztikai régiók, azon belül megyék és települések szerint ad tájékoztatást a több mint 260 oldalas adatgyűjtemény.

 
4 900 Ft
 BIOGAZDÁLKODÁS A MEZŐGAZDASÁGBAN MAGYARORSZÁGON 2000-2001. ÉVBEN

Központi Statisztikai Hivatal, 2002

 

A kiadvány bemutatja a magyar biogazdálkodás és termelés jelenlegi helyzetét. Nemzetközi áttekintést is nyújt a biogazdálkodás lényegesebb jellemzőiről. Megyénként, régiónként és országosan adatokat közöl a biotermelést folytató, vagy átállási időszakban lévő gazdaságok köréről. A kiadvány végén angol nyelvű tartalomjegyzék és összefoglaló található.

 
2 000 Ft
 MAGYARORSZÁG MEZŐGAZDASÁGA A 2000. ÉVBEN - ÖSSZEFOGLALÓ ADATOK

Központi Statisztikai Hivatal, 2002

 

A 2000. évi Általános Mezőgazdasági Összeírás (ÁMÖ) egyéni gazdaságokra és gazdasági szervezetekre vonatkozó összefoglaló adatgyűjteménye témacsoportonként. Részben válogatás a már megjelent ÁMÖ 2000 kötetekből, másrészt eddig meg nem jelent adatokat, adatcsoportosításokat tartalmaz a mezőgazdasági termelés erőforrásairól, annak területi (megyénként, régiónkénti) differenciáltságáról. Az egyes témacsoportok magukba foglalják az általános adatokat, a munkaerő, a földterület, az állatállomány, a gép-és épületállomány az erőforrások mezőgazdaság terület-nagyság szerinti differenciáltságát, továbbá adatokat közöl a biogazdálkodás, méhészet és egyéb tevékenységekről. A kiadvány végén angol nyelvű tartalomjegyzék és összefoglaló található.

 
3 500 Ft
MÉHÉSZET MAGYARORSZÁGON 2000-BEN

Központi Statisztikai Hivatal, 2001

 

A kiadvány a 2000. évi általános mezőgazdasági összeírás (ÁMÖ) adatai alapján 12900 gazdaság méhészeti tevékenységéről ad tájékoztatást. Összefoglaló adatokat tartalmaz a méhészettel foglalkozó gazdaságok összetételéről, területi elhelyezkedéséről, a gazdaságok erőforrásairól (föld, állat), a méztermelés nagyságáról, a méhcsaládok számáról.

 
1 000 Ft
 MAGYARORSZÁG MEZŐGAZDASÁGA A 2000. ÉVBEN - TERÜLETI ADATOK

Központi Statisztikai Hivatal, 2000

 

A kiadvány az egyéni gazdaságokra és a gazdasági szervezetekre vonatkozóan területi egységek (150 kistérség, 19 megye, 7 régió) szerint a gazdaságok számáról, a földhasználat, az állatállomány nagyságáról és szerkezetéről, átlagos méretéről, a gép- és eszköz-, továbbá épület- és építményellátottságáról, a gazdaságszintű mezőgazdasági termék-előállítás értékéről, a gazdaságok, a termékérték eloszlásáról, az egy gazdaságra jutó földhasználati, állattartási jellemzőkről 123 táblázatban tartalmaz adatokat.

 
3 500 Ft
 MAGYARORSZÁG ÁLLATÁLLOMÁNYA 2000. MÁRCIUS 31-ÉN - TELEPÜLÉSSOROS ADATOK

Központi Statisztikai Hivatal, 2000

 

A kiadvány településenként ad tájékoztatást az állatállomány nagyságáról, szerkezetéről, az állattartók számáról, azok megyénkénti és régiónkénti rangsoráról. A kiadvány az egyéni gazdaságokra és a gazdasági szervezetekre vonatkozóan megyei és régiószintű adatokat is tartalmaz.

 

 
3 000 Ft
MAGYAR MEZŐGAZDASÁG 1851-2000

Központi Statisztikai Hivatal, 2000

 

A CD-n a mezőgazdaságban foglalkoztatottak számát, a földterület művelési ágankénti alakulását, a fontosabb növények vetésterületét, termésmennyiségét, az állatállomány alakulását, az állati termékek termelését, a mezőgazdaság bruttó termelési értékét, a felvásárlási árakat, a piaci termelői átlagárakat, illetve a felsoroltak mutatóit hosszú idősoros adatbázis táblák, grafikonok ismertetik, EXCEL táblázatkezelő program által nyújtott támogatással. Az adatbázis táblákat elemzések, fogalomtár, témafelelős kontakt személyek elérési lehetőségét tartalmazó információ egészíti ki. A 2000. évi Általános Mezőgazdasági Összeírás legfontosabbnak ítélt momentumait önálló fejezet foglalja össze. A CD magyar és angol nyelvű változatot tartalmaz.

 
5 600 Ft
 FÖLDHASZNÁLAT MAGYARORSZÁGON A 2000. ÉVBEN - TELEPÜLÉSSOROS ADATOK

Központi Statisztikai Hivatal, 2000

 

A kiadvány bemutatja településenként az összeírt, mezőgazdaságilag hasznosított területek művelési ágak szerinti nagyságát, a földhasználók számának alakulását, a szántó- gyümölcsös- és szőlőterületek földminőségét, a települések közigazgatás határos területét és népsűrűségét, továbbá megyénként és régiónként az egyéni gazdaságokra és a gazdasági szervezetekre vonatkozó adatokat.

 
3 000 Ft
A MEZŐGAZDASÁG FEJLETTSÉGÉNEK REGIONÁLIS KÜLÖNBSÉGEI

Központi Statisztikai Hivatal, 2008

 

A kiadvány arra vállalkozik, hogy bemutassa a mezőgazdaság ezredforduló utáni helyzetét, s egyben vizsgálja az ágazat versenyképességének regionális különbségeit is.

 
5 000 Ft
-15%
MODERN APPROACHES IN VEGETATION MONITORING

Szerzők: Feldmeyer-Christe E., Ghosh Sucharita, Podani János, Wildi O., Zimmermann N. E.

Akadémiai Kiadó, 2004

 

This volume includes contributions to a symposium entitled State of the Art in Vegetation Monitoring Approaches and organized by the Swiss Federal Research Institute in Birmensdorf, Switzerland, on March 24-26, 2003. The papers cover a wide range of topics, from scale problems and other theoretical issues to the most practical questions of data quality. Several contributions rely on remotely sensed data. Sampling design and statistical analysis are of primary concern in many articles. Most papers concentrate upon the observation of biological variables, some are motivated by nature conservation efforts. The book may be useful to plant ecologists, vegetation scientists and practitioners in the fields of remote sensing and nature conservation. The book is richly illustrated by black and white and color photographs.

 
6 930 Ft
Akció: 5 890 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
PRODUCCIÓN DEL MAÍZ

Szerző: Nagy János

Akadémiai Kiadó, 2009

 

Esta obra trata de las propiedades botánicas, origen y fisiología del maíz y de los factores ecológicos, técnicas de cultivo e interacciones (preparación del terreno x fertilización x densidad de plantas x riego x genotipo).

El valor científico del tratamiento se basa en los resultados de la investigación del Profesor János Nagy que provienen de los experimentos de campo de larga duración, los cuales han sido muy valorados en Europa, además, contribuyen al conjunto del conocimiento que viene  del lugar de origen del maíz, es decir,del continente americano.

 

 
12 600 Ft
Akció: 10 710 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
MAIZE PRODUCTION

Szerző: Nagy János

Akadémiai Kiadó, 2008

 

This book deals with the origin, botanical properties and physiology of maize as one of the most important cultivated plants of the world. Special attention is paid to the scientific results available as well as practical experiences, which have been gathered over the last generations by several students and practising experts.

 

 
16 000 Ft
Akció: 13 600 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
ENVIRONMENTALLY-SOUND ADAPTABLE TILLAGE

Szerző: Birkás Márta

Akadémiai Kiadó, 2008

 

Az „Environmentally-sound adaptable tillage" (Környezet tudatos, alkalmazkodó talajművelés) c. könyv az Akadémiai Kiadó újdonsága, szerzője Birkás Márta, társszerzői Antos Gábor, Neményi Miklós és Szemők András.  A Kiadó és a szerzők a könyvet a Pannon térség egyetemein talajművelés tárgykörben oktatóknak, és a gazdálkodóknak szaktanácsot adó kollégáknak ajánlják. Reményeik szerint felkelti az érdeklődését azoknak a kutatóknak is, akik eredményeiket a tudományos fórumok mellett a gyakorlatban is megméretik. Haszonnal forgathatják a könyvet a téma iránt érdeklődő egyetemi hallgatók, és doktorandusz hallgatók (az Adaptable Soil Tillage tantárgy tankönyve).

 

 
7 000 Ft
Akció: 5 950 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
 AZ ORSZÁGOS MŰTRÁGYÁZÁSI TARTAMKÍSÉRLETEK (OMTK) KUTATÁSI EREDMÉNYEI (1967-2001)

Szerzők: Debreczeni Béláné, Németh Tamás

Akadémiai Kiadó, 2009

 

A kötet tartalmazza a hálózati rendszerben, 1967-ben 9 eltérő ökológiai adottságú kísérleti talajon 0-N-NP-NK-NPK-műtrágyázási kezelésekkel, négy ismétlésben beállított egységes szántóföldi tartamkísérletek több évtizedes kutatási eredményeit. A műtrágyázási kezelések és az évjáratok hatására megváltozott talajtulajdonságok (savanyodás, tápanyag-kimosódás, tápanyag-felhalmozódás stb.), a vetésforgók növényeinek termései, a fő termékek kémiai minőségi vizsgálatai, a tudományos és gyakorlati tapasztalatok megbízhatósági és hatékonysági elemzésekkel kiértékelt kutatási eredményei kerülnek ismertetésre. Ezek a sokoldalú vizsgálatokkal alátámasztott tartamkísérleti eredmények az európai agrár-környezetgazdálkodás területén is sikeresen hasznosíthatók.

 
6 800 Ft
Akció: 5 780 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
FÖLDHASZNÁLAT

Szerző: Dömsödi János

Dialóg Campus Kiadó, 2006

 

Magyarországon elsőként jelenik meg olyan kötet, amely a földhasználattal kapcsolatos kérdések széles spektrumát átfogóan dolgozza fel. Ízelítő a témakörökből: európai birtokszerkezet kialakulása, mezőgazdasági, erdészeti és természetvédelmi földhasználat, birtokrendezés, földminősítés, földminőség-romlás és javítás, földvédelem, földnyilvántartás.

 

A szerző személyes ajánlója:

A földkárpótlás után bekövetkező feszültségek, a földkérdés mai sajátosságai: a tulajdon és a használat elkülönítése, a hatalmas osztatlan közös tulajdon, a jogcím nélkül használt földek rendezése, a Nemzeti Földalap racionális hasznosítása, a gazdálkodást segítő üzemméretek kialakítása, a vidék fenntartása, mindezek - a természetvédelemmel és a földek más célú hasznosításával együtt - a birtokrendezés és a racionális földhasználat sürgősen megoldandó feladatait képezik. A gazdálkodást elősegítő birtokpolitikai (és műszaki, jogi, földhasználati) szempontok tették, ill. teszik szükségessé a FÖLDHASZNÁLAT című könyvem tankönyvként, tervezési segédletként való alkalmazását.

 

Dömsödi János

 
6 880 Ft
Akció: 5 850 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
 TRÓPUSI-SZUBTRÓPUSI GYÜMÖLCS- ÉS ÉLVEZETI NÖVÉNYEK FÖLDRAJZA

Szerző: Szabó Lajos

Dialóg Campus Kiadó, 2007

 

Melegégövi területekről érkező gyümölcsök ma már az év minden hónapjában kaphatók, ennek ellenére az érdeklődő szakember, olvasó még nem tudott a kezébe venni olyan könyvet, amely a trópusi—szubtrópusi zóna fontosabb gyümölcseiről és élvezeti növényeiről adott volna összefoglaló (ökológiai, gazdaságföldrajzi és gasztronómiai) ismeretanyagot. Ezt a hiányt igyekszik e mű pótolni.

A könyv tankönyvként szerepel az ország adott felsőfokú tanintézményeinek képzési programjában (BSc, MSc,PhD képzés), és igen jól hasznosíthatják a kereskedelem területén dolgozó szakemberek is.

 
4 000 Ft
Akció: 3 400 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.