BORÍZŰ TÖRTÉNETEK

-20%
BORÍZŰ TÖRTÉNETEK

Szerző: Pap Miklós

OSKAR Kiadó, 2002

1 600 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

1 280 Ft
Kezdete: 2020.05.30   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Semmi sem új a nap alatt mondja a közmondás. Vonatkozik ez különösen olyan dolgokra, ahol évezredek óta semmi sem változott, ahol a folyamatok éppen úgy zajlanak le, mint mindig. Ilyen egyértelmű és azonos az ittas emberek lélektana, cselekvésük útja, megvalósítása. Vagyis az ittas, borgőzös emberek lélektana is éppen olyan, mint az ezer év előttieké. Ilyen állapotban mind nagyobbnak, erősebbnek, okosabbnak, mindenre, még a leglehetetlenebb dolgok végrehajtására is képesebbnek érzik magukat. Óriásokká, hősökké válnak, előttük nincs lehetetlen.

 

E kis írásban összehasonlításként a régi és a mai időkből is leírok egy-egy kis történetet, amelyből láthatjuk hogy a borgőzös emberek mindent természetesnek vesznek, a legképtelenebb dolgok véghezvitelére is vállalkoznak. Egyik tokaji pince vendégkönyvében ilyen „vallomások" vannak: „Mielőtt bejöttem kicsinek éreztem magam, most egyszerre nagy vagyok. " „Ha P. M. borából iszol egy kortyot, te leszel a világ legerősebb, legokosabb embere." „Hogyha nékem ennyi sok jó borom lenne, nem az igazság, hanem én úszkálnék benne." „Ebben a folyadékban benne van: az alkotás, ész, értelem, vitalitás. Minden, ami az élethez kell. Csodás! Nem tudok elégjó szót találni, hogy kifejezzem érzéseimet."

 

A kötet adatai:
Formátum: 140x210x7 mm
Kötés: Puhakötés
Megjelenés éve: 2002

Terjedelem: 80 oldal

 

Tartalomjegyzék:

1. Előszó 2. Aki ki akarta inni a tengert 3. Fájjon a feje a vevőnek 4. Miska bácsi és a laprazsán 5. Palibácsi mulatni akar 6. Aki a saját borát lebecsülte 7. Utazik a hálószoba 8. Az egyenes menés kiskátéja 9. Mértékkel igyál Feri! 10. Mohamed hívei a pincében 11. A részeg ember Szűz Mária kötényében 12. Károly bácsi és a tállyai csodadoktor 13. Kecskés Juli néni jutalmaz 14. Kényszerű koccintás 15. Részeg asszony angyal az ágyban 16. Miért tartjuk a fiúkat? 17. A sárospataki tetszhalott 18. Aki a halállal koccintgat 19. A tokaji Diogenész

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-8122-476
Kiadó
OSKAR Kiadó
VTSZ
4 901
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu