ÉLETMÓDVÁLTÓ ABC

-20%
ÉLETMÓDVÁLTÓ ABC

99 recepttel és a dietetikus tanácsaival, a tartós testsúlycsökkentésért

Szerző: Gézsi Andrásné

SpringMed Kiadó, 2020

3 480 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

2 785 Ft
Kezdete: 2020.04.26   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

40 éve dolgozom dietetikusként, 22 éve a Délpesti Centrumkórház vezető dietetikusaként. Munkásságom alatt az egészségnevelést mindig fontos feladatomnak tartottam. Ez idő alatt rengeteg tapasztalatot szereztem a túlsúlyos és mozgásszegény életmódot folytató fiatalok és idősebb, a problémák következményeként már betegséggel küzdők elbukott próbálkozásaiból, de sikertörténeteiből is. A személyes példa-mutatás mellett az életszemlélet formálásának segítéseként – jelen kiadványban – az életmódváltás alapjait foglaltam keretbe. A finom és egészséges ételek receptjeivel, a könnyen megtanulható és végrehajtható mozgásprogramok bemutatásával szeretnék kedvet csinálni az életmódváltás elkezdéséhez. A többi Önön múlik.

Gézsi Andrásné

A kötet adatai:

Formátum: 142 x 197 mm

Megjelenés éve: 2020

Terjedelem: 176 oldal

Tartalom:

Előszó

I. RÉSZ: ALAPVETŐ TUDNIVALÓK A TÚLSÚLLYAL KAPCSOLATBAN

Minden, amit az elhízásról tudni kell

Az elhízás okai

Az elhízás elsődleges okai

Testalkati tényezők, genetikai hajlam

Betegségek, szervi rendellenességek

Az elhízás másodlagos okai

Helytelen táplálkozás

Inaktív életmód

Pszichés tényezők

Szociokulturális tényezők

Egyéb tényezők

A fogyókúrában elkövetett hibák

Az elhízás mértékének és típusának megállapítása mérésekkel 18

Testtömegindex (BMI)

A testösszetétel mérése

Derékkörfogat és derék/csípő hányados

Az izomtömeg becslése

Számolás a táblázatok és a képletek használatával

Az elhízás tünetei és szövődményei

Az elhízás kezelése

A táplálkozással kapcsolatos életviteli tanácsok

A táplálkozási szokások és kockázatok felmérése

A táplálkozási szokások felmérése

A felmérés módja

Táblázat az élelmiszerek fogyasztási gyakoriságáról

Kockázatfelmérés cukorbetegség kialakulására

Táplálkozási irányelvek túlsúlyosok részére

A túlsúlyosok étrendjének összeállítása

Egyénre szabott energiabevitel

Tápanyagarányok az étrenden belül

Étkezések száma

Konyhatechnikai tanácsok

Hogyan lehet éhezés nélkül fogyni?

Testsúlymegtartás hosszú távon

Élelmiszer-ismereti alapok

Táplálkozási ajánlások

OKOSTÁNYÉR®

Mediterrán étrend

Az élelmiszerfélék részletes bemutatása

Gabonaipari termékek, szénhidrátban gazdag ételek

A gabonafélék helye az étrendben

A rostok szerepe a táplálkozásban

A szénhidrátok és a glikémiás index

Kevésbé ismert vagy elfeledett gabonafélék

Gabonaipari termékek tápanyagtartalma

Zöldség- és főzelékfélék

Gyümölcsök

Olajos magvak

Tej és tejtermékek

Tojás

Zsírok, olajfélék

Telített zsírok

Telítetlen zsírok

Transzzsírok, ciszzsírok, esszenciális zsírsavak

Húsok, húskészítmények, halak

Luxuskalóriák

Folyadékok

Mesterséges és természetes édesítőszerek

Mesterséges édesítőszerek

Természetes édesítőszerek

Sport túlsúly esetén

Szempontok a mozgásforma megválasztásához

Hogyan sportoljunk túlsúlyban?

A sportedzés fogalma, felépítése

Az edzés fázisai

A zsírégetés módja túlsúlyban

Milyen intenzitással sportoljunk? Mikor fogyunk hatékonyabban?

Ismert és kedvelt testgyakorlatok, melyek túlsúlyban alkalmazhatók

Úszás – vízben folytatott intenzív mozgások

Séta, gyaloglás, futás, túrázás, nordic walking

Kerékpározás

Korcsolyázás, síelés, szánkózás, egyéb téli sportok

Kajak-kenu, kajakpóló, evezés, vitorlázás

Sportjátékok, labdajátékok

Teremben – strandon űzhető alacsony létszámú labdajátékok

Jóga, pilates, stretching, gyógytornához közeli mozgástevékenységek

Aerobik, tánc, és egyéb aerob jellegű mozgásformák

Fitneszgépek 84

Gimnasztikázás és a különféle szerekkel végezhető testgyakorlatok

II. RÉSZ: RECEPTEK

Ételreceptek ételfajtánként

Előételek, saláták

Levesek

Húsételek, halételek

Húsmentes ételek

Tésztaételek, kenyérfélék

Sós desszertek

Édes desszertek

III. RÉSZ: FÜGGELÉK

1. Függelék

Gyümölcsök, zöldségek, húsok, gabonák élettani hatásai

2. Függelék

Vitamin- és ásványanyag-táblázat

A SPRINGMED KIADÓ KÖNYVAJÁNLÓJA

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9789639695306
Kiadó
SpringMed Kiadó
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu