HALÁLOS BŰN ÉS SZABAD AKARAT

HALÁLOS BŰN ÉS SZABAD AKARAT

Öngyilkosság a jogtudomány tükrében

Szerkesztette: Filó Mihály

Medicina Kiadó, 2013

 

 

4 200 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Az öngyilkosság a modern jogrendszerekben a felvilágosodás óta büntetlen. A jog egyértelmű állásfoglalása ellenére azonban aligha létezik még emberi cselekvés, amit annyi morális kétely övezne, mint a suicidiumot, amelynek erkölcsi és jogi értékelése valósághű portréját adja egy kor társadalmának, pontosabban annak a diskurzusnak, amely egy bizonyos szellemi közegben az élet értékét és az emberi szabadság fogalmát kutatja.

 

Az ELTE Állam-és Jogtudományi Kara 2011. november 18-án multidiszciplináris szimpóziumot rendezett az élet önkezű befejezésének problémáiról. A Szerkesztő az elhangzott előadások bővített anyagának publikálásaval igazi tanulmánykötetet ad az Olvasó kezébe, amelyből a legkiválóbb hazai szakemberek tollából, sokféle tudásrendszer és meggyőződés nézőpontjából ismerheti meg az öngyilkosságra vonatkozó elgondolásokat.

A szerzők rendhagyó és kalandos szellemi utazásra invitálják az Olvasót, abban bízva, hogy a közös gondolkodás során talán a maga számára is új ösvényeket fedez majd annak a tragikus emberi magatartásnak a megértésében, amely a szabad akarat megnyilvánulásaként a leginkább ellenáll minden racionalizálási kísérletnek.

A kötet adatai:
Formátum: 148mm X 225mm
Kötés: keménytábla
Megjelenés éve: 2013
Terjedelem: 316 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-226-431-8
Kiadó
Medicina Kiadó
VTSZ
4 901
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu