KOLESZTERINDIÉTA. ZSÍRSAVCSÖKKENTŐ RECEPTEK ÉS ORVOSI TANÁCSOK

-20%
KOLESZTERINDIÉTA. ZSÍRSAVCSÖKKENTŐ RECEPTEK ÉS ORVOSI TANÁCSOK

Szerzők: Dr. Palik Éva, Antal Emese, Dr. Karádi István

SpringMed Kiadó, 2013

 

 

2 600 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

2 080 Ft
Kezdete: 2019.08.04   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A koleszterinről manapság divatos beszélni. Általában, mint a legfőbb közellenségek egyikét emlegetik, hiszen mást sem hallani, mint: „Az az egészséges, ami koleszterinszegény…”. De mi is az a koleszterin? Valóban csak rossz tulajdonságai vannak, vagy szervezetünknek szükséges tápanyaga? Hogyan lehet a vérben keringő zsírsavak szintjét befolyásolni? Melyek a gyógyszermentes módszerek, és mikor jön szóba gyógyszeres kezelés?

 

A koleszterin valamennyi sejt számára nélkülözhetetlen anyag. Akkor van baj, ha a szervezetünkben több van belőle, mint amennyi szükséges, illetve rossz helyen van (például az erek falában lerakódott).

 

A könyv orvos és dietetikus szerzői nemcsak elmagyarázzák a koleszterinnel és a zsírsavakkal kapcsolatos tudnivalókat, de praktikus tanácsokkal is ellátják az Olvasót a megfelelő étrend kialakításához.

 

A vérzsírok és a koleszterinszint csökkentésének titka a megfelelő táplálkozás és a kellő mértékű és rendszeres mozgás. A könyvben sok ízletes, ugyanakkor csökkentett koleszterintartalmú ételrecept, illetve kalória- és zsírtartalom-táblázat segíti az Olvasót az első lépések megtételében.

 

 

A kötet adatai:
Formátum: A/5
Megjelenés éve: 2013
Terjedelem: 197 oldal

A könyv szerzői:

Dr. Palik Éva
Belgyógyász, lipidológus, obezitológus, diabétesz-technikus. 1993 óta dolgozik a Semmelweis Egyetem III. sz. Belgyógyászati Klinikáján, ahol főleg anyagcserebetegekkel (vérzsírszint-problémák, elhízás, cukorbetegség) foglalkozik. Emellett 3 éve egy webalapú egészségfelmérő és életmódtanácsadó rendszer fejlesztésében vesz részt. Az „Édes szívem” nevű, cukorbetegséggel foglalkozó blog szerzője. A páciensek ismereteinek bővítése régóta a szívügye, hiszen a saját részvételük a krónikus betegségek kezelésében alapvető fontosságú.

Antal Emese
Dietetikus, szociológus. Diplomáit a Pécsi Orvostudományi Egyetemen, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerezte 2001-ben. 7 éven át a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke volt, jelenleg főtitkáraként működik. Publikációival rendszeresen találkozhatunk mind a szakmai, mind a laikus médiában. Hazai és nemzetközi konferenciák rendszeres meghívott vendége. Angolul és németül beszél, hobbija a csellózás és a teniszezés. Férjezett, 2 fia van.

Prof. dr. Karádi István
1975-ben végzett a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Orvosi tevékenységét azóta is az egyetem III. Sz. Belgyógyászati Klinikáján, 2001 óta a klinika tanszékvezetőjeként végzi, 2013 óta az MTA levelező tagja. Szakmai érdeklődési területe az érelmeszesedés és a zsíranyagcsere-betegségek kísérleti és klinikai kérdései. Klinikai munkája során kiemelt jelentőséget tulajdonít a dietetikai kérdéseknek mind a kóros zsíranyagcsere kialakulásának, mind terápiás befolyásolhatóságának kérdéskörében.

Érintett témák:

• A vér zsírsavszintje és a keringési betegségek összefüggései
• A keringési rendszer betegségei
• Amit a vérzsírokról tudni kell
• Életmódváltás, de hogyan?
• Gyógyszeres kezelés
• Koleszterindiéta a dietetikus szemével
• Alacsony zsír-és koleszterintartalmú, és kedvező zsírsav-összetételű receptek
• Receptek

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-615-5166-45-7
Kiadó
SpringMed Kiadó
VTSZ
4 901
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu