ÚJ TEREMTÉS HAJNALA

-20%
ÚJ TEREMTÉS HAJNALA

Barth hermeneutikai realizmusa és a feltámadás

Hermeneutikai Füzetek

Szerző: George Hunsinger

Szerkesztő: Fabiny Tibor

Fordító: Tóth Sára

Hermeneutikai Kutatóközpont, 2005

 

 

800 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

640 Ft
Kezdete: 2019.01.22   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Hogyan kell értenünk a Szentírást? Mindent szigorúan „betű, illetve szó szerint”, vagy elég, ha „csak szimbolikusan”? Minden úgy igaz a Bibliában, úgy történt, ahogy az ott le van írva, vagy a Biblia szerzői sokszor inkább képes beszéddel élnek? George Hunsinger, neves princetoni teológus Karl Barth írásértelmezési elveire támaszkodva tárgyalja a fenti kérdéseket. Hermeneutikai realizmusa azon alapszik, hogy a bibliai szöveg jelöltje, az élő Jézus Krisztus „kikutathatatlanul rejtélyes, a történelmi és a történelemfeletti, az időbeli és az örökkévaló, a tárgyiasítható és a tárgyiasíthatatlan elemek mélyen titokzatos összejátszása.”

 

Szöveg és jelölt között analogikus kapcsolatot feltételez, s ezáltal a „literalistákkal” ellentétben tiszteletben tartja „az isteni kinyilatkoztatásban titokzatos módon elrejtőző Istent”, az „expresszivistákkal ellentétben pedig tiszteli „a rejtőzködve feltárulkozó Istent”.

A kötet adatai:
Kötés: Puhakötés
Megjelenés éve: 2005
Terjedelem: 62 oldal

Tartalomjegyzék:

Ajánlás (Fabiny Tibor); Fabiny Tibor: „Mindent szó szerint?” „Csak szimbolikusan?” Vagy inkább – „reálisan”? George Hunsinger: Új teremtés hajnala. Barth hermeneutikai realizmusa és a feltámadás; 1. A literalizmuson és az expresszivizmuson túl, Karl Barth hermeneutikai realizmusa; 2. Új teremtés hajnala: Krisztus feltámadása a kortárs teológiában: Az esemény jellegének háromféle megközelítése: A spirituális megközelítés; A történelmi megközelítés; Az eszkatologikus megközelítés; Bibliográfia

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-861-686-9
Kiadó
Hermeneutikai Kutatóközpont
VTSZ
4 901
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu