A VALLÁSI TAPASZTALAT MEGÉRTÉSE. JOG, BÖLCSELET, TEOLÓGIA

-20%
A VALLÁSI TAPASZTALAT MEGÉRTÉSE. JOG, BÖLCSELET, TEOLÓGIA

Szerkesztette: Bányai Ferenc, Nagypál Szabolcs, Bakos Gergely

L’Harmattan Kiadó, 2010

 

 

3 500 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

2 800 Ft
Kezdete: 2023.07.10   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

A személyes és közösségi tapasztalat, a világ és jelenségeinek megértése és mindezek értelmezése olyan átfogó kérdéskört jelent, ami lehetővé teszi, hogy három terület, a jog, a vallás és a bölcselet tudományközi módon közelítsen hozzá.

E kötet ennek megfelelően elsősorban az állam- és jogtudomány, a tágabb értelemben vett társadalomtudományok, a társadalombölcselet, a hermeneutika és a kommunikációtudomány területén lehet a szakértők, hallgatók és érdeklődők segítségére.

 

Külön ki kell emelnünk az összeállítás teológiai, vallásbölcseleti és vallástudományi jelentőségét, hiszen a tanulmányokban föltárul a keresztény, szúfi, baháj és vaisnava misztika éppúgy, mint a zsidó, keresztény és muszlim vallási jog.

A 2001-ben alapított pannonhalmi Békés Gellért Ökumenikus Intézetnek (BGÖI) ez a második önálló magyar nyelvű kiadványa. Egy sorozat tulajdonképpen a második kötettel veszi kezdetét, hiszen addig csak egyetlen könyvről beszélhetünk.

A kiadvány, amely a magyar tudományos szaknyelv és kifejezéskészlet ápolását és megújítását is célul tűzi ki, a párbeszédes környezet és kultúra kialakításának és fejlesztésének átfogó keretébe illeszkedik.

 

 

A kötet adatai:
Megjelenés éve: 2010
Terjedelem: 342 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-236-348-6
Kiadó
L'Harmattan
VTSZ
4 901
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu