ZÖLDFÜLŰ

-15%
ZÖLDFÜLŰ

Szerző: Monica Cantieni

Fordította: Horváth Géza

Gondolat Kiadó, 2012

2 450 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

2 085 Ft
Kezdete: 2020.05.29   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

„Apám 365 frankért vett meg a várostól. Sok pénz egy gyerekért, aki nem lát a szemétől. Ezt eltitkoltam a szüleim elől, ameddig csak tudtam. Nem jó, ha már akkor megfosztjuk őket minden reményüktől, amikor belépünk a házba, ha a lányuk akarunk lenni. Ezt a főnökasszony sulykolta belénk. Nem maradhatunk tovább nála. Túl sokan vagyunk, az emberek közé kell mennünk. Jó azoknak, akiknek ilyen szép a szeme, sűrű a haja, és jók a fogai. Csakhogy a fejünk se legyen ám üres. A fej a legfontosabb szerv. A kart is helyettesítheti. Az emberek nem egyformák. A szülők legfontosabb szerve a türelem.”

 

Így kezdődik a kislány története, aki egy svájci nevelőotthonból kerül új szüleihez, az őt örökbe fogadó házaspárhoz. A történetet, mely az 1970-es évek svájci emigráns miliőjében játszódik, maga a kislány meséli el, aki gyufaskatulyákban gyűjtött és sajátos logika szerint rendszerezett szavak segítségével próbál eligazodni a felnőttek különös világában. A regényt feledhetetlenné teszi kép- és nyelvgazdagsága, egészen egyedi elbeszélésmódja és meglepő humora.

 

„A Zöldfülű látszólag naiv nézőpontja valójában nem töri szét a mondatokat és szavakat, csupán elvezet ahhoz a felismeréshez, hogy a nyelv nem egyszerűen van körülöttünk, hanem tesz valamit: a józanság álarcában ránk támad, kirekeszt. A regényben mindvégig jelen van ez az egészen különleges, humorban gazdag művi nyelv… e regény egy melegszívű ember munkája – életre szóló könyv.”

Melinda Nadj Abonyi, Das Magazin

„Az ember alig tér magához a csodálatból. Régóta nem olvashattunk ennyi humorral, ennyire meghatóan és ennyire művészi »csiszolatlansággal« megírt szöveget a beilleszkedés nehézségeiről.”

Andreas Wirthensohn, Wiener Zeitung


Monica Cantieni (1965) svájci írónő, Wettingenben és Bécsben él. A Svájci Rádió és Televízió (SRF) munkatársa. A 2011-es Svájci Könyvdíjra is jelölt, az olvasók körében nagy sikert aratott Zöldfülűt megelőzően számos novellája, valamint a Hieronymus’ Kinder című kötete jelent meg.


A kötet adatai:
Megjelenés éve: 2012
Terjedelem: 194 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-693-451-4
Kiadó
Gondolat Kiadó
VTSZ
4 901
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu