AZ U-VEZETÉSELMÉLETRŐL RÖVIDEN

-15%
AZ U-VEZETÉSELMÉLETRŐL RÖVIDEN

Alapelvek és alkalmazások

Szerző: C. Otto Scharmer

Pallas Athéné Könyvkiadó Kft., 2020

3 499 Ft
Akció: 2 975 Ft
Kezdete: 2020.06.07   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

"Amire figyelsz, az a világod" - mondja Qui-Gon Jinn mester Anakinnak a

Csillagok háborúja I. részében, a Baljós árnyak című filmben.

 

Az ugyanis, amire figyelünk, és ahogyan figyelünk (egyéni és társadalmi szinten egyaránt), alapvetően meghatározza azt, amit létrehozunk, illetve ahogyan és amilyen irányba a világot formáljuk. A figyelmünket azonban gyakran vakfoltok árnyékolják be. A vakfoltok felismerése és tudatosítása nemcsak a vezetés lényegét jelenti, hanem kritikus jelentőségű azon mélyreható, rendszerszintű változások előmozdításához, amelyekre az üzleti életnek és a társadalom egészének égető szüksége van.

 

C. Otto Scharmer, az MIT Sloan School of Management adjunktusa könyvében rövid és közérthető módon mutatja be a korábban részleteiben is publikált U-vezetéselméletének kulcskoncepcióit és alkalmazási lehetőségeit. Az U-vezetéselmélet egy tudatosságot fejlesztő módszer a rendszerek megváltoztatására, amely összekapcsolja a rendszeralapú gondolkodást, az innovációt és a változások vezérlését.

 

Hogyan tudjuk úgy újratervezni a társadalmakat, hogy napjaink szorongató kihívásai kezelhetőbbé váljanak? Hogyan tudjuk az éber jelenlét (mindfulness) erejét használni a kollektív rendszerek átalakításához? A szerző megvilágítja a vezetés jellemző vakfoltjait, és praktikus módszereket kínál ezek tudatosításához. Ezen túlmenően felvázol egy keretrendszert az oktatási intézményeink, gazdaságaink és demokráciáink "operációs rendszereinek" frissítéséhez is. A könyv útmutatást ad a vezetők és a szervezetek számára a tudatosságuk fejlesztéséhez, ahhoz, hogy aktívan kapcsolódjanak a jövő lehetőségeihez, és minél hatékonyabban tudjanak részt venni a jövő közös formálásában.

 

A kötet adatai:

Kötés: puhatáblás

Megjelenés éve: 2020

Terjedelem: 172 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
9786155884764
Kiadó
Pallas Athéné Könyvkiadó
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
shopmania.hu arfalo.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu