Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Kategóriák
Sikerlistánk
Bankkártyás fizetés
Tanúsítvány
SSL Certificate
Pénznem váltás
Facebook

Foxpost csomagautomaták

Foxpost banner

Pick Pack Pont

pickpack_logo

Tánc


Sorrend:

-15%
MOZDULAT

Szerkesztette: Beke László, Németh András, Vincze Gabriella

Gondolat Kiadó, 2013

 

A kötet a 2012 szeptemberében az Iparművészeti Múzeumban megrendezett konferencia előadásainak szerkesztett anyagát tartalmazza. A rendezvényen művészet-, pedagógia- és tánctörténészek vitatták meg a két világháború közti mozdulatművészet kérdéseit. A tudományos tanácskozással egyidejűleg – a nagy Art Deco tárlat kísérő rendezvényeként – kiállítás volt látható a téma dokumentumaiból, a kor legjobb fotóművészeinek alkotásaiból. A 20. század első évtizedeiben Dienes Valéria, Madzsar Alice és a többiek iskoláinak tevékenységeként a mozdulatművészet egy-szerre volt a nemzetközi életreform-mozgalmak része és a kor társadalmának olyan irányzata, amely kapcsolatot tartott a bal-oldali mozgalmakkal, a népművészettel, az avantgárddal és a korszak legjelentősebb szellemi-filozófiai, pedagógiai áramlataival.

 
2 500 Ft
Akció: 2 125 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
MERCE CUNNINGHAM

Szerző: Roger Copeland

Fordította: Galamb Zoltán

Szerkesztő: Fuchs Lívia

L’Harmattan Kiadó, 2012

 

Roger Copeland könyve jóval többet kínál egy művész életrajzánál, mert végigkíséri ugyan Merce Cunningham (1919-2009) páratlanul gazdag, hat évtizedes koreográfusi pályáját az első szólóktól a digitális technikát is alkalmazó késői alkotásokig, de eközben felvázolja e hatvan év legfontosabb szellemi áramlatait, benne az amerikai képzőművészet, zene, színház és modern tánc történetét is. Ez az intellektuálisan és kulturálisan is tág kontextus teszi lehetővé, hogy a szerző magyarázatot találjon arra, a múlt század ötvenes éveitől kezdve hogyan és miért alakult át olyan radikálisan a tánc, s egyben a modern tánc fogalma, s ebben milyen szerepet játszottak Merce Cunningham – és állandó alkotótársai: John Cage, Robert Rauschenberg és Jasper Johns – hagyományromboló eszméi.

 
3 600 Ft
Akció: 2 880 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-15%
DANCE AND SOCIETY

Dancer as a Cultural Performer

Szerzők: Felföldi László, Dunin Elsie Ivancich, Wharton Anne von Bibra

Akadémiai Kiadó, 2005

 

Re-appraising our past, moving into the future: research on dance and society: it was the main idea of the22nd symposium of the ICTM Study Group on Ethnochoreology, held in 2002 in Szeged, Hungary. Participants of the meeting, namely authors of the papers in this volume presented several new topics and ideas which provides guidelines or further encouragement for the researchers of the field - „dance and society". Several presentations related to how we collect information, raising issues related to memory, intellectual versus kinesthetic modes of data collection, and the use of technology and the internet. A number of papers touched on the impact the research has on the subject/people researched, and vice versa. Issues relating to comparison were discussed, touching on the importance of a significant data pool and questions of extensive/exhaustive data versus data that comprises a selected sampling. Improvisation was a theme touched on by several presenters. There are differing views of what this term means, and that it is not always clearly defined when used. Is it helpful to distinguish between improvisation and spontaneous choreography?

 
5 400 Ft
Akció: 4 590 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
TÁNCNAK SZENTELT ÉLET

Szerző: Lábán Rudolf

L’Harmattan Kiadó, 2009

 

A pozsonyi születésű Lábán Rudolf a 20. század európai táncművészetének egyik legnagyobb alakja volt. Sokfelé ágazó tevékenysége hatalmas területet ölelt fel, mintegy 120 koreográfiát készített, 15 könyvet és több mint 70 tanulmányt adott közre. Színpadi művei ugyan elenyésztek az idővel, esztétikai és oktatási elképzeléseit, a mozgást analizáló elméletét azonban szerte a világon kiindulási pontnak tekintik azóta is, legyen szó akár táncterápiáról, koreológiáról, tánclejegyzésről vagy mozdulatelemzésről.

Lábán e Visszaemlékezésekben életének leglényegesebb eseményeiről, világszemléletének és művészetének gyökereiről vall. Írása ugyan nem szokványos önéletrajz, mégis kirajzolódnak belőle Lábán meghatározó gyermekkori élményei, művészpályájának fordulópontjai, személyiségének rendkívüli ereje, művészi eltökéltsége, teljesen új, szinte vallásos hiten alapuló táncszemlélete és filozófiája.

 
2 200 Ft
Akció: 1 760 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
  TÁNCPOÉTIKÁK. SZÖVEGGYŰJTEMÉNY A RENESZÁNSZTÓL A POSZTMODERNIG

Szerző: Fuchs Lívia

L’Harmattan Kiadó, 2008

 

Tánctörténeti források páratlan gazdagságát kínálja ez a szöveggyűjtemény, mert a kötet a színpadi tánc legjelentősebb személyiségeinek olyan megnyilatkozásait fogja egybe, amelyek zöme még soha nem jelent meg magyarul.

 

 
3 000 Ft
Akció: 2 400 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
-20%
LEVELEK A TÁNCRÓL

Szerző: Jean-Georges Noverre

Fordította: Benedek Marcell, Urbán Mária

L’Harmattan Kiadó, 2008

 

Jean-Georges Noverre elsőként értelmezte a balettet a színházművészet sajátos műfajaként. Elméleti főműve, a Levelek mégsem csupán páratlan kordokumentum, hanem a XXI. században is változatlanul érvényes művészeti kérdések tárháza, mert olyan alapvető esztétikai és gyakorlati kérdéseket vizsgál, amelyek semmit sem veszítettek időszerűségükből: egyenrangú-e a tánc a többi művészettel; alkalmas-e és hogyan történetek elmesélésére; miből áll valójában a táncos művészete? Az európai táncesztétikai irodalom alapműve 1955-ben jelent meg magyarul, de ez az első kiadás évtizedek óta már az antikváriumok polcain sem bukkan fel. Jelen válogatásunk nem csupán hat levéllel kiegészítve teszi ismét hozzáférhetővé ezt a megkerülhetetlenül fontos, és egyben szórakoztató olvasmányt, hanem rekonstruálja Noverre Leveleinek eredeti gondolatmenetét.

 
2 400 Ft
Akció: 1 920 Ft
Kezdete: 2017.06.01
A készlet erejéig!
  TÁNC – JEL – ÍRÁS. A NÉPTÁNCOK LEJEGYZÉSE LÁBÁN-KINETOGRÁFIÁVAL. SZÓLÓ- ÉS KÖRFORMÁK

Szerző: Fügedi János

L’Harmattan Kiadó, 2011

 

A tánc változékony, gyors és illanó – efemer. Varázsának rejtett játékait, a mozdulat művészetének „titkos törvényit” fürkésző, de továbbadásának jövőjével is számot vető tudat tehát magától értődőn nyúl a jelek eszközéhez, hogy a mozdulatokat áttekinthető módon papírra vesse. A könyv bevezetést ad a táncos írásbeliség rendszerébe, megismerteti az olvasót a Lábán-kinetográfiával. A Kárpát-medence eredeti néptáncainak, elsősorban a magyar néptáncok mozdulatvilágát egyre mélyebben és részletesebben megismerve haladhat végig az érdeklődő a lejegyző rendszer módszerein és lehetőségein. A megismerés alapja a térbeli, időbeli és dinamikai jellemzőket feltáró mozdulatelemzés, a mozdulat lényegének megragadása, melynek eredményét absztrakt jelekkel írjuk le. Az elemző szemlélet elsajátításával, majd táncbeli használatával a lejegyzés ismerője magas fokú mozdulattudatosságra tehet szert. Tudatossága eredményeként tánca határozottabb lesz, fejlődik mozdulat-felismerő képessége, az előadási jellemzőket pontosabban ítéli majd meg, pedagógiai munkája hatékonyabbá válik. A könyv egyik legfőbb célja ezért e nem könnyen megszerezhető tudatosság fejlesztése.

 
5 500 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.