MAGYARORSZÁG A NEMZETKÖZI KÖRNYEZETPOLITIKÁBAN – AZ ÉGHAJLAT ÉS A BIOLÓGIAI SOKFÉLESÉG VÉDELME

-20%
MAGYARORSZÁG A NEMZETKÖZI KÖRNYEZETPOLITIKÁBAN – AZ ÉGHAJLAT ÉS A BIOLÓGIAI SOKFÉLESÉG VÉDELME

Szerzők: Bela Györgyi, Pató Zsuzsanna, Boda Zsolt

L’Harmattan Kiadó, 2008

 

 

1 900 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

1 520 Ft
Kezdete: 2020.09.06   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Hogyan születnek a kormányzati döntések? Miért teszi a kormányzat éppen azt, amit? A kötet a közpolitika ezen alapkérdéseiből indul ki, konkretizálva azokat a nemzetközi környezetpolitika területére. Elemzésünk azt igyekszik feltárni, hogy milyen motívumok, tényezők hatására döntött úgy a magyar kormányzat, hogy részt vesz – és éppen olyan módon vesz részt, ahogy tette – a globális környezetvédelmi együttműködésben, egészen pontosan az éghajlat-változási és a biodiverzitási rezsim munkájában.

 

A könyv első része azokat az elméleteket mutatja be, amelyek az új típusú nemzetközi együttműködési rendszerekről, rezsimekről szólnak. Az sem magától értetődő ugyanis, hogy a nemzetközi politika hatalmi vetélkedéstől korántsem mentes világában az államok miért és hogyan hajlandóak egyáltalán részt venni olyan hosszú távú együttműködésben, mint amilyet a környezetvédelem megkíván. Majd a könyv második része az éghajlatváltozás megakadályozására, a harmadik pedig a biológiai sokféleség védelmére szerveződött rezsimeket elemzi. Bár a kiinduló kérdésfelvetésünk a magyar politika megértésére irányult, az olvasó képet kap a klímaváltozás és a fajpusztulás problémájáról, valamint a vonatkozó nemzetközi egyezményekről, politikákról is.

 

Bela Györgyi (1974) – közgazdász, a Szent István Egyetem Környezetgazdaságtani Tanszékén a Környezeti Társadalomkutatócsoport tudományos munkatársa.

Boda Zsolt (1969) – közgazdász, politológus, az MTA Politikai Tudományok Intézetének tudományos főmunkatársa, a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdaságetikai Központjának docense.

Pató Zsuzsanna (1972) – közgazdász, politológus, a Budapesti Corvinus Egyetem Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont (REKK) tudományos munkatársa.


A kötet adatai:
Megjelenés éve: 2008
Terjedelem: 180 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-236-123-9
Kiadó
L'Harmattan
VTSZ
4 901
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu