AMIT A GÉGERÁKRÓL TUDNI KELL

-20%
AMIT A GÉGERÁKRÓL TUDNI KELL

Szerző: Kásler Miklós, Prof. Dr.

SpringMed Kiadó, 2002

 

 

 

650 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

520 Ft
Kezdete: 2019.08.04   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Az Amerikai Egyesült Államokban évente 12000 az új gégerákos betegek száma. A gégerák diagnózisa számos kérdést és világos, érthető válaszok iránti igényt vet fel. Reméljük, hogy az amerikai Rákellenes Intézet (National Cancer Institute, NCI) kiadónk gondozásában magyar nyelven megjelent és a magyarországi viszonyokra adaptált, továbbá hazai hasznos információkkal kiegészített füzete segít ebben. Ez a füzet tájékoztatással szolgál a tünetekről, az észlelésről és a diagnózisról, a kezelésről, valamint a gégerák lehetséges okairól és a megelőzés lehetőségeiről. Fontos információk ezek, amelyek ismerete a betegek és hozzátartozóik számára egyaránt megkönnyítheti a betegséggel vívott küzdelmet.

Magyarországon a gégerák az előfordulás gyakoriságát tekintve az ötödik-hatodik felnőttkorban (a rosszindulatú daganatok mint-egy 2%-a gégerák), a fej-nyaki daganatok közül a leggyakoribb, hazánkban évente mintegy 1000 új megbetegedés fordul elő. Elsősorban a férfiak körében fordul elő, a férfi:nő arány 20:1. Legtöbbször az 50-60 év közöttieket érinti, de sajnos 40-50 év és 60-70 év között is magas az előfordulási aránya. A gégerákos betegek 80%-a a 40-70 év közötti korosztályból kerül ki.

A megfelelően kezelt gégerákos betegek több mint 60%-a még 5 évvel később is él, ezen belül a hangszalagrák gyógyulási kilátása 90% körüli. Hazánkban a gégerákos betegek többsége sajnos nem a korai stádiumban kerül diagnózisra. A gégerák miatti halálozás többségéért az áttétek (metasztázisok) tehetők felelőssé, éppen ezért a korai diagnózis jelentős szerepét nem lehet elégszer hangsúlyozni.

A Magyar Rákellenes Liga, a Rákbetegek Országos Szövetsége és A "Rák Ellen az Emberért, a Holnapért" Társadalmi Alapítvány Támaszadó Szolgálatainak munkatársai készséggel segítenek a rászorulóknak hasznos tanácsokkal, információval. A betegszervezetek elérhetőségét is megtalálja ebben a füzetben.

Azokat a szavakat, amelyek esetleg magyarázatra szorulnak, a Szójegyzék - orvosi szakkifejezések magyarázata című fejezetben rövid definícióval ellátva soroljuk fel.

 

 

A kötet adatai:
Megjelenés éve: 2002
Terjedelem: 46 oldal

Tartalomjegyzék:

Köszönetnyilvánítás
Előszó
Bevezetés
A gége
A daganatok kialakulása
A gégerák
Veszélyeztető tényezők, megelőzés
Tünetek
Diagnózis
Kezelés
Felkészülés a kezelésre
A kezelés típusai
Klinikai vizsgálatok
A kezelés mellékhatásai
A kezelés hatása az étkezésre
Rehabilitáció
A beszéd újratanulása
Betegkövetés, beteggondozás
A betegek érzelmi támogatása
Szójegyzék - orvosi szakkifejezések magyarázata
Hasznos információk
Ajánlott irodalom
Beszédtanulási lehetőségek gégeműtötteknek
Újra beszélek...
Együttműködő partnerek
A SpringMed Betegtájékoztató Füzetek hozzáférhetősége

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-9456-05-1
Kiadó
SpringMed Kiadó
VTSZ
4 901
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu