DALOK KÖNYVE

-20%
DALOK KÖNYVE

Szerző: Csengery Kristóf

L’Harmattan Kiadó, 2012

2 100 Ft 

Az áthúzott ár a jelenleg érvényes ár alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

1 680 Ft
Kezdete: 2020.09.06   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Részletek
Ajánlatunk Önnek!
Adatok
Vélemények
Részletek

Iskolásként nem szerettem énekelni. Az egész osztály előtt, amikor mindenki hallja – ettől kiszolgáltatottnak éreztem magam. A karéneket pedig szívből utáltam, örültem is, hogy valamiképp mindig sikerült megúsznom. A magam kedvére se nagyon énekeltem. Az utóbbi években mégis úgy alakult, hogy ha verset írok, gyakran lesz belőle olyasmi, amit kénytelen vagyok dalnak nevezni. Ezek azonban – én legalábbis úgy hiszem – nem hangos éneklésre, inkább dúdolásra valók. Félelem, rosszkedv, fázás idején lehet a legtöbbjét mondogatni.

 

Elszórtam ebben a kötetben ezeket a dalokat. Tekinthetők kötőanyagnak a hosszabb szövegek között; tagoló, megnyitó vagy épp lezáró szerepű jeleknek – szerintem azonban fontosabbak: a dalok felelnek a kötetért, azok mondják ki, amit a többi vers körüljárt vagy előkészített.

 

Dalok könyve. Remélem, ha az égi boltban kezébe akad ez a versválogatás, Heinrich Heine nem tart tolvajnak, mert az ő híres gyűjteménye éléről vettem a címet. A művészetben megszokott dolog a kölcsönzés, mióta világ a világ. A mostani meg kiváltképp újrafelhasználós kor – más küszöbéről elemelt formák, újragondolt tartalmak, idézetek, utalások. Akár az életünk: mintha a miénk volna, mintha a másé. Mintha már megtörtént volna, de talán mégsem.

 

 

A kötet adatai:
Megjelenés éve: 2012
Terjedelem: 164 oldal

Ajánlatunk Önnek!
Adatok
ISBN
978-963-236-570-1
Kiadó
L'Harmattan
VTSZ
4 901
Vélemények
shopmania.hu aprohirdetesingyen.hu arumagazin.hu vatera.hu simplepay_hu